BullGuard Antivirus áttekintés – Frissítve 2020

BullGuard Antivirus áttekintés

A BullGuard Antivirus egy tisztességes szolgáltatás, amely szinte minden oldalán kicsit jobban teljesíthet. Az interfésze nem túl intuitív, a támogató személyzet rosszul jár, és a védelem szempontjából sem a legjobb. Olvassa el az összes megállapításunkat a teljes BullGuard áttekintésben.

legjobb antivírus-vélemény
A BullGuard Antivirus egy közepesen könnyen használható antivírus csomag, amely munkát igényel. Jó tulajdonságai vannak, beleértve a felhő biztonsági mentését és a szülői felügyeletet, de csak a magasabb árú tervekben érhetők el. A tűzfalvédelemnek, amelynek az egész területén elérhetőnek kell lennie, ugyanazok a korlátozások vonatkoznak.

Ebben a BullGuard Antivirus áttekintésben a funkció előnyeit és hátrányait, az ügyfélszolgálatot, a védelmet és az árakat fogjuk ismertetni. Kísérjük végig az utat, hogy tudd, miről van szó, ha gondolkodni akarsz. A magasabb szintű védelem érdekében tekintse át a legjobb víruskereső szoftverek listáját.

Alternatívák a BullGuard Antivirus számára

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Arcán a BullGuard Antivirus szép funkciókkal rendelkezik. Semmi különösebb abban, amit kínál, de úgy tűnik, hogy szilárd versenytárs a piacon (olvassa el a Trend Micro Antivirus áttekintésünket, hogy megnézze, hogy a szolgáltatásokban gazdag hogyan néz ki).

A fő képernyő hét védelmi kategóriát tartalmaz, de csak az első három – „víruskereső”, „sebezhetőségek” és „játék emlékeztető” – engedélyezve van. A többi szolgáltatás frissítését igényli a következő szintre.

BullGuard-01-fő képernyőn

Az „antivírus” alatt a Beállítások gombra kattintva az almenüket hozhatja létre, amelyek intuitívak. Az „alap” gombra kattintva megtudhatja, hogy a szolgáltatás engedélyezve vagy letiltva-e. A további részletekért kattintson a „haladó” gombra.

Itt módosíthatja a beállításokat, például a fájl- és viselkedési szkennelést, az internetes forgalom védelmét és az e-mail védelmet, jelölje be a jelölőnégyzeteket azok be- és kikapcsolásához. Van egy gomb a profilok szkenneléséhez, ahol beállíthatja a szkennelés típusát és gyakoriságát, a beolvasandó tartalmat stb..

BullGuard-02-antivírus-beállítások

A víruskereső hangolási lehetőségek számos jelölőnégyzetet tartalmaznak a különféle fájltípusok és adathordozók szkenneléséhez vagy kihagyásához.

BullGuard-03-tuning-beállítások

Van egy különféle lehetőség, amely lehetővé teszi a heurisztikus és kémprogram-észlelés engedélyezését vagy letiltását. A biztonságos böngészés kategóriába tartozik a biztonságos webhelyek engedélyezési listájának és a nem biztonságos vagy szándékosan kizárt webhelyek feketelistájának kezelése. Könnyen kezelhető, és a szülői ellenőrzés helyett gyors és piszkos módszer lehet a gyermekeket távol tartani a nem megfelelő webhelyektől.

Ha szülői felügyeletet szeretne, akkor frissítenie kell a szoftvert, vagy be kell szereznie egy hozzájuk felszerelt programot, például a Bitdefender Antivirus vagy a Webroot SecureAnywhere (olvassa el a Bitdefender Antivirus és a Webroot SecureAnywhere áttekintésünket).

Kísérleteztük egy ártalmatlan betűtípus-letöltő webhelyen, és a BullGuard Antivirus hidegen megállította minket, amikor megpróbáltuk elérni.

BullGuard-04-védett website

Ha másolja és beilleszti annak a webhelynek az URL-jét, amelyet fel kíván venni az egyik listára, akkor vegye figyelembe, hogy a BullGuard Antivirus elutasítja a „http: //” részt. Ettől eltekintve könnyű elemeket hozzáadni vagy eltávolítani a listákból.

A szoftver figyelemmel kíséri a rendszer sebezhetőségét, például a vezeték nélküli hálózat biztonságát, a programok automatikus végrehajtását cserélhető meghajtókon, a hiányzó Windows frissítéseket és a konfigurációs fájlokat. Ellenőrzi a digitálisan aláírt eszközillesztőket is.

Van egy szép játéknövelő funkció, amellyel biztonságban tarthatja kedvenc játékai lejátszása közben, anélkül, hogy végtelen tűzfal-üzeneteket tehetne alá. Ez optimalizálja a játékot biztonságos környezetben történő futtatáshoz a rendszer rontása nélkül.

Az általános beállítások alatt két alcím található: „main” és „frissítések”. A fő alcím alatt található jelölőnégyzeteket talál a Windows indításakor történő futtatáshoz, az alapértelmezések, a proxy kapcsolat beállításainak és az automatikus frissítések visszaállításához..

A proxyk nem VPN-ek, de hasznosak lehetnek. A különbségekről további információt a VPN vs. proxy vs. Tor cikkben talál.

BullGuard-05-általános-main-beállítások

A BullGuard szolgáltatások áttekintése

BullGuard Antivirus logówww.bullguard.com

250 havonta kezdődik, minden tervben

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

Az érték nagy ugrása a BullGuard Antivirus és a BullGuard Internet Security között jön létre, hozzáadva a tűzfalat, a szülői felügyeletet és az integrált felhőalapú biztonsági mentést. Ha védelemre van szüksége Android-eszközére vagy Mac-ére, akkor meg kell vásárolnia az Internet Security csomagot, mivel az Antivirus nem tartalmazza azt a szolgáltatásaiban.

Az Internet Security és a Premium közötti különbség az otthoni hálózati szkennelés és az identitásvédelem hozzáadására korlátozódik.

Az identitásvédelem megóvja a személyes adatait azáltal, hogy az interneten keresi a felhasználóneveket, e-mailjeit, telefonszámait, hitelkártya-számát, jelszavát és minden egyéb információt, amelyet megad. Amikor észleli, hogy ezen információk bármelyikét online közzéteszi, figyelmeztet, majd tanácsot ad a cselekvési tervhez.

Az otthoni hálózati szkenner elérheti az egész hálózatot, beleértve az intelligens termosztátokat, a babafigyelőket és az összes csatlakoztatott eszközt. Ha új eszközt adnak a hálózathoz, akkor automatikusan felismeri és beolvassa a biztonsági kérdéseket.

A prémium csomag legalacsonyabb szintje 10 eszköz, 16 dollárért több, mint öt eszköz az Internet Security középső szintjéhez. Ez további öt eszköz további védelmét nyújtja. Három vagy több ember háztartásában, mindegyik telefonnal és számítógéppel, pénzt spórolhat meg, ha frissíti a Prémium szoftverre.

Az antivírus optimalizálja a rendszert, amikor betöltődik, de érdemes meggondolni a PC Tune Up és az Internet Security kiegészítését. A kis csípések sok reakciót adhatnak a rendszernek, és hosszabb távon megéri.

Felhasználóbarátság

A telepítés során a BullGuard Antivirus megkérdezés nélkül elkezdi optimalizálni a rendszer teljesítményét. Ez egy szép funkció, standard a legtöbb antivíruson, de legalább lehetőséget kell adnia arra, hogy késleltesse az időigényes műveletet. Ehelyett automatikusan elindul a telepítés részeként, anélkül hogy nyilvánvaló módon lenne kilépni.

A telepítés hosszabb ideig tart, mint szeretnénk, mint az eredeti vizsgálat. Tesztgépünkbe nincs sok telepítve, és a BullGuard Antivirus még egy órát vett igénybe, hogy átvizsgálja..

Ha egy fertőzött fájlt talál, akkor működésbe lép. Ha egy fájlt leállítottak, rögzítettek vagy karanténba helyeztek, el kell mennie az üzenetkezelő központba a jelentés megtekintéséhez.

Az itt megadott információ minimális. Az információ túlterhelése problémát jelent a mai világban, de a felhasználókat arra is kényszeríteni kell vadászni.

Nincs külön gomb vagy fül az ezen kategóriákban található fájlok megtekintéséhez. Nagyszerű, de az üzenetkezelő központ ikonja egy apró, fekete négyzet az egyik sarokban, amely nem jelzi a funkcióit, amíg az egérmutatót nem mozgatja rajta. Nem rejtett, de nem olyan felhasználóbarát, mint más antivírusok ”.

Nézze meg az Avira vagy az Avast Pro áttekintését, hogy megtudja, hogyan kell az interfész működni.

BullGuard-06-üzenetküldő-center-gomb

A szkennelési módok a víruskereső oldalon találhatók. A jobb alsó sarokban található „Profilok kezelése” gomb. Kattintson rá, és a képernyőre kerül, ahol beállíthatja a beolvasandó és az elvégzendő kezelőszervek kezelőszerveit. Az „speciális opciók” gomb egy további aloldalra jut, további jelölőnégyzet-beállításokkal.

A kézi szkennelés futtatásának gombja nem egyértelmű. A teljes vagy gyorskeresés elindításához kattintson a sáv kis vízszintes vonalaira. A BullGuard Antivirus nem akarja annyira elrejteni a dolgokat, mert nem csupán teszi elérhetővé vagy nyilvánvalóvá azokat, ahogy szeretnénk. Nem kellene vadásznia a gombra vagy az almenüre, de erre késztet.

BullGuard-07-manual-scan-gomb

A szkennelés a nyilvántartással kezdődik, és az üzenetkezelő központban lévő fájlokkal együtt követheti, amint a szkennelés fut. A szünet / folytatás gombot akkor is tartalmazza, ha szüneteltetnie kell a szkennelést, mivel hatalmas mennyiségű rendszer erőforrást igényel, az idő nagy részének átlagosan 50–75 százaléka, esetenként 50 és 50 százalék alatti bemerülések, illetve akár 95 vagy 100 százalék..

BullGuard-08 CPU-használat-alatt-scan

A főképernyőn megjelenik a szkennelés állapotsorja, vagy a részletek megtekintéséhez kattintson az értesítésekre. A Windows 10 laptopokon, amelyekre telepítve van az alapvető Office szoftver, valamint egy maroknyi programmal, például a GIMP és a Skype, a teljes vizsgálat több mint egy órát vett igénybe.

Az első teljes letapogatás során az előrehaladási sáv több mint 30 percig ült a 99 százalékos jelnél, az egy óra és 16 perc teljes leolvasási idejéből. Ebben a tekintetben a BullGuard Antivirus nem az egyetlen bűnös – minden antivírus bizonyos mértékben megteszi -, de ez túlmutat. Az előrehaladási sávoknak legalább egy kicsit pontosnak kell lenniük.

Védelem

A vírusvédelemre sok figyelmünket összpontosítottuk. Rosszindulatú programok letöltése, akár kézi, akár meghajtóként történő adathalász, adathalász, ransomware, biztonságos böngészés és sebezhetőségi szkennerek képezik az aggodalmaink nagy részét.

Az általunk leggyakrabban használt laboratóriumi webhelyek, az AV-Test és az AV-Comparatives, tesztelték a BullGuard Internet Security-t, amely a BullGuard Antivirus frissítése. Egy másik weboldal, az MRG Effitas, még nem tesztelte a BullGuard Antivirus programot. Az MRG Effitas eredményeinek hasonlóaknak kell lenniük, de külön vizsgálat nélkül nincs biztos benne. A másik kettő tisztességes eredményt kapott.

Az AV-Comparatives téves pozitív eredmények tesztelésekor a BullGuard Internet Security a csomag felső harmadába került. Az alacsonyabb pontszámok jobbak, mert kevesebb hamis pozitívot jelentenek. A 18 vizsgált antivírus közül az eredmények az alacsony pontszámtól az 59-ig terjedtek. A BullGuard Internet Security 13.

A háttérben futó programokkal végzett teljesítményteszt során a BullGuard Internet Security „nagyon gyorsan” szerepelt az egész táblán, kivéve egy kategóriát. „Közepes” lett a fájlmásolás első futtatásakor, de a következő futtatások során „nagyon gyors”. 100-ból 80-at a meglévő rosszindulatú programok eltávolítása, 99,89 százalékát az online fenyegetésekkel szembeni védelemért.

Az AV-Test 100% -os minősítést kapott a BullGuard Internet Security számára a nulla napos malware támadások és e-mail fenyegetések elleni védelem, valamint a rosszindulatú programok észlelése és megelőzése érdekében. A teljesítményért a labor 6-ból 6-ot adott.

Saját tesztelést is elvégeztünk, de a vizsgálati módszereink nem olyan szélesek, mint amit a laboratóriumok tesznek. A rosszindulatú programok elleni tesztelési szabványok szervezete az egyik kedvenc webhelyünk, amely ipari szabványú Eicar tesztfájlokat használ annak meghatározására, hogy a víruskereső megfelelően van-e konfigurálva és működik-e. Az Eicar fájlok hamis malware, amelyeket tesztelés céljából használnak több platformon keresztül.

A BullGuard Antivirus a 15 különféle teszt közül 10-nél nem sikerült az AMTSO webhelyen. Leállította a .zip fájlokat és néhány .exe fájlt, de nem vette figyelembe a fertőzött .cab, .jar, .zipx fájlokat és mások. Nem észlelte a nem kívánt alkalmazásokat, és nem akadályozta meg az adathalász oldal elérését. Ez a tesztrendszert sebezhetővé tette a felhő számára is.

BullGuard-09-megállt-fertőzött-zip-file-letöltés

Egy másik tesztoldalon, amelyet használunk, a Wicar, a Firefox több védelmet nyújtott, mint a BullGuard Antivirus. Eredetileg azt gondoltuk, hogy esetleg böngészőbővítményeket telepített anélkül, hogy figyelmeztetne minket, de ezt gyorsan megcáfoltuk.

BullGuard-10-firefox-bővítmények oldalas

Csak azért, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy tiszta gépen elláttunk a Wicarba, anélkül, hogy víruskereső szoftver lenne, és a Firefox ismét megállított minket, jelezve, hogy a munkát végzi, és a BullGuard Antivirus nem volt.

BullGuard-11-red-screen-clean-rendszer

Az idő több mint kétharmadában a BullGuard Antivirus nem tudta megvédeni a tesztrendszert. Ellentmondásos eredmények a tesztelésünk és a harmadik féltől származó laboratóriumok között, amelyek tisztességes pontokat adtak neki. Általában azonban a laboratóriumokkal állunk szemben, tehát ezek jobban jelzik azt, hogy mennyire védnek meg a BullGuard.

Támogatás

Teszteljük az ügyfélszolgálat csevegővonalát azzal, hogy kérdést küldünk a játék emlékeztető funkciójáról. A rendszer azt mondta nekünk, hogy az Alisával beszélgetünk. Öt percbe telt, amíg online válaszolt. Megkérdeztük, vannak-e különleges követelmények a játék emlékeztető használatára, és azt válaszolta, hogy nem.

Miután emlékeztette őt, hogy a BullGuard Antivirus szerint legalább négy CPU-mag igényel, azt mondta, hogy ezek ajánlott specifikációk, és ez működni fog egyetlen magon, 4,0 GHz-en. A tesztrendszeren azonban, bár a BullGuard Antivirus kifejezetten azt mondja, hogy az opció le van tiltva, mert csak legalább négy CPU-maggal rendelkező rendszereknél hatékony..

BullGuard-12-game-booster-követelmények

Az élő csevegés támogatása nem volt ismeri ezt a pontszámot, akkor még több problémát tapasztaltunk vele. A BullGuard Antivirus ingyenes verziójának letöltése és telepítése után úgy döntöttünk, hogy fizetünk a normál teljes verzióra történő frissítésért. Az aktiválási kódok beszerzése 24 órát vett igénybe. Amikor megpróbáltuk beilleszteni a kódot, soha nem tudtuk elfogadni, az alkalmazásban vagy a webhelyen.

Körbe-vissza mentünk rajta, és ketten bejelöltük a támogatási vonalat néhány órán keresztül, és soha nem kaptunk elfogadható választ. Végül kitaláltuk ezt a saját magunkat, de a BullGuard ügyfélszolgálata rossz ízeket hagyott a szájainkban.

Az ítélet

A BullGuard Antivirus nem tett benyomást. A tapasztalatunk szerint az az olcsó csomag, amellyel a társaság lábát az ajtóba teheti, majd hibáztat minket, amíg nem frissül a drágább BullGuard Internet Security csomagra. Nincs semmi ellen az alacsony árú csomagok és szolgáltatások ellen, de elvárjuk, hogy a hirdetés szerint működjenek.

Itt nem volt ez a helyzet. A harmadik féltől származó teszteredmények tisztességesnek bizonyultak, de teszteink elfogadhatatlanul magas hibalehetőségeket mutattak. A felhasználói felület váltakozva homályos és közepes volt, az ügyfélszolgálat rémálom volt.

A BullGuard Antivirus egy tisztességes víruskereső csomag, ám fenntartásaink vannak. Lehet, hogy a BullGuard Internet Security jobban teljesít, vagy megnézheti más vírusvédelmi véleményeinket.

Egyetért-e a BullGuard Antivirus értékelésével? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me