TorGuard-arvostelu – vaikea käyttää, mutta turvallinen – päivitetty 2020

TorGuard-arvostelu

TorGuard on tietoturvaan keskittynyt VPN, joka suojaa sinua, jos pystyt selvittämään, kuinka sitä käytetään. Vaikka se saa aikaan paljon oikeutta, vanhentuneen käyttöliittymän käyttäminen on työtä parhaina aikoina, emmekä suosittele sitä ihmisille, jotka etsivät stressitöntä käyttökokemusta, koska voit lukea TorGuard-koko arvosteluomme.


Paras-VPN-arvostelut

TorGuard on virtuaalinen yksityinen verkko, johon otimme ystävällisesti viimeisessä testauksessa. Edellisessä TorGuard-katsauksessa kiitimme sen muokattavuutta, nopeaa nopeutta ja kohtuullista hintapistettä punnitsemalla tätä kaikkea päivättyyn ja monimutkaiseen käyttöliittymään nähden. Vaikka sen mukautettavuus ja nopeus ovat edelleen ennallaan, käyttöliittymä näyttää ikänsä nyt enemmän kuin koskaan. 

Kun päivityksiä julkaistaan ​​VyprVPN: stä (kaksi VPN-verkkoa, joita kritisoimme käytettävyyden suhteen, kuten näet yksityisen Internet-pääsyn katsauksessa ja VyprVPN-katsauksessa), TorGuard on jäämässä jälkeen. 

TorGuardia on vaikea käyttää, ja verrattuna palveluihin kuten CyberGhost – joka tasapainottaa kauniisti edistyneet vaihtoehdot käytettävyyden kanssa – se näyttää parhaimmillaan subpar-vaihtoehtona.. 

Tässä päivitetyssä TorGuard-katsauksessa tarkastelemme, ansaitseeko se edelleen paikan parhaassa VPN-luettelossamme. Kuten aiemmin teimme, arvioimme TorGuard-palvelun ominaisuuksista, hinnoittelusta, käyttäjäystävällisyydestä, nopeudesta, turvallisuudesta, yksityisyydestä, suoratoistotehokkuudesta, palvelimen sijainneista ja asiakastuesta ennen tuomion antamista.

torguard-Slider1

torguard-slider2

torguard-slider3

torguard-slider4

torguard-slider5

Edellinen

Seuraava

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja TorGuardille

ominaisuudet

Yksi TorGuardin vahvuuksista on joustavuus, joka tulee saavutettavuuden kustannuksella, kuten alla olevasta ”käyttäjäystävällisyys” -kohdasta näet. Tästä huolimatta sovellukseen pakattuja ominaisuuksia ei voida kieltää riippumatta siitä, kuinka päivätty niiden esitys on. 

Olennaiset asiat otetaan huomioon, mukaan lukien tappikytkin, vaihtoehdot automaattiseen käynnistykseen käynnistyksen yhteydessä ja yhteyden muodostaminen automaattisesti käynnistyksen yhteydessä. Vaikka meidän ei pitäisi tarvita mainita näitä ominaisuuksia – pidämme niitä loppujen lopuksi välttämättöminä – jotkut palvelut ohittavat ne (lue esimerkki CactusVPN-arvosteluista). 

Se ei kuitenkaan ole vaikuttavaa TorGuardista ominaisuusosastolla. Perusteiden lisäksi sinulle annetaan myös useita mukautusvaihtoehtoja, mukaan lukien mahdollisuus muuttaa salausta, lisätä mukautettuja komentosarjoja ja määrittää varkain välityspalvelin. Näiden ominaisuuksien avulla tekniikat voivat tehdä TorGuardista oman, mutta se on varattu vain teknikoille. 

Kuten AirVPN, myös TorGuard ei ole käytettävissä (lue lisää AirVPN-arvosteluesta tästä palvelusta). Käyttöliittymä on päivätty, mutta ominaisuudet ovat monimutkaisia ​​ja merkityksettömiä useimmille ihmisille. Vaikka ajatus lisätä mukautettuja komentosarjoja suoritettavaksi yhdistämisen jälkeen houkuttelee niitä, jotka tietävät tekemiään, se ei ole täysin välttämätöntä tai käytännöllinen. 

Vaihdamme näitä herkkuja esimerkiksi parempaan DNS-käsittelyyn, sen sijaan, että TorGuard esittelee nyt pyykinpesulista. On hyvä, että asetukset ovat, mutta koska TorGuard näkee, kuinka moni niistä ei ole merkityksellistä tai on tarkoitettu vain kokeneille käyttäjille, voi leikata vähän rasvaa ja antaa prosessissa tilaa tilaa tärkeille ominaisuuksille.. 

TorGuardilla on kuitenkin hyödyllisiä lisäyksiä, kuten sovellusten tappaus. Asetuksissa voit määrittää tietyt sovellukset, jotka noudattavat tappikytkintä, eli ne lopetetaan, jos yhteys etäpalvelimeen katoaa. Jos esimerkiksi haluat selata verkkoa suojaamalla torrentiasovellusta, voit lisätä sen sovelluksen tappausluetteloon.

torguard-review-app-kill

Vaikka sovellusten tappaminen muistuttaa jaettua tunnelointia, se ei ole sama asia. Valitettavasti TorGuardilla ei ole jaetun tunneloinnin toimintoja, joiden avulla voit lähettää liikennettä VPN-tunnelin läpi, kun taas toinen liikenne käyttää normaalia yhteysasi. Jos käytät online-varmuuskopiopalvelua, kuten Backblaze, jaetun tunneloinnin tekeminen on välttämätöntä (lue Backblaze-arvostelu).

TorGuard-ominaisuuksien yleiskatsaus

TorGuard-logowww.torguard.net

Alkaa 500 dollaria kuukaudessaKaikki suunnitelmat

yleinen

Maksutavat
PayPal, luottokortti

Hyväksyy salauksen valuutan

Samanaikaiset yhteydet
5

Tukee jaettua tunnelointia

Rajoittamaton kaistanleveys

Ilmainen kokeiluversio saatavilla

Palautusaika
7 päivää

Palvelimen maailmanlaajuinen määrä
3000+

Pöytätietokoneet
Windows, MacOS, Linux

Mobiilisovellukset
Android, iOS

Selaimen laajennukset
Chrome, Firefox

Voidaan asentaa reitittimiin

suoratoisto

Voi käyttää Netflix USA: ta

Voi käyttää BBC iPlayeria

Pääsee Huluun

Voi käyttää Amazon Prime Videoa

turvallisuus

Salauslajit
128-AES, 256-AES

VPN-protokollat ​​saatavilla
OpenVPN, OpenConnect

Ota käyttöön laitteen käynnistyksen yhteydessä

Mahdollistaa torrentin

Ei kirjautumiskäytäntöä

Läpäissyt DNS-vuototestin

Killswitch saatavilla

Haittaohjelmat / mainosten estäjä mukana

Tuki

Live Chat
työaika

Sähköpostituki
24/7

Puhelintuki
työaika

Käyttäjäfoorumi

Tietopohja

hinnoittelu

TorGuard on halvempaa kuin useimmat käytettävissä olevat VPN: t, vaikka sen rajallinen aikataulu tarkoittaa, että se ei voi kilpailla NordVPN: n monivuotisten tarjousten kanssa (lue NordVPN-katsauksemme). Se väittää myös olevan “seitsemän päivän ilmainen kokeilu”, joka ei ole totta. Käsittelemme asiaa myöhemmin tässä osiossa.

Kuukausittainen suunnitelma on vakaa, noin 2–3 dollaria halvempi kuin muut johtavat palvelut. Esimerkiksi CyberGhost maksaa 12,99 dollaria kuukaudessa (tosin, kuten CyberGhost-arvosteluistamme voi nähdä, siihen sisältyy kaksi muuta samanaikaista yhteyttä). Se on kaukana Astrillin tähtitieteellisesti korkeasta kuukausimaksusta (lue Astrill-arvostelu), mutta se ei silti ole paras hinta, jonka olemme nähneet. 

Esimerkiksi Windscribe antaa sinun luoda oman suunnitelmasi haluamiesi sijaintien perusteella laskemalla kuukausittaisen hinnan vain muutamiin dollareihin (lue Windscribe-arvostelu). Jos haluat kaikki sijainnit, kuten saat TorGuardilla, hinta on edelleen 1 dollari halvempi. 

Kuukausikorko on kuitenkin useimmissa tapauksissa huono. Suosittelemme aina pidentämään mahdollisimman pitkää aikaa, koska se alentaa kuukausikustannukset vain muutamiin dollareihin. Se ei kuitenkaan ole mahdollista TorGuardilla. Se tarjoaa jopa vuoden, jolloin kuukausikorko on noin 5 dollaria. 

Vaikka hinta on edullinen, voit saada kuukausikoron noin 3 dollariin samalla kun saat enemmän samanaikaisia ​​yhteyksiä ostamalla kolmen vuoden tilauksen CyberGhost- tai NordVPN-liittymällä.. 

Jos haluat lisää yhteyksiä, TorGuard myy niitä 1 dollarilla kappaleelta. Se tarjoaa myös suoratoisto-IP-osoitteita eri paikoissa 7,99 dollaria kuukaudessa. Kun otetaan huomioon, että palvelut, kuten NordVPN, CyberGhost, ExpressVPN, Windscribe ja lukemattomat muut, sisältävät suoratoisto-IP-osoitteita perussuunnitelmassa, hiukan halvempi kuukausihinta ei näytä niin houkuttelevalta. 

Maksun suhteen TorGuard hyväksyy tavanomaisen paketin, joka sisältää PayPalin, luottokortit ja bitcoinit, sekä useita muita kryptovaluuttoja.

TorGuard ilmainen “kokeilu”

Rapattuina TorGuardin verkkosivustolle löydät tunnukset “seitsemän päivän ilmaiseksi kokeilujaksoksi”, mutta se on vähän harhaanjohtava: napsauttamalla näitä merkkejä, pääset sivulle muuten mainostamattomalle “uudelle aloitussuunnitelmalle”, jonka avulla voit käydä kauppaa TorGuard-liittymässäsi nykyisessä VPN-tilauksessasi. Uusille käyttäjille ei ole oikeudenkäyntiä, joten emme syytä kuluttajia siitä, että he tunteisivat, että nämä merkit ovat johtaneet heitä puutarhapolulle. Tunnemme samalla tavalla.

“Uusi alku” tarkoittaa, että saat ilmaisen viikon kokeilla TorGuardia (“kokeilu”) ja jos peruutat vanhan suunnitelmasi ja sähköpostitodistuksen, saat uuden kuukauden TorGuardia ilmaiseksi. Se on uusi lähestymistapa, vaikka emme ole varmoja siitä, että ilmaisen TorGuard-kuukauden saaminen on palkkio tai rangaistus.

Jos sinulla ei vielä ole VPN-tilausta, TorGuardilla on seitsemän päivän rahat takaisin -takuu. Sinun on silti asetettava korttisi kirjaamaan, ja sinulta veloitetaan silti laskutus. 

Voit perua ensimmäisen viikon aikana saadaksesi hyvityksen, mutta se on parhaimmillaan puutteellista. Suurin osa palveluista tarjoaa kuukauden palautuksen – lue VPNArea-arvostelumme vain yhdestä esimerkistä – mikä tekee TorGuardin palautusjaksosta vailla vaikutusta. Ei oteta huomioon sitä tosiseikkaa, että TorGuard leikkaa sanoja vapaasti käyttämällä sanaa “oikeudenkäynti” ja valehtelee prosessissa räikeästi verkkosivustollaan..

Käyttäjäystävällisyys

TorGuardin kassalla on helppo päästä läpi, vaikka verkkosivusto olisi hiukan hallitseva. Käytettävissä on useita palveluita, mukaan lukien yrityssähköposti ja välityspalvelin (lue lisää suojatuimmista sähköpostipalveluntarjoajistamme ja VPN vs. välityspalvelin vs. Tor-oppaista, jos haluat lisätietoja näistä palveluista). Riippumatta siitä missä olet, voit napsauttaa Liity nyt -painiketta siirtyäksesi suoraan VPN-kassalle. 

Kassasivu on yksinkertainen, ja siinä vaaditaan laskutusjakson, mahdollisten omistettujen IP-osoitteiden ja suoratoisto-IP-osoitteiden valitsemista. Huolimatta ilmaisesta kokeiluversiosta TorGuard tekee kassasivulla selväksi, mitä maksat joka kuukausi, sekä ilmoittautumisen yhteydessä maksettavat maksut. Rahat takaisin -takuuta ei kuitenkaan ole selvitetty. 

torguard-review-kassalle

Viimeiseksi sinun on annettava maksutietosi. Jos maksat luottokortilla, sinun on annettava laskutustiedot, mutta on myös mahdollisuus poistaa toistuvat maksut. Vaikka laskutustietoja tarvitaankin laskutukseen, olemme nähneet, että muut VPN: t käyttävät yksityisyyskeskeisempiä kassalle (lue lisää Mullvad-arvosteluesta).  

Kun olet vahvistanut maksun, sinut ohjataan lataussivulle, joka sisältää asennusohjeet kaikille TorGuard-tukemille käyttöympäristöille ja kuvien mukana olevat vaiheet. 

Vaikka se ei ole houkuttelevin sivu – fontti ei vastaa muuta verkkosivustoa ja kuvat vilkkuvat näytössä ja pois päältä, haluamme nähdä asennussivun heti kassan jälkeen. 

torguard-review-asetukset-sivun

TorGuard Windows -sovellus

Asensimme TorGuard-sovelluksen Windows 10 -koneeseen, ja vaikka asennus sujui ilman kiinnitystä, löysimme napsahduksen avatessasi sovellusta. Asennuksen jälkeen voit käynnistää TorGuard-sovelluksen heti, mikä käynnistää sinut käyttöliittymään, joka näyttää tunnelointiprotokollan, salauksen, palvelimen ja muut. 

Palvelin valitaan myös oletuksena, mutta suosittelemme sen muuttamista. Esimerkiksi TorGuard perusti meidät Dallas, Texas, sijaintipaikkaan huolimatta siitä, että sillä on myös Chicagon datakeskus ja me testaamme St. Louisista, Missouri. 

torguard-review-windows-sovellus

Kaikkia palvelinvaihtoehtoja seurataan suurella kytkentäpainikkeella, jota napsautimme heti. Emme kuitenkaan pystyneet muodostamaan yhteyttä. TorGuard vei meidät kirjautumissivulle, mutta ei ennen kuin yritti muodostaa yhteyttä ja estää prosessissa Internet-yhteyttä. Hienoa, että yksityiskohtaisella asetussivulla ei mainita tiliisi kirjautumista. 

Se on pieni ongelma, mutta vaatii vain pikakorjauksen. Käynnistäminen kirjautumissivulle heti helpottaisi sovelluksen käynnistämistä. Lisäksi ainoa tapa kirjautua sisään on painaa “Yhdistä” -painiketta, koska sovelluksessa ei ole kirjautumispainiketta. 

Sisäänkirjautumisen jälkeen olet kuitenkin yhteydessä heti. TorGuard näyttää yhteyden ollessa yhteydessä aikaasi, protokollan, salauksen, nopeuden, IP-osoitteen ja muut. Sen avulla voit vahvistaa IP-osoitteesi napsauttamalla “vahvistettu”. Se avaa selaimen, jolla on TorGuardin IP-osoitetarkistus. 

torguard-review-kytketty

Et voi kuitenkaan tehdä mitään muuta, kun olet yhteydessä. Kaikki on lukittu istunnon aikana, paitsi “irrota” -painike. Voimme ymmärtää miksi – monien asetusten määrittäminen vaatii uudelleenyhteyden – mutta se on silti ärsyttävää. Pyrkimys katkaista vain palvelimen näytön katsominen tulee turhauttavaa nopeasti. 

Takaisin irrotetulle sivulle on olemassa monia asioita, jotka voit määrittää avauttamatta asetuksia. Niille, jotka eivät tiedä mitä tekevät, on parasta jättää kaikki niin kuin se on. 

Kuitenkin, jos sinulla on mukava poimia ympäri, voit vaihtaa kuljetusprotokollan UDP: n ja TCP: n välillä, valita käytettävän salauksen ja portin. Voit myös valita valintaruudun muodostaaksesi automaattisen yhteyden, kun käynnistät TorGuardin. 

Asetukset, joihin päästään “lisää asetuksia” -painikkeella, ovat jatkoa päänäytössä näkyvälle. TorGuardilla ei ole ongelmia rikkaruohojen päästämisessä. Sen avulla voit määrittää edistyneet DNS-asetukset, määrittää OpenVPN vähimmäis TLS-version kanssa (lue lisää siitä SSL vs. TLS -oppaassa) ja syöttökomentoja ajaaksesi. 

torguard-review-asetukset

Vaikka TorGuard on leikkipaikka tekniikoille, jotka tietävät tekevänsä, TorGuard ei pääse villille tulijoille. Olemme nähneet, että muoto ja toiminnallisuus tapaavat paljon aikaisemmin, myös yksityistä Internet-yhteyttä testattaessa, joten TorGuard ei voi olla syytä seurata esimerkkiä. 

Vaihtoehtoja on runsaasti, ja se on hyvä asia, mutta vaihtoehdot on suunniteltava harkiten. Esimerkiksi asetusnäyttö avautuu automaattisesti ”välityspalvelin” -välilehdelle, joka on neljäs rivi. 

Lisäksi yksinkertaiset asetukset – kuten sovelluksen piilottaminen järjestelmälokeroon – sekoitetaan edistyneempiin. Monet näistä asetuksista voitaisiin helposti varata jonkinlaiselle edistyneelle näytölle.

TorGuard Chrome -laajennus

TorGuard tarjoaa tilauksen lisäksi Chrome- ja Firefox-laajennuksen. Yritimme kuitenkin asentaa sen Operaan, joka on Chromium-pohjainen selain, ja se vei hienosti (lue Opera-arvosteluamme). Vaikka se näyttää samanlaiselta kuin muut VPN-laajennukset – lue esimerkki PureVPN-arvosteluesta – se ei ole sama.

torguard-review-selain-laajennus

Laajennus on SSL / TLS-välityspalvelin, ei erillinen tapa hallita VPN-selaimesi. Vaikka tämä ei ole luonnostaan ​​paha asia, TorGuard kutsuu kirjaimellisesti laajennusta ”TorGuard VPN-laajennus” Chrome Web Storesta. Se ei ole VPN, aivan kuten rahojen palautustakuu ei ole ilmainen kokeilu. 

Huolimatta epäselvästä nimeämisestä, laajennus kannattaa asentaa, tosin enemmän lisäominaisuuksiin kuin välityspalvelimeen. Laajennuksen avulla voit estää mainoksia, väärentää sijaintisi ja määrittää URL-osoitteet, jotka on poistettu välityspalvelimesta. Voit käyttää sitä yhdessä VPN: n kanssa kaksoishyppyyhteyteen.

Nopeus

TorGuard on nopea kaikissa ongelmissaan ansaitsemalla halutun paikan nopeimman VPN-oppaamme yläosassa. Kuten tässä oppaassa huomautimme, se on kuitenkin nopea, kun tarkastelet keskiarvoja. Kun tarkastellaan yksittäisiä palvelimia, TorGuard ei ole yhtä vaikuttava. Jotkut sijainnit ovat hienoja, kun taas toiset ovat vääriä. 

Ennen kuin pääset yksilöllisiin tuloksiin, testaamme sitä seuraavasti: Suoritimme suojaamattoman yhteytemme speedtest.net-sivuston kautta, kokeilimme sitten viittä sijaintia salatulla, aloittamalla suositellulta ja siirtymällä maantieteellisesti kauempana. Kaikki testauksemme tehtiin käyttämällä OpenVPN: ää TCP: n kanssa tunnelointiprotokollana. Jäimme salauksen oletuksena myös AES-256-GCM: ään. 

Paikka: Ping (ms) Lataa (Mbps) Lataa (Mbps)
Suojaamaton (St. Louis)884,2822.01
Dallas (suositus)4863.5117.7
Chicago4264.212
Lontoo2793.120,64
Tokio29622.4818.89
sydney44511.6814.51

Kuten yllä näet, sijaintipaikkojen välillä on huomattavasti epäjohdonmukaisuutta, toisin kuin nopein tarkistamasi VPN, ExpressVPN (lue ExpressVPN-arvostelu). Suositeltu sijainti Dallasissa oli nopea, säilyttäen suurimman osan lataus- ja latausnopeudesta, vaikka Chicagon sijainti oli kaiken kaikkiaan nopeampi. 

Lontoon sijainti oli käyttökelvoton ja hidasti latausastettamme alle viiteen prosenttiin alkuperäisestä nopeudesta. Sydney osoitti samanlaisia ​​asioita. Huolimatta siitä, että latausnopeus oli nopeampaa kuin Lontoossa, latenssi oli paljon suurempi, minkä vuoksi TorGuard ei sovellu parhaaseen pelaamista koskevaan VPN-luetteloomme hyppäämällä ulkomaille. Jos pysyt lähellä kotia, se on silti vakaa valinta. 

TorGuard voi olla nopea esiintyjä, mutta jos valitsit väärän palvelimen, se on käyttökelvoton. Vaikka olemme nähneet muita palveluita, joissa on samanlainen aihe – esimerkiksi NordVPN -, emme ole koskaan nähneet sitä tässä mittakaavassa. Sinun on metsästettävä ympäri löytääksesi oikean sijainnin.   

turvallisuus

TorGuardilla on paljon tietoturvavaihtoehtoja, mutta se ei sinällään tee siitä turvallisempia. Se on kuitenkin linjassa muun markkinoiden kanssa. Sen ulkopuolella, se käyttää OpenVPN, TCP kuljetusprotokollana ja AES-256-GCM oletussalaisena. Jos haluat lisätietoja AES: stä, lue tämä kuvaus salauksesta. 

Se on paras paketti spektriä VPN-suojauksen kannalta. TorGuard antaa sinulle mahdollisuuden muuttaa salausta – ja jopa mennä ilman sitä -, se ei ole turvallisuuden vuoksi. Pikemminkin voit muuttaa salauksen lisätäksesi nopeutta. Voit oppia siitä, miksi tämä vaikuttaa VPN-protokollan erittelyyn. 

Mitä VPN-protokolliin tulee, TorGuard tukee OpenVPN, L2TP, IPSec, PPTP, stunnel, OpenConnect ja tavallista HTTP- tai HTTPS-välityspalvelinta. Kaikkia näitä vaihtoehtoja ei kuitenkaan löydy sovelluksesta. Pikemminkin voit valita OpenVPN: n tai OpenConnectin ja ottaa stunnelin käyttöön. 

L2TP, IPSec ja PPTP on määritettävä manuaalisesti, mikä ei ole iso asia, koska nämä protokollat ​​soveltuvat todellakin vain niche-sovelluksiin ja joskus mobiililaitteisiin. Välityspalvelinyhteydet tehdään selainlaajennuksen kautta, mutta ei paikallista sovellusta. Lyhyesti sanottuna TorGuardilla on vaihtoehtoja, mutta on parasta jättää kaikki sellaisenaan. 

Käytännössä tietoturvan suhteen testasimme TorGuardia DNS-vuotojen, IP-vuotojen ja WebRTC: n varalta. Se tuli takaisin puhtaana kaikilla tileillä, jopa useissa paikoissa.

yksityisyys

TorGuard ei puhu paljon yksityisyydestä, mikä on yllättävää. Olemme nähneet saman palvelun “ei lokit” kappaleita ja tansseja useilta palveluntarjoajilta, jotta he vain saavat kiinni tekemään juuri sen, mitä he sanoivat, etteivät olleet (lue pari esimerkkiä IPVanish-arvostelustamme ja BufferedVPN-arvosteluista). TorGuardilla ei ole näitä vaatimuksia suoriutuneena verkkosivustollaan. 

Pikemminkin yksi, lihavoitu rivi tietosuojakäytännössä on omistettu VPN-palveluun: “TorGuard ei kerää tai kirjaa mitään tietoja Virtual Private Network (VPN) – tai Proxy-palveluistaan.” Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että antamasi henkilökohtaiset tiedot katoavat.  

Jos maksat luottokortilla, TorGuard vaatii, että annat laskutustietosi, jotka sinulle annetaan anteeksi kirjoittamisesta välttämättömänä pahana. Vaikuttaa siltä, ​​ettei miksi tietoja kerätä, koska maksamme virtuaalisella luottokortilla, jota ei ole rekisteröity syöttämäämme nimeen tai laskutusosoitteeseen. 

Lihavoidun “ei lokit” -vaatimuksen alapuolella on osa pienempää tekstiä, jossa sanotaan, että TorGuard tallentaa nämä henkilökohtaiset tiedot yksityisesti, mutta jakaa nämä tiedot, jos “laki vaatii niin”. Jos maksat PayPalilla, laskutustietosi tallennetaan edelleen PayPalin kautta, ja suurin osa kryptovaluutanvaihdoista vaatii myös laskutustietoja. 

Kaiken tämän tekee entistäkin huolestuttavammaksi se, että TorGuard sijaitsee Yhdysvalloissa. TorGuard sanoo kuitenkin, että voit pyytää näiden tietojen poistamista, mutta ei tee selväksi, poistaako tili tilisi prosessissa.. 

TorGuard ei vaikuta olevan liian varjossa, mutta tietosuojakäytännön selkeyden puuttumiseen kannattaa kiinnittää huomiota.

Suoratoiston suorituskyky

TorGuard pystyi murtautumaan Netflixiin testauksen aikana, vaikka se jäi silti paikasta parhaaseen Netflix VPN -luetteloomme. Ei ole yllättävää, että se pystyy murtautumaan läpi, koska Netflix on tärkein myyntikohta useimmille VPN-verkkoille. 

Mitä muihin testattuihin streaming-palveluihin – Amazon Prime Video, Hulu ja BBC iPlayer – tuli, TorGuard epäonnistui riippumatta siitä kuinka monta palvelinta yritimme. Ehkä omistetut suoratoisto-IP: t auttaisivat murtautumaan näihin alustoihin, mutta olemme jatkaneet asioidemme suhteen riittävästi näiden kanssa. 

torguard-review-Hulu

Vaikka pidämme pääsystä Netflixiin, se ei ole tärkein alusta. Netflix on saatavana useimmissa maakunnissa ja helposti tavoitettavissa, kun taas Amazonilla on villisti erilainen kirjasto sijainnista riippuen, ja Hulu ja iPlayer on rajoitettu tietyille alueille: vastaavasti Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan.. 

Jos haluat kiinnittää huomiota geoblokkeihin, tarkista parhaamme VPN Amazon Prime Videolle, paras VPN Hululle ja paras VPN BBC iPlayer oppaille..

Palvelimen sijainnit

TorGuardilla on yli 3000 palvelinta 68 sijaintipaikassa 55 maassa. Vaikka verkko on valtava – kilpailemassa NordVPN: n kanssa, se tarjoaa sovelluksessa vain 68 datakeskuksen vaihtoehtoa. Kuten yllä olevassa “hinnoittelu” -osiossa mainittiin, voit laajentaa luetteloa asuin-IP-osoitteilla, joiden pitäisi auttaa pääsyyn suoratoistoalustoihin.

torguard-review-server-paikoista

Paikkojen jakauma on vakaa, ja suurin osa niistä on keskittynyt Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan. Muutama alue on kuitenkin kourallinen, mukaan lukien yhdeksän sijaintia Aasian ja Tyynenmeren alueella ja kuusi sijaintia kaikkialla Afrikassa ja Lähi-idässä.. 

Lähi-itä on yleensä vähävarainen sijainti VPN: ien kanssa, joten vaikka paikkoja on vain kourallinen, olemme iloisia nähdessämme TorGuardin edustavan tätä aluetta. 

TorGuardilla ei ole niin monta sijaintia kuin HideMyAss, vaikka vain harvat VPN: t tekevät, kuten voit lukea HideMyAss-arvosteluesta. Silti olemme tyytyväisiä leviämiseen ja vaihtoehtoihin. Siitä huolimatta, tämä osa ei ole kaikki positiivinen. 

Ymmärrämme ylimääräisten menojen käyttämisen omistettuun IP-osoitteeseen, mutta suoratoistopaikkojen veloittaminen ei ole kunnossa. Yksi VPN: n pääkäytöistä on suoratoisto – lue lisää parhaasta suoratoisto-oppaastamme siitä – ja useimpiin muihin palveluihin sisältyy suoratoistopaikkoja ilmaiseksi. TorGuard ei vain veloita heistä, vaan veloittaa lähes kuukausimaksun yhdestä sijainnista.

Asiakaspalvelu

Vaikka sovelluksen käytettävyysongelmat eivät antaneet meille paljon toivoa asiakaspalvelusta, TorGuard helpottaa tuen löytämistä. Verkkosivuston ympärillä pieni kupla näytön oikeassa alakulmassa kysyy, tarvitsetko apua. Napsauttamalla sitä avataan suora keskustelu, joka käy ympäri vuorokauden. Kun tavoitimme, edustaja palasi meihin muutamassa minuutissa. 

Useimmat ongelmat voidaan kuitenkin ratkaista itse. Sinisessä palkissa verkkosivun yläosassa, joka näyttää IP-osoitteesi, on myös ”tukipainike”, ja napsauttamalla sitä pääset tukikeskukseen. Sieltä löydät yhteyslinkit, yhteisöfoorumin, UKK: n ja täydellisen tietokannan. 

torguard-review-tuki-keskitin

Kaikki on järkyttävän helppoa kiertää, mikä on hieno muutos tahtiin sovelluksen käyttämisen jälkeen. Lisäksi tukikeskus on täynnä sisältöä, joka tarjoaa oppaita, selvennyksiä ja paljon muuta. 

Yhteysvaihtoehtoja on kuitenkin paljon. Live chat on kätevin tapa päästä TorGuardiin, mutta tiedon syvyys on rajallinen. Jos tarvitset apua monimutkaisemmassa asiassa, voit soittaa tai lähettää sähköpostia TorGuardille ympäri vuorokauden. 

Tuomio

TorGuard on palvelu, jonka yhteenveto on parasta “vain kunnossa”. Nopeus on hyvä, kunhan voit valita kunnollisen palvelimen, eikä hinta ole huono. Kuitenkin edes siinä, on vaikeaa sivuuttaa päivättyä käytettävyyttä. Noin samalla hinnalla on muitakin vaihtoehtoja, jotka tekevät saman asian, mutta paremmin. 

Siinä on joitain ainutlaatuisia piirteitä, ja jos ne kuulostavat mielenkiintoiselta sinulle, se on ampumisen arvoinen. Jos haluat kuitenkin vain estää joidenkin suoratoistosivustojen suojaamisen tai suojata online-yksityisyyttäsi, on parempi etsiä toinen vaihtoehto VPN-arvosteluistamme. 

Mitä mieltä olet TorGuardista? Aiotko hyödyntää sen ilmaista kokeilua? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

TorGuard FAQ

 • Mikä on TorGuard?

  TorGuard on virtuaalinen yksityinen verkkopalvelu, joka tarjoaa myös yritys-VPN-, sähköposti- ja välityspalvelimia. Sen VPN-palvelu sisältää rajoittamattoman kaistanleveyden ja pääsyn yli 3000 palvelimelle yli 50 maassa.

 • Missä TorGuard perustuu?

  TorGuardin omistaa VPNetworks LLC, joka sijaitsee Orlandossa, Floridassa.

 • Kuinka asentaa TorGuard

  TorGuard voidaan asentaa useisiin laitteisiin, mukaan lukien Windows 10- ja macOS-tietokoneisiin sekä iOS- ja Android-mobiililaitteisiin. Oppaat jokaiselle näistä alustoista tarjotaan kassan jälkeen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map