A TotalAV Antivirus áttekintése – Frissítve 2020

A TotalAV Antivirus áttekintése

A TotalAV egy jól megtervezett vírusvédelmi megoldás, amelyben egyszerűen nincs meg a meghívható csipesz "jó." Nagyon kevés a harmadik féltől származó teszteredmény, és árképzési struktúrája, többek között, egyszerűen furcsa. A részletekért olvassa el a TotalAV teljes véleményét.


totalav-Slider1

totalav-slider2

totalav-slider3

totalav-slider4

totalav-slider5

Előző

Következő

A TotalAV kicsi szereplő egy nagy antivírus piacon. Van néhány nagyszerű ötlete és tulajdonsága, ám védelme és használhatóságának hatása nem megfelelő. Ez az egyik legdrágább antivírus is.

Ebben az áttekintésben a TotalAV-ot átvágtuk a kesztyűn, így teljes képet kaphat arról, hogy hol ragyog, és hol esik le. Mindegyik funkciót kipróbáltuk, ügyfélszolgálatán keresztül megfáradtunk, és a rosszindulatú programok elleni védelmet is teszteltük. Mindezek után hozott egy ítéletet, amelyet megosztunk veled a TotalAV antivírus-felülvizsgálatában.

Végül, a TotalAV nem került be a legjobb víruskereső szoftverek listájába néhány kategóriájának hiányosságai miatt. A hét napos ingyenes próbaverzió ellenőrzése azonban nem árt, főleg mivel ez 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a TotalAV Antivirus számára

Jellemzők

A TotalAV szép számú adatvédelmi és biztonsági funkciót kínál, de nem olyan robusztus, mint más, funkciókkal összeállított antivírusok, például az Avira (lásd az Avira áttekintésünket). A jelszókezelő és a VPN beépítése előzte meg a csomagot, bár annak néhány funkciója egy nagy fizetőfal mögött van lezárva..

Úgy tűnik, hogy a TotalAV nagy hangsúlyt fektet a magánéletre és a biztonsági funkciókra. A program tele van magánélet-védő eszközökkel, például egy beépített adatsértés-ellenőrzéssel. Ez ellenőrzi a haveibeenpwned.com oldalt, amely az adatok megsértésének legteljesebb adatbázisa.

totalav-databreach

Ezekbe az adatvédelmi eszközökbe egy virtuális magánhálózat vagy VPN tartozik. Ez az online adatvédelem fontos eszköze, ezért örülök, hogy a TotalAV magában foglalja azt. Ez biztosítja, hogy hálózati adatai anonimak, és hogy nem visszakereshetők vissza, függetlenül attól, hogy mit csinálsz.

Egy másik nagy adatvédelem a TotalAV személyazonosság-védelme. Ez a legmélyebb védelem, amelyet az antivírusoknál láttak, és olyan versenytársak, mint például a ZoneAlarm, legyőzése (további információkért lásd a ZoneAlarm áttekintést).

A TotalAV védelme magában foglalja a személyes adatainak rendszeres internetes keresését, amely jelzi az adat megsértését. Ezenkívül nyomon fogja követni a társadalombiztosítási számát, és értesíti Önt, ha információt adnak a jelentéshez, biztosítva, hogy senki sem használja az SSN-t rossz célokra..

Fontos megjegyezni, hogy a TotalAV alapértelmezés szerint letiltja a valós idejű védelmet. A legtöbb ember nem fogja azonnal megkeresni antivírus-beállításait, hogy ilyesmit keressen, tehát ideális lenne, ha alapértelmezés szerint engedélyezve van..

A TotalAV másik egyedülálló tulajdonsága a család védelme. Szinte minden víruskereső számos eszközön nyújt védelmet, de a TotalAV kicsit más. Ahelyett, hogy egyszerűen hozzáadna egy eszközt ugyanahhoz a fiókhoz, lehetővé teszi egy alszámlának létrehozását, amely hozzáférhet az Ön szolgáltatásaihoz.

totalav-család

Mindenki megkapja a saját fiókját, saját hozzáféréssel a szolgáltatásokhoz. Ez például lehetővé tenné a gyermek számítógépének védelmét anélkül, hogy hozzáférést biztosítanának számlázási információkhoz vagy kiegészítők vásárlására..

Teljesítményjellemzők

A „rendszer hangolása” a TotalAV kiemelkedő tulajdonsága. Ez egy sor olyan eszközt magában foglal, beleértve a lemeztisztítót, az indítási kezelőt és a másolatot, amelyek a számítógép felgyorsítására szolgálnak..

totalav-TuneUp

Ezek a szolgáltatások a teljesítmény és a használhatóság optimalizálása érdekében különféle módon vizsgálják meg az operációs rendszert. A lemeztisztító különösen hasznos volt, csaknem 2 GB gyorsítótárazott rendszerfrissítések, ideiglenes fájlok és hibajelentési fájlok felszabadítását.

Felmerült egy probléma a program eltávolítójával. Közel 20 percbe telt az egyszerű program eltávolítása. Tesztelés céljából újratelepítettük, majd eltávolítottuk a rendszermenüből, amely mindössze egy percig tartott. 

Ennek oka az lehet, hogy a TotalAV felhasználja ezt az időt, hogy alaposan belemerüljön a rendszerbe, és töröljön minden, ezzel a programmal kapcsolatos ideiglenes vagy szükségtelen fájlt, ám ez továbbra sem világos. Végül azonban eltávolította a programot.

Jelszó tároló

A TotalAV Total Security, a legmagasabb szintű program tartalmaz egy „jelszómegőrzőt”, más néven jelszókezelőt. A jelszókezelő használata az egyik módja a jelszavak biztonságos tárolásának a felhőben, lehetővé téve hosszú, egyedi jelszavak tárolását anélkül, hogy meg kellene emlékezni rájuk..

totalav-passwordsetup

Fontos, hogy rendelkezzen egy jelszókezelővel, és nagyszerű látni, ha ilyen biztonsági funkciókat tartalmaz egy víruskereső. Nagyon sok ingyenes jelszókezelő van odakint, és ezek a programok nagyon hasonlóan viselkednek, mint ez. Noha ez fontos szolgáltatás, a többi fizetési szintet is fel kell kínálni.

Az AV szolgáltatások teljes áttekintése

TotalAV Antivirus logówww.totalav.com

825 dollártól kezdve minden hónapban

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A TotalAV határozottan drága oldala, különösen ha olyan népszerű víruskereső programokhoz hasonlítanak, mint például a Kaspersky (nézd meg a Kaspersky Anti-Virus áttekintését). Ezt súlyosbítja az ingyenes verzió hiánya, valamint a tárgyalás szélsőséges korlátai. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a TotalAV első évben mély kedvezményekkel rendelkezik, 70% -kal.

Ez a funkciók túlnyomó többségét a legolcsóbb rétegbe tölti be, így jó választás azok számára, akiket nem érdekli a luxus lehetőségek, például a VPN.

Az első szint a TotalAV Antivirus Pro. Ezzel megszerezheti az alapvető víruskeresési képességeket, valamint a mobil alkalmazásokat, az optimalizáló eszközöket, az adathalász és a ransomware védelmet, valamint az internetet. Évente 99 dollárnál ez egy kicsit csontozat, de nem indokolatlanul költséges.

A következő szint a TotalAV Internet Security, még két eszközzel és a VPN-vel. Ez még drágább, 119 dollár évente. A frissítések meglehetősen minimálisak további 20 dollárért, de ez jó választás lehet, ha érdekli a VPN-szolgáltatása vagy ha nagy családja van.

A végső szint, a TotalAV Total Security, tartalmazza a hirdetés-blokkoló szolgáltatást és a jelszó-tárolót, és évente fájdalmasan 149 dollárt fizet. Ez a szint zavaros a luxusjellemzők megválasztásakor. Megtalálhatja a hirdetésgátlókat és a jelszókezelőket is, amelyek teljesen ingyenesek, és a TotalAV itt egy kissé túlbecsüli monetáris értéküket.

A TotalAV kiegészítő rendszer

Ami a pozitív oldalt illeti, a TotalAV rendelkezik egy érdekes kiegészítő rendszerrel a biztonsági funkcióihoz, ami akkor hasznos, ha valami különlegeset keres. Megvásárolhatja a legalacsonyabb szintű védelmet, majd hozzáadhat VPN-t vagy akár prioritási támogatást. 

A TotalAV nem kínál ingyenes próbaverziót, de a legtöbb antivírus programmal ellentétben nem tartalmazza az összes víruskereső funkciót. Ahelyett, hogy egy hónapon belül teljes, ingyenes demonstrációt kínálna a legjobb termékeiről, alapvető szkennelési képességeket kínál mindössze hét napig.

Van egy 30 napos pénz-visszatérítési garancia, amely lehetővé teszi, hogy megvásárolja a kipróbálni kívánt verziót, majd később visszaadja, ha nem tetszik. Az első évre vonatkozó 70% -os engedmény még ennél is könnyebbé teszi.

Javasoljuk, hogy ne induljon el a VPN és a jelszókezelő a TotalAV segítségével. Ehelyett nézd meg a TotalAV Antivirus Pro réteggel együtt használandó legjobb jelszókezelő és a legjobb VPN-re vonatkozó ajánlásainkat..

Felhasználóbarátság

A TotalAV nem egy nagyon intuitív program, amellyel együtt dolgozhat. Még mielőtt a programot telepítettük volna, felmerült a kérdés, és a beállítások időnként zavaróak. Az opciókban felsorolt ​​számos szolgáltatás csak kiegészítőként érhető el, de kiemelkedő szerepet játszanak abban, hogy többet költenek.

totalav-műszerfal

Az első dolog, amit észrevettünk, milyen nehéz volt megtalálni a TotalAV ingyenes próbaverzióját. Létezik, de a weboldalon sehol nem említik, és sehová nem hivatkoznak. Végül egy Google keresőn keresztül találtuk meg, csak hogy megtalálja az Antivirus Pro, a legolcsóbb réteg szinte egyik tulajdonságát sem..

Ezen felül, miután telepítette a programot, automatikusan elkezdi a szkennelést, anélkül hogy megakadályozná annak indítását. Miután elkezdődött, azt sem lehet visszavonni. Ez egy „intelligens vizsgálat”, amely csak néhány percet vesz igénybe.

A TotalAV használatának leginkább zavaró része annak megfejtése, hogy mely szolgáltatások valóban rendelkezésre állnak. Néhányan nagy, élénk színű zárakkal rendelkeztek, mint például a VPN szolgáltatás.

totalav-zárolt

Más szolgáltatások, például a jelszókezelő, úgy néznek ki, mintha az előfizetésbe kerültek, amíg meg nem próbálja használni őket. Ezután értesíti, hogy frissítenie kell előfizetését vagy meg kell vásárolnia az egyéni szolgáltatást kiegészítőként. 

Hiteléhez a TotalAV intuitív módon felosztja az asztali program kategóriáit. A kategóriák az internetbiztonságra, a rosszindulatú programok elleni védelemre, a rendszergyorsító eszközökre, a jelszókezelőre és a családi beállításokra vonatkoznak.

TotalAV szkennelési lehetőségek

A szkennelési lehetőségek jó egyensúlyt teremtenek a változatosság és az egyszerűség között. A legtöbb víruskereső programhoz hasonlóan teljes vizsgálat, intelligens és gyors vizsgálat is megtörtént. Van egy egyéni szkennelés is, amely számos opcióval rendelkezik, például bizonyos fájlok és mappák kizárásával.

A szkennelést elvégeztük, hogy teszteljük a sebességét és a processzor használatát. A gyors vizsgálat körülbelül három percet vett igénybe, ami az antivírusok esetében szokásos. A teljes vizsgálat valamivel kevesebb, mint egy órát vett igénybe, ami szokatlanul gyors.

Sajnos a TotalAV erőforrás-disznó. A legtöbb program a számítógép CPU-jának 5-10% -át igénybe veheti, de mindkét szkennelése megközelítőleg 40% -ot igényelt. Ez erősen észrevehető és nagy probléma, ha a számítógépet szkennelés közben használja.

A legtöbb antivírus, mint például az ESET NOD32 (lásd az ESET NOD32 áttekintést), a CPU-használat körülbelül 10% -át teszi ki. Ez a lelassulás óriási ütést jelent a TotalAV felhasználói élménye szempontjából.

A TotalAV számos használhatósági problémától szenved, az előfizetésnek a néhány életminőségi funkcióra való frissítésére irányuló látványos lökéstől. Például, ha a pirítós üzenetre kattint – amely a szkennelés befejezésekor értesíti Önt -, akkor semmi sem történik. Ez nem hatalmas kérdés, de jó indikátora annak, hogy a TotalAV átalakította a felhasználói élményt.

Böngésző-bővítmények

A TotalAV biztonságos böngészési kiterjesztést is kínál, amelynek célja a magánélet védelme az internetes böngészés közben. Ez a böngésző-kiterjesztés tartalmazza a hirdetés-blokkoló funkciót, valamint lehetőséget arra, hogy gyorsan törölje az előzményeket és a sütiket.

totalav-safesite

Ezeket a biztonságos böngészési lehetőségeket nagyrészt már beépítették a modern böngészőkbe, de mindig jó, ha az antivírus egyszerûen használható gombokba csomagolja őket. Lehet, hogy nem kell fizetnie a hirdetés-blokkolásért; nézd meg a legjobb hirdetésgátlókat tartalmazó ajánlásainkat.

Fontos megjegyezni, hogy csak a legdrágább verzió, a TotalAV Total Security tartalmazza a hirdetés-blokkoló képességeket. A kiterjesztés többi része tökéletesen működik nélküle, és ha megvásárolja ezt a kiegészítőt, vagy frissíti a bővítményt, akkor a funkcionalitás ennek megfelelően automatikusan frissül..

Nagyon sok ingyenes hirdetés-blokkoló van odakinn, amelyek ugyanolyan jók, ha nem is jobbak, mint a TotalAV hirdetés-blokkolók. Zavaró döntés, hogy ezt a funkciót a legmagasabb fizetési szint mögé helyezzük.

Védelem

A TotalAV védelmének tesztelésére saját tesztelési csomagunkon futtattuk. A laboratóriumi tesztelés azonban az igazi aranyszabvány, tehát ezekre az eredményekre nagyobb súlyt helyezünk, mint a sajátunk. A Labs víruskereső szoftvereket tesztel több gépen, és átteszi a legújabb felfedezett rosszindulatú programokon keresztül, így az eredmények robusztusabbak.

Sajnos a TotalAV csak azon három laboratórium egyikében vesz részt, amelyre tesztelést várunk. Ezek az eredmények – különösen néhány hónapon át tekintve – a legjobb esetben remegtek. A gyakorlati tesztelésünk is megerősítette ezeket az eredményeket.

Az AV-Test 2019 decemberében értékelte a TotalAV-ot. A zéró napos felhasználások 97,4% -át és az elterjedt rosszindulatú programok 99,8% -át blokkolta. Noha ezek a számok szilárd, a hónapok közötti következetlenség némi szünetet adott nekünk.

Visszatekintve a tesztelési előzményekre, a TotalAV 2019 októberében blokkolta a nulla napos kiaknázások mindössze 57,4% -át. Az október és december közötti eltérés vonatkozik, különösen amikor figyelembe veszik a 2019. augusztus eredményeit, amikor a TotalAV körülbelül 95 százalék körül mozog..

Úgy tűnik, hogy ez azt jelenti, hogy a TotalAV szilárd nulla napos védelmet élvez az idő múlásával, de amikor új hasznosítókat bocsátanak rendelkezésre, akkor küzd lépést tartani. Antivírus-lehetőségekkel, amelyek megakadályozzák a nulla napos kihasználtság akár 100 százalékát is, például a Bitdefender (olvassa el a Bitdefender áttekintésünket), nehéz indokolni, hogy ide dobjuk a labdát..

Sajnos sem az AV-Comparatives, sem az MRG Effitas egyáltalán nem teszteli a TotalAV-ot. Bíznunk kell a saját tesztelésünkön és az AV-Test vadul eltérő jelentésein az hónapok során.

Gyakorlati tesztelés

A TotalAV biztonságának magunkra történő elemzéséhez két eszközt használtunk. Az első az AMTSO, vagy a rosszindulatú programok elleni tesztelés szabványügyi szervezete volt. Ez egy olyan általános kizsákmányolás sorozat, amelyet antivírus elkapni terveztek.

A TotalAV letette az AMTSO tesztjeinek nagy részét. Nem sikerült azonban a felhőalapú teszt, valamint egy olyan teszt, amely egy vírust rejtett egy tömörített fájlban, amelyet a TotalAV alapértelmezés szerint nem vizsgál. A tömörítés szinte minden formátumát megragadta, miután engedélyeztük ezt a beállítást. 

Ezenkívül nem blokkolta az adathalász oldalt, bár állítása szerint adathalász védelemmel rendelkezik. Ez a víruskereső programok – köztük az adathalász védelemmel rendelkező programok – általános eredménye, ezért fontos megérteni, mi az adathalászat és hogyan lehet megvédeni magát.

A második tesztelési körünk a WICAR-nal történt, a böngészők általános sérülékenységének tesztsorozata. A TotalAV magában foglalja a webes védelmet, tehát ez egy nagyszerű próba arra, hogy ezek a szolgáltatások mennyire robusztusak. Sajnos a TotalAV csak nem tettem fel itt. A 13 kizsákmányolás közül csak kettőt blokkolt.

totalav-blockedsite

Ami a vírusvédelmet illeti, a TotalAV nem adja meg a besorolást. Nézze meg a legbiztonságosabb víruskereső szoftver áttekintését, hogy képet kapjon arról, mire számíthat a legmagasabb szintű védelem.

Támogatás

A TotalAV ügyfélszolgálati rendszere furcsa. Az előfizetés megvásárlásáig teljesen elérhetetlen, és akkor is problémákba ütközhet. Kutatásunkban két teljesen különálló verziót találtunk a támogatási oldalról, és még mindig nem vagyunk biztosak benne, melyik helyes. Hatalmas számú oktatóvideója meglehetősen egyedi az antivírusokban.

A támogatás egyik része, amely elválasztja, a 24 órás ügyfélszolgálat. Számos víruskereső programnak van ilyen változata, ahol jegyet bármikor be lehet nyújtani, a sürgős programokat pedig egy éjszakán át lehet kezelni. A TotalAV azonban igazi 24/7, 365 napos telefonos támogatási rendszerrel büszkélkedhet minden kérdésre.

Ennek ellenére nincs élő csevegési lehetőség. Számos versenytárs, például a Sophos Home (lásd a Sophos Home áttekintésünket) felváltotta telefonos támogatását egy élő csevegési lehetőséggel. Jó lenne, ha mindkettőt egy víruskeresőben látnánk.

Video oktatókönyvtára szintén lenyűgöző. Funkcióinak nagy részét egy sima, hasznos videó támogatja. Még egy videokönyvtárat is kínál, amely lehetővé teszi a videók közötti könnyű navigációt.

totalav-videók

A tudásbázis ugyanakkor furcsa módon van felépítve, és a videók nem teszik jobbá. Néhányuk elavult, és olyan linkekhez vezet, amelyek már nem léteznek. Bosszantó az is, hogy a benyújtott e-mail jegyet nem lehet ellenőrizni az interneten keresztül, csak az e-mail beérkezett üzenetek mappájában.

Amit szeretünk

Nagyra értékelnénk egy olyan felhasználói fórumot is, amelyet a versenytársak, például a McAfee kínálnak (további információkért lásd a McAfee teljes védelmi véleményét). Ezek kiválóan alkalmasak a korábban megoldott kérdésekre, és sokkal kevésbé valószínű, hogy a felhasználónak személyes támogatásra van szüksége.

A TotalAV a Twitter csatornáján keresztül ügyfélszolgálatot kínál, amely manapság gyakori a víruskereső programok számára, de még mindig méltányol. Ha nem szívesen használja a telefont, vagy bármilyen okból nem tud hívni, akkor jó, ha van egy olyan szöveges opció, amely kissé valós idejű.

Összességében a TotalAV néhány igazán hasznos funkcióval rendelkezik a támogatási arzenáljában és sok csalódást okoz. Nehéz megmagyarázni, hol hiányzik, az antivírus támogatásának csodálatos példáival, például az F-Secure-lal (további információkért lásd az F-Secure áttekintést).

Az ítélet

A TotalAV víruskereső néhány nagyszerű ötlettel rendelkezik. Nagyon előretekintő gondolkodás, hogy a biztonsági funkciók mellett a magánélet védelmére szolgáló eszközkészletet is beépítsünk, és a video oktatóanyagokba helyezett gondosság ragyog. Egyedülálló kiegészítő rendszere lehetőséget ad arra is, hogy a szükséges védelmet kialakítsa.

Túlságosan sok szempontból azonban elégtelen ahhoz, hogy általánosságban ajánljuk a szoftvert. Nagyon zavaró a navigáció, és minden egyes fordulóban ráveszi a kiegészítőit az arcára, még a termékért történő fizetés után is.

Valójában mindez biztonságba tartozik, és a TotalAV-nak határozottan hiányzik ott. A víruskereső szoftverek piacát felfújták a hasonló termékek – például a Webroot -, amelyek blokkolják az összes veszély 95–100 százalékát (olvassa el a Webroot SecureAnywhere áttekintést). Olyan sok lehetőség van a magas biztonság mellett, hogy a TotalAV tesztjeinek remegő eredményei a lehető legjobb víruskeresőnek vetik ki a futásból.

Mit gondolsz a TotalAV antivírusról? Jó volt neked? Tudassa velünk a megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map