Vuoden 2020 parhaat pilvipelipalvelut: tulevaisuuden aalto

Pilvipelaaminen on yksi mielenkiintoisimmista innovaatioista viime vuosina. Ajatus pelata pelejä, jotka yleensä edellyttävät suuritehoista, kallista pelitietokonetta millä tahansa laitteella, on houkutteleva, vaikka se olisikin vähän unelma. Vaikka pilvipelien mainonta laskeutuu asioiden hyperboliseen puoleen, jotkut väitteet ovat totta. 


Tässä oppaassa aiomme tutkia parhaita pilvipalveluita, jotka täyttävät heidän antamansa lupaukset. Pilvipelejä koskevissa arvosteluissamme annettujen kriteerien avulla jäljitimme kunkin luokan kolme parasta palvelua. Puhumme siitä, miksi sijoitamme jokaisen palvelun niin korkealle, samoin kuin siitä, mitä etsimme kustakin luokasta, ennen yleisen voittajan julistamista. 

Jos haluat lyhyen vastauksen, Shadow on paras pilvipalvelupalvelu, joka tänään on saatavana, vaikka se voisi muuttua, kun Nvidia GeForce Now julkaistaan..

Napsauta eksklusiivista linkkiämme saadaksesi 10 $ alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi Shadowilla

Ennen kuin pääset miksi pidämme Shadowista ja GeForce Nyt, niin puhutaanpa mitä pilvipelaaminen on ja miten se toimii.

Mikä on pilvipelaaminen?

Jos haluat käydä yksityiskohtaisemmin pilvipelaamisen suhteen ja miten se toimii, lue muista miten pilvipelaaminen toimii. Tätä osaa varten aiomme antaa lyhyen yleiskatsauksen. 

Termi ”pilvipelaaminen” viittaa pelin pelaamiseen etänä pilvestä. Melkein kaikissa tapauksissa pilvillä tarkoitetaan tietokeskusten verkkoa, joka on täytetty reunaan palvelimilla, jotka toimittavat sisältöä kenelle tahansa, joka yrittää käyttää sitä. Tutustuvamman viitekohdan saavuttamiseksi Netflix tai mikä tahansa muu suoratoistoalusta toimittaa videoita pilvestä. 

Pilvipeleillä tapahtuu samanlainen asia. Kun kirjaudut palveluun, ostat pääsyn etäpalvelimelle, joka on varustettu laitteilla pelien ajamiseen. Sitten, kun olet käynnistänyt pelin, videopeli kyseisestä pelistä lähetetään koneellesi. Se on kuin enemmän mukana oleva Black Mirror: Bandersnatch.

Kun valitset valitsemasi seikkailuelokuvan esimerkkinä, kun teet valinnan, Netflix päättää, minkä seuraavan leikkeen pitäisi olla, ja toimittaa sen sinulle. Sama asia tapahtuu pilvipelaamisen kanssa; se vain tapahtuu monta kertaa. 

Kun painat esimerkiksi “A” -painiketta, lähetät tulon sanoen esimerkiksi hypätä. Tämä tulo lähetetään etätietokoneelle, ja pelin esiintymä päivittyy tuloon. Video stream, jota näet, päivittyy samanaikaisesti. 

Kaikki tämä tapahtuu muutamassa sekunnissa, ja jos pilvipelipalvelu voi saada latenssin riittävän alhaiseksi, syöttöviiveestä tulee huomaamaton.

John Carmackin, nykyisen Oculus VR: n teknisen johtajan ja id Software: n perustajan mukaan, ”Ihmisen aistinvaraiset järjestelmät voivat havaita erittäin pienet suhteelliset viiveet näkö- tai etenkin äänikenttien osissa, mutta kun absoluuttiset viiveet ovat alle noin 20 millisekuntia ne ovat yleensä huomaamatta. ” Niin kauan kuin kokonaisviive on alle tämän kynnyksen, pilvipelisessionne pitäisi tuntua paikalliselta.

Ilmainen pilvipelaaminen

Kuten voitte kuvitella, pilvipelaamiseen käyvä tekniikka on kallista paitsi ostaa, myös ylläpitää. Siitä huolimatta ilmaiseen pilvipelaamiseen on suuri kysyntä. Termiä ”ilmainen pilvipelaaminen” haetaan maailmanlaajuisesti noin 6500 kertaa kuukaudessa Googlessa, vaikka siellä ei ole monia ilmaisia ​​pilvipelejä. 

vapaa-pilvi-pelaamista

Itse asiassa emme löytäneet yhtään tutkimuksemme aikana, mutta ottaen huomioon volyymi, ei olisi yllättävää nähdä joitain ponnahdusikkunoita tulevaisuudessa. Annetaan tämän toimia PSA: na, ellei mitään muuta. Jos löydät pilvipelipalvelun, joka väittää olevansa ilmainen, on parasta pysyä poissa.

Paras pilvipelipalvelu

Nyt kun olemme puhuneet pilvipelaamisesta ja joistakin sen mahdollisista tulevista ongelmista, sukeltakaamme parhaiden pilvipalveluiden parhaisiin valintamme.

 1. Varjo – paras yleinen pelikokemus pienellä viiveellä
 2. GeForce nyt
 3. pyörre
 4. Projekti xCloud
 5. PlayStation nyt

ominaisuudet

Koska pilvipelit ovat niin uusia markkinoita, tässä osassa ei ole mitään etsittäviä ominaisuuksia. Jokainen palvelu on hiukan erilainen, joten arvioimme alustoja niiden ominaisuuksien perusteella, joiden mielestä olemme hyödyllisimpiä. Joissakin tapauksissa tämä tarkoittaa lisätukea oheislaitteille, kun taas toisissa se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, kuinka alusta on rakennettu.

Varjo

Varjojen vahvuus ominaisuuksissa ei tule herkkujen muodossa, vaan pikemminkin palvelun rakenteessa. Sen sijaan, että tilaat jaetun pilvipelikoneen, jossa useat käyttäjät vetävät samasta resurssivalikoimasta, saat itsellesi erillisen pilvipelimätietokoneen. 

Napsauta eksklusiivista linkkiämme saadaksesi 10 $ alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi Shadowilla

Eristämällä resurssit tällä tavalla, Shadow pystyy tarjoamaan paljon joustavamman kokemuksen, joka ei antautu heikoille pelien suoratoistotehokkuudelle ruuhka-aikoina, mitä voi tapahtua PlayStation Nyt. 

varjo-windows-asetukset

Shadow-sovelluksella ostat erillisiä resursseja, mutta ostat myös kokonaisen Windows 10 -asennuksen. Toisin kuin useimmat pilvipelipalvelut, jotka käynnistyvät suoraan DRM-alustalle, jossa peli sijaitsee, Shadow käynnistää sinut Windows 10 -työpöydälle. Sinulla on oikeus tehdä mitä tahansa, mukaan lukien uusien sovellusten asentaminen ja ulkoasun mukauttaminen. 

1 Gbps latausnopeudella voit saada paljon aikaan nopeasti Shadow-sovelluksella. Ainoa rajoitus on kiintolevy, joka on vain 256 Gt. Silti, kuinka nopeasti pelit voidaan asentaa uudelleen, pienen koon ei pitäisi aiheuttaa liian suurta ongelmaa. Voit lukea lisää siitä varjokatsauksessa. 

GeForce nyt

Nvidia ei ole julkaissut GeForce Now -tuotetta kokonaan, mutta beeta-muodossaan on monia elämänlaatuominaisuuksia. Näppäimistön ja hiiren tuen lisäksi alusta voi hyväksyä myös DualShock 4, Xbox One -ohjaimen, Xbox 360 -ohjaimen ja Logitech Gamepad F310, F510 ja F710. Lisäksi puhekeskustelua tuetaan PC: ssä ja Macissa. 

Sen suorituskykyominaisuudet ovat kuitenkin show-tähti. Ei ole selvää, mitä voimaa Nvidia käyttää “ultra streaming mode” -tilaansa, joka tarjoaa 4K: n pelin nopeudella 60 kuvaa sekunnissa, mutta se toimii. 

Vaikka emme tiedä varmasti, koimme muutamia vinkkejä testauksen aikana. Säädettäessä Resident Evil 2 -version graafisia asetuksia, peli sanoi, että meillä oli käytettävissä 24 Gt GPU-muistia.

Jos Nvidia käyttää viimeisimmän sukupolven laitteistoa – ja oletamme sen olevan -, se tarkoittaa, että joko Titan RTX tai Quadro RTX 6000 antaa etäkoneelle virran. Ne ovat Nvidian huippuluokan GPU: t tällä hetkellä, ja Quadro maksaa noin 5000 dollaria. 

Blacknut

Blacknut on omituisesti perhekeskeinen pilvipalvelupalvelu. Sen lisäksi, että tarjotaan perhesuunnitelma, jonka avulla voit pelata samanaikaisesti neljällä näytöllä, Blackbut tarjoaa myös muutamia perheominaisuuksia, alkaen lasten tilasta. Kuten käsittelemme myöhemmin tässä oppaassa, Blacknut antaa sinun pitää useita profiileja, ja jokaisessa niistä voi olla lapsitila käytössä. 

blacknut-add-tilin

Kun lasten tilan kytkin on valittuna, näytetään vain pelit, joiden luokka on E10 + tai alempi. Vaikka voit vaihtaa nopeasti profiilien välillä, lasten tilan käyttöönotto on nopea tapa rajoittaa valintaa, jos sinulla on pieniä, jotka haluavat pelata. Jos haluat kiinnittää aikuisten tilin ja pitää lapset poissa, voit asettaa nelinumeron PIN-koodin. 

Vanhempien valvonnan ulkopuolella Blacknutin pääominaisuus on yhteensopivuus. Sitä tukee melkein kaikki, Windows-, macOS-, Amazon Fire TV-, Android-, Linux- ja tietyn tyyppisten televisioiden sovelluksilla Panasonicilta ja Samsungilta. Ohjaimen tuki on myös erinomaista, sillä useimmat pelit, jotka tukevat näppäimistöä ja hiirtä, sekä peliohjaimet. Älytelevisioissa voit käyttää kaukosäädintä joihinkin peleihin. Voit oppia lisää siitä Blacknut-arvosteluistamme.

Tuetut pelit

Pilvipelaaminen ei ole paljon palvelua, jos tarjotut pelit eivät ole hyviä. Tässä osiossa etsimme kolmea palvelua, joilla ei ole vain laaja valikoima pelejä, mutta myös suuri kirjasto, joka on täynnä korkealaatuisia pelejä. 

Varjo

Varjo hallitsee tätä jaksoa kunnioituksin. Kuten edellä mainittiin, se ei rajoita kokemustasi tiettyihin peleihin. Sen sijaan, kun ostat tilauksen, olet ostamassa koko työpöydän. Tämä tarkoittaa, että voit asentaa minkä tahansa pelin mille tahansa valitsemallesi DRM-alustalle, mukaan lukien DRM-vapaat pelit palveluista kuten GOG ja Humble Bundle.

GOG-osallisuus on valtava. Monet vanhemmat nimikkeet eivät toimi Windows 10 -käyttöjärjestelmässä, joka on ainoa käyttöjärjestelmä, jota voit käyttää etäkoneesi kanssa. Ajurien ja arkkitehtuurin yhdistelmä tekee klassisista peleistä, kuten SWAT 4, Ultima ja Wizardry VII, joita ei voida toistaa nykyaikaisissa järjestelmissä. Shadowilla he ovat kuitenkin saatavissa.

GOG: n kaltaiset palvelut ovat tehneet raskaan nostamisen, joten voit jäljitellä näitä vanhempia nimikkeitä nykyaikaisissa järjestelmissä. Koska Shadow antaa sinulle täyden Windows 10 -työpöydän, voit tehdä sen pilvessä. Vaikka Shadow ei ole yhtä sujuva kuin GeForce Now, jossa pelisi on esiasennettu ja paikattu lähdettäessä, Shadow tarjoaa paljon enemmän joustavuutta peleissä, joita voit pelata.

PlayStation nyt

PlayStation Now -kirjastossa on yli 800 nimikettä. Toisin kuin kaikki muut tarkistetut palvelut, PlayStation Now tarjoaa koko kirjaston ilmaiseksi. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tuoda lisenssiä pelataksesi tiettyä peliä. Lisäksi kirjastoon kuuluu PlayStation 4: n, PlayStation 3: n ja PlayStation 2: n pelejä.

PlayStation-nyt-review-kirjastosta

Suuria monen alustan otsikoita, mukaan lukien Red Dead Redemption, Fallout 4 ja Rocket League, on läsnä, joten jos olet kiinnostunut pelaamaan niitä, PlayStation Now on helppo valinta. Ensimmäisen osapuolen nimikkeiden kirjasto innostaa kuitenkin enemmän Sony-faneja. PlayStation Now -sovelluksella on Sonyn pitkän historian suurin hitti, mukaan lukien jokainen nostalginen peli menneisyydestä. 

Jak ja Daxter ja räikkä & Clank-pelejä, Tekken- ja LittleBigPlanet-pelejä, ovat mukana. Saatavana on myös joitain uudempia yksinoikeuksia, mukaan lukien ihmeellisen vaikea verenkierto. Viimeisimpien eksklusiivisten näyttelyiden esittäminen vie kuitenkin hetken. Nimittäin, Days Gone- ja Spider-Man-ohjelmia ei tueta kirjoitettaessa. 

Silti pelien määrä, jota voit pelata pelkästään tilauksen hintaan, on erinomainen. Voit katsoa enemmän pelilistaa PlayStation Now -katsauksessa. 

GeForce nyt

GeForce Nyt on pieni kirjasto, jossa on hieman yli 400 peliä. Verrattuna PlayStation Now- ja Shadow -sovelluksiin, sen tilavuus ei riitä nopeasti. Peliluettelo on kuitenkin erinomainen. Jokainen vaihtoehto on erityisesti kuratoitu PC-pelaajille, ja uusimmat julkaisut on lisätty melkein välittömästi luetteloon. GeForce Now -sivustolla on kyse laadusta yli määrästä (lue GeForce Now vs. PlayStation Now -teos).

GeForce-nyt-review-pelit-lista

Siellä on ilmeisiä pelejä, kuten Rocket League, DOOM 2016, Fallout 76 ja Rainbow Six Siege, mutta jotkut vähemmän suositut nimikkeet tekevät meistä enemmän. Upeat strategiapelit, kuten Endless Space 2 ja Hearts of Iron IV, istuvat rinnalla Japanin suosikkeihin, kuten NieR: Automata, Octopath Traveller ja Dragon Quest XI..

Intia saa myös paljon rakkautta. Suuret intiat, kuten Darkest Dungeon, Hollow Knight ja Celeste, ovat mukana, mutta niin on myös monissa muissa vähemmän tunnetuissa, kuten Deep Sky -hyökkäykset, Mothergunship, Enter the Gungeon ja he ovat miljardeja. 

Pelien määrä on pieni, mutta jokainen niistä on korkealaatuista. Ympäristössä etsiessämme oli vain yksi peli, jota emme löytäneet: Grand Theft Auto V. Muuten etsimme sitä GeForce Now -palvelusta riippumatta siitä, etsisimmekö voimakasta kolmois-A: ta tai niche-indieä. Voit lukea lisää peliluettelosta GeForce Now -katsauksessa.

Hinta

Pilvipelaamispalveluille ei vielä ole perushintaa, mutta enimmäismäärän ovat vahvistaneet Shadow-kaltaiset palvelut. Tässä osiossa etsimme alustoja, jotka tarjoavat vankan arvon kysyntähintaan, ei vain parasta tarjousta. Kuten edellä mainittiin, parhaan kaupan löytäminen ei aina toimi. 

PlayStation nyt

PlayStation Now on kallista, jos kirjaudut kuukausittaiseen suunnitelmaan. Lähes samassa varjostimen kysyntähinnassa se ei tuota yhtä suurta suorituskykyä tai joustavuutta. Sony tarjoaa kuitenkin useita kestoja, joista Shadow ja useimmat muut pilvipaloympäristöt puuttuvat. Jos ostat vuoden etukäteen, saat paljon. 

Vuoden 99,99 dollarin hintalappu hajoaa hiukan yli 8 dollariin kuukaudessa, mikä on edullinen asia, kun otetaan huomioon, että saat yli 800 peliä ilmaiseksi ja pätevän streaming-alustan käynnistämistä varten. Vaikka vuositilaus on ylivoimaisesti paras arvo, Sony tarjoaa myös neljännesvuosittain suunnitelman, joka on noin 15 dollaria kuukaudessa. 

Tämä tarkoittaa, että sinulla on jo DualShock 4 -ohjain. PlayStation Now on toistettavissa vain PC: llä ja PS4: llä ilman näppäimistön ja hiiren tukea. Jos olet vain tietokoneessa, sinun on ostettava DualShock 4 ja mikro-USB-kaapeli (DS4: ssä ei ole sellaista). Jos haluat käyttää langatonta verkkoa, sinun on ostettava myös Bluetooth-sovitin. 

Se voisi lisätä 120 dollaria vuotuiseen liittymiskustannukseen. Se on silti sen arvoinen tällä hinnalla, kun otetaan huomioon, että saat niin paljon pelejä ilmaiseksi, mutta se ei ole niin hyvä kauppa kuin tavallinen 100 dollarin hintalappu. 

Blacknut

Blacknutilla ei ole suurta pelikirjastoa, koska suurin osa niistä on parempien nimikkeiden subpar-klooneja – esimerkiksi Lord of the Fallen verrattuna Dark Soulsiin -, mutta hinta on suuri. Suunnitelmia on kaksi: henkilökohtainen ja perhe. Henkilökohtainen suunnitelma on erinomainen – 12,99 dollaria kuukaudessa, mutta olet rajoitettu yhteen ruutuun. 

Jos haluat useita näyttöjä, sinun on ostettava perhesuunnitelma, jonka hinta on 19,99 dollaria kuukaudessa. Vaikka hinta on lähellä Shadowa – joka on yksi kalliimmista palveluista, jota olemme tarkistaneet – Blacknut-perhesuunnitelmalla, voit käyttää neljää näyttöä samanaikaisesti. Pelikirjasto ei myöskään vaadi lisenssiä. 

Perheet ovat siellä, missä Blacknut on eniten kotona (me ironisesti tiedämme). Kirjasto koostuu pääasiassa lapsiin keskittyvistä intiaista ja mobiilipeleistä, kun pariton, alaosa ja M-luokan otsikko heitetään sekoitukseen. Hinta itsessään on kuitenkin hyvä, ja 14 päivän ilmaisen kokeilujakson aikana ei ole syytä olla kokeilematta sitä. 

pyörre

Vortex on keskinkertainen suorituskyvyn ja ominaisuuksien suhteen, mutta se on halpaa. Yksinkertaisella 9,99 dollarilla kuukaudessa, se on hyvä arvo, kunhan joudut taistelemaan usein turhauttamiseen ja satunnaiseen tarkkuuden alenemiseen. Se ei ole niin hyvä kuin Shadow tai GeForce Now, mutta se on myös noin kolmasosa hinnasta. 

Tällä hetkellä Vortexilla on saatavana vain 10 dollarin taso, vaikka UKK sanoo, että se käynnistää VIP-ohjelman, jolla on enemmän ominaisuuksia lähitulevaisuudessa. Kuten useimmat pilvipelipalvelut, sinun on tuotava lisenssit peleille, joita haluat pelata. Onneksi Vortex pilvipeleillä on vakaa valikoima, mukaan lukien äskettäin julkaistut Risk of Rain 2 ja aina suositut Apex Legends. 

Sinulta veloitetaan kuukausittain mahdollisuus ostaa vuosisuunnitelma, mikä tässä tapauksessa me pidämme. Vortexilla on selkeä affiniteetti mobiilikäyttäjiä kohtaan, jolloin voit ostaa tilauksen Google Pay tai Windows 10 -vaihtoehdon kautta. Vuotuisen tilauksen oletusarvo olisi vaikea nähdä, kuinka joku voisi vahingossa ostaa tilauksen, mutta Vortex ei tee sitä. 

Pikemminkin sinulta veloitetaan 10 dollaria kuukaudessa, kunnes päätät et halua palvelua. Jos ostat suunnitelman vahingossa, Vortex tarjoaa jopa palautuskäytännön. Se on rajoitettu 15 minuuttiin toistoaikaan, mutta se on siellä, jos tarvitset sitä. Voit oppia lisää siitä Vortex-katsauksessa. 

Helppokäyttöisyys

Koska useat yritykset kiirehtivät olemaan pelin Netflix, helppokäyttöisyys on tärkeää. Netflix ja monet muut suoratoistopalvelut ovat tarkentaneet käyttöliittymiään helposti saavutettaviksi, vankiksi ja houkutteleviksi. Tässä osiossa etsimme pilvipelipalveluita, jotka osuivat näihin kolmeen merkkiin. 

Varjo

Varjostimessa kaikki on sujuvaa. Rekisteröityäksesi sinun tarvitsee vain valita laskutusjaksosi, kirjoittaa joitain tietoja palvelun sijainnista ja valita Windows 10 -asennus. On suositeltavaa asennusta, jota myös suosittelemme käyttämään, mutta jos tiedät tekemäsi, voit myös tehdä mukautetun asennuksen.

Sieltä se on odottava peli. Varjojen asettaminen vie jonkin aikaa – tapauksessamme noin 30 minuuttia – mutta odotus kannattaa. Paikallinen sovellus asentuu heti, ja kun pääset siihen, voit käynnistää etätyöpöydän muutamassa sekunnissa. Varjo käy läpi muutaman pikanäppäimen, joten tiedät myös kuinka päästä pois järjestelmästä. 

shadow-käynnistys

Sen jälkeen se on kuin normaalin Windows 10 -laitteen käyttö. Voit muuttaa taustaa, selata verkkoa ja asentaa haluamasi ohjelmistot (vaikka torrenting onkin rajoitettu). Ainoa lisäys on puolivälissä läpinäkyvä varjopainike oikeassa yläkulmassa, jonka avulla voit avata Varjo-valikon. 

GeForce nyt

GeForce Now -yrityksellä on vielä joitain käytettävyys esteitä ylitettävä – sitä ei voida kiistää – mutta sen nykyinen tila on erittäin lupaava. Pieni selvennys täällä, todennäköisesti työkaluvihjeiden muodossa, tekisi kokemuksesta sujuvamman. Koska koko julkaisua ei ole vielä meillä, nämä pienet lisäykset sisällytetään todennäköisesti, kun tuotetta on saatavana kaupallisesti. 

GeForce-nyt-review-sovellus

Siitä huolimatta, GeForce Now on sujuva kokoonpanosta toistoon. Paikallinen sovellus on järjestetty siististi hakutoiminnolla, mikä tarkoittaa, että löydät nopeasti pelaamasi pelit. Käytetyn DRM-alustan suhteen on edelleen hämmennystä, joka toivottavasti ratkaistaan ​​täydessä julkaisussa. 

Pelin käynnistyksen jälkeen GeForce Now ei pudista. Sinut tuodaan suoraan Steam-kirjautumissivulle (tai käyttämällesi DRM-alustalle) ja käynnistät sitten peliin. Kokemuksen sujuvuus on vertaansa vailla, eikä peleihin lisätty viiveitä tai tarpeettomia kuormituskuluja. 

Blacknut

Mustapähkinällä ei ehkä ole suurta pelikirjastoa tai erinomaista suoratoistotehoa, mutta sen saavutettavuus on hyvä. Kolmen näytön kassamäärä prosessi sammuu ilman kiinnitystä, ja kun olet vahvistanut maksun, sinulle tuodaan latausnäyttö. Sieltä löydät asennusohjelmat jokaiselle Blacknut-tuen alustalle (se tukee paljon).

blacknut-sovellus

Paikallinen Windows-sovellus on paras, mitä olemme nähneet. Blacknut otti selvästi paljon muistiinpanoja Netflixiltä suunnitellessaan käyttöliittymäänsä, ja se kannattaa. Pelit on jaoteltu osittain, ja yläosassa on esillä oleva peli, joka näyttää taidetta ja perävaunun. Voit kiertää käyttämällä vasemmanpuoleista valikkoa, joka lähettää sinut nopeasti etsimääsi luokkaan. 

Lainaamalla edelleen Netflixin pelikirjasta, Blacknut voi pitää niin monta profiilia kuin haluat. Jokainen näistä profiileista voidaan mukauttaa kuvalla ja nimellä ja suojata pin-numerolla ja lasten tilassa. Valittuaan profiilin ja haluamasi pelin, Blacknut näyttää myös kyseisen pelin media, tuetut alustat ja tuetut ohjaimet.

Esitys

Jos pilvipelipalvelun arvioimiseksi oli vain yksi osio, se olisi tämä. Huolimatta siitä, kuinka käyttöliittymä on saavutettavissa tai kuinka syvälle kirjasto menee, esityksen on oltava ehjä. 

Vaikka suorituskyky on enemmän tunnetilannetta kuin mikään muu, etsimme palveluita, joilla oli vähän tai ei lainkaan syöttöviivettä, tuotimme suurimman osan paikallisen istunnon resoluutiosta ja suoratoistimme pelin pienellä artefaktiolla. 

GeForce nyt

GeForce Now on ylivoimaisesti pilvipelaamiskokemus lähinnä paikallista peliistuntoa. Testauksemme aikana kääntyi pääkierrostamme DOOM 2016, Cuphead ja Counter-Strike: Global Offensive. Jokainen nimike toimi erinomaisesti, selkeä kuvanlaatu ja pieni syöttöviive. 

Yllättävimpänä osana ei kuitenkaan ollut reagoivuus, vaan laatu. Pystyimme säätämään graafisia asetuksia muutamassa nimikkeessä, mukaan lukien DOOM, ja saimme nämä muutokset näkyviin näytöllä. Varsinkin DOOM: n avulla pystyimme leikkimään keskitasolta korkeisiin 4K: n asetuksilla ja hallitsemaan lähes 90 kuvaa sekunnissa.

DOOM on kuitenkin muutama vuosi vanha, joten testasimme myös paljon uudemman Resident Evil 2 -version. Vaikka kehysnopeus ei ollut niin korkea – noin 50–60 kuvaa sekunnissa korkeilla asetuksilla -, pystyimme saamaan toistettavan kokemuksen 4K: lla. Tämä on erityisen vaikuttavaa ottaen huomioon, kuinka vaativa Resident Evil 2 -versio on, jopa huippuluokan järjestelmissä. 

Kuten kaikki testauksemme, noudatimme Nvidian suosituksia, käyttämällä kiinteää Internet-yhteyttä ja sulkemalla kaikki verkkotehtävät ennen käynnistämistä. Testasimme sitä kuitenkin myös noin 15 välilehdellä, jotka avattiin Operassa (lue Opera-arvostelu), 2,4 GHz: n WiFi-kaistalla. Stutterointia oli enemmän, mutta GeForce Now tarjosi yllättäen enimmäkseen saman kokemuksen.

Varjo

Koska GeForce Now on beeta kirjoitushetkellä, et voi vain kirjautua palveluun. Kaupallisesti saatavien palveluiden osalta Shadow on paras. Vaikka videon pakkaus näkyy täällä selkeämmin kuin GeForce Now -sovelluksella, reagointikyky on yhtä hyvä. 

varjo-höyry-asennuksia

Kuten GeForce Now, testasimme DOOM 2016, Cuphead, Resident Evil 2 uusinta ja Counter-Strike: Global Offensive. Pohjallinen Cupheadissa oli yhtä tarkka kuin koskaan, ilman havaittavaa syöttöviivettä tai kokkoa. DOOM 2016 oli yhtä erinomainen kuin Resident Evil 2 -versio. 

Counter-Strike: Global Offensivella oli joitain ongelmia Shadowin kanssa, kuten se tapahtui GeForce Now -tapahtumassa. Testasimme robotilla, ja vaikka kokemukset olivatkin hyvät tuossa ympäristössä, satunnainen hikka on liikaa kilpailuympäristössä. Rento markkinoille suorituskyky on kuitenkin hyvä. 

Projekti xCloud

Microsoftin Project xCloudilla ei ole vielä virallista julkaisua, mutta sillä on vakavia lupauksia tulevaisuudelle. Testaamalla vaatimattomalla WiFi-yhteydellä Galaxy S9: llä, xCloud antoi melkein paikallisen kokemuksen, vain vähäisimmän määrän artektiivista intensiivisten sekvenssien aikana. 

xcloud-Slider1

Mikä järkyttävää oli syöttöviiveen puute. Jopa Halo 5: n ja Gears of War 4: n pelaamista, xCloud pystyi pysymään toiminnassa. Ei koskaan ollut hetkeä, jolloin olisimme olleet epäedullisessa asemassa pilvipohjaisen järjestelmän takia. Tuntui siltä, ​​että Xbox One oli puhelimessa. 

Artifaction oli kuitenkin kysymys, joka asetti xCloudin kolmannelle sijalle tällä kierroksella. Aina kun asiat lämpenevät, näyttö hajoaa usein hetkeksi sarjaksi lukukelvottomia lohkoja. Toivottavasti tämä ongelma ratkaistaan ​​ennen julkaisua. Voit lukea kokonaiset ajatuksemme Project xCloud -esikatselussa. 

Kattavuus

Pilviliikennepalvelusta saamasi mittarilukema riippuu suurelta osin sijainnistasi ja siitä, kuinka lähellä kyseinen sijainti on datakeskukselle. Tästä syystä on tärkeää, että pilvipelipalvelut tasapainottavat niiden peiton, varmistaen, että ne peittävät riittävästi maata, mutta eivät venytä palvelimiaan liian ohuiksi. Tässä osiossa aiomme esitellä kolme palvelua, jotka tekevät juuri tämän. 

Stadia

Google tuli ulos Stadian kattavuudesta ja vaikka suorituskyky ei ole kaikkea mitä olemme koskaan halunneet – lue tästä lisää Google Stadian arvosteluista – palvelu on saatavana monissa maissa. Luettelossa ovat tällä hetkellä Belgia, Kanada, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Alankomaat, Norja, Espanja, Ruotsi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat.. 

Lisensoinnissa on kuitenkin joitain ongelmia. Toisin kuin muut pilvipeliohjelmat, joiden avulla voit liittää Steam- tai Origin-kirjaston, Stadia on oma DRM-palvelu. Se saattaa aiheuttaa ongelmia, jos matkustat usein. 

Kaikille peleille ei myönnetä lisenssejä kaikissa maissa, mikä tarkoittaa, että jos matkustat rajojesi ulkopuolella, saatat menettää pääsyn tiettyihin nimikkeisiin. Tällä hetkellä ei ole selkeää tapaa ratkaista tätä ongelmaa. Silti Stadia tuo pilvipelejä maihin, joilla muutoin ei olisi sitä. Lue Google Stadia vs GeForce Now -teos, niin näet, kuinka nämä kaksi vertailevat. 

Varjo

Shadowilla on verkossaan kuusi tietokeskusta, ja vaikka niiden määrä on pieni, ne kattavat paljon maata. USA: lle on omistettu neljä sijaintia, jotka kattavat jokaisen mantereen alueen datakeskuksilla Dallasissa, Teksasissa; Chicago, Illinois; Santa Clara, Kalifornia; ja New York City. 

Vaikka suurin osa Yhdysvalloista on katettu, joillakin alueilla ei ole palvelua. Tämä tarkoittaa 38 osavaltiota. Shadow puuttuu kuitenkin Washingtonista, Idahosta, Montanasta, Utahista, Arizonasta, Coloradosta, Wyomingista, Alabamasta, Georgiasta ja Floridasta.. 

Jos käytät virtuaalia yksityistä verkkoa – lue parhaat VPN-oppaamme suosituksista – voit näyttää siltä, ​​että olet tuetussa tilassa, ja ottaen huomioon Shadowin peittoalue, sinun ei pitäisi tunneloida liian kaukana etäisyydestä.. 

Euroopassa on myös kaksi tietokeskusta, toinen Pariisissa ja toinen Amsterdamissa. Amsterdamin tietokeskus kattaa kuitenkin vain yhden sijainnin, Saksan, ja omituisella tavalla ei kata maata, jossa se sijaitsee. Pariisi kattaa enemmän maa-aluetta, ja se tarjoaa palveluita Ranskalle, Belgialle, Luxemburgissa, Sveitsissä ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa..

Projekti xCloud

Projekti xCloud on edullisessa paikassa Microsoftin palveluna. Sen sijaan, että yrittäisivät rakentaa pilviä tyhjästä, xCloud hyödyntää Microsoftin Azure-verkkoa, joka on kansainvälinen pilvi, jota yritykset käyttävät jo ympäri maailmaa. Tietokeskuksia on yli 54, ja ne tarjoavat pilven 140 maahan. 

xcloud-azure-palvelin-verkko

Suurin osa sijainneista ei ole tarkoitettu xCloudille, mikä on järkevää palvelun rajoitetun koeajan vuoksi. Tärkeä asia on huomata, kuinka helppoa on siirtää xCloud olemassa oleville palvelimille. Pohjimmiltaan se on joitain Xbox-palvelimia palvelimessa, joten Microsoft voi ottaa käyttöön enemmän pilvipaikkoja kysynnän täyttämiseksi. 

xCloud sijoittuu helposti ensimmäiselle kierrokselle, jos kaikissa Azure-paikoissa olisi xCloud-palvelimia. Palvelun näkeminen on kuitenkin vielä koeaikaa, se sijoittuu kolmanneksi. 

Mikä on paras pilvipelipalvelu?

Paras pilvipalvelupalvelu kirjoitushetkellä ei ole saatavilla. GeForce Now tarjoaa suorituskyvyn kannalta parhaan kokemuksen, vaikka se on edelleen beetaversio ja jotkut käytettävyysongelmat on ratkaistava. Sen takia sijoitamme Shadowin kärkeen. 

shadow-logo

Shadow lähestyy GeForce Now -sovelluksen esitystä ja on saatavana juuri nyt. Lisäksi käyttöliittymä on täysi julkaisu, joka sopii kaikkiin tämän otsikon mukana tuleviin mukavuuksiin. Palvelun käyttö on helppoa, ja vaikka suorituskyky on tasaista, on helppo unohtaa pelaaminen pilvessä. 

Lisää lisäksi mahdollisuus tehdä mitä tahansa normaalissa Windows 10 -työpöydässä, ja Shadow on selvä valinta.

Paras pilvipelipalvelu Androidille

Pilvipelaaminen Androidilla tuntuu hiukan tahmealta tässä vaiheessa, varsinkin jos käytät näytön ohjaimia. Kuten yleinen valintamme, tämäkin menee helposti GeForce Now -palveluun, mutta Android-sovelluksella ei ole vielä tiukkaa julkaisupäivää, ja vaikka se olisi saatavilla, se on silti beeta. 

blacknut-logo

Blacknut on toistaiseksi paras pilvipalvelupalvelu Androidille. Vaikka pelikirjasto onkin keskinkertainen palvelu, se tuntuu kotoisaksi mobiililaitteella. Monia pienempiä indie-nimikkeitä, joita ei muuten voida toistaa puhelimella tai tablet-laitteella, on saatavana Blacknut -sovelluksella, ja koska monilla näistä peleistä on yksinkertaiset ohjaimet, ruudun ohjaimen käyttämisessä ei ole ongelmia. 

Lopulliset ajatukset

Pilvipelaaminen on vielä alkuvaiheessa, mutta on tullut tarpeeksi pitkälle, että tarjolla on muutama hyvä palvelu. Shadow on kärjessä kaupallisesti saatavissa olevissa pilvipelaamisvaihtoehdoissa, mutta jos onnistuit napsauttamaan GeForce Now -beta-avaimen, suosittelemme sitä. Mitä muihin vaihtoehtoihin tulee, heillä on vahvat puolensa, mutta he eivät ole mitään verrattuna huippukoiriin. 

Blacknut tarjoaa upean käyttöliittymän ja kohtuullisen suoratoistolaadun, mutta puuttuu vahva kirjasto. PlayStation Now tarjoaa tonnia arvoa, mutta tarvitsee joitain parannuksia käytettävyyteen. Viimeiseksi, Vortex saa suurimman osan tiensä tuetuista peleistä ja helppokäyttöisyydestä, mutta hajoaa suorituskyvyn suhteen. 

Mihin pilvipalojen palveluun aiot kirjautua? Haluatko odottaa GeForcea nyt? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

FAQ

 • Mikä on paras ilmainen pilvipalvelu?

  Ilmaisia ​​pilvipelipalveluita ei ole monia, ja ne, jotka ovat saatavilla, eivät ole kovin hyviä. Pilvipelaaminen on kallista tarjota, joten jos löydät palvelun, joka väittää olevansa ilmainen, on parasta pysyä poissa. 

 • Mikä on paras pilvipelitietokone?

  Paras pilvipelimätietokone on varustettu nopealla prosessorilla ja runsaalla videomuistilla. Parhaat pilvipelipalvelut – Shadow ja GeForce Now – tarjoavat molemmat, joten voit pelata pelejä, vaikka ne olisivat kalliimpia. 

 • Mikä on paras pilvipelaaminen hitaalle internetille?

  Pilvipelaaminen ei useimmissa tapauksissa tarvitse muuta kuin mitä tavallinen suoratoistopalvelu, kuten Netflix, tekisi. Jos sinulla on kuitenkin kaistaleveyttä, PlayStation Now on loistava valinta ihmisille, joiden Internet-nopeus on hidas. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map