Az IObit Malware Fighter áttekintése – Frissítve 2020

Az IObit Malware Fighter áttekintése

Az IObit Malware Fighter egy ingyenes vírusvédelmi megoldás, és erről szól a pozitívumok szempontjából. Rossz védelmet kínál, nem túl felhasználóbarát, és a fizetett tervre való frissítés egyszerűen rossz ötlet. A részletekért olvassa el a teljes IObit-áttekintést.


Slideshow_1

Slideshow_2

Slideshow_3

Slideshow_4

Slideshow_5

Előző

Következő

Ha ingyenes víruskereső szoftvert keres, akkor az IObit Malware Fighter 7 határozottan opció. Lehetséges, hogy ez nem jó megoldás. Az antivírus ingyenes verziót kínál, amely elérhető a Windows 10-hez, de az alapvető funkciók, mint például az automatikus szkennelés és a ransomware védelem, a fizetett Pro verzióba vannak zárva. További részletekért olvassa tovább ezt az IObit Malware Fighter teljes ismertetőt.

Az IObit Malware Fighter 7 Free arra törekszik, hogy védelme alatt álljon, és távol tartja a legjobb ingyenes víruskereső szoftver útmutatónkat. Nem sikerült bekerülnie a legjobb víruskereső szoftverek listájába, és túlmutattak a szignifikánsan jobb víruskereső szoftverek opcióin, például a Bitdefendernél..

Ebben az áttekintésben megvizsgáljuk az összes funkcióját és védelmét, amelyet árajánlata, felhasználóbarát jellege és támogatása mellett kínál. A végső ítélet befejezésével megbeszéljük mindkét gyakorlati tesztet és a laboratóriumi eredményeket.

A felszínen az IObit Malware Fighter 7 rendes víruskeresőnek tűnik, ám némi használat és tesztelés után a történet megváltozik. Ha hajlandó felállni egy megbízhatatlan vírusvédelemre, amelyben hiányzik a versenyben sok hasznos funkció, akkor nem a legrosszabb antivírus odakinn.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az IObit Malware Fighter számára

Jellemzők

Az IObit Malware Fighter 7 meglehetősen lecsupaszított ingyenes verzióval rendelkezik. Van lehetősége a teljes, gyors vagy egyéni szkennelésre. Az asztali felhasználói felületnek van egy beolvasási előzménye, amely megmutatja, hogy hány fenyegetést észleltek és hogyan találtak meg. Mindezeket a szkenneléseket manuálisan kell elindítani, ugyanakkor az automatikus szkennelés csak az IObit Malware Fighter Pro alkalmazásban érhető el.. 

Az IObit Malware Fighter támogatja a Windows 10 rendszert, külön letöltéssel a Windows korábbi verziói számára. Ha szüksége van Mac vagy Android verzióra, akkor az IObit más víruskereső szoftverekkel is rendelkezik, de ezekre az eszközökre nem tudja átadni az IObit Malware Fighter licencet. A Mac-ek vírusvédelmi programjainak megtekintéséhez olvassa el a Mac-hez nyújtandó legjobb víruskereső útmutatót.

Az IObit Malware Fighter egyik funkciója egy „honlap-tanácsadó”, amely felismeri, hogy a weboldal vagy a keresőmotor veszélybe került-e. Nagyon jó, hogy van, de az IObit ideális esetben megakadályozza, hogy minden rosszindulatú program módosítsa a weboldalt vagy a keresősávot..

„Szörfözés védelme & A hirdetések eltávolítása ”az IObit Malware Fighter 7 egyik érdekesebb funkciója. A valós idejű védelem a hamis webhelyekkel és az adathalászati ​​kísérletekkel szemben azt jelenti, hogy elegendő böngészővédelemmel rendelkezik az internet biztonságos használatához anélkül, hogy rosszindulatú szoftverek letöltenének.

Desktop_UI_3

Az IObit Malware Fighter fizetős szolgáltatásai

Az IObit Malware Fighter Pro rendelkezik néhány fejlettebb funkcióval, például egy széffel. Amikor a fájlokat széfbe helyezik, csak a beállított jelszóval férhetnek hozzá. Ezen fájlokhoz való hozzáférés korlátozásával az IObit biztonságosabbá teszi őket a rosszindulatú programok ellen, és megakadályozhatja, hogy a ransomware titkosítsa az Ön adatait (itt található a bontás arról, hogy mi a ransomware). 

A ransomware elleni további védelem az IObit Malware Fighter Pro dedikált anti-ransomware motorjának köszönhető. Ez megóvja az összes fájlt a titkosítástól, ha a ransomware bekerül a rendszerbe. Kiválaszthatja, hogy mely fájltípusokat védi az anti-ransomware motor, de alapértelmezés szerint mindegyik engedélyezve van..

Desktop_UI_2

Egy másik Pro szolgáltatás a „kétmagos” rosszindulatú programok elleni motor – amelyet mind az IObit, mind a Bitdefender rosszindulatú programok elleni motorjai továbbfejlesztnek -, amely megóvja számítógépét a fenyegetésektől. A Bitdefender motor használatával járó extra biztonság azt jelenti, hogy biztos lehet abban, hogy a gazember rosszindulatú program nem fogja könnyen elkerülni az antivírust.

Az IObit számos általános vírusvédelmi funkcióval is rendelkezik, amelyek más szoftverekben is elérhetők az „akcióközpont” révén. Az olyan programok, mint az IObit Advanced SystemCare, olyan funkciókat tartalmaznak, mint a lemeztisztító eszköz és a szoftverfrissítő, így nem jelentenek redundáns vagy elavult fájlokat. Ha ingyenes vírusövre van szüksége ezeknek a szolgáltatásoknak a néhányával, akkor az AVG áttekintésünk tartalmazhatja azt, amit keres.

Az Iobit Malware Fighter szolgáltatások áttekintése

IObit Malware Fighter logówww.iobit.com

Kezdődik: $ 083 $ havi összes terve

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

Az IObit Malware Fighter árstruktúrája határozottan egyszerű. Van egy ingyenes verzió és egy fizetett Pro verzió, amely extra funkciókat és nagyobb biztonságot nyújt. Vannak lehetőségek arra, hogy a Pro verziót három PC-hez lehessen beszerezni nem csak egy, hanem csak az asztali felhasználói felületen belül átmenetileg elérhető ügyletek révén. Az IObit Malware Fighter Pro használata határozottan jobb, mint az ingyenes verzió. 

A Bitdefender motorhoz való hozzáférés a Pro használatával közelebb hozza az IObit Malware Fighter védelmet néhány drágább vírusvédelmi opcióhoz, amint azt a Bitdefender Antivirus áttekintésünkben láthatjuk. A Malware Fighter Free azonban csak az IObit saját malware-ellenes motorját biztosítja, így nincs biztonsági másolat, ha a motor nem észlel vírusokat.

A Pro felhasználók számára elérhetővé tett további biztonsági intézkedések a kameravédő és az USB-lemezvédő. Kameravédő használatával az IObit megakadályozza, hogy bárki hozzáférhessen a számítógép kamerájához az Ön engedélye nélkül. Az USB-lemezvédő automatikusan megvizsgálja az USB-lemezen rejlő vírusokat, amikor bedugja.

Az antivírus alacsony, 19,95 dolláros ára van értelme, ha megtalálja a kiegészítő alkalmazások gyűjteményét, amelyeket az IObit megpróbál eladni a Pro tervével együtt. Ennek előnye, hogy kiválasztja a megvásárolni kívánt szolgáltatásokat, de elveszíti a megfizethetőséget, ami miatt ez a víruskereső jó. 

Extra_Software

A jelenlegi helyzetben érdemes lehet a fizetett változatot ellenőrizni a 60 napos pénz-visszatérítési garanciával. Az ingyenes verzió azonban nem rendelkezik elegendő sokoldalúsággal a piacon lévő más ingyenes opciókhoz képest, hacsak nem tervezi megszerezni az IObit teljes ingyenes programjait..

Felhasználóbarátság

Az IObit kezdőlapján nincs egyértelmű hivatkozás a Malware Fighter 7-re. Az IObit Malware Fighter 7 oldalának megtalálásához kattintson a „termékek”, majd a „védelem” gombra. A „Windowshoz” szakasz alatt található egy link az ingyenes verziók oldalához, amelyen egyértelmű gomb található a telepítő letöltéséhez. 

A letöltés mindössze 59,4 MB-nál gyors és könnyű. A letöltés befejezése és megnyitása után a telepítőnek csak néhány kattintásra van szüksége, mielőtt készen állna az antivírus használatára. 

A telepítés során csak egy extra szükségtelen szoftver, az IObit Uninstaller szoftver letöltését kértük fel, amelyet nem választottunk ki automatikusan, tehát nem véletlenül letölti azt. Az IObit felkérte bennünket, hogy csatlakozzunk az e-mail listához, amelyet könnyű volt elutasítani. Összességében a letöltési folyamat zavartalan és gyors.

Installer

Az IObit támogatja az összes Windows verziót, az XP-től a Windows 10-ig, így ez a telepítés valószínűleg ugyanolyan egyszerűsített lesz az otthoni számítógépen. A több operációs rendszer támogatásának hiánya azonban azt jelenti, hogy ha az összes eszközön nincs Windows, akkor alternatív antivírust kell keresnie. Ezt úgy teheti meg, ha átnézi az Android legjobb víruskereső útmutatóját.

Intelligens szkennelés

Indításkor lehetőség van egyenesen az „intelligens szkennelésre”. Ez körülbelül 45 percet vett igénybe, és talált egy kis maroknyi hamis pozitív képet, valamint egy előre letöltött EICAR fájlt, amelyet később részletesebben bemélyedünk. A későbbi intelligens szkennelés azonban csak 20-25 percet vett igénybe, ami azt sugallta, hogy meg tudja határozni, mely fájlokat kell ellenőrizni.

Desktop_UI_1

Az IObit Malware Fighter 7 rendelkezik egy „teljes szkennelés” opcióval is, amely alig több mint két órát vett igénybe, hogy megvizsgálja a 450 026 objektumot. Ez messze nem a leggyorsabb víruskereső, és ezzel együtt időnként 70% -os CPU-felhasználást vett igénybe. 

Más programok használata esetén az IObit csökkenti erőforrás-felhasználását, bár ez lelassítja a vizsgálatot. Ha olyan antivírust keres, amely nem túl nagy rendszerintenzitású, akkor tekintse meg az ESET NOD32 áttekintést.

Scan_Resources

A Pro verzió lehetővé teszi az automatikus szkennelés idejének beállítását, akár napi, akár heti, és ez felhasználhatja az „intelligens” vagy a „teljes” szkennelési opciókat. Azonban bárki, aki ingyenes víruskeresőt akarja, ne felejtse el manuálisan elindítani az egyes vizsgálatokat.

Scan_Complete

A beolvasást követően lehetősége van az összes észlelt rosszindulatú program eltávolítására, vagy az eltávolításhoz külön-külön kiválaszthatja a rosszindulatú programokat. Az IObit Malware Fighter sok hamis pozitív pozitív pozitív eredménye miatt általában a jobb választás a rosszindulatú programok kézi eltávolítása. Lehetőséget adhat a fájlok engedélyezésére is, így nem jelennek meg újra, vagy úgy dönt, hogy csak ideiglenesen figyelmen kívül hagyja őket.

Extra lehetőségek

A szkennelési beállítások alatt még négy lap található. Ezek viszonylag alapvető fontosságúak, néhány átváltható funkcióval, valamint felbukkanó részletekkel, a legtöbbjük beállításaival. Például a „böngésző védelme” lapon található a kezdőlap-tanácsadó, amely megadhatja, hogy mennyi ideig tartanak naplókat, és mely böngészők számára aktívak..

Bár a szolgáltatások és a lehetőségek korlátozottak – különösen ha nem a Pro verziót használja -, az IObit Malware Fighter használata intuitív. A szükséges vezérlőelemek többsége a bal oldali füleken található. 

Néhány beállítás külön van egy egyszerű menülistában, de általában ritkán használt szolgáltatások, például a karanténba helyezett programok listája. Ezek a funkciók hasznosak, de valószínűtlen, hogy gyakran megy ebbe a menübe.

Az IObit Malware Fighter felhasználói felületével kapcsolatos bármilyen probléma elsősorban a fő fülek és a beállítások közötti kissé eltérő tervezési eltérésekből származik. Az összes opciót intuitívabb helyre lehetett helyezni, ugyanazt a kialakítást követve. Ha antivírust keres hasznos és következetes felülettel, akkor nézd meg a Malwarebytes Antivirus áttekintést. 

Védelem

Amikor megvizsgáljuk, hogy az antivírusok hogyan tudnak védeni az eszközöket, inkább a megbízható cégek laboratóriumi teszteit használjuk, mint például az AV-Test, AV-Comparatives és az MRG Effitas. 

Azonban nemcsak az IObit Malware Fighter nem tesztelték ezeket a webhelyeket, de nem találtunk semmi laboratóriumi tesztet ezen víruskereső ellenőrzésére. Ez nem mindig probléma; olvassa el a Webroot SecureAnywhere áttekintésünket egy antivírus ellen, amely kevés laboratóriumi tesztet tartalmaz, de hatékony védelmet nyújt.

Anélkül, hogy bármilyen laboratóriumi tesztre támaszkodhatnánk, gyakorlati teszteket kellett végrehajtanunk a bevált tesztelési eszközökkel. Az IObit Malware Fighter Free sikeresen teljesítette ezeket a teszteket, mindaddig, amíg a böngésző kiterjesztése telepítésre került. 

Az IObit Malware Fighter leállította az összes tesztet a WICAR-tól, egy olyan webhelytől, amely rejtett rosszindulatú szoftvereknek tekinti magát. Ez magában foglalta a hivatalos EICAR (Európai Számítógépes Vírusellenes Kutatási Intézet) tesztfájljának tesztelését és a JavaScript cryptocurrency bányászát is..

További bizonyíték arra, hogy az IObit Malware Fighter képes megvédeni a számítógépet, az AMTSO (Anti-Malware Testing Standards Organization) tesztekből származik. A hat teszt közül öt teljesen blokkolva volt. Az egyik tesztben – a tömörített rosszindulatú programok letöltésében – a 10 fájl közül öt blokkolva volt. A másik ötöt mind felismerték, de biztonságosnak jelentették őket.

Blocked_Phishing

A valós idejű védelem és a böngészővédelem kombinációja azt jelenti, hogy az IObit Malware Fighter figyelmeztetheti Önt, mielőtt elkezdené valamit, amely károsíthatja a számítógépet.. 

Az egyetlen probléma az, hogy a „szörfözés védelme & hirdetések eltávolítása ”funkció csak alapértelmezés szerint aktív az Internet Explorer számára, ami más böngészők sérülékenységét okozhatja, amíg a rosszindulatú programok nem kerülnek a rendszerbe. Ha biztonságot szeretne a böngészés során, olvassa el a legbiztonságosabb böngésző útmutatóját.

A Ransomware védelme

Az IObit Malware Fighter Pro extra biztonságot nyújt. A ransomware védelem és a Bitdefender motor működése mellett – amely csökkenti az áttörő rosszindulatú programokat – a rendszerének biztonságosnak kell lennie. Harmadik fél általi tesztelés nélkül azonban nem tudjuk megerősíteni, hogy ezek a védelmek mennyire hatékonyak.

Az IObit Malware Fighter legnagyobb problémája a téves pozitív eredmények száma. Ekkor észlelik a szokásos szoftvert potenciálisan károsnak. 

Ha ez gyakran megtörténik, bosszantó lehet, de csak egy fontos fájl véletlenszerű elválasztása vagy karanténba helyezése okozza problémákat bizonyos szoftverek futtatásakor. Az IObit fórumai tele vannak hamis pozitív panaszokkal, fő tanács az, hogy engedélyezze a listát és jelentse őket.

Összességében az IObit Malware Fighter határozottan rendelkezik védelemmel, még akkor is, ha a Bitdefender motor nem aktív. Az eszközt védeni kell, de a valós teljesítmény mentésére szolgáló laboratóriumi tesztek nélkül egyszerűen nem adhatunk magas pontszámot az IObit Malware Fighter számára ezen a területen.

Támogatás

Az IObit Malware Fighter legtöbb támogatása e-mail formájában érkezik. Az összes visszatérítést, az engedély megújítását és a hibajelentéseket az ügyfélszolgálat e-mailben történik megküldésével, amely nem lenne nagy probléma, ha gyorsan kapcsolatba lépnének veled. Az e-mail támogatás több mint 30 órát vett igénybe egy egyszerű kérdés megválaszolása érdekében, és további információkra volt szükségünk.

A 24 órás ügyfélszolgálat amerikai telefonvonal formájában érkezik, így nemzetközi díjak vonatkozhatnak, ha nem ott lakik. A weboldal azt is javasolta, hogy csak a diagnosztikai szolgáltatások érhetők el a telefonvonalon, és szükség esetén fizetős szolgáltatásokat is kínál. Ez azt jelenti, hogy szüksége lehet az IObit Malware Fighter Pro-ra bármilyen telefonos támogatás eléréséhez.

A megfelelő támogatás hiányát megbocsáthatnánk, ha a GYIK és a tudásbázis különféle kérdésekben tudna segíteni. Az antivírus-specifikus GYIK-nak azonban csak 16 kérdése van, elsősorban az olyan egyszerű funkciókkal kapcsolatban, mint a nyelv megváltoztatása. A termék kézikönyv sem sokat segít. Annak ellenére, hogy a legtöbb szolgáltatáson átmegy, nem ad sok segítséget a lehetséges problémák esetén.

A fórumok gyakran egy másik jó módszer a segítség megtalálására. A Malware Fighter 7 termék kézikönyve a fórumokhoz is hivatkozik, bár egy régi oldalra. Nagy, aktív felhasználói bázis nélkül az IObit fórumán nincs elegendő információ ahhoz, hogy bármit megtudhasson. Inkább hamis pozitív üzenetek bejelentésére szolgáló hely, mint fórum az új felhasználók számára.

A fórumbejegyzésekre a tagok és egy támogató csoport válaszol, amely megpróbálja megoldani a problémákat. Ez a segítség gyakran egy napon belül érkezik, de akár egy hét is eltelhet, mire segítségre van szüksége.

Az ítélet

Az IObit Malware Fighter Pro 7 antivírus, jó, bár kicsi, számos funkcióval. Van néhány módszer a problémák bejelentésére és a támogatás megszerzésére akár egy támogató csoporttól, akár a közösség tagjaitól. Megfelelő szintű védelmet élvez.

A jó dolgok azonban itt állnak meg. Az ingyenes verzió védelme jobb, mint semmi, és ingyenes rosszindulatú programok eltávolítását is biztosítja, de nem olyan jó, mint más ingyenes lehetőségek. Ha azt akarja, hogy egy korlátozott funkciókkal rendelkező, de kiváló védelmet nyújtó ingyenes antivírus, akkor olvassa el a Kaspersky Anti-Virus áttekintését.

A harmadik fél által végzett laboratóriumi tesztelés és a meglehetősen lecsökkentített ingyenes verzió hiánya miatt nem javasoljuk az IObit Malware Fighter 7 alkalmazást. Először nézd meg a többi vírusvédelmi cikkünket, hogy kiderüljön, van-e jobb lehetőség az Ön számára.

Mit gondolsz az IObit Malware Fighter 7-ről? Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

IObit Malware Fighter 7 GYIK

 • Az IObit termékek biztonságosak??

  Az IObit termékek önmagában nem tartalmaznak semmiféle rosszindulatú szoftvert. Más antivírusok nem látnak semmiféle problémát, és nem lassítja le, vagy összeomlik a telepített számítógépeken. Bár ez nem jelenti azt, hogy az IObit minden tekintetben teljesen biztonságos, nincsenek gyenge pontok vagy kihasználások. A telepítés előtt azonban ellenőrizni kell az összes szoftver biztonságosságát.

 • Az IObit Malware Fighter Free?

  Noha van az IObit Malware Fighter 7 ingyenes verziója, a fizetett változat nagyobb védelmet és sokoldalúságot biztosít. Ha ingyenes antivírust keres, akkor jobb lehetőségek állnak rendelkezésre. Ha fontolóra veszi ezt a víruskeresőt, akkor az ingyenes verzió kis demonstrációként szolgál a felhasználói felület teszteléséhez és a rendelkezésre álló lehetőségek megtekintéséhez..

 • Az Advanced SystemCare vírus?

  Az Advanced SystemCare, az IObit rendszerének felgyorsítása és lemeztisztítója, nem vírus. A lemeztisztító és a rendszerleíró tisztítószer azonban hozzáfér az összes fájlhoz, ezért érdemes figyelni, hogy mely fájlokat távolítják el.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map