Αναθεώρηση e-VPN – Το νέο παιδί στο μπλοκ το 2020

Αναθεώρηση e-VPN

Αν και δείχνει πολλές υποσχέσεις, το e-VPN δεν είναι ακόμη εκεί. Αυτός ο ολοκαίνουργιος πάροχος θέλει να κάνει πολλά και έχει κάνει κάποια σοβαρά βήματα για να φτάσει εκεί, αλλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ωριμάσει πλήρως. Τούτου λεχθέντος, αν μπορείτε να βρείτε έναν διακομιστή κοντά, κοιτάζετε πολλά. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του e-VPN για λεπτομέρειες.


best-VPN-σχόλια

Το e-VPN είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο που φαίνεται να προσελκύει πελάτες με ένα γενναιόδωρο δωρεάν πρόγραμμα και χαμηλή μηνιαία τιμή. Ωστόσο, δεν θα φτάσει σε απόσταση ενός μιλίου από τους καλύτερους παρόχους VPN, καθώς έχει μερικές από τις χειρότερες ταχύτητες που έχουμε δει και μια ενοχλητική εμπειρία χρήστη. Παρόλα αυτά, εάν μπορείτε να ξεπεράσετε τα προβλήματα χρηστικότητας και να διατηρήσετε τη σύνδεσή σας κοντά στο σπίτι, θα βρείτε μια μεγάλη αξία.

Σε αυτήν την κριτική e-VPN, θα εξετάσουμε ό, τι μας άρεσε και δεν μας άρεσε αφού περάσαμε χρόνο με την υπηρεσία. Θα συζητήσουμε τις δυνατότητες, την τιμολόγηση, την ευκολία χρήσης, τις υποστηριζόμενες συσκευές, τις τοποθεσίες διακομιστή, την ταχύτητα, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση πελατών προτού δώσουμε την ετυμηγορία μας.

Δεν πιστεύουμε ότι το e-VPN είναι κακό, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια δουλειά. Παίρνετε αυτό που πληρώνετε και το e-VPN εκπέμπει αυτό το μήνυμα στα αυτιά σας κάθε φορά. Ακόμα, αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αδυναμίες του, θα βγείτε μπροστά όταν πρόκειται για το Moolah.

e-VPN-Slider1

e-VPN-Slider2

e-VPN-Slider3

e-VPN-Slider4

e-VPN-Slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Εναλλακτικές λύσεις για το e-VPN

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το e-VPN είναι ελαφρύ στις δυνατότητες, αλλά έχει τα βασικά. Μπορείτε να προστατέψετε τη σύνδεσή σας με ένα killswitch, το οποίο είναι ένα εργαλείο που διαστρέφει τη σύνδεσή σας στον απομακρυσμένο διακομιστή σε περίπτωση που πέσει. Παραδόξως, είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις.

Υπάρχει επίσης ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, σύμφωνα με το e-VPN, αλλά δεν υπάρχει επέκταση προγράμματος περιήγησης ή ρυθμίσεις που σχετίζονται με αυτό. Δεν παρατηρήσαμε καμία διαφορά κατά την περιήγηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αποκλεισμός διαφημίσεων ή είναι κακό να κάνουμε τη δουλειά του. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο, καθώς οι αποκλειστές διαφημίσεων είναι άμεσα διαθέσιμοι στο διαδίκτυο (δείτε τους καλύτερους αποκλεισμούς αναδυόμενων παραθύρων).

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο αποκλειστής παρακάμπτει κακόβουλες διαφημίσεις που προορίζονται να εγκαταστήσουν εισβολείς προγράμματος περιήγησης ή ransomware. Δεδομένου ότι δεν αποκλείει διαφημίσεις, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για προστασία από αυτές τις μορφές εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Διαβάστε τι είναι η εισβολή του προγράμματος περιήγησης και τι είναι οι οδηγοί ransomware για να μάθετε περισσότερα.

Το e-VPN επιτρέπει συνδέσεις peorr-to-peer και torrenting, αλλά δεν θα κάνει τον καλύτερο οδηγό VPN για torrenting. Τη στιγμή της σύνταξης, μόνο ένας διακομιστής υποστήριξε συνδέσεις P2P, παρά τον ιστότοπο που ισχυρίστηκε ότι οι δύο το έκαναν. Εάν σκοπεύετε να torrent, θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού.

Πρέπει επίσης να διαβάσετε το τι είναι το torrenting και το torrenting παράνομους οδηγούς για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι μπαίνετε.

Εκτός από αυτό, το e-VPN είναι απλό. Χρησιμοποιεί αποκλειστικά το OpenVPN, αλλά έχετε την επιλογή να αλλάξετε το πρωτόκολλο μεταφοράς σε UDP ή TCP. Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή “stealth” που θα πρέπει να παρακάμψει την επιθεώρηση πακέτων σε βάθος.

Απόδοση ροής e-VPN

Η απόδοση της ροής ήταν ανώμαλη. Παραβλέποντας τις ταχύτητες subparade του e-VPN, τις οποίες θα φτάσουμε αργότερα, είναι μια κατάλληλη λύση για πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο στην περιοχή. Το έφτασε σε Netflix και BBC iPlayer, αλλά, πάλι, είναι πολύ αργό να φτιάξουμε το καλύτερο VPN για το Netflix ή το καλύτερο VPN για τις λίστες BBC iPlayer.

Ωστόσο, δεν λειτούργησε με το Hulu ή το Amazon Prime Video, το οποίο είναι παράξενο. Συνήθως, είναι το αντίθετο. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο εκεί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια άλλη πλατφόρμα, όπως το Kodi. Μπορείτε να μάθετε για αυτό στον πλήρη οδηγό Kodi.

Επισκόπηση δυνατοτήτων e-VPN Online Shield

Λογότυπο e-VPNwww.e-vpn.net

Ξεκινά από 255 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα, AliPay

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
Απεριόριστος

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή
Δωρεάν πακέτο

Περίοδος επιστροφής χρημάτων

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
8

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
128-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνεται κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Το e-VPN είναι ο φθηνότερος πάροχος VPN που έχουμε δει. Εκτός από την προσφορά ενός γενναιόδωρου δωρεάν προγράμματος, οι μηνιαίες και εξαμηνιαίες τιμές είναι χαμηλές. Προσθέστε απεριόριστο εύρος ζώνης και συνδέσεις σε αυτό και η υπηρεσία αρχίζει να μοιάζει με μεγάλη αξία.

Το δωρεάν πρόγραμμα μας έδωσε παύση στην αρχή. Συνήθως, ένα απεριόριστο δωρεάν πρόγραμμα είναι ένα σίγουρο σημάδι κακόβουλου λογισμικού, όπως μπορείτε να δείτε στον χειρότερο δωρεάν οδηγό VPN. Ωστόσο, σαρώσαμε το πρόγραμμα εγκατάστασης με το Avast (διαβάστε την κριτική μας Avast Pro) και δεν βρήκαμε ίχνη κακόβουλου λογισμικού.

Το e-VPN δικαιολογεί τη δωρεάν υπηρεσία του με περιορισμένες ταχύτητες. Εξακολουθείτε να έχετε τον πλήρη πελάτη, την πολιτική μη καταγραφής και τον αποκλεισμό διαφημίσεων, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε συνδέσεις P2P και η ταχύτητά σας περιορίζεται σε 3 megabit ανά δευτερόλεπτο πάνω ή κάτω. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε μόνο στον διακομιστή του Άμστερνταμ.

Το δωρεάν πρόγραμμα είναι καλό, αλλά πιστεύουμε ότι ένα μοντέλο περιορισμένου εύρους ζώνης θα ήταν καλύτερο. Διαβάστε την αναθεώρηση Windscribe για να μάθετε για έναν πάροχο που έχει καρφώσει αυτήν την ιδέα.

Ο περιορισμός ταχύτητας είναι ενδιαφέρονς, επειδή εμπίπτει ακριβώς στα προτεινόμενα Netflix 5 Mbps για ροή υψηλής ευκρίνειας. Το δωρεάν πρόγραμμα θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε σε ιστότοπους που διαφορετικά θα αποκλείστηκαν γεωγραφικά, αλλά θα είστε προετοιμασμένοι για μια αργή εμπειρία προγράμματος περιήγησης.

Φαίνεται σαν μια διαφήμιση για το πρόγραμμα επί πληρωμή του e-VPN, το οποίο δεν είναι κακό. Οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που μπορεί επίσης να είναι δωρεάν. Οι μηνιαίες τιμές του είναι ένα κλάσμα από αυτές του NordVPN (διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN), ο οποίος είναι ήδη ένας από τους πιο φθηνούς παρόχους και μόνο μια λεπτή φέτα του ακριβού, αλλά εντυπωσιακού, ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας για το ExpressVPN).

Το εξαμηνιαίο πρόγραμμα παρέχει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Για περίπου το κόστος ενός μήνα στο VyperVPN (διαβάστε την κριτική VyperVPN), μπορείτε να λάβετε έξι μήνες υπηρεσίας. Ακόμη και πάροχοι όπως η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (διαβάστε την κριτική μας για PIA), οι οποίοι είναι φτηνές σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά, χρεώνουν τριπλάσια τιμή για ένα εξαμηνιαίο πρόγραμμα.

Επιπλέον, όλα τα προγράμματα e-VPN διαθέτουν απεριόριστο εύρος ζώνης και ταυτόχρονες συνδέσεις. Η τιμή φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή και, όπως θα δούμε σε ορισμένες άλλες ενότητες, είναι κάπως έτσι. Αν δεν έχετε χρήματα, δεν φαίνεται κακή επιλογή.

Προσφέρει επίσης περίοδο επιστροφής χρημάτων 7 ημερών, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να το δοκιμάσετε. 

Η τιμή θα κυμαίνεται, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Το e-VPN δεν προσαρμόζει το νόμισμα με βάση την περιοχή, επομένως το ποσοστό μετατροπής θα καθορίζει το ποσό που πληρώνετε.

Ευκολία στη χρήση

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στη διεπαφή του e-VPN, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο στη χρήση. Ενώ μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας, η σπασμένη πλοήγηση σημαίνει ότι θα κλείσετε και θα ανοίξετε ξανά την εφαρμογή περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε. Το e-VPN δεν είναι άχρηστο, αλλά χρειάζεται εργασία.

Η εγγραφή και η εγκατάσταση της εφαρμογής είναι εύκολη, ωστόσο. Στον ιστότοπο e-VPN, θα εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης και θα επιλέξετε το πρόγραμμα που θέλετε να αγοράσετε. Αφού περιμένετε να εκκαθαριστεί η πληρωμή, μπορείτε να μεταβείτε στην περιοχή πελατών και να λάβετε τα προγράμματα εγκατάστασης κάνοντας κλικ στην καρτέλα “λήψεις”.

e-vpn-κριτική-εγγραφή

Μετά από λίγα λεπτά, θα είστε στο δρόμο σας. Η κύρια οθόνη του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη δείχνει δύο αναπτυσσόμενα μενού, δύο κουμπιά και έναν μικρό χάρτη που δεν εξυπηρετεί κανένα πρακτικό σκοπό. Τα αναπτυσσόμενα μενού χρησιμοποιούνται για να επιλέξετε το πρωτόκολλο μεταφοράς και την τοποθεσία σας. Μόλις εγκατασταθείτε στις επιλογές σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί “σύνδεση” για να εξασφαλίσετε την επισκεψιμότητά σας.

e-vpn-review-interface

Πριν φτάσουμε στο κακό, ας επικεντρωθούμε στο καλό. Μας αρέσει η κύρια διεπαφή του e-VPN. Λαμβάνετε σχετικά στοιχεία ελέγχου που δεν είναι συντριπτικά και έναν απλό τρόπο σύνδεσης με τους διακομιστές. Οι διακομιστές εμφανίζουν επίσης μια σχετική καθυστέρηση, την οποία διαπιστώσαμε ως επί το πλείστον ακριβείς κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα όταν σκάβετε.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “ρυθμίσεις”, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κουμπί “σύνδεση”, θα κλείσει το παράθυρο VPN και θα ανοίξει το παράθυρο ρυθμίσεων. Εκεί, μπορείτε να καθορίσετε προσαρμοσμένο DNS, να ενεργοποιήσετε το killswitch και να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις εκκίνησης.

e-vpn-κριτική-ρυθμίσεις

Δεν μπορείτε να επιστρέψετε στο κύριο VPN από εκεί, ωστόσο, τουλάχιστον δεν το πιστεύαμε. Βγήκαμε από το παράθυρο ρυθμίσεων, πήγαμε στο δίσκο, κάναμε δεξί κλικ στο εικονίδιο e-VPN και επιλέξαμε «κατάσταση» για να το ανοίξουμε ξανά και ξανά. Αφού διαβάσαμε τον οδηγό εγκατάστασης, διαπιστώσαμε ότι μπορείτε να πλοηγηθείτε πίσω, αλλά το κάνετε μέσω ενός κρυφού κουμπιού που εμφανίζεται μόνο όταν τοποθετείτε τον κέρσορα πάνω του.

Μόλις συνδεθείτε, θα κλειδωθείτε και από τη διεπαφή. Μπορείτε να το ανοίξετε και να αποσυνδεθείτε, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε τον διακομιστή. Αναγκάζεστε και πάλι να χρησιμοποιήσετε το δίσκο για εναλλαγή τοποθεσιών. Όσο έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το δίσκο, σπάνια ανοίξαμε το περιβάλλον εργασίας χρήστη.

Μπορείτε να διαχειριστείτε ένα VPN από το δίσκο, αλλά το καθιστά πιο δύσκολο να το κάνετε. Η διεπαφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά η πλοήγηση είναι κατεστραμμένη. Θέλουμε να δούμε μια πιο απλοποιημένη εμπειρία από το περιβάλλον εργασίας χρήστη επειδή η διαχείριση οποιασδήποτε εφαρμογής με μενού δίσκων μπορεί γρήγορα να γίνει κουραστική και ενοχλητική.

Υποστηριζόμενες συσκευές

Εάν δεν αφορούσε τις υποπεριοχές του e-VPN, θα ήταν μια εύκολη συμπερίληψη στον καλύτερο οδηγό VPN για πολλές συσκευές. Όλα τα σχέδια υποστηρίζουν απεριόριστο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN όσο θέλετε σε όσες συσκευές θέλετε.

Οποιοδήποτε «απεριόριστο» πρόγραμμα, είτε πρόκειται για VPN είτε όχι, μας δίνει παύση, καθώς συνήθως υπάρχει κάποιο όριο σε αυτό που μπορείτε να κάνετε. Το e-VPN δεν έχει σαφή πολιτική ορθής χρήσης, οπότε είτε υπάρχει όριο και δεν είναι γραπτώς ή το σχέδιο είναι πραγματικά απεριόριστο.

Η πολιτική του απλώς δηλώνει ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε τον λογαριασμό σας με άλλον χρήστη και ότι υπάρχει όριο σε κάτι. Λέει ότι «ένας απλός κανονικός χρήστης δεν θα φτάσει ποτέ σε αυτό το όριο», κάτι που είναι καθησυχαστικό, αλλά η διευκρίνιση θα προχωρούσε πολύ.

Όσον αφορά την υποστήριξη της πλατφόρμας, οι επιλογές είναι περιορισμένες. Το e-VPN υποστηρίζει Windows, macOS, Android και Linux, αλλά αυτό είναι. Είμαστε χαρούμενοι που μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο .apk για μη παραδοσιακές εκδόσεις Android, αλλά η έλλειψη υποστήριξης για άλλες συσκευές επισκιάζει αυτό το μικρό ανοδικό.

Το κύριο ζήτημα είναι η υποστήριξη του δρομολογητή. Παρόλο που δεν υπάρχει ανησυχία για ταυτόχρονες συνδέσεις, ορισμένοι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα VPN στο δρομολογητή τους για ευκολία και ασφάλεια. Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να δούμε την προσφορά e-VPN στο μέλλον.

Τοποθεσίες διακομιστή

Το e-VPN έχει λιγότερα κοινά με το CyberGhost (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost) και πιο κοινό με το mySteganos Online Shield (διαβάστε την κριτική μας για το Online Shield mySteganos). Το δίκτυο διακομιστών είναι πολύ αξιολύπητο, το οποίο δείχνει τους περιορισμούς του φθηνού παρόχου.

Υπάρχουν συνολικά οκτώ επιλογές. Υπάρχουν δύο στην Ολλανδία, μια πληρωμένη έκδοση και μια δωρεάν, αλλά εκτός αυτής, κάθε χώρα λαμβάνει έναν μόνο διακομιστή. Μπορείτε να συνδεθείτε με τις Κάτω Χώρες, τη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία, τη Σουηδία και την Αυστραλία.

Μας μπερδεύουν και οι τοποθεσίες. Η Νότια Αμερική και η Αφρική είναι σημεία συσκότισης, υπάρχει ένας διακομιστής στην Ασία και οι απομακρυσμένες τοποθεσίες αγνοούνται. Το ευρωπαϊκό κοινό μας έχει μερικές επιλογές, αλλά όλοι οι άλλοι μένουν στο κρύο.

Δεν φαίνεται ότι συνέβαινε πάντοτε. Κοιτώντας στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι το e-VPN παρείχε μια πιο ολοκληρωμένη λίστα διακομιστών στο παρελθόν. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το θέμα σχετικά με το ζήτημα, αλλά, όπως θα δείτε στην επικείμενη ενότητα “Εξυπηρέτηση πελατών”, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.

Το μόνο που πρέπει να συνεχίσουμε είναι αυτό που υπάρχει στην εφαρμογή και δημοσιεύεται στον ιστότοπο του e-VPN. Τη στιγμή της γραφής, υπάρχουν μόνο οκτώ τοποθεσίες, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Ολλανδία.

Ταχύτητα

Το e-VPN έχει άβυσσο ταχύτητες. Κάνει τους ταχύτερους παρόχους VPN να φαίνονται πολύ καλύτεροι, τρώγοντας πάνω από τη μισή ταχύτητα χωρίς λήψη στην καλύτερη τοποθεσία. Όσο μένετε στην ίδια χώρα, είναι χρησιμοποιήσιμο, αλλά όχι ιδανικό.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Μη προστατευμένο (Σεντ Λούις)9122.3711.46
Ηνωμένες Πολιτείες4742.809.15
Ηνωμένο Βασίλειο11315.635.31
Σουηδία1294.264.61
Σιγκαπούρη2730,970,43
Αυστραλία21613.382.35

Οι ταχύτητες λήψης είναι απλώς απαίσιες. Σε σύγκριση με το IPVanish (διαβάστε την κριτική IPVanish), η οποία διατηρεί σχεδόν απροστάτευτες ταχύτητες, τα αποτελέσματα του e-VPN είναι ενοχλητικά. Η απροστάτευτη ταχύτητά μας ήταν τόσο γρήγορη που τα αποτελέσματα δεν φαίνονται πολύ άσχημα, αλλά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σενάριο στο οποίο αναγκάζεστε να συνδεθείτε με χαμηλότερες ταχύτητες χωρίς προστασία.

Δεν έχετε ούτε επιλογές, και αυτό επιδεινώνει την ταχύτητα. Είστε περιορισμένοι στο να μείνετε κοντά στο σπίτι για να λάβετε εύλογα αποτελέσματα, αλλά με μόνο οκτώ τοποθεσίες, έχετε μείνει χωρίς πολλές επιλογές. Εάν έχετε κάποια απόσταση για να ταξιδέψετε για να φτάσετε σε ένα, εγκαταλείπετε πολλή ταχύτητα.

Εξαιτίας αυτού, δεν θα καταστεί το καλύτερο VPN για οδηγό ροής. Αν και τα αποτελέσματά μας υπερβαίνουν την πρόταση 5 Mbps από το Netflix για ροή HD, με εξαίρεση τη Σιγκαπούρη, θα έχετε χαμηλότερα αποτελέσματα εάν η μη προστατευμένη ταχύτητά σας είναι χαμηλότερη.

Αυτό είναι περίεργο δεδομένης της μικρότερης κρυπτογράφησης του e-VPN. Όταν χρησιμοποιείτε το AES-128 – για το οποίο θα μιλήσουμε στην επόμενη ενότητα – περιμένουμε γρηγορότερες ταχύτητες. Ωστόσο, με βάση τα αποτελέσματά μας, είναι σαφές ότι η κρυπτογράφηση 128-bit είναι κάτι περισσότερο απαραίτητο από οτιδήποτε άλλο. 

Η μόνη ποιότητα εξαργύρωσης είναι ο λανθάνων χρόνος, ο οποίος παραμένει σχετικά χαμηλός. Αν και εξακολουθεί να είναι μια κακή επιλογή για το καλύτερο VPN για παιχνίδια, τα αποτελέσματα δεν είναι κακά.

Σπάνια βρίσκουμε έναν πάροχο που διαχειρίζεται πάνω ή κάτω από 1 Mbps για οποιαδήποτε τοποθεσία, αλλά το e-VPN δείχνει ότι είναι δυνατό. Ενώ μπορεί να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με μια εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο, αυτό σκέφτεται το καλύτερο σενάριο. Για τους περισσότερους χρήστες, το e-VPN θα αντιμετωπίσει βασικές εργασίες στο Διαδίκτυο.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Το e-VPN ισχυρίζεται ότι παρέχει “κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου” και τις λεπτομέρειες υποστηρίζουν αυτό. Η σύνδεσή σας ξεκινά με μια χειραψία RSA 4096-bit για να ανοίξετε μια κρυπτογραφημένη σήραγγα που είναι ασφαλισμένη με AES-128-bit GCM. Όσον αφορά το «στρατιωτικό επίπεδο», όλα ελέγχουν. Το AES είναι ένα από τα ασφαλέστερα ciphers που χρησιμοποιεί.

Εάν αυτό σας άρεσε, φροντίστε να διαβάσετε τον οδηγό ασφαλείας VPN.

Η βασική διαφορά μεταξύ του e-VPN και των εξαιρετικά ασφαλών παρόχων, όπως το TorGuard (διαβάστε την κριτική μας στο TorGuard), είναι το βασικό μέγεθος. Το e-VPN χρησιμοποιεί ένα κλειδί AES 128-bit όταν το βιομηχανικό πρότυπο είναι ένα κλειδί 256-bit. Αυτό σημαίνει ότι το κλειδί είναι το μισό μέγεθος, καθιστώντας ευκολότερη την επίθεση brute-force.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κανένα πραγματικό αποτέλεσμα. Το AES έχει σταθερό μέγεθος μπλοκ 128 bit και η διαφορά μεταξύ των μεγεθών κλειδιού δεν αλλάζει τον πραγματικό αλγόριθμο κρυπτογράφησης. Το AES 128-bit σημαίνει απλώς ότι υπάρχουν λιγότεροι γύροι ανακατέματος.

Όσον αφορά τις πρακτικές συνέπειες της χρήσης μικρότερου μεγέθους κλειδιού, δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να σημειωθεί. Τα πλήκτρα AES 128-bit θα παρέχουν ταχύτερους χρόνους, επειδή το κλειδί πρέπει να περάσει από λιγότερους γύρους. Από την άποψη της ασφάλειας, αυτό δεν πρέπει να κάνει μεγάλη διαφορά.

Όπως το AirVPN (διαβάστε την κριτική AirVPN), το e-VPN χρησιμοποιεί αποκλειστικά το OpenVPN. Μπορείτε να αλλάξετε το πρωτόκολλο μεταφοράς σε UDP ή TCP, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε το πρωτόκολλο σύνδεσης. Τούτου λεχθέντος, το e-VPN περιλαμβάνει μια ρύθμιση stealth TCP που θα βοηθήσει στην παράκαμψη αυστηρών τειχών προστασίας, κάτι που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των καλύτερων υπηρεσιών VPN για την Κίνα.

Υποστηρίζει επίσης το IPSec σε Android, αλλά άλλες πλατφόρμες περιορίζονται στο OpenVPN.

Εκτελέσαμε μια σειρά δοκιμών για διαρροές DNS, WebRTC και IP και το e-VPN επέστρεψε θετικά αποτελέσματα. Η χρήση του OpenVPN διασφαλίζει ότι καμία από τις πληροφορίες σας δεν έχει διαρροή.

Απόρρητο e-VPN

Μια σύντομη, αλλά εμπεριστατωμένη, πολιτική απορρήτου μας διασφαλίζει ότι το e-VPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής. Υπάρχουν επίσης πολλές αναρτήσεις «χωρίς καταγραφή» στη σελίδα του προϊόντος. Παρόλα αυτά, παρόχους όπως το HideMyAss (διαβάστε την κριτική HideMyAss) έχουν χαλάσει αυτήν την αξίωση για όλους, ωστόσο. Η πολιτική απορρήτου μπορεί να δηλώνει ότι δεν γίνεται καταγραφή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο πάροχος λέει την αλήθεια.

Ωστόσο, έχουμε την τάση να πιστεύουμε στο e-VPN. Ως μικρότερος πάροχος που δεσμεύεται από τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, είναι απίθανο να καταγράφονται οι πληροφορίες σας. Η πολιτική απορρήτου λέει ότι το e-VPN “δεν συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα των χρηστών, τις διευθύνσεις IP των χρηστών, τη χρήση εύρους ζώνης χρήστη ή τους χρόνους σύνδεσης / αποσύνδεσης χρήστη”.

Ορισμένες τυπικές πληροφορίες συλλέγονται και αποθηκεύονται, όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο κωδικός πρόσβασής σας, αλλά ακόμη και τα στοιχεία χρέωσής σας διατηρούνται εκτός καταγραφής. Μια πηγή τρίτου μέρους που είναι συμβατικά υποχρεωμένη να διατηρεί εμπιστευτικά τις πληροφορίες σας τις αποθηκεύει. Το e-VPN δεν αγγίζει τίποτα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε ανώνυμοι με το e-VPN. Πρέπει να δώσετε μόνο μια διεύθυνση email και μπορείτε να πληρώσετε με bitcoin. Υποθέτοντας ότι τα στοιχεία σας δεν είναι πραγματικά καταγεγραμμένα και δεν έχουμε κανέναν λόγο να το πιστέψουμε, το e-VPN μπορεί να σας κάνει να εξαφανιστείτε στο διαδίκτυο.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι ένα αδύνατο σημείο για το e-VPN. Υπάρχουν λίγες επιλογές αυτοβοήθειας και, ενώ η άμεση υποστήριξη είναι διαθέσιμη, δεν είναι ιδανική. Η πλειοψηφία της αυτοβοήθειας επικεντρώνεται στην προετοιμασία των εφαρμογών.

Στην περιοχή του πελάτη, υπάρχουν δύο κύριες καρτέλες για υποστήριξη: “οδηγοί εγκατάστασης” και “Συχνές ερωτήσεις”. Οι οδηγοί εγκατάστασης είναι λεπτομερείς, αλλά δεν εξυπηρετούν μεγάλο σκοπό. Βασικά αποτελούν οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος εγκατάστασης και τη χρήση της διεπαφής.

e-vpn-review-setup-οδηγοί

Η κύρια μορφή αυτοβοήθειας είναι η ενότητα FAQ. Ωστόσο, είναι περιορισμένη. Το e-VPN προσφέρει οκτώ άρθρα, πολλά από τα οποία καλύπτουν βασικά θέματα, όπως αναβάθμιση της συνδρομής σας και εύρεση του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασής σας.

e-vpn-review-faq

Εκτός από αυτά τα βασικά θέματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με το e-VPN. Προσφέρει υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς χρονικό πλαίσιο για το πότε ένας αντιπρόσωπος υποστήριξης θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Στείλαμε ένα δοκιμαστικό email, ένα e-VPN επέστρεψε λίγο περισσότερο από μια μέρα. Η ερώτησή μας ήταν απλή και δικαιολογούσε μια απλή απάντηση, οπότε δεν έχουμε παράπονα εκεί. Ήταν αρκετά απλό, ωστόσο, ότι θα έπρεπε να καλυφθεί στη βάση γνώσεων, κάτι που δεν ήταν. 

Υπάρχει επίσης μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να βρείτε μεταβαίνοντας στο υποσέλιδο του ιστότοπου, αλλά αυτό αναιρεί το σύστημα παρακολούθησης εισιτηρίων που διαθέτει το e-VPN στην περιοχή του πελάτη.

Η ετυμηγορία

Το e-VPN είναι ένας μικρός πάροχος που έχει αυξημένους πόνους. Ενώ πιστεύουμε ότι υπάρχει η πρόθεση παροχής ενός φθηνού VPN με εξαιρετική ασφάλεια, η εκτέλεση της έννοιας είναι κάτι που είναι επιθυμητό στην επιλογή διακομιστή, την ταχύτητα και τη χρηστικότητα.

Με τις ενημερώσεις, το e-VPN θα ήταν μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται στον χώρο VPN. Ωστόσο, είναι απλώς ένας πάροχος που προσπαθεί να βρει τα πόδια του σε μια θάλασσα από ανώτερες επιλογές. Συνιστούμε να διαβάσετε τις άλλες κριτικές VPN για να βρείτε μια καλύτερη υπηρεσία.

Τι πιστεύετε για το e-VPN; Θα εγγραφείτε και θα το δοκιμάσετε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map