A Panda biztonsági áttekintése – frissítve 2020-ban

Panda biztonsági áttekintés: A Panda Dome Review kiértékelése

A Panda Security Suite egy jól ismert ingyenes víruskereső eszköz. Ebben a Panda-beszámolóban egy pillantást vetünk erre a Panda-kupolára, és eldöntjük, vajon jó-e. Kissé elrontjuk eredményeinket, és azt mondjuk, hogy bár az ingyenes terv jó, nem javasoljuk, hogy fizessen érte.


legjobb antivírus-vélemény

A Panda Security, vagy pontosabban a Panda Dome egy olyan szolgáltatáscsomaggal ellátott víruskereső, amely nem igazán tud versenyezni a legjobb víruskereső szoftverek listáján. Magas árat is kap, amelyet nehéz lenyelni, a rossz felhasználói élmény miatt.

Ebben a Panda Security áttekintésben megvitatjuk a felületet és annak hatását az általános élményre. A döntés meghozatala előtt megvizsgáljuk a szolgáltatásokat, az árakat, a felhasználóbarát felhasználást, a védelmet és a támogatást.

Szeretjük a Panda szolgáltatásainak szintjét és támogatási lehetőségeit, de nem az árát, sem az interfészét. Többet fizet, mint amennyit más védelmi csomagokért fizetne az olyan szolgáltatásokért, amelyek nem hatnak le. A laboratóriumi eredmények és a nagylelkű ingyenes opció elegendő lehet a feliratkozás indoklásához.

panda biztonsági felület

panda biztonsági vizsgálat beállításai

panda biztonsági jelszókezelő

panda biztonsági vpn

panda biztonsági pc tisztítás

Előző

Következő

Alternatívák a Panda biztonsági áttekintéséhez: A Panda Dome értékelése

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Ha funkciókat szeretne, akkor a Panda fedezte magát, mindaddig, amíg Ön prémiumot fizet. Ahogy a következő szakaszban tárgyaljuk, a Panda drága, de elég sűrű szolgáltatással rendelkezik, amely igazolja az árat.

Minden terv a Panda Smart Shopping programmal érkezik. A Chrome kiterjesztése egy ismerős antivírus funkciót hajt végre, védve téve a csaló oldalak és az adathalász rendszerek ellen, de megmutatja az Ön által vásárolt termékekre vonatkozó ajánlatokat, kuponokat az interneten és ellenőrzött eBay-kereskedőket.

Van egy külön kiterjesztés, a Panda Safe Web néven. Meglepően sűrű szolgáltatás, amely egy nyomkövető blokkolót, hirdetésblokkolót és webhely állapotfigyelőt egy kiterjesztésbe csomagol. A lényeg az, hogy a Panda keresőmotorját kell használnia, amely csak egy új bőrű Yahoo. A keresőmotor letiltása és a kezdőlap módosítása szintén letiltja és eltávolítja a kiterjesztést.

Panda Biztonságos Web

Kár, mert szeretjük a Biztonságos Internetet. Sok olyan funkciót kínál, amelyek felgyorsítják böngészőik élményét, miközben biztonságban vannak. Nem szeretjük az antivírusokat, amelyek arra késztetik bennünket, hogy telepítsük keresőmotorunkat, így a Biztonságos Web sajnos ki fog maradni.

Az olyan segédprogramok, mint például egy iratmegsemmisítő, fájl titkosító és a PC hangolása, üdvözlendő kiegészítések. A hangolás megtisztíthatja a merevlemez-meghajtókat, felszabadítva a helyet az ideiglenes alkalmazási fájlok törlésével és az indító fájlok kezelésével. Ez azonban csak a teljes előfizetők számára érhető el, és nem szívesen költenek pénzt a Windows beépített funkcióira.

A iratosító azonban nagyon jó. A prémium antivírusok körében ez a jellemző, hogy törli az összes fájlt, amelyhez fájl kapcsolódik. Általában, amikor eltávolít egy fájlt, az adatok maradnak a merevlemezen mindaddig, amíg felül nem írják azokat, így lehetőség nyílik kriminalisztikai eszközök felhasználására a helyreállításhoz..

A Panda prémium szolgáltatásai

Azok, akik a komplett vagy a prémium magas árat fizetik, sok további funkcióval rendelkeznek. Az első egy jelszókezelő, vagy pontosabban a Password Depot 11 egy példánya, amelyet a Password Depot áttekintésünkben nem értékeltek jól..

Panda biztonsági jelszó depó

A nehezen használható felület miatt nem tudta elkészíteni a legjobb jelszókezelő listát. Szép beillesztés, de azt javasoljuk, hogy szerezzen be Dashlane-t (olvassa el a Dashlane-beszámolót).

A Panda magában foglal egy virtuális magánhálózatot is, amely szintén harmadik féltől származik. A Hotspot Shield a VPN szolgáltatást nyújtja. Aggódó adatvédelmi politikája rendelkezik, amely lehetővé teszi az IP-cím összegyűjtését és megosztását bármilyen kormányzati ügynökséggel, amely azt kéri. Nem tetszett nekünk a szolgáltatás más területei sem, amelyekről a Hotspot Shield áttekintésünkben olvashat.

Zavarosabb az, hogy a Hotspot Shield azt állítja, hogy nincs naplózási politikája. Azoknak a VPN-szolgáltatóknak, akik valóban nem vezetnek naplókat, feltétlenül nézze meg az ExpressVPN áttekintésünket.

A Panda-nak nincs hiánya a funkcióktól, de a benne szereplők nem jóak. Ezt a víruskeresőt leginkább a la carte-hez lehet elrendelni, átugorva a VPN-t és a jelszókezelőt az erősebb és felhasználóbarát lehetőségek biztosítása érdekében..

A Panda biztonsági funkcióinak áttekintése

A Panda biztonsági áttekintése: A Panda Dome logó értékelésewww.pandasecurity.com

Kezdődik: $ 294 / hónapMinden terv

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A Panda árképzési megközelítése különbözik más antivírusoktól. Ahelyett, hogy többet fizetne a támogatott operációs rendszerek és az eszközök sokaságáért, az összes terv támogatja a Windowsot, a MacOS-ot és az Androidot, és támogatást nyújt egytől korlátlan eszközhöz.

Ennek ellenére a megszerzett szolgáltatásokhoz az árak jóak. Az Essential alapvető védelmet nyújt antivírusokkal, tűzfalakkal és biztonságos böngészéssel, ugyanolyan áron, mint a Norton Basic (olvassa el a Norton Security áttekintését). A Panda sokkal sokoldalúbb választás, mivel az Android és a MacOS támogatásával jár.

Az Advanced további funkciókkal rendelkezik a ransomware védelem és a szülői felügyelet formájában. Szeretjük a ransomware védelmet, de a több eszközön fizetett prémiumért a szülői felügyeletnek nincs sok értelme.

A teljes az édes folt. Öt eszköz támogatása továbbra is 100 dollár alatt van, és az Advanced szolgáltatásaival, valamint a jelszókezelővel és az eszköz hangolásával jár. Drága, de rendelkezik minden olyan funkcióval, amelyet elvárhatunk egy „teljes” víruskeresőtől.

A prémium éppen ez: prémium. Sokkal többet fizet az extrákért, ide értve a VPN-t, a felhőtárolást és a prémium támogatást. Drágább, mint a McAfee Total Protection (olvassa el a McAfee Total Protection ismertetőt), de több funkcióval is rendelkezik. Összességében azt javasoljuk, hogy ellenőrizze a legjobb VPN és a legjobb felhőtároló szolgáltatóinkat, hogy összeállítson egy védelmi tervet.

A Panda ára elérhető havonta, kötelezettségvállalás nélkül. Ahogy az várható lenne, az éves kamatlábak nagyobb kedvezménnyel rendelkeznek, de tetszik, hogy a Panda sok más antivírussal ellentétben lehetőséget ad Önnek arra, hogy fizet, ahogy megy..

Az egy eszköz ára már magas, így a több eszköz terve sokkal drágább, mint a verseny. A Panda a funkciókba csomagolja a díjat, de ez nem erősíti meg a nagy számlát.

A Panda ingyenes antivírusokat kínál a Windows és az Android számára, amelyek megkönnyebbülnek az áraktól. Például megvásárolhat egyfelhasználói tervet az asztalához, és továbbra is védhet mobilkészülékét egy ingyenes csomag használatával.

Ezt ajánljuk Panda-nak. Jó mindkét szélsőséges esetben, akár egyetlen felhasználónak, akár pár eszközzel, vagy egy nagy család számára, amelynek mindent meg kell védenie. Vannak olcsóbb lehetőségek is.

Felhasználóbarátság

A Panda Security egy könnyű csomag, a Webroot szintjén, csak 2 MB telepítővel
(olvassa el a Webroot SecureAnywhere áttekintést). A telepítési idő is gyors volt, mivel az egész folyamat kevesebb, mint egy perc alatt befejeződött.

Ha nem akarja, hogy Panda zavarja a kezdőlapját és a keresőmotor beállításait, akkor mindenképpen törölje a jelölőnégyzetet az alkalmazás telepítése előtt.

A Panda Security telepítési beállításai

A telepítés befejezése után a Panda teljes ellenőrzést végez, beállítva a rendszer alapvonalát. A szkennelés a háttérben fut, és amiről tudjuk, lassabb, mint egy normál szkennelés. Feltételezzük, hogy ez könnyű ellenőrzés, így továbbra is használhatja gépeit. További vizsgálatok elvégezhetők az interfész alján lévő nagyító ikonnal.

A Panda biztonsági szkennelési beállításai

Három szkennelési mód létezik: teljes, egyedi és az, amit a Panda „kritikus területeknek” hív. Az utolsó olyan, mint egy gyors átkutatás, memórián keresztül történő futtatás, folyamatok futtatása, sütik stb., Az aktív vírusok keresésére a számítógépen.

A szkenneléshez sem szükséges sok erőforrás. Mint minden antivírus esetén, a meghajtó használatát is rögzítjük, de a CPU kihasználtságának csak 5-7% -os növekedését észleltük alapjárattal.

A szkennelésen kívül a dolgok rendetlenségbe kerülnek. A Panda sűrű felülettel rendelkezik, amely megtévesztően egyszerű, amikor először tölti be. A főképernyőn megjelenik a beolvasott fájlok száma, az állapota és az öt ikon. Alul található egy idegesítő hír eszköztár is, amelyet a Panda lehetővé teszi a beállítások kikapcsolásához.

Amikor ezt megpróbáltuk, az eszköztár megmaradt.

Lefelé görgetve további ikonok jelennek meg – 23 a prémium biztonságon. Mindegyik ikon a víruskereső csomag különféle összetevőit képviseli, mindezt a fájlkezelőtől a jelszókezelőig. Vannak más segédprogram-ikonok, például a támogatás és a termékek is.

Panda biztonsági felület

Az utolsó két beállítás eléréséhez kattintson a felhasználói felület bal felső sarkában lévő három kötőjel ikonra. Ez a menü az antivírusok ismeretlenebb vezérlési területe, ahol kezeli az eszközöket, termékeit és beállításait.

Panda biztonsági menü

Nem szeretjük a kettő összekeveredését. Ha eszközeinek beállítási menüje a bal oldali menüben található, akkor nem kell ikonnak lennie. Az asztali és a böngésző közötti felület felbontása megszünteti az alkalmazás terhelését, és tisztább általános élményt eredményez.

Az eredmény egy összetett felület, amely túl erőteljesen próbál modern megjelenni. Nagyon sok hatalom van ott, de nem érthető meg annak képessége. Ráadásul az interfész minden opció miatt lecsúszik a feltérképezéshez. A görgetés szaggatott, és az érzékeny funkciók a kattintások mögött reagálnak.

De ez nem teszi a Pandat törve. A felület továbbra is működik, és abban is jól működik. Mindaddig, amíg át nem halad a szélsőséges teljesítmény- és tanulási görbén, megtalálja a piacon az egyik legsűrűbb antivírus interfészt..

Védelem

Gyakorlati teszteket és laboratóriumi eredményeket használunk az antivírusok teljesítményének felmérésére. Személyes tesztelésünk bevált antivírus tesztelő eszközöket használ, nem a vadon belüli mintákat, így nagyobb hangsúlyt fektetünk a laboratóriumi eredményekre, amikor pontszámot készítünk.

Az Anti-Malware Standards Organisation által az asztali antivírusokhoz tartozó szolgáltatás beállításának ellenőrzése volt az első tesztek, amelyeket elvégeztünk. A Panda blokkolta az összes fájl letöltését, de nem a letöltött fájlok létrehozását. Összességében a Chrome és az Internet Explorer beépített védelme hatékonyabbnak tűnt ezekben a tesztekben.

A Panda Security Toolbar telepítése után újra elvégeztük az Internet Explorer teszteit. A védelem javult, de a teljesítmény vállat vont. A böngésző lecsúszott a feltérképezéshez, amikor az eszköztár engedélyezve volt, amelyet az AV-Test a legújabb értékelésében is észrevett.

Wicar furcsa eredményeket kapott. A Panda nem blokkolta a 13 teszt egyikét sem, de egyik sem volt sikeres. Ha egy teszt sikeres, a böngésző bezárul, és a calc.exe megnyílik a Windows rendszeren. Ez nem történt meg, hanem egy üres weboldal nyílt meg.

Ez azt jelenti, hogy egy adott kihasználás sebezhetőségének kiváltója nem volt elég specifikus ahhoz, hogy az antivírus észlelhesse. Egy üres ablak általában azt jelzi, hogy a kizsákmányolást nem észlelték vagy megakadályozták, bár nem történt rosszindulatú fájl a tesztgépünkbe.

A furcsa teljesítmény ellenére a laboratóriumokba fogunk támaszkodni, és azt mondjuk, hogy Panda sikeres volt a tesztelésünkben. A feltöltött oldalak és a fájlok lettek letöltve, de valójában semmi nem tette elérhetővé a gépen.

Az AV-Test Panda legutóbbi értékelése 2017. december volt. 100 százalékos hatékonyságot mutatott a nulla napos malware és a vadonban felfedezett rosszindulatú programok ellen abban a hónapban. Az iparág átlaga abban az időben 99,5 százalék volt, ami Panda-ot egy fokkal magasabbra helyezte.

A lehetséges 18 pontból 15,5-et szerzett a gép lelassulása miatt. Az AV-Test a népszerű alkalmazások elindításakor 51% -kal csökkentette a teljesítményét, szemben az ipari átlag 16% -ával. Még rosszabb, hogy a gyakran használt alkalmazások telepítésekor 77% -os teljesítményt ért el.

Különös az AV-Test megállapításaival kapcsolatban, hogy jelentős különbség van a szokásos és a csúcskategóriás PC között. A fájlok másolása például 8% -kal lelassult egy normál eszköznél, és 55% -uk lelassul egy high-end esetén..

Az AV-Test többször fut a teljesítményszámon, hibás eredményeket hozva. Nem tudjuk, miért van ilyen különbség két, ugyanazt a feladatot végrehajtó rendszer között, de bízunk benne az AV-Test eredményeivel.

Az AV-Comparatives megbocsátóbb volt, és a Panda számára a teljesítmény szempontjából a második legmagasabb fokozatot adta. A védelmi tesztek szintén jók voltak, blokkolva a minták 98,7 százalékát. Összességében a három csillag közül kettő kapott.

Ugyanakkor a Panda az AV-Comparatives tesztelése során csúszott. 2018. május és 2014. november védettségi szintje 95% alatt volt, ami azt jelenti, hogy az antivírus az adott hónapban nem sikerült..

Az MRG Effitas biztonságosnak találta Pandat. A 2018 első negyedévi tesztelés során 2. szintű tanúsítvánnyal részesült, amely a fenyegetések legalább 98 százalékát blokkolja. A Webroot ezen a tanúsítvánnyal is tovább esett, amikor a Trend Micro Maximum (olvassa el a Trend Micro Antivirus + biztonsági áttekintésünket) sikertelen volt.

Összességében a védelem jó, de nem jó. A Panda védelmi aránya folyamatosan 95 és 99 százalék között van, ám ezt gyengíti a csúcskategóriás hardver gyenge teljesítménye. Ha a biztonság fókuszában van, akkor a Bitdefender használatát javasoljuk (olvassa el a Bitdefender Antivirus áttekintését).

Támogatás

A Panda mindenféle támogatási lehetőséget elérhet, amelyet egy víruskeresőtől kérhetünk. Telefonos, élő csevegő és e-mail kapcsolatokat kap, fórummal és tudásbázissal együtt. Mindezen területek megtalálása azonban nehézség.

A támogatási főoldalon megtalálhatók a szokásos és prémium telefonos támogatási számok, valamint egy linket az e-mail űrlaphoz. Lefelé görgetve meg fogja találni a tudásbázist, amely termékenként fel van bontva.

A Panda biztonsági támogatási oldala

Az oldal alján lebegő sáv gyors linkeket mutat az élő csevegéshez, a fórumhoz és a Twitter támogatási oldalához. Elég könnyű megtalálni ezeket a lehetőségeket, de nem tudjuk kitalálni, miért akarja a Panda ezeket elválasztani. Logikusabb az élő csevegés a telefonos és az e-mail támogatás mellé helyezése, és ez segítené a támogatási oldalt kevésbé zsúfoltságának.

A dolgok javulnak, ha megtalálta azt, amit keres. A tudásbázissal kapcsolatos cikkek részletesek és képernyőképeket tartalmaznak. A Panda minden termékhez kapcsolódó cikkeket kategóriánként felosztott, így a navigáció a tudásbázison egyszerű.

Panda biztonsági tudásbázis

A fórum is könnyen átjutható. A megjelenés keltezett, de a Panda téma szerint bontja fel a témákat, így gyorsan megtalálnia kell azt, amit keres. A fórumok ugyanakkor nem annyira aktívak, mivel a legaktívabb téma a Panda Free.

Panda biztonsági fórum

A Panda azt várja, hogy az e-mailekre 24 órán belül válaszoljon, és amikor elérkeztünk, egy nap alatt, mint ígértük, visszaérkezett hozzánk. Az élő csevegés pontokon is elérhető, de a Panda nem egyértelmű a működési időben.

A telefonos támogatás hétfőtől péntekig reggel 9-től 18-ig tart. a helyi időzónában. A napi 24 órás támogatás érdekében a cég prémium csomagot kínál. 5,88 USD, feltéve, hogy egy évre előre fizet, és gépi diagnosztikával és víruseltávolítással jár.

Szeretjük a tudásbázist és a kapcsolattartás több formáját, de a fórum felhasználhat munkát. Használható, de nem aktív, azaz valószínűtlen, hogy szilárd támogatást fog találni.

Az ítélet

A Panda Security egy drága antivírus, melyhez az árcédulához illeszkedő szolgáltatáskészlet tartozik. Ez a glitz azonban nem tartalmaz anyagot, egy közepes VPN és jelszókezelő szolgáltatással. Ugyanez vonatkozik a felületre, amely nyomás hatására megbotlik.

E hiányosságok ellenére a Panda a piacon az egyik legbiztonságosabb vírusölőnek minősül. Amíg megismerheti a nehézkes felhasználói élményt és az árat, védve leszel.

A Panda egy hónapos ingyenes próbaverziót kínál, amelyet javasolunk, hogy töltsön le és tesztelje magát. Nagyon sok tapasztalat a személyes preferencia alapján. 

Tudassa velünk, ha az alábbi megjegyzésekben használta-e a Panda Security szolgáltatást, és mint mindig, köszönjük, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map