Αναθεώρηση AirVPN – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση AirVPN

Ένα πρόγραμμα με ενθουσιασμό, το AirVPN έχει ασφάλεια που ανταγωνίζεται εκείνο των κορυφαίων παρόχων στην αγορά. Η διασύνδεσή του, ωστόσο, απαιτεί πολλή υπομονή και υποστήριξη σε ανύπαρκτη, καθιστώντας αυτήν μια κακή επιλογή για τους ανθρώπους που μόλις αντιμετωπίζουν τα VPN. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στην αναθεώρηση AirVPN.


best-VPN-σχόλια

Το AirVPN ξεκίνησε από «μια πολύ μικρή ομάδα ακτιβιστών, hacktivists και hackers» το 2010. Ξεκίνησε με δύο μόνο διακομιστές και έκτοτε έχει μεγαλώσει να έχει περισσότερους από 200. Το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο εξακολουθεί να λειτουργεί από ακτιβιστές και η αφοσίωσή του στην προστασία της ιδιωτικής ζωής δίνει ακόμη και οι καλύτεροι πάροχοι VPN τρέχουν για τα χρήματά τους.

Σε αυτήν την αναθεώρηση AirVPN, θα μιλήσουμε για λειτουργίες, τιμές, ευκολία χρήσης, υποστηριζόμενες συσκευές, τοποθεσίες διακομιστή, ταχύτητα, ασφάλεια και εξυπηρέτηση πελατών προτού αποφανθούμε. Ενώ μας αρέσει πολύ το πίσω μέρος της εφαρμογής, έχουμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με το μπροστινό μέρος.

Το AirVPN εστιάζει σαφώς στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, τόσο σε θυσία άλλων περιοχών. Η ευκολία στη χρήση είναι το τακούνι του Αχιλλέα για αυτόν τον πάροχο και, ενώ μπορείτε να μάθετε τη διεπαφή, οι αρχάριοι VPN μπορεί να απενεργοποιηθούν από την χρονολογημένη εμφάνισή του.

σύνδεση airvpn

λίστα διακομιστών airvpn

ταχύτητες airvpn

γενικές ρυθμίσεις airvpn

Περιοχή πελάτη airvpn

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το AirVPN

Χαρακτηριστικά

Το AirVPN δεν έχει τους συνηθισμένους ύποπτους που αναζητούμε σε λειτουργίες. Δεν διαθέτει ένα killswitch, πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και πρόσθετα στοιχεία ελέγχου απορρήτου. Επικεντρώνεται στην ασφάλεια και την προσαρμογή και, ως εκ τούτου, τα χαρακτηριστικά επικεντρώνονται σε αυτές τις περιοχές.

Το AirVPN χρησιμοποιεί αποκλειστικά το πρωτόκολλο OpenVPN στις θύρες 80 TCP / UDP, 443 TCP / UDP και 53 TCP / UDP. Κάθε διακομιστής υποστηρίζει επίσης OpenVPN μέσω SSH, SSL και Tor, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και η πιο έντονη παρακολούθηση δεν πρέπει να είναι υπερβολική για να το χειριστεί.

Η προώθηση θυρών υποστηρίζεται επίσης. Ουσιαστικά, η προώθηση θυρών προωθεί την κίνηση που προέρχεται από το Διαδίκτυο στον διακομιστή VPN σε μια συγκεκριμένη θύρα στον πελάτη σας. Χρησιμοποιείται για να μετακινεί την εισερχόμενη επισκεψιμότητα που διαφορετικά θα αποκλείεται.

Μπορείτε να προωθήσετε έως και 20 θύρες ταυτόχρονα με το AirVPN σε οποιαδήποτε θύρα πάνω από το 2048 μέσω TCP, UDP ή και τα δύο. Οι ρυθμίσεις για αυτό μπορούν να διαμορφωθούν στην περιοχή πελατών στον ιστότοπο της AirVPN, για την οποία θα μιλήσουμε περισσότερα για αργότερα.

AirVPN-Port-Forwarding-Settings

Το AirVPN υποστηρίζει συνδέσεις διπλού hop, αλλά αυτό δεν είναι άμεσα διαμορφώσιμο στον πελάτη. Μπορείτε να μεταβείτε από έως και πέντε διακομιστές, χρησιμοποιώντας τις πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις σας, με μια εικονική μηχανή. Δηλαδή, με τα λόγια του AirVPN, μια «μη βέλτιστη λύση», ωστόσο, καθώς μοιράζεστε πόρους συστήματος και εύρος ζώνης δικτύου με όλους τους υπολογιστές σας.

Μια πολύ καλύτερη λύση θα ήταν να συνδεθείτε στο AirVPN μέσω του Tor, το οποίο υποστηρίζει.

Το AirVPN δεν έχει αυτόνομο διακόπτη. Έχει, ωστόσο, κλείδωμα δικτύου, το οποίο αποκλείει όλες τις επικοινωνίες εκτός και αν περνά μέσω του AirVPN. Η διαφορά είναι ότι το killswitch μπορεί να είναι ενεργό μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε διακομιστή, ενώ το κλείδωμα δικτύου παραμένει συνεχώς ενεργό.

AirVPN-Κλείδωμα δικτύου

AirVPN και OpenVPN

Το OpenVPN είναι ένα πολύ διαμορφώσιμο πρωτόκολλο και δείχνει η αφοσίωση της AirVPN σε αυτό. Όλες οι πτυχές της σύνδεσής σας μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, συμπεριλαμβανομένης της θύρας, των DNS και των επιπέδων δικτύου για IPv4 και IPv6.

Είναι μια απόδειξη για το ποιος στοχεύει το AirVPN. Οι χρήστες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα VPN θα αισθανθούν χαμένοι από τις τεχνικές λεπτομέρειες και θα το βρουν μια υπηρεσία που δεν διαθέτει λειτουργίες, αλλά, για όσους καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, το AirVPN είναι ένα VPN εξαιρετικά διαμορφώσιμο και πλούσιο σε χαρακτηριστικά.

Απόδοση ροής AirVPN

Το AirVPN απορρίφθηκε από την απαγόρευση του Netflix VPN, καθιστώντας το κακό διεκδικητή για την καλύτερη λίστα VPN για το Netflix. Το BBC iPlayer, το Hulu και το Amazon Prime Video λειτούργησαν. Χρησιμοποιήσαμε έναν διακομιστή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνδεθούμε από τις Η.Π.Α. και όλα τα αποκλειστικά προγράμματα εμφανίστηκαν και μεταδόθηκαν χωρίς προβλήματα.

Επισκόπηση δυνατοτήτων AirVPN

Λογότυπο AirVPNwww.airvpn.org

Ξεκινά από 116 $ Όλα τα πακέτα

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
5

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
223 σε 20 χώρες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS, Linux

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
256-AES, RSA-4096

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Βρίσκεται στην Ιταλία, η AirVPN βασίζει τις τιμές της σε ευρώ. Εάν είστε πελάτης με έδρα τις Η.Π.Α., αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορετικά ποσοστά ανάλογα με την ημέρα που πληρώνετε. Τη στιγμή της γραφής, 1 ευρώ ισούται με 1,17 $ αλλά, πριν από λίγα χρόνια, θα ήταν σχεδόν 1,40 $.

Ωστόσο, οι τιμές δεν είναι κακές. Το AirVPN πληρώνεται σε μη επαναλαμβανόμενη βάση, οπότε μπορείτε να λάβετε την προστασία που χρειάζεστε για το χρόνο που το χρειάζεστε.

Οι καλύτερες τιμές βρίσκονται στο εύρος των τριών έως έξι μηνών. Η αγορά ενός έτους είναι φθηνότερη ανά μήνα, αλλά άλλοι πάροχοι VPN έχουν μεγαλύτερη έκπτωση στα ετήσια προγράμματα. Το CyberGhost, για παράδειγμα, χρεώνει περίπου 3 $ περισσότερο από μήνα σε μήνα, αλλά σχεδόν 20 $ λιγότερα σε ετήσια βάση (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost).

Ένας τρόπος για να μετριάσετε αυτό το ζήτημα είναι να προσφέρετε συνδρομές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που, δυστυχώς, δεν κάνει το AirVPN.

Το AirVPN δεν προσφέρει επίσης δωρεάν πακέτο, το οποίο δεν μας ενοχλεί πάρα πολύ. Μια ματιά στον ιστότοπό της δείχνει ότι η εμπορευσιμότητα δεν είναι το M.O. αυτού του VPN και τα περισσότερα δωρεάν σχέδια είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση. Διαβάστε την κριτική Windscribe για εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα.

Δοκιμή AirVPN

Το AirVPN προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή, αλλά θα πρέπει να το ζητήσετε. Η εταιρεία δεν εξετάζει γιατί συμβαίνει αυτό στις Συχνές ερωτήσεις. Το τριήμερο πρόγραμμα αντικαθιστά τη δοκιμή, αλλά φαίνεται αντίθετο με το ήθος της AirVPN να απαιτήσετε τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πληρωμής σας για να δοκιμάσετε την υπηρεσία.

Ωστόσο, οι τιμές δεν είναι κακές. Η περικοπή του λίπους των τριών μηνών και εξαμήνων επιλογών υπέρ διετών και τριετών σχεδίων θα βοηθούσε στη μείωση του κόστους για μακροχρόνιους υποστηρικτές και ένας απλούστερος τρόπος για να δοκιμάσετε την υπηρεσία θα βοηθούσε στην προσέλκυση νέων πελατών. Ως έχει, το AirVPN είναι εντάξει, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια δουλειά.

Ευκολία στη χρήση

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον χάσμα μεταξύ της διαδικασίας ολοκλήρωσης αγοράς της AirVPN και της χρήσης της εφαρμογής. Και οι δύο μοιάζουν με ημερομηνία, αλλά η εγγραφή σε ένα πρόγραμμα αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη από τη σύνδεση ενός απομακρυσμένου διακομιστή.

Κάνοντας κλικ στο «εγγραφή & κουμπί “λήψη” στον ιστότοπο της AirVPN εμφανίζει όλα τα πιθανά μέρη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αν χρησιμοποιείτε δρομολογητή, για παράδειγμα, θα μεταφερθείτε σε έναν αναλυτικό οδηγό για τη διαμόρφωσή του στο υλικολογισμικό του δρομολογητή σας. Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι ίδιος με οποιαδήποτε λήψη: εκτελέστε το πρόγραμμα και περιμένετε να ολοκληρωθεί.

Εγκαταστάτες AirVPN

Αυτό κάναμε πρώτα, καθώς είναι ο πιο άμεσος τρόπος που δείχνει ο ιστότοπος, αλλά, όταν φορτώσαμε την εφαρμογή, δεν μπορούσαμε να συνδεθούμε και έπρεπε να επιστρέψουμε στον ιστότοπο, να εγγραφούμε και να αγοράσουμε ένα πρόγραμμα. Το AirVPN είναι σαφές στη σελίδα λήψεων ότι πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να αγοράσετε ένα σχέδιο, αλλά ο σύνδεσμος από την αρχική σελίδα σας μεταφέρει ακόμα στις λήψεις.

Εγγραφή AirVPN

Ίσως αυτό είναι ένα υποπροϊόν του σχεδιασμού ιστοτόπων της AirVPN με ημερομηνία. Η δημιουργία ενός λογαριασμού, η αγορά ενός προγράμματος και η λήψη του προγράμματος-πελάτη βρίσκονται σε ξεχωριστές ιστοσελίδες, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία εγγραφής μακρά και συγκεχυμένη. Θα λέγαμε ότι πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική, αλλά για ορισμένους χρήστες στο διαδίκτυο, η κοινή λογική δεν είναι κοινή και το AirVPN δεν τους κόβει καθόλου.

Ο πελάτης είναι καλός, παρά την χρονολογημένη εμφάνιση. Μπορεί να έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη σε αυτό από το AirVPN, το οποίο είπε ότι η τεχνικότητά του είναι το «μόνο σημαντικό μειονέκτημά του».

Χρήση του πελάτη AirVPN

Μόλις προσγειωθείτε στον πελάτη, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε, μετά από αυτό θα δείτε δύο κουμπιά στο κάτω μέρος: ένα για σύνδεση σε έναν προτεινόμενο διακομιστή και ένα για να ενεργοποιήσετε το κλείδωμα δικτύου. Ο προτεινόμενος διακομιστής λειτουργεί καλά, αν και βρήκαμε μια πιο γρήγορη επιλογή στις δοκιμές ταχύτητας.

Πελάτης AirVPN

Παρόλα αυτά, το AirVPN λειτουργεί καλά για χρήστες που θέλουν να κατεβάσουν τον πελάτη, να συνδεθούν σε έναν διακομιστή και να τον καλέσουν καθημερινά.

Ωστόσο, το σκάψιμο βαθύτερα δεν γίνεται με χαρά. Η λίστα διακομιστών είναι ακριβώς αυτή, μια λίστα. Μπορείτε να οργανώσετε κατά όνομα, τοποθεσία, βαθμολογία και φόρτωση, αλλά είναι ένας δύσκολος τρόπος για να περάσετε μέσω του δικτύου. Το AirVPN έχει μια ξεχωριστή καρτέλα “χώρες”, η οποία μειώνει το μέγεθος, αλλά δεν μπορείτε να συνδεθείτε με έναν διακομιστή από εκεί.

Λίστα διακομιστών AirVPN

Εάν θέλετε να οργανώσετε ανά χώρα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη λίστα επιτρεπόμενων ή τη μαύρη λίστα χωρών. Η μαύρη λίστα θα καταργήσει τη χώρα από τη σελίδα διακομιστή και η λίστα επιτρεπόμενων θα εμφανίσει μόνο τη συγκεκριμένη χώρα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να βλέπετε μόνο διακομιστές στον Καναδά, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία, μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων αυτές τις χώρες και μόνο οι διαθέσιμοι διακομιστές εκεί θα εμφανίζονται στην καρτέλα διακομιστές.

Ρυθμίσεις AirVPN-Blacklist

Είναι ένας αξιοπρεπής τρόπος για να μειώσετε τη λίστα των διακομιστών, αλλά, χωρίς εξήγηση, μπορεί να είναι ένα οργανωτικό χαρακτηριστικό που ορισμένοι χρήστες δεν καταλαβαίνουν ποτέ.

Κάτω από την επιλογή διακομιστή, υπάρχουν καρτέλες για ταχύτητα, στατιστικά και αρχεία καταγραφής. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή απλώς προσπαθείτε να δείτε την απόδοση του VPN, είναι καλοί σύνδεσμοι. Διαφορετικά, είναι σε μεγάλο βαθμό περιττές.

Ρυθμίσεις AirVPN

Το AirVPN γίνεται τεχνικό στο μενού ρυθμίσεων, στο οποίο έχετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο εικονίδιο κάτω αριστερά του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη. Εδώ, μπορείτε να διαμορφώσετε το DNS, να ρυθμίσετε το Tor, να ρυθμίσετε το κλείδωμα δικτύου και πολλά άλλα. Όσο γνωρίζετε τι κάνετε, είναι μια εξαιρετική περιοχή. Για όλους τους άλλους, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά.

AirVPN-Σύνδεση-Ρυθμίσεις

Ορισμένες λειτουργίες είναι προσβάσιμες μέσω της περιοχής πελάτη του ιστότοπου της AirVPN. Είναι κυρίως μια περιοχή για να δείτε τη χρήση σας, να πληρώσετε τιμολόγια και να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη, αλλά μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την προώθηση θυρών, να δημιουργήσετε διαμορφώσεις για εγκατάσταση σε πλατφόρμες που δεν υποστηρίζουν τον πελάτη AirVPN και να διαχειρίζονται τα κλειδιά της συσκευής σας.

AirVPN-Generate-Config

Υπάρχουν δύο τομείς που θα θέλαμε να βελτιώσουμε. Η διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς πρέπει να είναι απλοποιημένη έτσι ώστε να ξεκινά κατά την εγγραφή και να τελειώνει με τη λήψη, όχι το αντίστροφο, και το περιβάλλον εργασίας χρήστη θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα facelift, ώστε η πλοήγηση των διαθέσιμων διακομιστών να είναι πιο εύκολη.

Εκτός από αυτό, το AirVPN παρέχει μια αξιοπρεπή, αν χρονολογηθεί, εμπειρία που ταιριάζει καλύτερα στους τεχνικούς χρήστες, αλλά οι αρχάριοι δεν πρέπει να χαθούν πολύ.

Υποστηριζόμενες συσκευές

Το AirVPN διαθέτει μια ωραία εξάπλωση υποστηριζόμενων συσκευών. Οι υπολογιστές-πελάτες είναι διαθέσιμοι για Windows, macOS, Linux και Chrome OS. Η συνδεσιμότητα για κινητά είναι διαθέσιμη για Android και iOS Ωστόσο, δεν υπάρχει ειδική εφαρμογή για κινητά. Μπορείτε να συνδεθείτε μόνο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή OpenVPN, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε μέσω της εφαρμογής App Store και του Google Play.

Δεδομένης της χρονολογημένης διεπαφής της AirVPN, η αντιστάθμιση δεν είναι τόσο κακή.

Οι εκδόσεις δρομολογητή μπορούν να ρυθμιστούν για DD-WRT, Tomato, AsusWRT και pfSense. Το AirVPN διαθέτει οδηγούς για να το κάνει με οδηγίες βήμα προς βήμα και πολλά στιγμιότυπα οθόνης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AirVPN με Tor ή μέσω μιας σήραγγας SSH ή SSL.

Οδηγός δρομολογητή AirVPN

Το AirVPN υποστηρίζει πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που αγοράζετε. Αυτό είναι το ίδιο με το IPVanish και την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (διαβάστε την κριτική IPVanish και την κριτική ιδιωτικής πρόσβασης στο Internet), η οποία είναι αρκετά καλή.

Τοποθεσίες διακομιστή

Η AirVPN έχει 223 τοποθεσίες διακομιστών σε 20 χώρες. Υπάρχουν επίσης 12 διακομιστές διπλού hop σε 10 χώρες στους οποίους δεν μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας. Η λίστα δεν είναι κακή, αλλά δεν είναι εντυπωσιακή, ειδικά σε σύγκριση με το NordVPN, το οποίο διαθέτει 3.357 διακομιστές σε 60 χώρες (διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN).

Η AirVPN ισχυρίζεται ότι η μικρότερη εξάπλωση οφείλεται στις αυστηρές απαιτήσεις τοποθέτησης διακομιστή. Λέει ότι η απλή προσθήκη διακομιστών θα ήταν «… σε σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών και την ασφάλεια των πελατών». Συμφωνούμε, ως επί το πλείστον, αλλά υπάρχουν πολλές υπηρεσίες VPN που παρέχουν περισσότερους διακομιστές και το κάνουν με σταθερή ποιότητα και ασφάλεια.

Παρόλα αυτά, η τοποθέτηση διακομιστών είναι καλή, αν και οι περισσότεροι βρίσκονται στην Ολλανδία, τις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε ίσως χρειαστεί να ψάξετε αλλού εάν θέλετε περισσότερη ποικιλομορφία.

Ταχύτητα

Οι ταχύτητες είναι ασυνεπείς, αν και όχι κακές. Το AirVPN δεν θα κάνει τη γρηγορότερη λίστα VPN μας, αλλά δεν θα πρέπει να παρατηρήσετε υπερβολική μείωση των ταχυτήτων εάν δεν ταξιδεύετε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τοποθεσία: Ping (ms): Λήψη (Mbps): Μεταφόρτωση (Mbps):
Μη προστατευμένο (St. Louis, MO)10102.3211.12
Τορόντο, Καναδάς5116.5910.70
Άμστερνταμ, Ολλανδία21450.543.44
Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο19415.706.72
Λος Άντζελες, Ηνωμένες Πολιτείες11097.256.91
Χονγκ Κονγκ38456.662.01

Όπως αναμενόταν, οι μεγαλύτερες αποστάσεις φέρνουν μεγαλύτερο χρόνο καθυστέρησης, καθιστώντας το AirVPN μια κακή επιλογή για το καλύτερο VPN για gaming. Ακόμη και ο καλύτερος παίκτης από την άποψη του λανθάνοντος χρόνου, το Τορόντο, ήταν πάνω από πέντε φορές όσο το σκορ μας χωρίς προστασία.

Οι ταχύτητες λήψης ήταν περίεργες. Η δεύτερη καλύτερη απόδοση ήταν στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά του κόσμου από τη μηχανή δοκιμών μας. Οι τιμές του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν θλιβερές, καθιστώντας την κακή επιλογή για το BBC iPlayer, αλλά οι ταχύτητες των ΗΠΑ ήταν καλές. Θα το συνιστούσαμε ως ένα γρήγορο VPN Netflix, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε το φοβερό σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix.

Οι ταχύτητες είναι ακανόνιστες, συνολικά. Το GooseVPN, για παράδειγμα, έχει μια πτώση κλίσης ανάλογα με τη θέση του απομακρυσμένου διακομιστή (διαβάστε την κριτική GooseVPN). Δεν υπάρχει λόγος ή λόγος για τις ταχύτητες του AirVPN. Η απόδοσή σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον διακομιστή που επιλέγετε για την περιοχή στην οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.

Δεδομένης της κακής οργάνωσης τοποθεσιών, το κυνήγι του ταχύτερου διακομιστή για εσάς θα είναι μια δουλειά. Το AirVPN δεν υποφέρει από την πτώση ταχύτητας του Shellfire (διαβάστε την κριτική μας για το Shellfire VPN), αλλά ελπίζαμε για καλύτερα.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Το AirVPN χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο OpenVPN αποκλειστικά με κρυπτογράφηση AES-256 που υποστηρίζεται από κλειδί RSA 4096-bit. Ο οδηγός μας για την ασφάλεια VPN εξηγεί αυτούς τους όρους σε βάθος, αλλά, προς το παρόν, το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το AirVPN παρέχει την καλύτερη ασφάλεια στην κατηγορία.

Η αποκλειστικότητα στο OpenVPN δείχνει πού βρίσκεται το κεφάλι του AirVPN. Βρίσκεται PPTP, L2TP και ακόμη και IKEv2 λιγότερο ασφαλές από το OpenVPN και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να πάρουμε πίσω.

Ακόμη και με την έλλειψη πρωτοκόλλων, το OpenVPN θα σας ξεπεράσει τα περισσότερα τείχη προστασίας. Το AirVPN έχει πολλαπλές θύρες εισόδου, εγγενές OpenVPN UDP / TCP και διοχέτευση μέσω SSL ή SSH. Οι μέθοδοι σύνδεσης και η κρυπτογράφηση RSA 4096-bit την κέρδισαν ως μια από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για την Κίνα.

Η διοχέτευση μέσω SSL είναι αποτελεσματική, καθώς μοιάζει με τυπική κίνηση HTTPS. Ο αποκλεισμός θα σήμαινε αποκλεισμό οποιασδήποτε κρυπτογραφημένης σύνδεσης στο διαδίκτυο και, καθώς τα πιστοποιητικά SSL καθίστανται πιο συνηθισμένα, αυτό ουσιαστικά θα έκλεινε το Διαδίκτυο.

Απόρρητο και το Ιταλικό μάτι

Το απόρρητο είναι όπου τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Ας ξεκινήσουμε με τα άσχημα νέα. Η AirVPN βρίσκεται στην Ιταλία, η οποία είναι μέρος των 14 Eyes, μια ομάδα 14 χωρών που μοιράζονται πληροφορίες και κατασκοπεύουν μεταξύ τους.

Παρ ‘όλα αυτά, η AirVPN ακολουθεί μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής και είναι διαφανής σχετικά με αυτήν. Μπορείτε να πληρώσετε μέσω Bitcoin και το AirVPN διατηρεί μόνο το όνομα χρήστη σας στο αρχείο. Ακόμη και με έναν ενδιάμεσο τρόπο πληρωμής, όπως το PayPal, η AirVPN δεν αποθηκεύει καμία από τις πληροφορίες που μεταφέρονται.

Επιπλέον, η AirVPN δεν διαθέτει διακομιστές στην Ιταλία, γεγονός που καθιστά δύσκολο για έναν κυβερνητικό φορέα να παρακολουθεί την κυκλοφορία VPN.

Οι πληροφορίες που σχετίζονται με τις υπηρεσίες της AirVPN, όπως δικτύωση, εύρος ζώνης κ.λπ., αποθηκεύονται μόνο στη μνήμη RAM του διακομιστή και όχι στη μαζική αποθήκευση. Δεν αποθηκεύονται δεδομένα αναγνώρισης εκτός και αν θέλετε.

Αυτά είναι υπέροχα νέα, δεδομένου ότι η ιταλική κυβέρνηση θα μπορούσε να απαιτήσει από την AirVPN να παραδώσει τα πάντα. Ως έχει, δεν θα υπήρχε τίποτα να παραδοθεί, αλλά εάν υπάρχει κάποια καταγραφή στο μέλλον, είναι ένα σημαντικό ζήτημα απορρήτου. Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο διαφανές είναι το AirVPN σχετικά με το απόρρητό σας, ωστόσο, αμφιβάλλουμε ότι αυτό θα ισχύει.

Η ικανότητα σύνδεσης μέσω του προγράμματος περιήγησης Tor είναι επίσης καθησυχαστική. Ακόμα κι αν ένας κυβερνητικός οργανισμός ήρθε να χτυπήσει και η AirVPN κάπως διατηρούσε αρχεία καταγραφής, το μόνο πράγμα που καταγράφηκε θα ήταν η διεύθυνση IP του κόμβου εξόδου για τη συνεδρία Tor.

Η πολιτική χωρίς καταγραφές και η καλύτερη προστασία στην κατηγορία αποτελούν ισχυρά σημεία για το AirVPN, αλλά δεν διαθέτει δυνατότητες όπως ένα killswitch, το οποίο είναι ένα εργαλείο που διακόπτει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εάν αποσυνδεθείτε από το VPN. Η προσθήκη ενός θα έκανε το AirVPN συγκρίσιμο με το ExpressVPN για ασφάλεια (διαβάστε την κριτική μας στο ExpressVPN).

Δοκιμάσαμε διαρροές WebRTC, IP και DNS χρησιμοποιώντας το ipleak.org. Φροντίσαμε να το τρέξουμε στο ipleak.org και όχι στο ipleak.net καθώς το τελευταίο διαχειρίζεται η Air. Ωστόσο, το AirVPN πέρασε όλες τις δοκιμές και το IPLeak δεν μπορούσε να δει ότι χρησιμοποιούσαμε ένα VPN. Όλα ήταν πώς θα έπρεπε να είναι.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η κοινότητα είναι το ισχυρότερο σημείο της υπηρεσίας της AirVPN. Ωστόσο, το υπόλοιπο της υποστήριξης είναι ανόητο.

Η AirVPN προσφέρει υποστήριξη μέσω email μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας. Επικοινωνήσαμε δύο φορές, μία φορά για ένα δοκιμαστικό αίτημα και μια φορά ρωτήσαμε για τον αριθμό των τοποθεσιών διακομιστή. Η AirVPN επέστρεψε για μια δοκιμή σε μόλις πάνω από 24 ώρες και για τις τοποθεσίες διακομιστή σε λιγότερο από μία ώρα.

Φόρμα επικοινωνίας AirVPN

Το email απάντησης ήταν απλό, αναφέροντας τον αριθμό των διακομιστών και των χωρών. Το AirVPN φάνηκε αμυντικό για τον αριθμό των διακομιστών, ωστόσο, λέγοντας «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι δεν εκτελούμε διευθύνσεις IP κόλπα γεωγραφικής τοποθεσίας και υπερφορτώσεις διευθύνσεων» και μας προκαλούν να «επαληθεύσουμε αυτόν τον ισχυρισμό μέσω εντοπισμού διαδρομής».

Οι συχνές ερωτήσεις είναι καλές, αλλά είναι δύσκολο να τις ξεπεράσετε. Υπάρχουν 37 θέματα, τα περισσότερα από τα οποία επικεντρώνονται στις πωλήσεις και στο λογισμικό του πελάτη. Ωστόσο, οι Συχνές Ερωτήσεις συμπληρώνονται με το υπόλοιπο φόρουμ, καθιστώντας τη σύγχυση για πλοήγηση. Οι οδηγοί χρησιμοποιούν παρόμοια μορφή, αλλά, δυστυχώς, το AirVPN συνδυάζει τους επίσημους οδηγούς του με τους κοινοτικούς.

Οδηγοί AirVPN

Τα φόρουμ είναι καλά. Η κοινότητα δημοσιεύει νέα θέματα και απαντήσεις κάθε μέρα, με εξέχοντες τομείς όπως προτάσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων που συγκεντρώνουν πάνω από 15.000 θέματα. Εκεί θα βρείτε το μεγαλύτερο μέρος της υποστήριξης, οπότε όσο παίζετε ωραία με άλλους, θα πρέπει να είστε εντάξει.

Φόρουμ AirVPN

Όπως και με την υπόλοιπη υπηρεσία της AirVPN, δεν υπάρχει μεγάλη χειρολαβή όταν πρόκειται για υποστήριξη. Σε σύγκριση με περισσότερα εμπορικά VPN, είναι μια αποτυχία. Ωστόσο, ενάντια σε άλλα VPN που προωθούνται από την κοινότητα, δεν είναι κακό.

Η ετυμηγορία

Το AirVPN είναι μια καλή υπηρεσία VPN με εντυπωσιακή πολιτική απορρήτου και εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, έχει κάποια σφάλματα. Η διεπαφή έχει ημερομηνία και η διαδικασία εγγραφής δεν είναι πρόσκληση. Ομοίως, οι ταχύτητες είναι καλές, αλλά δεν πλησιάζουν την ταχύτερη που έχουμε δει.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά να σας αρέσει το AirVPN. Η αφοσιωμένη κοινότητα υποστηρίζει μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη πλατφόρμα. Εάν σας αρέσει να παίζετε, το AirVPN είναι κατάλληλο για εσάς.

Ακόμα και με τη χρονολογική διεπαφή, δεν μισούμε ούτε τη μέση εμπειρία χρήστη. Μπορείτε να συνδεθείτε αυτόματα σε έναν διακομιστή, κάτι που είναι καλό. Θέλουμε απλώς να μεταφερθεί στη διαδικασία εγγραφής.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας το AirVPN ζητώντας μια δοκιμή ή αγοράζοντας ένα πάσο τριών ημερών. Αν θέλετε να αγοράσετε περισσότερα, διαβάστε τις άλλες κριτικές VPN. Τι πιστεύετε για το AirVPN; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map