A Sophos Home áttekintése – Frissítve 2020

Sophos Home áttekintés

A Sophos Home jó üzletnek tűnik, de hiányzik néhány fejlettebb szolgáltatás közül, amelyekre számíthattunk, amikor annyi versenytársat tesztelünk. Ennek ellenére az ár megfelelő, ezért érdemes megnézni, ahogyan ezt a Sophos Home áttekintésben láthatja.

Sophos-csúszka-1

Sophos-csúszka-2

Sophos-csúszka-3

Sophos-csúszka-4

Előző

Következő

A Sophos Home antivírus megoldás azok számára, akiknek több számítógépet kell kezelniük. Beépített megfigyelő és webszűrő szoftverrel, valamint alapszkenneléssel rendelkezik, nagyon kedvező áron. Hiányzik azonban számos luxusfunkció, amelyek megtalálhatók a legjobb víruskereső szoftverünkben.

Ebben a Sophos Home áttekintésben mélyen belemerülünk a Sophosba és felfedezzük, hogy hol sikerül, és hol nem. Felvázoljuk a felajánlott szolgáltatásokat, gyakorlati tesztelésen keresztül futtatjuk és megvizsgáljuk annak biztonsági laboratóriumi eredményeit. Miután minden szempontot kipróbáltunk, meg fogjuk adni az ítéletünket.

Ha olyan antivírusra van szüksége, amely lehetővé teszi szoftverének figyelését és vezérlését sok eszközön egyszerre, a Sophos Home Premium megéri az alacsony árat. Plusz egy ingyenes 30 napos próbaverzióval érdemes megnézni magát.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Sophos Home-hoz

Jellemzők

A Sophos Home nagyon vonzó program, de ez bizonyos esetekben jó lehet. A Sophos tervezése és alkotóelemei két alapvető piacra irányulnak: kis szervezetekre és családokra. Emiatt szolgáltatáskészlete korlátozott, de robusztus. Azoknak a felhasználóknak, akik kihasználhatják ezeket a lehetőségeket, a Sophos a legmagasabb szintű választás.

A Sophos legnagyobb szolgáltatása a távoli kezelése. Az asztali alkalmazás minden beállítása valójában egy hivatkozás a kezelő webhelyükre, ahol több eszközt kezelhet egy helyen. Ez ideális például laboratóriumi hálózatokhoz, ahol lehet, hogy minden számítógépet egyszerre meg kell figyelnie.

Sophos-készülékek

Ez egy nagyszerű szolgáltatás, akár néhány eszközzel is, akár egyén számára is. Ahelyett, hogy emlékeznie kellene a telefon, az asztali és a laptop szkennelésére a szokásos ütemezés szerint, beállíthatja az összeset egy műszerfalról. Az eredményeket felülvizsgálhatja anélkül, hogy fizikailag hozzáférnie kellene az eszközhöz.

Bár sok program, például az AVG (lásd az AVG áttekintést) több eszköz használatát is lehetővé teszi, nincsenek egyablakos kezelési megoldások. A Sophos ebben a tekintetben egyedülálló.

A kezelési funkciók mellett a Sophos néhány életminőségi előnyt is kínál. Ide tartozik a webkamera-védelem, amely ritka, de nagyon keresett részlet az antivírusvédelemben.

Sophos-webkamera

Védelmének egy része „hírnév pontszámon” alapul. Ez azt jelenti, hogy más Sophos-t futtató számítógépek felismerik, hogy egy program rosszindulatú vagy biztonságos-e, majd jelentést készítenek a Sophos-nak. Ezután figyelmezteti Önt, ha elkezdi letölteni a szoftvert, és megkérdezi, szeretne-e folytatni.

Számos olyan szolgáltatás létezik, amelyet a modern felhasználó elvár egy víruskeresőtől, például egy jelszókezelő vagy virtuális magánhálózat. A Sophos Home ebben a tekintetben korlátozott, néhány versenytársától eltérően. Nézze meg az Avira áttekintésünket egy olyan eszköz példájára, amely a funkciókkal teljesen ellentétes irányba ment.

Ennek oka azonban a Sophos által célzott csoportok. Üzleti menedzsment megoldásként nem várható, hogy a felhasználók bejelentkezzenek az asztali alkalmazásba és a fájlok megsemmisítésére. Ez a program a vezetők számára a számítógép távolról történő beolvasására és a beállítások megváltoztatására szolgál, hogy az alkalmazottak biztonságban maradjanak.

Még ezen információk mellett is furcsa, hogy ennek a víruskeresőnek nincs beépített tűzfala. Ez logikus tulajdonságnak tűnik egy távolról kezelt üzleti és családi megoldás számára a maximális biztonság érdekében. Az eszköz, amely tartalmazza ezt a funkciót, olvassa el a Kaspersky Anti-Virus áttekintését.

A Sophosnak még több értéke lenne fogyasztói termékként, még néhány funkcióval. Néhány személyazonosság-lopás elleni védelem jól illeszkedne a bankvédelemhez, és a csomag elé helyezné.

Szülői felügyelet

A Sophos Home másik kiemelkedő tulajdonsága a szülői (vagy üzleti) irányítás. Ezek lehetővé teszik a fiók tulajdonosának, hogy online bármit blokkoljon, a nem megfelelő tartalomtól a sporthoz kapcsolódó weboldalakig. Ezeket a blokkolt webhelyeket ezután bejelentkezik a web irányítópultjára.

Sophos-blockedsite

Az internetes szűrés beállításai logikusak és egyértelműek, de azt találtuk, hogy ez nem működött jól minden böngészőben. A Firefox és az Internet Explorer jól működtek, de a Google Chrome szinte minden szülői blokkon túljutott probléma nélkül.

Ezenkívül a szűrt webhelyek nem mindig voltak azok, amire számítottunk. A „vásárlás” szűrő például nem blokkolta az Amazonot vagy az eBay-t, de blokkolta az Etsyt.

Sophos-parentalblock

Ez a szolgáltatás nem túl gyakori, ám nagy örömére szolgál egy család vagy egy csapatvezető számára, ha vírusölőt telepít sok különböző eszközre. Ha még egy szoftvert kínál, amely ezeket a vezérlőket kínálja, olvassa el a McAfee Total Protection áttekintését.

A Sophos szolgáltatások áttekintése

Sophos Home logóhome.sophos.com

500 havonta kezdődik minden hónapban

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

Nem gyakori, hogy egy ingyenes vírusvédelmi szintre eszközkorlátozás vonatkozik. A Sophos Home számára azonban ennek van értelme. Minden eszközt egyetlen műszerfalról kezelnek, tehát egyidejűleg több eszköz kezelése fontos feladat. A Sophos Home Premium megfizethető költségével azonban a leginkább értelme a fizetett változat kifizetése.

Mivel a Sophos Home Premium távoli kezelési eszköz és védelem az üzleti vállalkozások és a családok számára, nagyszerű feladat. Egyes versenytársak, például az Avast, sokkal inkább a csúcsminőséggel fogják elviselni Önt (nézzük meg az Avast Pro áttekintésünket, hogy megéri-e a pénz?).

A Sophos Home Free-nek szintén hiányzik a legtöbb szolgáltatás, amelyet a Home Premium réteggel kínálnak. A rosszindulatú programok – például a PUA-k vagy a potenciálisan nem kívánt alkalmazások – elleni védelem a fizetett verzióra korlátozódik. Ez a rosszindulatú programok elleni védelem szükséges egy szilárd vírusvédelemhez.

A lényeg az, hogy a Sophos Home Free-nek túl sok funkciója van ahhoz, hogy megéri. Ha olcsóbb védelemre van szüksége, jobb ötlet a legjobb ingyenes víruskereső listánk közül választás. Ha azonban szülői felügyeletre vagy a szkennelések távolról történő kezelésének lehetőségére van szüksége, a Sophos Home Premium nagyon megfizethető, és rendelkezik azzal, amire szüksége van.

Felhasználóbarátság

Noha a Sophos Home asztali alkalmazást nem valóban azt jelenti, hogy valódi kezelésre használjuk, a Sophos telepítése és működtetése egyáltalán nem jelent problémát. A beállítások egyszerűsége a karbantartáshoz kellemes lehet, ám súlyos malware fertőzések esetén katasztrofális.

A Sophos Home telepítése nagyon egyszerű volt. Nem volt szükség fiókokra, és a Sophos Home Premium és az ingyenes letöltéshez mutató linkek feltűnőek voltak a webhelyen. Az alkalmazás azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a szkennelést azonnal telepítse a telepítés után, anélkül, hogy a szkennelést elutasíthatta volna, csak annyiban, hogy megszakítsa azt, ha már elindult..

Sophos-scan

Ez nem egy nagyon nagy kérdés, de kissé idegesítő volt. Inkább azt választjuk meg, hogy mikor végezzük el a vizsgálatot.

A Sophos Home telepítése után azonnal rájön, hogy az asztali alkalmazás szinte teljesen értelmetlen. Minden menüpont, kivéve a „súgót”, valójában hivatkozás erre a beállításra a webhelyen. 

Mint fentebb említettük, ennek oka az, hogy a Sophos elvárja, hogy ezeket a programokat távolról vezéreljék. Végfelhasználóként azonban zavaró és lassú. A Sophosnak képesnek kell lennie arra, hogy valós időben összekapcsolja a webes felületet az asztali alkalmazásaival.

Sophos-műszerfal

Ennek ellenére a webhely felülete nagyon intuitív és egyszerű navigálni. Az egyes eszközök fő állapotlapja áttekintést nyújt a vírusvédelem jelenlegi szintjéről és a Sophos által az eszközön felvett legfrissebb tevékenységekről.

Ez magában foglalhatja az elindított szkenneléseket, a szkennelések törlését, a szülői figyelmeztetések megkerülését és a blokkolt webhelyek elérésének megkísérlését. Ez nagyszerű információforrás, ha nincs hozzáférése a kérdéses számítógéphez.

Sophos-figyelmeztetés

A beállítások egyike sem túl bonyolult. Legtöbbjük be- és kikapcsolható kapcsolók, további lehetőségek nélkül. Még a speciális beállítások bizonyos lehetőségeknél is csak néhány kapcsoló volt.

Sophos-beállítások

Az egyes beállításoknak van egy kis magyarázata, ám ezek nem mélyülnek részletesebben. Példaként arra, hogy a tesztszámítógépen megdöbbentő volt, hogy felfedezzük, hogy a billentyűzet véletlenszerű betűket és számokat ad ki a beírt szöveg helyett. 

Felfedeztük azonban, hogy ez része a keylogger védelemnek a „biztonságos online bankolás” alatt. A beállítás egyáltalán nem magyarázza meg, hogy miként védi meg a billentyűzetlogároktól, ezért nehéz volt megállapítani, hogy egyáltalán Sophos okozta-e ezt..

Beolvasási beállítások

A Sophos a szkennelési lehetőségeivel valóban mindenki számára elérhetővé teszi az egyszerű, mindenkinek megfelelő hozzáállást. Csak a „szkennelés” ellenőrzi a számítógép egyes részeit, valószínűleg azok a részek, amelyeket más víruskereső programok fedeznének egy „gyors vizsgálat során”.

Van egy rejtett lehetőség az egyes lemezek szkennelésére, de erre a program dokumentációjában egyáltalán nem vonatkozik. Az egyes mappák jobb egérgombbal történő kattintásával lehetősége van arra, hogy beolvassa a Sophos Home alkalmazással. Nincs értelme, hogy ezt a funkciót elrejtse a helyi menü.

Szerencsére az egyszeri szkennelés befejezése nem tart sokáig, és a számítógépén sem túl nehéz. A vizsgálat csak a 10% -os CPU-felhasználást 35–40% -ra növelte. Ez észrevehető, de egyáltalán nem használható.

Csak néhány percet vett igénybe, ami elfogadható sebesség a gyors vizsgálathoz, és észlelte a nyomkövető sütiket a megtalált rosszindulatú programok tetején..

Védelem

A Sophos Homenak szinte semmi szigorú teszteléséről nem kell beszélnie. Mi magunkkal végigvittük az ütemét, és a saját tesztjeinken is elég jól sikerült, mindaddig, amíg a megfelelő tesztelő böngészőt használtuk. A laboratóriumi tesztek azonban az igazi aranyszabvány, tehát attól van szó, hogy ilyen elavultak. .

A legutóbbi teszt, amelyet találtunk, az AV-Test 2017. decemberi jelentése volt. A Sophos Home hitellel minden tesztet könnyen elvégezett. 100% -ban blokkolta az elterjedt rosszindulatú programokat, és egyáltalán nem volt hamis pozitív. 

Ezen túlmenően a Sophos segítségével a gyakran használt alkalmazások letöltése sokkal gyorsabb volt, mint az iparágban. Míg az alkalmazások letöltése során a leggyakoribb rosszindulatú programok elleni védelmi programok 14 százalékkal lelassították a tesztelő számítógépet, a Sophos pedig egy százalékkal lelassította. A fájlok másolásakor nyolc százalékos lelassulása megegyezett az ipari átlaggal.

Azonban a Sophos nem teljesítette olyan jól a 2016. novemberi valós védelmi tesztet az AV-Comparatives segítségével. Noha a fenyegetések 96,2 százalékát blokkolta, valójában a tesztelt antivírus programok alsó harmadában hajtotta végre. Ez messze elmaradt a népszerű juggernauts-tól, mint például a Bitdefender (olvassa el a Bitdefender áttekintésünket).

A Sophos elsősorban elmaradt a kompromisszumértékektől. Noha a hamis pozitív eredményei elfogadhatóan alacsonyak voltak, sokkal több rosszindulatú program áldozata lett, mint az egyidejűleg tesztelt programok legtöbbje. Különösen sápadt az F-Secure-hoz képest (további információkért nézze meg az F-Secure áttekintésünket).

MRG tanúsítás

A Sophos Home beállításainál láthatja, hogy az „MRG Effitas által hitelesített” banki védelmét meghaladja. Ez meglehetősen nagy dolog az antivírus programok között; a programok kb. egyharmada elmulasztja ezt a tanúsítást, és ez egy érdeme, amit érdemes meríteni.

Sophos-onlinebanking

Sajnos, miután kapcsolatba léptünk a Sophossal, rájöttünk, hogy valójában nem igazolták ki az MRG Effitas online banki tanúsításán keresztül. Ehelyett az MRG Effitas 2018 februárjában értékelte a Sophos Intercept X szolgáltatást. A Sophos Home ezt a szolgáltatást használja, így a végpontvédelem pozitív eredménye pozitív eredményeket mutat az antivírus számára.. 

Amikor megkérdeztük Sophos-tól a tanúsítást, azt mondták nekünk, hogy eltávolítják weboldalukról, mivel „nem a legfrissebb”. Kutatásaink szerint azonban egyetlen ponton sem volt tanúsítás, ezért örülünk, hogy látják, hogy frissítik a webhelyüket, hogy eltávolítsák ezt a bizonyosságot..

Az igazságosság kedvéért az MRG Effitas értékelésében a Sophos csaknem 100% -ban blokkolta a rosszindulatú programokat, és nagyon kevés hamis pozitív volt, ám ebben a kategóriában túlteljesítették az olyan erős versenyzők, mint a Trend Micro (olvassa el a Trend Micro Antivirus + áttekintést). Lenyűgöző eredmény, de nem pontosan banki igazolás.

Gyakorlati tesztelés

A gyakorlati tesztelésünk kissé jobb lett a Sophos Home számára. Először az Anti-Malware Testing Standards Organisation (AMTSO) tesztelési csomagján futtattuk. Az egyetlen teszt, amely sikertelen volt, az adathalász-teszt, amelynek van értelme, mert nem nyújt adathalászat elleni védelmet (megtudhatja, mi az adathalászat és miért van szüksége védelemre tőle).

Érdekes módon nem blokkolta az összes rosszindulatú programot ugyanúgy. A Sophos részben a „hírnév pontszámon” működik, ami azt jelenti, hogy egy alacsonyabb hírnévvel bíró fájl vagy URL olyan figyelmeztetést jelenít meg, amely azt javasolja, hogy a felhasználó ne töltse le azt. 

Bár a fájlok többségét egyenesen blokkolták, néhányuk egyszerűen azt javasolta, hogy ne folytassuk az alacsony hírnév pontszáma miatt.

Sophost is futtattuk a WICAR internetes kihasználtsági tesztjein keresztül. Ezeket a teszteket néhány általános webalkalmazás futtatásához tervezték a böngészőben, és teszteljék, hogy a rosszindulatú programok elleni védelem elég erős-e ahhoz, hogy blokkolja azokat.

Az eredmények itt teljesen függtek attól, hogy melyik böngészőt használtuk. A Google Chrome-ban a Sophos a 13 rosszindulatú URL-ből csak kettőt blokkolt. Az Internet Explorer böngészőn blokkolta a 10-et. Ugyanakkor meglehetősen gyakori, hogy nem blokkolja az összes webes kihasználást. Példaként egy antivírusra, amely mind a 13-at teljesítette, olvassa el az ESET NOD32 áttekintést.

Noha a Sophos Home sikeres eredményeket kapott a laboratóriumi tesztekben, amelyekben részt vett, ők kissé túl öregek ahhoz, hogy megbízhatóak legyenek. A gyakorlati teszteink azonban szilárdak, ami azt jelzi, hogy a Sophos meglehetősen megbízható védelem. Ha olyan víruskeresőt keres, amely megvédi a legtöbb rosszindulatú szoftvertől, akkor nézd meg a legbiztonságosabb víruskereső.

Támogatás

A fizetett és az ingyenes felhasználók közötti különbség feltűnő, ha a Sophos Home ügyfélszolgálatát illeti. Noha az ingyenes felhasználók csak az előre írt tudásbázishoz férhetnek hozzá, a fizetett felhasználók élvezhetik az e-maileket és az élő csevegési szolgáltatásokat. Ugyanakkor még ezek a szolgáltatások sem éjjel-nappal működnek.

Sophos-támogatás

A Sophos Home Free felhasználóként csak a tudásbázishoz férhet hozzá. Ezt a problémát súlyosbítja az a tény, hogy a cikkek egyáltalán nem fedik le a felhasználói élményt. Ehelyett elsősorban a telepítésre és a konfigurációra összpontosítanak, és nagyon kevés kérdésre válaszolnak a programmal, annak működésével és milyen funkcióival kapcsolatban.

Ha fizető tag, akkor belép a jegyalapú e-mail támogatásba és az élő csevegéshez 8 órától este 8 óráig. EST. Bár az ügyfélszolgálat nem napi 24 órában működik, viszonylag gyors és pontos volt, amikor kérdéseire válaszoltunk. Jegyet küldtünk munkaidőn kívül, hogy kipróbáljuk, meddig tart a válasz. A jegyet délután 9 órakor küldték be. a következő nap délben válaszolták meg.

A hagyományos támogatási csatornákon kívül a Sophos aktívan Twitter-fiókot is üzemeltet. Ez egy kis terhet jelent az ingyenes felhasználók számára a tudásbázisból. Ugyanakkor nem áll ki a királyok támogatására, mint például a Panda Security (olvassa el a Panda Security áttekintést).

Az ítélet

A Sophos Home valóban olyan víruskereső, amelyre szükség van, vagy nem. Ha egyetlen számítógéppel rendelkezik védelemre, és nincs szüksége a távoli kezelési funkcióra, számtalan más víruskereső program van egy robusztusabb szolgáltatáskészlettel, amely lehetőséget kínál arra, hogy biztonságosan töröljön egy fájlt örökre, vagy kezelje az összes jelszavát egyszerre..

Ha azonban olyan szolgáltatásra van szüksége, amely lehetővé teszi számos eszköz kezelését, a Sophos Home egyike azon kevés fogyasztóvédelmi víruskereső programoknak, amelyek ezt kínálják. A versenytársakhoz viszonyítva nagyon alacsony árcédulával nagyszerű választás, ha ki tudja használni a szoftver ezen aspektusait.

Ami a tiszta biztonságot illeti, a Sophos Home védelme hiányzik a versenytársakhoz, például a Webroothoz képest (további információkért olvassa el a Webroot SecureAnywhere áttekintést). Aggasztó az a tény, hogy nem vett részt legutóbbi laboratóriumi tesztekben, és az a döntése, hogy MRG Effitas banki igazolást igényel, amikor még nem rendelkezik, nagyon aggasztó.

Ügyfélszolgálata sokat kíván a fogyasztói termékek számára is, amelyeket éjjel-nappal használnak, nem csak munkaidőben. Ez különösen igaz akkor, ha ingyenes felhasználó vagy, mivel szinte teljes egészében a közösségi média támogatására támaszkodik.

Mit gondolsz a Sophos Home-ról? Ez a megoldás az antivírus igényeinek? Tudassa velünk a megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me