F-Secure Antivirus áttekintés – Frissítve 2020

F-Secure Antivirus áttekintés

Az F-Secure kiváló vírusvédelmi megoldás, amely vihar útján veheti fel a piacot, ha nem a magas ára és a csábító szolgáltatások hiánya miatt. Ha azonban van pénze az égéshez, és inkább a biztonságért gondoskodik, mint harangok és sípok, akkor nézd meg az F-Secure Antivirus áttekintését.

Slideshow-1

Diavetítés-2

Diavetítés-3

Diavetítés-4

Előző

Következő

Az F-Secure a legerősebb és legjobban tesztelt termékeket kínálja a számítógépek védelmére. Az árcsökkenéssel vagy a szolgáltatások növekedésével az F-Secure antivírusvédelme szilárd versenyző lehet a piac vezető helyén. A jelenlegi helyzetben azonban nem fogja elérni a legfontosabb helyet, ahogy az F-Secure teljes vírusvédelmi áttekintésből olvashatja.

Az eszköz védelme szempontjából az F-Secure Anti-Virus alapvető vírusvédelmet biztosít a Windows 7 és újabb rendszerekhez. Eközben az F-Secure Safe és az F-Secure Total, a fejlettebb vírusvédelmi termékopciók, minden asztali Windows vagy MacOS rendszert megóvnak malwarektől. Az Android és iOS alkalmazások szintén rendelkezésre állnak, hogy biztonságot biztosítsanak minden mobil eszköz számára. 

A funkciók hiánya az F-Secure legnagyobb bukása, és a legfontosabb dolog, ami tartja azt a legjobb víruskereső szoftverünk legfelső szintjén. Még az F-Secure Safe, amely hozzáteszi a tisztességes bankvédelmet és a teljes szülői felügyeletet antivírus-védelméhez, messze nem olyan jól lekerekített biztonsági csomag, mint például a Norton Security. 

Ha a harangok és a sípok hiánya nem jelent problémát az Ön számára, az F-Secure ingyenes 30 napos próbaverziót biztosít. Ez megadja az F-Secure teljes élményét, így kipróbálhatja saját magának. Olvassa el azonban az F-Secure antivírusokról szóló teljes áttekintést, hogy többet megtudjon annak lehetőségeiről.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az F-Secure Antivirus számára

Jellemzők

Az F-Secure Anti-Virus más vírusvédelmi megoldásokhoz viszonyítva nagyon könnyű a szolgáltatásokon. Az összes fejlett vírusvédelem a drágább F-Secure Safe és Total termékekkel érkezik. Még ezekkel a kiegészítő funkciókkal azonban messze nem olyan szoftverektől, mint a Kaspersky Anti-Virus.

Az asztali felhasználói felületnek van egy kis gyűjteménye a könnyen hozzáférhető hasznos eszközökről. Ez magában foglalja a karanténhoz való hozzáférést, a blokkolt webhelyek listáját és az antivírus kikapcsolásának lehetőségét. Ezek többségéhez rendszergazdai jogosultságok szükségesek, így más felhasználók nem véletlenül távolíthatják el a rendelkezésre álló biztonsági rendszereket.

Az asztali felhasználói felületen elérhető másik eszköz az a lehetőség, hogy rosszindulatú programok mintáit továbbítsák az F-Secure-hoz. Az eszköz megnyit egy weboldalt, amelyhez csatolhat fájlt vagy megadhat egy URL-t. A nem észlelt rosszindulatú programok vagy a hamis pozitív üzenetek így továbbíthatók, a 30 MB-nál nagyobb fájlok esetén egyéb lehetőségek is elérhetők. 

Minta-leadása

Az F-Secure Anti-Virus védelmet nyújt a legtöbb malware ellen, bár ha ransomware védelmet vagy bármilyen böngészőbiztonságot szeretne, akkor a drágább Safe vagy Total termékeket kell beszereznie.. 

Antivírusok használata a készülék megvédése érdekében a ransomware ellen nem új, de sokkal könnyebb megóvni magát az ilyen támadásoktól, mint az adatok helyreállítása az esemény bekövetkezése után. Olvassa el a cikkünket, és tudjon meg többet arról, hogy mit tesz a ransomware a számítógéppel.

F-Secure böngészésvédelem

A böngészőbővítő szolgáltatás gyakorlatilag univerzális az antivírusszoftverek között, és az F-Secure ez sem kivétel. Ez a „böngészésvédelem” funkció a Biztonságos és Összes termékekkel egyszerű megoldást nyújt védelmére, anélkül, hogy akadályba kerülne. 

Még akkor is, ha nem telepíti a böngészőbővítést, az F-Secure összes terméke továbbra is biztosítja az alapvető „vírusvédelmet”, amely megakadályozza, hogy véletlenül letöltse a rosszindulatú programokat. 

A böngésző kiterjesztése nélkül azonban továbbra is érzékeny a fejlettebb fenyegetésekre, például az adathalász támadásokra, és nem kapja meg a szimbólumot, amely jelzi, hogy egy webhely biztonságos-e, mielőtt belépne.

Safe-honlap

Mivel a böngészőbővítmény növeli ezt a biztonságot, az online védelemhez nem kell külön böngészőt használni. Hasonló funkciókat találhat más víruskereső termékekkel is, amint azt az Avast Pro áttekintésünkben olvashatja.

Saját F-Secure

Az F-Secure Safe és az Total hozzáférést biztosít a My F-Secure fiók szolgáltatáshoz. Helyet biztosít a fiókja bármely eszközének a „kereső” és a „családi szabályok” szakaszai segítségével. Ezek lehetővé teszik egy bizonyos tartalom blokkolását vagy egy gyermek eszközének kezelését.

My-F-Secure

A My F-Secure segítségével négy eszköz van a „kereső” részben, de ezek csak mobil eszközökhöz érhetők el. Az első eszköz egy lokátor, amely megmondja a mobil eszköz helyét. Ha nincs elég jó kapcsolat az eszköz megtalálásához, akkor megmutathatja az utoljára ismert helyet.

A következő két eszköz az „riasztás” és a „zárolás”. A riasztás csak hangos zajt játszik – a maximális hangerőre állítva – akkor is, ha a hangerő műszakilag kikapcsolt. A telefon innen reteszelése nem akadályozza meg a feloldást, de gyorsan cselekszik. Végül van egy eszköz az összes adat törléséhez a mobil rendszerről. Ez alapértelmezés szerint be van kapcsolva.

Védett-Device

A My F-Secure „családi szabályok” szakaszában két külön időkorlátozó és egy tartalomszűrő található. Beállíthatja a „lefekvés ideje” korlátozást, hogy az alkalmazások csak bizonyos órákban működhessenek. Az időkorlátot bármilyen 15 perces intervallumra beállíthatja, és külön időket adhat a hétköznapokra és a hétvégékre. Az időkorlátot felhasználhatja arra is, hogy az eszközt egy meghatározott ideig meghaladja.  

Az összes alkalmazás ugyanabba az időkorlátba esik. Tehát például egy két órás használati időkorlátot megosztanánk minden olyan alkalmazás között, amelyet Ön nem adott kivételként. Lehetőségek vannak arra, hogy az alkalmazást beállítsák úgy, hogy ne számolja be az időkorlátot, de ez lehetővé teszi az alkalmazás használatát a „lefekvés” korlátozásán kívül.

A tartalomszűrők csak megakadályozzák a böngészőket abban, hogy bizonyos tartalmakat találjanak, de a legtöbb dolgot kiszűrheti attól, hogy a keresőmotorban megjelenjenek. Néhány szűrőkategória – például az „illegális letöltések” és a „zavaró” – nem egyértelmű, hogy mi blokkolja azokat. Ezek a szűrők egy böngészőn belül működnek, de az eszköz teljes tartalmának ellenőrzése nélkül sok alkalmazás továbbra is megjelenítheti a tiltott anyagot.

Content-szűrő

F-Secure összes szolgáltatás

Az F-Secure Total, a legdrágább termékopció, most magában foglalja az F-Secure Key-t is. Ez egy ésszerűen könnyű jelszókezelő, amely könnyen kezelhető és jó biztonsággal rendelkezik. Antivírussal csomagolt jelszókezelő számára ez egy szilárd megoldás.

Az F-Secure Key azonban messze van a legjobb jelszókezelőktől. Hiányzik a két tényezőjű hitelesítési lehetőségek, és nem rendelkezik semmilyen egyedi funkcióval, de a modern titkosítással és a helyben tárolt jelszavakkal biztonságban fogja tartani a jelszavait. Erről bővebben az F-Secure Key áttekintésben olvashat.

Egy másik szoftvercsomag, amelyhez ehhez a csomaghoz tartozik, az F-Secure Freedome VPN. Ez online védelmet nyújt, bár nem ExpressVPN. Az F-Secure VPN fő problémája a kiszolgálók száma és a tartózkodási hely: 27 kiszolgálón csak 18 ország érhető el, így ez messze nem az egyik legjobb VPN-ről.

Az F-Secure szolgáltatások áttekintése

F-Secure Antivirus logówww.f-secure.com

300 havonta kezdődik, minden tervben

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

Az F-Secure árazási struktúrája bonyolult. Hiányzik az alapvető víruskereső szoftverek alacsony ára, az IObit Malware Fighter olcsóbb alternatíva. Ugyanakkor hiányzik azok a funkciók is, amelyekre elvárható egy részletesebb szoftver, például a Malwarebytes Antivirus. Az F-Secure által nyújtott csúcskategóriás védelem az egyetlen olyan szakasz, ahol legyőzheti versenytársait.

Az alapvető víruskereső csomag gyenge érték, mivel csak a rosszindulatú programok elleni védelmet tartalmazza. Más szolgáltatásokhoz – még a böngésző kiterjesztéshez vagy a ransomware védelemhez – való hozzáférés nélkül ez nem fog megóvni egy alapvető fenyegetéstől. A vírusvédelem opció szintén három eszközre korlátozódik, és nem képes megvédeni a macOS, iOS vagy Android rendszereket. 

Az F-Secure Safe esetén az érték kicsit növekedni kezd. Hasonló ár, mint más antivírusok, és elég jól teljesít, hogy érdemes megfontolni. Úgy gondoljuk, hogy a terv szilárd védelme és szülői felügyelete pótolja a többi szolgáltatás hiányát, bár a jelszókezelő ezen az áron jó lenne.

Az F-Secure Internet Security hasonló a biztonságos termékhez. Az egyetlen különbség az, hogy csak Windows, és csak három számítógépre vásárolható meg. Mivel ez már nem érhető el az új felhasználók számára, weblapja azt javasolja, hogy inkább az F-Secure Safe-t szerezzék be.

A teljes biztonsági csomaghoz közelebb eső lehetőségként az F-Secure Total hozzáférést biztosít a biztonság több formájához, de szintén jelentősen drágább. A Bitdefender antivírus költségesebb terveihez hasonló áron azonban ezt a terméket nehéz ajánlani, különös tekintettel arra, hogy a VPN nem csillag.

A biztonságos és az összes termék lehetővé teszi további eszközök felvételét. Minden további licenc évente 10 dollárba kerül. Ez gyorsan összeadódik a háztartások védelme során, míg a versenytársak korlátlan terve, mint például az AVG AntiVirus, sok eszköz számára védelmet nyújtana..

Select-készülékek

Az F-Secure nem nyújt semmilyen ingyenes vírusvédelmet, annak ellenére, hogy a legtöbb ingyenes alternatíva legyőzi az F-Secure vírusvédelmi tervet a rendelkezésre álló szolgáltatásokban. Van azonban egy 30 napos próbaverzió és egy 30 napos visszatérítési időszak.

Felhasználóbarátság

Az F-Secure weboldala megnyitja a „vállalkozások számára” és „otthoni” szoftverbeállítási lehetőségeket. A „otthoni használatra” szakasz kiválasztásával a termékoldalra jut, amelynek felső lapjai vannak. A „termék” fül legördülő menüt hoz létre az összes elérhető vírusvédelmi termékkel és kiegészítőkkel együtt, beleértve a jelszókezelőt.

Termékek-Dropdown

Az F-Secure Safe és a Total oldalak felsorolása egy ingyenes próbagomb. Ez felszólít egy fiók létrehozására, majd eljuttat a Saját F-Secure oldalra. Itt végigvezeti Önt a telepítés során akár Ön, akár egy családtag számára. Noha a telepítés gyors volt, két újraindítást igényelt.

Az F-Secure Anti-Virus ingyenes próbaverzióval is rendelkezik. Ehhez nincs szükség fiókra, csupán e-mail címre a szoftver letöltésének megkezdéséhez. Ez a folyamat eltérő, mivel nem kap My F-Secure fiókot az alaptermékkel.  

Az F-Secure asztali felhasználói felületének használatakor a legtöbb lehetőség az oldalsó fülek sorozatán keresztül könnyen elérhető. Ebből az ablakból mindent könnyű futtatni, és egyetlen külön ablak tartalmazza a megváltoztatható beállításokat.

Az F-Secure könnyedén látja a szolgáltatásokat, tehát minden szakaszban navigálni és megérteni egyértelmű. Vannak linkek is, amelyek az oldal támogatására vagy az előfizetés megújítására hivatkoznak. 

Renew-előfizetés

Beolvasási beállítások

Az F-Secure egyes szkennelési lehetőségei korlátozó jellegűek. Az ütemezett szkennelések csak egy ismétlődő szkennelésre korlátozódnak, és nem tartalmazzák a teljes szkennelési lehetőséget. A rendelkezésre álló kézi szkennelés rendben van, de itt kettőnél többet szeretnénk inkább. Az ESET NOD32 egy olyan víruskereső, amely kiváló szkennelési lehetőségeket kínál.

Az F-Securenak módja van az egyes fájlok és mappák szkennelésére, de az asztali felhasználói felületen nem tudja megtenni. Ezt úgy teheti meg, hogy jobb egérgombbal kattint egy fájlra a fájlkezelőben, és kiválasztja a „víruskeresés” lehetőséget. Ezt be kell építeni a fő felhasználói felületbe, lehetőleg olyan funkcióval, amely lehetővé teszi egy adott mappa rendszeres szkennelését.

Az elsődleges szkennelési típus, amelyet az F-Secure antivírus futtat, az úgynevezett „víruskeresés”. Ez gyorsan áttekinti a valószínűleg káros fájlokat. Az első átadás során ez alig több mint öt percet vett igénybe, és 9240 elem beolvasása történt. Ezután a szkennelés alig több mint egy percet vett igénybe, mivel a program tudta, mely fájlokat fontos ellenőrizni.

Víruskeresés

Teljes szkennelést is futtathat. Négy óra és 20 perc múlva 1621 251 darabot szkennel be. Ez a szkennelés áttekintette az összes fájltípust, és nem volt-e fenyegetés, de minden tömörített fájlt manuálisan kellett eltávolítanunk.

A szkennelés során az F-Secure felhasználta az összes rendelkezésre álló CPU-erőforrást. Ha más programok is megpróbálták futni, akkor a CPU-használat kb. 20% -a maradt a beolvasás céljára. Megállapítottuk, hogy a víruskeresés továbbra is ésszerű sebességgel haladt más aktív programokkal, tehát nem kellene problémákkal lennie a számítógép által sokáig lelassító vizsgálatokkal kapcsolatban..

CPU-használat

Védelem

Antivírusként az F-Secure-nak meg kell őriznie számítógépét minden fenyegetéstől. Ennek tesztelésére a gyakorlati eszközök és a megbízható tesztelők laboratóriumi eredményeinek kombinációját használtuk annak kiderítésére, hogy az antivírus mennyire képes megvédeni Önt a valódi rosszindulatú programoktól.

Az AV-teszt az F-Secure számára biztosítja a legmagasabb eredményeket az általunk használt három laborból. Mindhárom kategória – védelem, teljesítmény és használhatóság – maximálisan hat pontot kapott. Az F-Secure folyamatosan magas minősítéssel, több mint hat éven át teljes védelemben részesülve biztos lehet benne, hogy megóvhatja készülékét.

Az AV-Comparatives valamivel gyengébb eredményt kapott: az F-Secure a hármasból csak egy csillagot keresett a valós teljesítmény érdekében. Noha a rosszindulatú programok védelme méltó volt a kétcsillagos besoroláshoz, az F-Secure 25 hamis pozitív eredményt kapott. Ez problémát jelenthet néhány felhasználó számára, és az olyan programok, mint az Avira, sokkal kevesebb hamis pozitív képet mutatnak a biztonság feladása nélkül. 

Az utolsó laboratórium, amelyet használunk, az MRG Effitas, ahol az F-Secure megszerezte a második szintű átadást, és 2019. elejétől elvesztette az első szintű átadási pontot. Ennek oka az, hogy nem ismerte fel néhány darab rosszindulatú programot, mielőtt támadtak volna..

Gyakorlati tesztelés

A Wicar és az AMTSO (Anti-Malware Testing Standards Organization) által biztosított eszközökkel gyakorlati teszteket futtatunk. Ezek a tesztek olyan fájlokat és weboldalakat tartalmaznak, amelyek rosszindulatú programokként viselkednek, de nem tartalmaznak káros tartalmat. Erre példa lehet az EICAR (Európai Számítógépes Antivírus Kutatási Intézet) tesztfájlja. Mivel ezek online eszközök, ezért az F-Secure Safe-t használtuk ezekben a tesztekben.

Blokkolt-Website

Az F-Secure Safe blokkolta a Wicaron elérhető mind a 13 tesztoldalt, még akkor is, ha a böngésző kiterjesztése le van tiltva. Ezek a tesztek jól áttekinthető képet adnak a vírusvédelemről, megmutatva, hogy képes megvédeni a különböző támadásokkal és támadási stílusokkal szemben.

Az AMTSO jobb képet nyújt a letöltés védelméről. Az F-Secure blokkolhatja a különféle veszélyeket, például a nem kívánt letöltéseket és akár az adathalász oldalt is. Az egyetlen teszt, amely sikertelen volt, a tömörített fájlok letöltése.

A letölthető 10 tömörített fájl közül három leállt. A másik hét fájlt manuálisan kellett átvizsgálnunk az F-Secure számára, hogy felismerjük őket rosszindulatú programokként. Még akkor is, amikor az F-Secure megtalálta ezeket a tömörített fájlokat, csak figyelmeztette minket, hogy manuálisan törölnünk kell őket. 

Összességében az F-Secure jelenleg nem biztosítja a legjobb védelmet, amelyet a legjobb antivírusoktól kaphat, ezért érdemes elolvasni a többi véleményünket, hogy megtaláljuk az eszközöket biztosító legjobb szoftvert. Az F-Secure azonban továbbra is erős történelemmel és jó jelenlegi eredményekkel rendelkezik, így az átlagos felhasználónak nem szabad látnia problémákat azzal, amit nyújt.

Támogatás

Az F-Secure támaszkodik a tudásbázisára és a fórumokra, hogy támogatást nyújtsanak. Szerencsére mindkettő jól működik, tehát ez nem óriási probléma. Az ügyfélszolgálat korlátozása a napi 24 órás támogatási és e-mail lehetőségek hiánya.

Az F-Secure-Antivirus-Tudástár

A tudásbázis valószínűleg az első, ahol segítségre keres. Itt található számos útmutató és megoldás a gyakori problémákra. Néhány cikkhez mellékeltek rövid videókat, amelyek lehetővé teszik, hogy könnyebben követhesse őket.

Ha az itt található cikkek nem tudják megoldani a problémát, a fórumok szintén rendelkezésre állnak. Minden terméknek megvan a saját oldala és a tetejére rögzített „közös problémák” üzenet. A közösség egy nap alatt meg tudja oldani a legtöbb kérdést, de a bonyolultabb kérdések hosszabb időt vehetnek igénybe.

Az F-Secure-Antivirus fórumok

Előfordulhat, hogy beszélni szeretne valakivel, és az F-Secure lehetőséget kínál telefonhívásra vagy élő csevegésre. Mindkettő elérhető napközben, és vannak telefonvonalak különböző nyelvekre. Nem világos, mikor van az élő csevegés nyitva, de nem úgy tűnik, hogy 24 órás, ami nagy segítséget nyújtana az F-Secure támogatásához..

Annak ellenére, hogy robusztus tudásbázissal és fórummal rendelkezik, az F-Secure nem rendelkezik 24 órás élő csevegési vagy e-mail küldési lehetőségekkel, így nem mindig segíthet a súlyosabb kérdésekben. Sok felhasználó számára ez lehet, hogy nem jelent problémát, de másoknak, akiket ez aggaszt, érdemes megnézni a Trend Micro Antivirus + áttekintésünket egy jól támogatott termékről.

Az ítélet

Egy könnyű és egyszerű vírusvédelem érdekében az F-Secure nagyszerű módja annak, hogy készülékeit biztonságban tartsa. Az erős védelem és a kiváló minőségű támogató rendszer azt jelenti, hogy nem lesz problémája a rendszer sokféle fenyegetés elleni védelmével..

Összességében az F-Secure fő hátránya a funkciók hiánya. Ez azonban egy nagyszerű lehetőség, feltéve, ha csak egy alapvető víruskeresőt keres, és ne feledje, hogy az alkalmi teljes ellenőrzést manuálisan kell végrehajtania. Ha ki tudja használni az erős szülői felügyeletet és annak drágább termékválasztékát, akkor ez lehet a víruskereső.

Noha nem ez a kedvenc víruskereső, akkor az egyik legjobb elérhető termék. Ha még néhány véleményt szeretne megnézni, mielőtt döntést hozna, akkor más vírusvédelmi cikkeink remek alternatívákat kínálhatnak.

Mit gondol az F-Secure antivírusról? Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me