Astrill Review – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση Astrill

Το Astrill είναι λίγο μικτή τσάντα: είναι γρήγορο και έχει υπέροχα χαρακτηριστικά, αλλά η διεπαφή του σχεδιάστηκε για μυρμήγκια και είναι ακριβό. Ακόμα, είναι καλό για το Netflix και άλλες ροές και επιτρέπει το torrenting, οπότε δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε να διατηρούμε εταιρεία με τους καλύτερους παρόχους VPN. Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη κριτική Astrill για να μάθετε περισσότερα.


best-VPN-σχόλια

Το Astrill είναι ένα γρήγορο, συμπαγές VPN που διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο χαρακτηριστικών. Έρχεται επίσης με μια τεράστια τιμή που δεν φαίνεται δικαιολογημένη δεδομένης της περιορισμένης επιλογής διακομιστή και της κακής εμπειρίας χρήστη.

Σε αυτήν την κριτική Astrill, θα δούμε πού υπερέχει το VPN και πού πέφτει. Θα δοκιμαστεί σε λειτουργίες, τιμές, ευκολία χρήσης, υποστηριζόμενες συσκευές, τοποθεσίες διακομιστή, ταχύτητα, ασφάλεια και διακομιστή πελατών. Μετά από όλα αυτά, θα αποφανθούμε για αυτό.

Μας αρέσουν τα χαρακτηριστικά φιλτραρίσματος του Astrill και τα ιδιόκτητα πρωτόκολλα. Οι ταχύτητες λήψης δεν είναι κακές. Αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι καλύτερο να κοιτάξετε αλλού, καθώς το Astrill είναι από τις πιο ακριβές επιλογές στην καλύτερη επιλογή VPN.

Astrill-Slider1

Astrill-Slider2

Astrill-Slider3

Astrill-Slider4

Προηγούμενος

Επόμενο

Εναλλακτικές λύσεις για το Astrill

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Παρά το μικροσκοπικό περιβάλλον εργασίας χρήστη, το Astrill έχει πολλές δυνατότητες. Η διεπαφή σας δείχνει ένα κουμπί για την ενεργοποίηση της σύνδεσης και ένα μικρό γράφημα στο κάτω μέρος εμφανίζει την ταχύτητά σας. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις ταχύτητες άλλων διακομιστών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία δοκιμής ταχύτητας του Astrill. Μπορείτε να επιλέξετε όσους διακομιστές θέλετε και να ελέγξετε αυτόματα την ταχύτητα και την καθυστέρηση.

Δοκιμή ταχύτητας Astrill

Τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά, ωστόσο, είναι τα φίλτρα. Το Astrill έχει φιλτράρισμα για ιστότοπους και εφαρμογές. Από προεπιλογή, έχει ρυθμιστεί για να κατευθύνει όλη την επισκεψιμότητα μέσω του διακομιστή VPN, αλλά μπορείτε να προσθέσετε εξαιρέσεις εάν δεν θέλετε να περάσουν όλα.

Ευτυχώς, το Astrill σάς επιτρέπει να το κάνετε και το αντίστροφο. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα φίλτρα ώστε να χρησιμοποιούν μόνο τη σύνδεση VPN για συγκεκριμένες εφαρμογές, κάτι που είναι χρήσιμο εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο με αποκλεισμό γεωγραφικού δικτύου, για παράδειγμα.

Φίλτρα Astrill

Το φιλτράρισμα σας επιτρέπει να διατηρείτε την πλήρη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο όταν τη χρειάζεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να φιλτράρετε παιχνίδια για πολλούς παίκτες στον υπολογιστή σας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις αργές ταχύτητες που εμποδίζουν την εμπειρία. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλύτερα VPN μας για τυχερά παιχνίδια.

Αυτή η δυνατότητα είναι πιο γνωστή ως split tunneling, κάτι που είναι αρκετά ασυνήθιστο μεταξύ των VPN. Οι περισσότεροι μπορούν να το υποστηρίξουν, αλλά η διαδικασία είναι μάλλον εντατική – διαβάστε την αναθεώρηση της ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο για ένα παράδειγμα. Επιπλέον, οι πάροχοι που το υποστηρίζουν, όπως το StrongVPN, είναι αρκετά μέτριοι (διαβάστε την κριτική μας για το StrongVPN για να δείτε γιατί δεν είναι η καλύτερη επιλογή). 

Σε επιτραπέζιους υπολογιστές με Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε OpenVPN, StealthVPN ή OpenWeb. Το Astrill υποστηρίζει σχεδόν κάθε άλλο πρωτόκολλο VPN, αλλά εξαρτάται από τη συσκευή. Τα OpenWeb και StealthVPN είναι πρωτόκολλα που αναπτύχθηκαν από την Astrill και προσθέτουν επιπλέον χαρακτηριστικά στην εφαρμογή.

Το OpenWeb, για παράδειγμα, προσθέτει μια επιλογή «μόνο πρόγραμμα περιήγησης σήραγγας» στο μενού. Είναι ένας γρήγορος τρόπος να φιλτράρετε τι κάνετε ενώ χρησιμοποιείτε εφαρμογές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο χωρίς να ανησυχείτε για τις ταχύτητες. Το OpenWeb διαθέτει επίσης έναν αποκλεισμό διαφημίσεων και παρακολούθησης.

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τη σύνδεση VPN με άλλες συσκευές. Βασικά, προσθέτετε έναν διακομιστή μεσολάβησης στην υπάρχουσα σύνδεσή σας. Το Astrill έχει εφαρμογές για τις περισσότερες συσκευές, αλλά η κοινή χρήση VPN επεκτείνει τη λίστα σε οτιδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων τηλεοράσεων, κονσόλας παιχνιδιών και συσκευών ροής όπως το Apple TV.

Astrill-VPN-κοινή χρήση

Το Astrill έρχεται με ένα killswitch που θα διακόψει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εάν αποσυνδεθεί από τον απομακρυσμένο διακομιστή. Εάν χρησιμοποιείτε το OpenVPN ως πρωτόκολλό σας, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το App Guard, το οποίο θα αποκλείει τις εφαρμογές που καθορίζετε όταν το VPN είναι απενεργοποιημένο.

Η ρύθμιση εμφανίζεται και για το StealthVPN, αλλά, παραδόξως, όχι για το OpenWeb.

Απόδοση ροής Astrill

Ο Astrill παρακάμπτει με επιτυχία το φοβερό σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix χωρίς προβλήματα. Μπήκε επίσης στο Hulu, αλλά αποκλείστηκε από το BBC iPlayer σε τρεις από τους διακομιστές του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπάρχουν συνολικά πέντε, αλλά δύο από αυτούς ήταν εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, γεγονός που θέτει τον Astrill πίσω από το καλύτερο VPN μας για τις υπηρεσίες BBC iPlayer.

Astrill-BBC-iPlayer

Είχε επίσης προβλήματα με το Amazon Prime Video. Θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτό και να δούμε το περιεχόμενο, αλλά συναντήσαμε με το μήνυμα “Το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή σας” όταν προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε οτιδήποτε. Το Netflix είναι το μεγάλο σκυλί, οπότε δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε πάρα πολύ.

Εάν το Netflix είναι προτεραιότητα για εσάς, ωστόσο, πιστεύουμε ότι έχουμε περισσότερο από το καλύτερο VPN για το Netflix, ExpressVPN.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Astrill

Λογότυπο Astrillwww.astrill.com

Ξεκινά από 833 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα, AliPay

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
328 σε 65 χώρες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS, Linux

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES, RSA-4096

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, OpenWeb, StealthVPN

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση
24/7

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη
ώρες γραφείου

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Το Astrill είναι μια από τις πιο ακριβές επιλογές VPN, ακόμα και αν προπληρώσετε για το έτος. Η τιμή του μηνιαίου προγράμματος είναι τρομακτική, κοστίζει 5 $ περισσότερο από τις μηνιαίες τιμές των περισσότερων παρόχων. Για πέντε συσκευές, δεν εντυπωσιάζουμε.

Ως συνήθως, δεν συνιστούμε μηνιαίο πρόγραμμα. Το CyberGhost, για παράδειγμα, προσφέρει ένα σχέδιο που υποστηρίζει έως και επτά ταυτόχρονες συνδέσεις για το μισό κόστος. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική μας στο CyberGhost.

Ωστόσο, τα εξαμηνιαία και ετήσια σχέδια του Astrill είναι καλά. Το ExpressVPN, το οποίο αξιολογήσαμε ιδιαίτερα στην κριτική μας για το ExpressVPN, είναι η ίδια τιμή για αυτούς τους δύο όρους. Ωστόσο, τα μηνιαία προγράμματα του Astrill είναι πιο ακριβά.

Το Astrill προσφέρει μια γενναιόδωρη δωρεάν δοκιμή επτά ημερών. Το AirVPN, από την άλλη πλευρά, προσφέρει μόνο τρία (διαβάστε την κριτική μας για το AirVPN). Δεν χρειάζεται να βάλετε μια πιστωτική κάρτα στο αρχείο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για επτά ημέρες δωρεάν, ακόμη και αν αγοράζετε ένα πρόγραμμα. Η δωρεάν δοκιμή, παραδόξως, δεν προσφέρεται στην Κίνα.

Αν ψάχνετε για μια δωρεάν επιλογή, φροντίστε να διαβάσετε τον οδηγό μας για τους καλύτερους δωρεάν παρόχους VPN, αν και θα το χαλάσουμε και θα σας ενημερώσουμε ότι το Windscribe είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή εκεί έξω (μπορείτε να μάθετε γιατί στο Windscribe μας ανασκόπηση). 

Δεν υπάρχουν πολυετή σχέδια, το οποίο είναι ένα πρόβλημα που έχουμε δει με πολλούς παρόχους VPN. Η προσφορά διετούς ή τριετούς προγράμματος επιτρέπει στους πιστούς χρήστες να έχουν καλύτερη αξία πληρώνοντας εκ των προτέρων. Το NordVPN, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να εγγραφείτε για 75 μήνες με λιγότερα από 100 $ (διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN).

Το Astrill προσφέρει πρόσθετα VPN κατά την ολοκλήρωση της αγοράς σας. Μπορείτε να προσθέσετε όσες ιδιωτικές διευθύνσεις IP θέλετε για $ 5 κάθε μήνα, έναν δρομολογητή με προεγκατεστημένο το Astrill και μια προσθήκη VIP για 10 $ ανά 100 GB ανά μήνα που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια σύνδεση πολλαπλών hop και σας δίνει προτεραιότητα στην κίνηση σε διακομιστές.

Υπάρχει επίσης δρομολογητής 50 $, αλλά στην καλύτερη περίπτωση είναι μέτριος. Είναι μία μπάντα και λείπει μια θύρα gigabit ethernet. Μπορείτε να αγοράσετε το Netgear R6400, μια δημοφιλή επιλογή για δρομολογητές VPN, για 219 $, αλλά με το διπλάσιο κόστος αγοράς του αποθέματος του δρομολογητή, είναι πιθανότατα καλύτερο να ρυθμίσετε μόνοι σας το Astrill στο δρομολογητή σας.

Ευκολία στη χρήση

Το Astrill είναι μικρό και απλό, σχεδόν σε σφάλμα. Η διεπαφή καταλαμβάνει ελάχιστα έως καθόλου ακίνητα στην οθόνη, κάτι που είναι καλό για την παρακολούθηση των ταχυτήτων σας, αλλά κακό για τη διαμόρφωση της εφαρμογής. Πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές μας σε οθόνη 4K, οπότε είναι λογικό το περιβάλλον χρήστη να είναι μικρότερο. Τούτου λεχθέντος, η προσαρμογή της ανάλυσης οθόνης σε 1080p δεν το έκανε πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό είναι το κύριο ζήτημα του Astrill. Είναι πόνο να φτάσετε στις διαφορετικές ρυθμίσεις στις οποίες θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση, επειδή όλα είναι τόσο συμπαγή. Επιτρέποντας στο χρήστη να αλλάξει το μέγεθος του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη θα προχωρούσε πολύ. Θα διατηρούσε τη μικρή εμφάνιση όταν θέλετε να παρακολουθείτε τις ταχύτητες και θα σας αφήσει να επεκτείνετε τη διεπαφή χρήστη για μια πιο άνετη διαμόρφωση όταν χρειάζεται.

Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή διακομιστή. Για να είναι αμβλύ, είναι χάλια. Η λίστα είναι εξίσου μικρή με την υπόλοιπη διεπαφή και θα πρέπει να κάνετε κύλιση για να δείτε όλες τις επιλογές σας. Το Astrill το καθιστά λιγότερο οδυνηρό με μια γραμμή αναζήτησης και ένα «μεγάλο» μενού διακομιστών, αλλά εξακολουθεί να μην είναι μια ευχάριστη εμπειρία.

Astrill-Server-Λίστα

Ευτυχώς, μπορείτε να περικόψετε τη λίστα προσθέτοντας αγαπημένα. Η οθόνη επιλογής διακομιστή έχει τρεις καρτέλες: “συνιστάται”, “αγαπημένα” και “όλα”. Η διαδικασία επιλογής των διακομιστών που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε από την αρχή θα κάνει την εναλλαγή μεταξύ τους πολύ πιο εύκολη.

Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στη διεπαφή χρήστη για να βρείτε τους πιο δημοφιλείς διακομιστές και να συνδεθείτε με αυτόν τον τρόπο.

Παρά τα προβλήματα στην επιλογή και τη διαμόρφωση του διακομιστή, το Astrill έχει μια απλή διεπαφή. Η κύρια οθόνη εμφανίζει τον διακομιστή στον οποίο είστε συνδεδεμένοι, ένα μεγάλο κουμπί “on” και ένα γράφημα των ταχυτήτων σας. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στη διεπαφή χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το πρωτόκολλο VPN που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανοίγοντας το αναπτυσσόμενο μενού στην κορυφή.

Διασύνδεση Astrill

Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά είναι προσβάσιμα μέσω των τριών παύλων στην επάνω αριστερή γωνία. Το κύριο ζήτημα είναι να ρυθμίσετε αυτό που χρειάζεστε χωρίς παράθυρο με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους. Για τις περισσότερες ρυθμίσεις, όπως επιλογές DNS, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Τούτου λεχθέντος, το μικρό παράθυρο μπορεί εύκολα να συσσωρευτεί όταν προσπαθείτε να προσθέσετε εξαιρέσεις στη λίστα φίλτρων.

Astrill-Filter-List

Το Astrill δεν είναι δύσκολο στη χρήση, ειδικά μετά τη διαμόρφωσή του, αλλά η πρόσβαση στη διεπαφή είναι τρομερή επειδή είναι πολύ μικρή. Η δυνατότητα αλλαγής μεγέθους του παραθύρου θα έκανε μεγάλη διαφορά και θα ωθούσε το περιβάλλον εργασίας χρήστη του Astrill να είναι ένα από τα καλύτερα στην αγορά.

Υποστηριζόμενες συσκευές

Το Astrill μπορεί να υποστηρίξει έως και πέντε συνδέσεις ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το σχέδιο που θα επιλέξετε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι όριο συσκευής. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Astrill σε όσες συσκευές θέλετε, αλλά μόνο πέντε μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να αυξήσετε το όριο όπως μπορείτε με το TorGuard, οπότε ίσως χρειαστεί να κοιτάξετε αλλού εάν θέλετε περισσότερες από πέντε συνδέσεις (διαβάστε την κριτική μας TorGuard). 

Υπάρχουν προγράμματα εγκατάστασης για Windows, macOS και Linux, συμπεριλαμβανομένων των CentOS, Debian, Ubuntu, Fedora και άλλων. Το Astrill προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα εγκατάστασης γραμμής εντολών για Linux, αν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα λειτουργικά συστήματα.

Το Astrill υποστηρίζει iOS μέσω του App Store και Android μέσω του Google Play store. Εάν χρησιμοποιείτε μια τροποποιημένη έκδοση Android που δεν έχει πρόσβαση στο Play Store, το Astrill ενδέχεται να μην λειτουργεί στη συσκευή σας. Δυστυχώς, η υπηρεσία δεν προσφέρει το .apk από μόνο του.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Astrill στο δρομολογητή σας αρκεί να αναβοσβήνει με DD-WRT ή Asus Merlin. Οι δρομολογητές μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο OpenVPN και RouterPro, αλλά υποστηρίζονται και τα TCP και UDP. Σε αντίθεση με άλλες ρυθμίσεις του δρομολογητή, το Astrill’s είναι πολύ απλό και σας επιτρέπει να διαμορφώσετε λειτουργίες όπως το φιλτράρισμα συσκευών στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας.

Astrill-Router-Ρυθμίσεις

Τοποθεσίες διακομιστή

Η Astrill διαθέτει 328 διακομιστές σε 65 χώρες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ΗΠΑ λαμβάνουν την πλειοψηφία της προσοχής, με 137 διακομιστές αφιερωμένους σε αυτό. Οι περισσότερες άλλες χώρες διαθέτουν στην καλύτερη περίπτωση λίγους διακομιστές. Οι εξαιρέσεις είναι η Ιαπωνία, η οποία έχει 29, και το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έχει 16.

Στη διεπαφή χρήστη, θα δείτε επίσης “βελτιστοποιημένους” διακομιστές. Η σύνδεση σε ένα από αυτά παρέχει ταχύτερη σύνδεση, αλλά θα πρέπει να αγοράσετε το πρόσθετο VIP $ 10 ανά μήνα με το σχέδιό σας για να το κάνετε.

Ταχύτητα

Δοκιμάσαμε πέντε τοποθεσίες με το Astrill χρησιμοποιώντας το speedtest.net, σημειώνοντας την καθυστέρηση, την ταχύτητα λήψης και την ταχύτητα μεταφόρτωσης. Λειτουργούσε καλά, ιδιαίτερα με ταχύτητες λήψης, αλλά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ταχύτητες καθυστέρησης και μεταφόρτωσης υπέστησαν μεγάλες αποστάσεις από την τοποθεσία δοκιμών, η οποία ήταν το St. Louis, MO. 

Τοποθεσία: Ping (ms): Λήψη (Mbps): Μεταφόρτωση (Mbps):
Απροστάτευτος984.4311.50
Λος Άντζελες, Καλιφόρνια6565.9510.30
Ηνωμένο Βασίλειο11373.307.70
Ρωσία16192.106.91
Ιαπωνία30597.442.83
Ιράν50637.421.49

Ωστόσο, το Astrill είναι εντυπωσιακό, αν και έχασε τον ταχύτερο οδηγό VPN. Ακόμα και κατά τη σύνδεση σε όλη τη λίμνη, διατηρήσαμε περίπου το 70 τοις εκατό της μη προστατευμένης ταχύτητας μεταφόρτωσης. Η χειρότερη απόδοση ήταν το Ιράν, το οποίο αγωνίστηκε να κρατήσει το 10 τοις εκατό.

Οι ταχύτητες λήψης είναι εξαιρετικές σε γενικές γραμμές. Οι δοκιμές μας στη Ρωσία και την Ιαπωνία στην πραγματικότητα αύξησαν την ταχύτητα λήψης, γεγονός που υποδηλώνει ότι η παροχή υπηρεσιών διαδικτύου αυξάνεται. Όπως και με τις ταχύτητες μεταφόρτωσης, το Ιράν ήταν η χειρότερη απόδοση, αλλά διατηρούσε περίπου το 40% της κανονικής ταχύτητάς μας.

Ωστόσο, ο λανθάνων χρόνος είναι σκληρός. Δραστηριότητες όπως το διαδικτυακό παιχνίδι θα είναι ένας αγώνας με τον Astrill. Ευτυχώς, μπορείτε να προσθέσετε εξαιρέσεις για διαδικτυακά παιχνίδια.

Το φιλτράρισμα είναι αυτό που κάνει τις ταχύτητες του Astrill να λάμπουν. Το κανονικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς το Astrill εμφανίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα για τις τιμές λήψης.

Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί με εξαίρεση ή με καθυστέρηση καθυστέρησης, που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλήρη ταχύτητα του διαδικτύου σας χωρίς να αποσυνδεθείτε από το διακομιστή.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Το Astrill προσφέρει μια μεγάλη λίστα πρωτοκόλλων VPN, δύο από τα οποία είναι αποκλειστικά σε αυτό. Έχετε τον τυπικό ναύλο OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec και, περίεργα, το Cisco IPSec, το οποίο είναι μια τροποποίηση του IKEv1 / IPSec που έγινε από τη Cisco και τη Microsoft. Κατά ειρωνικό τρόπο, τα Windows δεν υποστηρίζουν το Cisco IPSec.

Για ασφάλεια, το OpenVPN είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα που σαρώθηκε τακτικά για ευπάθειες και διορθώνεται. Υποστηρίζει επίσης σχεδόν οποιαδήποτε μέθοδο κρυπτογράφησης που θα θέλατε.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Astrill προτείνει τα δικά της πρωτόκολλα, StealthVPN και OpenWeb. Το τελευταίο είναι ένα ελαφρύ, χωρίς σύνδεση πρωτόκολλο, που σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάζετε διακομιστές γρήγορα. Βασίζεται σε TCP και κρυπτογραφείται με χρήση AES 256-bit, καθιστώντας δύσκολη την ανίχνευσή του από έλεγχο πακέτων σε βάθος.

Το StealthVPN είναι παρόμοιο με το OpenVPN, καθώς λειτουργεί σε θύρες UDP και TCP και αποκρύπτει πακέτα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για να προσπελάσετε τείχη προστασίας (συγκρίσιμη με το πρωτόκολλο Chameleon του VyprVPN, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην αναθεώρηση VyprVPN μας). Κρυπτογραφείται με AES 256-bit και πιστοποιείται με πιστοποιητικά SSL / TLS. Όπως το OpenVPN, φαίνεται και συμπεριφέρεται σαν μια κανονική ασφαλή σύνδεση, οπότε είναι τόσο σταθερή όσο μία.

Η φύση ανοιχτού κώδικα του OpenVPN το καθιστά ιδανική επιλογή για πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογητών, οπότε είναι πραγματικά θέμα προσωπικής προτίμησης. Το StealthVPN έχει το πλεονέκτημα της χρήσης κρυπτογράφησης διπλού επιπέδου.

Το Astrill διαθέτει ρυθμίσεις απορρήτου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εκκαθάρισης των cookies. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το killswitch, το οποίο θα αποκλείσει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο σε περίπτωση αποτυχίας του VPN.

Δοκιμάσαμε διαρροές χρησιμοποιώντας το ipleak.org. Ο Astrill πέρασε τις δοκιμές μας για διαρροές DNS, WebRTC και IP. Μεταξύ αυτού και του killswitch, το VPN είναι ασφαλές στη χρήση.

Απόρρητο Astrill

Η Astrill είναι μια εταιρεία εγγεγραμμένη στις Σεϋχέλλες, ένα αρχιπέλαγος 115 νησιών στον Ινδικό Ωκεανό. Ισχυρίζεται ότι «επικεντρώνεται κυρίως σε ταξιδιώτες και ομογενείς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία Astrill VPN για κρυπτογραφημένη και απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή και μέρος».

Η τοποθεσία λέει πολλά για το απόρρητο. Οι Σεϋχέλλες είναι ένα από τα πιο ιδιωτικά μέρη στον κόσμο, καθώς είναι μια μικρή ομάδα νησιών στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν νόμο που να αφορά τη συλλογή και τη χρήση προσωπικών δεδομένων.

Ο Astrill ισχυρίζεται ότι έχει μια «αυστηρή πολιτική μη καταγραφής». Όπως εξηγείται στην πολιτική απορρήτου, «ορισμένες πληροφορίες είναι απαραίτητες για την τεχνική λειτουργία των υπηρεσιών». Οι ενεργές περίοδοι παρακολούθησης παρακολουθούνται και καταργούνται αφού αποσυνδεθείτε. Τα δεδομένα που παρακολουθούν περιλαμβάνουν τη διεύθυνση IP, τον τύπο της συσκευής σας και πολλά άλλα.

Οι προηγούμενες 20 συνδέσεις διατηρούνται καταγεγραμμένες, οι οποίες περιλαμβάνουν χρόνο σύνδεσης, διάρκεια, χώρα, τύπο συσκευής και αριθμό έκδοσης Astrill. Παρά τον ισχυρισμό “no-logs”, υπάρχουν καταγεγραμμένες πληροφορίες, ακόμα κι αν θα ήταν δύσκολο να επιστραφούν σε εσάς.

Παρόλο που τα προσωπικά σας στοιχεία δεν φυλάσσονται, το Astrill μπορεί και το παρακολουθεί. Ωστόσο, υπάρχει δικαιολογία για αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό διασφαλίζει ότι ο αριθμός των συσκευών που συνδέονται είναι κάτω από το όριο, αλλά η υπηρεσία δεν λέει ότι λαμβάνει μέτρα για να σας ανωνυμοποιήσει στους διακομιστές της.

Εάν υπάρχει διαδικασία, δεν αναφέρεται στην πολιτική απορρήτου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Astrill μπορεί να δει ποιος συνδέεται, αλλά, όσο μπορούμε να πούμε, όχι πώς χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες παρακολουθούνται, αλλά δεν διατηρούνται καταγεγραμμένες, οι οποίες ανταποκρίνονται στην αξίωση “χωρίς καταγραφές”.

Εξυπηρέτηση πελατών

Ο Astrill δεν αναστατώνει με υποστήριξη. Αντί να σας κατευθύνει μέσω μιας γνωστής βάσης και μιας λίστας συχνών ερωτήσεων για να βρείτε ένα email επικοινωνίας, σας επιτρέπει να το αποκτήσετε από τη σελίδα υποστήριξης. Προσφέρει ζωντανή συνομιλία, την οποία μπορείτε να ανοίξετε κάνοντας κλικ στον μικρό κύκλο στην κάτω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας Astrill και υποστήριξη μέσω email.

Astrill-Live-Chat

Η Astrill προσφέρει επίσης τηλεφωνική υποστήριξη, με αριθμούς στις Η.Π.Α. και στο Χονγκ Κονγκ, αλλά οι πάροχοι μπορούν να υποστηρίζουν μόνο πελάτες που μιλούν αγγλικά.

Λάβαμε μια απάντηση σε μια ερώτηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περίπου δύο ώρες, η οποία είναι γρήγορη. Το email μας στάλθηκε το μεσημέρι στις Η.Π.Α. την ημέρα της εβδομάδας, οπότε ενδέχεται να έχετε μεγαλύτερη αναμονή αν στείλετε το μήνυμά σας αργά το βράδυ ή το Σαββατοκύριακο.

Για υποστήριξη DIY, λαμβάνετε Συχνές ερωτήσεις, εγχειρίδια εγκατάστασης και εκπαιδευτικά βίντεο. Τα εγχειρίδια εγκατάστασης είναι εκτεταμένα και αποτελούν μέρος του ξεχωριστού wiki του Astrill. Περιλαμβάνουν σχεδόν οποιαδήποτε ερώτηση θα μπορούσατε να έχετε σχετικά με τη διαμόρφωση ενός VPN με οποιοδήποτε δεδομένο λειτουργικό σύστημα. Το Astrill διαθέτει ακόμη οδηγούς για τη ρύθμιση τηλεφώνων BlackBerry με IKEv2.

Εγχειρίδια Astrill-Setup

Οι συχνές ερωτήσεις είναι βασικές. Καλύπτει ερωτήματα όπως τα διάφορα σχέδια που προσφέρει το Astrill και τα πρωτόκολλα με τα οποία μπορείτε να συνδεθείτε. Αυτός ο τομέας φαίνεται να εστιάζεται περισσότερο σε προπώληση ερωτήσεων παρά σε τεχνικά ζητήματα.

Το Astrill προσφέρει τέσσερα εκπαιδευτικά βίντεο, τα οποία μοιάζουν περισσότερο με επισκοπήσεις. Υπάρχουν βίντεο για την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, applet δρομολογητή, ρύθμιση DD-WRT και μια επισκόπηση του τι είναι το VPN και πώς λειτουργεί το Astrill. Αυτό δεν υποστηρίζεται ακριβώς, αλλά τα βίντεο θα μπορούσαν να διευκρινίσουν τις περιοχές της διεπαφής χρήστη εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Ενώ υπάρχουν οδηγίες για επιτραπέζιους υπολογιστές και δρομολογητές, δεν υπάρχουν βίντεο για εφαρμογές σε Android ή iOS.

Η Astrill δεν προσφέρει την παραδοσιακή βάση γνώσεων που προσφέρουν οι περισσότεροι άλλοι πάροχοι VPN. Ωστόσο, οι πληροφορίες που θα περιέχονται σε αυτές είναι απλώς απλωμένες στα FAQ και στο wiki.

Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή είναι η άμεση υποστήριξη. Συνήθως, είναι το αντίθετο, που είναι μια ανάσα καθαρού αέρα, αν είναι μονόπλευρη. Ωστόσο, θέλαμε περισσότερους οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων και ένα φόρουμ κοινότητας για να συμπληρώσουμε το σύστημα υποστήριξης.

Η ετυμηγορία

Το Astrill είναι ένα γρήγορο, ακριβό VPN με μια γενναιόδωρη δωρεάν δοκιμή. Η διεπαφή είναι ενοχλητική λόγω του μεγέθους της, αλλά η υπηρεσία είναι καλή διαφορετικά. Η εναλλαγή διακομιστών είναι γρήγορη, οι ταχύτητες λήψης είναι εξαιρετικές και ξεπερνούν επίσης το Netflix.

Το ισχυρότερο σημείο του Astrill είναι τα χαρακτηριστικά του. Το φιλτράρισμα είναι ιδανικό για περιστασιακή χρήση VPN στην οποία ανησυχείτε για το απόρρητο, αλλά όχι με κόστος το ήμισυ ή περισσότερο της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο. Μας αρέσουν τα ιδιόκτητα πρωτόκολλα, αλλά το OpenVPN αρκεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το Astrill είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα VPN και οι επιλογές φιλτραρίσματος το ξεχωρίζουν. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορεί να σας ταιριάζουν καλύτερα. Φροντίστε να διαβάσετε τις κριτικές VPN για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές.

Τι πιστεύεις για τον Astrill; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map