AVG AntiVirus áttekintés – Frissítve 2020

AVG AntiVirus áttekintés

Valószínűleg az egyik legnépszerűbb ingyenes program a víruskereső piacon, az AVG szintén tökéletesen megfizethető hároméves tervvel rendelkezik. Néhány adatvédelmi és használhatósággal kapcsolatos aggály azonban megakadályozza, hogy futjon a felső kutyákkal. Nézze meg az AVG áttekintésünket, hogy pontosan megtudja, mi ezek.

AVG Slider1

AVG Slider2

AVG Slider3

AVG Slider4

AVG Slider5

Előző

Következő

Az AVG erős versenytárs a vírusvédelem piacán, és azzal különbözteti meg magát, hogy rengeteg olyan szolgáltatást kínál ingyenesen, amelyeket más cégek prémiumért árulnak. Ingyenes vírusvédelmi terve meglehetősen átfogó, és a legolcsóbb prémium termék egy komplett vírusvédelmi megoldás. Noha vannak hibái, amelyekbe bejutunk, 2020-ban elég szilárd, hogy továbbra is a legjobb víruskereső szoftverek listáján maradjon..

Az első dolog, amelyet meg kell érteni az AVG AntiVirus vonatkozásában, az az Avast-nal fennálló kapcsolata, amely 2016-ban megvásárolta azt. Míg a két termék továbbra is különálló, mindkettő ma az Avast detektáló hálózatán alapul, és így a biztonság szempontjából mindkettő pontosan azonos. A fő különbségek a felhasználói felület és a különféle előfizetési szinteken kínált szolgáltatások.

Gyakorlati teszteket hajtottunk végre az AVG-n, hogy kiderítsük, mennyire biztonságos az eszközök biztonsága, a megerősítő kutatások elvégzése mellett. AVG AntiVirus áttekintésünk elemezte az ingyenes és prémium szolgáltatásait, az árképzési struktúrát, a használhatóságot, a védelmi erőt és a technikai támogatást, mindenekelőtt a végső ítélet meghozatala előtt..

Mielőtt elkezdenénk, van egy megjegyzés az AVG-ről, hogy jó lelkiismerettel nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A 2020 januári jelentés szerint az Avast eladta felhasználóinak böngészési adatait a hirdetők számára, ideértve az AVG felhasználók adatait is.

A Jumpshotot, az adatokat eladó Avast leányvállalatot hamarosan felfüggesztették a jelentések megjelenése után, de ez nem bizonyítja, hogy készen álltak a betakarítási adatokra.

Az AVG-t ezen aggodalmaktól függetlenül felülvizsgáljuk, de azt akartuk, hogy képes legyen megalapozott döntést hozni. Javasoljuk, hogy kerülje az Avast, az AVG és az Avast többi termékét, amíg nem jelennek meg információk, amelyek bizonyítják, hogy az Avast megváltoztatta a módját. További lehetőségekért tekintse meg a legjobb ingyenes antivírus letöltések listáját.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az AVG AntiVirus számára

Jellemzők

Az AVG AntiVirus Free tervei az alapvető vírusvédelem biztosítására koncentrálnak a személyes eszközére és a webes kapcsolatra. Az ingyenes antivírus szoftver különféle formában érhető el a Windows, Mac, iOS és Android eszközökhöz, és tartalmaz egy alapvető, gyors, teljesítmény-problémák vizsgálatát, amelyek bármikor elindíthatók..

AVG-alap-virus-scan

Az AVG folyamatos védelmet is működtet a háttérben. Ingyenes csomagja tartalmaz egy fájlvédő pajzsot, amely beolvassa a számítógépéhez hozzáadott vagy a számítógépen megnyitott fájlokat, és karanténba helyezi őket egy tárolóban, ahol kockázat nélkül tesztelhetők. Az interneten való böngészés közben az AVG megvizsgálja az összes átvitt adatot, és a bejövő és kimenő e-maileket is ellenőrzi a nem biztonságos mellékletekkel.

A rendszertől függően, az AVG AntiVirus Free tartalmazhat néhány extra funkciót. A Mac felhasználók csak az alapvető szkennelést, fájlvédő pajzsot és webes pajzsot kapják meg.

Windows felhasználóként hozzáférést kaphat egy teljesítmény-szkennerhez, amely a számítógépen átkutat olyan felesleges fájlokat, amelyek esetleg lelassítják azt (de nem feltétlenül jelentenek rosszindulatú programokat). Letöltheti az AVG biztonságos böngészőjét is, amelynek célja, hogy a lehető legjobban hasonlítson a Chrome-hoz, és úgy viselkedjen, miközben hozzáadja az AVG hirdetés-blokkolóját, jelszókezelőjét és adatvédelmi tisztítóját..

Az AVG AntiVirus Free for Android mobiltelefon-specifikus lopásgátló és adatvédelmi szolgáltatásokkal rendelkezik. Az egyes alkalmazásokat lezárhatja PIN-kóddal, beállíthat egy fényképezőgép-csapdát a tolvajok számára, beállíthatja, hogy az eszköz zárolódjon, ha a SIM-kártyát eltávolítják, és nyomon tudja követni az AVG lopásgátló webhelyén.

Az iOS felhasználók számára elérhető az AVG Mobile Security az iPhone / iPad készülékhez, amely egy ingyenes termék, amely VPN-sel, fotómegőrzővel és folyamatosan működő szivárgásjelző rendszerrel védi az iOS-eszközöket..

Fizetett szolgáltatások

Az AVG Internet Security az első szintű prémium előfizetés, és kiegyenlíti az AVG szolgáltatásait a Mac-ek és a PC-k között. Míg az AVG Free lekérdezi a lehetséges váltságdíjas szoftvereket, addig az Internet Security opciója egy extra szintű védelmet céloz meg azzal, hogy külön figyelmet fordít a lehetséges váltságdíjas programok forrásaira..

Zsarolóprogramok-Protection

Az Internet Security fizetési védelmet nyújt, amely kihasználja az AVG ismert hamis webhelyek és adathalász webhelyek előnyeit, hogy böngészés közben rámutasson a csalásokra. A magánélet védelmét szintén kibővítették, a webkamera biztonságával, a fájlok titkosításával és a dokumentumok aprítójával.

Az Internet Security többletdíjmentes letöltése legfeljebb 10 háztartási eszközre, beleértve az Android telefonokat is, licencet ad. A legjobban fizetett szint, az AVG Ultimate, az AVG TuneUp csomagban található, amely külön termék, amely optimalizálja a teljesítményt mind Windows, mind Mac készülékeken.

Van néhány à la carte alkalmazás is, amelyeket figyelembe kell venni. A TuneUp külön megvásárolható, és így az AVG biztonságos VPN-je is, amely védi az Ön böngészési adatvédelmét (de csak PC-ken).

AVG szolgáltatások áttekintése

AVG AntiVirus logówww.avg.com

Kezdődik: 583 USD / hóMinden terv

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

Csak az AVG termék-összehasonlító oldalára kattintva világossá válik, hogy a vállalat az árakat és a tervezést a lehető legkönnyebben megérthetővé teszi.. 

Az AVG AntiVirus Free mellett csak két terv létezik: az Internet Security évente 70 dollárba kerül egy eszközre, és 90 eszközre évente 10 eszközre, és az Ultimate ugyanaz a terv, még egy termékkel évente 120 dollárra (korlátlan eszközökön)..

Önmagában az AVG TuneUp évente 50 dollárba kerül a Windows és 80 dollárba a Mac. Az AVG biztonságos VPN-je évente 90 dollárba kerül. Minden más ingyenes. Az egyetlen kifogás, hogy miként ismertetik, az, hogy nem könnyű ténylegesen felfedezni a felsorolást arról, hogy milyen funkciókkal jár a termék, mivel az AVG inkább olyan előnyöket sorol fel, amelyeket nehezebb számszerűsíteni..

Az AVG AntiVirus egy nagy értékesítési pontot oszt az anyavállalatával, az Avast-nal: megfizethetőség. Ingyenes verziói olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyeket más víruskereső cégek rejtenek a fizetőfalak mögött, és prémium funkciói kevesebbet fizetnek, mint a verseny.

Ez az állítás továbbra is érvényes a legújabb verziókra. Az AVG Free egy erős védelmi csomag bármely rendszerre. Teljes számítógépes vizsgálata egyesíti a fenyegetések észlelését és a teljesítmény-ellenőrzést, hogy a rosszindulatú szoftvereket minden olyan helyre elkapja, ahol valószínűbb, és eltávolítja a káros böngészőbővítményeket, hogy elinduljon.

A fájltöltések és az internetes böngészés valós idejű védelme meglehetősen szokásos az ingyenes antivírusvédelem mellett, de a teljesítményszkennelés nem, tehát nagyszerű itt látni. A biztonságos böngésző még gyakrabban fizetős fallal ellátott funkciókkal érkezik, ideértve a fájlkezelőt és a jelszókezelőt, amelyek itt vannak a legmegfelelőbbek..

Az AVG első prémium szintje egy komplett csomag, amely a teljes antivírusvédelmi ökoszisztéma bármely hasonló szintjével verseng. Annak a ténynek, hogy a magasabb szint csak hozzáad egy külön terméket és több előfizetést, meg kell mondania, hogy a teljes lefedettség miként működik az Internet Security szintjén.

Még mindig vannak hiányzó dolgok: nincs jelszó tároló, és a VPN-t külön kell letöltenie. Tekintettel arra, hogy jelenleg hány ingyenes VPN érhető el mindenféle eszköz számára, ez különösnek tűnik, ha kimaradunk, és sok felhasználó számára hosszú távon felesleges bonyodalomhoz vezet..

Felhasználóbarátság

Beszéljünk többet az AVG kijelentéséről az egyszerűség iránt és arról, hogy a szoftver milyen közel áll e cél eléréséhez. Erőteljes korai jele, hogy a telepítés villámgyors, a letöltés kattintása és a fő interfész ablakának közvetlenül a megtekintése között nagyon rövid idő telik el..

Ha Mac számítógépen dolgozik, a telepítés kevesebb mint egy percet is igénybe vehet, még a prémium internetbiztonság érdekében is. PC-n a dolgok hosszabb ideig tartanak, mivel a telepítést a saját preferenciáira kell konfigurálnia. Ez elsősorban azt jelenti, hogy telepíteni kívánja az AVG Secure Browser alkalmazást, hogy alapértelmezett böngészővé kívánja tenni, és pontosan milyen funkciókat szeretne telepíteni.

Ha úgy dönt, hogy nem telepít valamit azonnal, akkor később hozzáadhatja, amíg megvan a licence. A telepítési lehetőségek általában több használhatóságot nyújtanak, mint kellemetlenségeket, és a telepítés még mindig nagyon egyszerű és gyors.

Fő-interfész-ablak

A telepítés után sötét felületet kap nagy, különálló zöld ablakokkal: négy (ha Mac-ben van) vagy öt (ha PC-ben van). A szkennelés elindításához szükséges külön gombbal együtt ezek az AVG AntiVirus bármelyik funkciójának nagy részét képezik.

A vizsgálat beindítása a lényege annak, amit aktívan fog tenni az AVG felhasználói felülettel. A szkennelést csak a gombra kattintással indíthatja el. Ha ingyenes verziót futtat, akkor ez lesz a teljes számítógépes vizsgálat, amely egyesíti a teljesítményt és a rosszindulatú programok észlelését.

AVG-mély-scan

Az AVG Internet Security vagy újabb verzióján kattintson a beolvasás gomb melletti gombra, hogy megváltoztassa, hogy milyen letapogatást szeretne futtatni. Windows rendszeren ez hat szkennelési lehetőséget biztosít. 

Beolvasási beállítások

A „számítógépes vizsgálat” egy alapvető fenyegetéses vizsgálat, amely rosszindulatú programokat, kémprogramokat, ransomware programokat és más típusú vírusokat keres. Eközben a „mély vizsgálat” a tárolóba és a memóriába kerül, hogy megkeressen minden olyan vírust, amely elrejtőzhet az alapszkennelés során.

A másik négy szkennelés speciálisabb. Az „USB / DVD letapogatás” ellenőrzi a cserélhető külső eszközöket vírusok szempontjából. A „File / map scan” a számítógép egyes fájljait vagy mappáit ellenőrzi. 

A „Performance scan” olyan fájlokat keres, amelyek nem ellenségesek, de esetleg késést hoznak létre. A „Boot-time scan” elindul, mielőtt a Windows újraindul, és elfog minden olyan rosszindulatú programot, amely a Windows működésére támaszkodik.

Mac számítógépen három lehetősége van. A „Mac szkennelés” egy alapszkennelés, amely a Mac legsebezhetőbb részeire néz. A „mély letapogatás” hasonló a számítógép opciójához, és a Mac mélyebb részeire megy át, hogy vírusokat vizsgáljon a tárolóban és a memóriában. Végül a „fájl beolvasása” megkeresi a megadott fájlokat.

Az ellenőrzéseket azonnal elindíthatja, vagy ütemezheti, hogy azok akkor történjenek, amikor nem használja a számítógépet. Lehet, hogy gyakran nem találja magát ezzel, mivel az AVG AntiVirus a rendszer teljesítményére gyakorolt ​​hatása szinte hiányzik. A mély vizsgálat körülbelül 10 percet vett igénybe, és elhanyagolható késést eredményezett.

Az AVG felhasználói felülete kiválóan teljesíti az összes információ megszerzését. Szinte soha nem fogja zavarodni az egyes beolvasások eredményei, vagy az, amelyekhez egy gomb tartozik. Ha szabad, testreszabhatja az egyes vizsgálatokat, de az AVG AntiVirus ugyanúgy működik, ha nem.

A szkennelő panelen kívül a dolgok ugyanolyan tiszták. A nagy zöld gombok bármelyikére kattintva egy ugyanolyan egyszerű panelre juthat, ahol be- és kikapcsolhatja a modulokat, vagy szükség szerint testreszabhatja. Csodálatosan megtervezett, magától értetődő, és nem is megfélemlíti azokat, akik új víruskereső szoftverek.

Az utolsó dolog, amelyet fel kellene hozni itt, a biztonságos böngésző, amely szinte sikeresen megcélozza a Chrome utánozását. Ez mindent megtesz, hogy az alapértelmezett keresőmotor a Yahoo, de ezt nem nehéz megjavítani.

Védelem

Egy felhasználói felület sem elég jó olyan víruskereső ajánlásához, amely nem elvégzi az alapvető feladatot, a számítógép biztonságát. Tekintettel erre, nézzük meg, mennyire jó az AVG AntiVirus alapfunkciói.

Észlelt fenyegetés

Az AVG asztali víruskeresőjét az Anti-Malware Standards Testing Organisation által nyújtott öt tesztnek vetettük alá, és öt különféle vírustípust ellenőriztünk: kézzel letöltött rosszindulatú szoftverek, egy potenciálisan nemkívánatos alkalmazások, meghajtó által letöltött malware, tömörített malware és adathalász oldalak..

Karantén

Az AVG AntiVirus kapcsolatát felhőalapú keresési rendszerével teszteltük egy fájl letöltésével is, amelyet a helyi keresők nem tudtak felismerni..

Infected-website-észlelt

Az AVG mind az öt teszten könnyen sikerrel járt, de nem sikerült elkapni azt a vírust, amelyet csak egy felhőalapú rendszer képes felismerni. Ugyanakkor beolvasta ezt a fájlt egy beolvasással, miután már a merevlemezen volt.

Külső tesztelő ügynökségeknél mentünk megerősítő statisztikákat. A dolgok nagyon jól néztek ki az AV-Test-en, amely tavaly „legjobb termék” státuszt kapott az AVG AntiVirus számára. 2019 novemberében és decemberében az AVG AntiVirus az elmúlt négy hét során felfedezett nulla napos malware támadások 100% -át és a jól ismert támadások 100% -át fedezte fel..

Az AV-Comparatives vegyesebb képet készít, bár még mindig meglehetősen szilárd. Míg az AVG a rendszer teljesítményére gyakorolt ​​hatása alapján a lehető legmagasabb három csillagot értékelte, nyolc hamis pozitív eredményt fedezett fel egy „valós” teszten..

A legújabb AV-Comparatives rosszindulatú programok elleni védelem tesztjén az AVG AntiVirus a tetejéhez közel került. Online állapotban a rosszindulatú programok tesztcsomagjainak 99,3 százalékát, offline állapotban pedig 97,4 százalékát fedezte fel. Ugyancsak három vállalat egyike volt (egy másik pedig az AVG tulajdonosa, az Avast), amely tökéletes 100% -os védettséget ért el: egyetlen rosszindulatú program sem volt képes változtatni az eszközön.

Negyedik véleményt kérünk az MRG Effitas társaságnál, amely a digitális pénzügyi csalások megelőzésére összpontosít. Megállapította, hogy az AVG a rosszindulatú programok csomagjának 100% -át elkapta a rosszindulatú programok megérkezésétől számított 24 órán belül, bár a kezdeti letapogatás 3,3% -át elmulasztotta..

Ami a védelmet illeti, az AVG AntiVirus többnyire csúcsminőségű termék. Ezt csak az éberség időnkénti lemaradása (bár a vírust mindig a végén kapja) és a hamis pozitív eredmények aggasztó prevalenciája tartja vissza..

Támogatás

Ha problémája van az AVG AntiVirus programmal, az első védelmi vonal a felhasználói felületen található rövid GYIK. Ha ez nem válaszol a kérdésére, akkor közvetlenül a programablakban léphet az AVG súgójának weboldalára.

AVG-help-központ

A weboldal nagyobb méretű GYIK-ot tartalmaz, amelyeket az AVG különféle termékei bontanak fel. Részletesebben megy, de még mindig elsősorban a rutin eljárásokra szolgál, és kevésbé hasznos a szélsőséges esetek hibaelhárításához. Azoknak a jegyeket közvetlenül az AVG-hez be lehet nyújtani.

Kicsit nehéz felfedezni, hogyan kell elküldeni ezeket a jegyeket. A legmagasabb szinten sehol sem található a „További segítség” gomb. Ehelyett a GYIK minden termék aloldalának végén található. Miután rákattintott a gombra, eljut egy űrlapra, ahol e-mailben segítséget kaphat, ha ingyenes felhasználó vagy.

Súgó-jegyet benyújtása

Ha fizető felhasználó, akkor felkérést kap további információk megadására, és eldöntheti, hogy támogatást igénylő technológiát szeretne-e felhívni, vagy beszélgetni veled, amikor ideje megoldani a jegyét. Csakúgy, mint az űrlap megkeresése, az nem túl intuitív: a technikai támogatási oldalon sehol nincs egyértelművé téve, hogy nem szabad felhívni vagy csevegni ingyenes előfizetőként..

Az utolsó lehetőség a segítségért az AVG fórumokba való belépés, amelyek megkövetelik a fiók létrehozását. A belépés után látni fogja a nap legfontosabb hozzászólásait, a linkeket a meghatározott témákhoz egy könnyen elérhető oldalsávon. Elég aktív, de gyakran a leghasznosabb válaszok az AVG saját munkatársaitól érkeznek, vagyis lehet, hogy könnyebb egyszerűen felvenni a kapcsolatot velük közvetlenül.

Fórumok

Ha szüksége van rá, létezik egy prémium technikai támogatási lehetőség is, ahol az AVG szakértői távolról férnek hozzá a számítógépéhez a problémák diagnosztizálása érdekében. Ez azonban az egyszerű javításokért 79 $, az összetett javításokért 119 $ és az éves előfizetésért 200 $.

Az ítélet

Az AVG nagyszerű munkát végez azzal, hogy kiemelkedik a zsúfolt antivírus piacon. Sikerült semlegesíteni mind a hat tesztfenyegetést, amelyeket rá dobtunk, bizonyítva, hogy csapata egyértelműen az infrastruktúra és az észlelési hálózat naprakészen tartására összpontosít (még akkor is, ha egy fenyegetést észlel a tények utáni vizsgálat során)..

Ennek ellenére az AVG AntiVirus más víruskereső programokhoz való csatlakozásának valódi oka – akár az Avast is – az UI. Annyira jól megtervezett és intuitív, hogy nem tudjuk elképzelni, hogy a súgóoldalra kell mennünk, hacsak nincs igazán furcsa problémája. Csak nézve megmondja neked mindent, amit tudnia kell annak működéséről.

Hátrányai vannak az AVG AntiVirusnak: korlátlan eszközöket csak Ultimate előfizetéssel lehet elérni, kissé magas a hamis pozitív arány, és jó lenne látni, ha a fizetett előfizetések egyikéhez VPN csatolódik..

Természetesen figyelembe kell vennie az Avast adatgyűjtésének hiteles jelentéseit is. Annak ellenére, hogy a Jumpshot leállt, nincs egyértelmű jele annak, hogy az AVG használata többé nem veszélyezteti adatainak eladását vállalati ügyfeleknek. Olyan sok víruskereső lehetőség mellett az interneten nincs oka olyan megoldással járni, amely nem működik a lehető legnehezebben a bizalom fenntartása érdekében.

Ha ebben az évben kipróbálta az AVG ingyenes vagy fizetett termékeit, tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me