Αναθεώρηση TorGuard – Δύσκολο στη χρήση, αλλά ασφαλές – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση TorGuard

Το TorGuard είναι ένα VPN επικεντρωμένο στην ασφάλεια που θα σας προστατεύσει εάν μπορείτε να καταλάβετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Παρόλο που γίνεται πολύ σωστό, η χρήση του παρωχημένου περιβάλλοντος χρήστη είναι μια δουλειά στις καλύτερες στιγμές και δεν το συνιστούμε σε άτομα που αναζητούν μια εμπειρία χρήστη χωρίς άγχος, καθώς μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας TorGuard.


best-VPN-σχόλια

Το TorGuard είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο στο οποίο πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες δοκιμές μας. Στην προηγούμενη κριτική μας στο TorGuard, επαινέσαμε την προσαρμοστικότητα, τη γρήγορη ταχύτητα και το λογικό σημείο τιμών, σταθμίζοντας όλα αυτά έναντι της χρονολογημένης και περίπλοκης διεπαφής του. Αν και η προσαρμοστικότητα και η ταχύτητά της παραμένουν ανέπαφα, η διεπαφή δείχνει την ηλικία της τώρα περισσότερο από ποτέ. 

Με τις ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν από το VyprVPN (δύο VPN που επικρίναμε για τη χρηστικότητα, όπως μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση της ιδιωτικής πρόσβασης στο Internet και στην αναθεώρηση του VyprVPN), το TorGuard πέφτει πίσω. 

Το TorGuard είναι δύσκολο στη χρήση και σε σύγκριση με υπηρεσίες όπως το CyberGhost – το οποίο εξισορροπεί όμορφα τις προηγμένες επιλογές με τη χρηστικότητα – μοιάζει με μια καλύτερη επιλογή, στην καλύτερη περίπτωση. 

Σε αυτήν την ενημερωμένη αναθεώρηση TorGuard, θα δούμε αν αξίζει ακόμα να βρει μια θέση στην καλύτερη λίστα VPN μας. Όπως κάναμε στο παρελθόν, θα αξιολογήσουμε το σημείο-προς-σημείο του TorGuard σε όλες τις λειτουργίες, την τιμολόγηση, τη φιλικότητα προς τον χρήστη, την ταχύτητα, την ασφάλεια, το απόρρητο, την απόδοση ροής, τις τοποθεσίες διακομιστή και την υποστήριξη πελατών προτού δώσουμε την ετυμηγορία μας.

ολισθητήρας

ολισθητήρας

ολισθητήρας

ολισθητήρας

ολισθητήρας

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το TorGuard

Χαρακτηριστικά

Ένα από τα πλεονεκτήματα του TorGuard είναι η ευελιξία, η οποία κοστίζει προσβασιμότητα, όπως μπορείτε να δείτε στην ενότητα “φιλικότητα προς το χρήστη” παρακάτω. Ακόμα κι έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χαρακτηριστικά είναι ενσωματωμένα στην εφαρμογή, ανεξάρτητα από το πόσο χρονολογείται η παρουσίασή τους. 

Τα βασικά στοιχεία λογίζονται, συμπεριλαμβανομένου ενός διακόπτη kill, επιλογές αυτόματης εκκίνησης κατά την εκκίνηση και αυτόματης σύνδεσης κατά την εκκίνηση. Παρόλο που δεν πρέπει να αναφέρουμε αυτές τις λειτουργίες – τις θεωρούμε “απαραίτητες”, εν τέλει – ορισμένες υπηρεσίες παραλείπουν αυτές τις πληροφορίες (διαβάστε την αναθεώρηση του CactusVPN για παράδειγμα). 

Ωστόσο, αυτό δεν είναι εντυπωσιακό για το TorGuard στο τμήμα δυνατοτήτων. Εκτός από τα βασικά, σας παρέχονται επίσης πολλές επιλογές προσαρμογής, όπως η δυνατότητα αλλαγής της κρυπτογράφησης, η προσθήκη προσαρμοσμένων σεναρίων και η ρύθμιση ενός διακομιστή μεσολάβησης. Με αυτές τις δυνατότητες, οι τεχνικοί μπορούν να κάνουν το TorGuard δικό τους, αλλά αυτό προορίζεται μόνο για τους τεχνικούς. 

Όπως το AirVPN, το TorGuard δεν είναι προσβάσιμο (διαβάστε την κριτική AirVPN για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την υπηρεσία). Η διεπαφή έχει ημερομηνία, αλλά περισσότερο από αυτό, τα χαρακτηριστικά είναι περίπλοκα και άσχετα για τους περισσότερους ανθρώπους. Παρόλο που η ιδέα της προσθήκης προσαρμοσμένων σεναρίων για εκτέλεση μετά τη σύνδεση είναι ελκυστική για όσους ξέρουν τι κάνουν, δεν είναι απολύτως απαραίτητο ή πρακτικό. 

Θα ανταλλάξαμε αυτά τα καλούδια για καλύτερο χειρισμό DNS, για παράδειγμα, αντί για τη λίστα πλυντηρίων που προσφέρει η TorGuard. Είναι καλό να έχετε ρυθμίσεις, αλλά βλέποντας πόσα από αυτά είναι άσχετα ή μόνο για προχωρημένους χρήστες, το TorGuard θα μπορούσε να κόψει λίγο λίπος και, στη διαδικασία, να προσφέρει χώρο για σχετικές λειτουργίες. 

Τούτου λεχθέντος, το TorGuard έχει μερικές χρήσιμες προσθήκες, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής kill. Στις ρυθμίσεις, μπορείτε να καθορίσετε συγκεκριμένες εφαρμογές που θα τηρούν τον διακόπτη kill, πράγμα που σημαίνει ότι θα τερματιστούν εάν χαθεί η σύνδεσή σας με τον απομακρυσμένο διακομιστή. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να περιηγηθείτε στον ιστό προστατεύοντας ταυτόχρονα την εφαρμογή torrenting, μπορείτε να τον προσθέσετε στη λίστα kill της εφαρμογής.

torguard-review-app-kill

Παρόλο που μοιάζει με το split tunneling, το app kill δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δυστυχώς, το TorGuard δεν διαθέτει λειτουργίες split-tunneling, κάτι που σας επιτρέπει να στέλνετε κάποια κίνηση μέσω της σήραγγας VPN, ενώ η άλλη κίνηση χρησιμοποιεί την κανονική σας σύνδεση. Εάν χρησιμοποιείτε μια διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Backblaze, είναι απαραίτητο το split tunneling (διαβάστε την κριτική Backblaze).

Επισκόπηση χαρακτηριστικών TorGuard

Λογότυπο TorGuardwww.torguard.net

Ξεκινά από $ 500 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
7 ημέρες

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
3000+

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS, Linux

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης
Chrome, Firefox

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
128-AES, 256-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN, OpenConnect

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνεται κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση
ώρες γραφείου

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη
ώρες γραφείου

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Το TorGuard είναι φθηνότερο από τα περισσότερα κορυφαία διαθέσιμα VPN, αν και το περιορισμένο χρονικό πλαίσιο του σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις πολυετείς προσφορές του NordVPN (διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN). Ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχει “δωρεάν δοκιμή επτά ημερών”, η οποία δεν είναι αλήθεια. Θα το εξετάσουμε αργότερα σε αυτήν την ενότητα.

Το μηνιαίο πρόγραμμα είναι σταθερό, περίπου 2 έως 3 $ φθηνότερα από άλλες κορυφαίες υπηρεσίες. Το CyberGhost, για παράδειγμα, κοστίζει 12,99 $ ανά μήνα (ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας στο CyberGhost, συνοδεύεται από δύο ακόμη ταυτόχρονες συνδέσεις). Είναι πολύ μακριά από το αστρονομικά υψηλό μηνιαίο ποσοστό του Astrill (διαβάστε την κριτική μας στο Astrill), αλλά εξακολουθεί να μην είναι η καλύτερη τιμή που έχουμε δει. 

Το Windscribe, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο με βάση τις τοποθεσίες που θέλετε, μειώνοντας τη μηνιαία τιμή μόνο σε λίγα δολάρια (διαβάστε την κριτική Windscribe). Εάν θέλετε όλες τις τοποθεσίες, όπως παίρνετε με το TorGuard, η τιμή είναι ακόμα 1 $ φθηνότερη. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, το μηνιαίο επιτόκιο είναι κακό. Συνιστούμε πάντα να πηγαίνετε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια, καθώς μειώνει το κόστος ανά μήνα σε λίγα μόνο δολάρια. Αυτό όμως δεν είναι δυνατό με τον TorGuard. Προσφέρει έως και ένα έτος, το οποίο αυξάνει τη μηνιαία τιμή σε περίπου $ 5. 

Αν και είναι φθηνό, μπορείτε να μειώσετε τη μηνιαία τιμή σας σε περίπου $ 3, ενώ θα έχετε περισσότερες ταυτόχρονες συνδέσεις αγοράζοντας μια τριετή συνδρομή με το CyberGhost ή το NordVPN. 

Αν θέλετε περισσότερες συνδέσεις, η TorGuard τις πουλάει στα $ 1 ανά τεμάχιο. Προσφέρει επίσης διευθύνσεις IP ροής σε διάφορες τοποθεσίες για 7,99 $ ανά μήνα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υπηρεσίες όπως το NordVPN, το CyberGhost, το ExpressVPN, το Windscribe και αμέτρητα άλλα περιλαμβάνουν ροές διευθύνσεων IP στο βασικό σχέδιο, η ελαφρώς φθηνότερη μηνιαία τιμή δεν φαίνεται τόσο ελκυστική. 

Όσον αφορά την πληρωμή, η TorGuard δέχεται τη συνηθισμένη σουίτα, συμπεριλαμβανομένων PayPal, πιστωτικών καρτών και bitcoin, μαζί με πολλά άλλα κρυπτονομίσματα.

Δωρεάν δοκιμή TorGuard

Επικολλημένοι στον ιστότοπο της TorGuard, θα βρείτε σήματα για μια “δωρεάν δοκιμή επτά ημερών”, αλλά αυτό είναι λίγο παραπλανητικό: κάνοντας κλικ σε αυτά τα σήματα θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα για το κατά τα άλλα μη διαφημιζόμενο σχέδιο “νέας εκκίνησης”, το οποίο σας επιτρέπει να ανταλλάξετε στην τρέχουσα συνδρομή σας VPN για μία με το TorGuard. Δεν υπάρχει δοκιμή για νέους χρήστες, επομένως δεν κατηγορούμε τους καταναλωτές για το ότι αισθάνονται ότι έχουν οδηγήσει στον κήπο με αυτά τα σήματα. Νιώθουμε με τον ίδιο τρόπο.

Ένα «νέο ξεκίνημα» σημαίνει ότι έχετε μια δωρεάν εβδομάδα για να δοκιμάσετε το TorGuard (η «δοκιμή») και αν ακυρώσετε τότε το παλιό σας σχέδιο και αποδεικτικό email, θα λάβετε έναν άλλο μήνα του TorGuard δωρεάν. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση, αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι η λήψη ενός δωρεάν μήνα TorGuard είναι ανταμοιβή ή τιμωρία.

Εάν δεν έχετε ήδη συνδρομή VPN, το TorGuard διαθέτει εγγύηση επιστροφής χρημάτων επτά ημερών. Θα πρέπει ακόμη να καταγράψετε την κάρτα σας και θα χρεωθείτε ακόμα κατά την αναχώρησή σας. 

Μπορείτε να ακυρώσετε την πρώτη εβδομάδα για να λάβετε επιστροφή χρημάτων, αλλά αυτό είναι αδιάφορο, στην καλύτερη περίπτωση. Οι περισσότερες υπηρεσίες προσφέρουν ένα μήνα για να λάβουν επιστροφή χρημάτων – διαβάστε την κριτική VPNArea για ένα μόνο παράδειγμα – καθιστώντας την περίοδο επιστροφής χρημάτων του TorGuard μη εντυπωσιακή. Αυτό αγνοεί το γεγονός ότι η TorGuard αφαιρεί τις λέξεις με τη φιλελεύθερη χρήση της λέξης “δοκιμή” και, στη διαδικασία, ψεύδεται ψευδώς στον ιστότοπό της.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το ταμείο του TorGuard είναι εύκολο να περάσετε, ακόμα κι αν ο ιστότοπος είναι λίγο υπερβολικός. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες υπηρεσίες, όπως επιχειρηματικό email και διακομιστής μεσολάβησης (διαβάστε τους πιο ασφαλείς παρόχους email και VPN έναντι διακομιστή μεσολάβησης έναντι Tor για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες). Όπου κι αν βρίσκεστε, μπορείτε πάντοτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “εγγραφή τώρα” για να μεταβείτε κατευθείαν στο ταμείο VPN. 

Η σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς είναι απλή, ζητώντας να επιλέξετε έναν κύκλο χρέωσης, τυχόν αποκλειστικές διευθύνσεις IP και τυχόν διευθύνσεις IP ροής. Παρά την αξίωση “δωρεάν δοκιμής”, η TorGuard καθιστά σαφές στη σελίδα ολοκλήρωσης πληρωμής τι θα πληρώνετε κάθε μήνα, καθώς και τι οφείλεται κατά την εγγραφή σας. Ωστόσο, η εγγύηση επιστροφής χρημάτων δεν διευκρινίζεται. 

torguard-κριτική-ολοκλήρωση αγοράς

Τέλος, θα πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Εάν πληρώνετε με πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να εισαγάγετε στοιχεία χρέωσης, αλλά υπάρχει επίσης η επιλογή απενεργοποίησης των επαναλαμβανόμενων πληρωμών. Παρόλο που απαιτούνται πληροφορίες χρέωσης, λοιπόν, για χρέωση, έχουμε δει άλλα VPN να χρησιμοποιούν μια πιο κεντρική διαδικασία απορρήτου (διαβάστε την κριτική Mullvad για περισσότερα σχετικά με αυτό).  

Μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα λήψης, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες εγκατάστασης για όλες τις πλατφόρμες που υποστηρίζει το TorGuard, με εικόνες που συνοδεύουν κάθε βήμα. 

Αν και δεν είναι η πιο ελκυστική σελίδα – η γραμματοσειρά δεν ταιριάζει με τον υπόλοιπο ιστότοπο και οι εικόνες αναβοσβήνουν και απενεργοποιούνται στην οθόνη – μας αρέσει να βλέπουμε μια σελίδα εγκατάστασης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αγοράς. 

torguard-review-setup-σελίδα

Εφαρμογή TorGuard Windows

Εγκαταστήσαμε την εφαρμογή TorGuard σε έναν υπολογιστή Windows 10, και παρόλο που η εγκατάσταση σταμάτησε χωρίς εμπόδια, χτυπήσαμε ένα κενό όταν ανοίξαμε την εφαρμογή. Μετά την εγκατάσταση, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως την εφαρμογή TorGuard, η οποία θα σας εκκινήσει σε ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη που θα εμφανίζει το πρωτόκολλο σήραγγας, το cipher, το διακομιστή και πολλά άλλα. 

Ο διακομιστής επιλέγεται επίσης από προεπιλογή, αλλά προτείνουμε να τον αλλάξετε. Για παράδειγμα, ο TorGuard μας έδρασε με την τοποθεσία του Ντάλας, Τέξας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει επίσης κέντρο δεδομένων του Σικάγου και δοκιμάσαμε έξω από το St. Louis, Missouri. 

torguard-review-windows-εφαρμογή

Όλες οι επιλογές διακομιστή ακολουθούνται με ένα μεγάλο κουμπί “σύνδεσης”, στο οποίο κάναμε κλικ αμέσως. Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση. Ο TorGuard μας πήγε σε μια σελίδα σύνδεσης, αλλά όχι πριν προσπαθήσουμε να συνδεθούμε και, στη διαδικασία, να αποκλείσουμε τη σύνδεσή μας στο Διαδίκτυο. Ευτυχώς, η αναλυτική σελίδα ρύθμισης δεν αναφέρει τη σύνδεση στον λογαριασμό σας. 

Είναι ένα μικρό ζήτημα, αλλά αυτό απαιτεί μόνο μια γρήγορη επιδιόρθωση. Η εκκίνηση σε μια σελίδα σύνδεσης αμέσως θα διευκόλυνε την εκκίνηση της εφαρμογής. Επιπλέον, ο μόνος τρόπος για να συνδεθείτε είναι να πατήσετε το κουμπί «σύνδεση» επειδή δεν υπάρχει κουμπί σύνδεσης στην εφαρμογή. 

Αφού συνδεθείτε, θα συνδεθείτε αμέσως. Ενώ είστε συνδεδεμένοι, το TorGuard θα εμφανίζει τον χρόνο σύνδεσης, το πρωτόκολλο, την κρυπτογράφηση, την ταχύτητα, τη διεύθυνση IP και πολλά άλλα. Σας επιτρέπει να επαληθεύσετε τη διεύθυνση IP σας κάνοντας κλικ στο “επαληθευμένο”. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ένα πρόγραμμα περιήγησης με τον έλεγχο διεύθυνσης IP του TorGuard. 

torguard-review-συνδεδεμένο

Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο ενώ είστε συνδεδεμένοι. Όλα είναι κλειδωμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας εκτός από το κουμπί “αποσύνδεση”. Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί – η διαμόρφωση πολλών ρυθμίσεων απαιτεί επανασύνδεση – αλλά παρόλα αυτά είναι ενοχλητικό. Η διαδικασία αποσύνδεσης μόνο για να δείτε την οθόνη του διακομιστή γίνεται απογοητευτική γρήγορα. 

Επιστροφή στην αποσυνδεδεμένη σελίδα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να διαμορφώσετε χωρίς να ανοίξετε τις ρυθμίσεις. Για όσους δεν γνωρίζουν τι κάνουν, είναι καλύτερο να αφήσετε τα πάντα με τον τρόπο που είναι. 

Ωστόσο, εάν αισθάνεστε άνετα, μπορείτε να αλλάξετε το πρωτόκολλο μεταφοράς σας μεταξύ UDP και TCP, επιλέξτε το κρυπτογράφηση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε τη θύρα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πλαίσιο ελέγχου για αυτόματη σύνδεση κατά την εκκίνηση του TorGuard. 

Οι ρυθμίσεις, στις οποίες έχετε πρόσβαση μέσω του κουμπιού “περισσότερες ρυθμίσεις”, αποτελούν συνέχεια αυτού που εμφανίζεται στην κύρια οθόνη. Το TorGuard δεν έχει κανένα πρόβλημα να μπει στα ζιζάνια, επιτρέποντάς σας να διαμορφώσετε προηγμένες ρυθμίσεις DNS, να ρυθμίσετε το OpenVPN με την ελάχιστη έκδοση TLS (διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτόν στον οδηγό SSL εναντίον TLS) και να εισαγάγετε σενάρια εισαγωγής. 

torguard-review-ρυθμίσεις

Αν και είναι παιδική χαρά για τεχνικούς που ξέρουν τι κάνουν, το TorGuard είναι άγρια ​​απρόσιτο για τους νεοεισερχόμενους. Έχουμε δει τη φόρμα και τη λειτουργικότητα να συναντιούνται πολλές φορές στο παρελθόν, ακόμα και όταν δοκιμάζουμε την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην ακολουθήσει το TorGuard. 

Υπάρχει πληθώρα επιλογών και αυτό είναι καλό, αλλά οι επιλογές πρέπει να διατυπωθούν πιο προσεκτικά. Για παράδειγμα, η οθόνη ρυθμίσεων ξεκινά αυτόματα στην καρτέλα «διακομιστής μεσολάβησης», η οποία είναι η τέταρτη στη σειρά. 

Επιπλέον, απλές ρυθμίσεις – όπως η απόκρυψη της εφαρμογής στο δίσκο συστήματος – συνδυάζονται με πιο προηγμένες. Πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις θα μπορούσαν εύκολα να δεσμευτούν για κάποιο είδος προηγμένης οθόνης.

Επέκταση Chrome TorGuard

Μαζί με τη συνδρομή σας, το TorGuard προσφέρει μια επέκταση Chrome και Firefox. Προσπαθήσαμε να το εγκαταστήσουμε στο Opera, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium και πήρε μια χαρά (διαβάστε την κριτική Opera). Παρόλο που μοιάζει με άλλες επεκτάσεις VPN – διαβάστε την αναθεώρηση PureVPN για παράδειγμα – δεν είναι το ίδιο.

torguard-review-browser-επέκταση

Η επέκταση είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης SSL / TLS, όχι ένας ξεχωριστός τρόπος ελέγχου του VPN από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αν και αυτό δεν είναι εγγενώς κακό, το TorGuard καλεί κυριολεκτικά την επέκταση «επέκταση TorGuard VPN» στο Chrome Web Store. Δεν είναι VPN, όπως ακριβώς η εγγύηση επιστροφής χρημάτων δεν είναι δωρεάν δοκιμή. 

Παρά την ασαφή ονομασία, η επέκταση αξίζει να εγκατασταθεί, αν και περισσότερο για τα πρόσθετα χαρακτηριστικά από τον διακομιστή μεσολάβησης. Με την επέκταση, μπορείτε να αποκλείσετε διαφημίσεις, να πλαστογραφήσετε την τοποθεσία σας και να ρυθμίσετε διευθύνσεις URL που εξαιρούνται από τον διακομιστή μεσολάβησης. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με το VPN για ψευδο-διπλή σύνδεση.

Ταχύτητα

Για όλα τα προβλήματά του, το TorGuard είναι γρήγορο, κερδίζοντας ένα πολυπόθητο σημείο στην κορυφή του ταχύτερου οδηγού VPN. Ωστόσο, όπως επισημάνουμε σε αυτόν τον οδηγό, είναι γρήγορο όταν κοιτάζετε τους μέσους όρους. Όταν κοιτάζετε μεμονωμένους διακομιστές, το TorGuard δεν είναι τόσο εντυπωσιακό. Ορισμένες τοποθεσίες είναι εντάξει, ενώ άλλες είναι απαίσια. 

Πριν φτάσουμε στα ατομικά μας αποτελέσματα, ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο το δοκιμάσαμε: Εκτελέσαμε την απροστάτευτη σύνδεσή μας μέσω του speedtest.net και, στη συνέχεια, δοκιμάσαμε πέντε τοποθεσίες με μια κρυπτογραφημένη, ξεκινώντας από τη συνιστώμενη και μετακινήσαμε γεωγραφικά πιο μακριά. Όλες οι δοκιμές μας έγιναν χρησιμοποιώντας το OpenVPN με TCP ως πρωτόκολλο σήραγγας. Αφήσαμε την κρυπτογράφηση από προεπιλογή, επίσης, στο AES-256-GCM. 

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Μη προστατευμένο (Σεντ Λούις)884.2822.01
Ντάλας (συνιστάται)4863.5117.7
Σικάγο4264.212
Λονδίνο2793.120,64
Τόκιο29622.4818.89
Σίδνεϊ44511.6814.51

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, υπάρχει μια μεγάλη ασυνέπεια μεταξύ των τοποθεσιών, σε αντίθεση με το ταχύτερο VPN που έχουμε ελέγξει, το ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας στο ExpressVPN). Η προτεινόμενη τοποθεσία στο Ντάλας ήταν γρήγορη, διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος της ταχύτητας λήψης και μεταφόρτωσης, αν και η τοποθεσία στο Σικάγο ήταν πιο γρήγορη συνολικά. 

Η τοποθεσία του Λονδίνου ήταν αχρησιμοποίητη, επιβραδύνοντας το ποσοστό λήψεών μας σε λιγότερο από πέντε τοις εκατό της αρχικής μας ταχύτητας. Το Σίδνεϊ έδειξε παρόμοια προβλήματα. Παρά την ταχύτερη ταχύτητα λήψης από το Λονδίνο, ο λανθάνων χρόνος ήταν πολύ υψηλότερος, καθιστώντας το TorGuard ακατάλληλο για την καλύτερη λίστα VPN για τυχερά παιχνίδια όταν πηδάμε στο εξωτερικό. Αν μένετε κοντά στο σπίτι, εξακολουθεί να είναι μια σταθερή επιλογή. 

Το TorGuard μπορεί να είναι γρήγορος παίκτης, αλλά αν επιλέξατε λάθος διακομιστή, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Παρόλο που έχουμε δει άλλες υπηρεσίες με παρόμοιο πρόβλημα – το NordVPN, για παράδειγμα – δεν το έχουμε δει ποτέ σε αυτήν την κλίμακα. Θα πρέπει να κυνηγήσετε για να βρείτε τη σωστή τοποθεσία.   

Ασφάλεια

Το TorGuard έχει πολλές επιλογές ασφάλειας, αλλά αυτό δεν το καθιστά εγγενώς πιο ασφαλές. Ωστόσο, ταιριάζει με την υπόλοιπη αγορά. Εκτός του πλαισίου, χρησιμοποιεί το OpenVPN, με το πρωτόκολλο μεταφοράς ως TCP και το προεπιλεγμένο κρυπτογράφηση AES-256-GCM. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το AES, διαβάστε την περιγραφή της κρυπτογράφησης. 

Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα προδιαγραφών, όσον αφορά την ασφάλεια VPN. Παρόλο που το TorGuard σάς δίνει την επιλογή να αλλάξετε το κρυπτογράφηση – και ακόμη και να το πάρετε χωρίς – δεν είναι για χάρη της ασφάλειας. Αντίθετα, μπορείτε να αλλάξετε την κρυπτογράφηση για να αυξήσετε την ταχύτητά σας. Μπορείτε να μάθετε γιατί αυτό κάνει τη διαφορά στην ανάλυση πρωτοκόλλου VPN. 

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα VPN, το TorGuard υποστηρίζει OpenVPN, L2TP, IPSec, PPTP, stunnel, OpenConnect και έναν τυπικό διακομιστή μεσολάβησης HTTP ή HTTPS. Ωστόσο, δεν θα βρείτε όλες αυτές τις επιλογές στην εφαρμογή. Αντίθετα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ OpenVPN ή OpenConnect και να ενεργοποιήσετε το stunnel. 

Τα L2TP, IPSec και PPTP πρέπει να διαμορφωθούν χειροκίνητα, κάτι που δεν είναι μεγάλη υπόθεση, καθώς αυτά τα πρωτόκολλα είναι πραγματικά κατάλληλα μόνο για εξειδικευμένες εφαρμογές και, μερικές φορές, για φορητές συσκευές. Οι συνδέσεις μεσολάβησης πραγματοποιούνται μέσω της επέκτασης του προγράμματος περιήγησης, αλλά όχι της τοπικής εφαρμογής. Εν ολίγοις, το TorGuard έχει επιλογές, αλλά είναι καλύτερο να αφήσετε τα πάντα ως έχουν. 

Όσον αφορά την ασφάλεια στην πράξη, δοκιμάσαμε το TorGuard για διαρροές DNS, διαρροές IP και WebRTC. Επανήλθε καθαρός σε όλους τους λογαριασμούς, ακόμη και σε πολλές τοποθεσίες.

Μυστικότητα

Το TorGuard δεν μιλά πολύ για το απόρρητο, κάτι που είναι εκπληκτικό. Έχουμε δει το ίδιο τραγούδι και χορό “χωρίς αρχεία καταγραφής” από πολλούς παρόχους, για να τους πιάσουν να κάνουν το ακριβές πράγμα που είπαν ότι δεν ήταν (διαβάστε την κριτική IPVanish και την κριτική BufferedVPN για μερικά παραδείγματα). Η TorGuard δεν διαθέτει αυτές τις αξιώσεις στον ιστότοπό της. 

Αντίθετα, μια γραμμή με έντονη γραφή στην πολιτική απορρήτου είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία VPN: “Το TorGuard δεν συλλέγει ούτε καταγράφει δεδομένα από το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) ή τις υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης”. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι εξαφανίζονται οι προσωπικές πληροφορίες που δώσατε.  

Εάν πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, το TorGuard απαιτεί να εισαγάγετε τα στοιχεία χρέωσής σας, τα οποία θα σας συγχωρούσαν επειδή διαγράψατε ως απαραίτητο κακό. Δεν φαίνεται να είναι ο λόγος για τον οποίο συλλέγονται οι πληροφορίες, καθώς βλέπουμε καθώς πληρώσαμε με μια εικονική πιστωτική κάρτα που δεν είναι εγγεγραμμένη στο όνομα ή τη διεύθυνση χρέωσης που εισαγάγαμε. 

Κάτω από την ένδειξη “χωρίς αρχεία καταγραφής” υπάρχει μια ενότητα μικρότερου κειμένου που λέει ότι η TorGuard αποθηκεύει αυτές τις προσωπικές πληροφορίες ιδιωτικά, αλλά θα κοινοποιήσει αυτές τις πληροφορίες εάν “απαιτείται από το νόμο”. Εάν πληρώνετε με PayPal, τα στοιχεία χρέωσής σας εξακολουθούν να αποθηκεύονται μέσω PayPal και οι περισσότερες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων απαιτούν επίσης πληροφορίες χρέωσης. 

Όλα αυτά γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά από το γεγονός ότι η TorGuard εδρεύει στα κράτη. Ωστόσο, ο TorGuard λέει ότι μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή αυτών των πληροφοριών, αλλά δεν καθιστά σαφές εάν θα διαγράψει τον λογαριασμό σας κατά τη διαδικασία. 

Το TorGuard δεν φαίνεται να είναι καθόλου σκιερό, αλλά η έλλειψη διευκρίνισης στην πολιτική απορρήτου αξίζει να δοθεί προσοχή.

Απόδοση ροής

Το TorGuard κατάφερε να εισέλθει στο Netflix κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, αν και έχασε ακόμη μια θέση στη λίστα των καλύτερων VPN για το Netflix. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να διαπεράσει, θεωρώντας ότι το Netflix αποτελεί βασικό σημείο πώλησης για τα περισσότερα VPN. 

Όσον αφορά τις άλλες υπηρεσίες ροής που δοκιμάσαμε – Amazon Prime Video, Hulu και BBC iPlayer – Το TorGuard απέτυχε, ανεξάρτητα από το πόσους διακομιστές δοκιμάσαμε. Ίσως τα ειδικά IP ροής θα μπορούσαν να βοηθήσουν με την είσοδο σε αυτές τις πλατφόρμες, αλλά συνεχίσαμε σχετικά με τα προβλήματά μας με αυτά τα αρκετά. 

torguard-κριτική-hulu

Παρόλο που μας αρέσει η πρόσβαση στο Netflix, δεν είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα. Το Netflix είναι διαθέσιμο στις περισσότερες κομητείες και εύκολα προσβάσιμο, ενώ το Amazon έχει μια πολύ διαφορετική βιβλιοθήκη ανάλογα με την τοποθεσία και το Hulu και το iPlayer περιορίζονται σε ορισμένες περιοχές: τις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα. 

Εάν σας ενδιαφέρει να σπάσετε τα γεωγραφικά μπλοκ, φροντίστε να δείτε το καλύτερο VPN για το Amazon Prime Video, το καλύτερο VPN για το Hulu και το καλύτερο VPN για τους οδηγούς BBC iPlayer.

Τοποθεσίες διακομιστή

Το TorGuard διαθέτει περισσότερους από 3000 διακομιστές σε 68 τοποθεσίες σε 55 χώρες. Αν και το δίκτυο είναι τεράστιο – ανταγωνίζεται τους οπαδούς του NordVPN – παρέχει μόνο 68 επιλογές κέντρου δεδομένων στην εφαρμογή. Όπως αναφέρθηκε στην ενότητα “τιμολόγηση” παραπάνω, μπορείτε να επεκτείνετε τη λίστα με οικιακές διευθύνσεις IP, οι οποίες θα βοηθήσουν στην απόκτηση πρόσβασης σε πλατφόρμες ροής.

torguard-review-server-τοποθεσίες

Η εξάπλωση των τοποθεσιών είναι σταθερή, με τις περισσότερες να επικεντρώνονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ωστόσο, μια χούφτα βρίσκονται σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων εννέα τοποθεσιών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και έξι τοποθεσίες σε όλη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. 

Η Μέση Ανατολή είναι μια γενικά ανεπιτήδευτη τοποθεσία με VPN, οπότε παρόλο που υπάρχουν μόνο λίγες τοποθεσίες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε ότι η TorGuard αντιπροσωπεύει αυτήν την περιοχή. 

Το TorGuard δεν έχει τόσες τοποθεσίες όπως το HideMyAss, αν και λίγα VPN έχουν, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική HideMyAss. Παρόλα αυτά, είμαστε ευχαριστημένοι με τη διάδοση και τις επιλογές. Παρ ‘όλα αυτά, αυτή η ενότητα δεν είναι όλα θετική. 

Κατανοούμε ότι ξοδεύουμε επιπλέον για μια αποκλειστική διεύθυνση IP, ωστόσο, η χρέωση για τοποθεσίες ροής δεν είναι εντάξει. Μία από τις κύριες χρήσεις για ένα VPN είναι η ροή – διαβάστε τον καλύτερο οδηγό VPN για ροή για περισσότερα σχετικά με αυτό – και οι περισσότερες άλλες υπηρεσίες περιλαμβάνουν τοποθεσίες ροής δωρεάν. Το TorGuard όχι μόνο χρεώνει για αυτούς, αλλά χρεώνει σχεδόν τη μηνιαία τιμή για μία τοποθεσία.

Εξυπηρέτηση πελατών

Παρόλο που τα προβλήματα χρηστικότητας στην εφαρμογή δεν μας έδιναν πολλές ελπίδες για εξυπηρέτηση πελατών, το TorGuard το καθιστά απλό να βρούμε υποστήριξη. Γύρω από τον ιστότοπο, ένα μικρό συννεφάκι στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης θα σας ρωτήσει εάν χρειάζεστε βοήθεια. Κάνοντας κλικ σε αυτό θα ανοίξει μια ζωντανή συνομιλία, η οποία διαρκεί όλο το εικοσιτετράωρο. Όταν φτάσαμε, ένας εκπρόσωπος μας επέστρεψε σε λίγα λεπτά. 

Ωστόσο, τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μόνοι σας. Η μπλε γραμμή στο πάνω μέρος του ιστότοπου που εμφανίζει τη διεύθυνση IP σας έχει επίσης ένα κουμπί “υποστήριξης” και κάνοντας κλικ σε αυτό θα σας μεταφέρει στο κέντρο υποστήριξης. Εκεί, θα βρείτε συνδέσμους επικοινωνίας, το φόρουμ κοινότητας, τις συχνές ερωτήσεις και την πλήρη βάση γνώσεων. 

torguard-review-support-hub

Όλα είναι συγκλονιστικά εύκολο να μετακινηθείτε, κάτι που είναι μια ωραία αλλαγή ρυθμού μετά τη χρήση της εφαρμογής για λίγο. Επιπλέον, ο κόμβος υποστήριξης είναι γεμάτος με περιεχόμενο, παρέχοντας σεμινάρια, διευκρινίσεις και πολλά άλλα. 

Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές επαφής. Η ζωντανή συνομιλία είναι ο πιο βολικός τρόπος για να γνωρίσετε το TorGuard, αλλά το βάθος των γνώσεων είναι περιορισμένο. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με ένα πιο περίπλοκο ζήτημα, μπορείτε να καλέσετε ή να στείλετε email στο TorGuard όλο το 24ωρο. 

Η ετυμηγορία

Το TorGuard είναι μια υπηρεσία που συνοψίζεται καλύτερα ως “εντάξει”. Η ταχύτητα είναι καλή, αρκεί να μπορείτε να επιλέξετε έναν αξιοπρεπή διακομιστή και η τιμή δεν είναι κακή. Ωστόσο, ακόμη και με αυτό, είναι δύσκολο να αγνοηθεί η χρονολογημένη χρηστικότητα. Για περίπου την ίδια τιμή, υπάρχουν και άλλες επιλογές που κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά καλύτερα. 

Έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά και αν αυτά σας ενδιαφέρουν, αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, εάν θέλετε απλώς να καταργήσετε τον αποκλεισμό ορισμένων ιστότοπων ροής ή να προστατεύσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο, είναι καλύτερα να αναζητήσετε άλλη επιλογή στις κριτικές VPN. 

Τι πιστεύετε για το TorGuard; Σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε την «δωρεάν δοκιμή» της; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Συχνές ερωτήσεις TorGuard

 • Τι είναι το TorGuard?

  Το TorGuard είναι μια εικονική ιδιωτική υπηρεσία δικτύου που προσφέρει επίσης επιχειρηματικά VPN, υπηρεσίες email και διακομιστή μεσολάβησης. Η υπηρεσία VPN περιλαμβάνει απεριόριστο εύρος ζώνης και πρόσβαση σε περισσότερους από 3.000 διακομιστές σε περισσότερες από 50 χώρες.

 • Πού βασίζεται το TorGuard?

  Το TorGuard ανήκει στην VPNetworks LLC, η οποία εδρεύει στο Ορλάντο της Φλόριντα.

 • Πώς να ρυθμίσετε το TorGuard

  Το TorGuard μπορεί να εγκατασταθεί σε μια ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών Windows 10 και macOS, καθώς και σε κινητές συσκευές iOS και Android. Τα μαθήματα για καθεμία από αυτές τις πλατφόρμες παρέχονται μετά την ολοκλήρωση της αγοράς.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map