Hotspot Shield Review – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση Hotspot Shield

Το Hotspot Shield είναι ένα VPN που διασχίζει έναν μη διαγραμμένο δρόμο με το επαναστατικό πρωτόκολλο Catapult Hydra. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας δεν καταφέραμε να προσδιορίσουμε αν είναι τόσο καλή όσο ισχυρίζεται η υπηρεσία, αλλά δεν το συνιστούμε πολύ άνετα. Διαβάστε την πλήρη κριτική Hotspot Shield για να δείτε γιατί.


best-VPN-σχόλια

Το Hotspot Shield είναι ένας πάροχος VPN που προσπαθεί να γίνει διαταραχή στον κλάδο, ανταγωνιζόμενος σκληρά για μια θέση στο τραπέζι με τους καλύτερους παρόχους VPN. Χρησιμοποιεί ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο, που ονομάζεται Catapult Hydra, το οποίο προσφέρει απίστευτες ταχύτητες σε χαρτί, αλλά μας έκανε να ξύσουμε το κεφάλι μας.

Σε μια βιομηχανία όπου η μονιμότητα είναι καθημερινή στάση, το Hotspot Shield δεν θα είναι ο πρώτος που θα κόψει τα κόρνερ για να προχωρήσει. Τούτου λεχθέντος, αναγκαστήκαμε να αποκαλύψουμε στην εταιρεία ότι ήμασταν αναθεωρητές για να λάβουμε μερικές από τις απαντήσεις που χρειαζόμασταν για αυτήν την κριτική, επειδή είναι μια αυστηρή επιχείρηση όσον αφορά το ιδιόκτητο και κατοχυρωμένο πρωτόκολλο.

Αν και οι απαντήσεις που μπορούσαμε να πάρουμε ήταν φωτιστικές, η κατάσταση με την ιδιόκτητη τεχνολογία είναι ακόμα περίπλοκη, οπότε σας προσκαλούμε να μείνετε μαζί μας και να δούμε τι θα μπορούσε να είναι μια σημαντική ανακάλυψη VPN στη δημιουργία.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Hotspot Shield

Χαρακτηριστικά

Το Hotspot Shield προσφέρει πελάτες VPN για iOS, Android, Windows και macOS, καθώς και επέκταση για το Google Chrome.

Ο υπολογιστής-πελάτης καλύπτει τις περισσότερες βασικές δυνατότητες VPN. Στο μενού ρυθμίσεων, θα βρείτε επιλογές για την εκτέλεση του προγράμματος-πελάτη κατά την εκκίνηση και τη διαμόρφωσή του για αυτόματη σύνδεση με “μη ασφαλές” WiFi, ασφαλές WiFi και άλλα δίκτυα. Υπάρχει επίσης μια επιλογή killswitch και μια προστασία διαρροής DNS, οι οποίες είναι εξαιρετικές για τη διασφάλιση της ασφάλειας.

Hotspot-Ρυθμίσεις

Το σημαντικότερο πράγμα που λείπει από τις ρυθμίσεις είναι η διαχωριστική σήραγγα. Σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια προγράμματα χρησιμοποιούν την προστατευμένη σύνδεση VPN και ποια χρησιμοποιούν την ταχύτερη αλλά απροστάτευτη τυπική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αν αυτό σας ξεχωρίζει, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας ExpressVPN για να διαβάσετε σχετικά με την εξαιρετική του σήραγγα split.

Όσον αφορά την επέκταση Google Chrome, δεν διαθέτει όλες τις δυνατότητες που μόλις αναφέραμε, αλλά έχει πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες που δεν διαθέτει ο υπολογιστής-πελάτης. Για αρχάριους, υπάρχει ένα πρόγραμμα αποκλεισμού κακόβουλου λογισμικού, το οποίο είναι ωραίο, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς.

Επέκταση Hotspot

Υπάρχει επίσης ένας αποκλεισμός διαφημίσεων, ένας αποκλειστής cookie και ένας αποκλειστής παρακολούθησης, οι οποίοι από κοινού προχωρούν πολύ στη βελτίωση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο και στην αποτροπή από κανέναν να σας παρακολουθεί στον ιστό. Υπάρχει επίσης ένας αποκλειστής WebRTC, ο οποίος αποκρύπτει περαιτέρω τη διεύθυνση IP και την ηλεκτρονική σας ταυτότητα.

Hotspot Shield Sword

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της επέκτασης, ωστόσο, ονομάζεται «σπαθί». Τροφοδοτεί ψεύτικες πληροφορίες σε ιχνηλάτες που δεν έχουν ήδη αποκλειστεί ως τελικό καρφί στο φέρετρο για οποιονδήποτε ή οτιδήποτε προσπαθεί να σας εντοπίσει ή να συλλέξει πληροφορίες για εσάς στο διαδίκτυο.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι όλες οι λειτουργίες στην επέκταση Chrome είναι σε έκδοση beta, επομένως η αποτελεσματικότητα των αποκλειστών θα μπορούσε να είναι ανώμαλη.

Παρά τις πολλές δυνατότητές του, δώσαμε στο Hotspot Shield μια σχετικά χαμηλή βαθμολογία σε αυτήν την κατηγορία επειδή δεν σας επιτρέπει να αλλάξετε το πρωτόκολλο ή την κρυπτογράφηση VPN. Αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να διερευνούμε στις ενότητες “ταχύτητα” και “ασφάλεια” επειδή είναι ένα περίπλοκο ζήτημα.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Hotspot Shield VPN

Λογότυπο Hotspot Shieldwww.hotspotshield.com

Ξεκινά από 299 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
25

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης
Χρώμιο

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
Catapult Hydra

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση
ώρες γραφείου

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Στην επιφάνεια, το Hotspot Shield έχει ένα τυπικό μοντέλο τιμολόγησης που είναι κοινό στην αγορά VPN. Μπορείτε να πληρώσετε έως το μήνα για τη συνδρομή σας, αλλά προσφέρονται σημαντικές αποταμιεύσεις εάν εγγραφείτε ετησίως ή για τρία χρόνια.

Η μηνιαία τιμολόγηση είναι υψηλή. Οι ετήσιες και τριετείς επιλογές μειώνουν την τιμή αλλά όχι σε εντυπωσιακό βαθμό. Αν δείτε την αναθεώρηση Windscribe, για παράδειγμα, θα διαπιστώσετε ότι το Windscribe προσφέρει μια πιο προσιτή μηνιαία τιμή, καθώς και μια ετήσια συνδρομή που είναι σχεδόν το μισό κόστος ανά έτος του Hotspot Shield.

Δωρεάν πακέτο Hotspot Shield

Το Hotspot Shield προσφέρει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα που σας παρέχει προστασία για μία μόνο συσκευή και μόλις 500MB ημερήσιου εύρους ζώνης. Αν και τα 500MB την ημέρα δεν είναι τίποτα για να φτερνιστείτε, το δωρεάν πακέτο περιορίζεται σε λίγους μόνο διακομιστές των ΗΠΑ, δεν λαμβάνει υποστήριξη πελατών και το Hotspot Shield προβάλλει διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας ενώ το χρησιμοποιείτε, κάτι που το βάζει μακριά από τα καλύτερα δωρεάν μας Λίστα VPN.

Εκτός από την ήδη υψηλή τιμή βάσης, υπάρχουν επίσης πολλά πρόσθετα που κρύβει το Hotspot Shield μέχρι να περάσετε από την ολοκλήρωση της αγοράς ή να συνδεθείτε για πρώτη φορά. Όταν ρωτήσαμε για την τιμολόγηση για αυτά τα πρόσθετα, μας είπαν ότι δεν μπορούσαμε να λάβουμε απάντηση. Μόνο αφού τελειώσαμε το «δελτίο τύπου» και αποκάλυψα ότι ήμασταν κριτικοί, μας δόθηκε μια τιμή.

Τα πρόσθετα περιλαμβάνουν μια αναβάθμιση από τις πέντε συσκευές του πακέτου βάσης σε 10 συσκευές και μια «ώθηση ταχύτητας» που σας δίνει πρόσβαση σε λιγότερο κατοικημένους διακομιστές VPN. Καθένα από αυτά είναι επιπλέον 8,99 $ ανά μήνα, ή 70 τοις εκατό της τιμής στο ταμείο, αν επιλέξετε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ευκολία στη χρήση

Ο υπολογιστής-πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή και η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome είναι αρκετά όμορφα και σας προσφέρουν έναν απλοποιημένο τρόπο για να μεταβείτε σε μια προστατευμένη σύνδεση. Όταν ανοίγετε το πρόγραμμα-πελάτη ή την επέκταση, σας παρουσιάζεται μια καθαρή οθόνη με ένα μόνο μεγάλο κουμπί που μπορείτε να πατήσετε για να συνδέσετε το VPN.

Hotspot-πελάτης

Το μειονέκτημα του εξαιρετικά βελτιωμένου σχεδιασμού είναι ότι απαιτεί ένα επιπλέον βήμα όταν θέλετε να συνδεθείτε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια βρετανική διεύθυνση IP, για παράδειγμα, αντί να επιλέξετε τον διακομιστή και να συνδεθείτε όπως κάνετε με τα περισσότερα VPN, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τον διακομιστή που θέλετε και, στη συνέχεια, να επανασυνδεθείτε.

Αυτή η μικρή ταλαιπωρία επιδεινώνεται από το γεγονός ότι το VPN αντιμετωπίζει συνήθως πρόβλημα με τη σύνδεση και συχνά χρειάζεται ένα δεύτερο ή ακόμη και ένα τρίτο προσπάθεια σύνδεσης με την τοποθεσία που επιλέγετε.

Εκτός από αυτό, η εμφάνιση και η συνολική διάταξη του πελάτη είναι καλή. Τα μενού ρυθμίσεων είναι εύκολο στην πλοήγηση και όλες οι επιλογές στις ρυθμίσεις είναι διατυπωμένες με σαφήνεια, καθιστώντας απλή τη διαμόρφωση του πελάτη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Ταχύτητα

Το Speed ​​είναι το σημείο όπου ξεκινά να ξεδιπλώνεται η ενδιαφέρουσα ιστορία του Hotspot Shield. Ο πάροχος χρησιμοποιεί μοναδική τεχνολογία για τη λειτουργία της υπηρεσίας του, δηλαδή ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο που ονομάζεται Catapult Hydra.

Αν και ακούγεται φοβερό, προκάλεσε σοβαρό ξύσιμο στο κεφάλι στο χώρο εργασίας μας. Ο έλεγχος ταχύτητας επέστρεψε αποτελέσματα που είναι, ειλικρινά, αδύνατα.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Χωρίς προστασία (Βιρτζίνια)1472.165.77
Νέα Υόρκη2071.324.35
Ηνωμένο Βασίλειο9974.25.02
Ελβετία11769.783.30
Ιαπωνία10870,995.68
Αργεντίνη16571.484.41

Κάθε τοποθεσία που δοκιμάσαμε διατηρούσε αποτελεσματικά τις μη προστατευμένες ταχύτητες. Ο διακομιστής του Ηνωμένου Βασιλείου μας έδωσε μια ταχύτερη σύνδεση από ό, τι είχαμε ενώ δεν προστατεύονταν.

Από αυτό που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ενώ μιλούσαμε με το Hotspot Shield, η απόδοση είναι η κύρια εστίαση του πρωτοκόλλου Catapult Hydra. Χρησιμοποιεί μοναδικούς αλγόριθμους για να βρει και να δημιουργήσει μια σύνδεση με τον διακομιστή, ενώ οι περισσότερες από τις πτυχές ασφάλειας του πρωτοκόλλου αντιμετωπίζονται με τυπικά μέσα που θα εξετάσουμε στην επόμενη ενότητα.

Αν και οι χρόνοι ping είναι χαμηλοί και οι παρατεταμένες ταχύτητες είναι τρελές, οι αριθμοί στο χαρτί δεν αντιπροσωπεύουν τον τρόπο με τον οποίο αισθάνθηκε η χρήση του VPN. Όταν το καουτσούκ συναντά το δρόμο, το Hotspot Shield είναι άγρια ​​ασυνεπές.

Μερικές φορές, συνδεθήκαμε με έναν διακομιστή τόσο γρήγορα που δεν το παρατηρήσαμε. Ωστόσο, περίπου το ήμισυ του χρόνου, χρειάστηκαν δύο ή τρεις δοκιμές, καθεμία διαρκεί περίπου 20 δευτερόλεπτα, πριν συνδεθεί.

Hotspot Shield Netflix Slowdown

Αν και η περιήγηση στον Ιστό ήταν γρήγορη και γρήγορη, μερικές φορές χρειάστηκε να φορτωθούν ιστότοποι, όπως το Hulu και το Netflix, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, υπήρξαν στιγμές που ορισμένα στοιχεία του ιστότοπου, όπως τα κουμπιά σύνδεσης, θα έσπαζαν ή θα λείπουν μετά την επιτέλους φόρτωση του ιστότοπου.

Οι συνεχείς λήψεις δεν τα πήγαν πολύ καλύτερα με τα torrents και το Steam με περίπου το ένα τέταρτο της ταχύτητας που έχουμε συνηθίσει και συχνά κυμαίνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια των λήψεων.

Αν ψάχνετε για ένα VPN που δεν είναι μόνο γρήγορο σε χαρτί, αλλά ανταποκρίνεται και γρήγορα όταν χρησιμοποιείται, διαβάστε την ταχύτερη συλλογή VPN.

Ασφάλεια

Το πιο σημαντικό πράγμα στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων όσον αφορά το VPN που επιλέγουν είναι η ασφάλεια. Η διατήρηση των δεδομένων σας ασφαλής και η διασφάλιση ότι ένα VPN μπορεί να σας προστατεύσει είναι ευθύνη που δεν παίρνουμε ελαφρά κατά την αξιολόγηση των VPN, γι ‘αυτό επικοινωνήσαμε απευθείας με το Hotspot Shield για αυτήν την ενότητα.

Η ομάδα ανάπτυξης ήταν κρίσιμη για να μας βοηθήσει να διακρίνουμε τι συνέβαινε κάτω από το καπό της Catapult Hydra. Χωρίς να μας δώσουν αυτές τις πληροφορίες, θα κάναμε πλάνα στο σκοτάδι.

Μας είπαν ότι αν και η απόδοση του VPN επιταχύνεται με μοναδικούς αλγόριθμους, ο κωδικός ασφαλείας είναι τυπικός ως επί το πλείστον και θα μπορούσε ακόμη και να αλλάξει στο μέλλον για να συνεργαστεί με άλλα πρωτόκολλα.

Προς το παρόν, ωστόσο, η Catapult Hydra χρησιμοποιεί το TLS v1.2 για τη σύνδεση με πιστοποιητικά RSA για έλεγχο ταυτότητας, καθώς και με το ECDHE, το οποίο συμβάλλει στη διασφάλιση του απορρήτου. Αυτό είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το OpenVPN και προσφέρει ισχυρή ασφάλεια.

Το πρωτόκολλο συνδυάζεται με AES 256-bit, το οποίο προσφέρει μια αποτελεσματικά άθραυστη κρυπτογράφηση στα δεδομένα καθώς μεταφέρονται. Ωστόσο, αυτό μας είπαν, αλλά θα επανέλθουμε σε αυτό σε μια στιγμή. Ο κωδικός ασφαλείας αξιολογείται από πολλές εταιρείες ασφαλείας τρίτων που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το πρωτόκολλο Catapult Hydra.

Catapult Hydra αμφιβολίες

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, δεν καταφέραμε να βρούμε διαρροές DNS ή άλλες εμφανείς ευπάθειες. Τούτου λεχθέντος, αν και όλα ήταν υπέροχα στα χαρτιά, υπήρχαν πολλά πράγματα που μας έκαναν να αμφισβητήσουμε ορισμένους από τους ισχυρισμούς του Hotspot Shield.

Έχουμε τις επιφυλάξεις μας για το πρωτόκολλο επειδή αψηφά τη λογική του τρόπου λειτουργίας της κρυπτογράφησης και των VPN. Ανεξάρτητα από το τι κάνει ο καθένας με αλγόριθμους και κώδικα, τουλάχιστον, η διαδικασία κρυπτογράφησης θα χρειαστεί χρόνο για την εκτέλεση του υπολογιστή σας.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει λειτουργική επιβάρυνση και επακόλουθη απώλεια ταχύτητας καθώς ο υπολογιστής σας κρυπτογραφεί τα δεδομένα πριν τα στείλει, αλλά αυτό δεν είδαμε με το Hotspot Shield, παρόλο που ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit.

Αν το Hotspot Shield έκανε κάποια σημαντική ανακάλυψη, θα άλλαζε ό, τι γνωρίζουμε για την κρυπτογράφηση και τη μεταφορά δεδομένων. Επειδή όμως αυτό δεν συνέβη, είναι απίθανο να γίνει ανακάλυψη.

Βρήκαμε επίσης πολλές περιπτώσεις αντικρουόμενων πληροφοριών, όπως λένε ότι χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση AES 256-bit ενώ αυτή η ανάρτηση στη γνωστή βάση Hotspot Shield λέει ότι η κρυπτογράφηση SSL είναι. Αυτό μας οδηγεί να πιστέψουμε ότι υπάρχουν πληροφορίες που δεν μας λένε και ανεβάζει πολλές κόκκινες σημαίες.

Μυστικότητα

Η πολιτική απορρήτου του Hotspot Shield απέχει πολύ από την πιο περιεκτική που έχουμε δει, αλλά είναι γραμμένο με τρόπο που είναι εύκολο να κατανοηθεί αν του δώσετε προσεκτική ανάγνωση.

Η διεύθυνση IP καταγράφεται όταν συνδέεστε με το VPN για να λάβετε μια ιδέα σε επίπεδο πόλης για την τοποθεσία σας. Αυτό χρησιμοποιείται για την αυτόματη εύρεση ενός κοντινού διακομιστή για εσάς. Το Hotspot Shield απορρίπτει τη διεύθυνση IP σας μετά τη λήξη της περιόδου σύνδεσης VPN.

Επιπλέον, όταν ξεκινάτε την εφαρμογή, ακόμη και αν δεν συνδέεστε, συλλέγονται και αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με το υλικό, το λειτουργικό σύστημα και τις ρυθμίσεις γλώσσας και δικτύου που χρησιμοποιείτε, καθώς και το μοναδικό αναγνωριστικό κινητού σας.

Το Hotspot Shield χρησιμοποιεί cookies για να παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό του. Αυτό είναι πρακτικά αναπόφευκτο στο διαδίκτυο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στον ανώνυμο οδηγό περιήγησής μας. Επιπλέον, σχεδόν όλες οι πληροφορίες που μόλις αναφέραμε τη συλλογή εφαρμογών συλλέγονται επίσης όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο.

Αν και καμία από τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες δεν είναι προσωπικά αναγνωρίσιμη, εξακολουθούν να είναι πολύ περισσότερες από τις απαραίτητες για την παροχή μιας υπηρεσίας VPN. Θα θέλαμε να επισημάνουμε το NordVPN ως παράδειγμα μιας υπηρεσίας με μια καθαρή πολιτική απορρήτου, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην κριτική μας για το NordVPN.

Απόδοση ροής

Όπως παρατηρήσαμε στην ενότητα “ταχύτητα”, η απόδοση του Hotspot Shield διέφερε έντονα, όχι μόνο στους χρόνους φόρτωσης και στην απόδοση περιήγησης, αλλά και όταν συνδεόταν με δυνητικά αποκλεισμένο περιεχόμενο.

Όταν δοκιμάσαμε το Netflix, λειτούργησε αρχικά, αλλά αποκοπήσαμε όταν το δοκιμάσαμε ξανά για να επιβεβαιώσουμε τα αποτελέσματά μας περίπου μία ώρα αργότερα. Ο Χούλου μας εμπόδισε με συνέπεια, ενημερώνοντάς μας ότι ήξερε ότι χρησιμοποιούσαμε έναν πληρεξούσιο και ότι θα χρειαζόταν να το απενεργοποιήσουμε για να παρακολουθήσουμε οτιδήποτε.

Καταφέραμε να ξεγελάσουμε το BBC iPlayer για να σκεφτούμε ότι ήμασταν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε φορά που το δοκιμάσαμε (ρίξτε μια ματιά σε κάποιο άλλο από τα καλύτερα VPN για το BBC iPlayer). Το Amazon Prime Video ήταν σαν το Netflix, καθώς λειτουργούσε μόνο μερικές φορές. Περιττό να πούμε ότι το Hotspot Shield δεν θα ενταχθεί σύντομα στο καλύτερο VPN μας για το Netflix ή στο καλύτερο VPN για λίστες Amazon Prime σύντομα.

Μας είπαν ότι είναι ένα γνωστό πρόβλημα χωρίς ETA σε μια επιδιόρθωση και ότι η λύση είναι να αποσυνδεθείτε και να επανασυνδεθείτε για να λάβετε μια καλύτερη τυχαία εκχωρημένη διεύθυνση IP.

Η απόδοση της ροής ήταν εξίσου ασυνεπής. Μερικές φορές τα βίντεο φορτώνονται αμέσως και φαίνονται υπέροχα. Σε ένα σημείο, είχαμε ενεργοποιήσει το VPN ενώ παρακολουθούσαμε το YouTube χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, τα βίντεο χρειάστηκαν 15 δευτερόλεπτα για να φορτωθούν και φαινόταν ωραία και ρετρό στα 480p. Εάν αναζητάτε έναν συνεπή και αξιόπιστο τρόπο ροής ξένου περιεχομένου, φροντίστε να δείτε το καλύτερο VPN για το άρθρο Netflix.

Τοποθεσίες διακομιστή

Το Hotspot Shield έχει μια λίστα με 25 χώρες στις οποίες διαθέτει διακομιστές. Στη λίστα των τοποθεσιών στον πελάτη, κάθε επιλογή εμφανίζεται μόνο ως η χώρα, εκτός από τις ΗΠΑ, το οποίο είναι ένα αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζει μια πλήρη λίστα πόλεων.

Hotspot-Τοποθεσίες

Οι τοποθεσίες καλύπτουν τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ωκεανία. Αυτή είναι καλή κάλυψη δεδομένου του αριθμού των διακομιστών, αλλά ο αριθμός τοποθεσιών είναι αναιμικός.

Όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας HideMyAss, μερικά από τα κορυφαία σκυλιά της βιομηχανίας όσον αφορά τις τοποθεσίες προσφέρουν πάνω από 280, και ακόμη και οι μεσαίοι πάροχοι προσφέρουν τουλάχιστον 40 περίπου επιλογές.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι μια μικτή τσάντα με Hotspot Shield. Υπάρχει μια λειτουργία ζωντανής συνομιλίας που βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης στον ιστότοπο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι, αλλά εάν το email σας δεν έχει συσχετισμένο λογαριασμό premium, ενδέχεται να μην λάβετε απαντήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το Hotspot Shield πωλεί την εξυπηρέτηση πελατών ως κορυφαία δυνατότητα.

Εάν στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα λάβετε γρήγορα μια αυτοματοποιημένη απάντηση. Υπάρχει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που φαίνεται να σαρώσει το email σας για λέξεις-κλειδιά για να προσφέρει σχετική απάντηση με συνδέσμους σε σχετικά άρθρα. Τα άρθρα επιλέγονται από την εκτεταμένη βάση γνώσεων στον ιστότοπο του Hotspot Shield.

Αυτό είναι υπέροχο, αλλά όταν επικοινωνήσαμε με την εξυπηρέτηση πελατών από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν σχετίζεται με τον λογαριασμό μας, λάβαμε αμέσως μια δεύτερη αυτόματη απάντηση λέγοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να διαβάσει το email μας, επειδή η διεύθυνση από την οποία στείλαμε δεν ήταν καταχωρημένη.

Αυτή είναι μια γελοία πολιτική που καλούμε το Hotspot Shield να επανεξετάσει. Το να έχεις έναν σύζυγο ή έναν αδελφό στον ίδιο λογαριασμό είναι συνηθισμένο και αν χρειάζονται βοήθεια με κάτι, αλλά το email τους δεν είναι στον λογαριασμό, δεν έχουν τύχη εδώ.

Αν και οι εκπρόσωποι της ζωντανής συνομιλίας είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί και η γνωστή βάση είναι εκτεταμένη, μπορεί να είναι δύσκολο να λάβετε λεπτομερείς, συγκεκριμένες απαντήσεις όταν τις χρειάζεστε. Για παράδειγμα, όπως αναφέραμε στην ενότητα “τιμολόγηση”, δεν θα μπορούσαμε καν να λάβουμε προσφορά τιμολόγησης για την υπηρεσία αύξησης ταχύτητας και το πακέτο συσκευών.

Αυτό δεν είναι λάθος των αντιπροσώπων εξυπηρέτησης πελατών, καθώς ήταν εγκάρδιοι και εξυπηρετικοί. Από την άποψή μας, φαίνεται σαφές ότι οι εσωτερικές εταιρικές πολιτικές τους εμποδίζουν να παρέχουν ορισμένες πληροφορίες και περιορίζει το πόσο χρήσιμες μπορούν να είναι. Αυτή είναι μια εύκολη λύση και θα απαιτούσε την υποστήριξη των πελατών από μέτρια και ακόμη και απογοητευτική κατά καιρούς σε σχεδόν άψογη.

Η ετυμηγορία

Αν και σεβόμαστε ακόμη και τις προσπάθειες για καινοτομία, πρέπει να είναι μια αξιόλογη και αποτελεσματική καινοτομία για να λάβουμε την αυθεντική μας πρόταση και τα σκληρά κερδισμένα χρήματά σας.

Το Hotspot Shield τηρεί την υπόσχεσή του για ταχύτερες ταχύτητες, σε χαρτί, αλλά στην πράξη πολλά από αυτά χάθηκαν. Επιπλέον, υπάρχουν καθυστερημένες, σχεδόν πρακτικές κατά των καταναλωτών που ισχύουν, όπως η απόκρυψη της τιμολόγησης και η διαθεσιμότητα των πωλήσεων πρόσθετων και η καθιέρωση της εξυπηρέτησης πελατών ως κορυφαία δυνατότητα.

Οι μοναδικές τεχνολογίες του Hotspot Shield είναι στενά προστατευμένα μυστικά και οι πληροφορίες που μας δόθηκαν μας άφησαν να ξυπνήσουμε. Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο, επομένως δεν είμαστε έτοιμοι να το προτείνουμε.

Μας ενδιαφέρει να δούμε πώς συμβαίνουν τα πράγματα με την Catapult Hydra, επειδή είναι το είδος της τεχνολογίας που, εάν είναι νόμιμο, θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο της κρυπτογραφίας.

Τι πιστεύετε για το Hotspot Shield; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map