TunnelBear Review – Ενημερώθηκε το 2020

Επανεξέταση TunnelBear

Το TunnelBear είναι πιθανώς το καλύτερο δωρεάν VPN εκεί έξω, αλλά αυτό δεν λέει πολλά: δεν θα σας οδηγήσει στο Netflix και οι ταχύτητες είναι μέτριες στην καλύτερη περίπτωση. Ωστόσο, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε αυτήν την κριτική TunnelBear, είναι δωρεάν και ασφαλής, οπότε ίσως αξίζει τον κόπο.


best-VPN-σχόλια

Το TunnelBear ιδρύθηκε από δύο Καναδάς το 2011 και πωλήθηκε στον γίγαντα ασφαλείας McAfee το 2018. Παράγει δύο προϊόντα: το TunnelBear, ένα VPN και το RememBear, έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Θα ελέγξουμε το VPN σήμερα. ελέγξτε την αναθεώρηση RememBear εάν είστε στην αγορά για ένα θησαυρό κωδικού πρόσβασης.

Για αυτήν την ενημερωμένη αναθεώρηση TunnelBear, βάζουμε την τελευταία έκδοση με τους ρυθμούς της και εξετάσαμε τις δυνατότητές της, την ασφάλεια, τη χρηστικότητα, τις τιμές και άλλα. Το γήπεδο για το VPN του TunnelBear βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην προσβασιμότητα και τη χρηστικότητα, ενισχυμένο από τη μασκότ αρκούδας. Είναι βεβαίως αξιολάτρευτο και μια ωραία αλλαγή του ρυθμού από τις τακτικές που βασίζονται στον φόβο που χρησιμοποιούνται συνήθως από το branding VPN.

Ωστόσο, πίσω από τα κινούμενα σχέδια, το TunnelBear υπολείπεται ουσιών, το οποίο το κρατά μακριά από την καλύτερη λίστα VPN μας φέτος. Δεν έχει πρόσβαση στο Netflix και διαθέτει μόνο μερικούς διακομιστές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι συγκεντρωμένοι στην Ευρώπη. 

Ωστόσο, δεν είναι όλα άσχημα. Η ασφάλειά του – η βασική δοκιμή οποιουδήποτε VPN – είναι ισχυρή και η τιμολόγηση είναι δίκαιη, αν και το δωρεάν πακέτο είναι λίγο περιοριστικό. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του TunnelBear VPN παρακάτω.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το TunnelBear

Χαρακτηριστικά

Το TunnelBear VPN είναι διαθέσιμο σε συσκευές Mac, Windows, Android και iOS. Έρχεται επίσης ως επέκταση προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και Opera. Χρησιμοποιείται για ιδιωτική, ασφαλή περιήγηση και σας προστατεύει από τρίτους που έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας ή σε άλλα δεδομένα.

Η εστίαση της TunnelBear σε μια φιλική εμπειρία χρήστη σημαίνει ότι το σύνολο χαρακτηριστικών του είναι περιορισμένο, αν και όχι πάντα σε βάρος του. Εάν έχετε συνηθίσει να βλέπετε την υπηρεσία VPN σε συνδυασμό με πακέτα antivirus all-inclusive kitchen-sink, μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό ότι το μόνο που μπορείτε να κάνετε λειτουργικά με το TunnelBear είναι να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε, αλλά υπάρχει λίγο δύναμη κάτω από την επιφάνεια εδώ.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το VPN να ενεργοποιείται κατά την εκκίνηση της συσκευής σας και να διακόψετε αμέσως την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω διακόπτη kill κάθε φορά που διακόπτεται η ασφαλής σύνδεσή σας, διασφαλίζοντας ότι δεν εκθέτετε κατά λάθος τα δεδομένα σας σε έναν σκιερό ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή όταν το TunnelBear σας στέλνει ειδοποιήσεις και να ορίσετε ποια δίκτυα WiFi θα εμπιστεύονται αυτόματα το VPN. 

TunnelBear-General-χειριστήρια

Μόνο δύο λειτουργίες δεν είναι άμεσα προφανείς: “Παράκαμψη TCP” και GhostBear. Το TCP και το UDP είναι δύο ευρέως αναγνωρισμένα πρωτόκολλα για τη μεταφορά δεδομένων. Το TunnelBear συνήθως μεταδίδει δεδομένα μέσω UDP, το οποίο είναι ταχύτερο. Ωστόσο, ορισμένοι ISP επιταχύνουν την κυκλοφορία UDP. Εάν η σύνδεση UDP επιβραδύνεται απότομα, το “TCP override” σάς επιτρέπει να αλλάξετε το TunnelBear σε TCP, το οποίο είναι ένα πιο σταθερό πρωτόκολλο.

TunnelBear-Security-στοιχεία ελέγχου

Η λειτουργία GhostBear προορίζεται για περιήγηση σε ένα περιοριστικό δίκτυο ή δίκτυο υψηλής παρακολούθησης, όπως σε σχολείο ή γραφείο. Σε αυτά τα περιβάλλοντα, μερικές φορές δεν αρκεί η κρυπτογράφηση των δεδομένων σας – δεν πρέπει προφανώς να φαίνεται ότι είναι κρυπτογραφημένα. Ωστόσο, το GhostBear επιβραδύνει τις συνδέσεις, επομένως θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο σε ακραίες καταστάσεις.

Το μεγαλύτερο πράγμα που λείπει στο TunnelBear είναι το split tunneling, μια λειτουργία που σας επιτρέπει να στέλνετε κάποια κίνηση μέσω του VPN σας, ενώ στέλνετε το υπόλοιπο κανονικά, το οποίο μπορεί να αυξήσει απότομα το εύρος ζώνης σας ενώ εκτελείτε ένα VPN. Δεν είναι τόσο συνηθισμένο ένα χαρακτηριστικό, αλλά τα λίγα VPN που το έχουν (ειδικά το ExpressVPN) μας κάνουν να το χάνουμε πολύ όταν πάει.

Επισκόπηση χαρακτηριστικών TunnelBear

Λογότυπο TunnelBearwww.tunnelbear.com

Ξεκινά από 333 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
Πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή
7 ημέρες για το πρόγραμμα των ομάδων

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
Κατά περίπτωση

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
23 τοποθεσίες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS, Linux

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης
Chrome, Firefox, Opera

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
IPSec, OpenVPN, L2TP

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Το δωρεάν πρόγραμμα της TunnelBear περιλαμβάνει 500MB εύρους ζώνης κάθε μήνα και λειτουργεί σε πέντε συσκευές. Σύμφωνα με την αναγνώριση της TunnelBear, αυτό το σχέδιο δεν είναι καλό για πολλά, εκτός από δοκιμές και ελαφριά χρήση. Παρόλο που μπορείτε να αυξήσετε το όριό σας στο 1 GB, κάνοντας tweet σχετικά με το TunnelBear μία φορά το μήνα, εξακολουθεί να είναι χλωμό σε σύγκριση με το δωρεάν πρόγραμμα της Windscribe (ανατρέξτε στην κριτική μας για το Windscribe για περισσότερα) ή του Hide.me.

Μπορείτε να αγοράσετε το Unlimited, το μοναδικό μεμονωμένο πρόγραμμα επί πληρωμή, για τρία διαφορετικά χρονικά διαστήματα: μηνιαία για 9,99 $, ένα έτος στα 4,99 $ το μήνα (συνολικά 59,88 $) και τρία χρόνια στα 3,33 $ το μήνα (120,00 $ συνολικά). Το πρόγραμμα Απεριόριστα καταργεί όλα τα όρια μεταφοράς δεδομένων και σας δίνει πρόσβαση σε καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, αν και εξακολουθείτε να περιορίζεστε σε πέντε συσκευές.

TunnelBear-Τιμολόγηση

Η τελική επιλογή, το Teams, έχει δημιουργηθεί για επιχειρήσεις και προσφέρει τα οφέλη του προγράμματος Unlimited με κόστος 5,75 $ ανά χρήστη κάθε μήνα (69 $ ανά έτος). Τα επιπλέον χρήματα σας προσφέρουν έναν ειδικό διαχειριστή λογαριασμού, κεντρική χρέωση για την επιχείρησή σας και τη δυνατότητα διαχείρισης όλων των εταιρικών VPN σας από έναν μόνο πίνακα ελέγχου. Μπορείτε να δοκιμάσετε το πρόγραμμα των ομάδων δωρεάν για επτά ημέρες.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε ότι το TunnelBear έχει προσθέσει μια πολυετή επιλογή και ότι συνοδεύεται από σημαντική εξοικονόμηση. Είναι επίσης ωραίο να πληρώνετε με bitcoin. Αν θέλετε τα χρήματά σας πίσω, η TunnelBear δεν έχει επίσημη πολιτική, αν και το προσωπικό υποστήριξης προσφέρει επιστροφές χρημάτων κατά περίπτωση.

Η τιμολόγηση του TunnelBear βρίσκεται ακριβώς στη μέση του πακέτου. Κερδίζει πόντους για την προσθήκη μιας πολυετούς επιλογής από τότε που την εξετάσαμε για τελευταία φορά, αλλά τους χάνει για την περιορισμένη δωρεάν υπηρεσία και το γεγονός ότι το πρόγραμμα Teams δεν αξίζει τα επιπλέον χρήματα. Για μια καλύτερη προσφορά, επισκεφθείτε το NordVPN ή το CyberGhost.

Ευκολία στη χρήση

Το TunnelBear κατεβάζει γρήγορα. Μόλις το αποσυμπιέσετε και το ανοίξετε, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με τη διεύθυνση email σας. Αυτό συμβαίνει επίσης ωραία και γρήγορη. Η επιβεβαίωση μέσω email είναι επίσης γρήγορη.

TunnelBear-Δημιουργία-λογαριασμός

UI του TunnelBear

Για καλό ή κακό, πρόκειται για την απλούστερη διεπαφή χρήστη που έχουμε δει σε μια υπηρεσία VPN. Από το αρχικό πλαίσιο, μπορείτε να κάνετε μόνο τρία πράγματα: σύνδεση στο VPN, επιλογή διαφορετικής χώρας για σύνδεση και άνοιγμα του μενού προτιμήσεων.

Πίνακας TunnelBear-Main-UI

Μπορείτε να επιλέξετε μια χώρα με αναπτυσσόμενο μενού, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την οθόνη χάρτη που διαθέτει τη μασκότ αρκούδας σήραγγας. Παρόλο που αυτή η οθόνη είναι χαριτωμένη, η εφαρμογή της αφήνει κάτι που είναι επιθυμητό: ο μόνος τρόπος για να μετακινηθείτε είναι κάνοντας κλικ και σύροντας, το οποίο θα πρέπει να κάνετε αρκετές φορές για να φτάσετε οπουδήποτε.

Αναπτυσσόμενο μενού TunnelBear

Το αναπτυσσόμενο μενού είναι πιο εύκολο, αν και δεν είναι τέλειο. Με το TunnelBear, μπορείτε να συνδεθείτε σε 23 διαφορετικές χώρες, τις οποίες το μενού δεν οργανώνει με διακριτή μέτρηση.  

Ανακτά σημεία, ωστόσο, για την παροχή της εύχρηστης και βολικής επιλογής για να επιλέξετε όποια σύνδεση είναι πιο γρήγορη. Προσπαθήσαμε να συνδεθούμε με μερικές διαφορετικές χώρες, οι οποίες πήραν το VPN περίπου 15 δευτερόλεπτα κάθε φορά.

TunnelBear-Connect-to-Canada

Πίνακες ελέγχου

Όλη η υπόλοιπη διεπαφή του TunnelBear περιέχεται στο μενού προτιμήσεων, στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι. Είναι οργανωμένο σε τέσσερις καρτέλες, καμία από τις οποίες δεν έχει κανένα έλεγχο βαθύτερα από ένα μόνο κουμπί ή πλαίσιο ελέγχου. Η καρτέλα “Γενικά” σάς επιτρέπει να επιλέξετε πότε θα εκκινήσετε το TunnelBear, πότε θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις και πότε θα κάνετε παράκαμψη TCP.

Η καρτέλα “ασφάλεια” σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε δύο ρυθμίσεις. Το VigiliantBear είναι ο τυποποιημένος διακόπτης kill που διακόπτει όλη την κίνηση εάν διακοπεί η σύνδεσή σας με το VPN. Το GhostBear δυσκολεύει τον εντοπισμό ότι τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε το TunnelBear σε περιοριστικά δίκτυα που ενδέχεται να το αποκλείσουν διαφορετικά. 

Η καρτέλα “αξιόπιστα δίκτυα” περιλαμβάνει την επιλογή αυτόματης σύνδεσης στο VPN σε όλα τα δίκτυα, με την επιλογή των δικτύων επιτρεπόμενων που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλή. Τέλος, η καρτέλα “λογαριασμός” σας συνδέει απευθείας με τον λογαριασμό σας στο πρόγραμμα περιήγησης.

TunnelBear-Trusted-Networks

Λένε ότι ένα προϊόν είναι τέλειο όταν δεν έχει απομείνει τίποτα. Με αυτό το πρότυπο, το TunnelBear είναι ένα σχεδόν τέλειο VPN. Ωστόσο, θυσιάστηκε πολύ από την άποψη της δύναμης για να φτάσει εκεί. Δεν μπορείτε να αλλάξετε ελεύθερα το πρωτόκολλό σας, δεν υπάρχει χωριστή σήραγγα και δεν μπορείτε να κάνετε λήψη των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης από την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Βαθμολογήσαμε πολύ το TunnelBear για προσβασιμότητα, αλλά συγκεντρώσαμε μερικά σημεία για έλλειψη ελέγχου (για να μην αναφέρουμε αυτές τις εκπληκτικές επιλογές στη διεπαφή επιλογής διακομιστή).

Ταχύτητα

Λόγω της συγκέντρωσης όλων των διακομιστών μιας χώρας από το TunnelBear, δεν καταφέραμε να κάνουμε διάκριση μεταξύ τοποθεσιών σε καμία από αυτές τις χώρες. Πάρτε όλους αυτούς τους αριθμούς με έναν κόκκο αλατιού, καθώς είναι πάντα δυνατό για έναν μεμονωμένο διακομιστή να είναι ακέραιος. 

Αυτό το τεστ πραγματοποιήθηκε από το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Χρησιμοποιήσαμε τον ίδιο διακομιστή τόσο για τις προστατευμένες όσο και για τις μη προστατευμένες δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες, κοντά στο Wichita του Κάνσας, όπου φαίνεται να βρίσκεται ο κόμβος της TunnelBear στις ΗΠΑ..

Τοποθεσία διακομιστή: Ping (ms) Ταχύτητα λήψης (Mbps) Ταχύτητα μεταφόρτωσης (Mbps)
Ηνωμένες Πολιτείες (χωρίς προστασία)759.642.40
Ηνωμένες Πολιτείες (προστατευμένο)868.152.27
Μεξικό1614.762.24
Καναδάς824.852.24
Βραζιλία2075.312.27
Δανία1845.002.32
Ινδία3073.941.98

Δεν είδαμε σχεδόν καθόλου αύξηση του λανθάνοντος χρόνου με το VPN, είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε στον Καναδά, που μας εντυπωσίασε. Πιο αξιοσημείωτο ήταν η μικρή επίδραση στις ταχύτητες λήψης, η οποία επιβραδύνθηκε μόνο περίπου 15 τοις εκατό. Για αναφορά, ο μέσος όρος VPN ξεπερνά περίπου το 30 τοις εκατό.

 Στις ΗΠΑ, αυτό αρκεί για να θέσει το TunnelBear σε διαμάχη με τη λίστα των ταχύτερων VPN μας. Ο χαμηλός λανθάνων χρόνος του το καθιστά αποδεκτό για παιχνίδια και το αμελητέο αποτέλεσμα στις λήψεις σημαίνει ότι πρέπει επίσης να λειτουργεί καλά για ροή (καθιστώντας το πιο θλιβερό ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο Netflix ή το Hulu). 

Εκτός των ΗΠΑ, είναι μια διαφορετική ιστορία. Το TunnelBear εξακολουθεί να είναι αρκετά γρήγορο για παιχνίδια στον Καναδά, αλλά η ταχύτητα λήψης του έχει πέσει, καθιστώντας τη ροή μια κακή επιλογή. Ο λανθάνων χρόνος διαφέρει λίγο, αλλά οι λήψεις επιβραδύνονται σταθερά κατά περίπου 50 τοις εκατό. Ωστόσο, μας αρέσει πολύ ότι τα πράγματα επιταχύνουν λίγο στην ιστορικά ανεπαρκώς ανεπτυγμένη Βραζιλία.

Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μία σύνδεση ιστού και άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική εμπειρία. Μόνο από την πλευρά μας, δίνουμε στην TunnelBear υψηλές βαθμολογίες για απόδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες και χαμηλότερες βαθμολογίες για την απόδοση σχεδόν παντού αλλού.

Ασφάλεια

Σε όλες τις πλατφόρμες εκτός από το iOS, το TunnelBear δεν περιλαμβάνει την επιλογή αλλαγής πρωτοκόλλων VPN, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Περισσότερα πρωτόκολλα δεν κάνουν την ασφάλεια πιο ισχυρή, όπως και το πώς έξι διαφορετικοί τύποι κλειδαριών δεν καθιστούν δυσκολότερη την πτώση της πόρτας σας. 

Σε Windows, macOS και Android, το TunnelBear υλοποιεί το OpenVPN. Αυτό είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα, ελεύθερης χρήσης, το οποίο θεωρούμε ιδιαίτερα αξιόπιστο, επειδή η αφοσιωμένη κοινότητα προγραμματιστών της έχει περάσει σχεδόν 20 χρόνια σπρώχνοντας και ωθώντας το για όλες τις πιθανές αδυναμίες. 

Σε iOS, το TunnelBear χρησιμοποιεί L2TP αντ ‘αυτού, σε συνδυασμό με IPSec. Το L2TP είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων μεταξύ δικτύων, γνωστό και ως σήραγγα. Σε αντίθεση με το OpenVPN, δεν περιλαμβάνει αλγόριθμο κρυπτογράφησης, επομένως συχνά βρίσκεται σε συνδυασμό με IPSec για κρυπτογράφηση των δεδομένων του. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι σημαίνουν αυτά τα πρωτόκολλα διαβάζοντας την ανάλυση μας. 

Για κρυπτογράφηση σε πλατφόρμες διαφορετικές από το iOS, το TunnelBear χρησιμοποιεί AES-256, το οποίο – χωρίς να είναι πολύ τεχνικό – είναι βασικά αδύνατο να σπάσει με την τρέχουσα τεχνολογία υπολογιστών. Όλα αυτά τα πρωτόκολλα και οι αλγόριθμοι διατηρήθηκαν κάτω από χρόνια δοκιμών πραγματικού κόσμου. Παρόλο που το TunnelBear δεν σας επιτρέπει να τα αλλάξετε, δεν θα θέλαμε ούτως ή άλλως.

TunnelBear-Geolocation-εντοπισμός

Ελέγξαμε για διαρροές IP, DNS και WebRTC χρησιμοποιώντας το ipleak.net και διαπιστώσαμε ότι το TunnelBear δεν διαρρέει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία ή την IP μας. Συνολικά, παίρνει σαφώς την ασφάλεια στα σοβαρά. Δεν έχουμε παράπονα σχετικά με τη βασική λειτουργικότητα του VPN.

Μυστικότητα

Η TunnelBear ισχυρίζεται ότι έχει “μια πολιτική απορρήτου που μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε.” Είναι μακρύ αλλά γραμμένο σε γλώσσα που είναι κατανοητή από τον απλό. 

Συλλογή δεδομένων TunnelBear

Η πρώτη ενότητα της πολιτικής απορρήτου ασχολείται με τη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Παραθέτει κάθε κομμάτι δεδομένων που συλλέγει το TunnelBear από τους χρήστες του και είναι ειλικρινές για τα μέρη που χρησιμοποιούνται για σκοπούς μάρκετινγκ. Αναφέρει κατηγορηματικά ότι το VPN δεν καταγράφει πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες περιήγησης των χρηστών ή τις διευθύνσεις IP.

Η δεύτερη ενότητα καθορίζει βασικούς κανόνες για το τι κάνει το TunnelBear με τις πληροφορίες που συλλέγει. Υπόσχεται να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα μόνο σε τρίτους που παρέχουν υποδομή στην ίδια την TunnelBear ή σε οποιονδήποτε εξυπηρετεί μια έγκυρη κλήτευση της εταιρείας..

Η πολιτική απορρήτου ακολουθεί όλες τις σωστές σημειώσεις, αλλά δεδομένου του αριθμού των VPN που εντοπίστηκαν πρόσφατα, παρακολουθώντας τους χρήστες τους, έχουμε υιοθετήσει μια στάση εμπιστοσύνης αλλά επαλήθευσης. Ευτυχώς, δεν έχουμε βρει κανένα περιστατικό του TunnelBear να πιάνεται με τα πόδια του στο honeypot. Έχει επίσης ελεγχθεί από τρίτο μέρος δύο φορές τώρα, χωρίς καμία ένδειξη σκιερών πρακτικών δεδομένων.

Ανησυχίες για την McAfee

Πολλοί μακροχρόνιοι θαυμαστές του TunnelBear που τους άρεσαν ότι δεν μάζευε δεδομένα περιήγησης ανησυχούσαν όταν το αγόρασε η McAfee το 2018. Για να το θέσουμε ελαφρώς, η McAfee δεν έχει εξαιρετική φήμη για την προστασία του απορρήτου των χρηστών.

Αν και είναι σίγουρα ένας λόγος να παρακολουθείτε το TunnelBear, δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ακόμη ότι πρέπει να το εγκαταλείψετε για λόγους απορρήτου. Η εταιρεία εξακολουθεί να εδρεύει στον Καναδά, ο οποίος έχει πολύ πιο προοδευτική στάση σχετικά με το απόρρητο δεδομένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το καλύτερο cloud storage για τον Καναδά για να μάθετε περισσότερα.

Για μια φορά, φαίνεται ότι τα δεδομένα που λέει ότι καταγράφει πραγματικά είναι τα μόνα δεδομένα που καταγράφει. Επικροτούμε το γεγονός ότι το TunnelBear κερδίζει χρήματα μόνο από συνδρομές και όχι από διαφημίσεις και βγάζουμε μόνο μερικούς πόντους, επειδή δεν είναι δυνατή η εκτέλεση εταιρικού VPN με απόλυτο απόρρητο.

Απόδοση ροής

Αυτό είναι όπου το TunnelBear κάνει ένα χτύπημα στο σώμα. Οι μεγάλες υπηρεσίες ροής αποκλείουν ομοιόμορφα το TunnelBear, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Hulu, Amazon Prime Video και BBC iPlayer. Είναι δυνατό να παίξετε με το TunnelBear έως ότου έχει την ευκαιρία να περάσει στο Netflix, αλλά με τόσα πολλά άλλα VPN που το κάνουν αμέσως, δεν υπάρχει λόγος να περάσετε από το πρόβλημα.

Το TunnelBear-Amazon-Prime αποκλείστηκε

Τοποθεσίες διακομιστή

Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς πόσους διακομιστές έχει πρόσβαση στο TunnelBear. Κάθε χώρα έχει έναν μόνο κόμβο που αντιπροσωπεύει ολόκληρο το έθνος, χωρίς να διευκρινίζει πόσους διακομιστές αντιπροσωπεύει ο κόμβος ή πού βρίσκεται στη χώρα στην οποία βρίσκονται. Στον χάρτη, ο κόμβος των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται ότι είναι κάπου στο Κάνσας, αλλά δεν μπορούσαμε να πούμε εάν αυτή η τοποθέτηση σημαίνει κάτι.

Κόμβοι TunnelBear-North-American

Το TunnelBear προσφέρει διακομιστές σε 23 χώρες. Πέντε βρίσκονται στην Ασία (αν και όχι η Ρωσία ή η Κίνα), τρία στη Βόρεια Αμερική, δύο στην Ωκεανία και άλλα 12 στη Δυτική Ευρώπη. Το TunnelBear έχει μηδενικούς διακομιστές στην Αφρική, μόνο έναν στη Νότια Αμερική (Βραζιλία), έναν στην Ανατολική Ευρώπη (Ρουμανία) και κανένας στη Νοτιοανατολική Ασία ή τη Μέση Ανατολή.

TunnelBear-Western-European-κόμβοι

Δύο ομάδες διακομιστών σε ανεπαρκείς τοποθεσίες διατηρούν το TunnelBear ακριβώς πάνω από το νερό σε αυτήν την κατηγορία. Θα προτιμούσαμε να δούμε περισσότερη γεωγραφική ποικιλομορφία και περισσότερη σαφήνεια σε κάθε χώρα. Εάν ένα μεγάλο δίκτυο είναι σημαντικό για εσάς, ανατρέξτε στην κριτική μας για το HideMyAss.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η υποστήριξη πελατών στο TunnelBear είναι, αναπάντεχα, πολύ έντονο θέμα. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα βοήθειας από το VPN επιτραπέζιου υπολογιστή. Αποτελείται από μια γραμμή αναζήτησης που συνδέεται με κάθε άρθρο στη βάση γνώσεων και έξι κουμπιά που χωρίζουν αυτά τα άρθρα σε κατηγορίες. Είναι οπτικά ευχάριστο, εύκολο στην ανάγνωση και απαλλαγμένο από πωλήσεις.

TunnelBear-Knowledgebase

Ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσετε με τη ζωντανή υποστήριξη είναι να υποβάλετε ένα εισιτήριο email μέσω του κουμπιού “επικοινωνήστε μαζί μας”. Το σύστημα εισιτηρίων είναι εύκολο στη χρήση και η υποστήριξη συνήθως σας επιστρέφει μέσω email σε περίπου 24 ώρες. Η δοκιμαστική μας ερώτηση χρειάστηκε λίγο περισσότερο, αλλά η πληρότητα της απάντησης «αρκούδα υποστήριξης» μας έκανε ευγνώμονες για το χρόνο που χρειάστηκε για να το κάνουμε σωστό.

TunnelBear-Submit-a-ticket

Το TunnelBear δεν διαθέτει φόρουμ ή τηλεφωνική γραμμή τεχνικής υποστήριξης. Το πακέτο Unlimited λέει ότι προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, αλλά δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτό, εκτός από το να σπρώχνετε τα εισιτήρια email σας στο μπροστινό μέρος της γραμμής. Αξιολογούμε την εξυπηρέτηση πελατών της TunnelBear για την πληρότητα, τη φιλικότητα και το σχεδιασμό της, αλλά χαμηλότερη για την έλλειψη επιλογών.

Η ετυμηγορία

Δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε το TunnelBear σύντομα αποκαλώντας πράγματα όπως “αξιολάτρευτο”. Είμαστε όλοι για VPN που εστιάζουν λιγότερο στις τακτικές φόβου. Η αισθητική του TunnelBear και η βελτιωμένη διεπαφή χρήστη του το καθιστούν φυσικό σημείο εκκίνησης για VPN. Επιπλέον, δεν υπάρχει σχεδόν καμία ανατροπή στην πανοπλία της όσον αφορά την ασφάλεια και φαίνεται να εξασκεί αυτό που κηρύττει μη καταγράφοντας και πωλώντας δεδομένα χρηστών.

Όλα αυτά μας κάνουν να θέλουμε να το προτείνουμε πιο ψηλά, αλλά υπάρχει πάρα πολύ να τραβήξουμε το TunnelBear προς τα κάτω. Εκτός από το ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ροής, οι χρήστες πρέπει να αντιμετωπίζουν περιορισμένες επιλογές εξυπηρέτησης πελατών και ασυνεπείς ταχύτητες. Ευχόμαστε να υπάρχει μεγαλύτερο εύρος ζώνης στο δωρεάν επίπεδο και πολύ πιο διαφορετικό εύρος τοποθεσιών διακομιστή.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των ετήσιων ελέγχων της δείχνουν ότι η εταιρεία έχει ως στόχο να βελτιώνει τακτικά το προϊόν της, οπότε ανυπομονούμε να γίνει το TunnelBear VPN για παρακολούθηση τα επόμενα χρόνια.  

Ευχαριστούμε που διαβάσατε την κριτική του TunnelBear VPN. Εάν είχατε μια εμπειρία με τη χρήση του TunnelBear που πιστεύετε ότι πρέπει να γνωρίζουμε, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το TunnelBear

 • Τι είναι το TunnelBear?

  Το TunnelBear είναι ένα VPN ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Τα VPN σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τη σύνδεση άλλου διακομιστή και όχι τη δική σας. Αυτό σας παρέχει περισσότερο απόρρητο, καθώς αυτό που κάνετε στο διαδίκτυο δεν μπορεί να σας εντοπιστεί απευθείας.

 • Είναι ασφαλές το TunnelBear?

  Το TunnelBear δεν παρουσιάζει διαρροές στις δοκιμές. Υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με τη μητρική της εταιρεία, την McAfee, η οποία παρεμβαίνει στην πολιτική μη καταγραφής, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να έχουν συμβεί. Το TunnelBear εδρεύει στον Καναδά, ο οποίος έχει μια πιο προοδευτική στάση απορρήτου δεδομένων από τις ΗΠΑ.

 • Λειτουργεί το TunnelBear με το Netflix?

  Δυστυχώς, το TunnelBear αποκλείεται από όλες τις μεγάλες υπηρεσίες ροής, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Hulu, Amazon Prime Video και BBC iPlayer.

 • Το TunnelBear επιτρέπει το Torrenting?

  Ναί. Ωστόσο, οι ταχύτητες λήψης ενδέχεται να είναι αργές.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map