Shadow vs PlayStation Now: Cloud Gaming Showdown vuodelle 2020

Shadow ja PlayStation Now ovat kaksi parhaimmista pilvipalveluista, vaikka ne palvelevat paljon erilaista yleisöä. PlayStation on yksinkertainen ja edullinen pilvipelialusta, joka integroituu täydellisesti PS4: n kanssa. Shadow puolestaan ​​tarjoaa kompromissitonta suorituskykyä, vaikkakin korkealla hinnalla.


Tässä Shadow vs PlayStation Now -vertailussa selvitetään, mikä on parempi vaihtoehto. Seitsemän kierroksen sarjan aikana molemmat menevät otteesta toisiinsa pelituki, alusta-tuki, suorituskyky, helppokäyttöisyys ja paljon muuta. 

Tuomme toisinaan muita pilvipelipalveluita kontekstiin, mutta tämä vertailu keskittyy pääosin kahteen kilpailijaamme. Jos haluat nähdä, kuinka ne toimivat muihin markkinoihin nähden, muista lukea Shadow-arvostelu ja PlayStation Now -arvostelu.

Taistelun perustaminen: PlayStation Now vs Shadow

Meillä on Shadow ja PlayStation Now -jonot, jotta voimme kulkea päästä päähän ympäri kierrosta. Voimme verrata niitä seitsemään kierrosta, ja jokainen niistä on pisteen arvoinen. Lopussa lasketaan pisteet ja julistetaan voittaja. 

Tässä muodossa on kuitenkin paljon heilahtelua. Tavoitteenamme on paitsi vertailla näitä kahta, myös tarjota konteksti siitä, miksi yksi palvelu voi voittaa kierroksen toiseen. Joitakin kierroksia ei voida tiivistää yksinkertaisesti antamalla piste. Siksi suosittelemme lukemaan jokaisen kierroksen läpi saadaksesi kuvan siitä, mikä on sinulle parempi palvelu. 

Kuten kaikessa vertailussa, kilpailijoiden välillä on jonkin verran edestakaisin. Esimerkiksi Shadow on kalliimpi kuin PlayStation Now, mutta ominaisuuksien ja suorituskyvyn mukana tulee perustelemaan hinta. Samoin PlayStation Now sisältää täyden pelikirjaston portista, kun taas sinun on ostettava niitä erikseen Shadow-palvelun avulla. 

Ei ole aina konkreettista vastausta. Olemme kuitenkin testanneet molemmat palvelut kirjautumisesta streamiin ja tässä vertailussa aiomme hahmotella, mikä on parempaa kyseisen kokemuksen perusteella..

1

Pelikirjasto

Shadowilla ja PlayStationilla on nyt hyvin erilaisia ​​lähestymistapoja pelikirjallisuuteen. Kun Shadow on pääsemme alla, se tarjoaa täyden Windows 10 -työpöydän, jonka avulla voit asentaa minkä tahansa pelin, joka normaalisti voisi toimia Windowsissa. Toisaalta PlayStation Now -palvelussa on kiinteä pelikirjasto, joka tarjoaa hieman yli 800 nimikettä. Se ei kuitenkaan ole tarinan loppu. 

Koska Shadow toimii kuten tavallinen Windows-kone, joudut ostamaan pelejä Steam-, Uplay- tai Epic Games Store -pelissä pelataksesi niitä pilvessä. Sama koskee DRM-vapaita pelejä GOG: n kaltaisilta alustoilta. PlayStation-palvelun avulla sinulla on kuitenkin ilmainen pääsy koko pelikokoelmaan.

PlayStation-nyt-review-kirjastosta

Samoin kuin Project xCloud, et vain osta pilvipelitilausta PlayStation Now -palvelun kautta, vaan myös täyden pelikirjaston (lue Project xCloud -arvostelu). Kirjasto sisältää uudempia pelejä, kuten Control ja Wolfenstein II: The New Colossus, sekä vanhoja PlayStation-suosikkeja, kuten Uncharted 3 ja Bloodborne.

Tämä kierros on kova, koska vertaamme kahta radikaalisti erilaista lähestymistapaa virtuaalisten pelien hyllyjen varastointiin. PlayStation Now tarjoaa ilmaisen, kuratoidun pelilistan, joka sisältää tärkeimmät monen alustan otsikot sekä PlayStation-yksinoikeudet. Toisaalta Shadowilla on paljon enemmän pelejä, mutta joudut maksamaan niistä. 

Valitettavasti tämä kierros tulee suosimaan. Jos pidät PlayStation-yksinoikeuksista ja haluat siirtyä toimintaan heti, PlayStation Now on epäilemättä parempi valinta. Toisin sanoen, koska Shadow-palvelussa on runsaasti sisältöä, voitamme sille voiton tällä kierroksella.

Kierros: Pelikirjastopiste varjopilvipelaamiseen

Varjo Pilvipelitunnus
PlayStation Now -logo

2

hinnoittelu

Shadow on yksi kalleimmista pilvipeliympäristöistä, joka on hämmentävä verrattuna PlayStation Now -palveluun, koska sinun on ostettava omat pelisi. Korkeasta hintalappusta huolimatta Shadow tekee kustannuksistaan ​​arvokkaan jatkuvalla suoratoistolaadulla ja luettelolla ominaisuuksista, joita muut kilpailijat eivät pysty seuraamaan. 

Kuitenkin kun kyse on dimeistä ja penneistä, PlayStation Now -palvelussa on etuna. PlayStation Now voi olla halvin tapa pelata pelejä pilvessä, sillä kuukausitilaus on 10 dollaria ja vuositaso 60 dollaria (ellet käytä GeForce Now -yrityksen rajoitettua ilmaista suunnitelmaa). Tilaus ostaa sinulle pääsyn myös yli 800 peliin. Katso tästä GeForce Now vs. PlayStation Now -teos.

Shadow-palvelussa sinun on käytettävä vähintään 12 dollaria kuukaudessa, jos kirjaudut vuodeksi, ja jopa 50 dollaria kuukaudessa, jos ostat korkeimman kuukausittaisen porrastetun suunnitelman. Lisäkustannuksista on hyötyä. Esimerkiksi Infinite-suunnitelma tarjoaa reaaliaikaisen säteen jäljityksen ja 4K-tarkkuuden. PS Now on simuloinut valaistusta ja lukittu 720p: iin. 

Kaikki asiat ovat samat, voimme antaa Shadowille. Palvelu on kalliimpaa, vaikka sen mukana tulee tekniset tiedot vastaamaan hintamerkkiä. Kaikki asiat eivät kuitenkaan ole samoja. PlayStation Now on mukana peleissä, ja sinun on ostettava ne erikseen Shadow: n avulla. Jos aloitat tyhjästä, se voi tarkoittaa muutama sata dollaria portista. 

Tässä yhteydessä PlayStation Now näyttää paljon vaikuttavammalta, joten voit siirtyä nopeasti pitkään pelilistaan ​​ilman, että sinun tarvitsee metsästää sopimusta tai maksaa kokonaishintaa. Toisin sanoen, et itse omista pelejäsi PlayStation Now -palvelun avulla. Osastot poistuvat palvelusta usein, kun uusia lisätään, mikä tarkoittaa, että kantaasi muuttuu jatkuvasti. 

Kuten edellisessä kierroksessa, tämäkin perustuu suurelta osin henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Jos sinulla on jo Steam-pelikirjasto, Shadow on parempi vaihtoehto, jopa keskimääräistä korkeammalla hinnalla. Ei siis voida kiistää, että PlayStation Now on halvempi ja sisältää lisäksi paljon hyviä pelejä heti.

Kierros: PlayStationin hintapiste nyt

Varjo Pilvipelitunnus
PlayStation Now -logo

3

ominaisuudet

PlayStation Now on ominaisuuksien suhteen melko rajallinen, rajoittaen sen toiminnallisuuden alustoihin, joissa se on saatavana. Varjo on paljon realistisempi, kun otetaan huomioon Windowsin nykyiset ominaisuudet ja annetaan sinun kokea niitä pilvessä. Jälleen kerran puhumme erilaisesta lähestymistavasta. Toisin sanoen, Shadowilla on selkeämpi jalka ylöspäin tällä kierroksella. 

Steam -sovelluksella voit käyttää vain Windows 10 -käyttöjärjestelmää – etkä Windows 10: n erotettua versiota – eikä mitään muuta (lue tätä varten Vortex-arvostelu). Shadow: n avulla voit vapaasti ladata haluamasi selaimen, katsella YouTube-videoita, mukauttaa Windows-työpöytää ja tietysti käydä Cloudwards.netissä.

varjo-windows-asetukset

Se tosiasia, että Shadow tarjoaa Windowsille, on kuitenkin joitain käytännöllisiä sovelluksia pelaamiseen. Voit asentaa ja pelata mitä tahansa peliä, joka normaalisti toimii PC: llä. Toisin kuin muut pilvipelipalvelut, jotka rajoittavat pelivalintasi tietyille DRM-alustoille, Shadow tukee kaikkea. 

Lisäksi Shadowilla ei ole digitaalisiin oikeuksiin liittyviä ongelmia. Esimerkiksi, jos Google Stadia romahtaa, pelisi katoavat palvelun mukana (lue Google Stadian arvostelu). Sama ei pidä paikkaansa Shadow. Koska ostokset tehdään Steamillä ja vastaavilla, pääset silti pääsemään peleihisi, vaikka peruutatkin Shadow-tilauksesi. Lue Google Stadia vs Shadow -vertailu.

varjo-höyry-asennuksia

PlayStation Nyt -ominaisuudet ovat keskittyneet enemmän siihen, mitä se ei pysty tekemään kuin mitä se voi. Kun olemme tekemisissä ”alustatuen” kierroksen kanssa, palvelu on saatavana vain PS4: llä ja PC: llä, joista jälkimmäinen tarjoaa alaosakokemuksen. Lisäksi voit käyttää DualShock 4: tä vain PS Now: n kanssa. Muille ohjaimille tai näppäimistölle ja hiirelle ei ole tukea. 

Mikä pahempaa, joudut ehkä joutumaan peleihin kysynnän mukaan. Sony sanoo PS Now -kysymyksissään, että “on mahdotonta arvata, kuinka kauan odotat” pelataksesi tiettyä peliä. Kuten huomautimme arvosteluissamme, se on kuin sanoa, että et voi katsella uusia jaksoja Black Mirrorista Netflixissä ennen kuin muut käyttäjät ovat. 

PlayStation-nyt-review-FAQ

Shadowilla ja PlayStationilla on nyt erilaisia ​​lähestymistapoja niiden suorittamisessa, mikä tekee Shadowista selvän voittajan tässä osiossa. PlayStation Now -palvelussa on yksinkertaisesti liian monia rajoituksia, kun taas Shadow tarjoaa kaiken Windowsin joustavuuden.

Kierros: Ominaisuuskohta varjopilvipelaamiseen

Varjo Pilvipelitunnus
PlayStation Now -logo

4

Esitys

Pelin tuesta ominaisuuksiin hinnoitteluun asti PlayStation Now on vakiinnuttanut vahvan taistelun Shadowa vastaan. Se kaikki kuitenkin laskee suorituskykyyn, ja tällä edessä PS Now jää jälkeen. Testasimme kolme peliä kussakin, Shadow-juoksemalla Doom, Counter-Strike: Global Offensive ja Cuphead. Samoin käynnistimme Doom, Mighty No. 9 ja Bloodborne PlayStation Now -sivustolla. 

Alkaen PlayStation Now -palvelusta, pystyimme lataamaan pelit välittömästi arkipäivän iltapäivällä (PS Now vaatii joskus jonottamista). Kaikki tuntui reagoivalta, vaikka satunnainen suoratoistoartikkeli rikkoi illuusion nopeasti. Lisäksi koimme paljon panosviivettä.

PlayStation-nyt-review-doom

Syöttöviive näyttää olevan suurempi aihe vaativimmissa nimikkeissä. Esimerkiksi, Doom-hahmosi meistä hidastui vain vähän, kun taas Mighty No. 9: stä koimme vähän tai ei lainkaan viihtyvyyttä. Doomin kaltaisten nopeatempoisten pelien takana tämä on liian paljon. PlayStation Now on parantanut suorituskykyään paljon, mutta ei tarpeeksi ollakseen Shadow-tasolla. 

Siitä huolimatta, Shadow tarjoaa lähes yhden henkilölle kokemuksen paikallisesta tietokoneesta. Testauksen aikana emme koskaan törmänneet mikään pätkimiseen tai syöttöviiveeseen. Tämä johtuu siitä, että Shadow tarjoaa täyden Windows-tietokoneen. Sen sijaan, että suoratoistettaisiin suuria tiedostoja yrityspalvelimelta, Shadow on sijoittanut kaikki pelitiedostot etätyöpöydälle. 

varjo-höyry-asennuksia

Suurin ongelma, jonka tapasimme, oli Windowsin satunnainen viive, mutta mikään ei vaikuta pelikokemukseen. Lisäksi Shadow tarjoaa jopa 4K: n resoluution ilman ongelmia. PS Now, toisaalta, on rajoitettu 720p. Vaikka tämä ei ole vieläkään maailman loppu HD-näytöllä, 720p PS Now -virta näyttää 4K: n hirveältä. 

Tällä kierroksella ei todellakaan ole kilpailua. Se muistuttaa PS4: n vertaamista tietokoneeseen. Tosiaankin, PS4 on vaikuttava järjestelmä markkinoille, jolle se on suunnattu, mutta se ei ole mitään verrattuna omistettuun pelitietokoneeseen. Paljon samalla tavalla PS Now on vaikuttava, uusi palvelu, mutta se ei ole lähellä Varjojen korkeutta.

Kierros: Suorituskohta varjopilvipeleille

Varjo Pilvipelitunnus
PlayStation Now -logo

5

Alustan tuki

Alustan tuki on iso ongelma PlayStation Now -palvelussa. Tällä hetkellä voit suoratoistaa PlayStation Now -tuotteita PS4: lläsi ja tietokoneellasi, ja se on se. Lisäksi tarvitset PS4-ohjaimen pelataksesi PC: llä. PlayStation Now ei tue näppäimistön ja hiiren ohjaimia. 

Varjostusta vasten ongelma on selvä. Shadow tarjoaa asiakkaille Windows-, macOS-, Android-, iOS- ja Linux-järjestelmiä älykkäillä TV-sovelluksilla lähitulevaisuudessa. Shadow on kalliimpaa, mutta se täyttää lupauksen pelata suosikkipelejäsi riippumatta siitä, missä laitteessa olet. PlayStation Now ei ole.

PlayStation Nyt -sovelluksen lokalisoinnilla on kuitenkin etujaan, nimittäin siinä, että voit ladata joitain pelejä PS4: llesi. Silti pilvipelaamisessa on kyse pelistä ilman, että tarvitset hienostunutta laitteistoa tai valtavaa näyttöä. Se on Shadowin ohjaushytti, joka tarjoaa samanlaisen kokemuksen riippumatta siitä, pelaatko kannettavalla tietokoneellasi tai puhelimellasi.

Kierros: Platform-tukipiste varjopilvipeleille

Varjo Pilvipelitunnus
PlayStation Now -logo

6

Helppokäyttöisyys

Helppokäyttöisyyden suhteen Shadowin kanssa ei ole paljon puhuttavaa, kunhan tiedät tiensä Windows-työpöydällä. Palvelun tilaaminen on vaivatonta, ja hetken odottamisen jälkeen pääset etälaitteeseesi. 

Muutoin ainoat vuorovaikutuksesi Shadowin kanssa käynnistävät etäkoneesi ja käyttävät prebound-pikanäppäimiä istunnon lopettamiseen..

varjo-sign-up

PlayStation Now on paljon monimutkaisempi, etenkin tietokoneissa. Suosittelemme, että kirjaudut PS4: llesi ja käsittelet kaiken siellä, koska työpöydän myyntisuppilo on parhaimmillaan puoliksi paistettu. Kun olet kirjautunut tilille työpöydällä, sinun on löydettävä latauslinkki muualta Sonyn sivustolta. PS4: ssä PS Now -sovellus on asennettu oletuksena. 

PS4-kokemus on hyvin samanlainen kuin PS4: n käyttöjärjestelmä, joka näyttää pelejä Netflix-esque-muodossa. Olemme enemmän huolissaan tietokonekokemuksesta. PC PS Now -sovellus näyttää samanlaisen laattojen kaltaisen käyttöliittymän yrittäessään peilaamaan konsoleissa näkyvää käyttöliittymää. Se on kuitenkin todella viivästynyt, varsinkin jos käytät näppäimistöä ja hiirtä. 

PlayStation-nyt-review-sovellus

On myös joitain muita vähäisiä asioita. Esimerkiksi, sinua ei koskaan pyydetä kirjautumiseen; sovellus vain käynnistyy pelin valintanäyttöön heti. Lisäksi hakukenttää ei ole, joten joudut selaamaan pitkää peliluetteloa löytääksesi haluamasi. 

Kaikki nämä ongelmat jättävät PlayStation Now -tietokonesovelluksen tuntumaan PS4: n toteutuksen apuvälineenä, enempää. 

Vielä pahempaa on, että tallennuksesi on synkronoitava manuaalisesti PS Now -sovelluksen PC-version ja konsoliversion välillä, ja silloinkin kaikki pelit eivät tue kahden alustan välistä ristiin pelaamista. PlayStation Now on erittäin paljon PS4-suoratoistopalvelu, joka joskus – jos sinulla on onni – toimii tietokoneella. 

Shadow puolestaan ​​on täysimittainen pilvipalvelupalvelu, jonka avulla voit kokea samat otsikot puhelimellasi, työpöydälläsi ja televisiossasi. Shadowin helppokäyttöisyydestä ei ole paljon puhuttavaa, mutta se on hyvä asia PlayStation Now -sovelluksen yhteydessä. Se yksinkertaisesti toimii riippumatta siitä, millä alustalla olet.

Kierros: Helppo käyttökohta varjopilvipeleille

Varjo Pilvipelitunnus
PlayStation Now -logo

7

Kattavuus

Shadow- ja PlayStation-määritelmillä “peittoalue” on villin erilaisia. Shadowsta alkaen se on saatavana vain Yhdysvalloissa, eikä silloinkin kaikkia valtioita tueta täysin.

Toisaalta PS Now on saatavana pitkässä luettelossa maita, mukaan lukien Itävalta, Kanada, Suomi, Tanska, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Japani, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Yhdysvallat ja Iso-Britannia.

PlayStation Now on levinnyt paljon laajemmalle, mutta todennäköisesti siksi, että se on pelaamassa nykyisessä PlayStation Network -infrastruktuurissa. Vaikka ei ole mitään tapaa tietää varmasti, PS Now -kysymykset viittaavat siihen, että jotkut PSN: n verkossa olevat palvelimet toimivat PS Now -palvelimina. Näyttää siltä, ​​että heistä ei riitä.

 Koska pelaajien on ehkä jouduttava jonottamaan, palvelimia on todennäköisesti liian vähän kysynnän hoitamiseksi, mikä on sitäkin häiritsevämpää, kun otetaan huomioon, että palvelimet virtaavat vain pelejä 720p: llä. Shadowilla on pienempi verkko, mutta se tukee verkon sisällä olevia paremmin. 

Shadow on virallisesti saatavana kaikissa 48 Yhdysvaltain mannervaltiossa. Sitä pidetään kuitenkin “elävänä” vain 38 mainitussa osavaltiossa. 

Muut 10 – Washington, Utah, Wyoming, Arizona, Idaho, Colorado, Montana, Alabama, Georgia ja Florida – katsotaan ”etsintätilan” valtioiksi. Tämä tarkoittaa, että monista tekijöistä, kuten maastosta ja infrastruktuurista johtuen, Varjolla voi olla joitain ongelmia näillä alueilla. 

shadow-kattavuus

Jos olet elävässä tilassa, Shadow on helppo voittaa tällä kierroksella. Ei jonossa ole, palvelimet voivat käsitellä paljon vaativampaa työmäärää ja sinulla on todennäköisemmin palvelin lähelläsi maantieteellisesti. 

PlayStation Now tukee kuitenkin laajempaa sijaintialuetta, vaikka näitä sijainteja ei tuettaisi yhtä hyvin kuin Yhdysvalloissa on Shadow. Siksi tarjoamme PS Now: lle voiton tällä kierroksella. 

Kierros: PlayStation-palvelun kattavuuspiste nyt

Varjo Pilvipelitunnus
PlayStation Now -logo

8

Lopulliset ajatukset

Seitsemästä kierrostamme Shadowilla on viisi voittoa PlayStation Now -palvelun kahdelle. Vaikka se kuulostaa Shadowin maanvyörymältä, tapasimme vastaavia tuloksia Shadow vs GeForce Now -parin ottelussa. Ei ole se, että PlayStation Now olisi huono palvelu, vaan pikemminkin, että Shadow on vain liigat edellä muita markkinoita.

Voittaja: Shadow

Vaikka Shadow on tehokkaampi ja joustavampi kuin PlayStation Now, Sonyn tarjoamiseen on syytä pysyä kiinni. Jos olet PS4-fani, PlayStation Now on erinomainen palvelu. Pelien suoratoisto on heikko, mutta kyky ladata ja pelata yli 300 peliä (vähintään 500 pilvessä) paikallisesti on pelkästään tilauksen hintainen. 

Oletko samaa mieltä siitä, että Shadow on voittaja, vai onko PlayStation Now parempi vaihtoehto? Kerro meille ajatuksesi alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map