Αναθεώρηση ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο

Αν ψάχνετε για μια γρήγορη, δωρεάν υπηρεσία VPN, η ιδιωτική πρόσβαση στο Internet αξίζει την προσοχή σας. Κάνει ό, τι χρειάζεται, χωρίς ερωτήσεις, αν και επιθυμούμε η PIA να έχει λίγο λιγότερο πρόβλημα να μπει στο Netflix και σε άλλες υπηρεσίες ροής. Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για να μάθετε περισσότερα.


pia-slider1

pia-slider2

pia-slider3

pia-slider4

pia-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει αλλάξει πολύ, αλλά παρόλα αυτά, παραμένει πάντα στον καλύτερο οδηγό VPN. Αν και δεν έφτασε ποτέ στα ύψη ενός ExpressVPN ή CyberGhost, η PIA ανέκαθεν ακολουθούσε τη λίστα των προτάσεών μας ως ένα ισχυρό και εύχρηστο VPN σε αξιοπρεπή τιμή. 

Η πιο πρόσφατη έκδοσή της, η έκδοση 1.5.1, μπορεί να είναι η καλύτερη, ωστόσο, με μια λίστα με νέες δυνατότητες και μια αναθεωρημένη διεπαφή, για εκκίνηση. Σε αυτήν την κριτική ιδιωτικής πρόσβασης στο Internet, θα εξετάσουμε αυτές τις νέες δυνατότητες, καθώς και τον έλεγχο της ταχύτητας, της ασφάλειας, του απορρήτου, της ροής και της εξυπηρέτησης πελατών. 

Ευτυχώς, όλες οι αλλαγές έχουν κάνει μόνο το PIA ισχυρότερο. Θα αναφερθούμε στις λεπτομέρειες των νέων δυνατοτήτων και γιατί τους αρέσουμε με τις επόμενες χιλιάδες λέξεις, αλλά αν θέλετε να παραλείψετε το hoopla, μπορείτε πάντα να πυροβολήσετε στο PIA και να το δοκιμάσετε χωρίς κίνδυνο με ένα επτά – εγγύηση επιστροφής χρημάτων για την ημέρα.

Αναθεώρηση βίντεο PIA

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Χαρακτηριστικά

Το PIA, στις προηγούμενες επαναλήψεις του, ήταν ελαφρύ σε χαρακτηριστικά. Αν και το MACE ήταν πάντα ένα βασικό σημείο πώλησης – περισσότερο σε αυτό στην ενότητα “ασφάλεια” παρακάτω – πολλές από τις προηγμένες επιλογές που φαίνονται στην εφαρμογή σήμερα δεν ήταν παρόντα. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η PIA έχει ενσωματώσει την εφαρμογή της σε μια από τις πιο ισχυρές επιλογές στην αγορά.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι το split tunneling, ή όπως το αποκαλεί η PIA, “εξαιρέσεις εφαρμογών”. Το Split tunneling σάς επιτρέπει να στέλνετε κάποια κίνηση μέσω της σήραγγας VPN ενώ η άλλη κίνηση παραμένει στην κανονική σας σύνδεση.

Παρόλο που μπορείτε να ξεκινήσετε χειροκίνητα το split tunneling με σχεδόν οποιοδήποτε VPN, είναι δύσκολο να το κάνετε και πολύ λίγες υπηρεσίες σας επιτρέπουν να το ρυθμίσετε εντός εφαρμογής (διαβάστε την αναθεώρηση PureVPN για μια υπηρεσία που κάνει). 

pia-review-split-tunneling

Παράλληλα με το split tunneling, το PIA διαθέτει διακόπτη kill – ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί να αποκλείει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο όταν το VPN πέσει ή όταν το VPN είναι απενεργοποιημένο – και ρυθμίσεις κρυπτογράφησης (διαβάστε την περιγραφή της κρυπτογράφησης). Το MACE είναι επίσης βασικό χαρακτηριστικό, αλλά θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό όταν εξετάζουμε την ασφάλεια. 

Προώθηση θύρας PIA 

Ορισμένες τοποθεσίες PIA υποστηρίζουν προώθηση θυρών. Παρόλο που δεν υποδεικνύει ποιες τοποθεσίες το υποστηρίζουν, μπορείτε να επιλέξετε το διακόπτη “προώθηση θύρας αιτήματος” στις ρυθμίσεις, ώστε να ελέγχει πάντα. 

Η προώθηση θύρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυπικές συνδέσεις για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της απευθείας σύνδεσης σε διακομιστή παιχνιδιών ή της απευθείας πρόσβασης σε διακομιστή VoIP, αλλά για VPN, χρησιμοποιείται κυρίως για torrenting. 

Εν ολίγοις, ο δρομολογητής σας λειτουργεί σαν μεσάζων ανάμεσα σε εσάς και το Διαδίκτυο, προωθώντας τα αιτήματά σας στον διακομιστή και, στη συνέχεια, στέλνοντας αυτά τα δεδομένα σε εσάς μέσω μιας θύρας. Αυτές οι επικοινωνίες περνούν από ένα τείχος προστασίας NAT, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα με το torrent.

Με την προώθηση θύρας, μπορείτε να αναδρομολογήσετε τη σύνδεσή σας για να γίνετε ενεργός κόμβος σε μια σύνδεση peer-to-peer, επιτρέποντάς σας να επικοινωνείτε απευθείας με περισσότερους ομότιμους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στον οδηγό torrenting. 

Διαμεσολαβητής PIA

Το PIA περιλαμβάνει έναν διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5 με τη συνδρομή σας VPN που απαιτεί ξεχωριστό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε στον πίνακα ελέγχου σας. Παρόλο που δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε μόνο τον διακομιστή μεσολάβησης – διαβάστε τον οδηγό VPN έναντι διακομιστή μεσολάβησης έναντι Tor για περισσότερα σχετικά με αυτό – μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το VPN. 

pia-review-proxy

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο PIA είναι η δυνατότητα χρήσης του διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5 για σύνδεση στο VPN. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτετε ένα άλλο άλμα στη σύνδεσή σας χωρίς να αυξάνετε σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης. Με λίγα λόγια, έχετε το όφελος από μια σύνδεση διπλού λυκίσκου ενώ εξακολουθείτε να περνάτε μόνο από μία σήραγγα VPN. 

Επισκόπηση δυνατοτήτων ιδιωτικής πρόσβασης στο Internet

Λογότυπο ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυοwww.privateinternetaccess.com

Ξεκινά από 297 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Γενικός

Μέθοδοι πληρωμής
PayPal, πιστωτική κάρτα

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Ταυτόχρονες συνδέσεις
10

Υποστηρίζει split tunneling

Απεριόριστο εύρος ζώνης

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή

Περίοδος επιστροφής χρημάτων
30 μέρες

Ποσό διακομιστή παγκοσμίως
3.355 σε 60 τοποθεσίες

Λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή
Windows, MacOS, Linux

Λειτουργικά κινητά
Android, iOS

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης
Chrome, Firefox, Safari

Μπορεί να εγκατασταθεί σε δρομολογητές

Ροή

Δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix ΗΠΑ

Έχει πρόσβαση στο BBC iPlayer

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Hulu

Έχει πρόσβαση στο Amazon Prime Video

Ασφάλεια

Τύποι κρυπτογράφησης
128-AES, 256-AES, RSA-1024, RSA-4096

Διατίθενται πρωτόκολλα VPN
OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2

Ενεργοποιήθηκε κατά την εκκίνηση της συσκευής

Επιτρέπει torrenting

Πολιτική μη καταγραφής

Πέρασε τον έλεγχο διαρροής DNS

Διατίθεται Killswitch

Περιλαμβάνει κακόβουλο πρόγραμμα / πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Υποστήριξη μέσω email
24/7

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Τιμολόγηση

Η PIA διατηρεί την τιμολόγηση απλή, προσφέροντας μόνο ένα πακέτο σε πολλές χρονικές περιόδους, σε αντίθεση με το VyprVPN (διαβάστε την κριτική VyprVPN). Η υπηρεσία προσφέρεται σε διάρκεια ενός μηνός, έξι μηνών και ενός έτους, αν και η PIA κάνει αναφορά σε ένα διετές πρόγραμμα στους όρους υπηρεσίας του. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διετούς επιλογής στον ιστότοπό της. 

Ο μόνος τρόπος να εγγραφείτε για δύο χρόνια είναι να κάνετε αναβάθμιση στον πίνακα ελέγχου στον ιστότοπο της PIA. Εάν αγοράσετε λιγότερο από ένα έτος, θα έχετε την επιλογή να αναβαθμίσετε τη συνδρομή σας σε ένα ή δύο χρόνια σε αναλογική τιμή.

Και οι τρεις διάρκειες βασίζονται σε μηνιαίο επιτόκιο 9,95 $, αλλά δεν θα το πληρώσετε ποτέ. Κάθε επίπεδο προσφέρει κάποια έκπτωση, ξεκινώντας από το 30 τοις εκατό από το μηνιαίο πρόγραμμα και μετακινώντας στο 67 τοις εκατό από το ετήσιο. 

Εκτός αν η PIA αλλάξει την τιμολόγηση, θα πληρώσετε την ίδια τιμή με αυτήν που κάνατε κατά την εγγραφή σας, σε αντίθεση με το HideMyAss, το οποίο αυξάνει την τιμή κατά την ανανέωση (διαβάστε την κριτική HideMyAss για περισσότερα σχετικά με αυτό). 

Γνωρίζοντας αυτό, η τιμή είναι εξαιρετική. Είναι σπάνιο να βρείτε ένα VPN που προσφέρει μια μηνιαία υπηρεσία που συνοδεύει όλα τα κουδούνια και τους σφυρίχτρες με λιγότερα από 7 $. 

Μπορείτε να αποκτήσετε μια συνδρομή φθηνότερη με μια υπηρεσία όπως το Windscribe, αλλά χωρίς όλες τις δυνατότητες που περιλαμβάνει το PIA (διαβάστε την κριτική Windscribe). Η τιμή γίνεται πιο εντυπωσιακή όσο μεγαλώνει και η διάρκειά σας, βάζοντας σε υπερβολικές τιμές υπηρεσίες όπως το Astrill σε ντροπή (διαβάστε την κριτική μας Astrill). 

Ανεξάρτητα από τη διάρκεια που επιλέγετε, έχετε πρόσβαση σε 10 ταυτόχρονες συνδέσεις και όλες τις δυνατότητες του PIA, συμπεριλαμβανομένου του διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5 και MACE. Επιπλέον, μπορείτε να πληρώσετε μέσω PayPal, πιστωτικής κάρτας ή Amazon Pay, καθώς και μέσω ανώνυμων μεθόδων πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των bitcoin και των μεταφορών δωροκαρτών. 

Δωρεάν δοκιμή PIA

Η εξαιρετική τιμολόγηση της PIA καταργείται από την έλλειψη δωρεάν δοκιμής. Παρόλο που το PIA δεν είναι μόνο του στο να μην προσφέρει δωρεάν δοκιμή, η περίοδος επιστροφής χρημάτων είναι μέτρια. Σας επιτρέπεται μόνο μια εβδομάδα για να αλλάξετε γνώμη, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της αγοράς σας. Ωστόσο, τουλάχιστον η PIA δεν λέει ψέματα για την περίοδο επιστροφής χρημάτων, όπως κάνει η TorGuard (διαβάστε την κριτική μας TorGuard). 

Σε σύγκριση με άλλες κορυφαίες υπηρεσίες, η περίοδος επιστροφής χρημάτων της PIA είναι σταθερή. Οι περισσότερες υπηρεσίες προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών – διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN για ένα παράδειγμα – ενώ ορισμένες, όπως το CyberGhost, προσφέρουν 45 ολόκληρες ημέρες (διαβάστε την κριτική μας στο CyberGhost). Τούτου λεχθέντος, η τιμή είναι αρκετά χαμηλή ώστε το PIA να αξίζει ακόμα.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το PIA σας διευκολύνει στη δημιουργία λογαριασμού. Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή κάνοντας κλικ στο κουμπί “λήψη”, καθώς και να επιλέξετε μια συνδρομή για να πληρώσετε για την υπηρεσία σας. 

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα VPN, το PIA δεν σας κάνει να περάσετε από μια συγκεκριμένη διαδικασία εγκατάστασης (διαβάστε την αναθεώρηση IPVanish μας για ένα παράδειγμα). Αντίθετα, μπορείτε είτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής πρώτα είτε να εγγραφείτε πρώτα. 

Για τα περισσότερα άτομα, κάνοντας κλικ στο κουμπί “εγγραφή τώρα” είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεκινήσετε. Το PIA θα εμφανίσει τις διαθέσιμες διάρκειές του και κάνοντας κλικ σε ένα θα ανοίξει ένα παράθυρο πληρωμής. Όλα αυτά συμβαίνουν στη σελίδα του προϊόντος, καθιστώντας τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αγοράς χωρίς προβλήματα. 

pia-κριτική-ολοκλήρωση αγοράς

Λήψη PIA

Η λήψη του PIA είναι απλή. Αφού εγγραφείτε, θα μεταφερθείτε απευθείας στη σελίδα λήψης, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να επιβεβαιώσετε το email σας. Το PIA θα εντοπίσει αυτόματα το λειτουργικό σας σύστημα και θα δείξει σε όλους τους εγκαταστάτες για τις διάφορες πλατφόρμες που υποστηρίζει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ένα ξεχωριστό αρχείο APK για μη παραδοσιακές εγκαταστάσεις Android. 

pia-review-λήψη

Επιπλέον, το PIA εμφανίζει τα αθροίσματα ελέγχου SHA-256 για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις Windows, macOS και Linux, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν κατά την εγκατάσταση. Υπάρχουν επίσης ορισμένα εργαλεία απορρήτου που συνιστώνται στο κάτω μέρος, όπως το GlassWire και το Blur (διαβάστε την κριτική Blur). 

Το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows χειρίζεται τα πάντα για εσάς. Μετά τη λήψη του αρχείου, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το ανοίξετε. Το PIA θα ξεκινήσει αμέσως την εγκατάσταση χωρίς καμία είσοδο από τον χρήστη. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα σας δοθεί μια γρήγορη περιήγηση και η επιλογή σύνδεσης. 

Σύνδεση PIA

Παρόλο που σας αποστέλλεται απευθείας στη σελίδα λήψης μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής, δεν μπορείτε να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Το PIA στέλνει ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης στο email με το οποίο έχετε εγγραφεί, με τα οποία θα πρέπει να συνδεθείτε. Δεν είναι επαναστατικό, αλλά προτιμούμε πολύ τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας που βασίζεται σε διακριτικά του ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας ExpressVPN). 

Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που στέλνετε είναι μια δέσμη γραμμάτων και αριθμών, επομένως σας συνιστούμε να το αποθηκεύσετε με έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, όπως το 1Password (διαβάστε την κριτική μας για 1Password). Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα εγγραφής email, το οποίο είναι δυνατό με το PIA, καθώς τα μόνα προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται είναι ο τρόπος πληρωμής και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Το PIA θα ξεκινήσει στο δίσκο του συστήματός σας και μπορείτε να εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία. Παρόλο που υπάρχουν πολλά κουδούνια και σφυρίχτρες κάτω από την κουκούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PIA χωρίς να αγγίξετε κανένα από αυτά. 

Εφαρμογή PIA Windows

Εάν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε, το PIA το καθιστά εύκολο. Η εφαρμογή ανοίγει με ένα μεγάλο κουμπί “on” και μια προτεινόμενη τοποθεσία, τίποτα άλλο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί για να συνδεθείτε, με το PIA να σας συνδέει με την τοποθεσία με το χαμηλότερο ping. Αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί, καθώς αυτή η τοποθεσία ενδέχεται να μην είναι η πιο κοντινή σε εσάς. 

pia-review-windows-εφαρμογή

Για παράδειγμα, πραγματοποιώντας δοκιμές από το Σεντ Λούις, η PIA συνέστησε την τοποθεσία στο Τέξας, παρά το γεγονός ότι μια τοποθεσία στο Σικάγο ήταν διαθέσιμη. Στη λίστα διακομιστών, την οποία μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στην τρέχουσα επιλεγμένη τοποθεσία, μπορείτε να δείτε πού βρίσκεται το κέντρο δεδομένων, καθώς και τον χρόνο ping που μετράται από το PIA. 

Φαίνεται ότι η δοκιμή ping συνεχίζεται επίσης Κατά τη χρήση της εφαρμογής, ο μετρημένος χρόνος ping θα άλλαζε κατά μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου σε όλες τις τοποθεσίες. 

pia-review-server-λίστα

Επιστροφή στην κύρια οθόνη της εφαρμογής, υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις στις οποίες έχετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο κάτω βέλος στο κάτω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο θα επεκταθεί το παράθυρο, επιτρέποντάς σας να δείτε μια δοκιμή ταχύτητας, μερικές γρήγορες ρυθμίσεις, τα στοιχεία της συνδρομής σας και άλλα. 

Οποιαδήποτε από αυτές τις ενότητες μπορεί να επισημανθεί ή να μετακινηθεί για να είναι υψηλότερη στη λίστα ή να εμφανίζεται στην κύρια οθόνη της εφαρμογής. 

pia-review-expanded-view

Ρυθμίσεις PIA

Αν και μπορείτε να προσαρμόσετε μερικές ρυθμίσεις από την εκτεταμένη προβολή – για παράδειγμα, ενεργοποιώντας τη λειτουργία φωτισμού ή απενεργοποιώντας το MACE – το κρέας και οι πατάτες βρίσκονται στην οθόνη ρυθμίσεων. 

Μπορείτε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής. Ευτυχώς, το παράθυρο ρυθμίσεων είναι ξεχωριστό από την εφαρμογή δίσκου, ώστε να μπορείτε να το μετακινήσετε και να το προσαρμόσετε όπως χρειάζεστε. 

pia-review-ρυθμίσεις

Δεν υπάρχουν πάρα πολλές ρυθμίσεις, συνολικά, αλλά καλύπτονται τα βασικά. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το MACE, να ρυθμίσετε το διακόπτη kill και να αλλάξετε την κρυπτογράφηση σας, αλλά το PIA δεν πηγαίνει πολύ μακριά από την τρύπα του κουνελιού, σε αντίθεση με το AirVPN (διαβάστε την κριτική AirVPN). Εκτός των ρυθμίσεων κρυπτογράφησης, για τις οποίες θα μιλήσουμε περισσότερο στην ενότητα “ασφάλεια”, θα δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις ρυθμίσεις εμφάνισης. 

Επέκταση Chrome PIA

Εκτός από την τοπική εφαρμογή, το PIA διαθέτει μια επέκταση διαθέσιμη για Chrome, Opera και Firefox. Δοκιμάσαμε στο Opera (διαβάστε την κριτική Opera), η οποία θα πρέπει να λειτουργεί παρόμοια με την επέκταση Chrome, καθώς και τα δύο προγράμματα περιήγησης βασίζονται στο Chromium.  

pia-review-chrome-επέκταση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα ή το άλλο, ή και την εφαρμογή και την επέκταση της επιφάνειας εργασίας. Ως επί το πλείστον, η επέκταση χρησιμεύει ως ένας άλλος τρόπος για τον έλεγχο του VPN, αλλά υπάρχουν και ορισμένες δυνατότητες απορρήτου. 

Από προεπιλογή, η επέκταση αποκλείει την πρόσβαση στο μικρόφωνο, την κάμερα web και την τοποθεσία σας. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις προστασίες αλλού, αλλά η δέσμευσή τους με το VPN δεν βλάπτει. 

Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε μια λίστα παράκαμψης στην επέκταση όπως μπορείτε στην τοπική εφαρμογή. Δεν είναι τόσο χρήσιμο μιας ρύθμισης για ιστότοπους όσο και για εφαρμογές, αλλά μπορείτε ακόμα να προσθέσετε εξαιρέσεις στη σήραγγα VPN από την επέκταση. 

Ταχύτητα

Το PIA είναι μακράν ένα από τα ταχύτερα VPN που έχουμε δοκιμάσει. Όχι μόνο έμεινε γρήγορα κοντά στο σπίτι, αλλά και όταν πηδούσες πάνω από τη λίμνη, κάτι που είναι αρκετά κατόρθωμα. Επιπλέον, το ping μας παρέμεινε κάτω των 250 ms, όπου κι αν βρισκόμασταν στο tunneling, κερδίζοντας PIA μια θέση στον καλύτερο οδηγό VPN για παιχνίδια.

Τοποθεσία: Ping (ms) Λήψη (Mbps) Μεταφόρτωση (Mbps)
Μη προστατευμένο (Σεντ Λούις)994.5421.57
Σικάγο (συνιστάται)1691.2519.79
Νέα Υόρκη3785.9817.99
Σαουθάμπτον, Ηνωμένο Βασίλειο10188.7118.31
Τόκιο, Ιαπωνία18251.9612.91
Σύδνεϋ, Αυστραλία24682.1815.31

Όπως θα ξεκινήσουμε στην επόμενη ενότητα, το PIA ξεκινά με κρυπτογράφηση AES-128-GCM, η οποία θα πρέπει να είναι ταχύτερη από τα περισσότερα VPN που χρησιμοποιούν AES-256-GCM. Για να διατηρήσουμε τις δοκιμές μας δίκαιες, χρησιμοποιήσαμε το OpenVPN με UDP ως πρωτόκολλο μεταφοράς και το AES-256-GCM ως κρυπτογράφηση. Ακόμα και όταν πήγαινε το πλήκτρο, το PIA παρέμεινε γρήγορο. 

Κοιτάζοντας τα παραπάνω αποτελέσματα, η πιο συγκλονιστική ταχύτητα προήλθε από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το ποσοστό λήψης ήταν πραγματικά πιο γρήγορο από ό, τι οι δοκιμές μας στη Νέα Υόρκη. Η Ιαπωνία ήταν πιο αργή, αν και όχι πολύ. Ακόμα και όταν πραγματοποιείτε σήραγγες στην άλλη πλευρά του κόσμου, η PIA κράτησε πάνω από το ήμισυ της μη προστατευμένης ταχύτητας λήψης, διατηρώντας παράλληλα τον λανθάνοντα χρόνο καθυστέρησης. 

Οι ταχύτητες που εμφανίζονται εδώ ταιριάζουν μόνο με το ExpressVPN, το οποίο είναι, κατά μέσο όρο, πιο γρήγορο, αν και το PIA είναι πολύ κοντά (διαβάστε το κομμάτι ExpressVPN vs PIA). Εν τω μεταξύ, κάνει εντυπωσιακά γρήγορες υπηρεσίες, όπως το TorGuard, το AirVPN και το Astrill, να μοιάζουν με δευτερεύουσες επιλογές σε σύγκριση. 

Ασφάλεια

Το PIA φορτώνεται με το OpenVPN ως το προεπιλεγμένο πρωτόκολλο χρησιμοποιώντας πακέτα UDP. Αυτό είναι το πρότυπο για την ασφάλεια VPN, όπως μπορείτε να δείτε στην ανάλυση πρωτοκόλλου VPN. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση που συνδυάζεται με το πρωτόκολλο δεν είναι. Εκτός από το κουτί, το PIA φορτώνεται με AES-128-GCM, το οποίο χρησιμοποιεί μικρότερο μέγεθος κλειδιού από το βιομηχανικό πρότυπο AES-256-GCM. 

Για τις περισσότερες εφαρμογές, η διαφορά στο μέγεθος κλειδιού δεν πρέπει να έχει σημασία. Ευτυχώς, το PIA σάς επιτρέπει να αλλάζετε μεταξύ AES-GCM και AES-CBC, καθώς και να αλλάζετε το μέγεθος του κλειδιού σας μεταξύ 128 και 256 bit. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο χειραψίας, η οποία, από προεπιλογή, έχει οριστεί σε RSA-2048. Φυσικά, η αναβάθμιση της κρυπτογράφησής σας θα αυξήσει τους χρόνους φόρτωσης. 

Αν και μπορεί να μην είναι εμφανές στην εφαρμογή, το PIA υποστηρίζει περισσότερα από το OpenVPN. Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης PPTP και L2TP στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πρωτόκολλα, ωστόσο, προειδοποιήστε ότι θα πρέπει να τα διαμορφώσετε χειροκίνητα. Επιπλέον, οι χρήστες iOS έχουν επίσης πρόσβαση στο IKEv2.

Δοκιμή διαρροής DNS PIA

Για να διασφαλίσουμε ότι τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας ήταν αποτελεσματικά, πραγματοποιήσαμε μια δοκιμή διαρροής DNS σε PIA, καθώς και δοκιμές διαρροής IP και WebRTC. Δεν εκπλήσσει, τα αποτελέσματα ήταν καθαρά. Όχι μόνο τα αιτήματα DNS και η διεύθυνση IP αποκρύπτονταν σωστά, αλλά η PIA κατάφερε να το κάνει με ελάχιστες ανακατευθύνσεις, δείχνοντας τα οφέλη των διακομιστών bare-metal. 

PIA MACE

Αν και η κρυπτογράφηση και οι διαρροές είναι οι πιο σημαντικοί τομείς σε αυτήν την ενότητα, η PIA παρουσιάζει ένα άλλο σημείο ομιλίας. Συμπεριλαμβάνεται στη συνδρομή σας το MACE, το οποίο θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Δεν είναι ένα πλήρες antivirus – διαβάστε τον καλύτερο οδηγό λογισμικού προστασίας από ιούς για αυτό – αλλά καθιστά λιγότερο πιθανή την πιθανότητα προσγείωσης σε έναν μολυσμένο ιστότοπο.

Το MACE λειτουργεί παρόμοια με έναν αποκλεισμό διαφημίσεων (διαβάστε τον καλύτερο οδηγό αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων για περισσότερα σχετικά με αυτό). Κατά τη φόρτωση ενός ιστότοπου, το πρόγραμμα περιήγησής σας στέλνει μια σειρά από αιτήματα που σχετίζονται με τη διεύθυνση IP του διακομιστή ιστού στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Το MACE σαρώνει αυτά τα αιτήματα και ελέγχει τις διευθύνσεις IP σε μια μαύρη λίστα που ενημερώνεται τακτικά. 

Εάν το MACE εντοπίσει έναν αγώνα, ο ιστότοπος δεν θα φορτωθεί, προστατεύοντάς σας από κακόβουλο ωφέλιμο φορτίο. Επιπλέον, το PIA έχει ρυθμίσει το MACE ώστε να χρησιμοποιεί μια δημόσια λίστα αποκλεισμού διαφημίσεων, οπότε λειτουργεί επίσης ως αποκλειστής διαφημίσεων. 

Περιστρέψαμε, βρήκαμε το MACE αποτελεσματικό. Τούτου λεχθέντος, νέοι κακόβουλοι ιστότοποι ξεκινούν καθημερινά, οπότε δεν θα συνιστούσαμε το MACE αντί για, ας πούμε, το Bitdefender (διαβάστε την κριτική μας για το Bitdefender Antivirus).

Μυστικότητα

Το PIA είναι σπάνια στο χώρο του VPN. Όπως και οι περισσότερες υπηρεσίες, βρίσκεται πίσω από μια πολιτική μη καταγραφής, που σημαίνει ότι καμία πληροφορία που δεν έχει περάσει από το VPN δεν διατηρείται καταγεγραμμένη ή παρακολουθείται για οποιαδήποτε στιγμή. Ωστόσο, περισσότερο από αυτό, το PIA είναι διαφανές. Είναι ένα από τα λίγα VPN που δηλώνει απευθείας τη μητρική της εταιρεία και εξηγεί με σαφήνεια τις πρακτικές απορρήτου της. 

Ας βγάλουμε τα εύκολα πράγματα πρώτα. Οι μόνες πληροφορίες που απαιτούνται από την PIA κατά την εγγραφή σας είναι μια διεύθυνση email και τρόπος πληρωμής. Μπορείτε να ανωνυμοποιήσετε την πληρωμή σας με διάφορους τρόπους, καθώς η PIA δέχεται κρυπτονομίσματα και μεταφορές δωροκάρτας. Εάν χρησιμοποιείτε πιστωτική κάρτα, το PIA ζητά μόνο βασικά στοιχεία χρέωσης, το οποίο, στις ΗΠΑ, σημαίνει τη χώρα και τον ταχυδρομικό κώδικα. 

Δημιουργείται όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης για τον λογαριασμό σας βάσει του email σας, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν στην εφαρμογή για ευκολότερη σύνδεση. 

Παρόλο που δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε σίγουρα, φαίνεται ότι το email και το όνομα χρήστη δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα. Ακόμα κι αν είναι, το PIA δεν σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε ένα email εγγραφής. Οι μόνες πληροφορίες που χρειάζεστε από το PIA είναι το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που δημιουργήσατε. 

Όσον αφορά τον ισχυρισμό χωρίς καταγραφές, η PIA έχει αποδείξει στο δικαστήριο ότι δεν τηρεί αρχεία καταγραφής, ένα επίτευγμα που έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακό, δεδομένου ότι η μητρική της εταιρεία, London Trust Media, εδρεύει στις ΗΠΑ Το 2016, ένας άντρας στη Φλόριντα ήταν μπήκαν στο δικαστήριο επειδή απειλούσαν να χρησιμοποιήσουν βόμβα, και όταν το FBI ερεύνησε, διαπίστωσαν ότι ο ύποπτος πιθανότατα χρησιμοποιούσε PIA. 

Σύμφωνα με την κλήτευση, η PIA ήταν υποχρεωμένη να παραδώσει τα αρχεία καταγραφής κίνησης που είχε στον ύποπτο, αλλά δεν υπήρχε τίποτα για παράδοση. Ας είμαστε ξεκάθαροι: Το London Trust Media θα παραβίαζε τον νόμο των ΗΠΑ εάν είχε αρχεία καταγραφής και δεν τα παρέδωσε, οπότε είτε διακινδυνεύει το λαιμό του για το απόρρητο ενός από τους χρήστες του είτε δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής. 

Όλες αυτές οι πληροφορίες περιγράφονται στα επίσημα έγγραφα του δικαστηρίου. Επιπλέον, υπάρχουν αρχεία του London Trust Media που ανταποκρίνονται στις κλήσεις στο παρελθόν. 

Τα αναφέρουμε όλα αυτά, επειδή φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές παραπλανητικές συζητήσεις σχετικά με το απόρρητο της PIA στο Διαδίκτυο. Αν και είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει οριστικός τρόπος για να αποδείξετε ότι ένα VPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής, η PIA έχει παρουσιάσει πολύ περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία από τα περισσότερα, κάτι που είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι βασίζεται στα κράτη.

Απόδοση ροής

Παρά τις ταχύτητες και τις δυνατότητες που ακολουθούν, η PIA δεν θα δημιουργήσει το καλύτερο VPN για τη λίστα ροής. Το δοκιμάσαμε σε τέσσερις κύριους ιστότοπους ροής, δύο από τους οποίους η PIA είχε πρόσβαση. Ο Hulu ήταν εντάξει, με το PIA να ξεπερνά σε πολλούς διακομιστές των Η.Π.Α. Ωστόσο, το Amazon Prime Video και το BBC iPlayer είχαν προβλήματα. 

Δοκιμάσαμε αυτές τις πλατφόρμες σε πολλούς διακομιστές και ήταν και οι δύο σε θέση να εντοπίσουν ότι χρησιμοποιούσαμε ένα VPN κάθε φορά. Εάν σας ενδιαφέρει η ροή BBC iPlayer ή Prime Video, σας συνιστούμε να διαβάσετε το καλύτερο VPN για το BBC iPlayer και το καλύτερο VPN για Amazon Prime Video οδηγοί. 

PIA Netflix

Καταφέραμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο Netflix με PIA, αν και όχι με συνέπεια. Σε πολλά σημεία κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το Netflix αρνήθηκε να φορτώσει, κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ. Βρήκαμε μια λύση, φορτώνοντας το Netflix σε μια τυπική σύνδεση και, στη συνέχεια, συνδεθήκαμε στο PIA. Όταν το έκανε αυτό, λειτούργησε καλά. 

Το περίεργο είναι ότι το Netflix, εάν πρόκειται να αποκλείσει ένα VPN, θα το κάνει με σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης μόλις προσπαθήσετε να μεταδώσετε περιεχόμενο. Σε ορισμένους διακομιστές PIA, αποκλείσαμε ακόμη και τη φόρτωση της υπηρεσίας. 

Τοποθεσίες διακομιστή

Το PIA διαθέτει περισσότερους από 3.335 διακομιστές σε 30 χώρες τη στιγμή της σύνταξης. Παρόλο που ο αριθμός των διακομιστών είναι υψηλός, το spread δεν είναι εντυπωσιακό (περισσότερο σε αυτό σε ένα λεπτό). Ωστόσο, η περιορισμένη διαθεσιμότητα σε χώρες έχει νόημα. Το PIA χρησιμοποιεί μόνο διακομιστές γυμνού μετάλλου, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τοποθεσίες εικονικοποιημένες σε δυσπρόσιτες περιοχές.  

Διακομιστές PIA

Το δίκτυο διακομιστών χωρίζεται σε 50 τοποθεσίες, οι περισσότερες από τις οποίες επικεντρώνονται στις ΗΠΑ. Μόνο μερικές χώρες έχουν πολλές τοποθεσίες, όπως ο Καναδάς, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία. Εκτός από αυτά, κάθε χώρα έχει μια μοναδική τοποθεσία. Ωστόσο, κάθε τοποθεσία έχει πολλούς διακομιστές. απλά δεν μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τους. 

διακομιστές pia-review-servers

Όσον αφορά την εξάπλωση, το PIA δεν είναι εντυπωσιακό. Τα βασικά αναφέρονται, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών στο Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, αλλά ορισμένες από τις εξωτικές τοποθεσίες που εμφανίζονται με το HideMyAss ή το NordVPN δεν υπάρχουν. 

Εξυπηρέτηση πελατών

Η πλειοψηφία της υποστήριξης από το PIA προέρχεται από την εκτεταμένη βάση γνώσεων. Κατά τη στιγμή της γραφής, υπάρχουν περισσότερα από 100 άρθρα για να ακολουθήσετε, το καθένα γεμάτο στο χείλος με λεπτομέρεια. 

Η πλειοψηφία των κομματιών επικεντρώνεται σε τεχνικά ζητήματα με την εφαρμογή, αλλά υπάρχουν και ορισμένα άρθρα γενικής γνώσης, όπως το πού βρίσκεται η PIA και αν διατηρεί αρχεία καταγραφής. 

pia-review-knowledgebase

Ολοκληρώνοντας τις επιλογές αυτοβοήθειας, το PIA περιλαμβάνει επίσης μια λίστα οδηγών που μπορούν να σας καθοδηγήσουν στις διάφορες λειτουργίες της εφαρμογής. Όλα από τη λήψη του προγράμματος εγκατάστασης έως τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων DNS καλύπτονται σε κάθε λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει το PIA. Υπάρχουν επίσης οδηγοί για την εγκατάσταση της πλατφόρμας σε δρομολογητές. 

Εάν θέλετε να έρθετε σε επαφή με την ομάδα υποστήριξης, θα πρέπει να στείλετε ένα email. Η PIA προσφέρει υποστήριξη μέσω email μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας, και αυτό είναι. Η ζωντανή συζήτηση είναι απαραίτητη για τα VPN αυτές τις μέρες, οπότε είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τις περιορισμένες επιλογές επικοινωνίας της PIA. 

Τούτου λεχθέντος, η PIA καθιστά διαθέσιμο το κλειδί PGP εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης (διαβάστε τον οδηγό μας για την ασφάλεια μέσω email για περισσότερα σχετικά με αυτό). 

Μπορείτε επίσης να αφήσετε σχόλια, είτε με τη μορφή αιτήματος διακομιστή είτε με πρόταση για δυνατότητα, αλλά πιθανότατα δεν θα ακούσετε ξανά για λίγο. Κοιτάζοντας τις κλειστές προτάσεις, η τελευταία είναι από τον Δεκέμβριο του 2018, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο σελίδες αιτημάτων από το 2019. 

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα αιτήματα απαιτούν χρόνο ανάπτυξης, οπότε παρόλο που η PIA χρειάζεται λίγο χρόνο για να εφαρμόσει τις δυνατότητες που θέλει η κοινότητά της, η ομάδα ανάπτυξης ακούει καθαρά.

Η ετυμηγορία

Το PIA έχει εξελιχθεί σε μια εντυπωσιακή υπηρεσία μέσω των τελευταίων επαναλήψεων. Αυτό που κάποτε ήταν ένα barebones VPN έχει εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο, με μια πληθώρα μοναδικών χαρακτηριστικών που είναι προσβάσιμα ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα technophiles. Η τιμή είναι επίσης σωστή, καθιστώντας το PIA μια εύκολη πρόταση. 

Τι πιστεύετε για το PIA; Πρόκειται να το δοκιμάσετε για τη δωρεάν εβδομάδα; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map