Αναθεώρηση CactusVPN – 2020

Αναθεώρηση CactusVPN

Το CactusVPN είναι μια υπηρεσία που έχει πολλά για αυτό, αλλά λόγω ύποπτα υψηλών ταχυτήτων και αδύναμης ασφάλειας σας συνιστούμε να το μεταβιβάσετε. Εάν, ωστόσο, αισθάνεστε τολμηροί, έχετε καλή απόδοση ροής και ωραίο περιβάλλον εργασίας χρήστη, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη αναθεώρηση του CactusVPN.


best-VPN-σχόλια

Εάν είδατε την προηγούμενη κριτική μας για το CactusVPN, ξέρετε ότι εντυπωσιάσαμε με τη σχετικά νέα αρχή. Παρατηρήσαμε ότι είχε δυνατότητες, αλλά έπρεπε να αναπτυχθεί προτού να είναι έτοιμος για την καλύτερη λίστα VPN. Έχοντας αυτό κατά νου, αποφασίσαμε να το ελέγξουμε ξανά για να δούμε πώς λειτουργεί.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει με το CactusVPN, αλλά δεν είναι όλες οι αλλαγές προς το καλύτερο. Το σύστημα εξυπηρέτησης πελατών είναι διαφορετικό, έχουν προστεθεί πρωτόκολλα εικονικού ιδιωτικού δικτύου και η λίστα διακομιστών αυξάνεται – αν και εξακολουθεί να είναι πολύ μικρό.

Η περιέργειά μας μας οδήγησε να διερευνήσουμε εάν οι αλλαγές που έγιναν στο CactusVPN θα ήταν αρκετές για να την ωθήσουν στην κορυφή. Ειλικρινά, η απάντηση είναι όχι, αλλά υπάρχει ακόμα κάτι εκεί για ορισμένους χρήστες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε αν είστε ένας από αυτούς.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το CactusVPN

Χαρακτηριστικά

Το CactusVPN είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά σε ορισμένες περιοχές, αλλά λείπει σε άλλους. Ξεκινώντας με τα θετικά, προσφέρει πολλά πρωτόκολλα VPN, τα οποία θα συζητήσουμε περισσότερο όταν εξετάζουμε την ασφάλεια. Υποστηρίζει επίσης πολλές πλατφόρμες όπως macOS, Windows, iOS και Android.

Το CactusVPN προσφέρει επίσης μια έξυπνη υπηρεσία DNS που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν το DNS τους για πρόσβαση σε ιστότοπους που διαφορετικά θα αποκλείονταν. Χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση από ό, τι οι περισσότεροι πάροχοι, την οποία θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα σύντομα.

CactusVPN-OS

Αυτό μας φέρνει στα πράγματα που λείπει το CactusVPN. Δεν διαθέτει χωριστή σήραγγα, κάτι που είναι εκπληκτικά δύσκολο να βρεθεί παρά το πόσο χρήσιμο είναι. Αν σας ενδιαφέρει η διχασμένη σήραγγα, ρίξτε μια ματιά στην κριτική ExpressVPN. Το ExpressVPN είναι ένα από τα πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά VPN εκεί έξω και το συνιστούμε.

Το CactusVPN στερείται επίσης επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης, αποκλεισμού κακόβουλου λογισμικού και αποκλεισμού διαφημίσεων. Διαθέτει τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που απαιτούν οι περισσότεροι καταναλωτές και λειτουργεί αρκετά καλά. Ωστόσο, χάνει πολλές από τις λειτουργίες «ωραίο να έχεις».

Επισκόπηση δυνατοτήτων CactusVPN

Λογότυπο CactusVPNwww.cactusvpn.com

Ξεκινά από 217 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα, PayPro, Crypto νομίσματα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή
1

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
30 ημέρες μόνο εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για κάποιο λόγο

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
23

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
Κρυπτογραφημένο από προεπιλογή (διαφέρει ανάλογα με το πρωτόκολλο και δεν είναι διαμορφώσιμο)

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, IKEv2, SoftEther

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Το CactusVPN διατίθεται σε ανταγωνιστικές τιμές και προσφέρει πολλά σχέδια. Όλα τα σχέδια συνοδεύονται από έως και πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις και απεριόριστο εύρος ζώνης. Το σχέδιο που θα ενδιαφέρουν οι περισσότεροι άνθρωποι – VPN με έξυπνο DNS – είναι 6,99 $ το μήνα.

Προσφέρει επίσης τριμηνιαία και ετήσια προγράμματα, τα οποία είναι φθηνότερα ανά μήνα όσο περισσότερο διαρκείτε. Η τιμολόγηση για αυτά τα χρονικά πλαίσια είναι καλή, αλλά το CactusVPN δεν παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εγγραφούν για δύο ή ακόμα και τρία χρόνια κάθε φορά, όπως κάνουν ορισμένες εταιρείες.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το VPN σας για τρία ή περισσότερα χρόνια, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας NordVPN. Το NordVPN προσφέρει ένα τριετές πρόγραμμα με μόλις πάνω από 100 $, το οποίο είναι καλύτερη αξία από το να πληρώνεις 54,99 $ ετησίως για το CactusVPN.

Το CactusVPN προσφέρει επίσης το Smart DNS ως αυτόνομο προϊόν, καθώς και προγράμματα μόνο για Η.Π.Α. και Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά τα προγράμματα VPN σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε τους διακομιστές στις αντίστοιχες χώρες και μόνο αυτούς τους διακομιστές. Αν και φθηνότερο, η περίπτωση χρήσης για αυτό φαίνεται στενή.

Όλα τα σχέδια του CactusVPN σάς επιτρέπουν να συνδέετε έως και πέντε συσκευές ταυτόχρονα, κάτι που είναι αρκετό για τα περισσότερα άτομα. Αν θέλετε η οικογένειά σας να λαμβάνει προστασία VPN ή να έχει τόνους συσκευών, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε την κριτική μας στο CyberGhost αφού διαβάσετε αυτήν. Το CyberGhost προσφέρει έως και επτά ταυτόχρονες συνδέσεις, κάτι που είναι δύσκολο να νικήσετε.

Το CactusVPN δέχεται πολλές μεθόδους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών καρτών και PayPal. Επιτρέπει επίσης στους πελάτες να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των bitcoin, Ethereum και μερικών άλλων.

Έχει πολιτική επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, αλλά υπάρχουν προειδοποιήσεις. Η πολιτική επιστροφής χρημάτων δεν σας επιτρέπει να λάβετε επιστροφή χρημάτων επειδή απλώς είστε δυσαρεστημένοι με την υπηρεσία. Λέει ρητά ότι πρέπει να υπάρχει κάτι που να σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για να λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Ευκολία στη χρήση

Ο ιστότοπος CactusVPN είναι καλά σχεδιασμένος και καθιστά εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Στη μέση της οθόνης υπάρχει ένα κουμπί “Έναρξη τώρα” που σας μεταφέρει όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο, αλλά εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε τις επιλογές “δοκιμάστε VPN δωρεάν” και “δοκιμάστε το έξυπνο DNS δωρεάν”.

Εάν επιλέξετε οποιαδήποτε από τις επιλογές “δοκιμάστε δωρεάν”, θα σας στείλει σε μια φόρμα που απαιτεί μόνο τη ρύθμιση του email σας. Από εκεί, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας επιτρέπει να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να προσφέρει συνδέσμους σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης όλων.

Η εγκατάσταση είναι εύκολη. Απλώς κατεβάστε το πρόγραμμα-πελάτη, εγκαταστήστε το και συνδεθείτε. Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε ότι η διεπαφή είναι μάλλον απλή, αλλά με καλό τρόπο. Η διάταξη διευκολύνει την εύρεση των πιο σημαντικών πραγμάτων και αφήνει πιθανή ακαταστασία. Η επιλογή των σκούρων χρωμάτων είναι επίσης ωραία επειδή βοηθά τον πελάτη να ξεχωρίζει έναντι άλλων παραθύρων πίσω από αυτό και μειώνει την καταπόνηση των ματιών.

CactusVPN-ClientVPN

Υπάρχουν τέσσερις καρτέλες στην κορυφή: υπηρεσία VPN, έξυπνο DNS, ρυθμίσεις και εφαρμογές δολοφονίας. Στην καρτέλα VPN, θα βρείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού που σας επιτρέπει να επιλέξετε από μια λίστα πόλεων, ένα κουμπί στα δεξιά του που σας επιτρέπει να ταξινομήσετε τις πόλεις με ταχύτητα και ένα κουμπί σύνδεσης. Κάτω από το κουμπί σύνδεσης υπάρχει μια γραμμή κειμένου που σας λέει εάν είστε προστατευμένοι.

Έξυπνο DNS CactusVPN

Η καρτέλα Έξυπνο DNS έχει ένα μόνο κουμπί με την ένδειξη “Ενεργοποίηση έξυπνου DNS”. Παρακάτω είναι μια σύντομη γραμμή κειμένου που υποδεικνύει εάν το Smart DNS είναι ενεργοποιημένο. Αυτή είναι μια βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του πελάτη, όπου έπρεπε να συνδεθείτε ξεχωριστά για το VPN και το Smart DNS.

CactusVPN-Client-SmartDNS

Στις ρυθμίσεις, θα βρείτε μερικές επιλογές που μπορείτε να διαμορφώσετε. Αυτό που είναι υπέροχο για τη σχεδίαση του παραθύρου ρυθμίσεων του πελάτη είναι το πόσο σαφώς διατυπωμένες είναι κάθε επιλογή. Μερικοί από τους διακόπτες εναλλαγής έχουν ετικέτες που είναι πιο λεκτικές από τον μέσο πελάτη σας, κάτι που σας βοηθά να καταστήσετε σαφές τι κάνει κάθε πράγμα.

Ρυθμίσεις CactusVPN-Client

Η εφαρμογή killer σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα προγραμμάτων που θέλετε να τερματιστούν εάν διακοπεί η σύνδεση VPN.

CactusVPN-Client-App-Killer

Υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο πάνω αριστερά που φαίνεται να είναι ένα κουτί πρώτων βοηθειών. Σας συνδέει με την υποστήριξη, για την οποία θα μιλήσουμε περισσότερα για αργότερα.

Αυτό που είναι επίσης ωραίο για τον πελάτη είναι ότι το εικονίδιο Cactus στο δίσκο του συστήματός σας σάς επιτρέπει να γνωρίζετε εάν πραγματοποιείτε tunneling μέσω του VPN. Εάν είστε συνδεδεμένοι στο VPN, ο κάκτος είναι ένα ωραίο, φυσικό πράσινο. Εάν δεν είστε, είναι γκρι.

Ταχύτητα

Όπως πάντα, δοκιμάσαμε το CactusVPN σε μερικές τοποθεσίες αφού μετρήσαμε την απροστάτευτη ταχύτητά μας. Μια γρήγορη ματιά στο διάγραμμα ταχύτητας δείχνει ότι είναι εύκολα το ταχύτερο VPN, αλλά το σκορ μας και εμείς θα πρέπει να διαφωνήσουμε. Το Cactus δεν λειτούργησε με το OpenVPN και, λόγω αυτού, υπήρχε ελάχιστη έως καθόλου κρυπτογράφηση στη σύνδεσή μας για να επηρεάσει την ταχύτητα.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Χωρίς προστασία (Βιρτζίνια, Ηνωμένες Πολιτείες)1572.146.01
Τόκιο16169.163.78
Λονδίνο8571.214.48
Σικάγο4271.195.9

Δοκιμάσαμε το VPN με διάφορα πρωτόκολλα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η απόδοση από πρωτόκολλο σε πρωτόκολλο φαινόταν συνεπής στην αρχή, αλλά χτυπήσαμε ένα πρόβλημα όταν προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το OpenVPN. Ενώ προσπαθούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το OpenVPN, δεν μπορούσαμε να συνδεθούμε με καμία πόλη.

Ωστόσο, κάθε άλλο πρωτόκολλο έπαιξε αξιοθαύμαστα, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της φύσης των πρωτοκόλλων subparade που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Κατάφερε να κάνει τη σύνδεση σε περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο, κάτι που είναι καλό και ήταν ανταποκρινόμενο. Η εμπειρία περιήγησης δεν επηρεάστηκε τόσο πολύ από το VPN που ήταν σχεδόν αισθητή.

Ο χρόνος πινγκ αυξήθηκε με βάση την απόστασή μας από το σημείο όπου πραγματοποιήσαμε σήραγγες, αλλά όχι πάρα πολύ. Ίσως να μην θέλετε να παίξετε ανταγωνιστικά παιχνίδια shooter πρώτου προσώπου κατά τη χρήση του VPN, αλλά δεν ήταν πρόβλημα για εργασία, περιήγηση ή ροή. Αν ψάχνετε για VPN χαμηλού ping, διαβάστε το καλύτερο VPN για τυχερά παιχνίδια.

Ταχύτητες λήψης CactusVPN

Οι ταχύτητες λήψης ήταν σχεδόν ανεπηρέαστες, ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ η απόδοση της μεταφόρτωσης έπληξε. Κατά τη σύνδεση με το Τόκιο, το οποίο απέχει περίπου 6.800 μίλια από εμάς, χάσαμε σχεδόν το ήμισυ της ταχύτητας μεταφόρτωσης. Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Πριν το κατατάξουμε μεταξύ των ταχύτερων παρόχων VPN, ωστόσο, ανησυχούμε για την ελαφρώς πολύ καλή απόδοση του CactusVPN. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το OpenVPN απλά δεν λειτουργεί, ανησυχούμε λίγο για το επίπεδο κρυπτογράφησης που υπάρχει. Θα συσχετίσαμε τις πτώσεις ταχύτητας που αντιμετωπίζουμε με μη κρυπτογραφημένους διακομιστές μεσολάβησης αντί για ασφαλείς σήραγγες VPN.

Καθώς είναι δύσκολο να ελεγχθεί το επίπεδο κρυπτογράφησης που υπάρχει, τα παραπάνω θα πρέπει να παραμείνουν υπόνοιες, αλλά έχουμε κάποιες αμφιβολίες που απορρέουν από τα παραπάνω αποτελέσματα. Ενώ είναι ικανή για γρήγορη ταχύτητα με πρωτόκολλα δευτερεύουσας σημασίας, αυτή η ενότητα μπορεί απλά να συνοψιστεί ως “δεν ισχύει”, καθώς δεν υπάρχει βάση σύγκρισης.  

Ασφάλεια

Όσον αφορά την ασφάλεια, το CactusVPN απλά δεν είναι καλό. Δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε το επίπεδο κρυπτογράφησης για τη σύνδεσή σας και δεν είμαστε σίγουροι αν είναι ακόμη κρυπτογραφημένο, κρίνοντας από τα αποτελέσματα ταχύτητας, παραπάνω. Ο τύπος κρυπτογράφησης εξαρτάται από το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείτε, αλλά ως επί το πλείστον είναι το AES 128-bit.

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα, προσφέρει μια εκπληκτική επιλογή. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το VPN σας στις ανάγκες σας όσον αφορά τη στάθμιση της ασφάλειας σε σχέση με την ταχύτητα ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε το OpenVPN, το οποίο είναι αναμφισβήτητα το πιο ασφαλές πρωτόκολλο, να λειτουργεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας.

Πρωτόκολλα CactusVPN

Ο πελάτης διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο προστασίας που προσφέρει το VPN. Οι ρυθμίσεις σάς επιτρέπουν να τη διαμορφώσετε για να εκτελείται κατά την εκκίνηση ή για να σταματάτε την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο εάν χαθεί η σύνδεση με το VPN. Αυτά είναι απαραίτητα για την ασφάλεια.

Υπάρχει επίσης προστασία διαρροής DNS που δοκιμάσαμε με αυτήν τη δοκιμή διαρροής DNS και αποδείχθηκε ότι λειτουργεί. Η εφαρμογή killer είναι επίσης ωραία. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα προγραμμάτων για να σκοτώσετε εάν χαθεί η σύνδεση VPN.

Μυστικότητα

Το CactusVPN λέει πολλές φορές στον ιστότοπό του ότι έχει πολιτική μη καταγραφής. Λέει ότι δεν αποθηκεύονται δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητά σας κατά τη χρήση του VPN, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων IP, των αρχείων καταγραφής κυκλοφορίας, των χρονικών σημείων, του εύρους ζώνης που χρησιμοποιείται και των παρόμοιων. Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση ή εγγραφή.

Ωστόσο, υπάρχουν ενότητες στην πολιτική απορρήτου που χρωματίζουν μια διαφορετική εικόνα. Για αρχάριους, λέει ότι θα μπορούσε «να μοιραστεί ορισμένα μη προσωπικά δεδομένα για να βελτιστοποιήσει τη χρηστικότητα και την προώθηση των υπηρεσιών και του ιστότοπού μας με υπηρεσίες όπως το Google Analytics ή το Facebook».

Θα βρείτε επίσης μια ενότητα όπου το CactusVPN διατηρεί το δικαίωμα να συλλέγει δεδομένα και να χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα όταν είναι απαραίτητο για να προστατευθεί από νομικό σφάλμα. Υπάρχουν άλλες ρήτρες όπου αναφέρει ότι θα αποκαλύψει «οποιεσδήποτε πληροφορίες για εσάς» στις αρχές επιβολής του νόμου και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι ρήτρες που απορρέουν από την πολιτική απορρήτου θα μπορούσαν να αφορούν ιδιαίτερα τους δυνητικούς πελάτες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες αξιώσεις μη καταγραφής. Εάν θέλετε ένα VPN που προσφέρει εξαιρετικό απόρρητο και ασφάλεια, ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση της ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Απόδοση ροής

Όταν δοκιμάσαμε την απόδοση ροής του CactusVPN, συναντήσαμε μια ενδιαφέρουσα κατάσταση. Στον ιστότοπο, υπάρχει μια λίστα με περισσότερους από 230 ιστότοπους με αποκλεισμούς γεωγραφικού αποκλεισμού στους οποίους το VPN σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση. Όταν εκκινήσαμε τον πελάτη και συνδεθήκαμε στο VPN μέσω του διακομιστή του Λονδίνου, ωστόσο, δεν λειτούργησε με το BBC iPlayer.

CactusVPN-Geoblocking

Επικοινωνήσαμε με την υποστήριξη, η οποία ήταν μια καλή εμπειρία που θα εξετάσουμε σε λίγο, και μας είπαν ότι το Έξυπνο DNS ήταν υπεύθυνο για την πρόσβαση σε ιστότοπους με αποκλεισμούς γεωγραφικού αποκλεισμού. Ρυθμίσαμε το Smart DNS, το οποίο απαιτούσε διαμόρφωση, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης του IPv6 και μπήκαμε στο BBC iPlayer, το Netflix των ΗΠΑ και άλλους τυπικά ιστότοπους με αποκλεισμούς.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να εκτελέσετε το Smart DNS και το VPN ταυτόχρονα στον υπολογιστή-πελάτη CactusVPN. Περιορίζεστε στο ένα ή το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσεγγίσετε και να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους με αποκλεισμένους γεωγραφικούς χρήστες με την υπηρεσία Smart DNS, αλλά η σύνδεσή σας δεν θα είναι ασφαλής. Το Smart DNS δεν σας οδηγεί σε τοπικό διακομιστή, δεν κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας ούτε βελτιώνει την ασφάλεια.

Το πλεονέκτημα της ρύθμισης είναι ότι η ανάλυση και η ταχύτητα της εμπειρίας ροής σας δεν επηρεάζονται. Η καθυστέρηση και η βραδύτητα που θα μπορούσατε να δείτε ροή κάτι με ένα VPN δεν θα είναι παρούσα, επειδή χρησιμοποιείτε την κανονική σας σύνδεση στο Διαδίκτυο αντί να αναπηδάτε τη σύνδεσή σας σε όλο τον κόσμο.

Το Netflix και το BBC iPlayer ήταν απότομα και προεπιλεγμένα στην υψηλότερη ανάλυση. Κατά τη διάρκεια μιας ώρας περίπου των δοκιμών μας, δεν υπήρχε προσωρινή αποθήκευση και καμία μείωση της ανάλυσης. Όλα αποδίδουν καλά, αλλά η μη χρήση VPN καθιστά εύκολο να πιάσετε (μεταξύ των άλλων κινδύνων).

Εάν αναζητάτε έναν τρόπο να ξεπεράσετε την απαγόρευση του Netflix VPN, προτείνουμε να δείτε τον καλύτερο οδηγό VPN για το Netflix. Εναλλακτικά, εάν το περιεχόμενο του BBC είναι αυτό που ψάχνετε, έχουμε ένα άρθρο που καλύπτει το καλύτερο VPN για το BBC iPlayer. Προτείνουμε να τα εξετάσετε αντί να χρησιμοποιήσετε ένα έξυπνο DNS χωρίς προστασία.

Τοποθεσίες διακομιστή

Την τελευταία φορά που εξετάσαμε το CactusVPN, είχε μόνο 20 διακομιστές. Αυτή είναι μια αναιμική ποσότητα διακομιστών. Πολλοί πάροχοι VPN έχουν περισσότερα σε μία μόνο πόλη των ΗΠΑ.

Έκτοτε, ανέβασε το παιχνίδι του, αλλά όχι με κανέναν ουσιαστικό τρόπο. Έχει τώρα ένα επιβλητικό σύνολο 23 διακομιστών παγκοσμίως. Κατά έναν τρόπο, αυτό είναι καλό γιατί δείχνει βελτίωση. Ωστόσο, τα είκοσι τρία δεν είναι εντυπωσιακά.

Διακομιστές CactusVPN

Οι τοποθεσίες των διακομιστών είναι προβλέψιμες και περιλαμβάνουν τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ, τέσσερις διακομιστές στο Λονδίνο και συνολικά 17 συνολικές τοποθεσίες αλλού. Έχει πόλεις στην Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ που καλύπτονται, αλλά δεν υπάρχουν διακομιστές στην Αφρική ή τη Νότια Αμερική.

Παρά τον χαμηλό αριθμό διακομιστών, το CactusVPN προσφέρει ισχυρή απόδοση, όπως είδαμε στις δοκιμές ταχύτητας. Τούτου λεχθέντος, εάν αντιμετωπίσει ταχεία ανάπτυξη στη βάση χρηστών και δεν μπορεί να αναβαθμίσει γρήγορα την υποδομή της, είναι πιθανό να υποστούν ταχύτητες.

Εξυπηρέτηση πελατών

Όπως αναφέραμε, έπρεπε να επικοινωνήσουμε με την υποστήριξη πελατών για να ρωτήσουμε πώς θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε οι ιστότοποι που έχουν αποκλειστεί γεωγραφικά Είπαμε ότι ήμασταν ένας κανονικός πελάτης που χρησιμοποιούσε τη δωρεάν δοκιμή για να δοκιμάσει την υπηρεσία και θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το BBC iPlayer. Η ερώτησή μας απαντήθηκε μέσα σε ένα λεπτό και μας δόθηκε μια δωρεάν δοκιμή πέντε ημερών της υπηρεσίας Smart DNS.

Ο χρόνος απόκρισης και η προθυμία για βοήθεια ήταν εντυπωσιακός. Κάναμε μερικές ακόμη ερωτήσεις σχετικά με τον πελάτη, και λάβαμε καλές απαντήσεις, όλα μέσα σε ένα λεπτό από το ερώτημα.

Η βάση γνώσεων είναι επίσης καλή, με λεπτομερείς ερωτήσεις και αρκετούς σαφώς γραμμένους οδηγούς οδηγιών. Ωστόσο, δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή και όταν γράφτηκε η τελευταία μας κριτική υπήρχε μια δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας επί τόπου που δεν είναι πλέον παρούσα.

Η ετυμηγορία

Το συμπέρασμά μας είναι παρόμοιο με αυτό που καταλήξαμε στην τελευταία φορά με το CactusVPN. Υπάρχουν πολλά να μου αρέσει. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι εξαιρετική, ο πελάτης είναι αξιόπιστος και εύχρηστος και ο αριθμός των πρωτοκόλλων και άλλων χαρακτηριστικών είναι μεγάλος. Η τιμολόγηση είναι ανταγωνιστική και το VPN είναι γρήγορο, αλλά δεν μπορεί να εκτελέσει το OpenVPN, το οποίο είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο πρωτόκολλο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Τούτου λεχθέντος, το CactusVPN πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο προτού να είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί με τα παρόμοια του ExpressVPN και του NordVPN. Η πολιτική απορρήτου είναι αρκετή για να κάνει σχεδόν όλους να νιώθουν άβολα και ο αριθμός των διακομιστών είναι απαράδεκτος.

Μόνο ο χρόνος θα πει εάν το CactusVPN θα εξελιχθεί σε τιτάνα της βιομηχανίας VPN. Το δυναμικό υπάρχει, αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει.

Εάν έχετε εμπειρία με το CactusVPN, ενημερώστε μας για το πώς πήγε στα παρακάτω σχόλια. Εάν αναζητάτε κάτι καλύτερο, είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε το τέλειο VPN για εσάς στις κριτικές VPN. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map