Speedify Review – Ενημερώθηκε το 2020

Επιταχύνετε την κριτική

Το Speedify είναι ένα VPN με έδρα τις ΗΠΑ και προσφέρει ένα καλό δωρεάν πρόγραμμα, αν και η ομάδα του Cloudwards.net πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές επί πληρωμή εκεί έξω. Ωστόσο, χάρη στη μεγάλη ευκολία χρήσης του, ορισμένα άτομα μπορεί να το εκτιμήσουν πολύ, καθώς μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε στην πλήρη αναθεώρηση Speedify.


best-VPN-σχόλια

Το Speedify είναι μια αμερικανική υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου με έδρα τη Φιλαδέλφεια, PA. Αναπτύχθηκε από το Connectify, το οποίο ειδικεύεται στο λογισμικό δικτύωσης. Η εταιρεία χαρακτηρίζει την ταχύτητα, την ποιότητα σύνδεσης και την υψηλή ασφάλεια. Βάζουμε το VPN μέσω των βημάτων του για να δείτε πόση πραγματική ταχύτητα υπάρχει πίσω από το Speedify.

Σε αυτήν την κριτική Speedify, θα μοιραστούμε τα αποτελέσματά μας αφού ξοδεύουμε χρόνο με το λογισμικό. Θα συζητήσουμε λειτουργίες, τιμές, ευκολία χρήσης, υποστηριζόμενες συσκευές, τοποθεσίες διακομιστή, ταχύτητα, ασφάλεια και υποστήριξη πριν αποφανθούμε.

Το Speedify είναι εντυπωσιακό σε ορισμένες περιοχές, αλλά σχεδόν πάνω από το μέσο όρο σε άλλες. Μας αρέσουν τα χαρακτηριστικά, η διεπαφή και η συνολική χρηστικότητα, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υστερεί έναντι των καλύτερων παρόχων VPN. Ωστόσο, το δωρεάν πρόγραμμά του είναι αρκετά καλό, τοποθετώντας το στο ίδιο επίπεδο με τους καλύτερους δωρεάν παρόχους VPN.

Εναλλακτικές λύσεις για το Speedify

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχει διαφορά στη λειτουργικότητα μεταξύ των δωρεάν και απεριόριστων εκδόσεων του Speedify. Όσον αφορά την αποφυγή γεωγραφικών αποκλεισμών, η Speedify μας έπεισε. Τόσο η Hulu όσο και η Netflix λειτούργησαν καλά, παρόλο που η υπηρεσία λέει στον ιστότοπό της ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόσβαση στην τελευταία.

Ωστόσο, η αντιμετώπιση του σφάλματος διακομιστή μεσολάβησης Netflix είναι ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού, οπότε ίσως θελήσετε να δείτε το καλύτερο VPN μας για το Netflix εάν θέλετε συνεπή πρόσβαση.

Το Speedify έρχεται επίσης με ένα killswitch. Εάν την ενεργοποιήσετε, το Speedify θα διακόψει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο για όσο διάστημα αποσυνδεθεί η υπηρεσία VPN, διασφαλίζοντας ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα εκτίθενται.

Η λειτουργία σύνδεσης καναλιού είναι μοναδική στο Speedify και αρκετά εντυπωσιακή. Σας δίνει τη δυνατότητα να συγχωνεύσετε πολλές συνδέσεις στο Διαδίκτυο για μεγαλύτερη ταχύτητα, κάτι που είναι ιδιαίτερα πλεονεκτικό για φορητές συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας και το WiFi σας.

Speedify-Features-Channel-Bonding

Παρόμοια με τη σύνδεση καναλιών, η περιττή λειτουργία του Speedify χρησιμοποιεί δύο συνδέσεις στο Διαδίκτυο για να παρέχει καλύτερη συμπεριφορά σερφ και μια πιο σταθερή σύνδεση. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να παραμένετε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, ακόμη και αν διακοπεί η σύνδεση με μια πηγή διαδικτύου, όπως το WiFi. Εάν συμβεί αυτό, αλλάζει απλώς στο άλλο, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε την περιήγηση.

Τιμολόγηση

Το Speedify προσφέρει τρία διαφορετικά σχέδια. Εκτός από τη δωρεάν έκδοση, υπάρχει επίσης το Speedify Unlimited και το Speedify for Teams, και τα δύο προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Δυστυχώς, η υπηρεσία δεν προσφέρει συνδρομές διάρκειας άνω του ενός έτους.

Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας περιλαμβάνει μία συσκευή με εύρος ζώνης 5 GB ανά μήνα. Σε σύγκριση με το TunnelBear, το δωρεάν πακέτο είναι εξαιρετικό, αλλά εξακολουθεί να είναι το ήμισυ των δεδομένων που προσφέρει το Windscribe (διαβάστε την κριτική TunnelBear και την κριτική Windscribe). Το Speedify είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Android ή iOS.

Το Speedify Unlimited παρέχει απεριόριστο εύρος ζώνης σε έως και πέντε συσκευές. Σε σύγκριση με το CyberGhost, η μηνιαία τιμή είναι φθηνή (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost). Όπως και με τους περισσότερους παρόχους, η ετήσια συνδρομή είναι πολύ φθηνότερη. Παίρνετε 12 μήνες για περίπου την τιμή των έξι.

Η πληρωμένη έκδοση δεν προσθέτει λειτουργίες, αλλά αυξάνει το επιτρεπόμενο εύρος ζώνης και τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν αποκλειστικό διακομιστή, ο οποίος είναι επιπλέον 120 $ ανά μήνα ή 900 $ ανά έτος. Οι αποκλειστικοί διακομιστές διατίθενται σε ατομικά και ομαδικά σχέδια, αλλά έχουν πιο νόημα στην τελευταία διαμόρφωση.

Τα ομαδικά σχέδια είναι, ουσιαστικά, μεμονωμένα σχέδια με πρόσθετες δυνατότητες διαχείρισης χρηστών. Λαμβάνετε πίνακες ελέγχου ομάδας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτεταμένες λειτουργίες αναφορών και αναλυτικών στοιχείων. Ωστόσο, η τιμή ανά χρήστη δεν αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας. Είτε έχετε 15 ή 50 άτομα στην ομάδα σας, θα πληρώσετε την ίδια τιμή.

Το σύστημα τιμολόγησης της Speedfy είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν προσθέσετε έναν αποκλειστικό διακομιστή στη μηνιαία συνδρομή σας. Όσο περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν τον αποκλειστικό διακομιστή, τόσο λιγότερο σας κοστίζει κατά μέσο όρο.

Το Speedify δεν είναι φθηνό, αλλά δεν είναι και ο πιο ακριβός πάροχος που έχουμε δει. Είναι ένα απλό μοντέλο που θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερη αξία εάν προσφέρει σχέδια με μεγαλύτερους όρους. Αν θέλετε μια φτηνή υπηρεσία, ρίξτε μια ματιά στην κριτική PIA.

Ευκολία στη χρήση

Η εγκατάσταση του Speedify είναι εύκολη. Μεταβείτε στον ιστότοπο Speedify και κάντε κλικ στο “λήψη”. Στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου και εκτελέστε το. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε. Δεν χρειάζεται καν να δημιουργήσετε λογαριασμό.

Speedify-Installation-Website

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείτε να ξεκινήσετε το VPN.

Speedify-Main-Screen

Υπάρχουν δύο μενού που μπορείτε να ανοίξετε εδώ: “ρυθμίσεις” και “λογαριασμός”. Για πρόσβαση στο μενού “Ρυθμίσεις”, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι.

Ρυθμίσεις Speedify-Main-Screen

Αυτό ανοίγει τις ρυθμίσεις, όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία υπομενού: “διακομιστές”, “συνεδρία” και “απόρρητο”.

Ταχύτητα-Ρυθμίσεις-Οθόνη

Στην ενότητα “διακομιστές” μπορείτε, όπως σας λέει ήδη το όνομα, να επιλέξετε μεταξύ των διακομιστών στους οποίους θέλετε να συνδεθείτε. Το Speedify θα μπορούσε να βελτιώσει τη χρηστικότητα σε αυτόν τον τομέα. Δεν ήταν άμεσα σαφές σε μας πώς να αλλάζουμε διαφορετικούς διακομιστές σε μια χώρα. Εκτός από αυτό το μικρό ελάττωμα, δεν είχαμε σημαντικά ζητήματα.

Speedify-Select-Server-Location

Στην ενότητα “συνεδρία”, θα βρείτε ρυθμίσεις που σχετίζονται με την έναρξη και τη διακοπή του Speedify. Και πάλι, δεν μπορούμε να επικρίνουμε τίποτα. Οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις δίνονται, λογικά κατηγοριοποιούνται και επισημαίνονται σαφώς.

Speedify-Settings-Session

Το τελευταίο μενού είναι ενδιαφέρον. Εδώ μπορείτε να διαμορφώσετε το killswitch, την κρυπτογράφηση και την προστασία διαρροής DNS.

Speedify-Settings-Privacy

Το μενού “λογαριασμός” ασχολείται με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Για να φτάσετε σε αυτό, κάντε κλικ στο άλλο εικονίδιο στην κύρια οθόνη κάτω από το εικονίδιο με το γρανάζι.

Speedify-Main-Screen-Account

Από εκεί, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας, να συνδεθείτε ή να μεταβείτε στη σελίδα κοινωνικών μέσων του Speedify.

Ταχύτητα λογαριασμού

Οι σύνδεσμοι “Λήψη βοήθειας” σε κάθε μενού είναι χρήσιμοι. Όταν κάνετε κλικ σε ένα από αυτά, ανακατευθύνεστε στη σχετική ενότητα FAQ του Speedify, όπου μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το πρόβλημά σας. Παρόλο που σπάνια απαιτείται λόγω της σαφούς δομής πλοήγησης του Speedify, η λειτουργία είναι ωραία.

Συνολικά, το Speedify είναι εύκολο στη χρήση. Οι κατηγορίες είναι λογικά επισημασμένες και η διεπαφή εμφανίζεται σαφής, περιεκτική και ουσιαστικά δομημένη. Τα κουμπιά και άλλα στοιχεία χρησιμοποιούνται ομοιόμορφα και με συνέπεια σε όλο το σχεδιασμό της εφαρμογής.

Η προσέγγιση “First mobile” του Speedify λειτουργεί αρκετά καλά και είναι σαφώς αισθητή κατά τη χρήση της εφαρμογής. Όχι μόνο τα κουμπιά, τα εικονίδια και οι ροές οθόνης υποδηλώνουν ότι το Speedify έχει βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές, αλλά και ο σχεδιασμός της οθόνης, η πλοήγηση και ο τρόπος παρουσίασης των πληροφοριών..

Υποστηριζόμενες συσκευές

Το Speedify μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά σε έως και πέντε συσκευές.

Ο πελάτης VPN εκτελείται σε Windows 7 και νεότερες εκδόσεις και macOS 10.10 και νεότερες εκδόσεις. Δεν υπάρχει πελάτης για Linux. Όσον αφορά τις φορητές συσκευές, το Speedify βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Η εγγενής εφαρμογή εκτελείται σε Android 5 και νεότερες εκδόσεις και iOS 10 και νεότερες εκδόσεις. Εάν χρησιμοποιείτε Windows Phone ή Blackberry, πιθανότατα πρέπει να αναζητήσετε άλλο πάροχο.

Το δωρεάν πρόγραμμα Speedify περιλαμβάνει μόνο μία συσκευή ανά χρήστη. Εφόσον δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε το Speedify, μπορείτε να τον εγκαταστήσετε θεωρητικά σε πολλές συσκευές. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δεν μπορείτε να συγχρονίσετε τις ρυθμίσεις και τις πληροφορίες σας σε πολλές συσκευές.

Τοποθεσίες διακομιστή

Το Speedify διαθέτει περισσότερους από 170 διακομιστές σε 50 διαφορετικές τοποθεσίες. Αυτό δεν είναι πολύ σε σύγκριση με παρόχους όπως το NordVPN ή το ExpressVPN καθένας από τους οποίους έχει χιλιάδες (διαβάστε την αναθεώρηση NordVPN και την κριτική ExpressVPN).

Speedify-Server-Τοποθεσίες

Η υπηρεσία είναι πιο συγκεντρωμένη στην Ευρώπη, με 25 τοποθεσίες. Τα κράτη της Βαλτικής, όπως η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, δεν έχουν, όπως και η Πορτογαλία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία.

Στη Βόρεια Αμερική, το Speedify προσφέρει 15 διαφορετικές τοποθεσίες, 13 από τις οποίες βρίσκονται στις ΗΠΑ. Οι άλλες δύο βρίσκονται στον Καναδά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καμία στο Μεξικό.

Γίνεται ακόμη πιο λεπτό στην Ασία, η οποία έχει έξι τοποθεσίες. Η Ωκεανία έχει τρία, η Αφρική έχει δύο και η Νότια Αμερική έχει ένα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Το Speedify εκπροσωπείται καλά στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αλλά άλλες ηπείρους δεν καλύπτονται επαρκώς.

Ταχύτητα

Όπως υποδηλώνει το όνομα “Speedify”, ο πάροχος προωθεί την ταχύτητά του ως βασικό σημείο πώλησης. Κάναμε έναν έλεγχο ταχύτητας και καταλήξαμε στα ακόλουθα αποτελέσματα:

Χώρα: Ping (ms): Λήψη (Mbps): Μεταφόρτωση (Mbps):
Γερμανία (χωρίς προστασία)3321.863.53
Μιλάνο, Ιταλία889.893.07
Μπανγκαλόρ, Ινδία3893.481.54
Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία6632.210,87
NYC, ΗΠΑ26313.312.71
Μόντρεαλ, Καναδάς2714.962.59

Με βάση τις δοκιμές μας, το Speedify δεν είναι το ταχύτερο VPN στην αγορά. Η καθυστέρηση επιδεινώθηκε σημαντικά, γι ‘αυτό δεν θα συνιστούσαμε αυτήν την υπηρεσία για παιχνίδια (διαβάστε το καλύτερο VPN για τυχερά παιχνίδια).

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με τις ταχύτητες λήψης είναι ότι ο διακομιστής στις ΗΠΑ είναι ταχύτερος από αυτόν στην Ιταλία. Δοκιμάσαμε άλλους διακομιστές στην Ευρώπη, όπως αυτός στο Παρίσι, με παρόμοια αποτελέσματα.

Για να φτάσουμε στο κάτω μέρος, δοκιμάσαμε επίσης έναν διακομιστή στον Καναδά. Θέλαμε να μάθουμε εάν όλοι οι διακομιστές της Βόρειας Αμερικής είναι γρηγορότεροι από εκείνους στην Ευρώπη. Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω αποτελέσματα, είναι πιθανό τα κέντρα δεδομένων των ΗΠΑ να έχουν βελτιστοποιηθεί από το Speedify.

Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης επιβραδύνονται Σε αυτό το σημείο, πρέπει να συγχαρούμε τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών διακομιστών. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, δεν υπάρχει σχεδόν καμία αλλαγή στην ταχύτητα μεταφόρτωσης όταν χρησιμοποιείτε το Speedify.

Όσον αφορά τη ροή, το Speedify μπορεί να κάνει τα πράγματα δύσκολα (διαβάστε το καλύτερο VPN για ροή). Με μια σήραγγα VPN στο άλλο άκρο του κόσμου, η ταχύτητα λήψης μειώνεται κατά σχεδόν 90 τοις εκατό. Ωστόσο, όσο ταξιδεύετε στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η ροή δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

Το Speedify είναι ένα VPN με το οποίο μπορείτε να κάνετε streaming ταινιών στο διαδίκτυο, επειδή το ποσοστό λήψης είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ικανοποιητικό. Το ping, από την άλλη πλευρά, είναι κακό, οπότε δεν θα το συνιστούσαμε για παιχνίδια.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Το Speedify χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους κρυπτογράφησης από άλλους παρόχους. Κατά κανόνα, το AES, ένα de facto πρότυπο στην κρυπτογραφία, είναι ο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται μέσω ενός καναλιού TLS / SSL. Εάν το υλικό δεν είναι συμβατό με AES, κάτι που συμβαίνει συχνά με παλαιότερα smartphone, χρησιμοποιείται το ChaCha.

Αυτή είναι η μέθοδος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί η Google, μεταξύ άλλων, και είναι ένα κοινό πρότυπο ασφάλειας στον τεχνολογικό κόσμο. Τόσο το AES όσο και το ChaCha θεωρούνται ασφαλή, αλλά το ChaCha είναι πολύ πιο γρήγορο από το AES.

Για την ασφάλεια πρωτοκόλλου, το Speedify βασίζεται στο DTLS, ένα άλλο πρότυπο κρυπτογράφησης. Το DTLS είναι βασικά TLS έναντι UDP. Εάν όλα αυτά ήταν ελληνικά για εσάς, ανατρέξτε στον οδηγό μας για την ασφάλεια VPN.

Δεν μπορείτε να ορίσετε ή να αλλάξετε το πρωτόκολλο ασφαλείας που θέλετε να χρησιμοποιεί το Speedify. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να αλλάξετε είναι το πρωτόκολλο μεταφοράς, που σημαίνει αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε UDP ή TCP. Ωστόσο, το πρωτόκολλο μεταφοράς δεν βοηθά στη βελτίωση της ασφάλειας.

Το πρωτόκολλο μεταφοράς καθορίζει μόνο την ακολουθία των πακέτων δεδομένων, τον τρόπο εμφάνισης και τον τρόπο μεταφοράς τους προκειμένου να συναρμολογηθεί σε ένα αίτημα (ή απόκριση) στο επόμενο επίπεδο πρωτοκόλλου.

Τα στρώματα πάνω από το στρώμα μεταφοράς έχουν μεγαλύτερη επίδραση στην ασφάλεια του συστήματος από ό, τι. Η χρήση του TCP δεν καθιστά την εφαρμογή πιο ασφαλή, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε από τον έλεγχο των πακέτων σε βάθος.

Υποβάλαμε το Speedify σε δοκιμή διαρροής IP και πήραμε καλά αποτελέσματα. Όχι μόνο ο ιστότοπος δεν μπόρεσε να εντοπίσει ότι χρησιμοποιούσαμε ένα VPN, αλλά και η πραγματική διεύθυνση IP μας ήταν κρυμμένη. Η υπηρεσία πέρασε επίσης τις δοκιμές διαρροής WebRTC και διαρροής DNS χωρίς προβλήματα.

Το απόρρητο είναι δυσάρεστο. Αν και η Speedify ισχυρίζεται ότι δεν αποθηκεύει δεδομένα στους διακομιστές της (επισκέφθηκαν ιστότοπους, διευθύνσεις IP κ.λπ.), οι ακόλουθες πληροφορίες διατηρούνται στους διακομιστές της:

 • Η ώρα και η τοποθεσία δικτύου από την οποία πραγματοποιήθηκε μια αρχική σύνδεση Speedify
 • Ο όγκος των δεδομένων που μεταφέρονται
 • Κατά προσέγγιση τοποθεσία
 • Η διάρκεια της σύνδεσης Speedify

Τα περισσότερα από αυτά είναι τυπική τροφή για ένα VPN, αλλά η κατά προσέγγιση τοποθεσία αφορά. Η Speedify ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα χρησιμοποιούνται μόνο για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την καλύτερη υποστήριξη, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η κατά προσέγγιση τοποθεσία είναι μια γκρίζα περιοχή.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η γνώση του Speedify είναι απλή. Η ενότητα “Συχνές ερωτήσεις” χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες: επιτραπέζιο και κινητό.

Speedify-Service-Landing-Page

Η δομή είναι σαφής στους επιτραπέζιους και κινητούς χώρους. Οι ερωτήσεις κατηγοριοποιούνται με ουσιαστικό τρόπο και μπορέσαμε να βρούμε αυτό που ψάχναμε αμέσως.

Speedify-Service-FAQ

Η υπηρεσία προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη μέσω email. Μπορείτε είτε να υποβάλετε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπο είτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την υποστήριξη μέσω email. Όταν φτάσαμε, η Speedify επέστρεψε γρήγορα και απάντησε απευθείας στην ερώτησή μας.

Ο χρόνος απόκρισης ήταν λιγότερο από μία ώρα και ήμασταν ικανοποιημένοι με την ποιότητα της απάντησης. Ήταν μια απλή ερώτηση, σχετικά με το Bitcoin, που θα μπορούσε εύκολα να απαντηθεί στη βάση γνώσεων.

Η γρήγορη και φιλική απόκριση του Speedify σε αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

Η ετυμηγορία

Το Speedify είναι ένα μέσο VPN που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό λόγω της σύνδεσης καναλιών και της προσέγγισης για κινητά. Ωστόσο, η ταχύτητά του είναι περισσότερο μάρκετινγκ από την πραγματικότητα.

Ωστόσο, έχει μια ωραία λίστα χαρακτηριστικών, μια εξαιρετική διεπαφή και μια αξιοπρεπή τιμή, για εκκίνηση. Αν ψάχνετε για κάτι που έχει περισσότερες επιλογές ασφάλειας, είναι καλύτερο να διαβάσετε τις άλλες κριτικές VPN.

Έχετε χρησιμοποιήσει το Speedify στο παρελθόν; Πώς σου άρεσε? Ενημερώστε μας στα σχόλια και ευχαριστώ που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map