Trend Micro Antivirus + áttekintés – Frissítve 2020

Trend Micro Antivirus + áttekintés

A Trend Micro Antivirus + olcsó, kemény alternatíva más vírusvédelmi megoldásokhoz. Noha a tesztelés során időnként eldobja a labdát, a szokásos felhasználók valószínűleg sok erőssége miatt értékelni fogják. Nézze meg a teljes Trend Micro Antivirus áttekintést a részletekért.


trend mikro interfész

trend mikro védelmi beállítások

trend mikro háttérbeállítások

trend mikro egyéni szkennelési beállítások

trend mikro szociális hálózatok védelme

Előző

Következő

A Trend Micro gyakran nem volt hatalmas szereplő az antivírus játékban. A legjobb víruskereső szoftverek rangsorában a vevőszolgálat kategóriájában csak vezető szerepet töltött be, míg más programok jobb funkciókkal, interfészekkel, védelemmel és árazással győzték le..

Van néhány ok, amiért a Trend Micro megérdemli a második megjelenést. Korábbi kedvenc költségvetési lehetőségeinkkel, az Avast és az AVG segítségével, a felhasználói adatok titkos gyűjtése érdekében, a Trend Micro kiváló alternatívája a pénzmegtakarításnak az adatvédelem veszélyeztetése nélkül. Az elmúlt két évben drasztikusan javult a védelmi tesztekben is.

A Trend Micro személyes vírusvédelmi termékei törekednek arra, hogy könnyűek, alacsony hatásúak és olcsók legyenek. Ebben a Trend Micro Antivirus áttekintésben áttekintjük annak szolgáltatáskészletét, az árazást, a felhasználóbarátságot, a védelmet és az ügyfélszolgálatot. Végül reméljük, hogy megválaszoljuk azt a kérdést, hogy a Trend Micro megbízható-e, és legyőzi-e olyan népszerű versenytársait, mint például a Norton.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Trend Micro Antivirus számára+

Jellemzők

Sok más vírusvédelmi megoldással ellentétben a Trend Micro-nak nincs egyetlen ingyenes csomagja. Ehelyett számos egyedi szolgáltatást kínál ingyenesen. Ezek egy része teljes szolgáltatás, mások a fizetett szolgáltatások csökkentett verziója.

A teljesen ingyenes szolgáltatások az anti-ransomware eszközökkel kezdődnek. A Trend Micro Crypto Ransomware Decryptor – amely futtatja a fájlokat titkosító ransomware naplót – dekódolhat minden olyan fájlt, amelyet az ismert ransomware megcéloz. Minden platformon működik.

A Windows felhasználók extra ransomware védelemhez férhetnek hozzá a Ransom Buster segítségével, amely egy olyan mappapajzs, amely megakadályozza, hogy az ismeretlen programok hozzáférjenek a választott fájlokhoz.

Folder-pajzs

Ingyenes mobil szolgáltatások

A Trend Micro mobil biztonsága teljesen ingyenes az iOS felhasználók számára, bár nem az Android felhasználók számára. Az iOS rendszeren a Trend Micro blokkolja a nem biztonságos webhelyeket, regisztrálja az eszközt, ha elveszik, és elemezte az e-mailjeit és fényképeit a csalás jeleit illetően. Ez magában foglalja a szülői felügyeletet, a szociális kapcsolatok biztonsági ellenőrzését és a két tényezővel történő hitelesítést.

A Trend Micro mobil jelszókezelő legfeljebb öt jelszót tárolhat ingyenesen Android és iOS rendszereken, valamint korlátlan előfizetési jelszavakat (nézze meg a legjobb jelszókezelőket az alternatívákért). Azonosító lopásgátló alkalmazás ingyenesen elérhető az Android és iOS rendszereken.

Van olyan termékcsalád, amely Windows vagy Mac operációs rendszert futtató számítógépeken működik. A HouseCall a Trend Micro à la carte víruskeresõje, amely többszörös szkennelési lehetõségeket kínál a Mac vagy PC rosszindulatú programjainak felismerésére (ez Android telefonokon is müködik). Egy másik verzió az intelligens otthoni hálózatokat vizsgálja az interloperek számára.

A Trend Micro ingyenes szolgáltatásainak kibővítése érdekében a RootkitBuster for PC-k számára megtalálható a gyökérkészlet, amelyet a hackerek az eszközök távoli eléréséhez használnak. A Mac-ek számára elérhető Dr. Cleaner megvizsgálja számítógépét a lemezterület felszabadításának lehetőségeiről. Végül bárki használhatja a Fraud Buster alkalmazást, egy böngésző alapú eszközt, amely lehetővé teszi az e-mail szövegének beillesztését, hogy kiderüljön, hogy ez egy csalás.

Fizetett szolgáltatások

A Trend Micro lefedettségének első fizetett előfizetési szintje az Antivirus +. Windows rendszeren egy anti-ransomware mappát tartalmazó pajzsot, adathalász e-mail értesítéseket és vírusdetektálást biztosít a Trend Micro AI-alapú hálózatán keresztül. A legfontosabb szerzés, amelyet nem kapsz ingyen, a Pay Guard, egy böngésző-bővítmény, amely szigorítja a pénzügyi tranzakciók körüli biztonságot.

A Trend Micro Antivirus Mac rendszerhez ugyanazokat a szolgáltatásokat tartalmazza, levonva a Pay Guard-ot, de a szülői felügyelettel és a közösségi hálózati csalások észlelésével együtt (a Mac legmegfelelőbb antivírusában való helyet keresve). Mind a Windows, mind a Mac előfizetéshez egy-egy eszközlicenc tartozik.

Web-védelem panel

A következő szint, a Trend Micro Internet Security, csak a Windows rendszerre vonatkozik. Amellett, hogy mindent kínál az Antivirus + Security Windows verziójától kezdve, hozzáadja a szülői felügyeletet, a szociális média biztonsági besorolását és a rendszeroptimalizálót, valamint két további licencet (összesen három).

A Trend Micro Maximum Security a legmagasabb szintű, és ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik Windows, Mac, Android és iOS eszközökön. A Maximum Security 10 eszközre vonatkozó licencet tartalmaz, valamint a jelszókezelőt (korlátlan jelszóval) és a mobil biztonsági csomagokat, bár ezek számítanak az összes eszköz számához.

A szolgáltatások összevonása

Ezeknek a szolgáltatásoknak egy része kiválóan teljesít. A Trend Micro ismert csalásokról szóló e-maileinek listája átfogó, és nagyszerű, hogy anélkül, hogy bármit is letöltenünk, megvizsgálhatnánk egy halas üzenetet. A HouseCall letapogatása szintén nagyon egyszerű felhasználás és agresszív módon alapos, bár a mély letapogatás sok időt vesz igénybe.

A ransomware csomag szintén kiváló minőségű. A dekódoló megéri néhány nagyobb nyugalmat, és a Trend Micro folyamatosan frissíti a rendszeres frissítéseket, hogy a hackerek előtt maradjon. Nagyon jó a mappapajzs, amely extra biztonsággal védi a sebezhető fájlokat.

Más tulajdonságok határozottan a középkategóriába tartoznak. A jelszókezelője teljesen web alapú, és nem annyit tesz, mint amit a Chrome nem tesz – valójában kevesebb, ha nem fizet érte. 

Akkor vannak olyan funkciók, amelyeknek valóban jelen kell lenniük, de nem. Nincs fájltörő, nincs szabadon használható VPN és nincs webkamera-védelem. Noha a Trend Micro költségvetési program, ezek némelyike ​​gyakorlatilag univerzális szabványok, és fárasztó látni, hogy azok eltűnnek.

A Trend Micro funkcióinak áttekintése

Trend Micro Antivirus + logówww.trendmicro.com

250 havonta kezdődik, minden tervben

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A következő szolgáltatások ingyenesen érhetők el: HouseCall víruskeresés, RootkitBuster (csak Windows), a Dr. Cleaner optimalizáló (csak Mac), minden mobilbiztonság iOS-en, mobil azonosító lopások elleni védelem Androidon, csalás Buster és korlátozott jelszó használata menedzser.

Az Antivirus + Security évi 29,95 dollárba kerül egyetlen eszköz védelmére. Ez havonta 2,50 dollárba kerül, ami egy biztonságos számítógépért teljesen elfogadható ár; hivatkozásként, nagyjából megegyezik a Norton alap előfizetésével (lásd a Norton Security áttekintést).

A Trend Micro Antivirus Mac-hez hasonlóan kerül, mint az Antivirus + Security. Néhány bónuszfunkciót kicserél a Windows verzióra, de ugyanakkor megtartja az alapvető funkciókat. Tekintettel arra, hogy a Pay Guard – amely a Windows kizárólagos funkciója ezen a szinten – a Trend Micro egyik gyengébb funkciója, a Mac felhasználók jobban jelennek meg az alapvető előfizetési szinten.

A Trend Micro Internet Security három eszköz fedezésére évente 39,95 dollárba kerül. Jelenleg egyáltalán nem érdemes ezen a szinten vásárolni. Ennek oka az, hogy a Trend Micro Maximum Security most is évi 39,95 dollárba kerül, és lényegesen több eszközt és néhány extra funkciót kap.

Valójában a megnövekedett előfizetések száma – 10 asztali, laptop vagy mobil eszköz – a Trend Micro maximális biztonsági szintjének fő vonzereje. A jelszókezelő és az extra mobilvédelem nagyon kedvező, ám önmagukban nem lennék megéri.

A Trend Micro olyan vállalati tervekkel is rendelkezik, amelyek túlmutatnak a maximális biztonságon, és amelyek célja az egész vállalkozás végpontjainak védelme. Nincs jó módja ennek a csomagnak a tesztelésére, tehát túlmutat ennek a felülvizsgálatnak.

Felhasználóbarátság

A Trend Micro felhasználói felületét a Trend Micro Antivirus + Security for Windows segítségével teszteltük. Korai jelei nem voltak pozitívak, mivel a telepítés hosszú időt vett igénybe, de fél órán belül elkészítettük és futtattuk.

Trend-Micro-Antivirus-szerelés

Miután belépett és a Trend Micro befejezte az alapállapot-vizsgálatot, egy nagy zöld lapolvasás-gomb jelenik meg, amelyet négy funkciócsoport szegélyez. A szkennelés gomb melletti nyíl segítségével választhat a gyorskeresés, a teljes szkennelés vagy a testreszabott fájllista szkennelése között. A nagy szkennelés gombra kattintva elindul a gyors szkennelés.

Fő-UI

A szkennelés gomb melletti fogaskerék testreszabja az egyes szkennelések működését az összes könnyen érthető jelölőnégyzet segítségével. A fogaskerék jobb oldalán található kis gomb megnyit egy biztonsági jelentést, amely dokumentálja azokat a biztonsági kérdéseket, amelyeket a Trend Micro észlelt az Ön készülékén egy meghatározott időszakban. Ezen a panelen ütemezett szkenneléseket is ütemezhet.

Scan-konfiguráció

Jellemzők UI

A négy funkciókategória mindegyike meglehetősen egyértelmű. Az „eszközről” testreszabhatja a valós időben bekövetkező szkenneléseket, és aktiválhatja a „néma üzemmódot”, amely kivágja a nem kritikus biztonsági értesítéseket. Itt is kiterjesztheti a védelmet más eszközökre, ha előfizetése lehetővé teszi.

Eszköz beállítások

A „Adatvédelem” lehetővé teszi a közösségi hálózatok védelmének konfigurálását, de nincs más beállítás, mint az egyes böngészők be- és kikapcsolása. Ezzel a panellel is megnyithat egy böngésző fület, ha a Pay Guard aktív (vagy aktiválhatja egy parancsikon segítségével az asztalon, ha úgy tetszik).

Az „adatok” a fül a ransomware védelmére. A mappapajzs konfigurálása olyan egyszerű, mint a mappák megnevezése, amelyeket meg akar védeni az ismeretlen programoktól. Végül ott van a „család” fül, amely a Trend Micro összes szülői felügyeletét tartalmazza. Az Antivirus + biztonság szintjén nincs semmi más, mint frissítési ajánlat.

Teljesítményhatás

Annak ellenőrzésére, hogy a Trend Micro befolyásolja-e az eszköz teljesítményét, ellenőrzéseket végeztünk, miközben figyeltük a CPU sebességére gyakorolt ​​hatását. Mind a gyors, mind a teljes vizsgálatnak elhanyagolható hatása volt, ami jól illeszkedik az AV-Comparatives 2019. októberi teljesítménytesztjében általánosságban pozitív teljesítményéhez (ahol azt találták, hogy csak problémákat okoz, míg a felhasználók más alkalmazásokat indítanak)..

Teljesítményteszt

Összességében örülünk annak, hogy a Trend Micro Antivirus + Security karcsú és megbocsátó felülettel rendelkezik. Minden egyes szolgáltatás két kattintással elérhető, és a felhasználót természetesen az egyikről a másikra irányítja. Bár csak háromféle szkennelés létezik, a felhasználóbarát testreszabási panel biztosítja, hogy ezek a három mindent lefedjenek, amire szüksége lehet.

Az egyetlen dolog, amellyel a Trend Micro tökéletes eredményt kap, a beépített eladás. Nincs szükség további lapok hozzáadására az felhasználói felülethez, csak hogy megmondják a felhasználóknak, hogy milyen funkciók még nem rendelkeznek.

Védelem

Az Anti-Malware Testing Standards Organisation (AMTSO) tesztfájljait használtuk, hogy megismerjük a Trend Micro Antivirus + hatékonyságát a saját eszközünkön. Ne feledje, hogy az AMTSO tesztek csak előzetes benyomást kelthetnek bennünket, és nagyobb mértékben támaszkodunk a professzionális tesztelő laboratóriumok eredményére.

A Trend Micro sikeresen blokkolta a manuálisan letöltött rosszindulatú fájlokat, az újonnan letöltött rosszindulatú fájlokat, a ZIP-tömörített rosszindulatú fájlokat, egy potenciálisan nem kívánt alkalmazásokat és egy fájlt, amely megköveteli, hogy csatlakozzon egy felhőalapú keresőrendszerhez..

Normál böngészés közben nem sikerült elkapni egy adathalász oldalt, még akkor sem, ha az internet biztonságát magasra állították. Ugyanakkor blokkolta az adathalász webhelyet, amikor a böngészőt a Pay Guard segítségével megnyitották. Jól teljesített, de elmaradt a tökéletes pontszámtól, mivel az internetes biztonságnak nem szabad attól függnie, hogy a felhasználók emlékezzenek egy bizonyos módon megnyitni böngészőiket.

AV-Comparatives

Az AV-Comparatives-hez és az MRG Effitas-hoz mentünk, hogy megerősítsük a saját tesztjeink eredményeit. A legújabb, 2019 szeptemberében elvégzett rosszindulatú program-védelem tesztében az AV-Comparatives vegyes pontszámot adott a Trend Micro Internet Security-nek.

Először a pozitívumok: A Trend Micro 100% -os védettséget ért el, amely nem engedélyezi a rosszindulatú programok módosítását a védett rendszerben. A felhőhöz való csatlakozás közben a rosszindulatú programok tesztcsomagjainak 97,9 százalékát fedezte fel, és a vizsgált 16 termék felső harmadába helyezte..

Sajnos, amikor nem online, a Trend Micro észlelési aránya drámai 20,9 százalékra esett vissza – ez a legalacsonyabb a kereskedelemben kapható antivírusok közül. Ez arra utal, hogy a Trend Micro Internet Security nagymértékben függ a felhőalapú szolgáltatásoktól, és hogy a két oldal elérhetőségének hiánya katasztrófát okozhat.

A problémát az átlagnál magasabb hamis pozitív arány jellemzi. Az AV-Comparatives valós védelmi tesztet végzett 2019. július-októberben, amelynek során a Trend Micro Internet Security gyanúsítottként 19 nem rosszindulatú URL-t jelölt meg, ami jóval meghaladja a nyolc átlagot.

MRG Effitas

Az MRG Effitas valamivel más történetet mesélt el. Tesztelésében a Trend Micro nem csak legyőzte AV-Comparatives számát, de jóval jobban, mint amikor utoljára néhány évvel ezelőtt áttekintettük őket. 2018 első negyedévében a Trend Micro egyértelműen nem kapta meg az MRG Effitas tanúsítását, amely megkövetelte a víruskereső programtól, hogy 24 órán belül észlelje vagy blokkolja a fenyegetések legalább 98 százalékát..

2019 negyedik negyedévében a Trend Micro sokkal jobban teljesített. Az MRG Effitas elnyerte a Trend Micro aggódó üzleti biztonsági programjának a legmagasabb szintű 1. szintű tanúsítását, ami azt jelenti, hogy első kontaktusú blokkolást és viselkedési elemzést használt a fenyegetések 100 százalékának megállítására.. 

A víruskereső tesztelő cégek szinte mindig egyetértenek egymással. Az egyetlen eltérés a két teszt között az offline arány (amelyet az MRG Effitas nem teszteli) és a hamis pozitív eredmények hatalmas különbsége. Ez azzal magyarázható, hogy az MRG Effitas a Trend Micro vállalati verzióját tesztelte, az AV-Comparatives pedig a végfelhasználói verziót, de ez nem biztos.

Kicsit hajlamosabbak vagyunk hinni az AV-Comparatives erről. A 12-ből csak egy program tévesen blokkolta az MRG Effitas 1499 tesztmintáját, ami arra készteti bennünket, hogy a teszt nem olyan szigorú, mint amilyen lehet. A Trend Micro szerencséjére a konszenzus a védőerő fennmaradó része tekintetében elég jó.

Támogatás

A Trend Micro támogatásának sok közös vonása van az ingyenes antivírus funkcióival. Minden, amire szükséged van, ott van, de néha frusztráló patchwork-ban mutatják be, amely miatt kevésbé látszik.

Trend Micro tudásbázis

A Trend Micro tudásbázis három általános témához kapcsolódik: termékek letöltése és telepítése, termékek és előfizetések vásárlása és a különféle termékek tulajdonságainak összehasonlítása. Ezen felül linkeket jelenít meg az egyes termékek támogatási oldalain, ideértve a régebbi termékeket is, amelyek élettartama közeledik vagy túlteljesül.

Bármely termék linkjére kattintva eljuthat egy olyan oldalra, amely látszólag szentelt a termék használatához. Azonban az előfizetési termékek oldalain, mint például a Trend Micro Antivirus + Security, a tartalom nagy részét a termék eladásának szenteli. Megtalálhatja a videotúrákat, a telepítési útmutatásokat és az esetleges egyéb szolgáltatások linkjeit.

Segítségért kattintson a „Válasszon egy témát” szalaghirdetésben felsorolt ​​egyik témára. Ezek mind a webhely különböző helyére vezetnek. Például a „népszerű témák” linkek az egyes előfizetési szintek felhasználói kézikönyvének letöltéséhez. Ha lefelé görgeti le ezt, akkor végül megtalálja a GYIK-ot.

Vevőszolgálat

Annak érdekében, hogy a Trend Micro tudásbázisa tisztességes legyen, számos egyedi szolgáltatásoldal közvetlenül az információhoz vezet. Miután megtalálta az információt, eléggé teljes. Között a jól megírt felhasználói kézikönyvek, a világosan illusztrált videók és az átfogó GYIK a lehetséges kérdések széles skáláját fedik le.

Élő támogatás

Az első élő támogatási lehetőség a Trend Micro chat-botja, Vanessa, akivel a Facebook Messenger segítségével kapcsolatba lehet lépni a súgó honlapjának alján található linken (és számos más oldalon). Annak ellenére, hogy nem ember, Vanessa meglepően jól reagál a felhasználói kérdésekre.

Ha Vanessa nem tud segítséget nyújtani, akkor más támogatási lehetőségek lenyűgöző sorozata lehet. Küldhet e-mailt, cseveghet emberrel vagy merülhet be a Trend Micro felhasználói fórumain. A fórumok tisztán vannak felépítve, a témákat több lapra rendezve (bár a „dicséret” szakasz nélkül meg tudtuk volna csinálni). Nem ez a legaktívabb jelenet, de a Trend Micro munkatársa minden üzenetre válaszol.

Trend-Micro-Antivirus-Forum

A Trend Micro az antivírus világában a legkevésbé kedvelt tendenciáink közé tartozik azáltal, hogy nem csak a weboldalon elérhető támogatási telefonszámát teszi elérhetővé, hanem jól láthatóan megjelenik. Ingyenesen elérhető a nap 12 órájában, hétköznapokon és a hét minden napján, ha prémium támogatást igényel.

Beszéljünk egy pillanatra a prémium támogatásról. Évente 59,95 dollárért 24 órás telefonos támogatást, egy víruseltávolítást, egy éves számítógépes állapotfelmérést és egy éven át tartó Trend Micro maximális biztonságot nyújt be. Évente 69,95 dollár korlátlan víruseltávolítást és számítógépes állapotfelmérést tesz lehetővé, plusz távoli hozzáférésű telepítés.

Összességében a Trend Micro tudásbázisa sokkal jobban szerveződhet (és kevésbé súlyos az eladásra), ám az élő támogatás elérésének számos lehetősége sokkal több goodwillt generál, mint a frusztráló GYIK. Könnyen az egyik legjobban elérhető biztonsági szoftvercég, még azok számára is, akik nem fizetnek semmivel.

Az ítélet

Tekintettel a Trend Micro korábbi tapasztalataira, nem sokat vártunk, de a Trend Micro Antivirus + Security a legkellemesebb módon lepte meg minket. Kiváló minőségű védelmet igényel, barátságos felhasználói felülettel emelt, és elkötelezettséget élvez a támogatás lehető legszélesebb körben elérhetővé tétele érdekében.

Néhány fekete jel megrontja annak megbízhatóságát: hamis pozitívjai aggodalomra ad okot, és ugyanúgy veszélye, hogy az adathalász webhelyre botlik, miután elfelejtette böngészőjét a Trend Micro védelmével elindítani. A Trend Micro azonban sokkal megbízhatóbb, mint régen, és negyedév alatt javul.

Ha bármilyen Trend Micro terméket használt, és jó, rossz vagy egyedi tapasztalata volt, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map