Webroot SecureAnywhere áttekintés – Frissítve 2020

Webroot SecureAnywhere áttekintés

A Webroot SecureAnywhere egy gyors és hatékony vírusvédelmi megoldás, amely a leghatékonyabb biztonsági intézkedésekkel büszkélkedhet. Noha nem tökéletes, az interfész felhasználhat némi finomítást az egyikre, de erős versenyző a legtöbb ember figyelmére. A részletekért olvassa el a teljes áttekintést.


webgyökéren-Slider1

webgyökéren-slider2

webgyökéren-slider3

webgyökéren-slider4

Előző

Következő

A Webroot csaknem 15 éve foglalkozik antivírus játékkal, tapasztalataink azt mutatják. Ez az egyik leggyorsabb antivírus, és ára versenyképes. Különösen rajongói vagyunk annak egyedülálló tulajdonságainak, például a homokozó üzemmódnak.

Zavarónak találtuk azonban a navigációt, különösen, amikor az ügyfél-támogatási lehetőségeket választottuk. Rengeteg olyan hely van az antivírusban, ahol a részletekre való kis figyelmet nagy távolságra lehet tenni. Ezen kérdések mellett a biztonsági tesztelése is aggasztóan ritka.

Ebben a Webroot vírusvédelmi áttekintésben részletesen áttekinti az előnyeit és hátrányait. A gyakorlati tesztet adjuk a programnak, megvizsgáljuk annak összes funkcióját, és még ügyfélszolgálatunkat is teszteljük. Végül meghozjuk ítéletünket: érdemes megvenni?

A múltban a Webroot szerepelt a legjobb víruskereső szoftverek listáján. A laboratóriumi tesztelés hiánya és az ügyfélszolgálati csatornák zavarása azonban akadályozhatja meg, hogy ismét elérje a listát. Ha a sebesség és a megfizethetőség vonzza Önt, a 14 napos ingyenes próbaverzió egy remek választás kipróbálására.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Webroot SecureAnywhere-hez

Jellemzők

Egy ilyen kis letöltéshez – mindössze 5 MB-os megérkezéskor – a Webroot hatalmas mennyiségű csomagolva van víruskeresőjébe. A mellékelt biztonsági funkciók túlmutatnak a legtöbb antivírus által kínált lehetőségeken, és versenytársaik előtt állnak. A homokozó üzemmód csillagászati ​​kiegészítője egy vírusvédelemnek.

Az alkalmazás „PC-biztonság” szakaszában megtalálhatók az összes alapvető víruskereső szolgáltatás. Ez magában foglalja a valós idejű védelmet, a webes pajzsot és még a tűzfalat is. Örülök, hogy tűzfalat látunk benne, mivel sok antivírusnak nincs ilyen, például Avira (olvassa el az Avira áttekintésünket).

A legdrágább rétegében, a Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete szolgáltatásban felhőalapú tárolást is kapsz. Ez magában foglalja a 25 GB-os biztonsági mentést az eszközök számára a Webroot saját felhőkiszolgálóin. A Webroot lemeztisztító funkciója csak ezen a rétegön érhető el.

A Webroot egyedülálló csavart tesz a fájltörő eszközre. A program megnyitása helyett egyszerűen engedélyezheti a beállítást, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen kattintson a jobb gombbal egy fájlra, és teljesen törölje azt..

webgyökéren-secureerase

Ha töröl egy fájlt a számítógépről, akkor a memóriában elfoglalt hely egyedül marad, amíg újra nem lesz szüksége. Az iratmegsemmisítők, mint például a Webroot, felülírják ezt a helyet a memóriában, és teljes mértékben dörzsölik a fájlt a számítógépről.

Személyazonosság pajzs

A Webroot személyazonosító pajzs a háttérben működik, és be van kötve a webes és adathalász védelembe. Blokkolja az Ön adatait ellopó webhelyeket, és megvédi Önt a veszélyeztetett és rosszindulatú szkripteket futtató webhelyektől..

webgyökéren identitás

Ez egy nagyszerű nyeremény az online biztonság megőrzésében, de mindig jó ötlet, hogy magát is védje. Nézze meg a személyazonosság-eltulajdonítás megakadályozására vonatkozó tippeinket, ha további lehetősége van az adatok biztonságának megőrzésére.

Noha ez a személyazonosság-pajzs általában nagyszerű, sajnálatos, hogy a Webrootnak nincs semmi különös a banki webhelyek számára, mint például a Bitdefender (olvasd el a Bitdefender áttekintésünket). Ezt az identitásvédelmet valóban javíthatnánk egy teljesen biztonságos böngészővel.

Jelszókezelő

Az Internet Security Plus vagy annál magasabb szintjén a Webroot a jelszókezelőben csomagolódik, a vírusvédelemmel együtt. Ezt a jelszókezelőt nem a Webroot hozta létre, hanem a LastPass-szal folytatott partnerség útján kínálja.

A LastPass funkcióinak teljes megsemmisítésére és arra, hogy megéri-e a Webroot által kínált LastPass Premium előfizetés, tekintse meg a LastPass áttekintését. Szeretjük az ingyenes tervet, de inkább más jelszókezelők fizetett terveit részesítjük előnyben.

A LastPass Premium nem a legjobb jelszókezelők listáján helyezkedik el, de a Webroot-tal való együttműködés szilárd választás, ha inkább összekapcsolja az antivírusokat és a jelszavak védelmét..

SafeStart Sandbox

A Webroot egyik meghatározó funkciója a homokozó eszköz. Számos antivírusban ezt nem kínálják (egy másik példa: lásd a ZoneAlarm Antivirus fenyegetésvédelmét), és őszintén nem tudjuk miért. Hihetetlenül hasznos eszköz egy potenciálisan nem biztonságos alkalmazás kivizsgálásához.

webgyökéren-sandbox

Miután kiválasztotta a tesztelni kívánt futtatható fájlt, a programot normál módon vagy meghatározott feltételek mellett futtathatja. Például: alapvető felhasználói fiókja rendszergazda, és szeretné megtudni, hogyan működik a program, ha hozzáféréssel rendelkezik egy adminisztrátori fiókhoz.

A Webroot ezután elindítja a programot, miközben naplókat ad Önnek arról, hogy mit próbál tenni. Ezeket a naplókat az átlagos felhasználó számára nehéz megérteni, de a homokozó megakadályozza a programot, hogy bármi rosszindulatú tevékenységet végezzen a számítógépén.

Két tényezős hitelesítés

A Webroot fiókjának biztonsága kissé kényelmetlen, de nagyszerű, ha rosszindulatú programokkal próbál bejelentkezni a fiókjába. Az első akadály egy második jelszó, amelyet be kell állítania egy fiók létrehozásakor.

A bejelentkezési oldal ezután két karaktert kér fel, például az első és a hatodik karaktert a jelszóból. Ez szokatlan módon igazolja valaki fiókját, de ezt nagyra becsüljük.

webgyökéren-2fa

Ezen a biztonsági kínálaton felül a Webroot támogatja a hagyományos kétfaktoros hitelesítést, vagy a 2FA-t. A 2FA egy olyan rendszer, amely megköveteli, hogy a felhasználó bejelentkezzen a jelszó és az egyszeri kód felhasználásával.

Noha a 2FA szöveges üzenetekkel, e-mailekkel vagy telefonhívásokkal valósítható meg, a Webroot a szoftver tokent választotta. Amikor beállítja a 2FA-t, beolvas egy QR-kódot a választott 2FA-alkalmazásba (ha nem biztos benne, melyiket használja, nézd meg a legjobb 2FA-alkalmazásokat). Ezután rendszeresen változó kódot használ, és beírja a kódot a jelszóval együtt.

Ez a biztonsági szint szokatlan az antivírusok esetében, de ez egy nagyszerű kiegészítés. Megakadályozza, hogy bárki bejelentkezzen a fiókjába, hacsak nincs a telefonod a kezedben. Ez megakadályozza, hogy a hackerek vagy a rosszindulatú szoftverek távolról módosítsák a fiókbeállításokat.

A Webroot SecureAnywhere szolgáltatások áttekintése

Webroot SecureAnywhere logówww.webroot.com

Kezdődik: $ 417 $ havonta

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A Webroot ára meglehetősen megfizethető, bár nem olyan olcsó, mint a versenytársak, például a Norton (lásd a Norton Security áttekintést). Annak ellenére, hogy néhány kiváló szolgáltatást nyújt a legmagasabb szintre, a Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete, azt javasoljuk, hogy lépjen egyet alább, és egészítse ki harmadik féltől származó alkalmazásokkal..

Bár kicsit drágább lehet ugyanolyan mennyiségű tárhely beszerzése az egyik legjobb felhőalapú tárolótól, a kapott minőség valószínűleg jobb lesz, és még a legalacsonyabb szintnél is képes tárolni az egész merevlemezét hajt a felhőn.

Nem javasoljuk az alapvető Webroot SecureAnywhere AntiVirus programot, egyszerűen azért, mert nincs kiegészítő eszköz. Manapság mindenkinek van okostelefonja, és nemcsak az asztalon, hanem az összes eszközén is biztonságot kell szereznie.

A következő szint, a Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus mobilalkalmazásokat kínál, valamint három eszköz korlátozását. Megfizethetősége teszi az édes helyet. Rengeteg mozgásteret fog biztosítani a költségvetésében, hogy megnézze a felhőtároló szolgáltatóit, például a kedvenc szabad választásunkat, pCloud (további információkért lásd a pCloud áttekintést).

Noha a Webrootnak nincs ingyenes terve – ellentétben az antivírusokkal, mint például az AVG (olvassa el az AVG AntiVirus áttekintést), van egy 14 napos ingyenes próbaverziója, amely segítségével megnézheti, hogy a program az Ön számára működik-e..

Felhasználóbarátság

Általában véve a Webroot felhasználóbarát. Van néhány dudor az úton, de nem túlságosan küzdöttünk minden funkció és beállítás megtalálása érdekében. A zsúfolt felhasználói felület azonban néhány problémát okozott, és nem lenyűgözött bennünket a részletekre való figyelmen kívül hagyás.

A Webroot webhelyén könnyű navigálni és telepíteni. Bosszantónak találta, hogy a víruskereső program a letöltés után azonnal átvizsgálta, anélkül, hogy törölhetné volna azt. Korábban már láttuk ezt antivírusokkal, mint például a Sophos Home, de ez soha nem lesz kevésbé idegesítő.

Minden szolgáltatás szerepel a Webroot főoldalán, és részletesebb beállítások érhetők el, ha rákattint. Ez egy nagyon kompakt nézet, de kissé rendetlennek tűnhet. Például a Trend Micro Antivirus + hasonló elrendezéssel rendelkezik, de sikerül egyszerűvé tennie.

webgyökéren-opciók

A PC Security fülnek azonban a beállítások menüpontjában nincs ütemezési vagy szkennelési beállítás. Sokkal kevésbé lenne zavaró, ha a Webroot minden oldalt tulajdonságok szerint csoportosítana, ahelyett, hogy mindent egyre próbálna elrendezni..

Nyilvánvalóan a Webroot frissítette webportálját az alkalmazás megfelelő frissítése nélkül. Mindegyik szakasz rendelkezik „További információ” gombbal, de mindegyik ugyanarra a honlapra mutat, és nem a releváns szolgáltatás oldalára mutat.

Ez nem óriási probléma, mivel a kezdőlap linkeket tartalmaz minden szolgáltatáshoz, tehát valójában csak egy kattintásnyira van. Ugyanakkor a víruskereső programokban a részletekre való figyelmen kívül hagyás problémát jelenthet.

Emberi beavatkozás

A Webroot „webhely blokkolva” oldala túlmutat a legtöbb más antivíruson. Önnek lehetősége van arra, hogy egy webhelyet biztonságosnak minősítsen, ami azt jelenti, hogy az ember kétszer ellenőrzi, hogy blokkolni kell-e, vagy sem, és ha ez nem fenyeget, akkor ez a személy alapértelmezés szerint feloldja a webrootot használó mindenki számára..

webgyökéren-blockedpage

A részletekre való figyelem azonban ezen az oldalon is hiányzik. Szerzői joga 2019-től származik, bár a Webroot eddig a program két verzióját jelentette ki 2020-ban.

Alkalmazásbiztonság

Maga az alkalmazás jelszavakkal és captcha-védelem a webroot egyik kevésbé felhasználóbarát, de biztonságosabb lehetősége. Ezek mindig nagyszerű ötlet, mivel a vírus általában az első, hogy letiltja vagy átveszi az összes telepített víruskereső szoftvert.

Alapértelmezés szerint a jelszóvédelem le van tiltva, de a captcha-védelem engedélyezve van. Ez azt jelenti, hogy ha megváltoztat valamilyen kritikus beállítást, például a szkennelési ütemtervet, akkor a rendszer kéri, hogy töltse ki a captcha-t a változások megerősítésére..

webgyökéren captcha

Mindkét beállítás kissé kényelmetlen, de a kényelmetlenség megéri a kiegészítő védelem érdekében. Ha egy vírus azonnal letilthatja az antivírust, akkor bajban van, függetlenül attól, hogy a program mennyire védi meg téged egyébként.

letapogatás

A Webroot alapértelmezés szerint minden nap 10:00 körül ellenőrzi a számítógépet. Ez bosszantó, különösen a napszakokban, amikor a legtöbb ember a számítógépet fogja használni. A Webroot azonban megszabadulhat attól, hogy a beolvasás milyen kevés hatással van az eszközre.

A felhasználói élmény szempontjából a Webroot itt ragyog. Felhő alapú védelme azt jelenti, hogy a beolvasást nem a számítógépe végzi, hanem a szerverei. Ez lehetővé teszi, hogy a számítógépet probléma nélkül használja a vizsgálat közben.

A víruskeresési lehetőségek alapvetőek, de tartalmaznak minden olyan lehetőséget, amelyre valóban szüksége van: gyors szkennelés, teljes szkennelés, egyéni szkennelés és „mély vizsgálat”, amely magában foglalja a rootkit-ek és a trójaiak keresését.

A teljesítmény ellenőrzéséhez mindegyik szkennelést elvégeztük, kivéve az egyedi szkennelést. A gyors letapogatás észrevehető CPU-csúcsot adott nekünk, ami csúcsán kb. 30% -kal magasabb volt. 15 másodperc alatt elkészült, ami miatt ez a tüske nem igazán releváns.

webgyökéren-completedscan

A teljes letapogatás ténylegesen figyelmeztetett minket, hogy az átlagos felhasználónak soha nem lesz szüksége rá. A CPU még magasabbra emelkedett, max. 50% -kal, de átlagosan 20% -kal növekedett a CPU-használat. A teljesítés legalább 8 órát igényelt.

Deep Scan

A „mély vizsgálat” az alapértelmezett szkennelési mód a Webroot számára. A teljes fájl beolvasása helyett a Webroot aláírást küld a felhőszolgáltatásoknak, és csak akkor mélyebben néz ki, ha még nem található meg a szerverein. Ez a szkennelési módszer kevés forrást igényel és gyors.

A mély vizsgálat csak arra összpontosít, hogy mely programok futnak jelenleg, és mi is futhat a közeljövőben. Ez a folyamat ideiglenesen közömbös vírust hagyhat a számítógépén, de a valós idejű védelme megakadályozza, hogy a vírus valójában bármit is tegyen.

A szkennelés mindössze 50 másodpercet vett igénybe. Használt egy jó darab CPU-t a tüskék során – legfeljebb 40 százalékig -, de ez nem vonatkozik egy percnél rövidebb letapogatásra..

Védelem

A Webroot védelmi képességeinek tesztelése érdekében saját teszteinkkel végeztük el készülékeinken. A laboratóriumi tesztek eredményeit is összegyűjtöttük. Általában véve a laboratóriumi tesztelés jobb módszer a védelem megítélésére, mint a személyes felhasználásra, ezért nagyobb hangsúlyt fektetünk a végső rangsorunkban szereplőkre.

A Webroot tesztfedezete elég foltos. Az egyik laboratórium, amelyre támaszkodunk, az AV-Comparatives, 2012 óta nem vizsgálta felül a szoftvert, így nem tudtuk felhasználni annak eredményeit. Az AV-Test a közelmúltban vizsgálta felül a Webrootot, de az utóbbi felülvizsgálat ez előtt 2013-ban volt.

A Webroot 2019 júniusa óta nem teljesített jól az AV-Test jelentésében. Az antivírus jóval alacsonyabb volt az iparág átlagánál a nulla napos kizsákmányolás blokkolásakor, és hatalmas számú hamis pozitív volt. Az antivírus azonban nem lassította le a laboratóriumi számítógépeket, és a széles körben elterjedt rosszindulatú programok elleni védelem megegyezett az iparág átlagával..

MRG Effitas

Az utolsó laboratórium, amelyen konzultálunk, az MRG Effitas, amely utoljára tesztelte a Webroot-t a 2018 harmadik negyedévi 360 fokos értékelése során & Tanúsítvány. Bár ez másfél év régi, a javítás száma azt jelzi, hogy a jelentés óta nem volt nagyobb javítás.

Az MRG Effitas kiadta a Webroot számára a 2. szintű tanúsítványt, amely a legmagasabb, amit kínál. Az összes rosszindulatú program mindössze 0,3% -át kimaradt, és blokkolta a ransomware és a pénzügyi rosszindulatú programok minden példáját. Ennek ellenére nem sikerült jól blokkolnia a hirdető programokat, és olyan versenytársak, mint például az Avast legyőzték (további információt az Avast beszámolónkban talál).

A Webroot azonban a teljesítménytesztben jött ki a tetején. Széles verzióval legyőzte minden versenytársat, gyors és hatékony vírusvédelemként rögzítve a helyét.

Az MRG Effitas 2018 második negyedévében végigvitte a Webroot-ot a szigorú banki szimuláción keresztül is. Biztonsági szempontból biztonságosnak bizonyult a banki használatra, minden pénzügyi rosszindulatú program blokkolására és a botnet-teszt átadására. A tesztelt antivírusok kevesebb mint fele tanúsított.

Nem sikerült a szimulátor teszt, amikor egy rosszindulatú kódot fecskendeztek be egy banki oldalra, de a teszt antivírusainak nagyon kevés telt át. Minden víruskeresőnek, amely elhaladt, volt egy biztonságos böngésző funkció, de csupán az nem volt elég. Például a Kaspersky ezt a tesztet is lebonyolította, annak ellenére, hogy biztonságos böngészővel rendelkezik (lásd a Kaspersky antivírus áttekintését).

Gyakorlati tesztelés

A Webroot tesztelésének foltos története miatt szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy mi magunk is megtesszük az antivírust, és végezzünk némi tesztet. E tesztek elvégzéséhez az Anti-Malware Testing Standards Organisationt vagy az AMTSO-t, valamint a WICAR-t, a web-exploit tesztelési webhelyet használtuk.

A Webroot lenyűgözően teljesített ezekben a tesztekben. Először blokkolta a teljes WICAR webhelyet, mint olyan rosszindulatú szoftvert tartalmazó szoftvert, amelyet még nem látottunk. Ez tisztességes, ha figyelembe vesszük a weboldal teljes célját, hogy biztonságosan szimuláljuk a webes kihasználásokat.

Sikerült blokkolnia az összes internetes kihasználtságot is, és 12-ből kecses hibaüzenetek érkeztek, amelyek megmutatták, miért blokkolta az oldalt. Ez egy szép extra lépés, mivel sok víruskereső csendben blokkolja ezeket a kihasználásokat anélkül, hogy elmondná a felhasználónak, miért nem töltötte be az oldalt.

A Webroot teljesítménye az AMTSO teszteken hasonlóan lenyűgöző volt. Még az adathalász oldalt is blokkolta, ami ritka még az adathalász védelmet igénylő antivírusok körében is. A tömörített fájlok tesztelésekor lehetővé tette a ZIP és a RAR fájlok letöltését.

Ez azonban a Webroot szándékos választása volt, nem pedig felügyelet. Ha a rosszindulatú program megpróbálta valóban károsítani a teszt eszközt, akkor a valós idejű védelem blokkolta volna. Mindkét fájlt eltávolítottuk a következő vizsgálat során, amint elvégeztük.

Összességében a Webroot teljesítménye gyakorlati tesztelésünk során annyira erős volt, hogy zavarba ejtőnek találjuk, hogy labortesztjei olyan elavultak. Szeretnénk látni a program frissített tesztelését, különösen mivel a felhőalapú védelem az idő múlásával képes fejlődni.

Támogatás

A Webroot támogatása meglehetősen robusztus, de van néhány aprósága, amely megnehezíti a navigációt. Ha a társaság ki tudja küszöbölni a fájdalompontokat, ez a rendszer legyőzi a legtöbb versenytársát.

Sok más antivírushoz hasonlóan a Webroot nem végzett nagy munkát annak biztosítása érdekében, hogy a programban található linkek megfeleljenek a frissített webhely elérési útjainak. Van egy link, amellyel hozzáférhet az ügyféltámogatáshoz az alkalmazásban, de egyértelműen elavult oldalra küld.

Ha azonban az ügyfélszolgálathoz a weboldalán keresztül jut, akkor a megfelelő, sima megjelenésű oldalra kerül. Nagyszerű lenne, ha a program ide irányítja, amikor probléma merül fel, vagy engedélyezi, hogy magának a programnak jegyet nyújtson be.

webgyökéren-támogatás

A víruskereső áttekintés során néhányszor említjük a Webroot figyelmét a részletekre, és ez csak egy másik példa. A cég időbe tette a támogatási oldal frissítését, de nem vélte úgy, hogy a támogatási portálra mutató összes helyet szintén frissíteni kell.

Tudásbázisa szintén megzavarja a navigációt. Ahelyett, hogy bemutatná neked a lehetőségek listáját, és lehetővé teszi a menükben való navigációt, és meghatározza, hogy mire van szüksége, beszélnie kell egy csevegőbottal.

Amint elmondja, mi a probléma, a chat bot releváns tudásbázis-cikkeket biztosít Önnek. Ez fájdalmas, mert fogalma sincs arról, hogy hány cikk van egy témában, mert nem látja őket. Csak azt láthatja, amit a bot azt gondolja, hogy Ön esetleg szeretne.

Ez úgy néz ki, mint a chat-támogatás, amelyet néhány antivírus, például a McAfee kínál (lásd a McAfee Total Protection ismertetőt). Mivel azonban soha nem voltál kapcsolatban egy emberrel, végtelenségig körbejárhatsz.

A Webrootnak van egy közösségi fóruma, amely különös módon saját tudásbázis verzióval is rendelkezik. A fórum aktív, az alkalmazottak figyelemmel kísérik és naponta válaszolnak. A társaság emeli a Twitter és a Facebook támogatást, valamint egy sor video oktatóprogramot is.

webgyökéren-video

Ha a fenti lehetőségek nem működnek, a Webroot 24 órás jegykezelő rendszert és telefonvonalat kínál munkaidőben. Mindig értékeljük az antivírusokat, amelyek nem adják fel a telefonos támogatást, bár ezek költségesebb karbantartása.

Azt is megállapítottuk, hogy a Webroot válaszideje elégtelen. Miután hétköznap reggel jegyet küldöttünk, egész nap nem kapott választ. Ez szokatlan és elmozdító.

Az ítélet

A Webroot szilárd választás egy vírusvédelemhez, ha költségvetésük van, de a legjobb ingyenes antivírusok közül többre van szüksége. Megfizethető és gyors, szinte semmilyen helyet foglal el a számítógépén. Különösen lenyűgözőek a két tényezőjű hitelesítési lehetőségek és annak homokozó funkciója.

Aggódunk azonban a rossz laboratóriumi teszteredmények miatt. A jelenlegi antivírus-környezetben szinte minden víruskereső csodálatosan végez laboratóriumi teszteket, és az igazi különbség a funkciókban rejlik. Figyelembe véve ezt az információt, nehéz ajánlani azon kevés antivírus egyikét, amelyek valójában hiányoztak a laboratóriumban.

Van saját tapasztalata a Webroot-lal? Mit gondolsz az antivírusról? Tudassa velünk a megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map