Αναθεώρηση VPN.AC – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση VPN.AC

Το VPN.AC είναι ένας καλός πάροχος VPN που προσφέρει σταθερή κρυπτογράφηση και καλή ροή. Ωστόσο, η πολιτική καταγραφής μας μας δίνει παύση, που σημαίνει ότι όσο πιο ευαίσθητοι στην ασφάλεια μπορεί να θέλουν να αποφύγουν τη χρήση τους μόνο σε περίπτωση. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση VPN.AC για λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.


best-VPN-σχόλια

Ταχύτερη, ασφαλέστερη, καλύτερη. Αυτά δεν είναι τα λόγια μας. Έτσι περιγράφεται το VPN.AC, μια λιγότερο γνωστή υπηρεσία VPN από τη Ρουμανία. Η υπηρεσία είναι γρήγορη, αλλά έχει μια ασυνήθιστη πολιτική καταγραφής σύνδεσης που θα σας κάνει να σταματήσετε εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας.

Σε αυτήν την κριτική VPN.AC, θα καλύψουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Θα το δοκιμάσουμε για ταχύτητα και απόδοση, συμπεριλαμβανομένης της ματιά στις δυνατότητές του για ροή. Θα αντιμετωπίσουμε λειτουργίες και τιμές, καθώς και την πολιτική απορρήτου της. Θα δοκιμάσουμε επίσης τον πελάτη και τον ιστότοπο για να σας δώσουμε μια καλή ιδέα για την ευκολία χρήσης της υπηρεσίας προτού δώσουμε την ετυμηγορία μας.

Το VPN.AC είναι γρήγορο, με πολλές δυνατότητες και έναν ευχάριστο υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας. Ωστόσο, η πολιτική καταγραφής θα μπορούσε να είναι μια ανησυχία για άτομα που εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, ειδικά σε σύγκριση με εκείνα παρόχων όπως το ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας για το ExpressVPN).

VPNAC-Ιστότοπος-Ευρετήριο

Συχνές ερωτήσεις για VPNAC-Website

VPNAC-Ρυθμίσεις-Σύνδεση

VPNAC-Connection-Window

VPNAC-Πελάτης-Ειδήσεις

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το VPN.AC

Χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει φιλοδοξία πίσω από το VPN.AC. Λειτουργίες όπως ένα killswitch και συνδέσεις πολλαπλών hop αποδεικνύουν ότι προσπαθεί να ανταγωνιστεί μεγαλύτερους παρόχους όπως το NordVPN (διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN). Ωστόσο, δεν υπάρχει μεγάλη προσαρμογή, κάτι που θα μπορούσε να είναι θετικό εάν είστε αρχάριος ή αρνητικό λόγω του περιορισμένου συνόλου λειτουργιών.

VPNAC-Ιστότοπος-Λήψεις

Είστε καλά εξοπλισμένοι με το VPN.AC, χάρη στο ότι διαθέτει πελάτες για συσκευές Windows, macOS, Android και iOS. Υπάρχει επίσης ένας πελάτης Linux σε δοκιμές beta για χρήστες με διανομές που βασίζονται στο Debian. Υπάρχουν σεμινάρια που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε συνδέσεις χρησιμοποιώντας δρομολογητές και άλλες συσκευές.

Ο πελάτης για Windows είναι οπτικός καθαρός και απλός και ο πελάτης Android φαίνεται πανομοιότυπος. Αρχικά δεν απαιτείται μεγάλη διαμόρφωση και παρέχεται ένα εύκολο αναπτυσσόμενο μενού για την επιλογή συνδέσεων διακομιστή.

Λαμβάνετε επίσης δύο περιοχές ρυθμίσεων, όπου οι λίγες ρυθμίσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε εξηγούνται με απλούς όρους.

Αυτό είναι υπέροχο για αρχάριους VPN. Δεν θα σας αφήσει να ξύσετε το κεφάλι σας προσπαθώντας να καταλάβετε τι είναι το “killswitch” γιατί σας εξηγείται. Το killswitch δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, το οποίο υποπτευόμαστε ότι θα εμποδίσει τους ανθρώπους να μπερδευτούν εάν το Διαδίκτυο τους πέσει απροσδόκητα, αλλά θα ήταν καλύτερο αν προ-ενεργοποιηθεί από άποψη ασφαλείας.

VPNAC-Client-Protocols

Το VPN.AC σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε τα πρωτόκολλα VPN που έχετε επιλέξει στον πελάτη, με επιλογές όπως το OpenVPN, L2TP / IPSec και ένα καλά-επισημασμένο «μη ασφαλές» PPTP. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποια θύρα θέλετε να χρησιμοποιήσετε για σύνδεση, παρέχοντας επτά επιλογές.

Το Split tunneling δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από το πρόγραμμα-πελάτη των Windows, καθώς δεν υπάρχει επιλογή να αποτρέψετε τη χρήση ορισμένων προγραμμάτων από τη σύνδεση VPN. Είναι μια επιλογή στον πελάτη Android, ωστόσο, στην περιοχή “εξαίρεση εφαρμογών” της ενότητας “σύνθετες”.

Ο πελάτης προσφέρει μια ρύθμιση για “λογοκρισμένες χώρες”, η οποία υποδηλώνει με σύγχυση ότι προσθέτει διακομιστές “βελτιστοποιημένους στην Κίνα” στη λίστα διακομιστών. Θα μπορούσαμε ήδη να δούμε αυτούς τους διακομιστές στη λίστα και να συνδεθούμε σε αυτούς, οπότε οι “λογοκριμένες χώρες” μπορεί να είναι μια περιττή ρύθμιση.

Ωστόσο, είναι καλό το VPN.AC να προσφέρει διακομιστές και οδηγούς υποστήριξης για να βοηθήσει τους χρήστες που θέλουν να παρακάμψουν τη λογοκρισία στην Κίνα. Αυτό το επίπεδο υποστήριξης θα έκανε συνήθως το VPN.AC ισχυρό υποψήφιο για τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για τη λίστα της Κίνας, αλλά ρίξτε μια ματιά στην ενότητα απορρήτου αυτής της κριτικής προτού βιαστείτε να εγγραφείτε.

VPNAC-Client-DoubleHop

Το VPN.AC προσφέρει συνδέσεις πολλαπλών λυκίσκων, οι οποίες προσθέτουν ένα επίπεδο προστασίας στη σήραγγα VPN. Η σύνδεσή σας δρομολογείται μέσω δύο διακομιστών. Για παράδειγμα, μπορεί να περάσει από έναν διακομιστή του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά έναν διακομιστή στις Κάτω Χώρες. Αυτό θα πρέπει, θεωρητικά, να δυσκολέψει τον εντοπισμό της τοποθεσίας και της ταυτότητάς σας.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που συνήθως βλέπετε μόνο σε παρόχους ανώτερου επιπέδου, όπως το Windscribe (δείτε την κριτική μας για το Windscribe).

Παράλληλα με την υπηρεσία VPN του VPN.AC είναι το “SecureProxy”, ένα σύνολο πρόσθετων προγραμμάτων περιήγησης για τα καταστήματα διαδικτύου Chrome, Firefox και Opera που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της συνδρομής σας. Χρησιμοποιεί μια σήραγγα TLS σε διάφορους παρεχόμενους διακομιστές για την κρυπτογράφηση της κίνησης του προγράμματος περιήγησής σας.

Η σήραγγα TLS δεν είναι ανθεκτική και μπορεί να είναι επιρρεπής σε διαρροές IP. Το VPN.AC παραδέχεται τόσο πολύ και συνιστά το σεμινάριό του για να βοηθήσει στον περιορισμό των κινδύνων. Η σήραγγα TLS δεν είναι απαραίτητη λειτουργία, αλλά είναι μια καλή προσθήκη, εάν θέλετε να κρυπτογραφήσετε μόνο την επισκεψιμότητα του προγράμματος περιήγησής σας.

Είναι επίσης χρήσιμο αν αναζητάτε το καλύτερο VPN για ροή, κάτι που θα συζητήσουμε αργότερα.

Επισκόπηση δυνατοτήτων VPN.AC

Λογότυπο VPN.ACvpn.ac

Ξεκινά από 375 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα, SMS

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
6

Υποστηρίζει split tunneling
Μόνο σε κινητό

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
7 ημέρες

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
114 διακομιστές σε 26 χώρες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS, Linux

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης
Chrome, Firefox, Edge

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
128-AES, 256-AES, Blowfish-128

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνεται κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Το VPN.AC δεν έχει τη φθηνότερη τιμή που έχουμε δει – το μηνιαίο πακέτο του είναι μάλλον ακριβό – αλλά δεν είναι και το πιο ακριβό. Είναι ανταγωνιστικό σε σύγκριση με ορισμένους παρόχους στις κριτικές VPN.

Το VPN.AC δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή, αλλά προσφέρει δοκιμαστική περίοδο μίας εβδομάδας για 2 $. Η μόνη διαφορά μεταξύ της δοκιμαστικής και μιας τυπικής συνδρομής είναι ότι περιορίζεστε σε τρεις ταυτόχρονες συνδέσεις αντί για έξι.

Διαφορετικά, έχετε τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους τομείς με τα προγράμματα πληρωμών του VPN.AC, είτε πρόκειται για μηνιαία συνδρομή ή περισσότερο. Η τυπική μηνιαία τιμή του είναι 9 $, αλλά, όπως και άλλα VPN, προσφέρει εκπτώσεις για μεγαλύτερους όρους. Εάν το κόστος είναι πρόβλημα για εσάς, αναζητήστε ένα VPN που εστιάζει στον προϋπολογισμό, όπως το SaferVPN (διαβάστε την κριτική μας για το SaferVPN).

Θα εξοικονομήσετε 11 τοις εκατό στο πακέτο τριών μηνών (8 $ ανά μήνα αντί για 9 $), αλλά οι καλύτερες εκπτώσεις συνοδεύονται από τα ετήσια και διετή προγράμματα. Το ετήσιο πακέτο θα σας αποφέρει 58 $ (το αντίστοιχο των 4,80 $ το μήνα) με συνολική έκπτωση 46%.

Το διετές πακέτο κοστίζει 90 $ (ισοδύναμο με 3,75 $ το μήνα), δίνοντάς σας μια συνολική έκπτωση άνω του 60%. Αυτό είναι συγκρίσιμο με τις βαθιές εκπτώσεις που λαμβάνετε με το CyberGhost (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost).

Μπορείτε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας PayPal, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, SMS ή κρυπτονομίσματα, όπως bitcoin ή ethereum.

Είτε πρόκειται για τη δοκιμή $ 2 ή οποιοδήποτε από τα πλήρη πακέτα, δικαιούστε επιστροφή χρημάτων εντός των πρώτων επτά ημερών εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία. Αξίζει να δοκιμάσετε την υπηρεσία με τη δοκιμή μιας εβδομάδας 2 $ πριν ξεκινήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ευκολία στη χρήση

Είναι σαφές μέσω δοκιμών ότι το VPN.AC προσπάθησε σκληρά να κάνει την υπηρεσία όσο το δυνατόν πιο φιλική προς τον χρήστη. Ο ιστότοπος και ο πελάτης VPN δεν αποφεύγουν την ορολογία, αλλά χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά και με υποστηρικτικές εξηγήσεις. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές προσαρμογής, επομένως η εγγραφή και η χρήση του VPN.AC είναι απλή.

VPNAC-Website-SignUp

Είναι εύκολο να εγγραφείτε στο VPN.AC. Στη σελίδα τιμολόγησης, έχετε τις τέσσερις επιλογές αγοράς. Επιλέγετε το πακέτο που θέλετε, κάντε κλικ στο «λήψη τώρα» και προχωρήστε στο ταμείο.

Το VPN.AC σας ζητά να δώσετε τη διεύθυνση email σας και έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας VPN, καθώς και τη χώρα προέλευσής σας. Είναι καλό που δεν σας ζητούνται λεπτομέρειες χρέωσης, παρόλο που τρίτοι πάροχοι ενδέχεται να τους ζητήσουν, αλλά VPN. Το AC που ζητά τη χώρα προέλευσής σας μπορεί να περιορίσει την τοποθεσία σας.

Αυτό είναι μια μικρή ανησυχία, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ανησυχία. Εάν θέλετε έναν πάροχο που δεν ζητά προσωπικά στοιχεία κατά την εγγραφή σας, ρίξτε μια ματιά στο Perfect Privacy (διαβάστε την κριτική Perfect Privacy).

Μόλις εγγραφείτε και ολοκληρωθεί η επεξεργασία της πληρωμής σας, θα σας αποσταλεί ένα email επιβεβαίωσης με τα στοιχεία σύνδεσης VPN που δημιουργήσατε αυτόματα.

Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης αποστέλλονται σε απλό κείμενο. Το VPN.AC συνιστά την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης VPN, ο οποίος διαφέρει από τον κωδικό πρόσβασης που επιλέξατε κατά την εγγραφή. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην «περιοχή πελατών» στον ιστότοπο VPN.AC για να τον αλλάξετε.

VPNAC-Ιστότοπος-Υπηρεσίες

Δεν υπάρχουν πολλά να δείτε στην περιοχή του λογαριασμού σας. Εκτός από την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης υπηρεσίας VPN, μπορείτε να δείτε τυχόν ενεργές υπηρεσίες, προηγούμενα τιμολόγια, τελευταία νέα και τα τρέχοντα εισιτήρια υποστήριξης.

Μετάβαση στον πελάτη VPN, δεν αναμένεται να είστε βετεράνος VPN. Ο πελάτης το καθιστά απλό δείχνοντάς σας το ελάχιστο ποσό ρυθμίσεων. Το κύριο παράθυρο σύνδεσης σας προσφέρει τοποθεσίες διακομιστή σε ένα αναπτυσσόμενο μενού και ένα κουμπί για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το VPN.

Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης VPN στην ενότητα “προτιμήσεις”, αλλά αυτό δεν είναι δύσκολο. Είναι απλώς μια περιοχή σύνδεσης με βασικές ρυθμίσεις για αυτόματη σύνδεση και εκκίνηση κατά την εκκίνηση.

Εάν δεν σας αρέσει η προεπιλεγμένη σκοτεινή διεπαφή, μπορείτε να μεταβείτε σε μια ελαφρύτερη έκδοση. Αυτό είναι ένα μικρό άγγιγμα, αλλά δείχνει ότι έχει γίνει σκέψη για να κάνει τη διεπαφή άνετη για τους χρήστες.

VPNAC-Ρυθμίσεις-Για προχωρημένους

Ρυθμίσεις VPN.AC

Οι δύο περιοχές ρυθμίσεων, που αναφέρονται στις “προτιμήσεις” και “σύνθετες”, προσφέρουν κάποια προσαρμογή. Είναι εκεί όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε το killswitch και να ρυθμίσετε τη σύνδεσή σας στο πρωτόκολλο VPN που έχετε επιλέξει. Το killswitch είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, οπότε αν είναι σημαντικό για εσάς, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε στην περιοχή “προτιμήσεις”.

Οι περισσότερες ρυθμίσεις έχουν περιγραφές για να εξηγήσουν τι κάνουν. Δεν είναι όλα αυτά χωρίς ορολογία, αλλά το VPN.AC διατηρεί στο μυαλό τους αρχάριους με συμβουλές, όπως “συνήθως δεν απαιτείται”.

Ο πελάτης προσφέρει ενσωματωμένους συνδέσμους για να δοκιμάσει το VPN σας με ένα κουμπί “Έλεγχος διαρροής IP” στην περιοχή “σύνδεση”. Μπορείτε επίσης να δείτε ένα αρχείο καταγραφής σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών ρυθμίσεων σύνδεσης, τις οποίες μπορείτε να αποθηκεύσετε εάν θέλετε να αναφέρετε ζητήματα στην υποστήριξη πελατών.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία σήραγγας του προγράμματος περιήγησης SecureProxy, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την προσθήκη για το πρόγραμμα περιήγησής σας που επιλέξατε. Μπορείτε να βρείτε συνδέσμους προς αυτούς στον ιστότοπο VPN.AC στην ενότητα “SecureProxy” στο επάνω μέρος της σελίδας.

Μόλις εγκατασταθεί η προσθήκη, απλά χρησιμοποιείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης VPN για να συνδεθείτε και να επιλέξετε τον διακομιστή σήραγγας TLS, ο οποίος είναι παρόμοια διαδικασία με τον κύριο πελάτη.

Ο πελάτης είναι καλά σχεδιασμένος για να τροφοδοτεί αρχάριους και προχωρημένους χρήστες, όπως και το πρόσθετο του προγράμματος περιήγησης. Δεν είναι γεμάτο με εκατοντάδες χαρακτηριστικά, αλλά είναι γρήγορο. Η αλλαγή διακομιστών διαρκεί δευτερόλεπτα, αντί να σας κάνει να περιμένετε να αποσυνδεθείτε, επιλέξτε έναν διακομιστή και, στη συνέχεια, επανασυνδεθείτε.

Ταχύτητα

Ταχύτερη είναι η περιγραφή του VPN.AC. Θέλαμε να δοκιμάσουμε αυτήν την αξίωση, οπότε πραγματοποιήσαμε δοκιμές ταχύτητας για να αποκτήσουμε μια αίσθηση για την απόδοση της υπηρεσίας υπό κανονική χρήση.

Δοκιμάσαμε πέντε διακομιστές VPN.AC σε όλο τον κόσμο, εξετάζοντας την καθυστέρηση, τις ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης και συγκρίνοντάς τις με τις μη προστατευμένες ταχύτητες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα αποτελέσματα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Τοποθεσίες: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Χωρίς προστασία (Ηνωμένο Βασίλειο)1535.254.43
Άμστερνταμ2432.694.19
Μαδρίτη7332.103.89
Τορόντο18423.103.35
Λος Άντζελες29224.962.74
Τόκιο4799.611.48

Οι ταχύτητες από ευρωπαϊκούς διακομιστές, όπως το Άμστερνταμ και η Μαδρίτη, ήταν κοντά στις μη προστατευμένες ταχύτητες κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. Δεν υπήρξε τεράστια διαφορά στο λανθάνοντα χρόνο και και οι δύο διακομιστές είχαν σχεδόν πανομοιότυπες ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης.

Οι δοκιμές μας από μακρύτερες τοποθεσίες συνέχισαν αυτό το θέμα. Οι ταχύτητες από το Τορόντο και το Λος Άντζελες είχαν υψηλότερες καθυστερήσεις, αλλά καλές ταχύτητες λήψης (μεταξύ 23 megabit ανά δευτερόλεπτο και 24 Mbps) που θα τους καθιστούσαν σταθερές επιλογές για ροή. Ωστόσο, δεν είναι πιθανό να κάνουν το καλύτερο VPN για λίστα παιχνιδιών.

Οι ταχύτητες από το Τόκιο ήταν οι χειρότερες, αλλά ήταν επίσης η πιο απομακρυσμένη τοποθεσία από εμάς που δοκιμάσαμε. Στα σχεδόν 10 Mbps, θα ήταν ακόμα καλό για κανονική χρήση, αλλά ο λανθάνων χρόνος μπορεί να σας αποτρέψει τη ροή ή το παιχνίδι.

Συνολικά, το VPN.AC είναι γρήγορο και θα ήταν μια λύση χωρίς απογοήτευση για τους περισσότερους χρήστες, αλλά μπορεί να βρείτε έναν καλύτερο πάροχο στη γρηγορότερη σύντομη λίστα VPN.

Ασφάλεια

Όλα τα κύρια πρωτόκολλα VPN για κρυπτογράφηση που περιμένετε υποστηρίζονται από το VPN.AC. Βοηθώντας, η υπηρεσία παρέχει μια σύγκριση των πρωτοκόλλων VPN σε μια γνωστή βάση, αλλά η αναμέτρηση PPTP vs OpenVPN θα σας δώσει την ίδια ιδέα.

Η πρόταση του VPN.AC – και η δική μας – είναι να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN, το οποίο είναι το προεπιλεγμένο πρωτόκολλο στον πελάτη VPN. Έχετε αρκετά επίπεδα κρυπτογράφησης OpenVPN, καθώς και L2TP / IPSec και PPTP, κάτι που δεν συνιστάται.

Για τους περισσότερους χρήστες, συνιστάται η σύνδεση χρησιμοποιώντας OpenVPN 128-bit AES / ECC ή AES 256-bit, επειδή σας προσφέρουν υψηλή ασφάλεια και καλές ταχύτητες.

Αν και δεν είναι τόσο ασφαλές όσο μια σύνδεση OpenVPN, το VPN. Η υπηρεσία σήραγγας SecureProxy της AC για προγράμματα περιήγησης είναι μια καλή εναλλακτική λύση εάν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον που περιορίζει τις συνδέσεις VPN.

Το killswitch του VPN.AC θα προστατεύσει την ταυτότητά σας αποκλείοντας την πρόσβαση στο Διαδίκτυο εάν χάσετε τη σύνδεση με έναν διακομιστή. Δεν είναι προ-ενεργοποιημένο, αλλά η ρύθμιση βρίσκεται εύκολα στις προτιμήσεις του πελάτη.

Το κουμπί ελέγχου διαρροής IP στον πελάτη σας στέλνει σε έναν ιστότοπο αφιερωμένο στον έλεγχο IP, DNS και WebRTC. Για επιβεβαίωση, πραγματοποιήσαμε τους δικούς μας ελέγχους και η υπηρεσία πέρασε χωρίς προβλήματα.

Από άποψη ασφάλειας, το VPN.AC έχει καλύψει τους χρήστες, αλλά θα ήταν καλύτερο αν οι λειτουργίες ασφαλείας όπως το killswitch ήταν ενεργοποιημένες από προεπιλογή, όπως θα βρείτε με υπηρεσίες όπως το TorGuard (διαβάστε την κριτική μας TorGuard).

Μυστικότητα

Αυτή η κριτική ήταν μέχρι στιγμής θετική, αλλά η πολιτική απορρήτου του VPN.AC είναι η μεγαλύτερη πτώση.

Κάνει όλους τους σωστούς θορύβους, με έμφαση στην παράκαμψη της λογοκρισίας, «προστασία της ταυτότητάς σας» και τις λεγόμενες διασφαλίσεις για τον περιορισμό της κοινής χρήσης δεδομένων, όπως ο περιορισμός της πρόσβασης σε αρχεία καταγραφής σε έναν μόνο υπάλληλο.

VPNAC-Ιστότοπος-Απόρρητο

Οι καταρακτικές λέξεις βρίσκονται στις Συχνές ερωτήσεις, όπου λέει στους χρήστες ότι καταγράφει την πρόσβασή σας στην υπηρεσία VPN για «σκοπούς ασφάλειας και υποστήριξης» για μία ημέρα. Αυτό επαναλαμβάνεται στην πολιτική απορρήτου του. Για να είμαστε σαφείς, η διεύθυνση IP, η χρήση δεδομένων και οι ώρες που συνδέσατε και αποσυνδέσατε καταγράφονται κάθε μέρα.

Σύμφωνα με το VPN.AC, αυτά τα δεδομένα διαγράφονται την επόμενη μέρα.

Αυτή είναι μια περίεργη αντίφαση και καθιστά το VPN.AC δύσκολο να συστήσει σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το απόρρητό του. Δεν μπορούμε, με καλή συνείδηση, να το προτείνουμε σε άτομα που ζουν σε χώρες περιορισμένης πρόσβασης, όπως η Κίνα, ενώ τα δεδομένα χρήστη καταγραφής, είτε για μια ημέρα, ένα μήνα ή ένα χρόνο.

Αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη είναι το γενεαλογικό σύστημα της εταιρείας. Η Netsec Interactive Solutions με έδρα τη Ρουμανία, η εταιρεία πίσω από το VPN.AC, είναι κατά κύριο λόγο μια εταιρεία δοκιμών ασφαλείας.

Ο ιστότοπος του VPN.AC ισχυρίζεται ότι η εταιρεία διατηρεί αρχεία καταγραφής για αντιμετώπιση προβλημάτων και προστατεύει τον εαυτό της και τους διακομιστές της από επιθέσεις. Δεδομένου ότι η εταιρεία είναι μια εταιρεία δοκιμών διείσδυσης, αυτό μπορεί να ισχύει.

Δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς του σχετικά με την καταγραφή δεδομένων, αλλά προτείνει οι πελάτες του VPN να χρησιμοποιούν κοινόχρηστες διευθύνσεις IP ως επιπλέον προστασία από την ανίχνευση δεδομένων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η τελική πρόταση του VPN. Η πολιτική απορρήτου της AC λέει ότι δεν παρέχονται προσωπικά δεδομένα σε τρίτους “εκτός εάν απαιτείται από το νόμο.” Αυτό υποδηλώνει ότι η εταιρεία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τις αρχές όταν τους ζητηθεί.

Τούτου λεχθέντος, δεν ήταν δυνατή η εύρεση παραδειγμάτων VPN.AC που συνεργάζεται με αρχές ή παρέχουμε καταγεγραμμένα δεδομένα σε άλλα τρίτα μέρη.

Απόδοση ροής

Αν και το VPN.AC είναι μια απογοήτευση από άποψη απορρήτου, είναι μια πολύ ισχυρότερη επιλογή για ροή. Το δοκιμάσαμε για να δούμε πόσο καλά θα παίζει περιεχόμενο ροής από υπηρεσίες όπως το BBC iPlayer και το Netflix.

VPNAC-Netflix-ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τη ροή πολυμέσων στον ιστότοπο VPN.AC και κανένας από τους διακομιστές του δεν έχει επισημανθεί για αναπαραγωγή πολυμέσων, αλλά αυτοί που δοκιμάσαμε λειτούργησαν χωρίς προβλήματα.

Καταφέραμε να μεταδώσουμε περιεχόμενο από διακομιστές Netflix στις Η.Π.Α. και τον Καναδά σε λογικές ταχύτητες και ποιότητα χωρίς buffering, οπότε το VPN.AC βρίσκεται στο προσκήνιο σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του στην καλύτερη λίστα VPN για Netflix.

Επειδή ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, είχαμε ήδη πρόσβαση στο BBC iPlayer, αλλά το BBC συνήθως αποκλείει τη ροή εάν είστε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας ένα VPN. Η σύνδεση με διακομιστές που βασίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε ροή του BBC iPlayer χωρίς δυσκολία, επομένως το VPN.AC θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τα καλύτερα VPN για το BBC iPlayer.

Ένας διακομιστής VPN που δεν ταξιδεύει σε μέτρα αποκλεισμού γεωγραφικού αποκλεισμού είναι ένας διακομιστής VPN που αξίζει να προτείνετε εάν είστε φανατικός ροής που θέλει να μάθει πώς να μεταδίδει ταινίες στο διαδίκτυο.

Τοποθεσίες διακομιστή

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του VPN.AC, υπάρχουν 114 διακομιστές σε 26 χώρες. Ο αριθμός των διακομιστών είναι καλός, αλλά η κάλυψη είναι κακή, κάτι που είναι ένα άλλο μειονέκτημα που αξίζει να σημειωθεί.

Η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη έχουν το μεγαλύτερο μέρος των διακομιστών, αλλά η Νότια Αμερική έχει μόνο έναν, στη Βραζιλία, ενώ η Ασία έχει μόνο επτά, συμπεριλαμβανομένων μερικών που ταξινομούνται ως «βελτιστοποιημένες στην Κίνα». Δεν υπάρχουν διακομιστές στην Αφρική ή στη Μέση Ανατολή.

Αυτό πιθανότατα θα αντικατοπτρίζεται στις ταχύτητες που βλέπετε. Εάν βρίσκεστε στην Ασία, την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή, οι διακομιστές με τους οποίους μπορείτε να συνδεθείτε είναι λιγότεροι και πιο μακριά από αυτούς για χρήστες στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική. Μπορεί να έχετε καλύτερη απόδοση από άλλες υπηρεσίες στη βιβλιοθήκη VPN που έχουν ευρύτερη γεωγραφική εξάπλωση, όπως το VPNArea (δείτε την αναθεώρηση VPNArea μας).

Εξυπηρέτηση πελατών

Η λήψη υποστήριξης από το VPN.AC είναι αρκετά εύκολη. Η ενότητα υποστήριξης περιλαμβάνει πρόσβαση στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, το οποίο συνιστά για «μέγιστη προτεραιότητα», καθώς και συνδέσμους προς τα σεμινάρια και τη βάση γνώσεων.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε παραδοσιακό email, μπορείτε να το κάνετε και αυτό μέσω της φόρμας υποστήριξης του VPN.AC ή της παρεχόμενης διεύθυνσης email. Υπάρχουν επίσης ασυνήθιστες μέθοδοι επικοινωνίας, όπως το Skype και το Wire, μια εφαρμογή ασφαλών μηνυμάτων που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Για να δοκιμάσουμε την εξυπηρέτηση πελατών του VPN.AC, στείλαμε δύο μηνύματα: ένα μέσω email και ένα μέσω του συστήματος έκδοσης εισιτηρίων.

VPNAC-Ιστοσελίδα-Εισιτήριο

Απάντησε εντός έξι ωρών, κάτι που είναι γρήγορο. Η απάντηση ήταν περιορισμένη και στο σημείο, αλλά οι ερωτήσεις απαντήθηκαν. Θα ήταν ωραίο εάν καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να ανταποκριθεί, επειδή η απάντηση δεν ήταν επαγγελματική.

Η βάση γνώσης περιλαμβάνει Q&Ως οδηγοί υποστήριξης για τα πάντα, από μεθόδους πληρωμής έως επιλογή πρωτοκόλλων VPN. Λαμβάνετε επίσης οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων και βελτιστοποίησης για να επιταχύνετε τη σύνδεσή σας εάν είναι αργή.

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς είναι απλοί και οι οδηγίες είναι σαφείς. Μερικά από τα μακρύτερα άρθρα περιλαμβάνουν μια περίληψη TL; DR (πολύ μεγάλο, δεν διάβασε) στην κορυφή για να σας βοηθήσει να διαβάσετε το περιεχόμενο.

Υπάρχει επίσης μια σελίδα συχνών ερωτήσεων με ενότητες για γενικές, απορρήτου και τεχνικές ερωτήσεις.

Η ετυμηγορία

Το VPN.AC είναι μια δοκιμαστική υπηρεσία με πολλά θετικά και ένα μεγάλο αρνητικό. Ο πελάτης του είναι εύχρηστος και περιλαμβάνει κορυφαίες λειτουργίες, όπως συνδέσεις πολλαπλών λυκίσκων, ως στάνταρ.

Είναι γρήγορες και διατηρούνται εύλογες ταχύτητες σε μεγάλες αποστάσεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. Ωστόσο, δεν υπάρχει μεγάλη επιλογή διακομιστή εκτός Ευρώπης ή Βόρειας Αμερικής και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την εμπειρία σας εάν δεν είστε σε αυτές τις περιοχές.

Το VPN.AC υπερηφανεύεται για τις δυνατότητες ασφαλείας του, αλλά ανησυχούμε ότι διατηρεί αρχεία καταγραφής σύνδεσης, ακόμα και για μια μόνο ημέρα. Λέει ότι τα διατηρεί για «λόγους ασφάλειας και υποστήριξης», αλλά άλλοι πάροχοι το κάνουν χωρίς αυτό, οπότε αυτός είναι ένας αδύναμος ισχυρισμός.

Δεν μπορούμε να προτείνουμε το VPN.AC σε οποιονδήποτε ανησυχεί για το απόρρητό του. Η καταγραφή της διεύθυνσης IP και των πληροφοριών σύνδεσης για μία ημέρα εξακολουθεί να καταγράφεται και δεν υπάρχει ανεξάρτητη επαλήθευση ότι το VPN. Η AC δεν έχει δώσει αυτά τα δεδομένα στις αρχές στο παρελθόν ή ότι σκουπίζει τα δεδομένα καταγραφής κάθε μέρα όπως λέει.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προσπάθειές της να προωθηθεί σε άτομα σε χώρες με μεγάλη λογοκρισία, είναι παράξενο το ότι διατηρεί αρχεία καταγραφής και αυτό μειώνει την υπηρεσία. Δεν θα κάνει τη λίστα μας με τα καλύτερα VPN για το Ιράν μόνο για αυτόν τον λόγο.

Αν θέλετε να κάνετε streaming περιεχομένου από το Netflix ή το BBC iPlayer, το VPN.AC είναι μια ισχυρή επιλογή. Το περιεχόμενο κυκλοφόρησε καλά όταν το δοκιμάσαμε σε πολλούς διακομιστές, αλλά υπήρξαν επιβράδυνση, επομένως τα χιλιόμετρα σας ενδέχεται να διαφέρουν, ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

Αν και δεν μπορούμε να προτείνουμε το VPN.AC για απόρρητο, μπορούμε να το προτείνουμε ως υπηρεσία VPN φιλική για αρχάριους για streamers ή βασικούς χρήστες του Διαδικτύου. Υπάρχουν, ωστόσο, καλύτερες επιλογές, οπότε μην ξεχάσετε να δείτε τις κριτικές μας για να βρείτε το καλύτερο VPN για εσάς.

Διαφωνείτε με την κριτική μας ή έχετε τις δικές σας εμπειρίες για κοινή χρήση; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map