Avast SecureLine VPN pregled – ažurirano 2020

Avast SecureLine VPN pregled

Avast SecureLine VPN je jedan od mnogih Avastovih sigurnosnih proizvoda. Kako VPN-ovi idu, prilično je pristojan jer vas uvodi u Netflix i koristi dobru enkripciju, ali za cijenu možete biti bolji. Pogledajte našu cjelovitu recenziju za detalje o tome zašto preporučujemo da krenete negdje drugdje.


najbolje-VPN-recenzije

Avast je češka softverska tvrtka najpoznatija po svojim antivirusnim proizvodima. Od siječnja 2019. držao je više od 15 posto tržišnog udjela Windows programa protiv zlonamjernog softvera. To ga stavlja ispred velikih imena kao što su Kaspersky Lab i McAfee Inc.

Pored softvera protiv zlonamjernog softvera, on nudi i VPN, što ćemo vidjeti u ovom Avast SecureLine VPN pregledu. Istražit ćemo njegovu brzinu, privatnost i sigurnost, kao i jednostavnost upotrebe. Također ćemo zaroniti na lokacije poslužitelja i kvalitetu njegove korisničke usluge prije nego što završimo s našom presudom.

SecureLine VPN ima ograničen skup značajki, ali djeluje dobro. Omogućit će vam usluge kao što su BBC iPlayer (iako nije Netflix), ali možete pronaći VPN-ove koji će pokriti više uređaja i više streaming usluga za sličnu cijenu. Ni privatnost nije njegova jaka varijanta, tako da je malo vjerovatno da će uskoro postati naš popis najboljih VPN izbora..

Avast-SecureLineVPN-Client-Connected

Avast-SecureLineVPN-Postavke-sigurnosti

AvastSecureLineVPN-web-Pravila

Avast-SecureLineVPN-Web-poslužitelji

Avast-SecureLineVPN-web-Splash

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za Avast SecureLine VPN

Značajke

Fokus SecureLine VPN-a je jednostavno korištenje. Nije prepun funkcionalnosti, već daje ključne značajke za koje smatra da će vam trebati i čine ih jednostavnim za korištenje. U tome je uspio, nudeći proizvod koji ima plitku krivulju učenja i pristojnu brzinu poslužitelja, o čemu ćemo govoriti kasnije u ovom pregledu.

Avast-SecureLineVPN-Client-Splash

Ostale VPN usluge, kao što je Windscribe (pročitajte našu recenziju Windscribe), imaju puno širi skup značajki, uključujući opcije za prosljeđivanje porta i daleko veću kontrolu nad konfiguriranjem VPN protokola i metoda šifriranja..

Uz SecureLine VPN postoje samo dvije ključne postavke koje korisnici mogu razmisliti. Postoji prekidač ubistva koji aktivirate jednostavno označavanjem okvira u postavkama. Njegova je svrha objašnjena ispod okvira, gdje piše da će ubitačni prekidač “spriječiti curenje privatnosti tako što će blokirati sav pristup internetu ako se vaš VPN odjednom prekine.”

Avast-SecureLineVPN-klijent-mreža-profil

Tu je i mogućnost postavljanja pouzdanih mreža. To znači, ako ste, primjerice, povezani s kućnim WiFi-jem, VPN neće biti aktivan. Ako se ipak odlučite za neki posao u vašem lokalnom kafiću, aktivirat će se vaša VPN zaštita. To je jednostavna značajka, ali korisna ako ste u pokretu puno, ali ne želite koristiti svoj VPN kod kuće.

Nema mogućnosti izmjene VPN protokola uopće, ali SecureLine VPN koristi OpenVPN na Windows-u i IPSec / IKEv2 na macOS-u, što se visoko preporučuje. Ako tražite nešto prilagodljivo, SecureLine VPN nije VPN za vas, ali možda će oni s manje tehničkog znanja imati prednost da im se izbor ukloni iz ruke.

SecureLine VPN također ne podržava podijeljeno tuneliranje. To je značajka koja vam omogućuje da odlučite koji će podaci proći kroz VPN tunel, a koji prolaze kroz vašu nezaštićenu vezu. To je zgodno ako, na primjer, upotrebljavate svoje računalo kao medijski poslužitelj i ne želite da strujate svoje filmove putem poslužitelja s druge strane svijeta..

Ako je podijeljena tunelacija značajka koja vam je potrebna, morat ćete potražiti drugdje. Mnogo VPN-a nudi ih, poput Ivacyja (pročitajte našu recenziju Ivacy).

Pregled značajki Avast SecureLine VPN

Logotip Avast SecureLine VPNwww.avast.com

Počinje od 167 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna
7 dana

Razdoblje povrata novca
30 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
55 poslužitelja u 34 zemlje

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu
n / a

Može pristupiti Amazon Prime Video
n / a

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, IKEv2

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja
n / a

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška
24/7

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Avast-SecureLineVPN-Web-cijene

Ako na brzinu pogledate SecureLine VPN web stranicu, oprostit ćete se kad mislite da su jedini planovi plaćanja bili godišnje pretplate. Tek kada odete na stranicu plaćanja možete pronaći cijene za ostala razdoblja pretplate, a čak i tada ih je lako propustiti.

Ako tražite VPN za Windows ili macOS, minimalna pretplata koju možete kupiti je jedna godina. Ako kliknete mali padajući okvir na stranici plaćanja, pronaći ćete i opcije za dvije i tri godine, ali ne postoji mjesečni plan cijena.

Ako kupujete pretplatu za iOS ili Android VPN, možete odabrati plaćanje mjesečno ili godišnje, ali ne postoji opcija dulja od jedne godine. Za više uređaja možete odabrati naplatu od jednog mjeseca, jednogodišnje, dvogodišnje ili trogodišnje. Bizarno, u Velikoj Britaniji nedostaje opcija s više uređaja mjesečno.

Zanemarujući složeni i tajni niz alternativnih opcija plaćanja, ako želite VPN za PC ili Mac, platit ćete 59,99 USD godišnje. Za mobilne uređaje možete platiti 2,99 USD mjesečno ili 19,99 USD za godinu dana pretplate. Vrijedi napomenuti da ne možete miješati i slagati. Vaša pretplata pokrivat će samo pet iOS ili Android uređaja.

Bez obzira na to, SecureLine VPN neće biti naš najbolji VPN za iPhone vodič.

Avast SecureLine VPN planovi s više uređaja

Ako tražite nešto što će pokriti mobilni i radni stol, trebat će vam godišnji plan u iznosu od 79,99 USD. Ako niste dovoljno sigurni da biste izdvojili godinu dana, također možete pronaći opciju od 8,99 USD mjesečno uz malo lova.

Cijene SecureLine VPN-a odlično se slažu s konkurentima sve dok ga samo želite koristiti s pet ili manje uređaja. Posebno je jeftino ako tražite mjesečnu pretplatu za svoje mobilne uređaje. Samo po cijeni, to bi bilo dobro u usporedbi s konkurentima koji su u našem najboljem VPN-u za uži izbor.

Ako vam treba VPN za više uređaja, postoje usluge koje nude planove bez ograničenja uređaja. Goose VPN (pročitajte našu recenziju Goose VPN) ima slične cijene, ali može pokriti onoliko uređaja koliko želite.

Avast nudi besplatno sedmodnevno probno razdoblje za svoje proizvode, kao i 30-dnevno jamstvo povrata novca. Jedine opcije plaćanja su PayPal ili kreditna kartica. Ne postoji podrška za bitcoin ili druge kripto valute.

Ako želite anonimniji način plaćanja, potražite VPN koji prihvaća gotovinu ili bitcoin, kao što je Mullvad (pročitajte našu recenziju Mullvad).

Jednostavnost korištenja

Avast-SecureLineVPN-web-Blagajna

Registracija za SecureLine VPN dovoljno je jednostavna. Kada kupite svoju pretplatu po izboru, morat ćete navesti zemlju, ime, prezime, poštanski broj i adresu e-pošte. To je puno osobnih podataka s obzirom na alternative poput kriptostorme (pročitajte naš kriptovaluta) ne zahtijevaju nikakve.

Trebate također navesti svoje podatke o plaćanju. PayPal i kreditna ili debitna kartica su vaše jedine mogućnosti. Nakon što je uplata prošla, e-poštom dobivate aktivacijski kôd.

Preuzimanje i instaliranje Avast SecureLine VPN

Postavljanje je također jednostavno. Samo preuzmite aplikaciju i instalirajte je kao i bilo koji drugi program. Kada pokrenete SecureLine VPN, dočekat će vas jednostavna nadzorna ploča. To nije suptilno. Veliki, crveni gumb za isključivanje nalazi se na sredini ekrana s upozorenjem da “vaša internetska privatnost nije zaštićena.”

Avast-SecureLineVPN-Client-isključenje

Klikom na veliki, crveni gumb aktivira se VPN. Od vas će se tražiti da započnete besplatnu probnu sedmodnevnu probnu verziju ili kupite pretplatu. Kliknite tekst na dnu da naznačite da već imate aktivacijski kôd i unesite ga da biste potvrdili svoju pretplatu.

Sada možete vidjeti informacije kao što su vrijeme vaše veze, stvarna IP adresa, vaša lokacija i vaša IP adresa onako kako se drugima prikazuje. Testirali smo SecureLine VPN u Velikoj Britaniji, a došlo je do zadane lokacije u Londonu. Ispod tih informacija nalazi se veliki gumb za promjenu lokacije.

Klikom na taj gumb prikazuje se popis poslužitelja. Trenutačni poslužitelj prikazan je na vrhu i bio je označen kao “optimalna lokacija” za nas. Ako pokažite mišem iznad i i pored tih podataka, otvoriće se skočni prozor koji objašnjava optimalnu lokaciju “pomaže vam postići najbolju moguću brzinu veze.”

Avast-SecureLineVPN-klijent-poslužitelj

Ostale lokacije poslužitelja prikazane su ispod toga. Na lijevoj strani se nalazi i izbornik za filtriranje prema lokaciji, za vršnjake ili za strujanje. Neki pojedinačni poslužitelji na popisu također imaju male ikone koje pokazuju da su optimizirani za P2P ili streaming.

Promjena lokacija bila je jednostavna poput klika na drugom poslužitelju. Trebalo je oko dvije sekunde da se poveže. Kliknite sada zeleni gumb na sredini aplikacije i VPN će se gotovo trenutačno prekinuti.

Na stranici postoje samo dva gumba. Prvi otvara što je zapravo oglas za Avastove mobilne VPN proizvode. Drugi gumb je ikona gumba klasičnih postavki, koja otvara postavke. Postoje tri odjeljka: “općenito”, “mrežna sigurnost” i “pretplata”.

Postavke Avast SecureLine VPN

Odjeljak “pretplata” samo pruža informacije o vašoj pretplati i kada ona ističe. “Mrežna sigurnost” na njemu ćete naći mogućnost aktiviranja prekidača za kills, koji blokira pristup internetu ako se VPN prekine kako bi se osigurala očuvanje vaše privatnosti.

Jedine druge postavke u tom odjeljku su opcija da se automatski uključi VPN kad se povežete s internetom ili da se od vas zatraži da li ga želite uključiti. Možete isključiti i pouzdane mreže, što znači da se VPN neće uključiti kada ste povezani na određene WiFi mreže.

Avast-SecureLineVPN-postavke za opće

Odjeljak “Općenito” ima samo pet postavki. Možete kontrolirati kako SecureLine VPN prikazuje obavijesti i prikazuje li se na traci vašeg izbornika. Možete ga postaviti pri pokretanju i možete se prijaviti za primanje beta ažuriranja.

Posljednja mogućnost je isključivanje ponuda za ostale proizvode. Nakon što smo iskusili dosadne skočne prozore koje Avast koristi u svojim antivirusnim proizvodima, kao što je Avast Pro (pročitajte našu recenziju Avast Pro), ne možemo preporučiti da isključimo tu opciju dovoljno.

Kao što vidite, malo prilagođavanje dostupno je s SecureLine VPN. Namijenjen je korisnicima koji žele nešto što se događa bez okvira, bez složenih postavki. Ako je to ono što tražite, Avast je dobar izbor.

Ako tražite nešto što možete prilagoditi svojim potrebama, potražite ostale alternative u našoj VPN arhivi.

Ubrzati

Željeli smo vidjeti kako SecureLine VPN djeluje u cjelini, tako da smo izvršili ispitivanja brzine na različitim međunarodnim poslužiteljima iz baze našeg pregledača u Velikoj Britaniji. Rezultati su prikazani u nastavku.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (UK)13194,3012.24
Njemačka49191,789.74
Rusija11439.396.03
Brazil22841.301.12
NAS.8575,042.62
Južna Korea47218.943.07

Ubrzanje brzina za poslužitelje u kontinentalnoj Europi bilo je impresivno. Poslužitelj u Frankfurtu u Njemačkoj dao je brzinu preuzimanja koja je bila gotovo 99 posto nezaštićene brzine. Brzina prijenosa nije bila toliko dobra, tek ispod 80 posto nezaštićene brzine, ali to je i dalje razumno.

Izvan Europe pad je bio značajan, kao što biste mogli očekivati ​​s obzirom na udaljenost. Ako se povežemo s američkim serverom, naša brzina preuzimanja opala je za više od 50 posto. Poslužitelji u Rusiji i Brazilu imali su brzine preuzimanja koje su bile oko petine veće od naše nezaštićene brzine, a Južna Koreja je bila manja od 10 posto.

SecureLine VPN možda nije na vrhu naše liste najbržih VPN usluga, no pokazao se dobro, posebno za lokalne usluge u Europi. Kao i uvijek, iskustva mogu biti različita, ovisno o udaljenosti od određenih poslužitelja.

Latencija je bila miješana vreća. Poslužitelji u blizini, poput onog u Frankfurtu u Njemačkoj, nudili su razumno kašnjenje. Latencija pri korištenju američkog poslužitelja bila je impresivna, ali južnokorejski poslužitelj imao je gotovo pola sekunde kašnjenja. Ako tražite najbolji VPN za igranje, SecureLine VPN možda nije prava opcija za vas.

sigurnosti

SecureLine VPN svoju sigurnost opisuje kao “ocjenu banke”. Ovo možda nije najviše nadahnjujuće tvrdnje ovih dana, obzirom da su čak i velike banke poput HSBC-a bile žrtve hakiranja, ali možda će se osjećati više samouvjereno ako koristite računovodstveni softver. Odbacite svoje brige, jer je sigurnost SecureLine VPN dobra.

Njegova šifra izbora za Windows je AES 256-bitna s OpenVPN. Kao što objašnjava naš sigurnosni vodič za VPN, to je jedan od najpopularnijih VPN protokola i to s dobrim razlogom. OpenVPN je open source, sa zajednicom koja stalno traži ranjivosti kako bi osigurala da protokol ostane siguran. Također je brz.

Ako koristite macOS aplikaciju ili iOS uređaj, SecureLine VPN koristi IKEv2 protokol s IPSec. Web mjesto tvrdi da je Appleov odobrenje. Jedino stvarno objašnjenje za ono što to realno znači je da je SecureLine VPN “izgrađen na Appleovim vlastitim dionicama kako bi se osigurala najbolja kompatibilnost i performanse.”

Bez obzira da li je Apple odobren, IKEv2 / IPSec je sigurniji od L2TP / IPSec protokola koji koriste neke VPN. L2TP zahtijeva vjerodajnice korisnika za provjeru autentičnosti, tako da nije idealan za jamčenje privatnosti. IKEv2 je također mnogo brži jer L2TP koristi dvostruku enkapsulaciju, što usporava proces.

Uz ubojicu za ubojstvo, pobrinuli smo se da uspije, i uspjelo je. Također smo testirali na curenje WebRTC-a i DNS-a, a usluga je prošla bez problema.

Za razliku od većine VPN-ova, SecureLine VPN ne daje vam izbor protokola. Ako tražite nešto što ne radi, onda su zadane vrijednosti stabilne. Ako imate VPN s više opcija prilagođavanja, pogledajte CyberGhost (pročitajte naš CyberGhost pregled).

Privatnost

U Avastovoj politici privatnosti piše da nema zapisnika. No, kopajte dublje, a ta se tvrdnja ne zadržava. Ključna fraza u prodajnom testu je da Avast ne prati web stranice koje posjećujete ili sadržaj koji konzumirate nakon što ste povezani na njegove poslužitelje..

No, shodno njegovoj politici privatnosti, otkrili smo da Avast pohranjuje vašu IP adresu i vremensku oznaku kad god se spojite i prekinete vezu s njenom VPN uslugom, slično Buferiranom VPN-u (pročitajte našu recenziju Buffered VPN). Također bilježi IP adresu VPN poslužitelja koji ste koristili. Tvrdnja je da se podaci koriste za praćenje performansi VPN usluge.

Avast-SecureLineVPN-web-Pravila-Prijava

Da bi bio fer prema Avastu, on objavljuje jasan sažetak vladinih zahtjeva za podatke o kupcima, kao i broj objavljenih podataka. U 2018. godini bilo je 79 zahtjeva za korisničkim podacima, od kojih je odobren samo jedan. To je stopa objavljivanja 1,27 posto.

Postoji i kanarica za izdavanje naloga. Kanarni nalog je pametna pravna rupa. Tvrtka ne smije objavljivati ​​podatke o tome kada su podneseni zahtjevi za podacima. Umjesto toga, svako tromjesečje objavljuje izjavu kako u prethodnom tromjesečju nije podnesena nikakav zahtjev.

Ako to izvješće nedostaje u sljedećem tromjesečju, Avast je ispunio zakonski zahtjev za podacima.

Što se nas tiče, Avast je u zahtjevu koji je odobrio potvrdio e-mail adresu kupca povezanu s IP adresom, koja je bila za kriminalističku istragu u Češkoj. Ako tražite VPN koji može jamčiti da će vaša IP adresa ostati anonimna, SecureLine VPN nije to.

Ako vam je privatnost glavna briga pri odabiru VPN-a, morat ćete potražiti drugog davatelja usluga, poput naše najbolje ocijenjene VPN usluge, ExpressVPN (pročitajte naš ExpressVPN pregled).

Performanse struje

Na popisu poslužitelja, SecureLine VPN ima odjeljak za strujanje. Nudi jedno mjesto u Velikoj Britaniji, koje se zove Wonderland, i tri u Sjedinjenim Državama: Gotham City, Miami i New York City. Nismo sigurni zašto je stvarna imena pomiješala s izmišljenim lokacijama.

Prvo smo se pokušali povezati s Gotham Cityjem. Nakon 10 sekundi, stigla nam je poruka o pogrešci “nije moguće povezati”. Sljedeći smo pokušali u Miamiju i to se dobro povezalo. Pokušali smo s Gothamom nešto kasnije i povezalo se bez problema, pa je možda prvi put upravo bila pogreška u vezi.

Avast SecureLine Netflix

S našeg mjesta u Velikoj Britaniji uspjeli smo se prijaviti na američki Netflix, ali streaming je bio druga stvar. Streaming filma s američkog Netflixa jednostavno nije radio. Dobili smo pogrešku koja nam je rekla da je “nešto pošlo po zlu” svaki put kad smo pokušali. Nažalost, Netflix blokira servere za streaming SecureLine VPN.

Ako želite proširiti svoj izbor programiranja na Netflixu, SecureLine VPN neće raditi za vas, tako da ćete morati potražiti alternative u našem najboljem VPN-u za uži izbor u Netflixu.

Avast-SecureLineVPN-streaming-BBCIplayer

Kad smo prije testirali SecureLine VPN, on nije mogao raditi s BBC iPlayerom. Bili smo ugodno iznenađeni kada smo se povezali s britanskim serverom Wonderland i pokušali strujati. Sadržaj BBC iPlayera dobro je strujao pri svakom pokušaju, bez problema s punjenjem.

Mnogo VPN-a ne može strujati BBC iPlayer, pa je to svakako plus za SecureLine VPN. Ako je britanski sadržaj vaša stvar, ali još uvijek tražite VPN s više opcija prilagodbe, pogledajte naš vodič za najbolji VPN za BBC iPlayer za alternative.

Lokacije poslužitelja

SecureLine VPN ima 55 poslužitelja raspoređenih u 34 zemlje. Samo nekoliko zemalja ima više poslužitelja. Španjolska, Njemačka, Kanada i Rusija imaju dvije, Ujedinjeno Kraljevstvo ima tri, a SAD 16.

Postoji puno VPN-a koji nude bolji izbor, poput NordVPN-a (pročitajte našu NordVPN recenziju). Unatoč relativno niskom ukupnom broju, SecureLine VPN pruža dobru rasprostranjenost zemalja. Popis uključuje Izrael, Novi Zeland, Južnu Afriku i Brazil, koji nisu uvijek pokriveni drugim VPN-ovima.

To kaže, ako tražite ozbiljnu svjetsku pokrivenost, morat ćete gledati dalje. Otac svih njih je HideMyAss (pročitajte naš pregled HideMyAss) koji ima poslužitelje u nevjerojatnih 190 zemalja, ali, ironično, HideMyAss je također u vlasništvu Avasta.

Služba za korisnike

Avast pruža obaveznu bazu znanja koja dobro pokriva osnove, zajedno s odgovarajućim FAQ-ima. Tu je i forum na kojem možete postavljati pitanja koja nisu već pokrivena u bazi znanja. Odgovori su općenito korisni, ali može potrajati nekoliko dana da dobijete odgovor.

Avast-SecureLineVPN-web-podrška-Area

Ako biste radije razgovarali izravno s Avastom, možete se obratiti podršci putem live chat ili e-pošte. Otklonili smo nekoliko jednostavnih pitanja pitajući koliko poslužitelja je dostupno, postoji li opcija killswitch i postoji li podrška za podijeljeno tuneliranje.

Avast-SecureLineVPN-e-odgovor

Odgovori su trajali nešto više od 24 sata, a odgovori su bili prekorni, ali točni. Kao odgovor na pitanje o broju poslužitelja, predstavnik podrške jednostavno je zalijepio vezu na web stranicu SecureLine VPN. Popis poslužitelja nalazi se na stranici, ali potrebno je malo pretraživanja, pa to nije bilo posebno korisno.

Internetski chat je također bio adekvatan, ali ne i spektakularan. Na pitanje koji se VPN protokol koristi za macOS aplikaciju, agent za korisničku službu morao je provjeriti odgovor koji nije ulijevao povjerenje. Trebalo im je nekoliko minuta da se vrate s informacijom da je to IPSec na macOS i iOS uređajima.

Između opcija znanja, foruma, e-pošte i opcija za chat trebali biste moći pronaći potrebne informacije, ali može proći duže nego što biste željeli. Za brzu reakciju najbolja je opcija internetskog chata, ali frustrirajuće je što smo bili prisiljeni unijeti svoje ime i adresu e-pošte prije nego što ga upotrijebimo..

Presuda

SecureLine VPN ne nudi mnogo funkcija, ali je jednostavan za korištenje i učinkovit u onome što radi. Moguće je odrediti pouzdane mreže korisno je, a ubojica je važan, ali ako se želite pozabaviti drugim postavkama, nemate sreće.

U skladu s tim, postoje posebni poslužitelji za P2P ako planirate koristiti VPN za bujice, ali s obzirom na zabrinutost zbog privatnosti, možda biste željeli potražiti naš najbolji VPN za popis torrenta za alternative.

Privatnost je najveći problem sa SecureLine VPN-om. Avast priznaje da bilježi vašu IP adresu i davao je podatke o klijentima agencijama za provođenje zakona, ali to je rijetko. Ako je potpuna privatnost ono što želite od svog VPN-a, morat ćete potražiti drugdje. Naše VPN recenzije dobro su mjesto za početak.

Hvala što ste izdvojili vrijeme za čitanje ove recenzije. Ako koristite Avast SecureLine VPN i želite podijeliti svoja iskustva, slobodno dodajte komentar u nastavku. Voljeli bismo čuti vaše misli.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map