Malwarebytes Antivirus áttekintés – Frissítve 2020

Malwarebytes Antivirus Review

A Malwarebytes Antivirus egy nagyon gyors szolgáltatás, amely a maga nemében a 14 napos próbaverziót kínálja. A laboratóriumi eredmények azonban csalódást okoznak, és a felületén sem vagyunk túl biztosak. A részletekért olvassa el a teljes Malwarebytes-áttekintést.

legjobb antivírus-vélemény

A Malwarebytes-et hivatalosan 2008. január 21-én alapította Marcin Kleczynski és Bruce Harrison. Kleczynski informálisan megalapította a társaságot, miközben 2004-ben otthon szüleivel élt Chicagóban, miután a családi számítógép vírust kapott. Azóta több mint 600 alkalmazottra nőtt világszerte öt helyszínen.

A legtöbb vállalattal ellentétben a Malwarebytes lehetővé teszi a prémium szintű, fizetett verzió letöltését és telepítését, sérülhetetlen funkcionalitással, egy 14 napos ingyenes próbaverzióhoz. Ezt követően csak a fertőzött eszközök tisztítására használható, amíg meg nem vásárolja a terméket, de ez a 14 napos próba kóstolja meg, mit tehet..

Ebben a Malwarebytes-beszámolóban megvizsgáljuk a csomag telepítését és használatát, a rendelkezésre álló beállításokat, annak gyors szkennelését, a különböző szintű védelmet és a felhasználáshoz létrehozott jelentéseket. Fedezzük fel annak előnyeit és néhány szerencsétlen hátrányt is, amelyek megakadályozzák, hogy a legjobb víruskereső szoftverek listáját elkészítse..

Alternatívák a Malwarebytes Antivirus számára

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Malwarebytes jól megtervezett és intuitív műszerfallal rendelkezik. Magas besorolást adunk az elrendezés és a könnyű használat érdekében. A képernyő bal oldalán levő oszlop „szkennelés”, „karantén”, „jelentések” és „beállítások” kategóriákat tartalmaz. Mindegyik kategóriában a lapok felső részén vannak különféle alosztások.

A műszerfal jobb oldalán megjelenő prémium szolgáltatások négy fő védelmi beállítást mutatnak, beleértve a ransomware védelmet, amelyek alapértelmezés szerint „be” vannak kapcsolva.

Malwarebytes-18-műszerfal

A beállítások hat lapból állnak: „alkalmazás”, „védelem”, „szkennelési ütemterv”, „kizárások”, „számlaadatok” és „mintegy”. Az első kettő tartalmaz egy gombot a jobb felső sarokban az alapértelmezett beállítások visszaállításához. Ez egy praktikus eszköz, amelyet egyes antivírusok elrejtenek, vagy egy nehezen megkereshető helyre raknak. Szeretjük, hogy olyan könnyen elérhető.

Malwarebytes-21-settings-alkalmazások-01

Az alkalmazás fül a Malwarebytes-re vonatkozik, a frissítés módjáról, az értesítési beállításokról, a szkennelési prioritásokról, a nyelvválasztásról, a proxyszerver kiválasztásáról (az alapértelmezett érték ki van kapcsolva), a fenyegetési statisztikák használatáról és a szolgáltatáshoz történő továbbításáról (az alapértelmezett érték be van kapcsolva)..

Malwarebytes-23-settings-alkalmazások-03

A „Védelem” funkcióval rendelkezik a webes védelem beállításai, egy gomb a védett alkalmazások listájának kezeléséhez és az alkalmazások hozzáadásának lehetőségei. Van egy speciális beállításgomb is, amely egy almenüt hoz fel sok alkalmazás kihasználásának megakadályozására, például a memória védelme, az alkalmazás viselkedése és a Java védelme..

Malwarebytes-27-settings-védelem-04

A Malwarebytes nem kínál olyan webkamerás védelmet, mint a Kaspersky Anti-Virus, amint azt a Kaspersky Anti-Virus áttekintésünkben olvashatja. Még a kvótán sem volt kérdés a laptopunk beépített kamerájáról. Tekintettel a hírekben egyre növekvő adatvédelmi aggályokra, ezek aggasztóak. A jelszókezelő hiánya is zavart, az online biztonsági mentés és a fájltörő hiánya.

Valós idejű és ransomware védelemmel rendelkezik.

Jellemzők áttekintése

Malwarebytes Antivirus logówww.malwarebytes.com

Kezdődik: $ 333 $ havi összes terve

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A Malwarebytes valami meglehetősen szokatlanat tesz a víruskereső cégek körében. Ingyenes, 14 napos próbaidőszakot biztosít Önnek az egyszemélyes eszköz prémium csomagjából, annak összes funkciójával. Ez lehetőséget ad arra, hogy feltárja és kipróbálhassa annak funkcionalitását anélkül, hogy előzetesen költene. A próba után a Premium funkciók nem működnek, és csak egy fertőzött eszköz tisztítására szolgál.

Ez elérhető Windows, macOS, Chromebook, Android és iOS rendszerekhez. A böngésző-bővítményeket nem tartalmazza a csomag. Ehelyett külön letölthetők ingyenesen a Chrome-ban és a Firefox-ban. Szeretnénk, ha integráltuk volna őket a víruskereső szoftverrel.

Malwarebytes-böngésző kiterjesztések

A Premium és az otthoni csomagok csak az általuk védett eszközök számában és az árban különböznek egymástól. Például a Home 20 dollárt számít fel minden további, három feletti eszközért. Ezen kívül azonosak.

A Premium for Home opcióval össze lehet keverni a Windows, a MacOS, az Android, az iOS-t, amelyek csak az App Store-ban érhetők el, és a Chrome OS-t. Ez nagyon jó érzés azok számára, akiket nem terheli a márkanév-lojalitás.

Az üzleti verziók fejlett funkciókkal rendelkeznek, ideértve az alkalmazások edzését, a kockázatcsökkentést, a hasznos teher elemzését, a rendellenességek észlelését, a gépi tanulást, az eszközkezelést és még sok más. Az árazást az alap üzleti csomag 119,97 USD-tól indítja, majd ezt követően testreszabja az Ön igényei és a védendő eszközök száma alapján.

Felhasználóbarátság

Az első letöltés és telepítés gyors és egyszerű. A Malwarebytes weboldala egyszerű utasításokat tartalmaz, amelyek felvázolják, mit kell tennie anélkül, hogy sértené az intelligenciáját. A folyamat elég intuitív, így nem lesz szüksége az utasításokra.

Malwarebytes-01-website-install-utasítások

A telepítés után az első vizsgálat mindössze három perc és 46 másodpercbe telt, hogy ellenőrizzük a gépünkön található 173 193 tárgyat. Más antivíruscsomagok, amelyeket ugyanazon a tesztgépen teszteltünk, több mint egy órát vesznek igénybe. Ugyanakkor a sebessége a szkennelés során a CPU 100% -os felhasználásának rovására ment. Egyszer kb. 75% -ra süllyedt, majd visszament.

Tesztelésként egy másik alkalmazást indítottunk a szkennelés során, és a Malwarebytes feladta a CPU-t arra, hogy normálisan futtassa, megmutatva, hogy ez nem egy erőforrás-disznó. Hajlandó megosztani. Ez mind a két világ legjobbját nyújtja: a gyors letapogatást, ha önmagában fut, valamint a biztonság megtudása mellett, hogy nem lassítja le más alkalmazásokat, ha egyszerre futnak.

Az egyes ellenőrzések után létrehozott jelentés egyszerű és könnyen olvasható. Két fülön található az összes szükséges információ. Az első egyoldalas összefoglaló. Az Advanced fül megmutatja, hogy hány objektumot szkenneltek be, legyen az kézi vagy ütemezett, az eltelt idő és a szkennelési lehetőségek. Az export gomb lehetővé teszi a jelentés másolását a vágólapra vagy egy szöveges fájlba későbbi referencia céljából.

Malwarebytes-13-scan-jelentés

A karanténba helyezett fájlokat, mint például a nem kívánt programokat, ártalmatlannak tekintik, és várják, hogy helyreállítsák őket, vagy törölje őket, ha valójában nemkívánatosak. A beállítások segítségével beállíthatja, hogy mit tegyen a karanténba helyezett fájlokkal.

A kétlépcsős kizárási folyamat lehetőséget ad arra, hogy kizárjon bizonyos webhelyeket, alkalmazásokat, fájlokat vagy korábban észlelt kihasználásokat a jövőbeni vizsgálatok során. A felület ismét gyors és intuitív.

Védelem

Malwarebytes esett le ezen a területen. 2015 óta nem teszteltük az általunk használt három laboratórium egyikében sem. Ez egy örökkévalóság a számítógépes világban.

A Malwarebytes azóta kombinálta a kármentesítő szoftvert a vírusvédelmi csomaggal. A legközelebb esik, ha hagyja, hogy az ingyenes prémium csomag 14 napos próba után megszűnjön. Ezután minden szolgáltatás, kivéve a helyreállítási funkciót, le van tiltva.

Az Anti-Malware Testing Standards Organisation segítségével ellenőrizzük a szolgáltatás beállításait és a Wicar webhelyet a védelmi teljesítmény mérésére.

Az Amtso víruskereső szoftvereket alaposan ellenőrzi annak képességéről, hogy képes-e kezelni a rosszindulatú programok, a tömörített rosszindulatú programok, a potenciálisan nem kívánt alkalmazások, az adathalász és a felhő elleni védelmet. A Malwarebytes mindegyiknél sikertelen volt. Különböző típusú fertőzött ZIP-fájlokkal teszteltük, és egyikük sem fogott el.

A Windows Defender, amelyet letiltottunk, ránk húzott egy Drakula-t, és újra életre keltette, hogy elkapjon két olyan fertőzött fájlt, amelyek Malwarebytes szerint rendben vannak.

A Wicar nagyrészt ugyanazokat a teszteket hajtja végre, kiegészítve egy trójai weboldalt, amelyet a Malwarebytes elkapott, és megakadályozott minket, hogy elérhessük. Ez volt az egyetlen teszt, amelyet letett.

Malwarebytes-34-website-trojan-detektált-jelentés

Az Amtso és a Wicar ipari szabvány EICAR antivírus tesztfájlt használ, amelyben általánosan elfogadják a tesztelés során való felhasználást. A fájl ártalmatlan. Csak arra használják, hogy segítse a felhasználókat annak ellenőrzésében, hogy víruskereső szoftverük megfelelően van-e konfigurálva és működik-e. Hagytuk, hogy a Malwarebytes telepítse az alapértelmezett beállításokkal, és mindent elhagyott, kivéve egy trójai. Ez a fajta előadás elfogadhatatlan.

Ennek ellenére a Malwarebytes-t nem másnak a tisztításra szánják. Ebből a szempontból kiváló program. A valós idejű szkenneléshez azonban azt javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a legjobban értékelt szolgáltatónkkal, a Bitdefenderrel (olvassa el a Bitdefender Antivirus áttekintését).

Támogatás

A Malwarebytes webhelyén nincs megfelelő támogatás. Találtunk videókat, valamint a csevegési és telefonos támogatási lehetőségeket, de az eredmények nem voltak lenyűgözőek. Kattintottunk a csevegés gombra, és egy nagyrészt üres képernyőt kaptunk, amelyben megmondtuk, hogy a képviselők nem állnak rendelkezésre.

Malwarebytes-36-ismétlés-nem-álló

A „kapcsolatfelvételi támogatás” gombra kattintás nem volt sokkal jobb.

Malwarebytes-37-contact-support-gomb

Ez egy képernyőhöz vezetett, ahol arra kértük, hogy hozzunk létre egy ügyfélszolgálati jegyet, anélkül, hogy jelezték volna, hogy meddig tart a válasz. Úgy döntöttünk, hogy nem pazaroljuk az idejét, mert az ügyfélszolgálat teljesítménye általában egy-két nap a legtöbb társaságnál.

Létezik egy közösségi fórum, de a fórumokon történő navigálás félelmetes lehet, ha egy adott kérdésre választ keres. A videókat, amelyeket találtunk, alapvetőek, és nem mélyednek be részletesebben. Elsősorban ott vannak a szoftver telepítéséhez és használatához. Tekintettel a felület intuitív jellegére, ezek többnyire feleslegesek.

Az ítélet

A Malwarebytes csodálatos felülettel, sok funkcióval, jó árstruktúrával és innovatív beállítással rendelkezik, amely lehetővé teszi a teljes munkacsomag 14 napos ingyenes tesztelését. Ez lehívja az alacsony tesztteljesítményt és az alacsony színvonalú ügyfélszolgálatot. A laboratóriumi tesztelés szinte nulla, és nem sikerült teljesítőképesség-tesztelésünk, kivéve egy trójai megtalálását a teszt webhelyén.

Valószínűleg, a társaság úgy döntött, hogy lemond az EICAR antivírus tesztfájljának szoftveréből történő használatáról. Mivel a fájl ártalmatlan, az nem árt. Nem tudtuk felvenni a kapcsolatot a társasággal, hogy felkérdezzük róla, így ellenkező információ hiányában a teszt eredményeit névértéken kell elvégeznünk.

Mit gondolsz a Malwarebytes-ről? Önnek működik? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me