AirVPN pregled – Ažurirano 2020

AirVPN pregled

AirVPN program izgrađen za entuzijaste ima sigurnost koja je suparnička sigurnosti bilo kojeg od najboljih pružatelja usluga na tržištu. Međutim, njegovo sučelje zahtijeva mnogo strpljenja i podrške u nepostojanju, što ovaj izbor čini lošim za ljude koji se samo snalaze s VPN-ovima. Pročitajte sve detalje u našoj AirVPN recenziji.


najbolje-VPN-recenzije

AirVPN pokrenula je “vrlo mala skupina aktivista, hacktivista i hakera” u 2010. godini. Počela je sa samo dva poslužitelja i od tada ih je naraslo na više od 200. Virtualnu privatnu mrežu još uvijek upravljaju aktivisti i njena predanost privatnosti daje čak i najbolji pružatelji VPN-a trče za svojim novcem.

U ovom AirVPN pregledu govorit ćemo o značajkama, cijenama, jednostavnosti uporabe, podržanim uređajima, lokacijama poslužitelja, brzini, sigurnosti i korisničkoj usluzi prije nego što donesemo presudu. Iako nam se jako sviđa stražnji kraj aplikacije, imamo rezerve koje se tiču ​​prednje strane.

AirVPN ima jasan fokus na privatnost i sigurnost, toliko da su druga područja žrtvovana. Jednostavna upotreba je Ahilova peta za ovog pružatelja usluga i, dok možete naučiti sučelje, VPN novorođenčadi mogu se isključiti svojim datumom pojavljivanja.

airvpn prijava

popis poslužitelja airvpn

airvpn brzine

opće postavke airvpn

zračno područje klijenta

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za AirVPN

Značajke

AirVPN nema uobičajene sumnjivace koje tražimo u značajkama. Nedostaju killswitch, blokator oglasa i dodatne kontrole privatnosti. Usredotočen je na sigurnost i prilagodbu te je, kao takav, centar na tim područjima.

AirVPN koristi isključivo OpenVPN protokol na portovima 80 TCP / UDP, 443 TCP / UDP i 53 TCP / UDP. Svaki poslužitelj također podržava OpenVPN preko SSH-a, SSL-a i Tor-a, što znači da ni najintenzivniji nadzor ne bi trebao biti previše za njega.

Podržano je i prosljeđivanje porta. U osnovi, prosljeđivanje porta prosljeđuje promet koji dolazi s interneta na VPN poslužitelj do određenog porta u vašem klijentu. Koristi se za pomicanje dolaznog prometa oko njega koji bi u suprotnom bio blokiran.

AirVPN možete proslijediti do 20 portova odjednom na bilo kojem priključku iznad 2048 preko TCP, UDP ili oba. Postavke za to mogu se konfigurirati u klijentskom području na web mjestu AirVPN, o čemu ćemo više govoriti kasnije.

AirVPN-Port-Špedicija-postavke

AirVPN podržava dvostruke skočne veze, ali to nije moguće izravno konfigurirati na klijentu. S virtualnim strojem možete skakati s najviše pet poslužitelja koristeći pet istodobnih veza. To je, prema AirVPN-ovim riječima, “optimalno rješenje”, premda ćete sa svim svojim uređajima dijeliti resurse sustava i propusnost mreže..

Mnogo bi bolje rješenje bilo povezivanje s AirVPN-om putem Tor-a, koji on podržava.

AirVPN sam po sebi nema ubojicu. Ima mrežno zaključavanje, koje blokira svu komunikaciju, osim ako ne prođe kroz AirVPN. Razlika je u tome što prekidač za ubistvo može biti aktivan samo ako ste povezani na poslužitelj, dok mrežno zaključavanje neprestano ostaje.

AirVPN-mreža-Lock

AirVPN i OpenVPN

OpenVPN je protokol koji se lako konfigurira, a njegova posvećenost pokazuje i AirVPN. Svi se aspekti vaše veze mogu postaviti po vašoj želji, uključujući vaš port, DNS i mrežne slojeve za IPv4 i IPv6.

Svjedočan je tko cilja AirVPN. Korisnici koji nisu upoznati s VPN-om osjećat će se izgubljenim u tehničkim detaljima i smatrat će da je usluga loša po značajkama, ali, za one koji razumiju što se događa, AirVPN je VPN koji se može lako konfigurirati i bogat značajkama..

Performanse AirVPN struje

AirVPN je ugasio Netflix VPN zabranu, što ga čini lošim kandidatom za naš najbolji VPN za Netflix listu. BBC iPlayer, Hulu i Amazon Prime Video su ipak radili. Koristili smo britanski poslužitelj za spajanje iz Sjedinjenih Država, a svi ekskluzivi su se prikazali i strujali bez problema.

Pregled značajki AirVPN

AirVPN Logowww.airvpn.org

Počinje od 116 $Svi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
223 u 20 zemalja

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES, RSA-4096

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

AirVPN smješten u Italiji cijene temelji na eurima. Ako ste američki kupac, to može značiti različite cijene ovisno o danu plaćanja. U trenutku pisanja, 1 euro jednak je 1,17 USD, ali prije samo nekoliko godina trebao bi biti gotovo 1,40 USD.

Uprkos tome, stope nisu loše. AirVPN se plaća neprestano, tako da možete dobiti zaštitu koja vam je potrebna za vrijeme koje vam treba.

Najbolje cijene su u rasponu od tri do šest mjeseci. Kupnja na godinu je jeftinija mjesečno, ali ostali pružatelji VPN-a imaju veći popust na godišnje planove. CyberGhost, na primjer, mjesečno naplaćuje oko 3 dolara više, ali gotovo 20 dolara manje na godišnjem (pročitajte naš CyberGhost pregled).

Način za ublažavanje ovog problema je ponuditi pretplate na duži rok, što AirVPN, nažalost, ne čini.

AirVPN također ne nudi besplatni plan, što nas ne muči previše. Pogled na njegovu web stranicu sugerira da reklamiranje nije M.O. a većina besplatnih planova u svakom slučaju je osrednja. Pročitajte našu recenziju Windscribe za iznimku od ovog pravila.

Suđenje AirVPN-a

AirVPN nudi besplatnu probnu verziju, ali morat ćete je zatražiti. Kompanija se također ne bavi zašto je to slučaj u svojim FAQ-ima. Trodnevni plan zamjenjuje suđenje, no čini se da protiv AirVPN-ovog etosa zahtijeva vašu e-poštu i podatke o plaćanju da biste isprobali uslugu.

Ipak cijene nisu nimalo loše. Smanjivanje količine tromjesečnih i šestomjesečnih opcija u korist dvogodišnjeg i trogodišnjeg plana pomoglo bi snižavanju troškova za dugoročne pristaše, a jednostavniji način isprobavanja usluge pomogao bi donijeti nove kupce. Kako sada stoji, AirVPN je u redu, ali mogao bi upotrijebiti neki posao.

Jednostavnost korištenja

Postoji zanimljiva razlika između AirVPN-ovog postupka odlaska i korištenja aplikacije. Oba izgledaju kao datumi, ali prijava na plan pokazuje se mnogo teže nego povezivanje udaljenog poslužitelja.

Klikom na “pridruži se & gumb za preuzimanje “na web-mjestu AirVPN-a prikazuje sva moguća mjesta koja se može koristiti. Na primjer, ako upotrebljavate usmjerivač, prikazat će vam se detaljni vodič za konfiguriranje na firmver vašeg usmjerivača. Klijent radne površine isti je kao i svako preuzimanje: pokrenite program i pričekajte da se dovrši.

AirVPN-Instalateri

To smo prvo napravili, jer je to najdirektniji način na koji web mjesto pokazuje, ali kad smo učitali aplikaciju, nismo se mogli prijaviti i morali smo se vratiti na web mjesto, registrirati se i kupiti plan. AirVPN je na stranici za preuzimanje jasno da morate otvoriti račun i kupiti plan, ali veza s početne stranice ipak vas vodi do preuzimanja.

AirVPN-Registracija

Možda je to nusproizvod dizajna web stranica AirVPN-a Stvaranje računa, kupovina plana i preuzimanje klijenta odvijaju se na zasebnim web stranicama, što postupak prijave čini dugotrajnom i zbunjujućom. Rekli bismo da bi zdrav razum trebao prevladati, ali za neke korisnike na Internetu zdrav razum nije uobičajen, a AirVPN ne smanjuje ih..

Klijent je dobar, unatoč datumu. Možemo imati više povjerenja u njega od AirVPN-a, koji je rekao da je njegova tehnička sposobnost „jedini glavni nedostatak“.

Korištenje AirVPN klijenta

Nakon što slepite na klijenta, od vas će se zatražiti da se prijavite nakon čega ćete na dnu vidjeti dva gumba: jedan za spajanje na preporučeni poslužitelj i jedan za aktiviranje mrežne zaključavanja. Preporučeni poslužitelj dobro funkcionira, iako smo u našim testovima brzine našli bržu opciju.

AirVPN-klijent

Unatoč tome, AirVPN djeluje u redu za korisnike koji žele preuzeti klijent, povezati se s poslužiteljem i nazvati ga na dan.

Međutim, kopanje dublje se ne vrši graciozno. Popis poslužitelja je upravo to, popis. Možete se organizirati po imenu, lokaciji, rezultatu i učitavanju, ali to je težak način da se provučete kroz mrežu. AirVPN ima zasebnu karticu “države” koja smanjuje veličinu, ali ne možete se povezati s poslužiteljem odatle.

AirVPN-Server-listu

Ako se želite organizirati po državama, trebat će vam popis dopuštenih ili na crnoj listi. Crna lista ukloniće zemlju sa stranice poslužitelja, a bijela lista prikazuje samo tu zemlju. Na primjer, ako želite vidjeti samo poslužitelje u Kanadi, Nizozemskoj i Švedskoj, te popise može biti na bijeloj listi, a na kartici poslužitelja prikazat će se samo tamo dostupni poslužitelji..

AirVPN-Crna lista-Postavke

To je dostojan način smanjiti popis poslužitelja, ali, bez objašnjenja, to može biti organizacijska značajka koju neki korisnici nikad ne razumiju.

Ispod odabira poslužitelja nalaze se kartice za brzinu, statistiku i zapise. Ako rješavate probleme ili samo pokušavate vidjeti kako funkcionira VPN, to su lijepe veze. Inače su uglavnom nepotrebne.

AirVPN postavke

AirVPN dobiva tehničku pomoć u izborniku postavki, kojem se pristupa klikom na ikonu u donjem lijevom dijelu korisničkog sučelja. Ovdje možete konfigurirati DNS, postaviti Tor, postaviti mrežno zaključavanje i još mnogo toga. Sve dok znate što radite, to je izvrsno područje. Za sve ostale, najbolje je držati se podalje.

AirVPN priključni Postavke

Nekim značajkama se pristupa preko klijentskog područja AirVPN-ove web stranice. Uglavnom je područje na kojem možete pregledati svoju upotrebu, plaćati račune i podršku za kontakt, ali možete postaviti i prosljeđivanje vrata, generiranje konfiguracija za instalaciju na platformama koje ne podržavaju AirVPN klijent i upravljaju ključevima uređaja.

AirVPN-generiranje-Config

Želimo poboljšati dva područja. Proces odjave treba pojednostaviti tako da započinje s registracijom i završava preuzimanjem, a ne obrnuto, a korisničko sučelje može upotrijebiti facelift kako bi se navigacija raspoloživim poslužiteljima lakše prošla.

Osim toga, AirVPN pruža pristojno, ako je datirano, iskustvo koje je najprikladnije za tehničke korisnike, ali novorođenče se ne bi trebale previše izgubiti u.

Podržani uređaji

AirVPN ima lijepo širenje podržanih uređaja. Klijenti za radne površine dostupni su za Windows, macOS, Linux i Chrome OS. Mobilno povezivanje dostupno je za Android i iOS. Ipak, nema posvećene mobilne aplikacije. Možete se povezati samo pomoću aplikacije OpenVPN koju možete dobiti putem trgovina aplikacija i Google Play.

S obzirom na datirano sučelje AirVPN-a, trgovina nije tako loše.

Verzije rutera mogu se konfigurirati za DD-WRT, Tomato, AsusWRT i pfSense. AirVPN ima vodiče za to s postupnim uputama i puno snimaka zaslona. AirVPN možete koristiti i sa Torom ili kroz SSH ili SSL tunel.

AirVPN-Router-vodič

AirVPN podržava pet istodobnih veza, bez obzira na vrijeme kupnje. To je isto što i IPVanish i privatni pristup internetu (pročitajte našu recenziju IPVanish i privatni pristup internetu), što je prilično dobro.

Lokacije poslužitelja

AirVPN ima 223 lokacija poslužitelja u 20 zemalja. U 10 zemalja također postoji 12 poslužitelja dvostrukih skokova s ​​kojima se ne možete izravno povezati. Popis nije loš, ali nije ni impresivan, posebno u odnosu na NordVPN koji ima 3.357 poslužitelja u 60 zemalja (pročitajte našu NordVPN recenziju).

AirVPN tvrdi da je manja širina zbog strogih zahtjeva za postavljanje poslužitelja. Kaže da bi jednostavno dodavanje poslužitelja bilo “… bez obzira na kvalitetu usluge i sigurnost korisnika.” Slažemo se, većim dijelom, ali postoji mnogo VPN usluga koje pružaju više poslužitelja i to čine dosljednom kvalitetom i sigurnošću.

Unatoč tome, položaj poslužitelja je dobar, iako je većina u Nizozemskoj, Sjedinjenim Državama, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu, tako da ćete možda trebati potražiti negdje drugo ako želite više raznolikosti.

Ubrzati

Brzina je nedosljedna, iako nije loša. AirVPN neće praviti našu najbržu VPN listu, ali ne biste trebali vidjeti previše pada brzina ako ne putujete širom svijeta.

Lokacija: Ping (ms): preuzimanje (Mbps): upload (Mbps):
Nezaštićen (St. Louis, MO)10102,3211.12
Toronto, Kanada5116.5910.70
Amsterdam, Nizozemska21450.543.44
Manchester, Ujedinjeno Kraljevstvo19415.706.72
Los Angeles, Sjedinjene Države11097,256.91
Hong Kong38456.662.01

Kao što se očekivalo, veće udaljenosti donose duže kašnjenje, što AirVPN čini lošim izborom za najbolji VPN za igranje. Čak je i najbolji igrač u pogledu kašnjenja, Toronto, bio preko pet puta duži od našeg nezaštićenog rezultata.

Brzina preuzimanja bila je čudna. Drugi najbolji izvođač bio je u Hong Kongu koji je s druge strane svijeta s našeg testnog stroja. Stope u Sjedinjenim Državama bile su jadne, što ga čini lošom opcijom za BBC iPlayer, ali američke brzine su bile dobre. Preporučujemo ga kao brzi Netflix VPN, ali ne bismo mogli dobiti strašnu Netflix proxy grešku..

Brzine su sveukupne. Na primjer, GooseVPN ima pad gradijenta, ovisno o lokaciji udaljenog poslužitelja (pročitajte našu recenziju GooseVPN). Nema brzine i razloga za brzinu AirVPN-a. Vaš učinak uvelike ovisi o tome koji ste poslužitelj odabrali za područje kojem pokušavate pristupiti.

S obzirom na lošu organizaciju lokacija, lov na najbrži poslužitelj bit će vam posao. AirVPN ne trpi pad brzine Shellfire-a (pročitajte naš Shellfire VPN pregled), ali nadali smo se boljem.

sigurnosti & Privatnost

AirVPN koristi OpenVPN protokol isključivo s AES-256 enkripcijom potpomognutom 4096-bitnim RSA ključem. Naš vodič za sigurnost VPN-a detaljno objašnjava ove pojmove, ali za sada, sve što trebate znati je da AirVPN pruža sigurnost u najboljoj klasi.

Ekskluzivnost OpenVPN-a pokazuje gdje je AirVPN-ova glava. Otkriveni su PPTP, L2TP, pa čak i IKEv2 manje sigurni od OpenVPN-a i to je nešto što možemo iza sebe.

Čak i uz nedostatak protokola, OpenVPN bi trebao prijeći većinu firewall-a. AirVPN ima više ulaznih ulaza, nativni OpenVPN UDP / TCP i tuneliranje preko SSL ili SSH. Načini povezivanja i 4096-bitna RSA enkripcija zaslužili su je kao jedno od najboljih VPN usluga za Kinu.

Tuneliranje preko SSL-a na snazi ​​je jer izgleda kao standardni HTTPS promet. Blokiranje bi značilo blokiranje bilo koje šifrirane veze na mreži i, kako SSL certifikati postaju uobičajeniji, to bi u osnovi isključilo internet.

Privatnost i talijansko oko

Privatnost je tamo gdje stvari postaju zanimljive. Počnimo s lošim vijestima. AirVPN nalazi se u Italiji, koja je dio “14 Oči”, grupe od 14 zemalja koje međusobno dijele informacije i špijuniraju..

Unatoč tome, AirVPN se pridržava stroge politike zabrane zapisa i transparentna je. Možete platiti putem Bitcoina i AirVPN-a samo čuva vaše korisničko ime. Čak i s posrednim načinom plaćanja, kao što je PayPal, AirVPN ne pohranjuje nijednu prenesenu informaciju.

Osim toga, AirVPN nema servere u Italiji, što otežava vladino tijelo da njuška na VPN prometu.

Informacije vezane za AirVPN-ove usluge, kao što su umrežavanje, propusnost itd. Pohranjuju se samo u RAM-u poslužitelja, a ne u masovnu pohranu. Nisu pohranjeni identifikacijski podaci osim ako ne želite da budu.

To je sjajna vijest, s obzirom na to da bi talijanska vlada mogla zatražiti da AirVPN preda sve. Kako sada stoji, ne bi se moglo ništa predati, ali ako u budućnosti postoji bilo kakva prijava, to je glavni problem privatnosti. Međutim, s obzirom na to koliko transparentni AirVPN govori o vašoj privatnosti, sumnjamo da će to biti tako.

Mogućnost povezivanja putem preglednika Tor također je uvjerljiva. Čak i ako je državna agencija došla kucati i AirVPN je nekako vodio zapisnike, jedino što bi zabilježilo bila bi IP adresa izlaznog čvora za vašu Tor sesiju.

Pravila zabrane i najbolja zaštita u klasi snažne su točke za AirVPN, ali nedostaju joj značajke kao što je killswitch, koji je alat koji prekida vašu internetsku vezu ako prekinete vezu s VPN-om. Ako ga dodate, AirVPN bi se zbog sigurnosti mogao usporediti s ExpressVPN-om (pročitajte naš ExpressVPN pregled).

Testirali smo WebRTC, IP i DNS propuštanja pomoću ipleak.org. Pobrinuli smo se da to pokrenemo na ipleak.org, a ne na ipleak.net jer potonjim upravlja Air. Ipak, AirVPN je prošao sve testove i IPLeak nije mogao vidjeti da upotrebljavamo VPN. Sve je bilo kako treba biti.

Služba za korisnike

Zajednica je najjača točka AirVPN-ove usluge. Ostatak potpore je u najboljem slučaju slab.

AirVPN nudi podršku putem e-pošte putem kontakt obrasca. Dva puta smo se obratili jednom za pokusni zahtjev i jednom pitali o broju lokacija poslužitelja. AirVPN se vratio zbog suđenja za nešto više od 24 sata i o lokacijama poslužitelja za manje od sat vremena.

AirVPN-Kontakt-obrazac

Odgovor e-pošte bio je jednostavan, rekavši nam broj poslužitelja i zemalja. AirVPN, međutim, izgledao je obrambeno u pogledu broja poslužitelja, rekavši da “Želimo naglasiti da ne izvodimo trikove geo-lokacije i preopterećenja adresa”, te nas izaziva da “ovu tvrdnju potvrdimo traženjem rute.”

FAQ je dobar, ali teško ga je zaobići. Postoji 37 tema, od kojih je većina usredotočena na prodaju i klijentski softver. Međutim, FAQ je našao u ostatku foruma, što ga zbunjuje u kretanju. Vodiči koriste sličan format, ali, nažalost, AirVPN kombinira svoje službene vodiče s onima iz zajednice.

AirVPN-vodiči

Forumi su dobri. Zajednica svakodnevno objavljuje nove teme i odgovore, s istaknutim područjima kao što su prijedlozi i rješavanje problema s više od 15.000 tema. Tu ćete pronaći glavninu podrške, tako da dok se lijepo igrate s drugima, trebali biste biti u redu.

AirVPN-Forum

Kao i s ostalim uslugama AirVPN-a, nema puno ruku kada je riječ o podršci. U usporedbi s komercijalnijim VPN-ovima, to nije uspjelo. Međutim, nasuprot ostalim VPN-ovima koje potiču zajednice, nije loše.

Presuda

AirVPN je dobra VPN usluga s impresivnom politikom privatnosti i odličnim sigurnosnim mjerama. No, ipak, ima i nekih grešaka. Sučelje je datirano i postupak prijave je nepozvan. Isto tako, brzine su dobre, ali nisu ni blizu onoj najbržoj koju smo vidjeli.

Ipak, ima mnogo toga za voljeti na AirVPN-u. Posvećena zajednica izrađuje sigurnosnu kopiju visoko prilagodljive platforme. Ako se bavite lutanjem, AirVPN je za vas.

Čak ni sa datiranim sučeljem ni mi ne mrzimo prosječno korisničko iskustvo. Možete se automatski povezati s poslužiteljem, što je dobro. Samo bismo željeli da to bude preneseno u postupak prijave.

Možete sami isprobati AirVPN tako da zatražite probno ili kupite trodnevnu propusnicu. Ako želite kupovati više, pročitajte ostale VPN recenzije. Što mislite o AirVPN-u? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map