Αναθεώρηση SaferVPN – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση SaferVPN

Το SaferVPN είναι μια αρκετά τυπική και φθηνή υπηρεσία VPN με αξιοπρεπείς δυνατότητες, αλλά οι χαμηλές ταχύτητες το διατηρούν από τα κορυφαία κλιμάκια. Έχουμε επίσης μερικές ανησυχίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου της, αν και σας οδηγεί στο Netflix (κάπως). Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του SaferVPN για λεπτομέρειες.


Επισκόπηση SaferVPN

best-VPN-σχόλια

Δημιουργήθηκε από δύο Ισραηλινούς μηχανικούς λογισμικού το 2013, το SaferVPN είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο με στόχο την «ασφαλή, ιδιωτική και χωρίς λογοκρισία πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε». Το πετυχαίνει κυρίως, επίσης, με βελτιωμένη εμπειρία χρήστη, αξιοπρεπείς ταχύτητες και χαμηλές τιμές. Τα ελάχιστα αρχεία καταγραφής που διατηρούνται μπορεί να κάνουν παύση της ιδιωτικής ζωής.

Σε αυτήν την κριτική SaferVPN, θα μιλήσουμε για ό, τι μας άρεσε και δεν μας άρεσε αφού περάσαμε χρόνο μαζί του. Θα συζητήσουμε τις δυνατότητες, την τιμολόγηση, την ευκολία χρήσης, τις υποστηριζόμενες συσκευές, τις τοποθεσίες διακομιστή, την ταχύτητα, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση πελατών προτού δώσουμε την ετυμηγορία μας.

Μας αρέσει το SaferVPN στην τιμή που του ζητά. Τούτου λεχθέντος, θα ήταν παράλογο εάν ήταν άλλο. Αν και έχει μεγάλη αξία, το SaferVPN δεν έχει εντυπωσιακές ταχύτητες ή δυνατότητες, οπότε αν ψάχνετε για ένα VPN με όλες τις καμπάνες και σφυρίγματα, δείτε το καλύτερο άρθρο VPN.

Διαφάνεια-1

SaferVPN-Slider2

SaferVPN-Slider3

SaferVPN-Slider4

SaferVPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το SaferVPN

Χαρακτηριστικά

Αν και η διεπαφή είναι ελαφριά, το SaferVPN διαθέτει ένα αξιοπρεπές σύνολο χαρακτηριστικών. Όπως και κάθε καλό VPN, περιλαμβάνει ένα killswitch, αλλά, παραδόξως, είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι ιδιαίτερο με το killswitch, όπως να το ρυθμίσετε να λειτουργεί μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές, αλλά η βασική λειτουργικότητα είναι εκεί.

Ένα killswitch είναι συνηθισμένο, αλλά η αυτόματη ασφάλεια WiFi δεν είναι. Από προεπιλογή, το SaferVPN έχει ρυθμιστεί ώστε να ενεργοποιεί αυτόματα το VPN σε μη ασφαλή δίκτυα. Μπορείτε να προσθέσετε αξιόπιστα δίκτυα WiFi στον πελάτη για να παρακάμψετε αυτόν τον κανόνα και για αυτούς.

safervpn-κριτική-wifi

Εκτός από τον υπολογιστή-πελάτη για επιτραπέζιους υπολογιστές, υπάρχει μια επέκταση προγράμματος περιήγησης για Chrome και Firefox. Ωστόσο, η επέκταση δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο. Είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για τον έλεγχο του VPN, αλλά η γρήγορη πρόσβαση για σύνδεση ή αλλαγή της τοποθεσίας σας δεν βλάπτει.

Εκτός από αυτό, το SaferVPN είναι γυμνό. Δεν προσφέρει διαχωρισμένη σήραγγα στον πελάτη, κάτι που είναι πάντα ένα χαρακτηριστικό που αναζητούμε. Το ExpressVPN, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να ορίσετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τη σήραγγα VPN και ποιες παρακάμπτουν, όπως μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση ExpressVPN.

Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα SaferVPN

Η υποστήριξη πλατφόρμας είναι καλή, αλλά είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Στον πίνακα ελέγχου, θα βρείτε προγράμματα εγκατάστασης για Windows, macOS, Android και iOS, καθώς και συνδέσμους προς τις επεκτάσεις για το Chrome και τον Firefox. Παραδόξως, υπάρχουν μαθήματα δίπλα σε όλους τους εγκαταστάτες εκτός από την επέκταση του Firefox.

safervpn-review-installer

Αν και υποστηρίζονται εγκαταστάσεις σε περιορισμένες εκδόσεις Android, το SaferVPN δεν καθιστά διαθέσιμο το αρχείο .apk.

Το SaferVPN μπορεί να εγκατασταθεί σε σχεδόν οτιδήποτε, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογητών, των κουτιών Linux, του αποθηκευμένου δικτύου, των ηλεκτρονικών αναγνωστών και των κονσόλων παιχνιδιών. Διαθέτει οδηγούς εγκατάστασης για όλες αυτές τις εγκαταστάσεις, αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν. Αντί να παρέχει έναν σύνδεσμο προς τους οδηγούς εγκατάστασης στον πίνακα ελέγχου, το SaferVPN τους τοποθετεί στην ενότητα “γρήγορη εκκίνηση” της βάσης γνώσεων.

Επισκόπηση δυνατοτήτων SaferVPN

Λογότυπο SaferVPNwww.safervpn.com

Ξεκινά από 229 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή
1

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
30

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
43 διακομιστές σε 43 χώρες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης
Χρώμιο

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN, PPTP, IKEv2

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση
24/7

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Σε αντίθεση με το TorGuard, το οποίο προσφέρει πολλές υπηρεσίες απορρήτου (διαβάστε την κριτική μας στο TorGuard), το SaferVPN προσφέρει μόνο μία. Η μόνη διαφορά μεταξύ των προγραμμάτων είναι η διάρκεια, με τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια να λαμβάνουν υψηλότερη έκπτωση. Ενώ η τιμή είναι χαμηλή, η έλλειψη ευελιξίας καθιστά πιο δύσκολο να δαγκώσει τη σφαίρα.

Συγκεκριμένα, το SaferVPN δεν προσφέρει μηνιαίο πρόγραμμα. Τα περισσότερα μηνιαία πακέτα είναι κακά – διαβάστε την κριτική Hide.me για να δείτε ένα από τα χειρότερα – αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν ένα φτηνό σημείο εισόδου για όσους δέχονται μετρητά. Σχεδόν ποτέ δεν προτείνουμε μηνιαία προγράμματα, αλλά παρέχουν ευελιξία, παρά τη χαμηλή τους αξία.

Τα καλά νέα είναι ότι όλα τα προγράμματα επιστρέφονται για 30 ημέρες. Ωστόσο, υπάρχει κάποια σύγχυση στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς.

Όταν επιλέγετε μια συνδρομή διάρκειας ενός ή δύο ετών, το SaferVPN λέει ότι “το 3ετές πρόγραμμα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εξοικονομήσεις και επιστρέφεται πλήρως για 30 ημέρες.” Αυτό υπονοεί ότι τα άλλα δύο σχέδια δεν είναι, αλλά αφού ανακαλύψαμε την πολιτική επιστροφής χρημάτων και επικοινωνήσαμε με την υποστήριξη, επιβεβαιώσαμε ότι όλα τα σχέδια έχουν αυτήν την εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Με την έξαψή μας, είναι καιρός να μιλήσουμε για το τι παίρνει σωστά το SaferVPN. Οι τιμές είναι από τις χαμηλότερες που έχουμε δει, κάνοντας τους φθηνούς παρόχους, όπως η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να μοιάζουν με προϊόντα με υψηλό εισιτήριο (διαβάστε την κριτική μας για PIA). Το ετήσιο πρόγραμμα προσφέρει μια καλή αξία, αλλά μπορείτε να βρείτε παρόμοιες τιμές και αλλού. Το τριετές σχέδιο, από την άλλη πλευρά, είναι απαράμιλλο.

Οι λίγοι πάροχοι που προσφέρουν τριετή προγράμματα συνήθως δεν τους προσφέρουν τόσο φθηνά. Για παράδειγμα, το NordVPN χρεώνει περίπου 25 $ επιπλέον για ένα, δύο και τρία χρόνια (διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN για να δείτε γιατί αξίζει τον κόπο). Εάν πιέζετε πένες, το SaferVPN είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Υπάρχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή, αλλά είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε για να το ρωτήσουμε και ο εκπρόσωπος μπόρεσε να μας δώσει έναν σύνδεσμο για μια 24ωρη δοκιμή. Φυσικά, δεν είπαμε ότι εξετάσαμε την υπηρεσία, επομένως η δοκιμή είναι διαθέσιμη σε όλους, αλλά δεν είναι προσβάσιμη από την αρχική σελίδα.

Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, το SaferVPN δέχεται τους συνηθισμένους υπόπτους. Μπορείτε να πληρώσετε με τις περισσότερες κύριες πιστωτικές κάρτες, PayPal και bitcoin. Ορισμένες από τις τοπικές επιλογές πληρωμής που δέχονται άλλοι πάροχοι δεν είναι διαθέσιμες, αλλά αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ταυτόχρονες συνδέσεις SaferVPN

Όλα τα πακέτα SaferVPN συνοδεύονται από πέντε συσκευές χωρίς την επιλογή αγοράς περισσότερων. Το Five είναι αποδεκτό επειδή είναι βασικά το πρότυπο μεταξύ παρόχων VPN, αλλά μερικοί άλλοι δεν θα βλάψουν. Το CyberGhost, για παράδειγμα, προσφέρει επτά (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost).

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή στο SaferVPN είναι εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα πρόγραμμα, να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και να επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής. Στη συνέχεια, θα σταλεί σε μια σελίδα δημιουργίας κωδικού πρόσβασης και το SaferVPN θα σας στείλει τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λάβετε υπόψη ότι δεν αποστέλλει τον κωδικό πρόσβασής σας στο email. Αυτό θα ήταν κακή πρακτική ασφάλειας.

safervpn-κριτική-εγγραφή

Ωστόσο, μην κάνετε έκπτωση στο email. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή τον πίνακα ελέγχου στον οποίο σας κατευθύνεται μετά την εγγραφή, για να κάνετε λήψη του προγράμματος εγκατάστασης. Στον πίνακα ελέγχου, το SaferVPN θα εντοπίσει αυτόματα ποιο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείτε και θα προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα εγκατάστασης για εσάς. Υπάρχει ένα κουμπί “εμφάνιση περισσότερων εφαρμογών” κοντά στο προτεινόμενο πρόγραμμα εγκατάστασης, το οποίο σας στέλνει σε άλλους εγκαταστάτες και σεμινάρια.

Συνολικά, ο πίνακας ελέγχου είναι απλός. Μπορείτε να δείτε τιμολόγια, να κατεβάσετε προγράμματα εγκατάστασης για άλλες πλατφόρμες, να ενημερώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και να διαχειριστείτε τη χρέωσή σας.

safervpn-review-control-panel

Μόλις εγκατασταθεί, το SaferVPN θα ανοίξει με επιλεγμένη μια προτεινόμενη τοποθεσία. Η διεπαφή είναι τόσο μεγάλη όσο μια εφαρμογή smartphone σε iPhone 4 και δεν έχει δυνατότητα αλλαγής μεγέθους. Αν και δεν είναι τόσο μικρό όσο η διεπαφή του Astrill (διαβάστε την κριτική μας Astrill), το SaferVPN ήταν δύσκολο να διαβαστεί σε μια οθόνη 4K.

Εάν δεν σας ενδιαφέρει πού συνδέεστε, απλώς κάντε κλικ στο μεγάλο, πράσινο κουμπί “σύνδεση” προς τα κάτω. Το SaferVPN θα σας συνδέσει αυτόματα με τον προτεινόμενο διακομιστή του, τον οποίο θεωρήσαμε ότι είναι αξιοπρεπής και θα είστε στο δρόμο σας. Εάν θέλετε να επιλέξετε την τοποθεσία σας, κάντε κλικ στο μικρό δείκτη δίπλα στο κουμπί “σύνδεση”.

safervpn-review-interface

Ένα παράθυρο που δείχνει τις διαθέσιμες τοποθεσίες θα ανοίξει στην αριστερή πλευρά. Αυτό το παράθυρο, ενώ διαχωρίζεται, θα μετακινηθεί με τη διεπαφή. Μπορείτε να σύρετε το παράθυρο τοποθεσίας μακριά από το κύριο παράθυρο, αλλά αν προσπαθήσετε να μετακινήσετε το κύριο παράθυρο, το παράθυρο τοποθεσίας θα μετακινηθεί μαζί του.

Η εύρεση μιας τοποθεσίας είναι εύκολη, ειδικά επειδή το δίκτυο του SaferVPN είναι μικρό. Εάν δεν είστε έτοιμοι για κύλιση, ωστόσο, μπορείτε να αναζητήσετε μια τοποθεσία, χρησιμοποιήστε μία από τις προτεινόμενες τοποθεσίες ή τις αγαπημένες τοποθεσίες του SaferVPN, ώστε να εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας.

safervpn-κριτική-διακομιστής-επιλογή

Όπως πολλά VPN, το SaferVPN δεν σας επιτρέπει να αλλάζετε διακομιστές χωρίς να αποσυνδέεστε πρώτα. Είναι ενοχλητικό, αλλά το SaferVPN είναι πιο γρήγορο από το μέσο όρο του χρόνου σύνδεσης.

Η μόνη άλλη περιοχή της διεπαφής είναι το μενού ρυθμίσεων, στο οποίο έχετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο εικονίδιο χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία. Οι ρυθμίσεις καλύπτουν τα βασικά, συμπεριλαμβανομένων επιλογών εκκίνησης, ρυθμίσεων πρωτοκόλλου και ενημερώσεων εφαρμογών. Μπορείτε να υποβάλετε εισιτήρια υποστήριξης, να ανοίξετε τη βάση γνώσεων και να ανοίξετε μια εφαρμογή δοκιμής ταχύτητας από τις ρυθμίσεις, ωστόσο, οι οποίες είναι λειτουργίες που δεν προσφέρουν όλα τα VPN.

Ταχύτητα

Το SaferVPN δεν πλησιάζει τους ταχύτερους διαθέσιμους παρόχους VPN, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει εύλογα αποτελέσματα εάν πραγματοποιείτε tunneling κοντά στο σπίτι και έχετε πολλά δεδομένα για να παίξετε. Όσοι λειτουργούν με περιορισμένες συνδέσεις, ή ελπίζουν να πραγματοποιήσουν σήραγγα μέσω λογοκρισίας, πιθανότατα θα θέλουν να κοιτάξουν αλλού. Μπορείτε να δείτε τις τοποθεσίες που δοκιμάσαμε, μαζί με την απροστάτευτη ταχύτητά μας, στον παρακάτω πίνακα.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Μη προστατευμένο (St. Louis, MO)10142.710.33
Ροή ΗΠΑ7565.969.63
Καναδάς3389.029.26
Ολλανδία11430.056.36
Κύπρος16313.424.16
Σιγκαπούρη23630.493.08

Όταν μείναμε στη Βόρεια Αμερική, το SaferVPN κατάφερε καλά, αν όχι εντυπωσιακά, αποτελέσματα. Ο λανθάνων χρόνος μας παρέμεινε χαμηλός και εγκαταλείψαμε περίπου το 40% της ταχύτητας λήψης. Παραδόξως, όμως, ο διακομιστής ροής των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν πιο κοντά στην τοποθεσία δοκιμών μας, έκανε χειρότερο από ένα κέντρο δεδομένων στη Βρετανική Κολομβία.

Το να πηγαίνεις σε άλλα μέρη του κόσμου είναι κατά κύριο λόγο αδιαμφισβήτητο, εκτός αν έχεις μια γρήγορη σύνδεση στο σπίτι. Περίπου το 20 τοις εκατό της απροστάτευτης ταχύτητάς μας, οι Κάτω Χώρες και η Σιγκαπούρη ήταν αργές, όπως και το κέντρο δεδομένων της Κύπρου, το οποίο δεν μας έδωσε καν 10 τοις εκατό.

Ωστόσο, ο λανθάνων χρόνος παρέμεινε χαμηλός σε όλες τις τοποθεσίες. Αν και το αρχικό άλμα στο λανθάνοντα χρόνο αποκλείει το SaferVPN από τον καλύτερο οδηγό VPN για τυχερά παιχνίδια, δεν θα πρέπει να μειωθεί για αυτόν τον σκοπό. Λαμβάνοντας υπόψη την ανθεκτικότητά του σε μπλοκ μεσολάβησης, είναι μια καλή επιλογή για περιήγηση αποκλειστικών τίτλων στο PlayStation Network ή στο Xbox Live, ακόμα και αν ο λανθάνων χρόνος δεν είναι ο καλύτερος που έχουμε δει.

Ασφάλεια

Το SaferVPN χρησιμοποιεί το παλιό αίτημα μάρκετινγκ «κρυπτογράφηση τραπεζικού επιπέδου», αλλά, παρόλα αυτά, είναι ασφαλές. Χρησιμοποιεί AES 256-bit με OpenVPN από προεπιλογή, αλλά υποστηρίζει επίσης IKEv2, L2TP / IPSec και PPTP. Υπάρχει μια “αυτόματη” ρύθμιση, η οποία, βάσει των δοκιμών μας, χρησιμοποιεί το OpenVPN. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να το ενεργοποιήσετε, επειδή επιτρέπει στο SaferVPN να επιστρέψει σε άλλο πρωτόκολλο εάν αποτύχει.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να αλλάξετε την κρυπτογράφηση, ανεξάρτητα από το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείτε. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στους νέους χρήστες. Το υλικό μάρκετινγκ υποδηλώνει ότι το AES 256-bit χρησιμοποιείται σε πρωτόκολλα όταν, στην πραγματικότητα, τα L2TP και PPTP δεν το υποστηρίζουν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην περιγραφή κρυπτογράφησης και στην ανάλυση πρωτοκόλλου VPN.

Κάναμε δοκιμές διαρροής DNS σε πολλούς διακομιστές και το SaferVPN βγήκε με σαφή εγγραφή. Δοκιμάσαμε επίσης διαρροές WebRTC και IP και πέρασαν και αυτές.

Μυστικότητα

Είναι δύσκολο να εμπιστευόμαστε τις πολιτικές απορρήτου, ειδικά με παρόχους όπως το IPVanish να πιάνονται με τα παροιμιώδη παντελόνια τους – διαβάστε την κριτική IPVanish για να μάθετε για αυτό. Ωστόσο, παραμένει η επίθεση αξιώσεων “χωρίς αρχεία καταγραφής” και το SaferVPN δεν παραβιάζει αυτήν την τάση. Ωστόσο, η πολιτική απορρήτου της είναι αρκετά λεπτομερής για να μας δώσει άνεση.

Εν ολίγοις, οι σημαντικές πληροφορίες δεν καταγράφονται ούτε παρακολουθούνται. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους παρόχους VPN, η αλήθεια είναι πιο περίπλοκη.

Όταν συνδέεστε, καταγράφονται τέσσερα πράγματα: η ημερομηνία και η ώρα έναρξης και λήξης της περιόδου σύνδεσης, ο όγκος των δεδομένων που μεταφέρονται κατά τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης, η τοποθεσία στην οποία συνδεθήκατε και η τοποθεσία από την οποία συνδεθήκατε. Το SaferVPN σημειώνει στην πολιτική απορρήτου του ότι δεν καταγράφει τη διεύθυνση IP σας όταν καταγράφει τη χώρα από την οποία συνδεθήκατε.

Καταγράφει αυτές τις πληροφορίες για “διευκόλυνση της παροχής της Υπηρεσίας σε εσάς … και για την προστασία των δικαιωμάτων του SaferVPN, των χρηστών του και άλλων τρίτων.” Το SaferVPN αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να συμμορφωθεί με νομικά αιτήματα, να τα μεταφέρει ως μέρος μιας αναδιοργάνωσης ή συγχώνευσης ή να τα παρέχει σε τρίτους για να διασφαλίσει ότι η υπηρεσία λειτουργεί ομαλά.

Αυτό είναι τρομακτικό, αλλά το SaferVPN καθιστά σαφές ότι η διεύθυνση IP, τα ερωτήματα DNS, το ιστορικό ιστοτόπου και η μεταφορά δεδομένων δεν παρακολουθούνται ή καταγράφονται. Αν και θα ήταν σύμφωνο με την πολιτική απορρήτου του SaferVPN για κοινή χρήση αυτών των πληροφοριών, «απλά δεν υπάρχει».

Όσο καιρό διατηρούνται τα αρχεία καταγραφής, το SaferVPN δεν είναι ξεκάθαρο. Λέει ότι τα στοιχεία του λογαριασμού, όπως το όνομα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, διατηρούνται στο αρχείο για όσο διάστημα έχετε λογαριασμό, αλλά τα αρχεία καταγραφής σχετικά με τη σύνδεση και τη δραστηριότητα μπορούν να διατηρηθούν για όσο διάστημα το SaferVPN θεωρεί κατάλληλο. Σημειώνει ένα μέσο όρο 30 ημερών στην πολιτική απορρήτου.

Το SaferVPN παρέχει μια μελέτη περίπτωσης που συνοψίζει καλά την πολιτική απορρήτου της. Όταν συνδεθήκαμε με τον ανατολικό διακομιστή των ΗΠΑ, θα μπορούσε να δει ότι ένας ανώνυμος χρήστης συνδέθηκε με αυτόν τον διακομιστή, καθώς και ο χρόνος και η διάρκεια της σύνδεσης.

Όπως το λέει η εταιρεία, “ίσως γνωρίζουμε ότι ένας πελάτης SaferVPN είχε πρόσβαση σε έναν από τους διακομιστές μας, αλλά δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς και ποιος έχει πρόσβαση στην υπηρεσία μας.”

Απόδοση ροής

Το SaferVPN έχει ειδικές τοποθεσίες ροής στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο και, βάσει των δοκιμών μας, λειτουργούν. Είχαμε τη δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix και στο BBC iPlayer χωρίς προβλήματα, αλλά η ταχύτητα subpar του SaferVPN το αποκλείστηκε από το καλύτερο VPN για το Netflix και το καλύτερο VPN για οδηγούς BBC iPlayer.

Το Hulu και το Amazon Prime Video δεν ήταν τόσο συνεπή. Ο Hulu εργάστηκε από τον διακομιστή συνεχούς ροής των ΗΠΑ, αλλά απέτυχε όταν χρησιμοποιήσαμε τον βρετανικό. Το Amazon Prime Video, από την άλλη πλευρά, αποκλείστηκε και στα δύο. Παρόλα αυτά, το Netflix και το BBC iPlayer είναι τα πιο σημαντικά για να καρφώσουν και το SaferVPN πετυχαίνει σε αυτό το μέτωπο.

Τοποθεσίες διακομιστή

Το δίκτυο του SaferVPN δεν είναι εντυπωσιακό. Υπάρχουν 43 τοποθεσίες για να διαλέξετε, δύο από τις οποίες είναι περιττές τοποθεσίες που προορίζονται για ροή. Τα περισσότερα από αυτά είναι στην Ευρώπη – 21 από τα 37 – αλλά τα άλλα είναι αρκετά διασκορπισμένα.

safervpn-review-server-τοποθεσίες

Δεδομένης της βάσης του SaferVPN στις ΗΠΑ, περιμέναμε να υπάρχουν περισσότερα κέντρα δεδομένων, αλλά υπάρχουν μόνο τρία: ένα για την ανατολική ακτή, ένα για τη δυτική ακτή και ένα για ροή. Σε άλλα μέρη του κόσμου, οι επιλογές είναι μέτριες. Το SaferVPN διαθέτει έναν διακομιστή στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και μια χούφτα στην Ασία, οπότε αν ψάχνετε για εξωτικές τοποθεσίες, είναι καλύτερο να κοιτάξετε αλλού.

Εξυπηρέτηση πελατών

Παρά το γεγονός ότι είναι νεότερη εταιρεία, το SaferVPN διαθέτει εξαιρετικούς πόρους υποστήριξης. Η βάση γνώσεων αποτελείται κυρίως από οδηγούς «γρήγορης εκκίνησης». Ενώ υπάρχουν οδηγοί για τη χρήση του προγράμματος εγκατάστασης σε Windows, macOS, iOS και Android, υπάρχουν επίσης οδηγοί για την εγκατάστασή του σε δρομολογητές, αποθηκευμένο σε δίκτυο και άλλα.  

Οι οδηγοί είναι υπέροχοι. Το SaferVPN καλύπτει σχεδόν κάθε δυνατή εγκατάσταση, με αναλυτικές οδηγίες και στιγμιότυπα οθόνης. Εκτός από τους οδηγούς για την εγκατάστασή του σε συγκεκριμένες πλατφόρμες, το SaferVPN παρέχει οδηγούς για τη διαμόρφωση διαφορετικών πρωτοκόλλων σε αυτές τις πλατφόρμες.

safervpn-κριτική-οδηγοί

Σε άλλες περιοχές της βάσης γνώσεων, θα βρείτε μια Συχνές ερωτήσεις για χρέωση, ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός VPN και διευκρινίσεις σχετικά με την υπηρεσία του SaferVPN, όλες αναλυτικές και περιλαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες και στιγμιότυπα οθόνης όταν χρειάζεται.

Για άμεση υποστήριξη, το SaferVPN έχει 24/7 ζωντανή συνομιλία και email. Η ζωντανή συνομιλία είναι χρήσιμη για απλές απαντήσεις, αλλά οι περισσότερες λύσεις μπορούν να βρεθούν στη βάση γνώσεων. Παρόλα αυτά, το χρησιμοποιήσαμε περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια του ελέγχου για να διευκρινίσουμε ορισμένες πτυχές της υπηρεσίας.

Επίσης, επικοινωνήσαμε μέσω email σχετικά με τον αριθμό των τοποθεσιών διακομιστή, ο οποίος αναγνωρίζεται στον ιστότοπο. Η ερώτηση είχε ως στόχο να δει αν ο εκπρόσωπος υποστήριξης θα μας ανακατευθύνει στον ιστότοπο ή θα απαντήσει στην ερώτηση. Έκαναν και τα δύο, ευτυχώς, και το έκαναν γρήγορα. Λάβαμε μια απάντηση σε περίπου 15 ώρες.

Η ετυμηγορία

Το SaferVPN είναι ένας φθηνός πάροχος που δεν διαθέτει πολλές δυνατότητες. Ο πυρήνας της υπηρεσίας είναι σταθερός, ωστόσο, με λογικές ταχύτητες κοντά στο σπίτι και πρόσβαση σε πλατφόρμες ροής. Η ασφάλειά του είναι επίσης καλή, αλλά όσοι ασχολούνται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής μπορεί να έχουν πρόβλημα με τα αρχεία καταγραφής που διατηρεί.

Τούτου λεχθέντος, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να περιηγηθούν στα αποκλειστικά στο Netflix με φτηνό τρόπο. Εάν προτιμάτε να αγοράσετε περισσότερα, διαβάστε τις άλλες κριτικές VPN.

Τι πιστεύετε για το SaferVPN; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map