Αναθεώρηση VyprVPN – Μεγάλη ασφάλεια – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση VyprVPN

Το VyprVPN υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και έχει υποστεί πολλές μαζικές αλλαγές. Ο τελευταίος γύρος έφερε μια βελτιωμένη εφαρμογή και λιγότερο αγενή εξυπηρέτηση πελατών, αν και παραμένουν ζητήματα ταχύτητας. Διαβάστε τις πλήρως ενημερωμένες αναθεωρήσεις του VyprVPN για λεπτομέρειες.


best-VPN-σχόλια

Την τελευταία φορά που ρίξαμε μια ματιά στο VyprVPN, είχε κάποια πλεονεκτήματα και εμφανείς αδυναμίες. Μας εντυπωσιάστηκαν από την κορυφαία ασφάλεια και το ιδιόκτητο πρωτόκολλο του VyprVPN, Chameleon, μεταξύ άλλων.

Τούτου λεχθέντος, δεν ήταν έτοιμο για την καλύτερη κατάταξή μας VPN ακόμα, λόγω μέτριας ταχύτητας και δυστυχώς κακής υποστήριξης πελατών. Ωστόσο, η εισαγωγή μιας νέας διεπαφής χρήστη, μεταξύ άλλων αλλαγών που συμβαίνουν γύρω από το VyprVPN, μας παρακίνησε να ρίξουμε μια άλλη ματιά και να γράψουμε μια ενημερωμένη κριτική VyprVPN.

Ενώ πολλά πράγματα, δηλαδή η εξυπηρέτηση πελατών, έχουν βελτιωθεί, υπάρχουν και άλλοι τομείς όπου συμβαίνουν λιγότερο από τις ιδανικές αλλαγές. Ας δούμε πώς σκοπεύει το VyprVPN να στοχεύσει στην κορυφή και να μιλήσουμε για τις αλλαγές που κάνουμε και δεν μας αρέσουν.

Αναθεώρηση βίντεο VyprVPN

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το VyprVPN

Χαρακτηριστικά

Το VyprVPN προσφέρει λειτουργίες που εκτελούν το φάσμα από απλά πράγματα που σχεδόν όλοι πρέπει να είναι τουλάχιστον χαλαρά εξοικειωμένοι, με λειτουργίες που το VyprVPN σας προειδοποιεί να μην αλλάξετε, εκτός εάν γνωρίζετε πραγματικά τι κάνετε.

Ξεκινώντας από την πιο απλή πλευρά των πραγμάτων, το VyprVPN προσφέρει ένα διακόπτη kill και μερικές επιλογές για το πώς συμπεριφέρεται ο πελάτης κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Μπορείτε να την εκτελέσετε κατά την εκκίνηση και είτε να περιμένετε την εντολή σας είτε να συνδεθείτε αυτόματα.

Αρκετά ενδιαφέρον, αυτές οι δύο επιλογές – που εκτελούνται κατά την εκκίνηση και τη σύνδεση κατά την εκκίνηση – βρίσκονται σε διαφορετικές σελίδες του μενού. Αυτό είναι λίγο συγκεχυμένο και καθιστά ασαφές τι θα συμβεί αν έχετε ρυθμίσει το VPN για σύνδεση κατά την εκκίνηση αλλά δεν εκτελείται. Ωστόσο, στις δοκιμές μας, δεν καταφέραμε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε σύγκρουση ή συντριβή, χάρη σε αυτά, ωστόσο. 

Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε το VPN ώστε να συνδέεται αυτόματα σε δίκτυα WiFi που δεν εμπιστεύεστε, κάτι που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τους κινδύνους του δημόσιου WiFi. Το VyprVPN προσφέρει επίσης το δικό του ιδιόκτητο πρωτόκολλο και διακομιστές DNS, τους οποίους θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα στην ενότητα “ασφάλεια”. 

Το VyprVPN καλύπτει όλες τις μεγάλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Android και iPhone. Οι εφαρμογές για κινητά είναι επί του παρόντος μερικές από τις καλύτερες εκεί έξω, με την επιλογή σύνδεσης κατά την εκκίνηση, καθώς και διακόπτες kill και αυτόματες δυνατότητες επανασύνδεσης που λειτουργούν αξιόπιστα, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα VPN για επιλογές Android. 

VyprVPN-Android

Τέλος, στο μενού επιλογών του επιτραπέζιου πελάτη, υπάρχει μια καρτέλα με την ένδειξη “προχωρημένο” και εκδίδει μια προειδοποίηση που προτείνει να μην αλλάξετε τίποτα, εκτός εάν σας έχει δώσει οδηγίες από την υποστήριξη του VyprVPN. Ωστόσο, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ψεύτικους και τεχνικούς, και σας επιτρέπει να ανακαλύψετε μερικές από τις επιλογές πρωτοκόλλου.

VyprVPN-Advanced

Συνολικά, αν και το VyprVPN δεν είναι το πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά VPN που έχουμε δει, καταφέρνει να καλύψει τα βασικά χαρακτηριστικά κρίσιμης σημασίας, όπως ένα διακόπτη kill, ενώ προσφέρει ακόμα κάτι για όσους θέλουν να κάνουν βαθύτερα τη διαμόρφωση VPN τους.

Ωστόσο, εξακολουθεί να λείπει πράγματα όπως η υποστήριξη split-tunneling. Το Split-tunneling, ειδικότερα, είναι ένα δύσκολο να βρεθεί χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν μια λίστα προγραμμάτων που θα χρησιμοποιούν ή δεν θα χρησιμοποιούν τη σύνδεση VPN. 

Αυτό επιτρέπει πράγματα όπως ενημερώσεις λογισμικού για πλήρη λήψη, ενώ περισσότερη ιδιωτική κίνηση αποστέλλεται μέσω του VPN. Μπορείτε να διαβάσετε για μια εξαιρετική εφαρμογή αυτής της δυνατότητας στην αναθεώρηση ExpressVPN. 

Αξίζει επίσης μια σύντομη σημείωση ότι το Golden Frog, η εταιρεία που λειτουργεί το VyprVPN, προσφέρει επίσης ορισμένες πρόσθετες διαδικτυακές υπηρεσίες απορρήτου που δεν συνδέονται άμεσα με το VPN. Ένα από αυτά τα εργαλεία που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το Cyphr, μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για φορητές συσκευές. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και άλλα προγράμματα στα 99 εργαλεία μας για την προστασία του απορρήτου σας.

Επισκόπηση δυνατοτήτων VyprVPN

Λογότυπο VyprVPNwww.vyprvpn.com

Ξεκινά από 250 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα, UnionPay

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
30 μέρες

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
70+ τοποθεσίες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN, PPTP, L2TP, Χαμαιλέοντας

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση
24/7

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Το VyprVPN προσφέρει ένα ενιαίο σχέδιο, το οποίο είναι μια αλλαγή ρυθμού από τη σύνθεση διπλού σχεδίου που προσέφερε στο παρελθόν. Αντί να παραμείνει σε επιλογές χαμηλότερης και υψηλότερης βαθμίδας, το VyprVPN προσφέρει τώρα ένα διετές πρόγραμμα. 

Το ενιαίο σχέδιο είναι πλέον η προσφορά Premium του VyprVPN, η οποία περιλαμβάνει το ιδιόκτητο πρωτόκολλο Chameleon και το cloud VyprVPN. Το σύννεφο VyprVPN είναι μια ενοποίηση του VyprVPN με την επιλογή τριών παρόχων αποθήκευσης cloud.

Παρόλο που οι περισσότεροι προσωπικοί χρήστες δεν θα το χρησιμοποιήσουν, οι μικρές επιχειρήσεις ενδέχεται να έχουν την έκκληση να προστατεύσουν εύκολα τις πληροφορίες της ομάδας τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές αποθήκευσης και την υπηρεσία cloud του VyprVPN εδώ.

Ενώ η μηνιαία τιμή είναι αρκετά καλή για ένα VPN μεγάλης ονομασίας όπως το VyprVPN, οι ετήσιες τιμές μειώνουν ένα συγκλονιστικό ποσό και καθιστούν το VyprVPN μία από τις πιο συναρπαστικές επιλογές για προσιτή τιμή. 

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια σημαντική πτυχή της τιμολόγησης του VyprVPN που υφίσταται ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Το VyprVPN παρείχε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο τριών ημερών και, κατά τη στιγμή της γραφής, φαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει στην εφαρμογή για κινητά.

Όπως σημειώσαμε στην προηγούμενη κριτική μας για το VyprVPN, δεν πρόκειται για δοκιμή χωρίς κίνδυνο, καθώς πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής και να ακυρώσετε το πρόγραμμα πριν από τη λήξη ή τη χρέωση των τριών ημερών. Ωστόσο, το VyprVPN θα καταργήσει σύντομα αυτήν τη δωρεάν δοκιμαστική επιλογή.

Αντ ‘αυτού, προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια αμφιλεγόμενη κίνηση, ή ως επέκταση του τρόπου λειτουργίας της αρχικής δοκιμής, ανάλογα με τον τρόπο που την κοιτάζετε. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα VPN χωρίς να πληρώσετε τίποτα, φροντίστε να δείτε το δωρεάν άρθρο υπηρεσιών VPN.

Ευκολία στη χρήση

Το πρωτόκολλο του VyprVPN παίρνει μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες από τη σχεδίαση κοπής cookie που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι πελάτες VPN και προσθέτει ένα επίπεδο πυκνότητας πληροφοριών που είναι ευχάριστο να δούμε από τεχνική άποψη, ενώ εξακολουθεί να παρουσιάζεται με τρόπο που δεν είναι αηδία. 

Πελάτης VyprVPN

Με έναν εύκολο στην απορρόφηση τρόπο, το κύριο παράθυρο του υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας εμφανίζει την τρέχουσα δημόσια διεύθυνση IP σας, τον χρόνο σύνδεσής σας – ο οποίος θα έχει την ένδειξη “δεν είναι συνδεδεμένος”, εάν συμβαίνει αυτό – το πρωτόκολλο και η κρυπτογράφηση. Υπάρχει επίσης ένα γράφημα κύλισης που δείχνει την κίνηση λήψης και μεταφόρτωσης τα τελευταία λίγα λεπτά. 

Στην κορυφή όλων αυτών είναι ένα μεγάλο, μπλε κουμπί που θα σας συνδέει από προεπιλογή με τον ταχύτερο διακομιστή. Εάν δεν θέλετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο τοποθεσίας στα δεξιά του κουμπιού σύνδεσης για να μεταβείτε στη λίστα διακομιστών. Αυτό είναι ένα μέρος που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγο εξευγενισμό.

Τα μικρά πράγματα θα μπορούσαν να βελτιωθούν, όπως το γεγονός ότι το προεπιλεγμένο μέγεθος παραθύρου για τη λίστα διακομιστών είναι πολύ μικρό και καθιστά δύσκολη την κύλιση. Η λίστα διακομιστών μπορεί να επεκταθεί με το ποντίκι σαν ένα κανονικό παράθυρο, αλλά η προεπιλογή σε ένα ψηλό κάθετο παράθυρο, αντί για ένα κοντό, θα ήταν ωραίο.

Επίσης, η λειτουργία αναζήτησης χρειάζεται ακριβή αντιστοίχιση. Έτσι, αντί να μετακινηθείτε προς τα κάτω στο “u” για να βρείτε το Ηνωμένο Βασίλειο, αν απλά πληκτρολογήσατε “UK”, “England”, “Britain” ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή, δεν θα εμφανιστεί. Βεβαίως, αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα με σχεδόν όλα τα άλλα κορυφαία VPN, αλλά είναι μια μικρή λεπτομέρεια που, αν βελτιωθεί, θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά τη χρηστικότητα του.

Στο τέλος της ημέρας, τα παράπονα που έχουμε είναι μικρά ζητήματα χρηστικότητας. Παρά τις μικρές βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν εδώ και εκεί, το VyprVPN προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη που εξακολουθεί να περιλαμβάνει πολύ πιο σχετικές πληροφορίες από την τυπική διάταξη των περισσότερων VPN. 

Ταχύτητα

Την τελευταία φορά που κάναμε check in στο VyprVPN, η ταχύτητα ήταν ένας από τους πιο αδύναμους συνδέσμους της και αυτό φαίνεται να ισχύει. Οι ταχύτητες που είδαμε στις δοκιμές μας απλά δεν είναι πολύ ανταγωνιστικές με κάποιους από τους άλλους κορυφαίους ανταγωνιστές της αγοράς.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Χωρίς προστασία (Βιρτζίνια)5294.66319.24
ΜΑΣ.894.9363.24
Ηνωμένο Βασίλειο8659.2127.91
Βραζιλία14026.2913.74
Ιαπωνία16966.9829.50
Γερμανία976.6519.12

Οι χρόνοι Ping δεν είναι εντυπωσιακοί, απομακρύνοντας το VyprVPN από τη διαμάχη για το καλύτερο VPN για gaming και οι σταθερές ταχύτητες λήψης είναι πολύ χαμηλές για να καταλήξουν στη γρηγορότερη λίστα VPN. Ωστόσο, παρά την παράσταση στο χαρτί που φαινόταν αδιάφορη, εκπλήξαμε ευχάριστα με την πραγματική απόδοση.

Όταν χτυπήσαμε τον Ιστό και ξεκινήσαμε την περιήγηση, δεν βρήκαμε καμία αισθητή διαφορά με κανέναν από τους διακομιστές. Οι ιστοσελίδες φορτώθηκαν γρήγορα και όλα αισθάνονταν ανταποκρινόμενα, αρκεί να μην υπήρχαν ασυνήθιστα μεγάλα στοιχεία, όπως ενσωματωμένα βίντεο. 

Ακόμα και στους διακομιστές της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας, καταφέραμε να λάβουμε ροή βίντεο HD με λίγο μόνο προσωρινό buffering. Εφόσον κάνετε απλώς περιήγηση ή ροή, το VyprVPN θα κάνει τη δουλειά, αλλά η μεταφορά μεγαλύτερων αρχείων θα μπορούσε να αποδειχθεί ενοχλητική. 

Για όσους αναζητούν ένα VPN με το εύρος ζώνης για τη μεταφορά μεγάλων κομματιών δεδομένων με ασφάλεια, προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στην κριτική μας στο CyberGhost.

Ασφάλεια

Όσον αφορά την ασφάλεια, το VyprVPN προσφέρει πολλές σταθερές επιλογές. Για εκκινητές, παρέχει έναν αριθμό τυπικών πρωτοκόλλων, συμπεριλαμβανομένων των L2TP, PPTP και, το πιο σημαντικό, του OpenVPN. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το τι σημαίνουν όλα αυτά τα ακρωνύμια, μπορείτε να ελέγξετε την ανάλυση πρωτοκόλλου VPN για περισσότερες πληροφορίες.

Η κρυπτογράφηση είναι κλειδωμένη για εσάς, ανάλογα με το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείτε, με τα περισσότερα πρωτόκολλα να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση 256-bit. Ωστόσο, το PPTP χρησιμοποιεί 128-bit και το OpenVPN έχει την επιλογή να χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 256- ή 160-bit. 

Από προεπιλογή, ο πελάτης χρησιμοποιεί OpenVPN με κρυπτογράφηση AES-256, το οποίο είναι το χρυσό πρότυπο για την ασφάλεια VPN. Εκτός από τα τυπικά πρωτόκολλα, το VyprVPN προσφέρει επίσης ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο που ονομάζεται Chameleon.

Βασικά, το Chameleon είναι μια τροποποιημένη έκδοση του OpenVPN. Οι τροποποιήσεις που έγιναν στο OpenVPN που κάνουν το Chameleon ειδικό προσανατολίζονται στην κάλυψη της κίνησης VPN με τέτοιο τρόπο ώστε οι διακομιστές και οι ιστότοποι να μην μπορούν να πουν ότι πρόκειται για κίνηση VPN.

Πρωτόκολλα VyprVPN

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την περιήγηση σε γεωγραφικό αποκλεισμό ή την πρόσβαση σε ιστότοπους που διαφορετικά δεν επιτρέπουν τη χρήση VPN. Αυτό το πρωτόκολλο βοήθησε να κερδίσει το VyprVPN μια θέση στις αξιότιμες αναφορές των καλύτερων υπηρεσιών VPN για το άρθρο της Κίνας, παρόλο που άλλα ζητήματα το εμπόδισαν από το να καταστούν οι κορυφαίες θέσεις. 

Τούτου λεχθέντος, δεν χρειάστηκε ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε αυτό, καθώς καταφέραμε να λειτουργήσουμε όλα τα είδη περιεχομένου με γεωγραφικό αποκλεισμό χρησιμοποιώντας το κανονικό OpenVPN χωρίς να αλλάξουμε ούτε μία ρύθμιση, όπως θα συζητήσουμε στην ενότητα “Απόδοση ροής”. 

Μυστικότητα

Η Golden Frog επισημαίνει στον ιστότοπό της ότι έχει μακρά ιστορία υπεράσπισης του διαδικτυακού απορρήτου. Κάποιος θα μπορούσε να ελπίζει ότι μια εταιρεία με τέτοιο υπόβαθρο θα έχει μια σταθερή πολιτική απορρήτου και, με κάποιους τρόπους, το VyprVPN θέτει πραγματικά τη γραμμή για αυτό. 

Παρόλο που η πολιτική απορρήτου της ενδέχεται να μην είναι τόσο συνοπτική ή τακτοποιημένη όπως η NordVPN, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην αναθεώρησή μας NordVPN, κάνει καλή δουλειά να σκιαγραφήσει με σαφήνεια το εύρος των δεδομένων που συλλέχθηκαν και για το τι χρησιμοποιείται για.

Το VyprVPN ακολουθεί μια πολιτική απαγόρευσης καταγραφής, αλλά, εάν χρησιμοποιείτε εδώ και πολύ καιρό VPN, τότε γνωρίζετε ήδη ότι αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, σημαίνει σχεδόν τι πρέπει.

Το VyprVPN δεν πραγματοποιεί αρχεία καταγραφής αιτημάτων DNS και το ίδιο το VPN δεν καταγράφει κίνηση, διευθύνσεις IP ή οποιοδήποτε άλλο είδος πληροφοριών αναγνώρισης. Επιπλέον, είναι ότι το VyprVPN ελέγχεται ανεξάρτητα για να διασφαλίσει την τήρηση αυτών των προτύπων, προσθέτοντας μεγάλη νομιμότητα στο απόρρητο και τις αξιώσεις μηδενικής καταγραφής.

Απόδοση ροής

Το VyprVPN μπόρεσε να παρακάμψει χάρη κάθε υπηρεσία ροής που δοκιμάσαμε χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε μία ρύθμιση. Παρόλο που υπάρχει το ιδιόκτητο πρωτόκολλο χαμαιλέοντα που έχει σχεδιαστεί εν μέρει λαμβάνοντας υπόψη αυτού του είδους τις εργασίες, ποτέ δεν χρειαζόμαστε πραγματικά. 

Αυτή η απόδοση είναι αυτό που κέρδισε το VyprVPN στο καλύτερο VPN για το Netflix. Επιπλέον, παρόλο που πολλές από τις ταχύτητες στους διακομιστές που δοκιμάσαμε ήταν ασταθείς σε χαρτί, όλα φαινόταν να πηγαίνουν χωρίς εμπόδια όταν πρόκειται για ροή.

Οι κοντινότεροι διακομιστές, όπως αυτός στις Η.Π.Α., είχαν παρόμοια απόδοση με όταν δεν είχαμε συνδεθεί καθόλου VPN, με τη φόρτωση βίντεο χωρίς καμία αισθητή καθυστέρηση και την προεπιλογή απευθείας στα 1080p. 

Μερικοί από τους πιο απομακρυσμένους διακομιστές είχαν μόνο περίπου ένα τέταρτο έως μισό δευτερόλεπτο αισθητής καθυστέρησης πριν ξεκινήσει το βίντεο. Μερικές φορές το βίντεο θα φαινόταν λίγο κοκκώδες και πιθανότατα να αποθηκευτεί σε buffer στα 720p, αλλά σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, θα ξεκαθαρίστηκε σε 1080p σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα. 

Τοποθεσίες διακομιστή

Το VyprVPN διαθέτει ένα αξιοσέβαστο δίκτυο με πάνω από 70 τοποθεσίες. Αρκετές από αυτές τις τοποθεσίες εξαπλώνονται σε όλες τις ΗΠΑ, ενώ πολλές άλλες είναι διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν και μερικοί άλλοι διακομιστές της Βόρειας Αμερικής που δεν βρίσκονται στις ΗΠΑ, επίσης, στον Καναδά.

Υπάρχουν τέσσερις τοποθεσίες στη Νότια Αμερική, καθώς και μια αξιοσέβαστη επιλογή τοποθεσιών σε ολόκληρη την Ασία. Η Αφρική έχει μείνει λίγο έξω με μόνο δύο τοποθεσίες διακομιστών, μία στην Αίγυπτο και η άλλη στην Αλγερία.

Τέλος, για την Ωκεανία, η Αυστραλία έχει αρκετές τοποθεσίες για να προσφέρει, καθώς και η Νέα Ζηλανδία που έχει τους δικούς της διακομιστές. Παρόλο που αυτό το δίκτυο είναι επαρκές για τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών, είναι χλωμό σε σύγκριση με δίκτυα ορισμένων ανταγωνιστών, ένα από τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική HideMyAss. Το δίκτυο της HideMyAss έχει περισσότερες από 280 τοποθεσίες σε 190 χώρες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Την τελευταία φορά που κάναμε check in στο VyprVPN, βρήκαμε ότι η εξυπηρέτηση πελατών ήταν δυστυχώς ανεπαρκής. Ευτυχώς, φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο.

Όπως και την τελευταία φορά, το VyperVPN προσφέρει ζωντανή συνομιλία και υποστήριξη μέσω email. Εάν ανοίξετε το παράθυρο ζωντανής συνομιλίας στον ιστότοπο, αρχικά σας υποδεχόταν ένα bot που σας ρωτάει τι χρειάζεστε. 

Όταν απαντάτε, σας δίνει μερικούς συνδέσμους προς την εκτεταμένη βάση γνώσεων του VyprVPN που πιστεύει ότι είναι σχετικές με τις ανάγκες σας. Μαζί με αυτούς τους συνδέσμους, προσφέρει επίσης ένα κουμπί που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με ένα πραγματικό άτομο.

Βάση γνώσεων VyprVPN

Εάν επιλέξετε να το κάνετε αυτό και ξεκινήσετε την πραγματική ζωντανή συνομιλία, θα σας δοθεί μια θέση ουράς. Τις περισσότερες φορές, ήμασταν αμέσως στο νούμερο ένα και μας βοήθησαν μέσα σε περίπου πέντε λεπτά. 

Κατά τη διάρκεια μιας από τις τρεις αλληλεπιδράσεις που είχαμε, ωστόσο, η υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας φάνηκε να είναι επανδρωμένη, καθώς η μόνη επιλογή που είχαμε ήταν να αφήσουμε ένα μήνυμα. Στη συνέχεια, στείλαμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για υποστήριξη, από το οποίο δεν έχουμε ακούσει ακόμη. Αρκετές ώρες αργότερα, δοκιμάσαμε ξανά τη ζωντανή συνομιλία. 

Αυτή τη φορά ήμασταν στη θέση νούμερο τρία και χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά για να φτάσουμε στην πρώτη γραμμή. Μόλις ήμασταν εκεί, η ζωντανή υποστήριξη ήταν πολύ χρήσιμη, αλλά αυτός ήταν ένας σαφής δείκτης ότι, παρόλο που τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, υπάρχουν κάποιες ρωγμές στο σύστημα που ενδέχεται να χρειάζονται ακόμη σιδέρωμα. 

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ότι η μαζική βάση γνώσεων εξακολουθεί να μοιράζεται μεταξύ του VyprVPN και πολλών άλλων υπηρεσιών του Golden Frog, όπως το Cyphr, οι οποίες μπορούν να το κάνουν λίγο πιο δύσκολο από ό, τι πρέπει να είναι να βρείτε αυτό που χρειάζεστε μερικές φορές.

Η ετυμηγορία

Αν και το VyprVPN έχει βελτιωθεί σε ορισμένες περιοχές, δυστυχώς βλέπουμε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο. Η εξυπηρέτηση πελατών έχει κάνει τεράστια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά οι ταχύτητες εξακολουθούν να είναι ένα αδύναμο σημείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια εργασία. 

Τα ευρήματά μας θα βελτιώσουν σίγουρα την κατάταξη του VyprVPN στη συνολική κατάταξή μας VPN, αλλά εξακολουθεί να μην είναι αρκετά γρήγορο να είμαστε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Εάν είχατε τη δική σας εμπειρία με το VyprVPN, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε πώς πήγε στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map