Αναθεώρηση Norton Secure VPN – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Norton Secure VPN

Το Norton Secure VPN είναι μέρος της ευρύτερης οικογένειας Norton της Symantec. Είναι ένα εξαιρετικό VPN, αλλά συνοδεύεται από περιορισμένη δυνατότητα προσαρμογής, καθώς και ορισμένα δευτερεύοντα προβλήματα με σφάλματα. Συνολικά οι αρχάριοι μπορεί να του αρέσουν, αλλά οι πιο έμπειροι χρήστες πιθανότατα δεν θα το αρέσουν. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση Norton VPN για να μάθετε γιατί.


best-VPN-σχόλια

Η Symantec, η εταιρεία πίσω από το Norton, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο παιχνίδι ασφαλείας του υπολογιστή και έχει βελτιωθεί από τις σκοτεινές μέρες της φούσκας και της αφαίρεσής της στη δεκαετία του ’90. Όπως δείχνει η κριτική Norton Security, λέμε πολλά καλά πράγματα για την εταιρεία όταν το κάνει σωστό. Το ίδιο ισχύει και για το προϊόν VPN του, το Norton Secure VPN, πρώην Norton Wifi Privacy.

Κρίνουμε το Norton Secure VPN βάσει των δικών του πλεονεκτημάτων, πράγμα που σημαίνει τη διεξαγωγή πλήρους ελέγχου για να μάθουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα Θα το δοκιμάσουμε για ταχύτητα και ασφάλεια, καθώς και για να ελέγξουμε την προστασία του απορρήτου. Θα εξετάσουμε επίσης την απόδοση ροής, την υποστήριξη πελατών, την ευκολία στη χρήση και τον αριθμό των διακομιστών πριν δώσουμε την ετυμηγορία μας.

Το Norton Secure VPN έχει σχεδιαστεί για απλότητα, αλλά συνοδεύεται από περιορισμένη προσαρμογή. Το αν αυτό είναι καλό εξαρτάται από εσάς. Είναι γρήγορο και μπαίνει στο Netflix εντάξει, αλλά υπάρχουν κουβέντα, όπως ένας πελάτης με λάθη, περιορισμένες επιλογές χώρας και μια ανησυχητική πολιτική απορρήτου.

Αν ψάχνετε για το καλύτερο VPN, το ExpressVPN μπορεί να είναι καλύτερο, όπως δείχνει η κριτική μας στο ExpressVPN.

Περιοχή λογαριασμού Norton

Norton-Chat-Support-A

Norton-Client-Connected

Norton-Client-Splash

Norton-Site-Splash

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Norton Secure VPN δεν είναι υπηρεσία για όσους θέλουν να επιλέξουν τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησής τους ή να προσαρμόσουν την εμπειρία τους σε VPN. Αν αυτό ψάχνετε, σκεφτείτε το NordVPN. Διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Norton-Client-Connecting

Το Norton Secure VPN δεν έχει πολλά να προσφέρει όταν πρόκειται για δυνατότητες και αυτό φαίνεται να είναι σχεδιασμένο. Υπάρχουν πελάτες για iOS, Android, Windows και macOS, αλλά δεν υπάρχει πελάτης Linux.

Οι επιλογές πρωτοκόλλου και κρυπτογράφησης VPN είναι επίσης απαγορευμένες. Το Norton Secure VPN δεν καθιστά σαφές στον ιστότοπό του ή στον πελάτη του ποιο πρωτόκολλο χρησιμοποιεί για συνδέσεις VPN. Δεν μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό το πρωτόκολλο ούτε να επιλέξετε το επίπεδο κρυπτογράφησης στη σύνδεσή σας.

Το μόνο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει με το Norton Secure VPN είναι ένα πρόγραμμα παρακολούθησης διαφημίσεων. Σύμφωνα με το Norton, είναι μια λειτουργία απορρήτου που αποκλείει στοχευμένες διαφημίσεις όταν περιηγείστε στον ιστό. Ενεργοποιείται από προεπιλογή όταν συνδέεστε σε έναν διακομιστή, αλλά μπορείτε να τον απενεργοποιήσετε με έναν διακόπτη στον υπολογιστή-πελάτη.

Ρυθμίσεις Norton-Client

Η αυτόματη σύνδεση και η επιλογή αυτόματου διακομιστή ενεργοποιούνται επίσης από προεπιλογή. Αυτό, πάλι, φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην απρόσκοπτη εμπειρία του VPN. Το Norton Secure VPN αποθαρρύνει την αλληλεπίδραση.

Ένα τόσο περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών θέτει το Norton Secure VPN στο ίδιο πρωτάθλημα με το KeepSolid VPN Lite, όπως δείχνει η κριτική μας στο KeepSolid VPN Lite. Όπως και αυτός ο πάροχος, το Norton Secure VPN εξαιρούσε τις δυνατότητες χάριν απλότητας, παρέχοντας μια μάλλον βασική υπηρεσία συνολικά.

Για χρήστες VPN που θέλουν απλώς να προστατευθούν όταν συνδέονται στο WiFi του καφενείου τους, αυτό είναι εντάξει. Για χρήστες ενέργειας ή για οποιονδήποτε άλλο που περιμένει τυπικές λειτουργίες VPN, όπως ένα killswitch, θα είναι εκτός λειτουργίας, ειδικά όταν οι περισσότερες υπηρεσίες που αναφέρονται στις κριτικές VPN προσφέρουν πολύ περισσότερα.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, το Norton Secure VPN δεν προσφέρει προηγμένες λειτουργίες πέρα ​​από έναν αποκλεισμό παρακολούθησης διαφημίσεων. Υπηρεσίες όπως το Windscribe (διαβάστε την κριτική μας Windscribe) προσφέρουν αποκλεισμό διαφημίσεων ως στάνταρ, οπότε δεν είναι μια ξεχωριστή λειτουργία.

Το Norton Secure VPN είναι τόσο βασικό όσο γίνεται. Η βιβλιοθήκη VPN μας μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να ψάχνετε εάν χρειάζεστε μια υπηρεσία που προσφέρει περισσότερα. Εάν χρησιμοποιείτε Windows, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στον καλύτερο οδηγό VPN για Windows.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Norton Secure VPN

Τιμολόγηση

Αν και το Norton Secure VPN είναι ελαφρύ στις δυνατότητες, είναι εξίσου ελαφρύ στο κόστος. Με 4,99 $ το μήνα για το φθηνότερο μηνιαίο πακέτο, είναι σχεδόν η μισή τιμή ορισμένων από τους κορυφαίους ανταγωνιστές της, όπως το CyberGhost (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost).

Τα πακέτα τιμών για το Norton Secure VPN καθορίζονται από δύο κριτήρια: τον αριθμό των συσκευών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και εάν θέλετε να πληρώνετε ετησίως ή μηνιαίως.

Το Norton Secure VPN προσφέρει πολιτική επιστροφής χρημάτων 60 ημερών για τους συνδρομητές των ετήσιων πακέτων του, αλλά η εγγύηση δεν επεκτείνεται σε όσους το αγοράζουν σε μηνιαία βάση.

Η τιμολόγηση είναι φθηνή και υποθέτουμε ότι αυτό οφείλεται στο σύνολο δυνατοτήτων του Norton Secure VPN, καθώς και ως σημείο εισόδου για πιο ακριβά προϊόντα Norton. Η δυνατότητα εγκατάστασής του σε έως και 10 συσκευές για λιγότερο από $ 10 το μήνα είναι εντυπωσιακή και πιθανότατα μπορεί να χτυπηθεί μόνο από τον αριθμό GooseVPN (διαβάστε την κριτική μας GooseVPN).

Εάν αναζητάτε ένα VPN που επιτρέπει πολλές συσκευές, το Norton Secure VPN συγκρίνεται ευνοϊκά με τις υπηρεσίες του καλύτερου VPN για πολλές συσκευές.

Ευκολία στη χρήση

Όπως αναφέρθηκε, το Norton έκανε μια απλή προσέγγιση με το Norton Secure VPN. Δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι περίπλοκη, αλλά αντ ‘αυτού μια λύση εγκατάστασης για άτομα που δεν ενδιαφέρονται για πολλές επιλογές.

Οθόνη πληρωμών Norton

Η εγγραφή στο Norton Secure VPN είναι απλή. Επιλέγετε το πακέτο σας και περνάτε από τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, κατά τη διάρκεια της οποίας απαιτείται να δημιουργήσετε λογαριασμό Norton.

Είστε υποχρεωμένοι να παραδώσετε το όνομά σας και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας, οι οποίοι προσδιορίζουν προσωπικά χαρακτηριστικά, προτού εγγραφείτε. Τα άτομα που εστιάζονται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής θα εξυπηρετούν καλύτερα μια υπηρεσία όπως η TorGuard (διαβάστε την κριτική μας στο TorGuard.)

Μόλις εγγραφείτε και πληρώσετε, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο λήψης του πελάτη, παρέχοντας έναν άμεσο σύνδεσμο. Η εγκατάσταση είναι απλή. Χρειάζονται μόνο μερικά κλικ για να είναι έτοιμος ο πελάτης.

Norton-Client-Login

Η σύνδεση είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το email και ο κωδικός πρόσβασής σας. Μόλις συνδεθείτε, ο πελάτης θα σας συνδέσει αυτόματα με έναν διακομιστή που επιλέγει.

Πελάτης Norton

Υπάρχουν τρεις βασικοί τομείς στον πελάτη. Η ενότητα “ασφαλές VPN” σας δείχνει την τρέχουσα διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας παράλληλα με έναν μικρό χάρτη και παρέχει ένα κουμπί που σας επιτρέπει να συνδέεστε γρήγορα ή να αποσυνδέεστε από το VPN. Είναι μια απλή, καθαρή διεπαφή που δεν έχει ως στόχο να μπερδέψει τους χρήστες.

Διακομιστές Norton-Client

Η περιοχή “εικονική τοποθεσία” σάς παρέχει μια λίστα χωρών με διακομιστές VPN στις οποίες μπορείτε να συνδεθείτε. Μπορείτε να επιλέξετε ένα έθνος, αλλά δεν μπορείτε να το περιορίσετε σε μια πόλη. Η διεπαφή, πάλι, είναι αρκετά καθαρή και απλή, με την τρέχουσα επιλεγμένη περιοχή σας στην κορυφή. Η επιλογή ενός διακομιστή θα δώσει εντολή στον πελάτη να επιχειρήσει μια σύνδεση.

Norton-Client-Crashed

Αυτό φαίνεται αρκετά εύκολο, αλλά μέσω των δοκιμών, ο πελάτης αποδείχθηκε ότι ήταν λάθη. Οι συνδέσεις διακομιστή δεν σταμάτησαν πάντα όταν επιλέξαμε να ακυρώσουμε μια σύνδεση και πάρα πολλές αλλαγές διακομιστή προκάλεσαν τη διακοπή λειτουργίας του πελάτη, αναγκάζοντάς μας να την κλείσουμε και να επανεκκινήσουμε.

Norton-Client-Ads

Η τρίτη περιοχή είναι η ενότητα “παρακολούθηση διαφημίσεων”, η οποία σας δίνει την επιλογή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού παρακολούθησης διαφημίσεων και να αναφέρετε πόσα προγράμματα παρακολούθησης διαφημίσεων έχει αποκλείσει το Norton Secure VPN με την πάροδο του χρόνου. Αν ψάχνετε για έναν αποκλεισμό διαφημίσεων με πλήρεις δυνατότητες, ίσως θελήσετε να δείτε τους καλύτερους αποκλεισμούς αναδυόμενων παραθύρων.

Όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχουν πολλά στον τομέα των “ρυθμίσεων”. Στην επάνω δεξιά γωνία του πελάτη, υπάρχουν επιλογές για τον λογαριασμό σας και ένα σύντομο μενού ρυθμίσεων για τον πελάτη.

Ο πελάτης σας επιτρέπει μόνο να αλλάξετε δύο διαφορετικές ρυθμίσεις. Από προεπιλογή, ο πελάτης θα σας συνδέσει αυτόματα σε έναν διακομιστή VPN κατά τη φόρτωση του πελάτη, καθώς και την εκκίνηση του πελάτη κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από το μενού ρυθμίσεων.

Όλα επιστρέφουν στην απλότητα με το Norton Secure VPN. Με επιλογές όπως η αυτόματη εκκίνηση και η αυτόματη σύνδεση ενεργοποιημένες αυτόματα, το Norton έχει σχεδιάσει μια υπηρεσία που απαιτεί λίγη είσοδο από τον χρήστη μόλις εγκατασταθεί. Υπάρχουν λίγες επιλογές εκτός αυτών, πέρα ​​από την επιλογή ενός διακομιστή με βάση τη χώρα.

Ταχύτητα

Το Norton δεν μπορεί να βασιστεί στην απλότητα εάν θέλει να πετύχει η υπηρεσία VPN. Η ταχύτητα είναι εξίσου σημαντική. Γι ‘αυτό δείτε πόσο γρήγορο είναι το Norton Secure VPN, ειδικά σε σύγκριση με τις καταχωρίσεις στη λίστα με τις ταχύτερες υπηρεσίες VPN.

Πραγματοποιήσαμε δοκιμές ταχύτητας σε αρκετούς διακομιστές σε όλο τον κόσμο, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με τη μη προστατευμένη τοποθεσία μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα αποτελέσματα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Τοποθεσίες: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Χωρίς προστασία (Ηνωμένο Βασίλειο)1435.815.35
Βέλγιο2134.385.08
Ιταλία3334.315.07
Ισραήλ8023.925.04
Ισραήλ10619.374.64
Χονγκ Κονγκ4014.751.70

Το Norton Secure VPN τα πήγε καλά στις δοκιμές ταχύτητας, ειδικά στην Ευρώπη.

Οι συγκρίσιμες ευρωπαϊκές τοποθεσίες διακομιστών στην Ιταλία και το Βέλγιο πραγματοποίησαν σχεδόν ίδιες ταχύτητες με τη μη προστατευμένη σύνδεση, με απώλεια μόνο περίπου 1 megabit ανά δευτερόλεπτο στις ταχύτητες λήψης. Ο λανθάνων χρόνος ήταν επίσης κοντά στην αρχική σύνδεση, όπως και οι ταχύτητες μεταφόρτωσης.

Οι ταχύτητές μας μειώθηκαν καθώς η απόσταση από τους διακομιστές που δοκιμάσαμε αυξήθηκε. Η ταχύτητα λήψης του Ισραήλ μειώθηκε στα περίπου 24 Mbps, αλλά η ταχύτητα μεταφόρτωσης παρέμεινε κοντά στο αρχικό. Ο λανθάνων χρόνος, στα 80 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ήταν επίσης λογικός λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση.

Εάν χρησιμοποιείτε διακομιστές σε κοντινή απόσταση ή εντός της ίδιας ηπείρου, το Norton Secure VPN θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για ροή περιεχομένου ή να παίζετε παιχνίδια, ακόμη και σε σύγκριση με εκείνους στο καλύτερο κατάλογο VPN για παιχνίδια.

Οι δοκιμές μας για έναν διακομιστή των ΗΠΑ έδειξαν εντυπωσιακό λανθάνοντα χρόνο δεδομένης της απόστασης. Στα 106 ms, η ροή ή το παιχνίδι από μια σύνδεση διακομιστή των ΗΠΑ θα ήταν αποδεκτή, τοποθετώντας την στο ίδιο πρωτάθλημα με το Mullvad (διαβάστε την κριτική Mullvad.) Οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης ήταν επίσης γρήγορες.

Ο μόνος αργός διακομιστής που δοκιμάσαμε ήταν στο Χονγκ Κονγκ. Είχε λανθάνουσα κατάσταση 401 ms και ταχύτητα λήψης μικρότερη από 5 Mbps. Σε περίπου 6.000 μίλια από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Μπορεί να έχετε καλύτερες ταχύτητες εάν βρίσκεστε πιο κοντά στην Ασία.

Το Norton εμποδίζει το torrent, οπότε αν και οι ταχύτητες είναι μεγάλες, το Norton Secure VPN δεν είναι υποψήφιος για το καλύτερο VPN για torrent. Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο VPN, θα μπορούσατε να κάνετε χειρότερα από το Norton Secure VPN. Διαβάστε την κριτική μας για το BoxPN για να δείτε τι εννοούμε.

Ασφάλεια

Αν και η Norton ισχυρίζεται ότι προσφέρει “κρυπτογράφηση τραπεζικού επιπέδου” για τη σύνδεσή σας, δεν υπάρχουν πληροφορίες στον ιστότοπο της Norton σχετικά με τα πρωτόκολλα VPN ή την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί για να το κάνει αυτό.

Norton-Client-Files

Κοιτάζοντας τα αρχεία πελάτη των Windows, διαπιστώσαμε ότι το Norton Secure VPN χρησιμοποιεί το OpenVPN. Δεν μπορείτε να προσαρμόσετε την ασφάλεια σύνδεσης, επομένως φαίνεται να είναι το μόνο πρωτόκολλο που έχετε στη διάθεσή σας. Όπως εξηγεί η ανάλυση πρωτοκόλλου VPN, το OpenVPN είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για τους περισσότερους χρήστες χάρη στα οφέλη ταχύτητας και ασφάλειας.

Norton-Chat-Support-C

Μια συνομιλία με την υποστήριξη συνομιλίας Norton επιβεβαίωσε ότι το Norton Secure VPN χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit και OpenVPN για Windows και Android, αλλά, μάλλον μυστηριωδώς, το πρωτόκολλο για macOS δεν μπόρεσε να αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας.

Έννοια μας είναι ότι ο αντιπρόσωπος υποστήριξης απλά δεν γνώριζε τις πληροφορίες. Θα συζητήσουμε σε βάθος την ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών αργότερα σε αυτήν την κριτική.

Για να δούμε πόσο ασφαλές είναι το Norton Secure VPN κατά τη χρήση, πραγματοποιήσαμε έναν έλεγχο για διαρροές WebRTC, IP και DNS. Δεν υπήρχαν προβλήματα. Δεν υπάρχουν προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας, όπως ένα killswitch ή split tunneling, με το Norton Secure VPN, οπότε δεν θα κάνει την πιο ασφαλή σύντομη λίστα VPN.

Εάν αναζητάτε ένα VPN που διαθέτει πιο προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας, καθώς και περισσότερη προσαρμογή από ό, τι με το Norton Secure VPN, ρίξτε μια ματιά στο AirVPN (διαβάστε την κριτική μας για το AirVPN.)

Μυστικότητα

Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο ή την ασφάλεια, συνιστάται να αποφύγετε εταιρείες VPN με έδρα τις ΗΠΑ, ειδικά επειδή οι ΗΠΑ είναι το κύριο συστατικό του δικτύου πληροφοριών Five Eyes. Εάν δεν είστε οπαδός της κυβερνητικής επιτήρησης, αναζητήστε υπηρεσίες VPN που φιλοξενούνται σε χώρες με τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου, όπως οι Σεϋχέλλες.

Η Symantec, η εταιρεία πίσω από το Norton, εδρεύει στην Καλιφόρνια, οπότε από την άποψη της ιδιωτικής ζωής, είστε στο κρησφύγετο του λιονταριού. Ωστόσο, η Symantec λέει ότι το Norton Secure VPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ορισμό σας.

Η πολιτική απορρήτου της αναφέρει ότι καταγράφει πληροφορίες συσκευής, όπως το λειτουργικό σας σύστημα και το όνομα της συσκευής σας, καθώς και τη χρήση των δεδομένων σας. Λέει ότι οι διευθύνσεις IP του χρήστη δεν καταγράφονται όταν συνδέεστε, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η αναγνώριση των χρηστών.

Η Symantec εκτελεί ανάλυση σε πραγματικό χρόνο ως μέρος της «αυτοματοποιημένης διαχείρισης της κυκλοφορίας βάσει κανόνων», κατά πάσα πιθανότητα για παρακολούθηση για όποιον κάνει κατάχρηση της υπηρεσίας του με σημαντική χρήση δεδομένων. Λέει ότι μπορεί να παρακολουθεί “ιστότοπους προορισμού ή διευθύνσεις IP”, οι οποίες, αν και η Symantec δεν καταγράφει αυτές τις πληροφορίες, μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με την πολιτική, οι υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε, οι ιστότοποι που επισκέπτεστε και οτιδήποτε κάνετε με τη σύνδεσή σας δεν καταγράφονται.

Από πλευράς απορρήτου, η Symantec προσφέρει μια μικτή τσάντα για τους χρήστες. Διαφημίζει μια υπηρεσία που δεν αποθηκεύει ή καταγράφει πληροφορίες, αλλά ανησυχεί ότι τα συστήματά της παρακολουθούν, σε πραγματικό χρόνο, τις υπηρεσίες και τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, ακόμη και αν δεν είναι τεχνικά συνδεδεμένοι.

Δεδομένου ότι η Symantec εδρεύει επίσης στις ΗΠΑ, δεν μπορούμε να το προτείνουμε σε όσους ανησυχούν πραγματικά για το απόρρητό τους.

Απόδοση ροής

Το Norton Secure VPN δεν διαφημίζεται ως υπηρεσία φιλική για ροή, αλλά η ροή είναι μία από τις μεγαλύτερες κληρώσεις για VPN, οπότε αξίζει να δείτε πόσο καλά αποδίδει μια υπηρεσία όταν θέλετε να κάνετε ροή περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Υποστήριξη Norton-Netflix

Για το σκοπό αυτό, δοκιμάσαμε το δυναμικό ροής του Norton Secure VPN σε υπηρεσίες όπως το BBC iPlayer και το Netflix. Καταφέραμε να φτάσουμε σε γεωγραφικά αποκλεισμένες τοποθεσίες Netflix, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, από τη βάση μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστώντας το Norton Secure VPN μια ισχυρή επιλογή για τους χρήστες, ειδικά σε σύγκριση με τα VPN στο καλύτερο σύντομο κατάλογο VPN για το Netflix.

Παρόμοια δοκιμή του BBC iPlayer, χρησιμοποιώντας τον διακομιστή του Ηνωμένου Βασιλείου, λειτούργησε καλά. Δεν υπήρχαν σφάλματα και η ροή ήταν γρήγορη και δεν έκανε buffer.

Όπως έδειξαν οι δοκιμές ταχύτητας, το Norton Secure VPN έχει μεγάλες ταχύτητες και χαμηλό λανθάνοντα χρόνο. Η ευκολία στην οποία παρακάμπτει το geoblocking και η ποιότητα ροής καθιστούν το Norton Secure VPN μια καλή εναλλακτική λύση για τα VPN στο καλύτερο VPN μας για ανάλυση ροής.

Τοποθεσίες διακομιστή

Δεν είναι σαφές πόσους διακομιστές βρίσκονται στο δίκτυο Norton Secure VPN επειδή η Symantec δεν παρέχει αυτές τις πληροφορίες. Υπάρχουν 29 χώρες στον πελάτη.

Είναι απογοητευτικό που η Symantec δεν έχει δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχουν εκατοντάδες στις ΗΠΑ, αλλά μόνο ένα στο Ισραήλ. Απλώς δεν γνωρίζουμε και δεν ήταν πρόθυμοι να χωρίσουν αυτές τις πληροφορίες μέσω της ζωντανής συνομιλίας.

Δεν υπάρχουν πολλές χώρες που φιλοξενούνται από το Norton Secure VPN. Τα περισσότερα βασίζονται στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική, με μερικούς διακομιστές στην Ασία και την Ωκεανία. Υπάρχει μόνο ένας διακομιστής για την Αφρική, που βρίσκεται στη Νότια Αφρική και στη Νότια Αμερική, που βρίσκεται στη Βραζιλία.

Ανεξάρτητα από το πώς το περιστρέφετε, αυτό δεν είναι μεγάλη γεωγραφική κάλυψη, ειδικά σε σύγκριση με το ExpressVPN ή το CyberGhost, με χιλιάδες διακομιστές μεταξύ τους, όπως εξηγεί η σύγκριση ExpressVPN εναντίον CyberGhost.

Εξυπηρέτηση πελατών

Με τη μάρκα Norton και τη γενεαλογία που έχει η Symantec, περιμέναμε μεγάλα πράγματα από την εξυπηρέτηση πελατών της Symantec. Μπορείτε να λάβετε βοήθεια μέσω μερικών διαφορετικών μεθόδων, όπως 24ωρη ζωντανή συνομιλία και τηλεφωνική υποστήριξη.

Υποστήριξη Norton-Site

Αν προτιμάτε να κάνετε ερωτήσεις από την κοινότητα Norton, υπάρχει διαθέσιμο ένα φόρουμ για τους χρήστες να δημοσιεύουν ερωτήσεις και σχόλια. Υπάρχει επίσης μια βάση γνώσεων με βασικές ερωτήσεις και συχνές ερωτήσεις.

Για να δοκιμάσουμε την υποστήριξη πελατών της Symantec, αποφασίσαμε να κάνουμε μερικές ερωτήσεις χρησιμοποιώντας τη ζωντανή συνομιλία σχετικά με πράγματα που δεν ήταν άμεσα σαφή στον ιστότοπο του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοκόλλων VPN που χρησιμοποιεί το Norton Secure VPN, ποιο επίπεδο κρυπτογράφησης είναι διαθέσιμο και πόσους διακομιστές έχει.

Norton-Chat-Support-B

Περιμέναμε λίγα λεπτά για μια απάντηση, αλλά λάβαμε απαντήσεις. Αν και δεν θα μας έλεγαν πόσους διακομιστές χρησιμοποιούνται, μας έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την κρυπτογράφηση και τα πρωτόκολλα. Οι απαντήσεις ήταν γρήγορες, αλλά δεν θα απαντούσαν στην ερώτησή μας σχετικά με τα πρωτόκολλα macOS.

Είναι πιθανό ο αντιπρόσωπός μας να μην γνώριζε τι μιλούσαν, κάτι που μπορεί να εξηγήσει την απάντησή τους.

Συνολικά, η εξυπηρέτηση πελατών είναι μια χαρά. Είναι μια ωραία πινελιά που είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και εξυπηρετείτε καλά από το φόρουμ υποστήριξης και τη ζωντανή συζήτηση για βασικές ερωτήσεις. Ωστόσο, η γνώση είναι βασική.

Η ετυμηγορία

Σε αντίθεση με τα περισσότερα VPN που εξετάζουμε, το Norton είναι μια μάρκα που έχει αναγνώριση ονόματος – ακόμη και η γιαγιά σας πιθανότατα το έχει ακούσει. Το Norton Secure VPN δεν είναι κακό VPN όταν σκεφτείτε ποιος στοχεύει και γιατί.

Είναι μια βασική υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση σε μία από τις καλύτερες και υψηλότερες τιμές, σουίτες ασφαλείας. Είναι απλό και μερικοί μπορεί να το αποκαλούν γυμνά, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο γρήγορα VPN που έχουμε δει. Είναι λειτουργικό, λειτουργεί και, για αρχάριους, κάνει σχεδόν τα πάντα για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διακομιστή.

Οι προχωρημένοι χρήστες δεν θα είναι ευχαριστημένοι με το Norton Secure VPN, επειδή δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου επιλογές για την προσαρμογή της εμπειρίας VPN. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην τιμή, ωστόσο, με ένα από τα φθηνότερα μηνιαία πακέτα που έχουμε δει.

Τούτου λεχθέντος, οι streamers θα είναι ευτυχείς: Το Norton Secure VPN μεταδίδει ροές Netflix και BBC iPlayer χωρίς προβλήματα ή επιβράδυνση. Θα ήταν υποψήφιος στα καλύτερα VPN μας για τη λίστα BBC iPlayer. Η Torrenting αποκλείεται από την υπηρεσία, οπότε θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού αν είστε πειρατής.

Το Norton Secure VPN δεν είναι τόσο καλή όσο το ExpressVPN ή το NordVPN, αλλά αν θέλετε ένα φθηνό, χωρίς φθηνά VPN, θα μπορούσε να είναι για εσάς. Απλώς να γνωρίζετε ότι είναι πάροχος VPN με έδρα τις ΗΠΑ, οπότε η απόκρυψη από τον θείο Σαμ θα είναι δύσκολη, παρόλο που διαφημίζεται ως “χωρίς καταγραφή VPN”.

Έχετε τις δικές σας σκέψεις για το Norton Secure VPN για κοινή χρήση; Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω και σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτήν την κριτική.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map