Avast SecureLine VPN Review – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Avast SecureLine VPN

Το Avast SecureLine VPN είναι ένα από τα πολλά προϊόντα ασφαλείας της Avast. Καθώς τα VPN πηγαίνουν, είναι αρκετά αξιοπρεπές καθώς σας οδηγεί στο Netflix και χρησιμοποιεί καλή κρυπτογράφηση, αλλά για την τιμή μπορείτε να βελτιωθείτε. Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη κριτική μας για λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί προτείνουμε να πάτε αλλού.


best-VPN-σχόλια

Η Avast είναι μια τσεχική εταιρεία λογισμικού γνωστή για τα προϊόντα προστασίας από ιούς. Από τον Ιανουάριο του 2019, κατείχε πάνω από το 15 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς των εφαρμογών anti-malware των Windows. Αυτό το βάζει μπροστά από μεγάλα ονόματα όπως η Kaspersky Lab και η McAfee Inc..

Εκτός από το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, προσφέρει ένα VPN, το οποίο θα εξετάζουμε σε αυτήν την κριτική Avast SecureLine VPN. Θα εξετάσουμε την ταχύτητα, το απόρρητο και την ασφάλειά του, καθώς και την ευκολία χρήσης του. Θα κάνουμε επίσης μια βουτιά σε τοποθεσίες διακομιστή και στην ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών της πριν ολοκληρώσουμε την ετυμηγορία μας.

Το SecureLine VPN έχει ένα περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών, αλλά λειτουργεί καλά. Θα σας οδηγήσει σε υπηρεσίες όπως το BBC iPlayer (αν και όχι το Netflix), αλλά μπορείτε να βρείτε VPN που θα καλύπτουν περισσότερες συσκευές και περισσότερες υπηρεσίες ροής, σε παρόμοια τιμή. Το απόρρητο δεν είναι και αυτό, γι ‘αυτό είναι απίθανο να γίνει σύντομα η λίστα μας με τις καλύτερες επιλογές VPN.

Avast-SecureLineVPN-Client-Connected

Avast-SecureLineVPN-Ρυθμίσεις-Ασφάλεια

AvastSecureLineVPN-Ιστότοπος-Απόρρητο

Διακομιστές Avast-SecureLineVPN-Website

Avast-SecureLineVPN-Website-Splash

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Avast SecureLine VPN

Χαρακτηριστικά

Η εστίαση του SecureLine VPN είναι να είναι απλή στη χρήση. Δεν είναι γεμάτο με λειτουργικότητα, αντί να επιλέγετε να παρέχετε τις βασικές δυνατότητες που πιστεύει ότι θα χρειαστείτε και να τις κάνετε εύχρηστες. Το πέτυχε σε αυτό, προσφέροντας ένα προϊόν με ρηχή καμπύλη εκμάθησης και αξιοπρεπείς ταχύτητες διακομιστή, για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα σε αυτήν την κριτική.

Avast-SecureLineVPN-Client-Splash

Άλλες υπηρεσίες VPN, όπως το Windscribe (διαβάστε την κριτική Windscribe), έχουν ένα πολύ ευρύτερο σύνολο χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων επιλογών για προώθηση θυρών και πολύ μεγαλύτερο έλεγχο της διαμόρφωσης πρωτοκόλλων VPN και μεθόδων κρυπτογράφησης.

Με το SecureLine VPN, υπάρχουν μόνο δύο βασικές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορούν να παίξουν οι χρήστες. Υπάρχει ένα killswitch που ενεργοποιείτε απλώς σημειώνοντας ένα πλαίσιο στις προτιμήσεις. Ο σκοπός του εξηγείται κάτω από το κουτί, όπου λέει ότι το killswitch θα “αποτρέψει διαρροές απορρήτου αποκλείοντας όλη την πρόσβαση στο Διαδίκτυο εάν το VPN σας ξαφνικά αποσυνδεθεί.”

Avast-SecureLineVPN-Client-Network-Profile

Υπάρχει επίσης η επιλογή ορισμού αξιόπιστων δικτύων. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε συνδεδεμένοι στο WiFi του σπιτιού σας, για παράδειγμα, το VPN δεν θα είναι ενεργό. Αν αποφασίσετε να κάνετε κάποια εργασία στο τοπικό καφενείο σας, ωστόσο, θα ξεκινήσει η προστασία VPN σας. Είναι μια απλή λειτουργία, αλλά χρήσιμη αν είστε σε κίνηση αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το VPN σας στο σπίτι.

Δεν υπάρχει καμία επιλογή αλλαγής πρωτοκόλλων VPN, αλλά το SecureLine VPN χρησιμοποιεί OpenVPN σε Windows και IPSec / IKEv2 σε macOS, οι οποίες είναι ιδιαίτερα συνιστώμενες επιλογές. Αν ψάχνετε για κάτι προσαρμόσιμο, το SecureLine VPN δεν είναι το VPN για εσάς, αλλά οι λιγότερο γνώστες της τεχνολογίας μπορεί να εκτιμήσουν τη λήψη της επιλογής από τα χέρια τους.

Το SecureLine VPN δεν υποστηρίζει διαχωρισμένη σήραγγα. Αυτή είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να αποφασίσετε ποια δεδομένα περνούν μέσω της σήραγγας VPN και ποια περνά από τη μη προστατευμένη σύνδεσή σας. Αυτό είναι πρακτικό αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας ως διακομιστή πολυμέσων και δεν θέλετε να κάνετε ροή των ταινιών σας μέσω διακομιστή στην άλλη πλευρά του κόσμου.

Εάν το split tunneling είναι ένα χαρακτηριστικό που χρειάζεστε, θα θέλετε να κοιτάξετε αλλού. Πολλά VPN προσφέρουν, όπως το Ivacy (διαβάστε την κριτική Ivacy).

Επισκόπηση δυνατοτήτων Avast SecureLine VPN

Λογότυπο VPN Avast SecureLinewww.avast.com

Ξεκινά από 167 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή
7 ημέρες

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
30 μέρες

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
55 διακομιστές σε 34 χώρες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu
α / α

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video
α / α

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN, IKEv2

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής
α / α

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση
24/7

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη
24/7

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Avast-SecureLineVPN-Ιστότοπος-Τιμές

Αν ρίξετε μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα SecureLine VPN, θα σας συγχωρούσε γιατί σκεφτόσασταν ότι τα μόνα διαθέσιμα προγράμματα πληρωμής ήταν οι ετήσιες συνδρομές. Μόνο όταν μεταβείτε στη σελίδα πληρωμής, μπορείτε να βρείτε τις τιμές για άλλες περιόδους συνδρομής και ακόμη και τότε είναι εύκολο να χάσετε.

Εάν αναζητάτε ένα VPN για Windows ή macOS, η ελάχιστη συνδρομή που μπορείτε να αγοράσετε είναι ένα έτος. Εάν κάνετε κλικ στο μικρό αναπτυσσόμενο πλαίσιο στη σελίδα πληρωμής, θα βρείτε επιλογές για δύο χρόνια και είναι επίσης διαθέσιμα τρία χρόνια, αλλά δεν υπάρχει μηνιαίο πρόγραμμα τιμών.

Εάν αγοράζετε συνδρομή VPN iOS ή Android, μπορείτε να επιλέξετε να πληρώνετε μηνιαία ή ετησίως, αλλά δεν υπάρχει επιλογή μεγαλύτερη από ένα έτος. Για το προϊόν πολλαπλών συσκευών, σας δίνεται η δυνατότητα χρέωσης ενός μήνα, ενός έτους, δύο ετών ή τριών ετών. Παραδόξως, η μηνιαία επιλογή πολλών συσκευών λείπει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αγνοώντας το περίπλοκο και μυστικό εύρος εναλλακτικών επιλογών πληρωμής, εάν θέλετε ένα VPN για τον υπολογιστή ή το Mac σας, πληρώνετε 59,99 $ ετησίως. Για κινητές συσκευές, μπορείτε να πληρώνετε 2,99 $ το μήνα ή 19,99 $ για συνδρομή ενός έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε. Η συνδρομή σας θα καλύπτει μόνο πέντε συσκευές iOS ή Android.

Παρόλα αυτά, το SecureLine VPN δεν θα κάνει τον καλύτερο οδηγό VPN για iPhone.

Σχέδια πολλών συσκευών Avast SecureLine VPN

Αν ψάχνετε για κάτι που θα καλύπτει κινητό και επιτραπέζιο υπολογιστή, θα χρειαστείτε το ετήσιο πρόγραμμα 79,99 $. Εάν δεν είστε αρκετά σίγουροι για να δεσμεύσετε ένα χρόνο, μπορείτε να βρείτε την επιλογή 8,99 $ ανά μήνα, επίσης, με ένα μικρό κυνήγι.

Η τιμολόγηση του SecureLine VPN ισχύει για τους ανταγωνιστές της, αρκεί να θέλετε να το χρησιμοποιήσετε μόνο με πέντε συσκευές ή λιγότερες. Είναι ιδιαίτερα φθηνό αν αναζητάτε μηνιαία συνδρομή για τις κινητές συσκευές σας. Μόνο στην τιμή, θα τα πήγαινε καλά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του στο καλύτερο σύντομο κατάλογο VPN για Android.

Εάν χρειάζεστε ένα VPN για περισσότερες συσκευές, υπάρχουν υπηρεσίες που προσφέρουν σχέδια χωρίς όρια συσκευών. Το Goose VPN (διαβάστε την κριτική Goose VPN) έχει παρόμοια τιμή, αλλά μπορεί να καλύψει όσες συσκευές θέλετε.

Η Avast προσφέρει δωρεάν δοκιμή επτά ημερών για τα προϊόντα της, καθώς και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Οι μόνες επιλογές πληρωμής είναι PayPal ή πιστωτική κάρτα. Δεν υπάρχει υποστήριξη για bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα.

Εάν θέλετε έναν πιο ανώνυμο τρόπο πληρωμής, αναζητήστε ένα VPN που δέχεται μετρητά ή bitcoin, όπως το Mullvad (διαβάστε την κριτική μας στο Mullvad).

Ευκολία στη χρήση

Avast-SecureLineVPN-Website-Checkout

Η εγγραφή στο SecureLine VPN είναι αρκετά απλή. Όταν αγοράζετε τη συνδρομή της επιλογής σας, θα πρέπει να δώσετε τη χώρα σας, το όνομα, το επώνυμο, τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτές είναι πολλές προσωπικές πληροφορίες, λαμβάνοντας υπόψη εναλλακτικές λύσεις όπως το cryptostorm (διαβάστε την κριτική μας για το cryptostorm).

Θα πρέπει επίσης να παράσχετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Το PayPal και η πιστωτική ή χρεωστική κάρτα είναι οι μόνες επιλογές σας. Μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή σας, θα λάβετε έναν κωδικό ενεργοποίησης μέσω email.

Λήψη και εγκατάσταση του Avast SecureLine VPN

Η ρύθμιση είναι επίσης απλή. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή και εγκαταστήστε την όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Όταν ξεκινάτε το SecureLine VPN, σας υποδέχεται ένας απλός πίνακας εργαλείων. Δεν είναι λεπτό. Ένα μεγάλο, κόκκινο κουμπί “απενεργοποιημένο” βρίσκεται στη μέση της οθόνης με μια προειδοποίηση ότι “το διαδικτυακό σας απόρρητο δεν προστατεύεται.”

Avast-SecureLineVPN-Client-αποσυνδεδεμένο

Κάνοντας κλικ στο μεγάλο, κόκκινο κουμπί ενεργοποιείται το VPN. Θα σας ζητηθεί να ξεκινήσετε μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών ή να αγοράσετε μια συνδρομή. Κάντε κλικ στο κείμενο στο κάτω μέρος για να υποδείξετε ότι έχετε ήδη έναν κωδικό ενεργοποίησης και εισαγάγετε τον για να επικυρώσετε τη συνδρομή σας.

Τώρα μπορείτε να δείτε πληροφορίες όπως ο χρόνος σύνδεσης, η πραγματική διεύθυνση IP, η τοποθεσία σας και η διεύθυνση IP σας, όπως φαίνεται σε άλλους. Δοκιμάσαμε το SecureLine VPN στο Ηνωμένο Βασίλειο και προεπιλογή σε μια τοποθεσία στο Λονδίνο. Κάτω από αυτές τις πληροφορίες υπάρχει ένα μεγάλο κουμπί για την αλλαγή της τοποθεσίας σας.

Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί εμφανίζεται η λίστα των διακομιστών. Ο τρέχων διακομιστής εμφανίζεται στην κορυφή και φέρει την ετικέτα «βέλτιστη τοποθεσία» για εμάς. Τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το “i” δίπλα σε αυτές τις πληροφορίες ανοίγει ένα αναδυόμενο παράθυρο που εξηγεί μια βέλτιστη τοποθεσία “σας βοηθά να έχετε την καλύτερη δυνατή ταχύτητα σύνδεσης.”

Διακομιστές Avast-SecureLineVPN-Client

Οι άλλες τοποθεσίες διακομιστή εμφανίζονται παρακάτω. Υπάρχει επίσης ένα μενού στα αριστερά για να τα φιλτράρετε κατά τοποθεσία, για peer-to-peer ή για ροή. Ορισμένοι μεμονωμένοι διακομιστές στη λίστα έχουν επίσης μικρά εικονίδια που υποδεικνύουν ότι είναι βελτιστοποιημένα για P2P ή ροή.

Η αλλαγή τοποθεσιών ήταν τόσο απλή όσο κάνοντας κλικ σε διαφορετικό διακομιστή. Χρειάστηκαν περίπου δύο δευτερόλεπτα για να συνδεθεί. Κάντε κλικ στο τώρα πράσινο κουμπί στο κέντρο της εφαρμογής και το VPN θα αποσυνδεθεί σχεδόν αμέσως.

Υπάρχουν μόνο δύο άλλα κουμπιά στη σελίδα. Η πρώτη ανοίγει ουσιαστικά μια διαφήμιση για τα προϊόντα VPN για κινητά της Avast. Το δεύτερο κουμπί είναι το κλασικό εικονίδιο οδοντωτών ρυθμίσεων, το οποίο ανοίγει τις προτιμήσεις. Υπάρχουν τρεις ενότητες: «γενική», «ασφάλεια δικτύου» και «συνδρομή».

Ρυθμίσεις Avast SecureLine VPN

Η ενότητα “συνδρομή” παρέχει μόνο πληροφορίες για τη συνδρομή σας και πότε λήγει. Η “Ασφάλεια δικτύου” είναι εκεί όπου θα βρείτε την επιλογή ενεργοποίησης του killswitch, το οποίο αποκλείει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο εάν αποσυνδεθεί το VPN για να διασφαλιστεί η διατήρηση του απορρήτου σας.

Οι μόνες άλλες ρυθμίσεις σε αυτήν την ενότητα είναι η επιλογή αυτόματης ενεργοποίησης του VPN όταν συνδέεστε στο Διαδίκτυο ή θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να το ενεργοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να εξαιρέσετε αξιόπιστα δίκτυα, πράγμα που σημαίνει ότι το VPN δεν θα ενεργοποιηθεί όταν είστε συνδεδεμένοι σε συγκεκριμένα δίκτυα WiFi.

Avast-SecureLineVPN-Ρυθμίσεις-Γενικά

Η ενότητα “γενική” έχει μόνο πέντε ρυθμίσεις. Μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο το SecureLine VPN εμφανίζει ειδοποιήσεις και αν εμφανίζεται στη γραμμή μενού. Μπορείτε να το ρυθμίσετε για εκκίνηση κατά την εκκίνηση και μπορείτε να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις beta.

Η τελική επιλογή είναι να απενεργοποιήσετε τις προσφορές για άλλα προϊόντα. Έχοντας βιώσει τα κουραστικά αναδυόμενα παράθυρα που χρησιμοποιεί το Avast στα προϊόντα προστασίας από ιούς, όπως το Avast Pro (διαβάστε την κριτική μας Avast Pro), δεν μπορούμε να προτείνουμε να απενεργοποιήσετε την επιλογή αρκετά.

Όπως μπορείτε να δείτε, λίγη προσαρμογή είναι διαθέσιμη με το SecureLine VPN. Απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν κάτι που λειτουργεί έξω από το κουτί, χωρίς περίπλοκη ρύθμιση. Αν αυτό ψάχνετε, το Avast είναι μια καλή επιλογή.

Αν ψάχνετε για κάτι που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας, ρίξτε μια ματιά στις άλλες εναλλακτικές λύσεις στο αρχείο VPN μας.

Ταχύτητα

Θέλαμε να δούμε πώς αποδόθηκε το SecureLine VPN στο σύνολό του, επομένως πραγματοποιήσαμε δοκιμές ταχύτητας σε διαφορετικούς διεθνείς διακομιστές από τη βάση του κριτικού μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα αποτελέσματα φαίνονται παρακάτω.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Χωρίς προστασία (Ηνωμένο Βασίλειο)13194.3012.24
Γερμανία49191.789.74
Ρωσία11439.396.03
Βραζιλία22841.301.12
ΜΑΣ.8575.042.62
Νότια Κορέα47218.943.07

Οι ταχύτητες για διακομιστές στην ηπειρωτική Ευρώπη ήταν εντυπωσιακές. Ένας διακομιστής στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, έδωσε ταχύτητα λήψης που ήταν σχεδόν 99 τοις εκατό της απροστάτευτης ταχύτητας. Η ταχύτητα μεταφόρτωσης δεν ήταν τόσο καλή, μόλις κάτω από το 80 τοις εκατό της μη προστατευμένης ταχύτητας, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι λογικό.

Εκτός Ευρώπης, η πτώση ήταν σημαντική, όπως θα περίμενε κανείς δεδομένης της απόστασης. Η σύνδεση με έναν διακομιστή των ΗΠΑ σημείωσε πτώση της ταχύτητας λήψης μας περισσότερο από 50 τοις εκατό. Οι διακομιστές στη Ρωσία και τη Βραζιλία είχαν ταχύτητες λήψης που ήταν περίπου το ένα πέμπτο όσο η ταχύτητα χωρίς προστασία και η Νότια Κορέα ήταν λιγότερο από 10 τοις εκατό πιο γρήγορα.

Το SecureLine VPN μπορεί να μην είναι στην κορυφή της λίστας με τις ταχύτερες υπηρεσίες VPN, αλλά απέδωσε καλά, ειδικά για τοπικές υπηρεσίες στην Ευρώπη. Όπως πάντα, οι εμπειρίες μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με την απόσταση που έχετε από ορισμένους διακομιστές.

Η καθυστέρηση ήταν μια μικτή τσάντα. Οι κοντινοί διακομιστές, όπως αυτός στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, προσέφεραν λογική καθυστέρηση. Ο λανθάνων χρόνος κατά τη χρήση του διακομιστή των ΗΠΑ ήταν εντυπωσιακός, αλλά ο διακομιστής της Νότιας Κορέας είχε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο καθυστέρησης. Εάν αναζητάτε το καλύτερο VPN για παιχνίδια, το SecureLine VPN μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Ασφάλεια

Το SecureLine VPN περιγράφει την ασφάλειά του ως «τραπεζικού επιπέδου». Αυτό μπορεί να μην είναι ο πιο εμπνευσμένος ισχυρισμός αυτές τις μέρες, δεδομένου ότι ακόμη και μεγάλες τράπεζες όπως η HSBC έχουν πέσει θύματα εισβολής, αλλά ίσως να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο σίγουροι εάν χρησιμοποιείτε λογιστικό λογισμικό. Ωστόσο, ξεχάστε τις ανησυχίες σας, επειδή η ασφάλεια του SecureLine VPN είναι καλή.

Η κρυπτογράφηση της επιλογής για τα Windows είναι AES 256-bit με OpenVPN. Όπως εξηγεί ο οδηγός ασφαλείας VPN, αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα VPN και για καλό λόγο. Το OpenVPN είναι ανοιχτού κώδικα, με μια κοινότητα που αναζητά συνεχώς ευπάθειες για να διασφαλίσει ότι το πρωτόκολλο παραμένει ασφαλές. Είναι επίσης γρήγορο.

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή macOS ή μια συσκευή iOS, το SecureLine VPN χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο IKEv2 με IPSec. Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι τον καθιστά «εγκεκριμένο από την Apple». Η μόνη πραγματική εξήγηση που δίνει για αυτό που σημαίνει σε πραγματικούς όρους είναι ότι το SecureLine VPN είναι «χτισμένο στις ιδιόκτητες στοίβες της Apple για να εξασφαλίσει την καλύτερη συμβατότητα και απόδοση».

Ανεξάρτητα από το αν είναι εγκεκριμένο από την Apple, το IKEv2 / IPSec είναι πιο ασφαλές από το πρωτόκολλο L2TP / IPSec που χρησιμοποιείται από ορισμένα VPN. Το L2TP απαιτεί τα διαπιστευτήρια του χρήστη για έλεγχο ταυτότητας, επομένως δεν είναι ιδανικό για εγγύηση απορρήτου. Το IKEv2 είναι επίσης πολύ πιο γρήγορο επειδή το L2TP χρησιμοποιεί διπλή ενθυλάκωση, η οποία επιβραδύνει τη διαδικασία.

Με μια προσφορά killswitch, βεβαιωθήκαμε ότι λειτούργησε και το έκανε. Δοκιμάσαμε επίσης για διαρροές WebRTC και DNS και η υπηρεσία πέρασε χωρίς προβλήματα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα VPN, το SecureLine VPN δεν σας δίνει επιλογή πρωτοκόλλων. Αν ψάχνετε για κάτι που δεν λειτουργεί, τότε οι προεπιλογές του είναι ισχυρές. Εάν ακολουθείτε ένα VPN με περισσότερες επιλογές προσαρμογής, ρίξτε μια ματιά στο CyberGhost (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost).

Μυστικότητα

Στην πολιτική απορρήτου της Avast, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καταγραφή. Σκάψτε βαθύτερα, ωστόσο, και αυτός ο ισχυρισμός δεν ισχύει. Η βασική φράση στο βήμα πωλήσεων είναι ότι η Avast δεν παρακολουθεί τους ιστότοπους που επισκέπτεστε ή το περιεχόμενο που καταναλώνετε όταν είστε συνδεδεμένοι στους διακομιστές του.

Ενσωματώσαμε την πολιτική απορρήτου της, ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι η Avast αποθηκεύει τη διεύθυνση IP και τη χρονική σήμανση κάθε φορά που συνδέεστε και αποσυνδέεστε από την υπηρεσία VPN, όπως το Buffered VPN (διαβάστε την κριτική Buffered VPN). Καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN που χρησιμοποιήσατε. Ο ισχυρισμός είναι ότι τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της απόδοσης της υπηρεσίας VPN.

Avast-SecureLineVPN-Ιστοσελίδα-Απόρρητο-Καταγραφή

Για να είμαστε δίκαιοι με την Avast, δημοσιεύει μια σαφή περίληψη των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα πελατών, καθώς και τον αριθμό των γνωστοποιήσεων που έγιναν. Το 2018, υπήρχαν 79 αιτήματα για πληροφορίες χρηστών, εκ των οποίων μόνο ένα χορηγήθηκε. Αυτό είναι ένα ποσοστό αποκάλυψης 1,27%.

Υπάρχει επίσης ένα ένταλμα καναρινιού που δημοσιεύεται κάθε τρίμηνο. Ένα καναρίνι εντάλματος είναι ένα έξυπνο νομικό κενό. Η εταιρεία δεν επιτρέπεται να δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με το πότε έχουν υποβληθεί αιτήματα για δεδομένα. Αντ ‘αυτού, κάθε τρίμηνο δημοσιεύει μια δήλωση ότι δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα το προηγούμενο τρίμηνο.

Εάν αυτή η αναφορά λείπει για το επόμενο τρίμηνο, η Avast έχει συμμορφωθεί με ένα νομικό αίτημα για δεδομένα.

Αυτό που μας απασχολεί είναι η Avast επιβεβαίωσε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός πελάτη που σχετίζεται με μια διεύθυνση IP στο αίτημα που παραχώρησε, η οποία αφορούσε ποινική έρευνα στην Τσεχική Δημοκρατία. Αν ψάχνετε για ένα VPN που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα διατηρήσει την ανωνυμία σας διεύθυνση IP, το SecureLine VPN δεν είναι.

Εάν το απόρρητο είναι το κύριο μέλημά σας κατά την επιλογή ενός VPN, θα πρέπει να κοιτάξετε έναν άλλο πάροχο, όπως η κορυφαία μας υπηρεσία VPN, το ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας στο ExpressVPN).

Απόδοση ροής

Στη λίστα διακομιστών, το SecureLine VPN διαθέτει μια ενότητα για ροή. Προσφέρει μία τοποθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ονομάζεται Wonderland, και τρεις στις ΗΠΑ: Gotham City, Miami και New York City. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί έχει συνδυάσει πραγματικά ονόματα με φανταστικές τοποθεσίες.

Αρχικά προσπαθήσαμε να συνδεθούμε με το Gotham City. Μετά από 10 δευτερόλεπτα, χτυπήσαμε ένα μήνυμα σφάλματος “δεν ήταν δυνατή η σύνδεση”. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε το Μαϊάμι, και συνδέθηκε καλά. Δοκιμάσαμε ξανά το Gotham λίγο αργότερα και συνδέθηκε χωρίς προβλήματα, οπότε η πρώτη φορά μπορεί να ήταν μόνο σφάλμα σύνδεσης.

Avast SecureLine Netflix

Από την τοποθεσία μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταφέραμε να συνδεθούμε στο Netflix των ΗΠΑ, αλλά η ροή ήταν ένα άλλο θέμα. Η ροή μιας ταινίας από το Netflix των ΗΠΑ δεν λειτούργησε. Λάβαμε ένα σφάλμα που μας είπε ότι «κάτι πήγε στραβά» κάθε φορά που προσπαθούσαμε. Δυστυχώς, το Netflix αποκλείει τους διακομιστές συνεχούς ροής του SecureLine VPN.

Εάν θέλετε να επεκτείνετε την επιλογή προγραμματισμού σας στο Netflix, το SecureLine VPN δεν θα λειτουργήσει για εσάς, επομένως θα πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις στο καλύτερο σύντομο κατάλογο VPN για το Netflix.

Avast-SecureLineVPN-Streaming-BBCIplayer

Όταν δοκιμάσαμε το SecureLine VPN στο παρελθόν, δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με το BBC iPlayer. Μας εξέπληξε ευχάριστα όταν συνδεθήκαμε με τον διακομιστή Wonderland του Ηνωμένου Βασιλείου και προσπαθήσαμε να κάνουμε ροή. Το περιεχόμενο του BBC iPlayer κυκλοφόρησε καλά σε κάθε προσπάθεια, χωρίς προβλήματα αποθήκευσης.

Πολλά VPN δεν είναι σε θέση να μεταδώσουν ροή στο BBC iPlayer, οπότε αυτό είναι ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα για το SecureLine VPN. Εάν το βρετανικό περιεχόμενο είναι δικό σας, αλλά εξακολουθείτε να αναζητάτε ένα VPN με περισσότερες επιλογές προσαρμογής, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το καλύτερο VPN για το BBC iPlayer για εναλλακτικές λύσεις.

Τοποθεσίες διακομιστή

Το SecureLine VPN διαθέτει 55 διακομιστές σε 34 χώρες. Μόνο μερικές χώρες διαθέτουν περισσότερους από έναν διακομιστές. Η Ισπανία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Ρωσία έχουν δύο, το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τρία και οι ΗΠΑ έχουν 16.

Υπάρχουν πολλά VPN που προσφέρουν καλύτερη επιλογή, όπως το NordVPN (διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN). Παρά το σχετικά χαμηλό συνολικό ποσοστό, ωστόσο, το SecureLine VPN παρέχει μια καλή εξάπλωση χωρών. Η λίστα περιλαμβάνει το Ισραήλ, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, τα οποία δεν καλύπτονται πάντα από άλλα VPN.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για σοβαρή παγκόσμια κάλυψη, θα πρέπει να κοιτάξετε πιο μακριά. Ο μπαμπάς όλων αυτών είναι HideMyAss (διαβάστε την κριτική HideMyAss), η οποία διαθέτει διακομιστές σε απίστευτες 190 χώρες, αλλά, ειρωνικά, το HideMyAss ανήκει επίσης στην Avast.

Εξυπηρέτηση πελατών

Το Avast παρέχει την υποχρεωτική βάση γνώσης που καλύπτει καλά τα βασικά, μαζί με μια επαρκή συχνή ερώτηση. Υπάρχει επίσης ένα φόρουμ όπου μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις που δεν καλύπτονται ήδη στη βάση γνώσεων. Οι απαντήσεις είναι γενικά χρήσιμες, αλλά μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να λάβετε απάντηση.

Avast-SecureLineVPN-Ιστοσελίδα-Υποστήριξη-Περιοχή

Εάν προτιμάτε να μιλήσετε απευθείας με το Avast, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας ή email. Απενεργοποιήσαμε μερικές απλές ερωτήσεις ρωτώντας πόσους διακομιστές ήταν διαθέσιμοι, εάν υπήρχε μια επιλογή killswitch και αν υπήρχε υποστήριξη για split tunneling.

Avast-SecureLineVPN-Email-Response

Οι απαντήσεις χρειάστηκαν πάνω από 24 ώρες και οι απαντήσεις ήταν σύντομες αλλά ακριβείς. Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των διακομιστών, ο εκπρόσωπος υποστήριξης απλώς επικολλήθηκε έναν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα SecureLine VPN. Η λίστα των διακομιστών βρίσκεται στη σελίδα, αλλά χρειάζεται λίγη αναζήτηση, οπότε αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο.

Η διαδικτυακή συνομιλία ήταν επίσης επαρκής αλλά όχι θεαματική. Όταν ρωτήθηκε ποιο πρωτόκολλο VPN χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή macOS, ο πράκτορας εξυπηρέτησης πελατών έπρεπε να πάει και να ελέγξει την απάντηση που δεν ενέπνευσε την εμπιστοσύνη. Χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να επιστρέψουν με τις πληροφορίες ότι ήταν IPSec σε συσκευές macOS και iOS.

Μεταξύ των επιλογών βάσης γνώσεων, φόρουμ, email και συνομιλίας, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι θα προτιμούσατε. Για ταχύτητα απόκρισης, η διαδικτυακή συνομιλία είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι αναγκάσαμε να εισαγάγουμε το όνομα και τη διεύθυνση email μας πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Η ετυμηγορία

Το SecureLine VPN δεν προσφέρει πολλά στον τρόπο των λειτουργιών, αλλά είναι εύκολο στη χρήση και αποτελεσματικό σε ό, τι κάνει. Το να μπορείτε να ορίσετε αξιόπιστα δίκτυα είναι χρήσιμο και το killswitch είναι σημαντικό, αλλά αν θέλετε να παίξετε με άλλες ρυθμίσεις, δεν έχετε τύχη.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν αποκλειστικοί διακομιστές για το P2P εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το VPN για torrenting, αλλά δεδομένων των ανησυχιών μας σχετικά με το απόρρητο, ίσως θελήσετε να δείτε το καλύτερο VPN μας για λίστα torrenting για εναλλακτικές λύσεις.

Το απόρρητο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με το SecureLine VPN. Η Avast παραδέχεται ότι καταγράφει τη διεύθυνση IP σας και έχει δώσει πληροφορίες πελατών στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι σπάνιο. Εάν το απόλυτο απόρρητο είναι αυτό που θέλετε από το VPN σας, θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού. Οι κριτικές μας VPN είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτήν την κριτική. Εάν χρησιμοποιείτε το Avast SecureLine VPN και θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, μη διστάσετε να προσθέσετε ένα σχόλιο παρακάτω. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τις σκέψεις σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map