Windscribe Review – Ένα υπέροχο δωρεάν VPN – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Windscribe

Το Windscribe είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία VPN που στοχεύει στην αποδιοργάνωση των καλύτερων παρόχων εκεί έξω και σχεδόν πετυχαίνει. Αν και έρχεται με λίγα ζητήματα, σε γενικές γραμμές είναι ένα εξαιρετικό VPN και σίγουρα έχει το καλύτερο δωρεάν σχέδιο εκεί έξω. Ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση Windscribe για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το up-and-comer.

Windscribe-slider1

Windscribe-slider2

Windscribe-slider3

windscribe-slider4

Windscribe-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Είναι εύκολο να διαγράψετε το Windscribe ως απλώς έναν άλλο δωρεάν πάροχο VPN, αν και αυτό ευτυχώς δεν ισχύει. Αν και το δωρεάν πακέτο του είναι εντυπωσιακό – αξίζει τον καλύτερο οδηγό VPN, στην πραγματικότητα – το Windscribe ξεχωρίζει για άλλους λόγους, κυρίως τη μοναδική του προσέγγιση στην τιμολόγηση και τη μεγάλη λίστα δυνατοτήτων. 

Σε αυτήν την κριτική Windscribe, θα εξερευνήσουμε αυτές τις λειτουργίες, μιλώντας για τις τιμές, την ευκολία χρήσης, την ασφάλεια, την ταχύτητα, την απόδοση ροής, το απόρρητο και την εξυπηρέτηση πελατών. Στο τέλος, θα σας δώσουμε την ετυμηγορία μας και θα καθορίσουμε αν το Windscribe VPN αξίζει τον κόπο ή όχι. 

Εάν βρίσκεστε στην αγορά ενός δωρεάν VPN, το Windscribe είναι εύκολα η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, όταν αρχίζετε να πληρώνετε – τουλάχιστον για το πλήρες πρόγραμμα – αυτό αλλάζει. Οι υψηλότερες ταχύτητες του Windscribe φαίνονται αδιάφορες σε σύγκριση με τους κορυφαίους σκύλους, όπως το ExpressVPN και το NordVPN, ακόμα κι αν εξοικονομείτε λίγα χρήματα. Διαβάστε το κομμάτι Windscribe vs. NordVPN για να δείτε πώς συγκρίνεται γενικά.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Windscribe

Χαρακτηριστικά

Το Windscribe είναι απολύτως γεμάτο με δυνατότητες και όχι με τον ίδιο τρόπο όπως, ας πούμε, το CyberGhost (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost). Τα βασικά στοιχεία λαμβάνονται κυρίως υπόψη, αλλά αντί να δημιουργήσουμε τη λίστα δυνατοτήτων με τυπικές προσφορές, όπως split tunneling και app kill, το Windscribe έχει μοναδικά. 

Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό ή κακό, ανάλογα με το τι είναι σημαντικό για εσάς, το οποίο θα φτάσουμε σε ένα λεπτό. Όσον αφορά τις δυνατότητες που περιλαμβάνονται, το Windscribe τα ενσωματώνει. 

Το πιο διαδεδομένο είναι το Secure.link, στον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του πίνακα ελέγχου λογαριασμού ή της επέκτασης του προγράμματος περιήγησης. Το Secure.link σαρώνει μια καταχωρισμένη διεύθυνση URL για ιχνηλάτες προτού κατευθυνθείτε προς αυτήν, δίνοντας στον ιστότοπο μια συνολική βαθμολογία απορρήτου. 

windscribe-review-securelink

Το χέρι με το Secure.link είναι R.O.B.E.R.T. Αυτό το εργαλείο είναι ένας αποκλειστής επιπέδου DNS και IP που σας επιτρέπει να φιλτράρετε συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου με βάση τις καθιερωμένες λίστες του Windscribe. Αποκλείει το κακόβουλο λογισμικό από προεπιλογή, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμιστεί για να αποκλείει ιστότοπους κοινωνικών μέσων, πορνό, τζόγο και ακόμη και ιστότοπους που δημοσιεύουν ψεύτικες ειδήσεις.

windscribe-review-robert

Οι διαθέσιμες λίστες καλύπτουν τις περισσότερες βάσεις, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους κανόνες. Επιλέγετε να αποκλείσετε, να επιτρέψετε ή να πλαστογραφήσετε διευθύνσεις IP ή τομείς. Επιπλέον, το R.O.B.E.R.T. είναι απλό στη χρήση στον πίνακα ελέγχου λογαριασμού. 

Βασικά χαρακτηριστικά λαμβάνονται επίσης υπόψη, το Windscribe VPN περιλαμβάνει ρυθμίσεις DNS, ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης και διακόπτη kill, τον οποίο συγχέει αποκαλεί «τείχος προστασίας». Το Windscribe λέει στις συχνές ερωτήσεις του ότι “kill switch” είναι ο λανθασμένος όρος, αλλά αυτή είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί κάθε άλλο VPN. Το να το ονομάσεις κάτι διαφορετικό το κάνει να προκαλεί σύγχυση. 

Μαζί με αυτές τις ρυθμίσεις, μπορείτε να επιλέξετε το πρωτόκολλο και τη θύρα σας, για τα οποία θα μιλήσουμε περισσότερο στην ενότητα “ασφάλεια” παρακάτω. 

Το Windscribe προσφέρει ορισμένες δυνατότητες που δεν κάνει κανένα άλλο VPN, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν παραλείψεις. Πιο συγκεκριμένα, το Windscribe δεν περιλαμβάνει διαχωρισμένη σήραγγα, η οποία θα σας επέτρεπε να στείλετε κάποια κίνηση μέσω της σήραγγας VPN διατηρώντας ταυτόχρονα άλλη κίνηση στην κύρια σύνδεσή σας (διαβάστε την κριτική IPVanish για μια υπηρεσία που χρησιμοποιεί split tunneling). 

Ομοίως, η εφαρμογή kill δεν περιλαμβάνεται, κάτι που θα σας επέτρεπε να χρησιμοποιήσετε τον διακόπτη kill σε ορισμένες εφαρμογές αλλά όχι σε άλλες. Αυτές οι λειτουργίες δεν είναι απαραίτητες – πολλά VPN περνούν πέρα ​​από αυτά – αλλά δεδομένου του πόσο επιπλέον περιλαμβάνει το Windscribe, θα έχουν νόημα εδώ. Ωστόσο, εάν αυτές οι λειτουργίες δεν είναι σημαντικές για εσάς, οι τρέχουσες προσφορές του Windscribe εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές.

Επισκόπηση λειτουργιών Windscribe

Λογότυπο Windscribewindscribe.com

Ξεκινά από $ 417 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
Απεριόριστος

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
59 χώρες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS, Linux

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης
Chrome, Firefox, Opera

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
IPSec, OpenVPN, Stunnel, IKEv2

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνεται κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση
24/7

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών
Subreddit

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Το Windscribe είναι το δικό του πρωτάθλημα όσον αφορά την τιμολόγηση. Δεν είναι μόνο φθηνό, αλλά και ευέλικτο, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ειδικά για τις ανάγκες σας. Υπάρχει επίσης ένα γενναιόδωρο δωρεάν σχέδιο, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Windscribe πήρε το στέμμα στον καλύτερο δωρεάν οδηγό VPN, κερδίζοντας τον πάντα δημοφιλή TunnelBear (διαβάστε την κριτική TunnelBear και τη σύγκριση Windscribe έναντι TunnelBear).

Προτού φτάσουμε σε αυτό, ας μιλήσουμε για το τυπικό σχέδιο. Η Windscribe προσφέρει την υπηρεσία της μηνιαίως ή ετησίως, με το ετήσιο πρόγραμμα να λαμβάνει έκπτωση 55%. Παρόλο που το Windscribe δεν προσφέρει πολυετή σχέδια όπως το NordVPN ή το CyberGhost (διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN), δεν χρειάζεται. Η ετήσια τιμή είναι αρκετά χαμηλή όπως είναι. 

Η μηνιαία τιμή δεν είναι τόσο εντυπωσιακή σε σύγκριση με μια υπηρεσία όπως το Mullvad, αλλά όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας στο Mullvad, πρόκειται για το φθηνότερο μηνιαίο VPN. Σε σύγκριση με πιο πράσινες υπηρεσίες όπως το Astrill, η μηνιαία τιμή του Windscribe είναι εξαιρετική (διαβάστε την κριτική μας στο Astrill).

Δωρεάν Windscribe

Ωστόσο, έχουμε δει παρόμοιες τιμές με το TorGuard, όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας στο TorGuard. Αυτό που ξεχωρίζει το Windscribe δεν είναι τα τυπικά του σχέδια, αλλά είναι δωρεάν. Η επιλογή “build a plan” του Windscribe ξεκινά δωρεάν, προσφέροντάς σας μια μικρή λίστα διακομιστών και μεταφορά δεδομένων 10 GB κάθε μήνα. Μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον 5 GB ανά μήνα, κάνοντας tweet για το Windscribe. 

Εάν θέλετε να επεκτείνετε το σχέδιό σας, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τοποθεσίες για 1 $ ανά τεμάχιο. Κάθε τοποθεσία διαθέτει 10 GB επιπλέον δεδομένων και κάθε τοποθεσία είναι διαθέσιμη. 

Για παράδειγμα, αν θέλετε ο διακομιστής Windflix U.S. – Οι διακομιστές Windflix είναι διακομιστές ειδικών που έχουν δημιουργηθεί για ροή. περισσότερα σχετικά με αυτό στην ενότητα “Απόδοση ροής – θα σας αποφέρει 1 $ ανά μήνα και θα έχετε 20 GB δεδομένων για χρήση. Υπάρχει ελάχιστο 2 $ όταν αγοράζετε τοποθεσίες, αλλά ακόμη και τότε, αυτό το σχέδιο είναι πολύ καλό. 

Εκτός από την αγορά νέων τοποθεσιών, μπορείτε επίσης να αγοράσετε απεριόριστα δεδομένα και R.O.B.E.R.T. για 1 $ ανά μήνα. Η δημιουργία ενός σχεδίου έχει νόημα για τους περισσότερους ανθρώπους, ειδικά αν σας ενδιαφέρει απλώς η ροή περιεχομένου από μια συγκεκριμένη περιοχή. 

Με την επιλογή αγοράς απεριόριστων δεδομένων, πιθανότατα θα ξοδεύετε μόνο λίγα δολάρια το μήνα σε μια συνδρομή, κάτι που δεν ταιριάζει με οποιαδήποτε υπηρεσία VPN που έχουμε ελέγξει. 

Εκτός από προσωπικά σχέδια, υπάρχουν κάποιες άλλες υπηρεσίες που προσφέρει το Windscribe. Το ScribeForce είναι ένα VPN επικεντρωμένο στην ομάδα που τρέχει 3 $ ανά άτομο ανά μήνα – μια έκπτωση 40% για φοιτητές είναι διαθέσιμη στα ετήσια προγράμματα – και υπάρχουν στατικές IP διαθέσιμες από 3 $ έως 8 $ ανά μήνα. Όπως τα τυπικά πακέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε bitcoin, PayPal και πιστωτικές κάρτες για να αγοράσετε αυτές τις υπηρεσίες. 

Δεν υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων, η οποία δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα. Προτιμάμε ένα δωρεάν πρόγραμμα ή μια δοκιμή από μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων, ούτως ή άλλως, καθώς δεν χρειάζεται να αναζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

Ευκολία στη χρήση

Η εκκίνηση με Windscribe είναι απλή. Από την αρχική σελίδα, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “έναρξη” για να μεταβείτε στη σελίδα λήψης. Εκεί, το Windscribe θα εντοπίσει το πρόγραμμα περιήγησής σας και το λειτουργικό σας σύστημα και θα προτείνει τους κατάλληλους εγκαταστάτες. Μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταστήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, την τοπική εφαρμογή ή και τα δύο και, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, εγγραφείτε για έναν λογαριασμό. 

windscribe-κριτική-λήψη

Το Windscribe χειρίζεται τα πράγματα λίγο διαφορετικά από άλλα VPN. Αντί να περάσετε από τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς και να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε διαπιστευτήρια σύνδεσης είτε πληρώνετε είτε όχι. Η σύνδεσή σας θα συνδεθεί αυτόματα με ένα δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να αλλάξετε αργότερα.

Από εκεί, μπορείτε να συνδεθείτε και να δείτε τον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας. Παρόλο που ο πίνακας ελέγχου χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της συνδρομής σας, όπως και άλλα VPN, το Windscribe συνεχίζεται. Μπορείτε να ρυθμίσετε την προώθηση θυρών, να διαμορφώσετε το R.O.B.E.R.T. και ελέγξτε τους συνδέσμους χρησιμοποιώντας το Secure.link. Ορισμένες από τις δυνατότητες του πίνακα ελέγχου είναι επίσης διαθέσιμες στην επέκταση του προγράμματος περιήγησης. 

windscribe-review-dashboard

Εάν είστε ικανοποιημένοι με την έναρξη ενός δωρεάν προγράμματος, μπορείτε να επιστρέψετε στην εφαρμογή. Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, κάντε κλικ στην επιλογή “αναβάθμιση” στην καρτέλα “κατάσταση λογαριασμού”. Το Windscribe θα σας οδηγήσει στη σελίδα τιμολόγησης όπου μπορείτε να αγοράσετε μια πλήρη συνδρομή ή να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα. 

windscribe-κριτική-τιμολόγηση-σελίδα

Σε σύγκριση με, για παράδειγμα, το ExpressVPN, το Windscribe έχει μια περίπλοκη δομή τιμολόγησης (διαβάστε την κριτική μας στο ExpressVPN). Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ εμφανές. Η απλοϊκή προσέγγιση του Windscribe μέσω της εγγραφής το κάνει να αισθάνεται αβίαστο να αγοράσετε μια συνδρομή, παρόλο που, σε χαρτί, η δομή τιμολόγησης είναι πιο περίπλοκη από άλλες υπηρεσίες VPN. 

Windscribe Windows

Επιστροφή στην τοπική εφαρμογή, το Windscribe θα σας ζητήσει να συνδεθείτε. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα σας ρωτά εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την επέκταση. Αν και είναι κυρίως ένας διαφορετικός τρόπος για τον έλεγχο του VPN, η επέκταση προσθέτει ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και Secure.link, στα οποία θα μπούμε σε ένα λεπτό. 

Η τοπική εφαρμογή είναι απλή. Το Windscribe επιλέγει μια “καλύτερη τοποθεσία” από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να αλλάξετε την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας τη λίστα διακομιστών, στην οποία έχετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο “κάτω βέλος” δίπλα στην τρέχουσα επιλεγμένη τοποθεσία σας. 

Εάν χρησιμοποιείτε το δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο στις τοποθεσίες χωρίς αστέρι. Αυτοί με αστέρι είναι οι «επαγγελματικές» τοποθεσίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στην πλήρη συνδρομή ή μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά.  

Windscribe-review-windows

Επιλέγοντας το διακόπτη “on” θα ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης και θα ενεργοποιηθεί το τείχος προστασίας. Αν και δεν αναφέρεται ρητά όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση, η διεύθυνση IP σας θα ενημερωθεί μόλις συνδεθεί και το γκρι φόντο θα αλλάξει σε μπλε. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις των Windows, το Windscribe θα σας ενημερώσει επίσης. 

windscribe-review-συνδεδεμένο

Ανεξάρτητα από το εάν είστε συνδεδεμένοι ή όχι, μπορείτε να περιηγηθείτε στη λίστα διακομιστών και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, αν και ορισμένες ρυθμίσεις δεν θα τεθούν σε ισχύ έως ότου αποσυνδεθείτε και επανασυνδεθείτε. Το μενού ρυθμίσεων είναι αρκετά διεξοδικό για να παρέχει κρίσιμα στοιχεία ελέγχου χωρίς να αποκαλύπτεται σε technobabble (διαβάστε την αναθεώρηση AirVPN για ένα οδυνηρό παράδειγμα). 

Windscribe-κριτική-ρυθμίσεις

Windscribe Android

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Windscribe διαθέτει μια εφαρμογή Android, αλλά περισσότερο από αυτό, έχει εφαρμογές για κανονικά περιοριστικές πλατφόρμες Android. Για παράδειγμα, μπορείτε να το ρυθμίσετε στο Amazon Fire TV ή στο Nvidia Shield. Στο παρελθόν, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε το APK και να ρυθμίσετε χειροκίνητα το VPN, αλλά τώρα υπάρχουν εγγενείς εφαρμογές και για τις δύο αυτές πλατφόρμες. 

windscribe-review-android

Αυτή η ευελιξία είναι τεράστια. Όταν χρησιμοποιείτε μια συσκευή κέντρου πολυμέσων όπως το Nvidia Shield, κανονικά θα πρέπει να ρυθμίσετε ένα VPN στο δρομολογητή σας – το Windscribe το υποστηρίζει επίσης – και να περάσετε όλη την κυκλοφορία σας μέσω αυτού. Με το Windscribe, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να ξεκινήσετε να τρέχετε σε ένα κέντρο πολυμέσων, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα όπως το Kodi (διαβάστε τον καλύτερο οδηγό VPN για Kodi για περισσότερα σχετικά με αυτό). 

Windscribe για Chrome

Εκτός από τις εφαρμογές για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές, το Windscribe διαθέτει επεκτάσεις για Chrome, Firefox και Opera. Ως επί το πλείστον, η επέκταση είναι ένας άλλος τρόπος για τον έλεγχο του VPN. Μπορείτε ακόμα να περιηγηθείτε σε διακομιστές και να συνδεθείτε, καθώς και να αλλάξετε ορισμένες βασικές ρυθμίσεις. Οι επιλογές για προχωρημένους, όπως το πρωτόκολλο VPN και οι ρυθμίσεις DNS, προορίζονται για την τοπική εφαρμογή. 

Ωστόσο, η επέκταση δεν είναι παρά ένας διακομιστής μεσολάβησης για το VPN. Σας παρέχει γρήγορη πρόσβαση στο Secure.link, αποκλείει διαφημίσεις και σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τις διαδικτυακές δυνατότητες απορρήτου, για τις οποίες μιλήσαμε στην ενότητα “δυνατότητες” παραπάνω. Σε αντίθεση με τις περισσότερες επεκτάσεις VPN, δεν πρόκειται για επέκταση ή για την τοπική εφαρμογή. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο. 

Το Windscribe φαίνεται να το καταλαβαίνει και αυτό. Μπορείτε να αλλάξετε την επέκταση μεταξύ της λειτουργίας “browser” και “local”. Η λειτουργία “Πρόγραμμα περιήγησης” σάς παρέχει πλήρη πρόσβαση στο VPN και στη λίστα τοποθεσιών, ενώ η “τοπική” λειτουργία διατηρεί ανέπαφα τις δυνατότητες της επέκτασης του προγράμματος περιήγησης, ενώ σας επιτρέπει να ελέγχετε το VPN τοπικά.

Ταχύτητα

Ο έλεγχος ταχύτητας για το Windscribe VPN ήταν γενικός. Παρόλο που καταφέραμε να έχουμε αξιοπρεπείς ταχύτητες κοντά στο σπίτι, το Windscribe δεν θα κάνει τον ταχύτερο οδηγό VPN. Πηδώντας πάνω από τη λίμνη από τη θέση δοκιμών μας στο Σεντ Λούις, η Windscribe έπεσε σχεδόν το 90 τοις εκατό της απροστάτευτης ταχύτητας λήψης, η οποία είναι αβλαβής.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Μη προστατευμένο (Σεντ Λούις)886.7120.53
Καλύτερη τοποθεσία (Καναδάς)3031.9315.07
Windflix ΗΠΑ.3673.5418.85
Ολλανδία11320.418.5
Ηνωμένο Βασίλειο1158.7311.25
Windflix Ιαπωνία1787.6114.31

Χρησιμοποιήσαμε OpenVPN και UDP για τις δοκιμές ταχύτητας, παρόλο που το Windscribe είναι προεπιλεγμένο στο IKEv2. Επιπλέον, συνδυάσαμε τους πληρωμένους και δωρεάν διακομιστές για να δούμε αν υπήρχε κάποιο μοτίβο. Παρόλο που φαινόταν να συμβαίνει νωρίς στις δοκιμές – ο διακομιστής Windflix των ΗΠΑ έσπασε τον καναδικό διακομιστή από το νερό – ήταν εμφανές τη στιγμή που ολοκληρώσαμε ότι η απόσταση είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας. 

Ο Καναδάς και οι Η.Π.Α. ήταν εντάξει, αν και ήταν παράξενο που το Windscribe μας πρότεινε ένα καναδικό κέντρο δεδομένων. Ωστόσο, οι Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία έμειναν πίσω, μειώνοντας το ποσοστό λήψης κατά περίπου 70 έως 90 τοις εκατό. Η ταχύτητα μεταφόρτωσης διατηρήθηκε ανέπαφη, ευτυχώς, αλλά τα ποσοστά λήψης είναι πιο σημαντικά. 

Παραδόξως, όμως, ο λανθάνων χρόνος ήταν ανθεκτικός καθ ‘όλη τη διάρκεια των δοκιμών. Η Ιαπωνία το έφτασε στα 200ms, αλλά ακόμη και αυτό είναι λογικό. Το Windscribe, με τους σταθερούς χρόνους ping, συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων VPN για gaming. 

Για άλλους σκοπούς, είναι καλύτερο να πάτε με ένα ταχύτερο VPN ή να διατηρήσετε το IKEv2 ως πρωτόκολλο σας, το οποίο αποδίδει πολύ καλύτερα από το OpenVPN με UDP. Βλέποντας ότι άλλα VPN μπορούν να προσφέρουν σταθερή ταχύτητα κατά τη χρήση του OpenVPN, ωστόσο, το Windscribe εξακολουθεί να χτυπάει μερικά μανταλάκια σε αυτήν την ενότητα.

Ασφάλεια

Όσον αφορά την ασφάλεια VPN, το Windscribe VPN συμμορφώνεται με τις καθιερωμένες πρακτικές, αν και θα πρέπει να αλλάξετε ορισμένες ρυθμίσεις για να φτάσετε εκεί. Εκτός του πλαισίου, το Windscribe ορίζει τη λειτουργία σύνδεσης σε “αυτόματο”, το οποίο, στην περίπτωσή μας, επέλεξε το IKEv2 ως το σωστό πρωτόκολλο. Βλέποντας καθώς δοκιμάσαμε σε μια επιφάνεια εργασίας των Windows 10, προτιμούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το OpenVPN. 

Για λόγους δικαιοσύνης, το Windscribe δεν είναι το μόνο VPN που προεπιλέγει ένα παράξενο πρωτόκολλο ή κρυπτογράφηση. Η Ιδιωτική Πρόσβαση στο Διαδίκτυο, για παράδειγμα, ξεκινά με το AES-128 αντί για το κανονικό AES-256 (διαβάστε την κριτική για την Ιδιωτική πρόσβαση στο Internet). Όπως και το PIA, είναι εύκολο να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας με το Windscribe. 

Το IKEv2 είναι η προεπιλογή και αν χρησιμοποιείτε κινητή συσκευή, σας προτείνουμε να μείνετε μαζί του, καθώς η σύνδεσή σας θα παραμείνει άθικτη καθώς αλλάζετε δίκτυα. Στην επιφάνεια εργασίας, το OpenVPN είναι πιθανώς μια καλύτερη επιλογή και το Windscribe σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ UDP και TCP ως πρωτόκολλο μεταφοράς. 

Υπάρχουν επίσης δύο ενθυλακωμένες επιλογές OpenVPN: Stealth και Wstunnel. Αυτά τα πρωτόκολλα τυλίγουν μια σύνδεση OpenVPN, καθιστώντας την σαν μια κανονική σύνδεση στο Διαδίκτυο, η οποία είναι χρήσιμη για παράκαμψη της λογοκρισίας. Είναι επίσης κοινές επιλογές μεταξύ των καλύτερων VPN μας για την Κίνα.

Windscribe Torrenting

Με τις επιλογές stealth και την κρυπτογράφηση AES-256 – διαβάστε την περιγραφή της κρυπτογράφησης για να μάθετε κάτι τέτοιο – Το Windscribe είναι κατάλληλο για torrent. Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τοποθεσία για torrent. Ορισμένες τοποθεσίες, όπως η Νότια Αφρική, η Ρωσία και η Ινδία, έχουν ένα εικονίδιο P2P με κάθετο, υποδεικνύοντας ότι δεν μπορείτε να κάνετε torrent σε αυτές τις τοποθεσίες. 

Παρόλο που η χρήση της τυπικής εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές θα πρέπει να είναι αρκετή για να προστατεύεται το torrenting σας, το Windscribe διαθέτει επίσης έναν οδηγό ρύθμισης uTorrent. Σημειώστε, ωστόσο, ότι παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας και να μην ρυθμίσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης στο uTorrent, είναι κακή ιδέα να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης στο uTorrent χωρίς τον υπολογιστή-πελάτη (διαβάστε τον οδηγό VPN εναντίον διακομιστή μεσολάβησης έναντι Tor για περισσότερα σχετικά με αυτό ).

Δοκιμάσαμε διαρροές DNS, καθώς και διαρροές IP και WebRTC, για να διασφαλίσουμε ότι το torrenting – και όλες οι άλλες διαδικτυακές δραστηριότητες, για αυτό το θέμα – ήταν ασφαλείς. Το Windscribe βγήκε καθαρό, ακόμα και μετά από δοκιμή πολλών τοποθεσιών. Η διαφημιζόμενη προστασία διαρροής λειτουργεί καλά.

Μυστικότητα

Το Windscribe καταλαβαίνει σαφώς γιατί αγοράζετε ένα VPN, λέγοντας στην κορυφή της πολιτικής απορρήτου του ότι συνειδητοποιεί ότι πρέπει να «περπατήσει μια λεπτή γραμμή» ως προς το τι μπορεί να συλλέξει. Ορισμένα δεδομένα συλλέγονται, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συνδεθεί μαζί σας. 

Κατά την εγγραφή σας, θα πρέπει να δώσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά όχι μια διεύθυνση email. Μπορείτε να προσθέσετε μια διεύθυνση email στον λογαριασμό σας για ανάκτηση κωδικού πρόσβασης, αλλά εφ ‘όσον χρησιμοποιείτε έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Εάν πληρώνετε, θα πρέπει να εισαγάγετε ορισμένα στοιχεία χρέωσης, αλλά υποβάλλονται σε επεξεργασία από τρίτο μέρος. 

Όταν είναι πραγματικά συνδεδεμένο, το Windscribe συλλέγει το συνολικό ποσό των δεδομένων που μεταφέρθηκαν σε μια περίοδο 30 ημερών, καθώς και τη χρονική σήμανση του πότε συνδεθήκατε τελευταία. Οι προηγούμενες συνεδρίες, η αρχική σας διεύθυνση IP και οι ιστότοποι που έχετε επισκεφτεί δεν αποθηκεύονται. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας, το Windscribe αποθηκεύει τον χρόνο σύνδεσης, τον όγκο των δεδομένων που μεταφέρονται και το όνομα χρήστη σας, αλλά μόνο στη μνήμη του διακομιστή. 

Αυτό σημαίνει ότι όταν αποσυνδέεστε, τα δεδομένα απορρίπτονται αμέσως, χωρίς να σας επιστρέφει τίποτα. Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να δώσετε το email σας, ούτε το όνομα χρήστη του λογαριασμού μπορεί να συνδεθεί μαζί σας.  

Για να αποδείξει περαιτέρω αυτό το σημείο, το Windscribe παρέχει μια έκθεση διαφάνειας που ενημερώνεται κάθε μήνα για να δείχνει τον αριθμό των αιτημάτων DMCA και επιβολής του νόμου, καθώς και τον αριθμό με τον οποίο έχει συμμορφωθεί. Τη στιγμή της γραφής, η Windscribe έχει δεχτεί δεκάδες χιλιάδες αιτήματα DMCA και μια χούφτα αιτήματα επιβολής του νόμου και δεν συνεργάστηκε με κανένα.

Απόδοση ροής

Χρησιμοποιώντας τους δωρεάν διακομιστές της Windscribe, συναντηθήκαμε με οδοφράγματα από το Netflix και το Hulu, τα οποία θα έπρεπε να είναι λίγο έκπληξη, καθώς η Windscribe έχει πληρώσει τους διακομιστές Windflix που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για ροή (περισσότεροι σε αυτό σε ένα λεπτό). Ωστόσο, το δοκιμάσαμε πρώτα με τους δωρεάν διακομιστές για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν θα λειτουργούσαν. Εάν θέλετε να κάνετε δωρεάν ροή, το Windscribe δεν είναι το VPN για εσάς. 

Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε streaming για φθηνά, με την απεριόριστη επιλογή δεδομένων και πολλούς διακομιστές «pro». Ακόμα και στους δωρεάν διακομιστές, καταφέραμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο BBC iPlayer και το Amazon Prime Video, το οποίο είναι εντυπωσιακό (διαβάστε το καλύτερο VPN για το BBC iPlayer και το καλύτερο VPN για οδηγούς βίντεο Amazon Prime). Για το Netflix και το Hulu, ωστόσο, χρειάζονται οι διακομιστές Windflix. 

Windscribe, Netflix: Windflix

Μετακινήσαμε στους διακομιστές Windflix, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία. Σίγουρα, μόλις μεταβείτε στον διακομιστή Windflix των ΗΠΑ, μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Netflix και το Hulu χωρίς προβλήματα. Εάν ενδιαφέρεστε μόνο για ροή, μπορείτε να αποκτήσετε έναν διακομιστή Windflix και απεριόριστα δεδομένα με μόνο $ 2 ανά μήνα. 

Εξαιτίας αυτού, η Windscribe κέρδισε μια θέση στο καλύτερο VPN μας για το Netflix και το καλύτερο VPN για οδηγούς Hulu. Το Windscribe λειτουργεί άψογα, αρκεί να χρησιμοποιείτε τους διακομιστές Windflix και βλέποντας ότι περιλαμβάνονται στο σχέδιο “pro”, αυτή η ενότητα είναι ένα slam dunk.

Τοποθεσίες διακομιστή

Το Windscribe έχει τοποθεσίες σε 59 χώρες, με πολλά σημεία παρουσίας σε καθεμία από αυτές τις χώρες (λειτουργεί σε περίπου 110 πόλεις). Παρόλο που η λίστα μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή σε σύγκριση με μια υπηρεσία όπως το HideMyAss (διαβάστε την κριτική HideMyAss), το Windscribe δεν χρησιμοποιεί εικονικούς διακομιστές, ενώ το HideMyAss χρησιμοποιεί. 

Όλες οι τοποθεσίες διαθέτουν πραγματικούς, φυσικούς διακομιστές, οπότε όταν συνδέεστε, για παράδειγμα, στη Λετονία, λαμβάνετε μια διεύθυνση IP για έναν διακομιστή σε αυτήν την τοποθεσία. 

Το spread είναι επίσης σταθερό, με το Windscribe να καλύπτει περιοχές στη Μέση Ανατολή και την Ασία, όπου τα VPN συνήθως δεν πηγαίνουν. Για παράδειγμα, υπάρχουν διακομιστές στην Ταϊλάνδη, την Τουρκία, το Βιετνάμ, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη. Αν και ορισμένες από τις πιο εξωτικές τοποθεσίες που εμφανίζονται με μια υπηρεσία όπως το HideMyAss δεν περιλαμβάνονται στη λίστα, συνήθως δεν χρειάζονται.

Εξυπηρέτηση πελατών

Το Windscribe παρουσιάζει πολλές επιλογές υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης μιας διεξοδικής βάσης γνώσεων, τεχνικής υποστήριξης μέσω ζωντανής συνομιλίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και ενός subreddit, το οποίο, κατά τη στιγμή της γραφής, έχει περισσότερα από 10.000 μέλη. Το subreddit, παρά το ότι έχει μια κεφαλίδα doge meme, είναι χρήσιμο, με τα περισσότερα νήματα να λαμβάνουν απάντηση μέσα σε λίγες ώρες. 

Αυτός είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να λάβετε υποστήριξη, καθώς το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαρκεί λίγο – αν και δεν είναι πολύ τρομερά – και η ζωντανή συνομιλία δεν είναι ακριβώς ζωντανή. Γύρω από τον ιστότοπο, μπορείτε να κάνετε κλικ στον μικρό πράσινο κύκλο στην κάτω δεξιά γωνία για να ξεκινήσετε μια συνομιλία με τον Garry, εκπρόσωπο υποστήριξης που υποστηρίζεται από το Windscribe.

windscribe-review-live-chat

Ο Garry κάνει τη δουλειά για βασικές ερωτήσεις – μπορείτε να δείτε μια τέτοια ερώτηση παραπάνω – αλλά οτιδήποτε πιο περίπλοκο χρειάζεται έναν άνθρωπο. Για παράδειγμα, ρωτήσαμε «ονειρεύονται τα Android τα ηλεκτρικά πρόβατα;» και ο Γκάρι μας ώθησε να μιλήσουμε σε έναν άνθρωπο. Ευτυχώς, μπορείτε να το κάνετε μέσω του ίδιου παραθύρου ζωντανής συνομιλίας, αλλά απαιτεί να περάσετε πρώτα από τον Garry. 

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσετε με κανέναν. Η γνωστή βάση του Windscribe είναι γεμάτη με οδηγούς εγκατάστασης, συχνές ερωτήσεις και άρθρα αντιμετώπισης προβλημάτων. Οι οδηγοί εγκατάστασης είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι, για παράδειγμα, που περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο εγκατάστασης του Windscribe σε δρομολογητές Asus. Ακόμη και οι βασικές εγκαταστάσεις καλύπτονται με μεγάλη λεπτομέρεια, κάτι που είναι ωραίο να το δείτε.

windscribe-review-knowledgebase

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, οι οδηγοί αντιμετώπισης προβλημάτων είναι το πρώτο μέρος που πρέπει να αναζητήσετε. Το Windscribe καλύπτει βασικά θέματα, όπως ξεχνώντας τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά και περίπλοκα, όπως το API Windscribe που αποκλείεται στο δίκτυό σας. Μεταξύ των οδηγών εγκατάστασης και των άρθρων αντιμετώπισης προβλημάτων, σπάνια, αν χρειαστεί, πρέπει να αναζητήσετε άμεση υποστήριξη.

Η ετυμηγορία

Όσον αφορά τα δωρεάν VPN, το Windscribe είναι η προτεινόμενη πρόταση. Η πληρωμένη έκδοση είναι επίσης εντυπωσιακή, δεδομένου ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο ενώ έχετε πρόσβαση στη μεγάλη λίστα δυνατοτήτων. 

Ωστόσο, εξακολουθείτε να λαμβάνετε αυτό που πληρώνετε, ειδικά όσον αφορά την ταχύτητα. Το Windscribe δεν είναι αργό όταν μένετε κοντά στο σπίτι, αλλά όταν ταξιδεύετε πολύ μακριά, είναι καλύτερο να πάτε με άλλη επιλογή. 

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις επιλογές στον καλύτερο οδηγό VPN για ταξιδιώτες. Διαφορετικά, το Windscribe είναι εντυπωσιακό, με τη διασύνδεση χωρίς ανοησίες, την ευέλικτη τιμολόγηση και την εκτεταμένη λίστα χαρακτηριστικών. Γι ‘αυτό το βαθμολογούμε ιδιαίτερα στις κριτικές VPN. 

Σκοπεύετε να κατεβάσετε το Windscribe; Τι σε πούλησε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Συνήθεις ερωτήσεις για Windscribe

  • Τι είναι το Windscribe?

    Το Windscribe είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο δημοφιλές για το δωρεάν πρόγραμμα που προσφέρει 10 GB δεδομένων και ένα περιορισμένο δίκτυο διακομιστών. Διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα «pro», το οποίο συνοδεύεται από απεριόριστο εύρος ζώνης και την πλήρη λίστα των διακομιστών, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών τοποθεσιών ροής Windflix.

  • Πώς λειτουργεί το Windscribe?

    Το Windscribe, όπως οποιοδήποτε VPN, λειτουργεί κρυπτογραφώντας τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο προτού το στείλετε στον ανοιχτό ιστό. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύετε τη διεύθυνση IP σας και όλες τις άλλες προσωπικές πληροφορίες από ιστότοπους και διαδικτυακές υπηρεσίες.

  • Πόσο ασφαλές είναι το Windscribe?

    Με βάση τις δοκιμές μας, το Windscribe είναι ασφαλές στη χρήση. Πέρασε τις δοκιμές μας για διαρροές DNS, WebRTC και IP και διατηρεί μια πολιτική μη καταγραφής.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me