Yksityinen Internet-käyttökatsaus – päivitetty 2020

Yksityinen Internet-käyttökatsaus

Jos etsit nopeaa, herkätöntä VPN-palvelua, yksityinen Internet-yhteys ansaitsee huomion. Se tekee mitä tarvitsee, ilman kysymyksiä, vaikka toivomme, että PIA: lla olisi vähän vähemmän vaikeuksia päästä Netflixiin ja muihin suoratoistopalveluihin. Lue täydellinen arvostelu tietääksesi lisää.

Pia-Slider1

Pia-slider2

Pia-slider3

Pia-slider4

Pia-slider5

Edellinen

Seuraava

Muutaman viime vuoden aikana yksityinen Internet-yhteys on muuttunut paljon, mutta siitä huolimatta se on aina ripustettuna parhaaseen VPN-oppaaseemme. Vaikka PIA ei ole koskaan saavuttanut ExpressVPN: n tai CyberGhostin korkeutta, se on aina suosinut suositusluetteloamme voimakkaana ja helppokäyttöisenä VPN-palveluna kohtuulliseen hintaan. 

Sen viimeisin versio, versio 1.5.1, saattaa olla paras vielä, mutta siinä on luettelo uusista ominaisuuksista ja korjattu käyttöliittymä käynnistystä varten. Tässä yksityisen Internet-pääsyn katsauksessa tarkastelemme näitä uusia ominaisuuksia sekä tarkistamme nopeus, turvallisuus, yksityisyys, suoratoistoteho ja asiakaspalvelu. 

Onneksi kaikki muutokset ovat vain vahvistaneet PIA: ta. Tutkitaan, mitä uudet ominaisuudet ovat ja miksi pidämme niistä seuraavien tuhansien sanojen sisällä, mutta jos haluat ohittaa hooplan, voit aina ampua PIA: n päälle ja kokeilla sitä riskittömästi seitsemän päivän rahat takaisin -takuu.

PIA-videokatsaus

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot yksityiselle Internet-käytölle

ominaisuudet

PIA, aiemmissa iteraatioissa, oli ominaisuuksien valossa. Vaikka MACE oli aina avainmyyntikohta – enemmän kuin alla olevassa ”turvallisuus” -osiossa -, monia nykyään sovelluksessa näkemiä edistyneitä vaihtoehtoja ei ollut läsnä. Viime vuosien aikana PIA on kuitenkin rakennettu sovelluksensa yhdeksi markkinoiden vahvimmista vaihtoehdoista.

Viimeisin lisäys on jaettu tunnelointi, tai kuten PIA kutsuu sitä, ”sovellusten poissulkemiset”. Jaetun tunneloinnin avulla voit lähettää liikennettä VPN-tunnelin läpi, kun taas muu liikenne pysyy normaalissa yhteydessä.

Vaikka voit aloittaa jaetun tunneloinnin manuaalisesti melkein millä tahansa VPN: llä, se on vaikea tehdä, ja hyvin harvat palvelut antavat sinun määrittää sen sovelluksen sisällä (lue PureVPN-arvostelu palvelusta, joka toimii). 

Pia-review-split-tunnelointi

Jaetun tunneloinnin rinnalla PIA: lla on tapinkytkin – joka voidaan asettaa estämään Internet-yhteytesi, kun VPN putoaa tai kun VPN poistetaan käytöstä – ja salausasetukset (lue salauksen kuvaus). MACE on myös tärkeä ominaisuus, mutta puhumme siitä enemmän turvallisuutta tarkastellessamme. 

PIA-portin huolinta 

Jotkut PIA-paikat tukevat satamansiirtoa. Vaikka se ei ilmoita, mitkä sijainnit sitä tukevat, voit valita ”pyydä portin edelleenlähetys” -kytkimen asetuksista niin, että se tarkistaa aina. 

Portin edelleenlähetystapaa voidaan käyttää vakioyhteyksissä moniin tarkoituksiin, mukaan lukien yhteyden muodostaminen suoraan pelipalvelimelle tai suoran pääsyn saaminen VoIP-palvelimeen, mutta VPN-yhteyksissä sitä käytetään enimmäkseen torrentia. 

Lyhyesti sanottuna, reitittimesi toimii kuin välittäjä sinun ja Internetin välillä, välittämällä pyyntösi palvelimelle ja lähettämällä tiedot sitten sinulle takaisin portin kautta. Nämä tiedonsiirrot kulkevat NAT-palomuurin läpi, mikä voi aiheuttaa joitain torrentin aiheuttamia ongelmia.

Portin edelleenlähetysten avulla voit reitittää yhteyden uudelleen aktiiviseksi solmuksi vertaisyhteydessä, jolloin voit kommunikoida suoraan useamman vertaisverkon kanssa. Voit oppia lisätietoja siitä, mikä on kiehtova opas. 

PIA-välityspalvelin

PIA sisältää SOCKS5-välityspalvelimen VPN-tilauksessasi, joka vaatii erillisen käyttäjänimen ja salasanan, jotka voit luoda ohjauspaneelissa. Vaikka välityspalvelimen käyttäminen yksin ei ole hieno idea – lue lisää VPN vs. välityspalvelin vs. Tor-oppaastamme, sitä voidaan käyttää yhdessä VPN: n kanssa. 

Pia-review-proxy

Yksi PIA: n viimeisimmistä lisäyksistä on kyky käyttää SOCKS5-välityspalvelinta yhteyden muodostamiseen VPN: ään. Se lisää uuden yhteyden yhteyteen lisäämättä merkittävästi latausaikoja. Lyhyesti sanottuna saat hyötyä kaksois hop-yhteydestä samalla kun kuljet vain yhden VPN-tunnelin läpi. 

Yksityisten Internet-käyttöominaisuuksien yleiskatsaus

Yksityinen Internet-yhteys-logowww.privateinternetaccess.com

Alkaa 297 dollaria kuukaudessaKaikki suunnitelmat

yleinen

Maksutavat
PayPal, luottokortti

Hyväksyy salauksen valuutan

Samanaikaiset yhteydet
10

Tukee jaettua tunnelointia

Rajoittamaton kaistanleveys

Ilmainen kokeiluversio saatavilla

Palautusaika
30 päivää

Palvelimen maailmanlaajuinen määrä
3 355 60 paikassa

Pöytätietokoneet
Windows, MacOS, Linux

Mobiilisovellukset
Android, iOS

Selaimen laajennukset
Chrome, Firefox, Safari

Voidaan asentaa reitittimiin

suoratoisto

Voi käyttää Netflix USA: ta

Voi käyttää BBC iPlayeria

Pääsee Huluun

Voi käyttää Amazon Prime Videoa

turvallisuus

Salauslajit
128-AES, 256-AES, RSA-1024, RSA-4096

VPN-protokollat ​​saatavilla
OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2

Ota käyttöön laitteen käynnistyksen yhteydessä

Mahdollistaa torrentin

Ei kirjautumiskäytäntöä

Läpäissyt DNS-vuototestin

Killswitch saatavilla

Haittaohjelmat / mainosten estäjä mukana

Tuki

Live Chat

Sähköpostituki
24/7

Puhelintuki

Käyttäjäfoorumi

Tietopohja

hinnoittelu

PIA pitää hinnoittelunsa yksinkertaisena tarjoamalla vain yhden suunnitelman usean keston ajan, toisin kuin VyprVPN (lue VyprVPN-arvostelu). Palvelu tarjotaan yhden kuukauden, kuuden kuukauden ja yhden vuoden aikana, vaikka PIA viittaa palvelun ehtoissaan kaksivuotiseen suunnitelmaan. Emme kuitenkaan löytäneet kahden vuoden vaihtoehtoa sen verkkosivuilta. 

Ainoa tapa tilata kaksi vuotta on päivittää ohjauspaneeliin PIA: n verkkosivustolla. Jos ostat alle vuoden, sinulla on mahdollisuus päivittää tilauksesi vuodessa tai kahteen vuoteen suhteutetulla hinnalla..

Kaikki kolme käyttöaikaa perustuvat kuukausikorkoon 9,95 dollaria, mutta et koskaan maksa sitä. Jokainen taso tarjoaa jonkinlaisen alennuksen, joka alkaa 30 prosentilla kuukausimaksusta ja siirtyy 67 prosentilla vuotuisesta suunnitelmasta. 

Ellei PIA muuta hinnoittelua, maksat saman hinnan kuin sinä, kun kirjoitit, toisin kuin HideMyAss, joka korottaa hintaa uusiessaan (lue lisää HideMyAss-arvosteluesta). 

Tietäen, että hinta on erinomainen. On harvinaista löytää VPN, joka tarjoaa kuukausipalvelun, joka sisältää kaikki kellot ja pillit alle 7 dollarilla.. 

Voit tilata halvemman palvelun, kuten Windscribe, mutta ilman kaikkia PIA: n ominaisuuksia (lue Windscribe-arvostelu). Hinta muuttuu entistä vaikuttavammäksi, mitä pidemmäksi kestääkin, myös Astrillin kaltaiset kalliit palvelut häpeävät (lue Astrill-arvostelu). 

Valitsemastasi kestosta riippumatta sinulla on pääsy 10 samanaikaiseen yhteyteen ja kaikkiin PIA: n ominaisuuksiin, mukaan lukien SOCKS5-välityspalvelin ja MACE. Lisäksi voit maksaa PayPalilla, luottokortilla tai Amazon Paylla sekä tuntemattomilla maksutavoilla, kuten bitcoin- ja lahjakorttisiirroilla. 

PIA-ilmainen kokeilu

PIA: n erinomaisen hinnoittelun heikentää pistettä, koska sillä ei ole ilmaista kokeiluversiota. Vaikka PIA ei ole yksin tarjoamatta ilmaista kokeilua, sen hyvitysaika on keskinkertainen. Sinulla on vain viikko aikaa muuttaa mieltäsi riippumatta siitä, kuinka kauan ostat. Ainakin PIA ei valehtele takaisinmaksuajasta, kuten TorGuard tekee (lue TorGuard-arvostelu). 

Verrattuna muihin johtaviin palveluihin PIA: n hyvitysjakso on tasainen. Suurin osa palveluista tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun – lue yksi esimerkki NordVPN-arvosteluista -, kun taas jotkut, kuten CyberGhost, tarjoavat täydet 45 päivää (lue CyberGhost-arvostelu). Hinta on kuitenkin niin alhainen, että PIA on silti ampumisen arvoinen.

Käyttäjäystävällisyys

PIA: n avulla voit helposti luoda tilin. Verkkosivun kotisivulla voit ladata sovelluksen napsauttamalla “Lataa” -painiketta ja valita tilauksen maksaaksesi palvelustasi. 

Toisin kuin useimmat muut VPN: t, PIA ei tee sinua suorittamaan tiettyä asennusprosessia (lue esimerkki siitä IPVanish-arvosteluamme). Sen sijaan voit joko ladata sovelluksen ensin tai kirjautua ensin. 

Useimmille ihmisille napsauttamalla Liity nyt -painiketta on nopein tapa aloittaa. PIA näyttää käytettävissä olevat kestoaikaaan, ja napsauttamalla yhtä avaa maksuikkunan. Kaikki tämä tapahtuu tuotesivulla, mikä tekee kassaprosessista saumattoman. 

Pia-review-kassalle

PIA-lataus

PIA: n lataaminen on helppoa. Kun olet kirjautunut, sinut johdetaan suoraan lataussivulle ilman, että sinun on luotava tiliä tai vahvistettava sähköpostiosoitettasi. PIA tunnistaa käyttöjärjestelmäsi automaattisesti ja näyttää kaikki tukemien eri alustojen asentajat. Olimme erityisen iloisia nähdessämme erillisen APK-tiedoston ei-perinteisille Android-asennuksille. 

Pia-review-download

Lisäksi PIA näyttää SHA-256-tarkistussummansa uusimmille Windows-, macOS- ja Linux-versioilleen, jotta voit vianmäärityksessä asennuksen aikana mahdollisesti esiintyviä ongelmia. Alaosassa on myös joitain tietosuojatyökaluja, kuten GlassWire ja Blur (lue Blur-arvostelu). 

Windows-asennusohjelma käsittelee kaiken puolestasi. Kun olet ladannut tiedoston, sinun tarvitsee vain avata se. PIA aloittaa asennuksen heti ilman käyttäjän antamaa tietoa. Kun prosessi on valmis, sinulle annetaan nopea esittely ja mahdollisuus kirjautua sisään. 

PIA Kirjaudu sisään

Vaikka sinut lähetetään suoraan lataussivulle maksun vahvistamisen jälkeen, et voi sulkea selainta. PIA lähettää käyttäjänimen ja salasanan sähköpostiisi, johon olet kirjautunut. Sinun on kirjauduttava sisään. Se ei ole upea, mutta suosimme paljon ExpressVPN: n tokenipohjaista todennusmenetelmää (lue ExpressVPN-arvostelu). 

Lähettämäsi käyttäjänimi ja salasana on paketti kirjaimia ja numeroita, joten suosittelemme, että säilytät sen yhdessä parhaista salasanahallinnoijista, kuten 1Password (lue 1Password-arvostelu). Tämä on vielä tärkeämpää, jos käytät poltin-sähköpostia, mikä on mahdollista PIA: n kanssa, koska vaadittavat henkilökohtaiset tiedot ovat maksutapa ja sähköpostiosoite.

PIA käynnistyy järjestelmälokerossa, ja voit kirjoittaa sähköpostitse kirjautumistiedot saadaksesi pääsyn palveluun. Vaikka konepellin alla on paljon kelloja ja pilliä, voit käyttää PIA: ta koskematta ketään niistä. 

PIA Windows -sovellus

Jos haluat tehdä vain yhteyden, PIA tekee siitä helpon. Sovellus avautuu suurella “päällä” -painikkeella ja suositellulla sijainnilla. Sinun tarvitsee vain napsauttaa painiketta muodostaaksesi yhteyden. PIA linkittää sinut sijaintiin, jolla on alhaisin ping. Tämä on tärkeää huomata, koska kyseinen sijainti ei välttämättä ole lähin sinulle. 

Pia-review-windows-sovellus

Esimerkiksi PIA suositteli testausta St. Louisista, Texasista, huolimatta siitä, että sijaintia Chicagossa oli saatavilla. Palvelinluettelosta, jonka löydät napsauttamalla tällä hetkellä valittua sijaintia, näet missä datakeskus sijaitsee ja PIA: n mittaama pingiaika. 

Näyttää myös siltä, ​​että pingitestaus on käynnissä. Sovellusta käytettäessä mitattu pingiaika muuttuisi muutamalla millisekunnilla paikkojen välillä. 

Pia-review-server-lista

Takaisin sovelluksen pääruudulle on muutamia asetuksia, joihin pääset napsauttamalla alaosassa olevaa nuolta. Se laajentaa ikkunaa, jolloin voit tarkastella nopeustestiä, nopeita asetuksia, tilaustietojasi ja paljon muuta. 

Mikä tahansa näistä osioista voidaan merkitä tai siirtää joko korkeammaksi luettelossa tai näyttää sovelluksen päänäytössä. 

Pia-review-laajeni-view

PIA-asetukset

Vaikka voit säätää muutamia asetuksia laajennetusta näkymästä – esimerkiksi kytkemällä valotilan päälle tai sammuttamalla MACE: n – liha ja perunat ovat asetusnäytössä. 

Voit avata asetukset napsauttamalla kolme pistettä sovelluksen oikeassa yläkulmassa. Onneksi asetusikkuna on erillinen lokerosovelluksesta, joten voit siirtää ja säätää sitä tarpeen mukaan. 

Pia-review-asetukset

Kaikkia asetuksia ei ole liian paljon, mutta perusteet ovat katettu. Voit kytkeä MACE: n päälle ja pois päältä, säätää tappauskytkintä ja muuttaa salausta, mutta PIA ei mene liian pitkälle kaninreiästä, toisin kuin AirVPN (lue AirVPN-arvostelu). Salausasetusten ulkopuolella, joista puhumme tarkemmin osiossa ”turvallisuus”, kiinnität pääasiassa huomiota ulkoasuasetuksiin. 

PIA-Chrome-laajennus

Paikallisen sovelluksen lisäksi PIA: lla on saatavana laajennus Chromelle, Operalle ja Firefoxille. Testasimme Operassa (lue Opera-arvostelu), jonka pitäisi toimia samalla tavalla kuin Chrome-laajennus, koska molemmat selaimet perustuvat Chromiumiin.  

Pia-review-kromi-laajennus

Voit käyttää yhtä tai toista tai sekä työpöytäsovellusta että laajennusta. Laajennus toimii suurimmaksi osaksi vain yhtenä tapaa hallita VPN: ää, mutta mukana on myös joitain tietosuojaominaisuuksia. 

Oletuksena laajennus estää pääsyn mikrofoniin, verkkokameraan ja sijaintiin. Löydät nämä suojaukset muualta, mutta niiden yhdistäminen VPN: ään ei haittaa. 

Lisäksi voit määrittää ohitusluettelon laajennuksessa kuten paikallisessa sovelluksessa. Asetus ei ole niin hyödyllinen verkkosivustoille kuin sovelluksille, mutta voit silti lisätä poikkeuksia VPN-tunneliin laajennuksesta. 

Nopeus

PIA on selvästi yksi nopeimmista testaamistamme VPN-verkoista. Se ei vain pysynyt nopeasti kodin lähellä, vaan myös hyppääessäsi lammen yli, mikä on melko hieno ominaisuus. Lisäksi pingimme pysyi alle 250 ms: n riippumatta siitä, mihin tunnelimme, ansaitsemalla PIA: lle paikan parhaassa VPN: ssä peliopas.

Paikka: Ping (ms) Lataa (Mbps) Lataa (Mbps)
Suojaamaton (St. Louis)994,5421.57
Chicago (suositus)1691,2519.79
New York City3785.9817.99
Southampton, Iso-Britannia10188,7118.31
Tokio, Japani18251.9612.91
Sydney, Australia24682,1815.31

Kun käsittelemme seuraavaa osaa, PIA alkaa AES-128-GCM-salauksella, jonka pitäisi olla nopeampaa kuin useimmat VPN: t, jotka käyttävät AES-256-GCM. Pidämme testauksen oikeudenmukaisina käyttämällä OpenVPN-protokollaa UDP: n kanssa kuljetusprotokollana ja AES-256-GCM-salauksen kanssa. Vaikka avaimen kokoa hyppäsi, PIA pysyi kuitenkin nopeana. 

Kun tarkastellaan yllä olevia tuloksia, järkyttävin nopeus tuli Isosta-Britanniasta, jossa latausnopeuksemme oli tosiasiassa nopeampaa kuin New Yorkin testaus. Japani oli hitaampaa, tosin ei hiukan. Jopa tunneloidessaan maailmaa toiselle puolelle, PIA piti yli puolet suojaamattomasta latausnopeudesta pitäen latenssin alhaisena. 

Täällä näkemiä nopeuksia vastaa vain ExpressVPN, mikä on keskimäärin nopeampaa, vaikka PIA onkin hyvin lähellä (lue ExpressVPN vs PIA -teos). Samaan aikaan se tekee vaikuttavasti nopeita palveluita, kuten TorGuard, AirVPN ja Astrill, näyttäviä osavaihtoehdoista verrattuna. 

turvallisuus

PIA latautuu, kun OpenVPN on oletusprotokolla, käyttäen UDP-paketteja. Tämä on VPN-tietoturvan standardi, kuten näet VPN-protokollan erittelyssä. Protokollaan pariksi liitetty salaus ei kuitenkaan ole. Laatikosta PIA latautuu AES-128-GCM: llä, joka käyttää pienempää avainkokoa kuin alan standardi AES-256-GCM. 

Useimmissa sovelluksissa avaimen koon erolla ei pitäisi olla merkitystä. Onneksi PIA antaa sinun vaihtaa AES-GCM: n ja AES-CBC: n välillä, samoin kuin avaimen koon välillä 128 bitistä 256 bittiin. Lisäksi voit valita kädenpuristusmenetelmäsi, joka on oletuksena asetettu RSA-2048: ksi. Tietysti salauksen lisääminen pidentää latausaikoja. 

PIA tukee enemmän kuin OpenVPN, vaikka se ei välttämättä näy sovelluksessa. Voit määrittää PPTP- ja L2TP-käyttäjänimen ja salasanan tilisi ohjauspaneelissa, jos haluat käyttää näitä protokollia, mutta varoitus siitä, että sinun on määritettävä ne manuaalisesti. Lisäksi iOS-käyttäjillä on pääsy IKEv2: een.

PIA DNS -vuodotesti

Varmistaaksemme, että käytössä olevat turvatoimenpiteet olivat tehokkaita, suoritimme DNS-vuototestin PIA: lla sekä IP- ja WebRTC-vuototestit. Ei yllättävää, että tulokset olivat puhtaita. DNS-pyyntöjemme ja IP-osoitettamme piilotettiin asianmukaisesti, mutta PIA onnistui myös tekemään niin pienillä uudelleenohjauksilla, mikä osoittaa paljaan metallin palvelimien edut. 

PIA MACE

Vaikka salaus ja vuodot ovat tärkeimmät alueet tässä osiossa, PIA esittelee toisen puhekohdan. Tilauksesi mukana on MACE, jonka pitäisi auttaa sinua pysymään turvassa verkossa. Se ei ole täysimittainen virustorjunta – lue siitä paras viruksentorjuntaohjelmisto-opas -, mutta se vähentää todennäköisyyttä laskeutua tartunnan saaneelle verkkosivustolle.

MACE toimii samalla tavalla kuin mainosten estäjä (lue lisää parhaista ponnahdusikkunoiden esto-oppaistamme). Kun lataat verkkosivustoa, selaimesi lähettää kourallisen pyyntöjä sen Web-palvelimen IP-osoitteesta, jota yrität käyttää. MACE tarkistaa nämä pyynnöt ja tarkistaa IP-osoitteet mustalla listalla, jota päivitetään säännöllisesti. 

Jos MACE löytää ottelun, sivua ei ladata, suojaten sinua haitalliselta hyötykuormalta. Lisäksi PIA on MACE: n määrittänyt käyttämään julkista mainoslohkon luetteloa, joten se toimii myös mainosten estäjänä. 

Poking ympäri, löysimme MACE tehokkaaksi. Tästä huolimatta uusia haitallisia verkkosivustoja julkaistaan ​​päivittäin, joten emme suosittelisi MACEa esimerkiksi Bitdefenderin tilalle (lue Bitdefender Antivirus -arvostelu).

yksityisyys

PIA on harvinaisuus VPN-tilassa. Kuten useimmat palvelut, se on kirjautumattoman käytännön takana, mikä tarkoittaa, että mitään VPN: n läpi kulkevaa tietoa ei pidetä kirjassa eikä sitä seurata milloin tahansa. PIA on kuitenkin enemmän kuin avoin. Se on yksi harvoista VPN-verkoista, joka ilmoittaa suoraan emoyritykselleen ja selittää selvästi sen tietosuojakäytännöt. 

Annetaan helppo tavara ensin pois tieltä. Ainoat tiedot, joita PIA vaatii kirjautumisen yhteydessä, ovat sähköpostiosoite ja maksutapa. Voit nimetä maksusi nimettömänä monin tavoin, koska PIA hyväksyy salausvaluutan ja lahjakorttisiirrot. Jos käytät luottokorttia, PIA kysyy vain laskutustietoja, mikä tarkoittaa Yhdysvalloissa maata ja postinumeroa. 

Tilillesi luodaan käyttäjänimi ja salasana sähköpostisi perusteella, jotka voidaan tallentaa sovellukseen kirjautumisen helpottamiseksi. 

Vaikka ei ole mitään tapaa tietää varmasti, näyttää siltä, ​​että sähköpostiosoitetta ja käyttäjätunnusta ei ole linkitetty suoraan. Vaikka ne ovatkin, PIA ei estä käyttämästä poltin-sähköpostia. Ainoat PIA: lta tarvitsemasi tiedot ovat luomasi käyttäjänimi ja salasana. 

Ei-lokit-väitteen osalta PIA on todistanut tuomioistuimessa, ettei se pidä lokkeja. Ystävyys on entistäkin vaikuttavampi ottaen huomioon emoyhtiönsä London Trust Media -yrityksen kotipaikan Yhdysvalloissa. Vuonna 2016 Floridassa oli yksi mies nostettiin oikeuden eteen pommin uhkailusta, ja kun FBI tutkii, he huomasivat, että epäilty todennäköisesti käytti PIA: ta. 

Haasteen yhteydessä PIA: n oli pakko luovuttaa kaikki epäillyn liikennerekisterit, mutta mitään ei ollut luovutettavissa. Tehkäämme selväksi: London Trust Media rikkoo Yhdysvaltain lakia, jos sillä olisi lokit eikä luovutettu niitä, joten joko riskitti niskaansa yhden käyttäjän yksityisyyden hyväksi tai lokit eivät ole olemassa. 

Kaikki nämä tiedot esitetään virallisissa tuomioistuimen asiakirjoissa. Lisäksi London Trust Media on aiemmin vastannut oikeudenkäynteihin. 

Mainitsemme kaiken tämän, koska näyttää siltä, ​​että PIA: n yksityisyydestä Internetissä käydään paljon väärää tietoa. Vaikka on totta, ettei ole mitään lopullista tapaa todistaa, että VPN: llä ei ole lokitietoja, PIA on esittänyt paljon enemmän todisteita kuin useimmat, mikä on vaikuttavaa ottaen huomioon, että se perustuu valtioihin.

Suoratoiston suorituskyky

Huolimatta nopeuksista ja ominaisuuksista, PIA ei tee parhaista VPN-soittolistoja. Testasimme sitä neljällä suurella suoratoistopaikalla, joista kahdelle PIA pääsi. Hulu oli hieno, PIA murtautui useilla Yhdysvaltain palvelimilla. Amazon Prime Video: lla ja BBC iPlayerilla oli kuitenkin ongelmia. 

Testasimme näitä alustoja useilla palvelimilla, ja molemmat pystyivät havaitsemaan, että käytimme VPN: ää joka kerta. Jos olet kiinnostunut BBC iPlayer- tai Prime Video -sovellusten suoratoistosta, suosittelemme lukemaan parhaan VPN: n BBC iPlayerille ja parhaat VPN: n Amazon Prime Video -oppaille.. 

PIA Netflix

Pystyimme pääsemään Netflixiin PIA: n kanssa, mutta ei jatkuvasti. Useissa kohdissa testauksen aikana Netflix kieltäytyi lataamasta, mitä emme ole koskaan tavanneet. Löysimme kiertotavan lataamalla Netflixin vakioyhteyteen ja muodostamalla sen jälkeen yhteyden PIA: han. Kun teit niin, se toimi hyvin. 

Kummallista on, että Netflix, jos se aikoo estää VPN: n, tekee niin välityspalvelimen avulla, kun yrität suoratoistaa sisältöä. Joillakin PIA-palvelimilla estettiin edes lataamasta palvelua. 

Palvelimen sijainnit

PIA: lla on kirjoittamishetkellä yli 3335 palvelinta 30 maassa. Vaikka palvelimien lukumäärä on suuri, leviäminen ei ole vaikuttavaa (enemmän siitä minuutissa). Rajoitettu saatavuus maissa on kuitenkin järkevää. PIA käyttää vain paljaan metallin palvelimia, mikä tarkoittaa, että vaikeasti tavoitettavissa alueissa ei ole mitään virtualisoituja paikkoja.  

PIA-palvelimet

Palvelinverkko on jaettu 50 sijaintipaikkaan, joista suurin osa on keskittynyt Yhdysvaltoihin. Vain muutamalla muulla maalla on useita sijainteja, kuten Kanada, Saksa, Iso-Britannia ja Australia. Niiden ulkopuolella jokaisella maalla on yksi sijainti. Jokaisessa sijainnissa on kuitenkin useita palvelimia; et vain voi valita niiden välillä. 

Pia-review-palvelimet

Leviämisen suhteen PIA ei ole vaikuttava. Perusasiat huomioidaan, mukaan lukien Hongkongissa, Japanissa ja suurimmassa osassa Eurooppaa sijaitsevat sijainnit, mutta joitain HideMyAss- tai NordVPN-verkossa näkemistä eksoottisista sijainneista ei ole läsnä. 

Asiakaspalvelu

Suurin osa PIA: n tuesta tulee sen laajasta tietokannasta. Kirjoittamishetkellä on jäljillä yli 100 artikkelia, joista jokainen on täytetty reunaan yksityiskohtaisesti. 

Suurin osa teoksista on oikeutetusti keskittynyt sovelluksen teknisiin kysymyksiin, mutta on myös joitain yleistä tietämystä käsitteleviä artikkeleita, kuten PIA: n sijainti ja jos se pitää lokit. 

Pia-review-tietämyskanta

Opasoptiovaihtoehtojen täydentämiseksi PIA sisältää myös luettelon oppaista, jotka opastavat sinut sovelluksen eri toimintojen läpi. Kaikissa PIA: n tukemissa käyttöjärjestelmissä on kattava asennusohjelman lataaminen DNS-asetusten määrittämiseen. On myös ohjeita alustan asentamiseksi reitittimiin. 

Jos haluat ottaa yhteyttä tukitiimiin, sinun on lähetettävä sähköpostia. PIA tarjoaa sähköpostitukea yhteyslomakkeen kautta, ja se on se. Suorat chatit ovat välttämättömiä VPN: lle nykyään, joten on pettymys nähdä PIA: n rajoitetut yhteysvaihtoehdot. 

PIA antaa PGP-avaimensa käytettäväksi, jos haluat ottaa yhteyttä tiimiin salatun yhteyden kautta (lue lisää sähköpostiturvallisuusoppaasta). 

Voit myös antaa palautetta joko palvelinpyynnön tai ominaisuusehdotuksen muodossa, mutta et todennäköisesti kuule sitä hetkeksi. Kun tarkastellaan suljettuja ehdotuksia, viimeisin on joulukuusta 2018, huolimatta siitä, että pyyntöjä on kaksi sivua vuodesta 2019. 

Suurin osa pyynnöistä vaatii kuitenkin kehitysaikaa, joten vaikka PIA vie jonkin aikaa yhteisön haluamien ominaisuuksien toteuttamiseen, kehitysryhmä kuuntelee selvästi.

Tuomio

PIA on kasvanut melko vaikuttavaksi palveluksi muutaman viimeisen iteraationsa kautta. Aikaisemmin paljaan rinnan VPN-verkosta on tullut jotain suurempaa, ja siinä on runsaasti ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä jopa kaikkein kaukaisimmissa tekopiileissä. Hinta on myös oikea, joten PIA: sta on helppo suositus. 

Mitä mieltä olet PIA: sta? Aiotko kokeilla sitä ilmaiseksi viikolle? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me