Αναθεώρηση NordVPN – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση NordVPN

Το NordVPN είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους VPN εκεί έξω, χάρη στην ευκολία χρήσης του, την εξαιρετική ασφάλεια και το ευρύ δίκτυο διακομιστών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μας άρεσε και δεν μας άρεσε για την υπηρεσία σε αυτήν την ολοκληρωμένη κριτική.


Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Ήμασταν πάντα οπαδοί του NordVPN, όχι λόγω του τι είναι, αλλά τι θα μπορούσε να είναι. Θα μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει την επιλογή μας για το καλύτερο VPN, ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας ExpressVPN). Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε στη σύγκριση ExpressVPN εναντίον NordVPN, η συνέπεια κάνει τη διαφορά και ο NordVPN αγωνίζεται όταν πρόκειται για αυτό.

Σε αυτήν την κριτική NordVPN, θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα λίγα ατυχημένα μειονεκτήματα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, θα μιλήσουμε για λειτουργίες, τιμές, φιλικότητα προς το χρήστη, ταχύτητα, ασφάλεια, απόρρητο, ροή, τοποθεσίες διακομιστή και υποστήριξη πελατών. Στο τέλος, θα σας δώσουμε την απόφασή μας για το αν αξίζει τον κόπο το NordVPN ως υπηρεσία VPN.

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Αυτό όμως έρχεται με προειδοποιήσεις. Η ασυνεπής ταχύτητα στους διακομιστές δεν σημαίνει μόνο ότι δεν βελτιστοποιείτε τη σύνδεσή σας, αλλά σημαίνει ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να αναζητήσετε τους διακομιστές που σας εξυπηρετούν, το NordVPN δεν μπορεί να ταιριάζει.

Αναθεώρηση βίντεο NordVPN

Εναλλακτικές λύσεις για το NordVPN

Χαρακτηριστικά

Εάν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει το NordVPN από την υπόλοιπη αγορά εικονικού ιδιωτικού δικτύου, είναι τα χαρακτηριστικά του. Διατηρώντας μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη, το NordVPN διαθέτει πολλές δυνατότητες. Υπάρχουν δυνατότητες που κάνουν την εφαρμογή πιο λειτουργική, καθώς και μια ποικιλία λειτουργιών ασφαλείας για να σας προστατεύσουν σε πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

Το NordVPN σάς επιτρέπει να καθορίσετε τον διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε κατά την εκκίνηση. Δεδομένων των εξειδικευμένων διακομιστών του, αυτή είναι μια χρήσιμη λειτουργία. Τα περισσότερα VPN είναι προεπιλεγμένα στην ταχύτερη τοποθεσία που εντοπίστηκε.

Στο γενικό σημείο ασφαλείας, το NordVPN περιλαμβάνει διακόπτη kill και CyberSec. Το CyberSec είναι ένα κακόβουλο λογισμικό και εργαλείο αποκλεισμού διαφημίσεων που περιλαμβάνεται δωρεάν με οποιαδήποτε συνδρομή NordVPN. Αν και δεν αντικαθιστά το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς, είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία αποκλεισμού διαφημίσεων που έχουμε δει από ένα VPN.

Αν και ο διακόπτης kill δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, το NordVPN έχει ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό. Ένας διακόπτης kill το κάνει έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο μόνο όταν ένα VPN είναι ενεργό, διασφαλίζοντας ότι δεν θα περάσουν προσωπικά δεδομένα από τις ρωγμές. Το NordVPN το κάνει αυτό, αλλά σας επιτρέπει επίσης να εμφανίζεται αόρατο σε συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο και να καθορίσετε με ποιες εφαρμογές θα το χρησιμοποιήσετε.

nordvpn-κριτική-killswitch

Το “kill app”, όπως αναφέρεται γενικά, είναι ασυνήθιστο μεταξύ των VPN. Ορίζοντας εφαρμογές, το NordVPN θα διακόψει τη σύνδεση με αυτές τις εφαρμογές όταν το VPN αποτύχει, διατηρώντας ανέπαφη την κανονική σας σύνδεση. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εκτελέσετε ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας χωρίς διακοπή, ενώ προστατεύετε την περιήγησή σας, είναι απαραίτητο.

Θυμίζει το split tunneling αλλά όχι το ίδιο. Το Split tunneling σάς επιτρέπει να στέλνετε κάποια κίνηση μέσω της σήραγγας VPN ενώ η άλλη κίνηση χρησιμοποιεί την κανονική σας σύνδεση. Αν και οποιοδήποτε VPN μπορεί να ρυθμιστεί με αυτόν τον τρόπο, λίγοι πάροχοι περιλαμβάνουν έναν τρόπο να το κάνουν στη διεπαφή (διαβάστε την αναθεώρηση PureVPN για παράδειγμα). Παρά τα πολλά χαρακτηριστικά του, το NordVPN λείπει από αυτό.

Ειδικοί διακομιστές του NordVPN

Αν και το app kill, το CyberSec και ο έλεγχος εκκίνησης είναι χρήσιμοι, οι ειδικοί διακομιστές του NordVPN είναι, επίσης, ειδικοί. Το NordVPN περιλαμβάνει τέσσερις γεύσεις: P2P, Double VPN, Dedicated IP και Onion over VPN. Οι διακομιστές peer-to-peer μιλούν μόνοι τους – θα τους χρησιμοποιούσατε για torrenting – όπως και οι αποκλειστικοί IP, αλλά οι διακομιστές διπλού VPN και Onion είναι ενδιαφέροντες.

Οι διακομιστές διπλού VPN χρησιμοποιούν αυτό που είναι γνωστό ως σύνδεση «διπλού hop», η οποία παρουσιάστηκε από την Windscribe (διαβάστε την κριτική Windscribe). Αντί να συνδέεστε σε έναν διακομιστή, θα αναπηδείτε από έναν διακομιστή σε έναν άλλο, διπλασιάζοντας ουσιαστικά το επίπεδο ασφάλειας. Αυτός, μεταξύ άλλων λόγων, είναι ο λόγος για τον οποίο το NordVPN έφτασε στις καλύτερες υπηρεσίες VPN για τον οδηγό της Κίνας.

Το Onion over VPN εκτελεί παρόμοια λειτουργία, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε στο δίκτυο Tor μέσω σύνδεσης VPN. Το Tor έχει τα μειονεκτήματά του, όπως μπορείτε να δείτε στο άρθρο VPN έναντι διακομιστή μεσολάβησης έναντι Tor, αλλά είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για πραγματική ανωνυμία.

Εκτός από τους εξειδικευμένους διακομιστές, μπορείτε να ρυθμίσετε το NordVPN να συνδέεται μόνο σε συγκαλυμμένους διακομιστές στο μενού επιλογών. Δεν θα έχουμε δυσάρεστες λεπτομέρειες, αλλά ενεργοποιώντας τη ρύθμιση θα σας επιτρέψει να παρακάμψετε την αυστηρή λογοκρισία ανακαλύπτοντας τα δεδομένα κάθε πακέτου καθώς αποστέλλεται.

Επισκόπηση δυνατοτήτων NordVPN

Λογότυπο NordVPNwww.nordvpn.com

Ξεκινά από 349 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
Πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
6

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
30 μέρες

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
5244 σε 62 χώρες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS, Linux

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης
Chrome, Firefox

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN, IKEv2

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση
24/7

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμές NordVPN

Όσον αφορά τα καλύτερα VPN, το NordVPN είναι από τα φθηνότερα. Αν και η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει φθηνότερη τιμή από μήνα σε μήνα (διαβάστε την αναθεώρηση PIA μας), η NordVPN προχωρά μπροστά από τον ανταγωνισμό με πολυετή σχέδια υψηλής αξίας. Τούτου λεχθέντος, όσοι δεν μπορούν να δεσμεύσουν 125 $ κατά την εγγραφή θα αναγκαστούν να πάνε μηνιαίως.

Όσον αφορά τα μηνιαία προγράμματα, το NordVPN δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και το καλύτερο. Το PIA και το TorGuard είναι περίπου η μισή τιμή (διαβάστε την κριτική μας στο TorGuard), ενώ το Hide.me και το Astrill είναι ενάμισι ή ακόμη και δύο φορές πιο ακριβό (διαβάστε την κριτική Hide.me και την κριτική Astrill). Αν και το NordVPN δεν είναι τόσο ακριβό όσο αυτά τα δύο, το μηνιαίο πρόγραμμα είναι η χειρότερη επιλογή στη σειρά του.

Το ετήσιο πρόγραμμα δεν είναι επίσης εντυπωσιακό. Το NordVPN μπορεί να σας εξοικονομήσει $ 5- $ 10 σε σχέση με άλλους παρόχους κορυφαίων ραφιών, αλλά η σύναψη συμβολαίου για ένα χρόνο δεν φαίνεται υπέροχη σε σύγκριση με τις επιλογές δύο και τριών ετών.

Το NordVPN έρχεται από μόνο του με αυτά τα σχέδια. Η τιμή των δύο ετών είναι σχεδόν η ίδια με ένα έτος με τους περισσότερους παρόχους. Τα τρία χρόνια είναι μόνο λίγα δολάρια περισσότερα και οι περισσότεροι πάροχοι δεν προσφέρουν ένα σχέδιο για πολύ. Ο μόνος ανταγωνιστής του NordVPN για πολυετή σχέδια είναι το CyberGhost, το οποίο κάνει κάπως δύο και τρία χρόνια σχέδια ακόμη φθηνότερα (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost και το κομμάτι NordVPN vs CyberGhost).

Αν και παρέχει μεγάλη αξία, το σύστημα τιμολόγησης του NordVPN δεν είναι χωρίς σφάλματα. Επειδή οι επιλογές από μήνα σε μήνα και ετήσιες προσφέρουν μικρή αξία, αναγκάζεστε να αγοράσετε εκ των προτέρων δύο ή τρία χρόνια. Για παράδειγμα, το CyberGhost έχει υψηλότερο μηνιαίο επιτόκιο, αλλά είναι περίπου 20 $ φθηνότερα για ένα χρόνο.

Είναι κριτική, αλλά όχι μαζική. Το NordVPN παραμένει μια από τις καλύτερες τιμές στην αγορά λόγω των πολυετών επιλογών του και η συμπερίληψη έξι ταυτόχρονων συνδέσεων καθιστά το πακέτο ακόμη πιο ελκυστικό. Τα πακέτα επιστρέφονται και για 30 ημέρες, έτσι μπορείτε να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε.

Όσον αφορά τις μεθόδους πληρωμής, το NordVPN είναι καλύτερο από τα περισσότερα, αλλά δεν δέχεται μετρητά όπως το Mullvad (διαβάστε την κριτική μας στο Mullvad). Εκτός από τις πιστωτικές κάρτες και τις επιλογές τοπικής πληρωμής, δέχεται bitcoin, Ethereum και Ripple. Πρόσφατα, διέκοψε τις πληρωμές μέσω PayPal, κάτι που είναι τρομερό.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η εγγραφή στο NordVPN είναι πολύ εύκολη. Αφού επιλέξετε ένα πρόγραμμα, εισαγάγετε το email σας και επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής, το NordVPN θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε τη διεύθυνση email σας και να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό εγγραφής, αλλά θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτόν για να ενεργοποιήσετε τη συνδρομή σας. Αφού ορίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, το NordVPN θα κατεβάσει αυτόματα την εφαρμογή.

nordvpn-κριτική-εγγραφή

Πριν μεταβείτε στην εφαρμογή για υπολογιστές, ας μιλήσουμε για τον πίνακα ελέγχου λογαριασμού. Μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ στο “Ο λογαριασμός μου” στην επάνω δεξιά γωνία. Μπορεί να μην έχετε πολύ πρόσβαση στην περιοχή, αλλά εκεί μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις χρέωσης, να αλλάξετε το σχέδιό σας και να αγοράσετε ειδικές διευθύνσεις IP. Θα βρείτε επίσης τις εφαρμογές που προσφέρει το NordVPN, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων Chrome και Firefox.

Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης είναι βασική, παρέχοντας μια διαδικασία σύνδεσης με απογυμνωμένο, αλλά αξίζει να την εγκαταστήσετε. Χρησιμοποιώντας την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, θα έχετε πρόσβαση στο CyberSec και ένα εργαλείο που αποκλείει τις πληροφορίες WebRTC. Όσον αφορά τη σύνδεση, είναι καλύτερο να παραμείνετε στην εφαρμογή για υπολογιστές.

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να εγκαταστήσει η NordVPN την εφαρμογή της και την κάρτα εικονικού δικτύου. Αφού γίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε και το NordVPN θα σας εκκινήσει στην κύρια οθόνη του.

Η διεπαφή είναι διαφορετική από σχεδόν κάθε άλλο VPN που έχουμε δοκιμάσει. Το NordVPN ανοίγει με έναν τεράστιο χάρτη που δείχνει τις χώρες όπου διαθέτει διακομιστές. Το παράθυρο έχει δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε όσα ή λιγότερα από το χάρτη θέλετε.

nordvpn-review-interface

Συνοδεύοντας την προβολή της Γης υπάρχει μια λίστα χωρών, καθώς και οι διακομιστές εξειδίκευσης του NordVPN. Η πλοήγηση και η σύνδεση είναι ενσωματωμένα στην κύρια διεπαφή, παρέχοντας μια απλοποιημένη και ελκυστική προσέγγιση σε VPN που σπάνια βλέπουμε.

Κάνοντας κλικ σε έναν από τους δείκτες χαρτών, θα συνδεθείτε με τον καλύτερο διακομιστή σε αυτήν τη χώρα. Λάβετε υπόψη ότι ο χάρτης αντιπροσωπεύει μόνο χώρες, όχι περιοχές ή μεμονωμένους διακομιστές. Αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη τοποθεσία μέσα σε μια χώρα, θα πρέπει να το κάνετε με τον σκληρό τρόπο.

nordvpn-κριτική-δείκτης-επιλογή

Η προσπάθεια της NordVPN να καθαρίσει την εμπειρία σύνδεσης VPN συνοδεύεται από σχεδιαστικές συνέπειες. Χρησιμοποιώντας το αριστερό μενού, μπορείτε να κάνετε κλικ σε μια χώρα για να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή σε αυτό – όπως ακριβώς κάνετε στον χάρτη – αλλά η εύρεση ενός συγκεκριμένου διακομιστή είναι δύσκολη. Υπάρχουν τρεις κουκκίδες δίπλα σε κάθε χώρα που σας επιτρέπουν να καθορίσετε σε ποια περιοχή προσπαθείτε να συνδεθείτε.

Μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένους διακομιστές, αλλά μόνο από το μικροσκοπικό αναπτυσσόμενο μενού στο αναδυόμενο παράθυρο επιλογής περιοχής. Σε τοποθεσίες όπως οι ΗΠΑ, που διαθέτουν σχεδόν 2.000 διακομιστές, η εύρεση αυτού που θέλετε μπορεί να είναι πόνος. Επιπλέον, το NordVPN δεν επισημαίνει πού βρίσκονται οι διακομιστές. Η πιο προδιαγραφή που θα λάβετε είναι η χώρα και η γενική περιοχή.

nordvpn-κριτική-διακομιστής-πλοήγηση

Ευτυχώς, μπορείτε να αγαπηθείτε ή να αναζητήσετε διακομιστές. Το NordVPN θα δημιουργήσει αυτόματα μια νέα καρτέλα στο επάνω μέρος του μενού πλοήγησης διακομιστή με τις αγαπημένες σας τοποθεσίες.

Πάνω από τη λίστα των διακομιστών βρίσκονται οι εξειδικευμένοι διακομιστές, για τους οποίους συζητήσαμε στην ενότητα “δυνατότητες”. Όπως και με τις άλλες τοποθεσίες, κάνοντας κλικ σε μια επιλογή ειδικότητας θα σας συνδέσει αυτόματα με τις πιο γρήγορες διαθέσιμες επιλογές και μπορείτε να καθορίσετε πού συνδέεστε χρησιμοποιώντας τις τρεις κουκκίδες δίπλα σε κάθε επιλογή.

Στο επάνω μέρος της διεπαφής, υπάρχει μια καρτέλα για ρυθμίσεις. Σε αντίθεση με τα περισσότερα VPN, τα οποία τοποθετούν πολλές καρτέλες στο μενού ρυθμίσεων, το NordVPN συμπιέζει τα πάντα σε μία οθόνη. Κάθε ρύθμιση, συμπεριλαμβανομένου του διακόπτη kill και του CyberSec, διαθέτει διακόπτη εναλλαγής για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση σε αυτό το μενού.

nordvpn-review-ρυθμίσεις

Υπάρχει επίσης ένα κουμπί “Σύνθετες ρυθμίσεις” στο κάτω μέρος της οθόνης που σας επιτρέπει να αλλάξετε το πρωτόκολλο μεταφοράς σας, να ορίσετε προσαρμοσμένο DNS και να χρησιμοποιείτε μόνο διακομιστές που έχουν συγκαλυφθεί. Το NordVPN προειδοποιεί ότι θα πρέπει να χάσετε αυτές τις ρυθμίσεις μόνο αν γνωρίζετε τι κάνετε.

Είναι δύσκολο να παρέχουμε βελτιωμένη εμπειρία χρήστη όταν υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 διακομιστές στο δίκτυό σας και η προσπάθεια του NordVPN δεν γίνεται απαρατήρητη. Ωστόσο, όπως θα δούμε στην επόμενη ενότητα, θα πρέπει να σκάψετε μέσω του δικτύου για να βρείτε τον καλύτερο διαθέσιμο διακομιστή και το NordVPN δεν το κάνει τόσο εύκολο.

Ταχύτητα

Κρίνοντας την ταχύτητα του NordVPN είναι πολύ δύσκολο. Όπως σημειώσαμε στον ταχύτερο οδηγό VPN, εάν χρησιμοποιείτε διακομιστές cherry-pick, είναι η ταχύτερη επιλογή στην αγορά. Ωστόσο, για τη μεγάλη πλειονότητα του δικτύου, η ταχύτητα είναι μέτρια έως τρομερή. Για παράδειγμα, ο προτεινόμενος διακομιστής με βάση την τοποθεσία μας δεν θα φορτώνει καν το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για τον έλεγχο ταχύτητας.

Θέλουμε να κάνουμε μερικές σημειώσεις πριν φτάσουμε στα αποτελέσματα. Το NordVPN διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν καλές και κακές επιδόσεις σε αυτό. Εξαιτίας αυτού, χρησιμοποιούσαμε πάντα τον προτεινόμενο διακομιστή σε μια συγκεκριμένη χώρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η σύνδεση ήταν γρήγορη και σε άλλες, απέτυχε εντελώς.

ΤοποθεσίαΠινγκ
ΚυρίαΚατεβάστε
MbpsΜεταφόρτωση
MbpsΜέσος όρος11277.716.45
Απροστάτευτος9165.510.57
ΗΠΑ # 247923133.538.87
Ηνωμένο Βασίλειο # 20115334.786.06
Ολλανδία # 6614566.915.39
Ιαπωνία # 69159132.833.31
Διπλό VPN (ΗΠΑ στον Καναδά # 4)7920.488.64

Η δοκιμή του NordVPN ήταν ενοχλητική. Ορισμένοι διακομιστές συνδέθηκαν γρήγορα, ενώ άλλοι θα συνδεθούν και δεν θα φορτώνουν ιστοσελίδες. Το να πούμε ότι η παράσταση είναι σποραδική θα ήταν υποτιμημένη. Το NordVPN έχει το υψηλότερο επίπεδο διακύμανσης οποιουδήποτε VPN που έχουμε δοκιμάσει και, αν και τα υψηλά είναι υψηλά, τα χαμηλά είναι επίσης.

Υποθέτουμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σύστημα προτάσεων της NordVPN. Για παράδειγμα, όταν προσπαθείτε να δοκιμάσετε έναν διπλό διακομιστή VPN, η σύνδεση απέτυχε συνεχώς. Ωστόσο, όταν επιλέξαμε τον δικό μας διακομιστή, ήταν επιτυχής.

Στον πραγματικό κόσμο, αυτό μεταφράζεται σε πονοκεφάλους όταν προσπαθείτε να βρείτε έναν διακομιστή. Όπως αναφέραμε στην ενότητα “φιλικότητα προς τον χρήστη”, επαινέσουμε το NordVPN για την προσπάθειά του να εξορθολογίσει ένα τόσο μεγάλο δίκτυο, αλλά όποια λογική βρίσκεται πίσω από το σύστημα δεν το κόβει. Η απόδοση στους διακομιστές ποικίλλει πάρα πολύ και το σύστημα προτάσεων του NordVPN δεν βοηθά το ζήτημα.

Το αρνητικό είναι ότι μπορείτε να πάρετε γρήγορες ταχύτητες. Όταν η NordVPN λειτουργεί με πλήρη ατμόσφαιρα, κερδίζει σχεδόν κάθε πάροχο στην αγορά. Η καθυστέρηση παραμένει επίσης χαμηλή στη διαδικασία, γι ‘αυτό κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στο καλύτερο οδηγό VPN για παιχνίδια.

Με βάση τις δοκιμές μας, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια περιοχή και να προσπαθήσετε να βρείτε τον διακομιστή με το λιγότερο φορτίο. Δεν είμαστε σίγουροι αν το NordVPN προσπαθεί να γεμίσει έναν διακομιστή προτού προτείνει έναν άλλο, αλλά το γεγονός παραμένει ότι, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, οι προτάσεις είναι ανώτερες και δεν είναι αντιπροσωπευτικές του δυναμικού του δικτύου του.

Ασφάλεια

86% – Πολύ καλό

Το NordVPN υποστηρίζει OpenVPN και IKEv2, οι οποίες είναι οι καλύτερες διαθέσιμες επιλογές, όπως μπορείτε να δείτε στην ανάλυση πρωτοκόλλου VPN. Αν και τα δύο είναι διαθέσιμα, αυτό δεν είναι εμφανές στην αρχή. Το NordVPN εγκαθίσταται μόνο με το OpenVPN στην επιφάνεια εργασίας σας, οπότε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το IKEv2, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε μη αυτόματα.

Όσον αφορά την ασφάλεια VPN, ωστόσο, το OpenVPN με AES 256-bit είναι αυτό που ψάχνουμε και το NordVPN ικανοποιεί σε αυτό το μέτωπο. Ορισμένα λιγότερο δημοφιλή πρωτόκολλα, όπως PPTP και L2TP, δεν είναι διαθέσιμα. Αν και αυτό δεν είναι σχετικό με τους περισσότερους χρήστες, το NordVPN δεν μπορεί να χαράξει τη φαγούρα για όσους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Αυτό που δεν διαθέτει στις επιλογές πρωτοκόλλου που αντιστοιχεί στις δυνατότητες ασφαλείας. Οι ειδικοί διακομιστές του NordVPN επικεντρώνονται σχεδόν όλοι στην ασφάλεια και η δυνατότητα αποφράξεως των πακέτων εξασφαλίζει περισσότερο τις καταπακτές. Ακόμα και χωρίς ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο όπως το VyprVPN’s (διαβάστε την κριτική μας για το VyprVPN), το NordVPN βασίζεται στη φύση ανοιχτού κώδικα του OpenVPN για να υπερβαίνει την τυπική ασφάλεια.

Δοκιμάσαμε το NordVPN για διαρροές DNS, καθώς και διαρροές IP και WebRTC. Πέρασε σε όλα τα μέτωπα και το έκανε χωρίς πολλές ανακατευθύνσεις DNS.

Μυστικότητα

100% – Εξαιρετικό

Το NordVPN διατηρεί μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες για εσάς. Καθώς αφορά τη χρήση VPN, δεν διατηρούνται αναγνωρίσιμες πληροφορίες. Όπως λέει η NordVPN στην κορυφή της πολιτικής απορρήτου της, “θέλει να κατανοήσετε ποιες περιορισμένες πληροφορίες συλλέγει και τι μπορεί να συμβεί σε αυτές τις πληροφορίες όταν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες NordVPN”.

Η δημιουργία ενός λογαριασμού παρέχει στο NordVPN δύο πληροφορίες: τη διεύθυνση email και τον τρόπο πληρωμής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα email εγγραφής, αλλά πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτό για να ολοκληρώσετε την εγγραφή.

Οι συνεργάτες πληρωμών της NordVPN συλλέγουν επίσης στοιχεία χρέωσης εάν χρησιμοποιείτε πιστωτική κάρτα, αλλά, σε αντίθεση με το Buffered VPN, αυτές οι πληροφορίες δεν συνδέονται με τη χρήση του VPN σας (διαβάστε την κριτική Buffered VPN).

Στον ιστότοπό του, το NordVPN συλλέγει επίσης πληροφορίες cookie για παρακολούθηση θυγατρικών και αναλυτικά στοιχεία, καθώς και ερωτήματα εξυπηρέτησης πελατών. Όταν χρησιμοποιείτε το VPN, τα μόνα δεδομένα που συλλέγονται είναι πληροφορίες φόρτωσης διακομιστή. Αυτά τα δεδομένα δεν προσδιορίζουν τους χρήστες και χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της απόδοσης του διακομιστή και για τον εντοπισμό διακοπών.

Εκτός από αυτό, είστε εκτός αρχείου. Όπως σημειώνεται στον ανώνυμο οδηγό περιήγησής μας, η πραγματική διαδικτυακή ανωνυμία είναι όνειρο, αλλά το NordVPN πλησιάζει με την αυστηρή στάση του σχετικά με το απόρρητο. Λειτουργεί υπό τη δικαιοδοσία του Παναμά, ο οποίος έχει μερικούς από τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στον κόσμο, διασφαλίζοντας ότι η πολιτική απαγόρευσης καταγραφής μπορεί να τηρηθεί.

Απόδοση ροής NordVPN

100% – Εξαιρετικό

Ο έλεγχος της απόδοσης ροής ήταν τόσο ενοχλητικός όσο η ταχύτητα δοκιμής, με το NordVPN να προτείνει συνεχώς διακομιστές που ήταν τόσο αργοί που δεν μπορούσαμε να φορτώσουμε περιεχόμενο. Και πάλι, η επιλογή ενός διακομιστή ήταν πολύ καλύτερη. Η εμπειρία ήταν τόσο καλή, στην πραγματικότητα, που το NordVPN πήρε μια θέση στον οδηγό ροής VPN.

Κέρδισε επίσης μια θέση στους οδηγούς VPN Netflix VPN και BBC iPlayer VPN, συνδέοντας και στις δύο πλατφόρμες χωρίς φασαρία (εκτός από την επιλογή ενός διακομιστή, δηλαδή). Το Hulu και το Amazon Prime Video ήταν επίσης καλά.

NordVPN Netflix

Όπως η ταχύτητα, η απόδοση του Netflix εξαρτάται από την επιλογή διακομιστή. Χρησιμοποιώντας τους προτεινόμενους διακομιστές του NordVPN, καταφέραμε να συνδεθούμε στον ιστότοπο αλλά όχι να μεταφέρουμε περιεχόμενο. Δεν λάβαμε σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης, αλλά η ταχύτητα του διακομιστή ήταν τόσο σκληρή που ο ιστότοπος δεν θα έκανε ροή. Επιμείνετε στην επιλογή του διακομιστή με το λιγότερο φορτίο σε μια περιοχή και θα είστε εντάξει.

Τοποθεσίες διακομιστή

95% – Εξαιρετικό

Όσον αφορά τους αριθμούς διακομιστών, το NordVPN είναι ηγέτης στον κλάδο. Διαθέτει 5.191 διακομιστές στο δίκτυό του τη στιγμή της σύνταξης και το ποσό έχει αυξηθεί μόνο από την τελευταία φορά που το εξετάσαμε. Αν και ο αριθμός των διακομιστών είναι εκπληκτικά υψηλός, η εξάπλωση αφήνει κάτι που είναι επιθυμητό.

Δεν παραπονιόμαστε. Η παρουσία του NordVPN σε 62 χώρες είναι κάτι περισσότερο από τις περισσότερες υπηρεσίες VPN, αλλά ο μεγάλος αριθμός διακομιστών πουλάει ένα όνειρο που δεν είναι αλήθεια. Το HideMyAss, για παράδειγμα, έχει τοποθεσίες σε σχεδόν 200 χώρες – διαβάστε την κριτική HideMyAss για να δείτε την κακή πλευρά αυτής της υπηρεσίας.

Σε σύγκριση με τους περισσότερους παρόχους, το NordVPN υπερβαίνει τη γραμμή, ακόμα κι αν είναι με μικρότερο περιθώριο από ό, τι υποδεικνύει ο αριθμός των διακομιστών. Οι περισσότερες από τις τοποθεσίες επικεντρώνονται στην Αμερική και την Ευρώπη, αλλά υπάρχουν τοποθεσίες στην Ασία-Ειρηνικό και τη Μέση Ανατολή, ακόμα κι αν δεν έχουν προσφερθεί οι περισσότερες από τις εξωτικές επιλογές HideMyAss και ExpressVPN.

Εξυπηρέτηση πελατών

98% – Εξαιρετικό

Η υποστήριξη είναι ένα ακόμη ισχυρό σημείο για το NordVPN. Η πλειοψηφία των ερωτήσεων μπορεί να απαντηθεί χρησιμοποιώντας τη βάση γνώσεων. Χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες και το NordVPN κάνει καλή δουλειά εξηγώντας θέματα. Όπως και ορισμένοι πάροχοι, συνδυάζει συχνές ερωτήσεις με τη βάση γνώσεων, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση απαντήσεων.

nordvpn-review-knowledgebase

Αυτό αντισταθμίζεται από τη γραμμή αναζήτησης, η οποία μοιάζει με κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε λάθος, αλλά έχουμε βρει παρόχους όπου μόνο συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν άρθρα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με το NordVPN. Η λειτουργία αναζήτησης βρήκε πάντα άρθρα που σχετίζονται με το θέμα μας γρήγορα.

Δεν μπορείτε να βρείτε άμεση υποστήριξη από τη βάση γνώσεων, αλλά κάνοντας κλικ στο “επικοινωνήστε μαζί μας” στο υποσέλιδο θα εμφανιστούν οι επιλογές. Η ζωντανή συνομιλία είναι εκπληκτικά καλή. Πολλά VPN έχουν μέτρια ζωντανή συνομιλία που είναι κατάλληλη μόνο για να απαντήσετε σε βασικές ερωτήσεις και να σας κατευθύνει στη βάση γνώσεων. Το NordVPN’s διαθέτει γνώσεις για το προϊόν.

nordvpn-κριτική-ζωντανή συνομιλία

Είναι μάλλον καλύτερο από την υποστήριξη μέσω email. Στείλαμε την ίδια ερώτηση σχετικά με πρωτόκολλα μέσω ζωντανής συνομιλίας και email και λάβαμε ως επί το πλείστον την ίδια απάντηση. Η ζωντανή συνομιλία χρειάστηκε μόνο λίγα λεπτά, ενώ το email χρειάστηκε μερικές ώρες.

Συνολικά, δεν αισθανθήκαμε ποτέ ότι ήμασταν τόσο καλά χέρια. Το σύστημα υποστήριξης του NordVPN είναι ιδανικό, παρέχει γρήγορες και γρήγορες απαντήσεις χωρίς ταλαιπωρία.

Η ετυμηγορία

Θέλουμε το NordVPN να είναι ό, τι μπορεί να είναι, αλλά αυτό δεν ισχύει. Εάν το σύστημα προτάσεων ήταν καλύτερο και υπήρχε μεγαλύτερη συνέπεια σε όλες τις τοποθεσίες, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει τόσο μεγάλο κενό μεταξύ κακών και κακών διακομιστών και η εύρεση των επιλογών που λειτουργούν για εσάς προκαλεί πονοκέφαλο.

Ωστόσο, αγνοώντας αυτό, το NordVPN είναι τόσο καλό όσο θα έχετε όταν πρόκειται για VPN. Περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες, έχει γρήγορες ταχύτητες σε ορισμένους διακομιστές και διατηρεί σαφή αφοσίωση στο απόρρητο. Από τις κριτικές VPN, δεν θα βρείτε πολλές καλύτερες επιλογές.

Τι πιστεύετε για το NordVPN; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Συχνές ερωτήσεις NordVPN

 • Είναι αξιόπιστο το NordVPN?

  Σύντομη απάντηση: ναι. Έχουμε δοκιμάσει περισσότερα από 50 VPN και το NordVPN είναι ένα από τα ασφαλέστερα στη χρήση. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VPN εκεί έξω που το καθιστά πιθανώς λίγο πιο ευαίσθητο σε hacking και άλλες απειλές. Ωστόσο, προτείνουμε το NordVPN για τα περισσότερα άτομα.

 • Το NordVPN προσφέρει δωρεάν δοκιμή?

  Όχι. Το NordVPN είναι μια πληρωμένη υπηρεσία VPN, αλλά το πρόγραμμά σας υποστηρίζεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

 • Λειτουργεί το NordVPN με το Netflix?

  Ναι, το NordVPN συνεργάζεται με το Netflix. Οι δοκιμές μας δείχνουν ότι πολλοί διακομιστές σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση στο Netflix χωρίς προβλήματα.

 • Πώς μπορώ να κατεβάσω το NordVPN?

  Μπορείτε να κατεβάσετε το NordVPN κάνοντας εγγραφή για λογαριασμό και συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου σας.

 • Είναι δωρεάν το NordVPN?

  Όχι, το NordVPN δεν είναι δωρεάν. Δεν υπάρχει επίσης δωρεάν δοκιμή, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς κίνδυνο με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

 • Πόσους διακομιστές έχει το NordVPN?

  Το NordVPN διαθέτει 5.000+ διακομιστές σε περισσότερες από 60 χώρες. Ο ακριβής αριθμός διακομιστών κυμαίνεται από καιρό σε καιρό, επομένως σας συνιστούμε να ελέγξετε τη σελίδα κατάστασης διακομιστή για ενημερωμένες πληροφορίες.

 • Πώς μπορώ να συνδεθώ στο NordVPN?

  Μπορείτε να συνδεθείτε στο NordVPN από το πρόγραμμα περιήγησής σας χρησιμοποιώντας το κουμπί “ο λογαριασμός μου” στην αρχική σελίδα. Η τοπική εφαρμογή θα σας ζητήσει να συνδεθείτε όποτε ανοίγει.

 • Τι τιμή είναι το NordVPN?

  Το NordVPN κοστίζει 11,95 $ ανά μήνα, 83,88 $ ανά έτος, 95,75 $ ανά δύο χρόνια ή 107,55 $ ανά τρία χρόνια. Το τριετές πρόγραμμα ξεπερνά τα 3 $ ανά μήνα και επιστρέφεται πλήρως για 30 ημέρες.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map