Onko Torrenting laiton vuonna 2020?

Jokainen, joka tietää tiensä Internetissä, ymmärtää, että elokuvan tai kalliiden ohjelmistopakettien napsauttaminen ilmaiseksi on vain torrentin päässä. Se on enemmän kuin moraalinen ongelma. Verkkoturvallisuutta on myös harkittava ja kiinnittääkö torrenting viranomaisten huomion.

Ensinnäkin torrentin toiminta ei ole luonnostaan ​​laitonta. Teknologia on yksinkertaisesti tapa jakaa sisältöä verkossa. Missä voit joutua vaikeuksiin, on tekijänoikeuksilla suojattujen tiedostojen ylläpito, lataaminen tai jakelu. Se sisältää suosituimmat elokuvat, musiikki ja ohjelmistot.

Jos teet niin, olet varastanut jotain yhtä varmasti kuin se, että kävelisit paikallisen Walmartin kimppuun ja sprinisi hetkiä myöhemmin DVD-levyjen pudotessaan taskuistasi vartijan kanssa puolivälisessä harjoittamisessa.

Kysymykseen siitä, onko se turvallista ja todennäköisyyteen takertua, vastaukset ovat “ole täysin” ja “siellä on mahdollisuus”. Puhutaan hiukan torrentista ennen kuin näemme, kuinka laillista tai laitonta se on. Jos sinulla on tällä hetkellä vaikeuksia päästä P2P-sivustoihin, kannattaa tutustua artikkeliimme torrent-sivustojen estämisestä.

Torrentin prosessi

Torrenting eroaa säännöllisestä lataamisesta yhdellä kriittisellä tavalla. Sen sijaan, että vedät koko tiedoston yhdeltä palvelimelta, torrentit – joita kutsutaan myös bittorrentingiksi – käyttävät vertaisverkkojen tiedostojen jakamista, jossa erikoistuneet ohjelmistot tarttuvat pieniin tiedostokappaleisiin kymmenien, ehkä satojen, tietokoneiden kautta ympäri maailmaa ja koota ne täysversiona.

Keskitettyjen palvelimien puute vaikeuttaa minkä tahansa rikollisiin toimiin osallistuvan isäntätietokoneen löytämistä ja sammuttamista, mutta P2P-protokollan käyttöön on myös perusteltuja syitä. Yksi on, että prosessi voi olla nopeampi kuin suora lataus ilman, että palvelimia ylikuormitetaan. Huolimatta siitä, että se on synonyymi tekijänoikeusrikkomuksille, asia on, että yksinkertaisesti P2P-verkon käyttäminen ei tee sinusta rikollista.

Aiomme yksityiskohtaisesti selvittää, miten presidentti Bill Clintonin allekirjoittama digitaalisen vuosituhannen tekijänoikeuslaki muutti tekijänoikeuksien luonnetta vuonna 1998. Laki antoi tekijänoikeuksien haltijoille, usein musiikkitarroille ja elokuvastudioille, laillisen strategian, jonka avulla voidaan torrent-operaattoreita vastaan ​​nostaa oikeusjuttuja, käyttäjiä ja joskus viattomia sivullisia.

Torrenterien oikeudelliset ongelmat

Olipa kyse laittomasta toiminnasta vai ei, se, että niin monet oikeudenkäynnit ovat kohdistaneet torrentia, voivat saada sinut harkitsemaan P2P-verkon käytön viisautta. Tekijänoikeuksien haltijat ovat olleet säälimätöntä etsiessään tosiasiallisia ja havaittuja loukkaajia vaihtelevalla menestyksellä.

Isännät

laiton torrenting

Joskus kiusalliset toimet yrittävät turvautua ajatuksen taakse, että tekijänoikeusloukkauksia koskevat valitukset tulisi kohdistaa käyttäjille. Operaattorit ovat jo kauan väittäneet olevansa vain viattomia pilvitallennuspalvelujen tarjoajia. Yksi tapaus koski Hotfileä, suosittua tiedostojenjako-verkkosivustoa vuonna 2011, jota vastaan ​​suuret elokuvastudiot nostivat oikeudenkäynnin.

Hakemuksen tekohetkellä vastaaja oli saanut yli 10 miljoonaa poistoilmoitusta isännöidystä sisällöstä, mutta kiinnittänyt vain vähän huomiota. Liian paljon rahaa oli vaakalaudalla. Koska tuhannet käyttäjät saivat ainakin kolme poistoilmoitusta, palvelun oli vaikea väittää toimineensa tiukkaa ”toista rikkojaa” koskevaa käytäntöä.

Päivää ennen tuomariston oikeudenkäynnin alkamista Hotfile ratkaisi asian 80 miljoonalla dollarilla. Megaupload ja Grooveshark olivat kaksi uutta uusinta torrent-palvelua, jotka oli suunnattu DMCA: n jälkimainingeissa..

Syytön sivullinen

On myös esimerkkejä siitä, että ihmiset joutuvat Internet-palveluntarjoajansa kiireeseen luovuttaa väitetyn merirosvojen IP-osoitteisiin liittyviä tilitietoja – lukuun ottamatta sitä, että monet eivät olleet asiakkaita, kun tekijänoikeusloukkaukset tapahtuivat.

Koska IP-osoitteet kierrätetään lähteviltä saapuville asiakkaille, näyttää siltä, ​​että kyseessä on yksinkertainen onnettomuus, ei huono käyttäytyminen.

Minnesota-nainen oli yksi tällainen tapaus, kun vallitsevaan piratismin vastaiseen strategiaan sisältyi oikeusjuttuja yksilöitä vastaan ​​tiedostojoukkojen sijasta. Ladattuaan 1 700 kappaletta laittomasti, hänen virhevirheensä hylätä 4500 dollarin sovitustarjous seurasi häntä vastaan ​​annettu tuomioistuimen tuomio, joka alkoi 1,5 miljoonan dollarin sakolla ja lopulta laski 220 000 dollarilla..

Taitava Dodger

Kukaan yksikkö ei ole nauttinut (kärsinyt) enemmän aikaa romahtavassa parrasvalossa kuin The Pirate Bay. Vuonna 2003 perustettu tiedostonjako-mestari on kerännyt miljoonia dollareita tähän mennessä oletettuihin tuomioihin ja sen perustajille vankilaoikeuksiin tekijänoikeusrikkomusten takia, vaikka sillä ei näytä olevan aikomusta maksaa ja verkkosivusto toimii edelleen.

Se on kuitenkin jahdattu palvelintilalta palvelintilalle, kun taas kollega KickassTorrents on suljettu kokonaan. Kaikki näyttää siltä, ​​että se kannustaa vaihtoehtoisia torrent-sivustoja alkamaan, joten tämä taistelu ei ole vielä kaukana.

Pysy turvassa torrentin aikana

Virustorjuntatietokoneiden suojaus

Jos torrent tavallisella yhteydellä, muiden on helppo seurata sinua IP-osoitteesi kautta. Tekijänoikeuksien haltijoiden mahdollisten laillisten toimien lisäksi Internet-palveluntarjoajat ovat lähettäneet varoituskirjeitä asiakkaille, jotka vierailevat torrent-sivustoilla ja saattavat jopa kuristaa yhteyden nopeutta rangaistuksena.

Jos aiot harhailla ja miettiä, onko turvallinen tapa tehdä se, suosittelemme, että siirryt vapaasti sanan “turvallinen” tulkintaan. Voit käyttää virtuaalista yksityistä verkkoa, joka on edelleen laillista, vaikka kuinka kauan kenen tahansa arvaus tapahtuu (lue paras VPN-artikkeli torrentia varten). Toinen vaihtoehto on käyttää pilvien torrentia, mikä vaikuttaa melko lupaavalta.

VPN on kuitenkin silloinkin fiksu sijoitus. Palveluntarjoaja luo salatun datayhteyden, joka tekee käytännöllisistä syistä sijaintisi näkymättömäksi kaikille, jotka snooppaavat. Temppu on löytää VPN-palveluntarjoaja, joka ei kirjaa asiakastoimintaa ja joka sijaitsee osallistuvien maiden ulkopuolella viidessä silmässä: Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Kanadassa..

Lopulliset ajatukset

Jatka epäilyttävää käyttäytymistä torrentialla verkkosivustolla, jatka omalla vastuullasi. Tekijänoikeuksien loukkaukset voivat johtaa vakaviin sakkoihin ja vankeuteen, vaikka yleensä uhat ovat todellisuutta huonommat. Toisin sanoen, et koskaan tiedä milloin sinusta tulee sääntö enemmän kuin poikkeus.

Jos haluat tutustua VPN-verkkoihin hieman pidemmälle, tutustu artikkeliimme parhaista VPN-vaihtoehdoista. Onko sinulla ajatuksia tai kokemuksia torrentista? Haluaisimme kuulla ne alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me