A Comodo Internet Security Suite áttekintése – Frissítve 2020

A Comodo Internet Security Suite áttekintése

Annak ellenére, hogy kissé válogatott a böngésző választásán és a DNS-beállításokon, a Comodo Internet Security Suite egyébként nagyszerű antivírus eszköz, amely lehetővé teszi az alapos és viszonylag gyors beolvasást kedvező áron. A részletekért olvassa el a teljes Comodo-áttekintést.


legjobb antivírus-vélemény

A Comodo Internet Security egy biztonsági szoftver otthoni és üzleti felhasználók számára Windows, macOS és Linux rendszereken. A vállalati verzió Android támogatást is kínál. Lehet, hogy nem az egyik legjobb víruskereső szoftver szolgáltató, de versenyző.

Van néhány furcsa. Gondolkodó lehet az alapértelmezett böngésző és a DNS-beállítások megváltoztatásában, de ha ezen túljut, jó csomag egy ingyenes verzióval, amely a legtöbbnél jobb. Ez egyike azon kevés víruskereső csomagoknak is, amelyek Linuxon futnak.

Ebben a Comodo Internet Security áttekintésben megvitatjuk a szolgáltatásokat, az árakat, a felhasználóbarátságot, a védelmet és a támogatást. Emellett tesztelésnek vetjük alá, laboratóriumi eredmények és gyakorlati tapasztalatok felhasználásával, hogy értékeljük a teljesítményét, mielőtt ítéletünket közzétennénk..

erősségek & Hiányosságok

A Comodo Internet Security Suite alternatívái

Jellemzők

Az ingyenes víruskeresés érdekében a Comodo Internet Security lenyűgöző funkciókkal rendelkezik. Nem rendelkezik jelszókezelővel vagy védelemmel a webkamera vagy a mikrofon számára (olvassa el a webkamera rögzítésének útmutatóját), de egy teljes biztonsági csomag. Kap egy tűzfalat, ransomware védelmet, anti-rootkit szoftvert, biztonságos vásárlást online banki szolgáltatásokhoz és egy Valkyrie nevű homokozó technológiát a gyanús fájlok izolálására és ellenőrzésére..

Comodo-02-advanced-beállítás-first-képernyő

A „Biztonságos vásárlás” egy külön alkalmazás az asztalon, amely biztonságos környezetet teremt az online banki és vásárlási lehetőségekhez, beleértve egy virtuális billentyűzetet a keyloggerek legyőzéséhez. Ha a biztonság a prioritás, akkor a Comodo Internet Security lehet a szoftver az Ön számára.

Comodo-03-secure-vásárlás

A vírusvédelem és a rosszindulatú programok ellen védett, és néhány beállítás megváltoztatása után azt találtuk, hogy szinte mindentől az adathalászat kivételével védi a tesztgépet. Ennek a szerencsétlen hatása az is, hogy lelassítja a rendszert, amikor alkalmazásokat indít vagy népszerű weboldalakat nyit meg, ám a szolgáltatások listája ezt felel meg.

Az egyik jobb tulajdonság egy mentőlemez létrehozásának lehetősége, amely egy indítólemez-lemezkép, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a víruskeresés indítását megelőző környezetben. Ez egy vírus, spyware és rootkit tisztító.

Profil funkcióval is rendelkezik, de az alkalmazásban nincs megfelelően dokumentálva. A szolgáltatás használatával kapcsolatos összes információt a Comodo webhelyen kell meglátogatnia. Ez lehetővé teszi profilok létrehozását és szerkesztését a fájlok és webhelyek különböző beolvasási prioritásaival, a megfelelő négyzetek bejelölésével.

A Comodo Internet Security Suite szolgáltatásai

Comodo Internet Security Suite logówww.comodo.com

Kezdődik: $ 333 $ havi összes terve

Jellemzők

Jelszókezelő

Iratmegsemmisítő

Több operációs rendszer támogatása

Szülői felügyelet

Lemez tisztítás

VPN

profilok

Védelem

A Ransomware védelme

Webkamera védelme

Valós idejű monitorozás

Biztonságos böngésző

Töltse le a védelmet

Adathalász-védelem

Tűzfal

Operációs rendszer

ablakok

Mac operációs rendszer

Linux

Android

iOS

használhatóság

Asztali felhasználói felület

Mobilos alkalmazás

Böngésző-kiterjesztés

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video bemutató

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A Comodo Internet Security ingyenes verziója kedvezően hasonlít az AVG ingyenes verziójához. Valójában a Comodo Internet Security meghaladja azt egy tűzfal és biztonságos vásárlási szolgáltatás beépítésével. Tartalmaz egy homokozó funkciót is, amelyet a legtöbb antivírus nem használ, így ebben a tekintetben jó helyzetben van.

A Comodo Internet Security Pro nem tartalmazza az adathalászat elleni védelmet vagy a webkamera védelmét, amelyet az AVG fizetett verziója tesz, de mivel a három számítógép árának fele meghaladja, sokkal közelebb van, mint gondolnád. A Comodo által nyújtott 500 dolláros garanciát a legtöbb víruskereső szolgáltató nem nyújtja, tehát a középső szintű csomag szintén megjelenik a tetején.

Az AVG Ultimate csomag nyeri a díjat a legfelső rétegben, főleg a korlátlan eszközopció miatt, de a Comodo Internet Security Complete nem buktató. 50 GB-os online tárhelyet, valamint a „trust connect” WiFi biztonsági funkciót kínál. Az AVG-vel kapcsolatos további információkért olvassa el az AVG-áttekintésünket.

Felhasználóbarátság

Miután elmulasztott néhány kezdeti bosszúságot, a Comodo Internet Security barátságos és könnyen használható.

A letöltés és a telepítés egyszerű. Csak 12 percbe telt a telepítés a tesztgépen, majd további 10 perc alatt frissítettük a vírusleírásokat és futtathattuk a merevlemez gyors vizsgálatát..

Néhány meglepetés azonban volt. Alapértelmezés szerint a Yahoo beállítást választja kezdőlapnak, új fülnek és alapértelmezett motornak, hacsak nem törli a négyzetet. Egy másik telepítési képernyőn meg akarja változtatni a DNS-szolgáltatót, és statisztikákat küld a számítógépről a Comodo-ra, tehát ne csak kattintson a telepítésre. Olvassa el, mit mond. Ez az egyik bosszúság, amelyet át kell menned.

Comodo-04 másodperces install-screen-yahoo

Számos esetben azt tapasztaltuk, hogy ez túl sok rendetlenséget okoz a képernyőn, eltakarva más ikonokat és az Ön által elvégzett dolgokat. A tesztgépen végzett teljesítmény is nagy eredményt kapott. Comodo lelassítja. Nem elég a rendszert megbénítani, hanem ahhoz, hogy észrevehető legyen. Az alkalmazások betöltése hosszabb ideig tart, mint az antivírus telepítése előtt.

Comodo-05-multiple-screen-rendetlenség

Ennek ellenére könnyen konfigurálható. A beállítások alatti képernyők jelölőnégyzetekből vagy legördülő menükből állnak. Könnyen navigálhatók, be- és kikapcsolhatók, de néhányuk kiszámíthatatlan eredményekkel rendelkezik. Az egyik a felület témájának megváltoztatásának lehetősége.

Vigyázzon a téma megváltoztatására, mert az nem csupán a színséma megváltoztatása. Megváltoztatja a felület elrendezését. Minden még mindig ott van, de már nem ugyanazon a helyen, arra kényszerítve, hogy újra vadásszon. A téma megváltoztatása nem felhasználóbarát szolgáltatás, és nem kap figyelmeztetést a viselkedésről.

Comodo-06-haladó-settings-téma

A Comodo Internet Security számos rendszer újraindítását is kényszeríti a frissítéskor. Az alapértelmezett viselkedés a frissítések automatikus telepítése, de ez arra ösztönzi a rendszert, hogy indítsa újra a rendszert, így a frissítések hatályba lépnek.

Vannak más antivírusok is, amelyek ezt nem teszik. Elolvashatja a Malwarebytes Antivirus áttekintést vagy a BullGuard Antivirus áttekintést néhány példa megtekintéséhez..

Ennek ellenére a Comodo Internet Security lehetőséget ad arra, hogy mondja ki, hogy ne ellenőrizze a frissítéseket, ha bizonyos kapcsolatokat használ, például amikor akkumulátorral működik, vagy a Windows automatikus karbantartása során.

Invazivitása kiterjed az összes napló alapértelmezett „névtelen” küldésére a Comodóra, amelyre ezután a Comodo adatvédelmi politikája vonatkozik. Az egyik szakasz kifejezetten azt mondja, hogy összegyűjti az Ön nevét és személyes adatait, a másik pedig azt állítja, hogy az információkat felhasználják a reklámozásban. Valószínűleg le kell tiltania ezt a funkciót, ha értékeli magánéletét.

Három konfiguráció létezik: „internetbiztonság”, „proaktív biztonság” és „tűzfalbiztonság”. Csak egy közülük lehet aktív egy időben, de a Comodo nem dokumentálja őket a szoftverben. Ehhez meg kell látogatnia az online súgófájlokat. A felület alján található egy kis súgó ikon, amely odavisz.

Comodo-07-help-ikon

Különböző típusú szkennelések hozzáadása, szerkesztése és eltávolítása egyszerűen jelölőnégyzetek bejelölése, majd a szkennelés be- vagy kikapcsolása. Azt is tudatja vele, mikor történt az utolsó ilyen típusú vizsgálat.

A tűzfal beállításai szintén egyszerűek, jelölőnégyzetekkel és legördülő menükkel az alkalmazási szabályok, a globális szabályok, a hálózati zónák, a portkészletek és még sok más beállításához. Mindez egyszerűen használható.

A Host Intrusion Protection System engedélyezésére szolgáló rosszindulatú programoknak számos olyan opciója van, amelyeket könnyű beállítani a jelölőnégyzetek sorával. Az online súgó jó, de szeretnénk további dokumentációt látni az ügyfélben lebegő szövegdobozok használatával, amikor az egérmutatót az információs ikon fölé viszi.

Védelem

Pártatlan harmadik féltől származó laboratóriumokat használunk az antivírusszoftverek által nyújtott védelem szintjének felmérésére. Az egyik az AV-Test. A Comodo Internet Security teszt eredménye érdekes.

A Comodo Internet Security 100 százalékos pontszámot ért el a nulla napos malware támadásokkal szemben, ideértve az internetes és e-mail támadásokat is. 100% -ot is elért, amikor a tesztelést megelőző négy hétben felfedezett széles körű malware-eket észleltek. Az összesített pontszámok 6-ból 6-ot értek el tökéletesen.

A teljesítés viszont találatot kapott, és a hatodikből 5-et keresett, mert lelassította a számítógépet, amikor népszerű weboldalakat és szabványos szoftvereket indított el. Az alkalmazások letöltése és telepítése lassabb volt, mint az ipari szabvány, mint a fájlmásolás.

Ez összhangban van a gyakorlati tesztelésünkkel. A szoftver indításakor vagy a fájlok lemezre másolásakor észrevehető lelassulást tapasztaltunk rendszerünkön.

A hamis figyelmeztetésekre vonatkozóan a Comodo Internet Security rosszindulatú programként hamis észleléseket regisztrált rosszindulatú programokként a rendszerkeresés során. Ezt is észrevettük. Amikor teljes tesztelést végeztünk egy tesztgépen, amely egy órát és 10 percet vett igénybe, azt jelentette, hogy a népszerű képmanipulációs program, a GIMP veszélyt jelent.

A GIMP segítségével képeket vágunk, szöveget adunk hozzájuk, megváltoztatjuk a színeket stb. Ez egy nagyszerű ingyenes szoftver, amely nem rosszindulatú program, ezért csalódás, ha a Comodo Internet Security ezt megjelölte. A beolvasás után ellenőrizze újra az eredményeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem jelöl-e meg legitim programot.

Egy másik harmadik féltől származó laboratórium, amelyet használunk, az AV-Comparatives, de miután megvizsgáltuk a 2004. februárjában nyert teszteredményeket, nem találtunk olyan rekordot, amelyben a Comodo Internet Security részt vett annak tesztelésében..

Az utolsó harmadik fél által ellenőrzött laboratórium az MRG Effitas volt, ám sem találtunk bizonyítékot arra, hogy a Comodo Internet Security tesztelték. Ebben az esetben úgy döntöttünk, hogy gyakorlati tesztet hajtunk végre.

Az elvégzett teljes rendszer vizsgálat során EICAR fájlokat talált a merevlemezen, amelyeket rosszindulatú programok tesztelésére használunk. E fájlok használatát az antivírus iparág általánosan elfogadta, mint az antivírus szoftver funkcionalitásának tesztelésére szolgáló szabványos módszert..

A vizsgálat befejezése után a Comodo Internet Security megkövetelte minket, hogy azonosítsunk minden fájlt, amelyet hozzá akarunk adni a megbízható fájlok listájához. Nem adott lehetőséget arra, hogy egy adott mappában lévő összes fájlt felvessünk a listába, ami sokkal könnyebb és felhasználóbarátabb lett volna, mintha egyszerre rá kellett kattintanunk..

Comodo-08-teljes rendszer scan kitöltött-opciók

Amikor elkezdtük az élő tesztelést az Anti-Malware Testing Standards Organisation webhelyének EICAR fájljaival, amelyet a házon belüli tesztelésünkhöz használunk, a Comodo Internet Security megóvott minket a rosszindulatú programok, a letöltött letöltések, a potenciálisan nem kívánt alkalmazások és a felhő letöltésétől. Ennek ellenére nem védett minket a teszt-adathalász oldalak ellen.

Amikor megpróbáltuk letölteni a fertőzött tömörített szoftvert, a Comodo Internet Security 11 tesztből 9-ben sikertelen volt. Felismerte az EICAR fájlokat, de nem észlelt fertőzéseket a legtöbb tömörített fájlban. A teszt eredményei megegyeztek az EICAR fájlokkal, függetlenül attól, hogy a Firefoxot vagy a Comodo Dragon-ot, az antivírushoz mellékelt webböngészőt használtuk-e.

A Comodo Internet Security lehetővé teszi olyan kiterjesztések hozzáadását, mint például .zip vagy .zipx, a fájltípusok listájához, amelyeket a letöltés során kicsomagol és szkennel. Miután hozzáadtuk ezeket a kiterjesztéseket a listához és megpróbáltuk újra letölteni a fertőzött tömörített fájlokat, elkaptuk őket.

Ennek a szolgáltatásnak a tesztelése során furcsaságot találtunk.

Ha kiterjesztést ad hozzá, természetes, hogy “* .zip” vagy “* .zipx” betűvel írja. Ne tedd a “.” ott, mert automatikusan hozzáad egy periódust, amikor elmenti. Befejezi a „* .. zip” -t, amely nem működik. Írja be „* zip” formátumban, és minden rendben lesz.

Összességében ezek a tesztek bizalmat nyújtanak számunkra, hogy a Comodo Internet Security segítségével védve lesz a legtöbb rosszindulatú program ellen, kivéve, ha tömörített fájlban található, amely nem szerepel a kizárások listájában. Nem nyújt védelmet az adathalászok ellen, ezért vegye figyelembe ezt. Összességében jó védelemmel rendelkezik, de jobb is lehet.

Támogatás

A telefonos támogatás csak a fizetett verziókhoz érhető el, ezért próbáltuk ki az élő csevegés támogatását. Ha rákattint a súgó ikonra a felületen, egy egyszerű csevegő képernyőre jut. Azt mondták nekünk, hogy „Mike” segített nekünk.

Egy egyszerű kérdést tettünk fel a felület témájának és színének megváltoztatásával kapcsolatban. Megkérdezték minket, hogy milyen operációs rendszert használunk (Windows 10), és miután megválaszoltuk, utasítottuk, hogy “Jobb egérgombbal kattintson az asztalon kattintson a tulajdonságokra”. Ez, valamint a kérdés és a válasz között eltelt idő, arra késztett minket, hogy azt hittük, hogy egy géppel beszélünk.

Amikor megpróbáltuk tisztázni a kérdést, a válaszok időben és hangon változtak, és arra késztettek minket, hogy azt gondoljuk, egy ember átvette. Nehéz volt ugyanakkor biztos lenni. Mindkét esetben nem voltunk lenyűgözve.

A Comodo online fórumot, valamint online súgót kínál. Tapasztalataink szerint a felhasználói fórumok elkerülhetők, tekintet nélkül arra, hogy a rendelkezésre álló kérdések és válaszok mennyire relevánsak sajátos igényeinknek.

Comodo-09-online-fórum

Újra megpróbáltunk választ találni a témák megváltoztatásával kapcsolatos kérdésünkre, és geeky válaszokat találtunk a személyes témák létrehozásával kapcsolatban, amelyek nem foglalkoztak közvetlenül ezzel..

Az online súgó opció, amely a felületen található ikonból érhető el, sokkal inkább segített, mint a csevegés vagy a fórum. A részletek szintje lenyűgöző. Ha kérdései vannak a Comodo Internet Security kapcsán, akkor ez valószínűleg a legjobb.

Az ítélet

A Comodo Internet Security lenyűgöző funkciókkal rendelkezik, ám az adathalászat elleni védelem érdekében biztonságos vásárlást folytatnánk. Átfogóan lenyűgözött minket.

Van egy jó ingyenes verzió a Comodo Internet Security Windows, MacOS és Linux rendszerekhez. Kiváló pontszámokat kapott az egy külső gyártó laboratóriumától, amely tesztelte, valamint a gyakorlati tesztelésünkből tisztességes eredményeket kaptunk. Van néhány csuklás, de ezek nem akadályozhatják meg abban, hogy komolyan fontolja meg.

Ez egy antivírus, amelyben magabiztosnak bizonyulhat. Letöltheti a Comodo Internet Security alkalmazást, és gond nélkül kipróbálhatja.

Mit gondolsz a Comodo Internet Security-ről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map