HideMyAss Review – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση HideMyAss

Η υπηρεσία με το μεγαλύτερο δίκτυο στην αγορά, το HideMyAss έχει μια εξαιρετική διεπαφή και αξιοπρεπή τιμολόγηση. Ωστόσο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη αναθεώρηση HMA, δεν κάνει τόσο καλή δουλειά να κρύβετε τον κώλο σας καθώς κρατά αρχεία καταγραφής.


best-VPN-σχόλια

Το HideMyAss έχει αποφύγει την καλύτερη λίστα VPN για λίγο, παρουσιάζοντας προβλήματα στην τιμολόγηση, τη χρηστικότητα και το απόρρητο. Παρόλο που ορισμένα από αυτά τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, είναι πιο κοντά στην κορυφή τώρα περισσότερο από ποτέ. Η ανανεωμένη διεπαφή δίνει έμφαση στην προσβασιμότητα, ένα επίτευγμα που έχει γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό από μια μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών.

Σε αυτήν την κριτική HideMyAss, θα ρίξουμε μια ματιά στην πρόσφατα σχεδιασμένη πέμπτη έκδοση, μιλώντας για τις νέες δυνατότητες που φέρνει, καθώς και τη συνολική σχεδίαση της ενημερωμένης διεπαφής. Στην πορεία, θα ελέγξουμε επίσης την ασφάλεια, το απόρρητο, την απόδοση ροής, την ταχύτητα και τις τοποθεσίες διακομιστή, όλα πριν δώσουμε την ετυμηγορία μας. 

Η υπηρεσία είναι πολύ βελτιωμένη, αλλά ακόμη και τότε, είναι μια σκληρή πώληση στην τιμή που ζητά. Το απόρρητο εξακολουθεί να μην είναι το ισχυρό κοστούμι της HMA, παρά το γεγονός ότι η πολιτική απορρήτου είναι πιο εύπεπτο από πριν. Ομοίως, η τιμολόγηση είναι υψηλή, παρά το γεγονός ότι λαμβάνετε μια γενναιόδωρη έκπτωση κατά την εγγραφή σας.

hidemyass-slider1

hidemyass-slider2

hidemyass-slider3

hidemyass-slider4

hidemyass-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Αναθεώρηση βίντεο HideMyAss

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το HideMyAss

Χαρακτηριστικά

Το HideMyAss διαθέτει μια μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών, που καλύπτει όλες τις βάσεις που θέλουμε να δούμε. Αυτό ξεκινά με έναν διακόπτη kill, ο οποίος θα διακόψει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εάν εγκαταλείψετε ποτέ τον απομακρυσμένο διακομιστή. Παρόλο που λειτουργεί από προεπιλογή σε ολόκληρη τη σύνδεσή σας, μπορείτε επίσης να τη ρυθμίσετε σε εφαρμογή ανά εφαρμογή. 

Αυτό το χαρακτηριστικό, που συνήθως αναφέρεται ως “εφαρμογή kill”, είναι αρκετά ασυνήθιστο, αν και πολύ χρήσιμο. Με αυτό, μπορείτε, για παράδειγμα, να διασφαλίσετε ότι ο πελάτης σας δεν θα διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία χωρίς να διακόψει τη συνεδρία περιήγησης στον ιστό. 

Παρόμοια με το app kill είναι το split tunneling, το οποίο περιλαμβάνει επίσης το HideMyAss. Αυτή η λειτουργία είναι επίσης σπάνια – διαβάστε την αναθεώρηση PureVPN για παράδειγμα – σας επιτρέπει να στείλετε κάποια κίνηση μέσω της σήραγγας VPN, ενώ η υπόλοιπη κίνηση παραμένει στη μη προστατευμένη σύνδεσή σας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, όταν θέλετε το πλήρες διαθέσιμο εύρος ζώνης (διαβάστε την κριτική μας για το Backblaze εάν είστε στην αγορά για αυτό). 

Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν DNS, WebRTC και προστασία διαρροής IP, καθώς και IP shuffle. Αυτή η δυνατότητα τυχαιοποιεί τη διεύθυνση IP σας μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο, από 10 λεπτά έως μία φορά την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο, τυχόν διαδικτυακοί ιχνηλάτες που έχετε συγκεντρώσει χρησιμοποιώντας την ίδια IP θα αποσυρθούν μόλις αλλάξει. 

Όπως θα εισέλθουμε στην ενότητα “Τοποθεσίες διακομιστή” παρακάτω, το HideMyAss είναι σε ένα δικό του πρωτάθλημα όταν πρόκειται για τοποθεσίες. Ωστόσο, οι πολυάριθμοι διακομιστές είναι εύκολο να διαλέξετε. Εκτός από την προσφορά διακομιστών P2P και streaming, το HMA διαθέτει επίσης μια δοκιμή ταχύτητας ενσωματωμένη στην εφαρμογή, οπότε βλέπετε ποιος διακομιστής είναι ο καλύτερος για εσάς. 

hidemyass-κριτική-ταχύτητα-δοκιμή

Αν και τα βασικά στοιχεία λογίζονται, το HideMyAss λείπει σε ορισμένους τομείς. Έχουμε δει προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων και κακόβουλου λογισμικού από άλλα VPN – διαβάστε την κριτική Windscribe για παράδειγμα – το οποίο δυστυχώς δεν περιλαμβάνει το HMA. Δεν είναι ένα σπάσιμο της συμφωνίας, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη.

Δωρεάν διακομιστής μεσολάβησης HideMyAss

Το HideMyAss διαθέτει επίσης δωρεάν διακομιστή μεσολάβησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Περιορίζεται σε μία καρτέλα – εισαγάγετε τη διεύθυνση URL στην οποία θέλετε να μεταβείτε – αλλά εξακολουθεί να είναι η καλύτερη δωρεάν μεσολάβηση εκεί έξω. Παρόλα αυτά, σας συνιστούμε να μην το χρησιμοποιήσετε. Θεωρητικά, οι διακομιστές μεσολάβησης εκτελούν μια παρόμοια λειτουργία με τα VPN, αλλά στην πράξη, δεν είστε ασφαλείς. 

Διαβάζετε περισσότερα σχετικά με αυτό στον οδηγό VPN εναντίον διακομιστή μεσολάβησης έναντι Tor, αλλά εν συντομία, ένας διακομιστής μεσολάβησης δεν κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας όπως κάνει το VPN. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διακομιστές μεσολάβησης είναι, λοιπόν, ένας διακομιστής μεσολάβησης, μεταβιβάζουν οποιαδήποτε κρυπτογράφηση που ενδέχεται να έχετε ήδη στη σύνδεσή σας. Αν και θα αντικαταστήσει τη διεύθυνση IP σας, δεν είστε ασφαλέστεροι από την περιήγηση σε μια τυπική σύνδεση.

Επισκόπηση χαρακτηριστικών HideMyAss

Λογότυπο HideMyAsswww.hidemyass.com

Ξεκινά από $ 429 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
30 μέρες

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
1.000+ σε 290 τοποθεσίες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS, Linux

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN, PPTP, L2TP

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση
24/7

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Η HideMyAss έχει τιμολογιακή τιμή και παρόλο που αυτό δεν είναι εγγενώς κακό, η έλλειψη μηνιαίας συνδρομής παραμένει. Θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 80 $ κατά την εγγραφή και ακόμη περισσότερα κατά την ανανέωση, κάνοντας την τιμή του HideMyAss πιο ευθυγραμμισμένη με μια υπηρεσία όπως το Astrill μακροπρόθεσμα (διαβάστε την κριτική μας Astrill).

Σε αντίθεση με τις υπηρεσίες που καθορίζουν μια μηνιαία τιμή αναφοράς, όπως το ExpressVPN – όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας για το ExpressVPN – το HideMyAss ξεκινά από ένα έτος. Αναλύοντας το ποσοστό ανανέωσης ανά μήνα, η HideMyAss χρεώνει 11,99 $ ανά μήνα. Ωστόσο, αυτή η τιμή δεν αλλάζει με βάση τη διάρκεια που αγοράζετε. 

Θα εξοικονομήσετε χρήματα στον αρχικό όρο, καθώς η HideMyAss προσφέρει έκπτωση 42-, 50- και 64% για τα σχέδιά της 12, 24- και 36 μηνών, αντίστοιχα. Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα για ανανέωση, θα πληρώνετε 11,99 $ ανά μήνα για όποια διάρκεια και αν επιλέξετε. 

Αυτό αυξάνει την τιμή ανανέωσης μιας τριετούς συνδρομής στα 431,64 $, παρά το ότι κόστισε μόνο 154,39 $ κατά την ολοκλήρωση της αγοράς με την αρχική έκπτωση 64 τοις εκατό. 

Η HideMyAss δεν είναι η μόνη που προσφέρει εκπτώσεις σε πολυετείς συνδρομές, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το NordVPN. Ωστόσο, σε αντίθεση με το NordVPN, το HideMyAss ανεβάζει την τιμή κατά την ανανέωση. Το NordVPN, από την άλλη πλευρά, συνεχίζει να χρεώνει ό, τι πληρώσατε κατά την εγγραφή σας. 

Η έλλειψη μηνιαίου προγράμματος έχει νόημα, λοιπόν, υπό το φως της κάπως παραπλανητικής τιμής της HideMyAss. Είναι εύκολο να περιηγηθείτε σε ένα τριετές σχέδιο – προσφέρει τελικά τη μεγαλύτερη αξία – μόνο για να χρεωθείτε περισσότερα από 400 $ όταν τελειώσει ο χρόνος σας. Η HideMyAss λέει επίσης ότι θα χρεώσει ό, τι κι αν είναι το ποσοστό ανανέωσης κατά τη στιγμή της ανανέωσης, το οποίο, μετά από τρία χρόνια, είναι πιθανότατα υψηλότερο.

Δωρεάν δοκιμή HideMyAss

Ευτυχώς, το HideMyAss προσφέρει δωρεάν δοκιμή επτά ημερών και όχι με τον ίδιο τρόπο όπως το TorGuard (διαβάστε την κριτική μας για το TorGuard για περισσότερα σχετικά με αυτό). Ωστόσο, η δωρεάν δοκιμή είναι δύσκολο να βρεθεί. Βρήκαμε έναν σύνδεσμο στη σελίδα “για εμάς”, αλλά η δωρεάν δοκιμή δεν αναφέρεται διαφορετικά. Όπως και στις περισσότερες δοκιμές, το HideMyAss θα αρχίσει να σας χρεώνει αυτόματα μετά τη λήξη του.  

Εάν χάσετε τη δωρεάν δοκιμή – θα σας συγχωρεθεί – το HideMyAss έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Αν και αυτό είναι το πρότυπο για τα περισσότερα VPN, θα ήταν λογικό να προσφέρετε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιστροφής χρημάτων, δεδομένου ότι είστε υποχρεωμένοι να εγγραφείτε για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το CyberGhost, για παράδειγμα, προσφέρει 45 ημέρες (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost).

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το να ξεκινήσετε με το HideMyAss είναι σαν να ξεκινήσετε με οποιοδήποτε άλλο VPN. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί “Λήψη τώρα” στην αρχική σελίδα, θα επιλέξετε ένα πρόγραμμα και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής και χρέωσης. Μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής, το HideMyAss θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, αν και η μετάβαση δεν είναι τόσο απρόσκοπτη όσο θα θέλαμε. 

hidemyass-κριτική-ολοκλήρωση αγοράς

Το HideMyAss άνοιξε ένα μικρό παράθυρο για να δημιουργήσει τον λογαριασμό μας, το οποίο ήταν προφανώς το τρίτο βήμα σε μια διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς τεσσάρων βημάτων. Το HMA δεν περιλαμβάνει και τα τέσσερα βήματα σε μία σελίδα, ανεξάρτητα από το εάν αγοράζετε ένα σχέδιο εντελώς ή χρησιμοποιείτε τη δωρεάν δοκιμή. Δεν είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, αλλά είναι παράξενο. 

Τέλος, θα πρέπει να επαληθεύσετε το email σας. Το HideMyAss σας στέλνει δύο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την εγγραφή σας, το ένα σας ζητά να επαληθεύσετε και το άλλο περιέχει τον αριθμό παραγγελίας και το κλειδί άδειας χρήσης. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένα από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν περιέχει πληροφορίες λήψης. Το HMA θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα λήψης αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό – αυτό είναι το τέταρτο βήμα – αλλά δεδομένου του μικρού αναδυόμενου παραθύρου, παραλείψαμε. 

Η εύρεση της σελίδας λήψεων είναι περισσότερο πρόβλημα από ό, τι αξίζει. Ακόμα και όταν είστε συνδεδεμένοι στον ιστότοπο, κάνοντας κλικ στην καρτέλα “λήψη” θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα προϊόντος. Ακόμα και ξένος, το HideMyAss ρωτά αν θέλετε να αγοράσετε μια συνδρομή κατά την έναρξη της εφαρμογής, αλλά δεν καθιστά διαθέσιμες τις λήψεις σε όλους. 

hidemyass-κριτική-εκκίνηση

Θα ήταν λογικό να οδηγούμε τη σελίδα “λήψεις” σε, λοιπόν, λήψεις. Αντ ‘αυτού, το HideMyAss διατηρεί τα αρχεία εγκατάστασης για τη σελίδα του λογαριασμού σας. Θα πρέπει να συνδεθείτε, να κάνετε κλικ στον “λογαριασμό μου” και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο όνομα χρήστη σας για να τα βρείτε. Αν και είναι εύκολο να πλοηγηθείτε, η σελίδα λήψεων είναι εύκολο να χάσετε. 

hidemyass-review-account-dashboard

Σύνδεση HideMyAss

Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή, το HideMyAss θα σας ζητήσει να συνδεθείτε, αλλά μόνο την πρώτη φορά. Όπως επισημαίνει η εφαρμογή, δεν θα χρειάζεται να συνδέεστε κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Η πρόσφατα σχεδιασμένη πέμπτη έκδοση είναι μια χαρά στη χρήση, δείχνοντας την αρχική σας διεύθυνση IP, τη θέση “lightning connect” και μια εναλλαγή on / off.

hidemyass-review-windows

Θα πρέπει να κάνετε μερικά πράγματα πριν συνδέσετε, ωστόσο, το πιο σημαντικό, ενεργοποιώντας το διακόπτη kill. Μπορείτε να βρείτε το διακόπτη kill, το kill app και τις ρυθμίσεις αυτόματης σύνδεσης στην καρτέλα “περισσότερα” που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Αυτή η διευρυμένη περιοχή θα εμφανίσει τις προτιμήσεις σας για αυτές τις τρεις ρυθμίσεις και κάνοντας κλικ σε μία θα ανοίξει η σχετική οθόνη στις ρυθμίσεις. 

Το μενού ρυθμίσεων είναι βασικό, δίνοντάς σας βασικά στοιχεία ελέγχου για το διακόπτη kill, το kill app και το shuffle IP. Παρόλο που απολαμβάνουμε μια απλοϊκή προσέγγιση – διαβάστε την αναθεώρηση AirVPN για το αντίθετο από αυτό – μερικές ακόμη ρυθμίσεις θα ήταν ωραίες. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε προσαρμοσμένο DNS ή προώθηση θυρών στην εφαρμογή. 

hidemyass-κριτική-ρυθμίσεις

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να μεταβείτε στις ρυθμίσεις. Οι τοποθεσίες είναι εύκολες να βρεθούν, τμηματοποιημένες ανά περιοχή και δυνατότητα αναζήτησης, και μπορείτε να κάνετε κύκλο της IP σας στην κύρια οθόνη. Το HideMyAss είναι ρευστό μόλις το κατεβάσετε. Ευχόμαστε απλώς να υπάρχουν λίγα ακόμη κουμπιά για να παίξετε. 

Ταχύτητα

Το HideMyAss ήταν λίγο σποραδικό όσον αφορά τα αποτελέσματα ταχύτητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν αργό. Παρόλο που είναι λίγο πιο σύντομο από τη γρηγορότερη λίστα VPN μας, έχει μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μένοντας κοντά στο σπίτι, διατηρήσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ταχύτητας λήψης χωρίς προστασία, μειώνοντας κατά περίπου 30 τοις εκατό με την προτεινόμενη τοποθεσία.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Μη προστατευμένο (Σεντ Λούις)772.7520.8
Lightning Connect (Σικάγο)1747.217.96
Βραζιλία15558.9116.5
Ηνωμένο Βασίλειο12215.0411.14
Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Νέας Υόρκης10367.8421.71
Ιαπωνία15840.6818.63

Όλες οι δοκιμές μας έγιναν χρησιμοποιώντας το OpenVPN με UDP, το οποίο, όπως μπορείτε να δείτε στην ανάλυση πρωτοκόλλου VPN, είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας για την ταχύτητα. Επιπλέον, πραγματοποιήσαμε όλες τις δοκιμές μας σε φυσικούς διακομιστές, με μία εξαίρεση. Θα φτάσουμε σε αυτό σε ένα λεπτό. 

Το “lightning connect” ή η προτεινόμενη επιλογή, ήταν εκπληκτικά αργό σε σύγκριση με κάποιες άλλες επιλογές. Η Βραζιλία, για παράδειγμα, ήταν περίπου 10 Mbps πιο γρήγορα και η Ιαπωνία ήταν μόνο λίγα megabits πιο αργή. Αν και συνεπής σε αυτές τις τρεις τοποθεσίες, το HMA έπεσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, μειώνοντας το ποσοστό λήψης μας στα 15 Mbps. 

Ο λανθάνων χρόνος ήταν επίσης ένα ζήτημα. Παρόλο που παρέμεινε χαμηλό κατά τη σήραγγα σε μεγάλες αποστάσεις, το άλμα μεταξύ της σήραγγας κοντά στη θέση δοκιμών μας στη σήραγγα στο εξωτερικό ήταν σοβαρό. Είναι όμως χρήσιμο, ειδικά για κανονικές διαδικτυακές εργασίες. Εάν αναζητάτε εργασίες εντατικής καθυστέρησης, όπως παιχνίδια, σας συνιστούμε να ορίσετε επιλογές από τον καλύτερο οδηγό VPN για παιχνίδια. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μακράν η χειρότερη θέση, αλλά δοκιμάσαμε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Νέας Υόρκης. Όπως θα εισέλθουμε στην ενότητα “Τοποθεσίες διακομιστή” παρακάτω, το HideMyAss διαθέτει φυσικούς και εικονικούς διακομιστές. Οι εικονικοί διακομιστές έρχονται με μειονεκτήματα όσον αφορά την ασφάλεια, αλλά η ταχύτητα αυξάνεται. Ουσιαστικά, καταφέραμε να αποκτήσουμε μια διεύθυνση IP στο ΗΒ χωρίς να συνδεθούμε με έναν διακομιστή στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αντ ‘αυτού, συνδεθήκαμε με έναν διακομιστή στη Νέα Υόρκη που σχεδόν εμφανίστηκε σαν να ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε τα οφέλη ταχύτητας της σήραγγας κοντά στο σπίτι, ενώ εξακολουθείτε να λαμβάνετε τη διεύθυνση IP που χρειάζεστε.

Ασφάλεια

Όσον αφορά την ασφάλεια VPN, το HideMyAss διατηρεί το status quo. Η σύνδεσή σας εξασφαλίζεται με το AES-256 – για το οποίο μπορείτε να μάθετε στην περιγραφή της κρυπτογράφησης – με το OpenVPN. Από προεπιλογή, το OpenVPN χρησιμοποιεί UDP, το οποίο είναι καλό για τις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, εάν θέλετε επιβεβαίωση πακέτου, μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε TCP. 

Ο διακόπτης kill και το kill kill βοηθούν επίσης στην ασφάλεια, κόβοντας το διαδίκτυο σε περίπτωση που χάσετε τη σύνδεση με τον απομακρυσμένο διακομιστή. Το HideMyAss έχει επίσης ρυθμίσεις για αυτόματη σύνδεση σε δημόσια δίκτυα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. 

Κάτι που σπάνια βλέπουμε είναι η ποδηλασία IP. Το HideMyAss σας επιτρέπει να αλλάζετε συνεχώς τη διεύθυνση IP σας. Μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να συμβαίνει αυτόματα στις ρυθμίσεις ή μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα πατώντας το σωστό κουμπί στην κύρια οθόνη. Αν και είναι κυρίως ένας τρόπος πρόσβασης σε ιστότοπους με μαύρη λίστα IP, η ποδηλασία της IP σας είναι επίσης χρήσιμη για την ασφάλεια.

Σας κάνει πολύ πιο δύσκολο να παρακολουθείτε ιστότοπους, πάνω από την κρυπτογραφημένη σύνδεση AES-256. Η ποδηλασία της IP σας σημαίνει επίσης ότι οι ιστότοποι δεν μπορούν να σας απαγορεύσουν τη χρήση VPN. 

Όλα αυτά πρέπει να σταθμίζονται έναντι της χρήσης εικονικών διακομιστών. Οι εικονικοί διακομιστές έρχονται με προβλήματα ασφαλείας, αλλά το HideMyAss δεν σας αναγκάζει να τα χρησιμοποιήσετε, ευτυχώς. Κάθε εικονική τοποθεσία σημειώνεται στην εφαρμογή, οπότε αν είστε άνετοι μόνο με τη χρήση φυσικών τοποθεσιών, μπορείτε να το κάνετε. 

HideMyAss Torrenting

Ένας από τους μεγάλους λόγους χρήσης του VPN είναι ο torrenting, καθώς ο torrenting είναι παράνομος στις περισσότερες χώρες. Ευτυχώς, είναι δίκαιο παιχνίδι με το HideMyAss. Διαθέτει ένα σύνολο διακομιστών peer-to-peer σε όλο τον κόσμο έτοιμο για χρήση. Επιπλέον, με έναν διακόπτη kill και kill app, δεν θα εκτεθείτε εάν η σύνδεσή σας πέσει. 

Για να διασφαλίσουμε ότι το torrenting σας είναι ασφαλές, πραγματοποιήσαμε δοκιμές διαρροής DNS, καθώς και δοκιμές διαρροής IP και WebRTC και το HideMyAss βγήκε καθαρό.

Μυστικότητα

Το HideMyAss καθιστά σαφές στη σελίδα δυνατοτήτων ότι “δεν καταγράφει τη διεύθυνση IP σας” και παρόλο που αυτό ισχύει, αυτή η ενότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη από αυτήν. Ας ξεκινήσουμε με το δωρεάν διακομιστή μεσολάβησης. Εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης ή επέκταση προγράμματος περιήγησης HMA, αποθηκεύεται η διεύθυνση IP, το ιστορικό περιήγησης και οι λήψεις σας. Με λίγα λόγια, μην χρησιμοποιείτε τον πληρεξούσιο. 

Όσον αφορά το VPN, συλλέγονται ορισμένα δεδομένα, αν και δεν είναι τόσο άσχημα όσο η διεύθυνση IP και οι διευθύνσεις URL που έχετε επισκεφτεί. Κατά τη χρήση του VPN, το HideMyAss συλλέγει τις χρονικές σημάνσεις της σύνδεσής σας, το υποδίκτυο της αρχικής σας διεύθυνσης IP (η οποία δεν είναι αναγνωρίσιμη), τη διεύθυνση IP του διακομιστή που χρησιμοποιείτε και τον όγκο των δεδομένων που μεταφέρονται. 

Σε κενό, η αποθήκευση αυτών των πληροφοριών είναι καλή, ακόμα κι αν δεν είναι ιδανική. Ωστόσο, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες με τις οποίες εγγραφείτε, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού, θα πρέπει να εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη, έναν κωδικό πρόσβασης και μια διεύθυνση email. Σε αντίθεση με το Mullvad, το οποίο σας δίνει ένα κλειδί χρήστη, η διεύθυνση email σας είναι συνδεδεμένη με το όνομα χρήστη σας (διαβάστε την κριτική μας στο Mullvad).  

Υποθέτοντας ότι το HideMyAss χρησιμοποιεί το FreeRadius, το οποίο αποτελεί εύλογη υπόθεση, αυτό σημαίνει ότι το όνομα χρήστη σας συνδέεται με τις πληροφορίες που συλλέγει το HideMyAss, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να συνδεθούν με τα προσωπικά σας στοιχεία στο αρχείο. Οι διακομιστές έχουν ρυθμιστεί ώστε να απορρίπτουν το όνομα χρήστη σας αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου σύνδεσης, τουλάχιστον σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της HMA. 

Το όπλο καπνίσματος εδώ δεν σημαίνει ότι η HideMyAss συλλέγει αυτές τις πληροφορίες, αλλά μάλλον τη διατηρεί αρχείο για 30 ημέρες. 

Η συλλογή χρονικών σημείων και υποδικτύων μιας αρχικής διεύθυνσης IP είναι συνηθισμένη, αλλά αυτά τα δεδομένα συλλέγονται συνήθως στη μνήμη του διακομιστή, όπου απορρίπτονται αμέσως μετά την αποσύνδεση. Το HideMyAss, από όλους τους λογαριασμούς, καταγράφει αυτά τα δεδομένα, ακόμη και αν είναι μόνο για 30 ημέρες. 

Εάν αποθηκεύονται πληροφορίες, το επόμενο βήμα είναι να μάθετε πού αποθηκεύονται. Για το HideMyAss, η απάντηση είναι ακατάστατη. Αν και η HMA εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μητρική της εταιρεία, Avast, εδρεύει στην Τσεχική Δημοκρατία. Η Τσεχική Δημοκρατία έχει καλύτερους νόμους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από το Ηνωμένο Βασίλειο – μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις πρακτικές του Ηνωμένου Βασιλείου στον οδηγό μας για το πορνογραφικό πέρασμα στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά κανένα από αυτά δεν είναι ιδανικό.

Όπως μπορείτε να δείτε στον τεράστιο οδηγό λογοκρισίας, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τσεχική Δημοκρατία συμμετέχουν στην επιτήρηση μέσω διαδικτύου. Παρόλο που το εύρος και η εισβολή μπορεί να μην είναι τόσο ακραία όσο, ας πούμε, στις ΗΠΑ, εξακολουθεί να υπάρχει. 

Το HideMyAss δεν λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι δεν καταγράφει την IP σας, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι καταγράφονται ορισμένες πληροφορίες. Η διαφάνεια στην πολιτική απορρήτου είναι ευχάριστη, οπότε δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια κακόβουλη συλλογή δεδομένων στο παρασκήνιο. Παρ ‘όλα αυτά, είναι πιθανό αυτό που συλλέγεται να μπορεί να συνδεθεί μαζί σας.

Απόδοση ροής

Παρόλο που είχαμε μεγάλες ελπίδες για το HideMyAss όσον αφορά την απόδοση ροής, απογοητευτήκαμε. Ήταν σε θέση να εισέλθει στο Netflix και παρόλο που θα μπορούσε να κερδίσει μια θέση στον καλύτερο οδηγό VPN για το Netflix, δεν θα καταλήξει στη λίστα με το καλύτερο VPN για ροή. Αποκλείστηκε από το Hulu και το Amazon Prime Video, ανεξάρτητα από τις τοποθεσίες που δοκιμάσαμε. 

Το κάναμε δίκαιο, επίσης, δοκιμάζοντας πολλές τοποθεσίες και κάνοντας κύκλους τη διεύθυνση IP περίπου 10 φορές με κάθε μία. Ωστόσο, συναντήσαμε ένα σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης σε όλο το Hulu και το Amazon Prime Video. Εάν αυτές οι πλατφόρμες είναι σημαντικές για εσάς, φροντίστε να διαβάσετε το καλύτερο VPN για το Hulu και το καλύτερο VPN για οδηγούς βίντεο Amazon Prime. 

Εκτός από το Netflix, το BBC iPlayer δούλεψε, αλλά δεδομένου ότι το HideMyAss διαθέτει ποδηλασία IP και πολλές τοποθεσίες ροής, περιμέναμε περισσότερα.

Τοποθεσίες διακομιστή

Εάν υπάρχει κάποια περιοχή που υπερέχει το HideMyAss, είναι τοποθεσίες διακομιστή. Υπάρχουν εντυπωσιακές 290 τοποθεσίες σε 190 χώρες. Ωστόσο, το δίκτυο δεν είναι τόσο μεγάλο. Περισσότεροι από 1.000 διακομιστές δεν είναι τίποτα να ξεχάσουν, αλλά άλλες υπηρεσίες, όπως το NordVPN, έχουν τρεις έως τέσσερις φορές τον αριθμό των διακομιστών. 

Το HideMyAss μπορεί να επιτύχει τόσα πολλά σημεία παρουσίας με λίγους σχετικούς διακομιστές προσφέροντας εικονικές τοποθεσίες. Ουσιαστικά, οι εικονικές τοποθεσίες παρέχουν τη διεύθυνση IP της τοποθεσίας που αναφέρεται ενώ δεν έχουν φυσικό διακομιστή σε αυτήν τη θέση. Για παράδειγμα, ενδέχεται να συνδέεστε σε έναν διακομιστή των ΗΠΑ, αλλά φαίνεται να έχετε, για παράδειγμα, μια διεύθυνση IP Κύπρου. 

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε εικονικούς διακομιστές. Από τη μία πλευρά, είναι ιδανικά για ταχύτητα, επιτρέποντας στη σύνδεσή σας να ταξιδεύει σε μικρή φυσική απόσταση, ενώ εξακολουθεί να λαμβάνει μια διεύθυνση IP στην τοποθεσία που θέλετε. Από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο φυσικός διακομιστής και πώς λειτουργεί, γεγονός που ενέχει κινδύνους ασφαλείας.

Εξυπηρέτηση πελατών

Σε ολόκληρο τον ιστότοπο του HideMyAss, θα βρείτε ένα μικρό, κίτρινο κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία. Αυτό το κουμπί ανοίγει ένα παράθυρο ζωντανής συνομιλίας, το οποίο είναι διαθέσιμο όλο το εικοσιτετράωρο. Ωστόσο, θα πρέπει να περάσετε μερικά στεφάνια για να μιλήσετε με κάποιον. 

Αφού ανοίξετε το παράθυρο συνομιλίας, το HideMyAss θα σας ζητήσει να περιγράψετε το πρόβλημά σας. Θα αναζητήσει το πρόβλημά σας στη βάση γνώσεων πριν ξεκινήσει τη συζήτηση. Παρόλο που δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό το σύστημα, το HideMyAss ανοίγει το άρθρο στο παράθυρο ζωντανής συνομιλίας, το οποίο μπορεί να κάνει περίεργη μορφοποίηση. 

hidemyass-review-live-chat-άρθρο

Μόλις φτάσετε στη ζωντανή συνομιλία, τα πράγματα φαίνονται. Οι επαναλήψεις είναι χρήσιμες και ανταποκρίνονται, αν και μπορούν να απαντήσουν μόνο σε βασικές ερωτήσεις. Σας συνιστούμε να ελέγξετε πρώτα τη βάση γνώσεων όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα. Το HideMyAss περιλαμβάνει τα πάντα, από οδηγούς έναρξης έως εκπαιδευτικά προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων, που καλύπτουν πολλές εκδόσεις του λογισμικού και διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. 

hidemyass-review-knowledgebase

Μπορείτε επίσης να βρείτε το φόρουμ της κοινότητας στη σελίδα γνώσης. Δεν είναι εξαιρετικά ενεργό – το πιο ενεργό νήμα έχει μόνο τρεις αναρτήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη στιγμή της γραφής – αλλά είναι εκεί αν το χρειάζεστε. Το HideMyAss απαντά σε ερωτήσεις σε πολλές γλώσσες στο φόρουμ, αλλά συνδυάζει τα πάντα μαζί, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πλοήγηση. 

Παρόλο που μας αρέσει να βλέπουμε ένα φόρουμ, η ποιότητά του αφορά αποκλειστικά την κοινότητα, την οποία φαίνεται ότι στερείται του HideMyAss. Δεν υπάρχει συζήτηση για τις περισσότερες δημοσιεύσεις. Αντίθετα, το φόρουμ λειτουργεί ως τρόπος για να υποβάλλει δημόσια ερωτήσεις της ομάδας υποστήριξης. 

Εάν προτιμάτε να κάνετε ερωτήσεις ιδιωτικά, το HideMyAss παρέχει επίσης υποστήριξη μέσω email μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας. Ακούσαμε πίσω σε μερικές ώρες, αλλά η ζωντανή συνομιλία εξακολουθεί να είναι η προτιμώμενη μέθοδος επικοινωνίας. Ωστόσο, για τεχνικά ζητήματα, διατίθεται υποστήριξη μέσω email. 

Η ετυμηγορία

Το HideMyAss είναι πολύ καλύτερο από το παρελθόν, με μια αναθεωρημένη διεπαφή που δίνει έμφαση στη χρηστικότητα και μια μεγάλη λίστα χρήσιμων λειτουργιών. Ωστόσο, ορισμένοι από τους κρίσιμους τομείς που έλειπε στο παρελθόν έχουν κολλήσει. Το απόρρητο δεν είναι υπέροχο, η απόδοση ροής θα πρέπει να είναι καλύτερη και η τιμολόγηση δεν είναι σε επαφή με την υπόλοιπη αγορά VPN. 

Ωστόσο, η ταχύτητα είναι εξαιρετική, όπως και οι τοποθεσίες του διακομιστή. Το HideMyAss δεν είναι τέλειο, αλλά είναι καλύτερο από ό, τι στο παρελθόν. Τούτου λεχθέντος, στην απαιτητική τιμή, το να κάνεις θυσίες σε μερικούς τομείς είναι πάρα πολύ μεγάλο. Αν θέλετε να αγοράσετε περισσότερα, προτείνουμε να διαβάσετε τις άλλες κριτικές VPN. 

Τι πιστεύετε για το HideMyAss; Σκοπεύετε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Συχνές ερωτήσεις HideMyAss

 • Τρόπος χρήσης του HideMyAss

  Το HideMyAss είναι απλό στη χρήση. Αφού εγγραφείτε για λογαριασμό και κατεβάσετε την εφαρμογή, το μόνο που πρέπει να κάνετε για να συνδεθείτε είναι να επιλέξετε το διακόπτη “on”. Εάν θέλετε να αλλάξετε την τοποθεσία σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση ή περιήγηση κάνοντας κλικ στην τρέχουσα επιλεγμένη τοποθεσία.

 • Τι είναι το HideMyAss VPN?

  Το HideMyAss είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο που ανήκει στην Avast, μια τσεχική εταιρεία λογισμικού ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Παρά το ότι αγοράστηκε από την Avast το 2016, η HideMyAss εξακολουθεί να λειτουργεί εκτός της έδρας της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το μεγαλύτερο σημείο πώλησης είναι ένα τεράστιο δίκτυο διακομιστών.

 • Πόσο ασφαλές είναι το HideMyAss?

  Το HideMyAss είναι ασφαλές στη χρήση, αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP και τα αιτήματα DNS με κρυπτογράφηση AES-256. Ωστόσο, δεν είναι το πιο ιδιωτικό VPN. Παρόλο που το HideMyAss δεν συλλέγει τη διεύθυνση IP σας, εξακολουθεί να αποθηκεύει ορισμένες βασικές πληροφορίες σύνδεσης.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map