Mikä on torrenting? 4 asiaa, jotka sinun on tiedettävä

Olet todennäköisesti kuullut Internet-piratismista ja tekijänoikeuksien loukkauksista ja että sen on mahdollistanut torrenting. Mutta mikä kiusaa tarkalleen? Kuinka se toimii? Tässä artikkelissa Cloudwards.net selittää sinulle, mikä on torrentiaa, siihen liittyviä riskejä ja kuinka voit aloittaa aloittamisen ja tiedostojen lataamisen itse.


Ennen kuin aloitamme, ymmärrä, että torrenting on eräänlainen tiedostojen jakaminen eikä ole luonnostaan ​​laitonta. Suurin osa torrentisivustoilta löytämästäsi aineistosta on kuitenkin tekijänoikeuksien alaista materiaalia, ja sen lataaminen ei ole kovin sallittua; jos torrent elokuvaa, kirjaa tai peliä, rikot lakia. Se mitä teet on sinun vastuullasi, mutta tiedät, että teet sen omalla näköalalla.

Kuinka torrenting toimii

Kun lataat jotain Internetistä, napsautat yleensä latauspainiketta ja tiedostot tulevat tietokoneellesi kuin manna taivaasta. Torrenting toimii eri tavalla kuin se, että sen sijaan, että otat tiedoston yhdeltä palvelimelta ja lataat sen yhdellä kertaa, torrent (jota kutsutaan myös ”trackeriksi”) hajottaa suuren tiedoston ja hajottaa sen pieniksi paloiksi, joita kutsutaan “paketeiksi”. ”

Nämä paketit ovat kokonaisuudessaan palvelimella (kutsutaan ”kylvökoneeksi”), mutta ne jaetaan myös koko tietokoneverkossa, joka myös lataa saman tiedoston kuin olet. Näillä “ikäisillä” (tai “etsijöillä” torrentinäytössä) kaikilla on hiukan erilaisia ​​osia samasta tiedostosta. Lataamasi torrent-tiedosto pitää kirjaa siitä, kenellä on mikä paketti, ja vaihtoehtoisesti mistä lataat.


© Wikipedia

Jokainen harjoittaja toimii pienenä minipalvelimena. Tämä vähentää verkon kokonaiskuormitusta merkittävästi ja tekee siitä erittäin mielenkiintoisen rajoitetulla kaistanleveydellä toimiville ihmisille; haittapuoli on, että lataamisen aikana olet myös lähettämässä, lisäämällä Internet-yhteytesi rasitusta.

Seurauksena on, että latausprosessi keskittyy hitaammin kuin suoran latauksen yhteydessä; yleensä se on alussa paljon hitaampaa ja alkaa sitten kiihtyä matkalla. Tämä liittyy siihen tosiseikkaan, että latausnopeutesi ja lähetysnopeutesi linkitetään tietyssä määrin: mitä enemmän voit lisätä torrenttia, sitä enemmän voit nauttia vastineeksi.

Toinen torrentteja hidastava tekijä on, että latausyhteys on yleensä paljon vähemmän vakaa, joten odota näkevän enemmän häiriöitä kuin olet tottunut suoriin latauksiin. Jos yhteys on erittäin nopea, ero on vähäinen, mutta hitaammat yhteydet saattavat joutua turhautumaan jatkuvien hidastumisten yhteydessä.

Torrentin riskit

Todelliseen torrentin prosessiin liittyy hyvin vähän riskejä: Koska olet lataamassa sitä vertaisverkosta, tietokoneviruksen kiinnitysmatka todennäköisyys on pienempi kuin tavallisilla latauksilla. Kiusausyhteisö auttaa myös tässä, koska suurin osa ihmisistä jättää torrentin alle kommentteja, jotka kertovat sinulle onko hyvä vai huono.

Silti kannattaa olla varovainen peikkojen asettamiseksi virusta sisältäviin tiedostoihin ja muistaa, että kun jotain vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, niin yleensä on. On parasta olla poissa lataajista, joita et tiedä, ja myös torrenteista, joilla ei ole kommentteja alla, tai saatat huomata, että tietokoneesi on joutunut verkkorikollisten tai erityisen ilkeän kepponen uhriksi..

Torrentin ja tekijänoikeuksien loukkaukset


© PRSA-NY

Kuten aiemmin totesimme, tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin lataaminen on laitonta ja haastehaaste on todennäköisesti suurin riski torrentin aikana. Piratismin vastaiset aktivistit väittävät, että tekijänoikeuksien loukkaus (suurin osa siitä tehdään torrentin avulla) maksaa Yhdysvaltojen taloudelle 250 miljardia dollaria vuodessa, ja he eivät ota sitä makuulle.

Onko kyseessä luku oikein, on kiistelty, mutta tekijänoikeuksien loukkaamisen torjuminen on ehdottomasti todellisuutta. Useat maat ovat sulkeneet pääsyn tiedostojenjakosivustoihin, kuten The Pirate Bay ja Kickass Torrent, kokonaan, kun taas Yhdysvaltojen kansalaisia ​​on nostettu oikeuteen elokuvien lataamisesta laittomasti. Nämä puvut eivät yleensä tule mitään, mutta saatat epäonnistua ja saada tuomarin, joka saa sen kiinni.

Paras tapa välttää kyseinen luoti on joko lopettaa torrentit tai todennäköisemmin käyttää VPN: ää peittääksesi digitaalisen jalanjälkesi. Olemme laatineet luettelon parhaista VPN-torrenteista, mutta jos päätät käyttää toista, tiedä, että kaikki VPN: t eivät ole tässä suhteessa luotu yhtäläisiä.

Tarvitset VPN: n, joka piilottaa ala- ja lähetyspolun, ei vain käytetyillä sivustoilla, ja mielellään myös tappajakytkimellä, joten et löydä itseäsi kiusaamassa avoimen yhteyden yli, kun VPN putoaa. DNS-peittäminen on myös kätevä bonus, kuten kaikki muutkin turvatoimet.

Torrenting-sovelluksen käyttöönotto

Kun tekniikka ja lailliset asiat ovat poissa käytöstä, päästämme hauskaan puoleen: torrenting. Nyt emme todellakaan suosittele aloittamista ilman minkäänlaista VPN: ää, joten tutustu paras VPN-artikkeliimme ja ota meihin yhteyttä, etenkin jos asut Yhdysvalloissa, Euroopassa tai Kanadassa. Vaikka Internet-palveluntarjoajat ovat lopettaneet tekijänoikeusilmoitusten lähettämisen, sinun on parempi olla turvassa kuin pahoillani.

Nyt ennen torrentien löytämistä sinulla on oltava erityinen ohjelma, jota voidaan kytkeä kylvökoneisiin ja suihkureihin, nimeltään “asiakas”. Valittavissa on paljon, mutta µTorrent, Transmission ja BitTorrent ovat suosituimpia, ja Transmission on henkilökohtainen suosikki yksinkertaisen käyttöliittymänsä puolesta.

Kun jokin näistä on asennettu ja VPN on käytössä, voit nyt siirtyä Internetiin ja löytää torrentisivuston. Kaksi suurimmista sivustoista on Pirate Bay ja Kickass Torrentit, mutta koska ne liikkuvat paljon, suosittelemme, että etsit itse itsesi löytääksesi ne (lainvalvontaviranomaiset jahtaavat heitä ympäri maailmaa Tomissa) & Jerry tyyli jahtaa). Toinen vaihtoehto on tutustua parhaimpiin vaihtoehtoisiin torrent-sivustoihimme.

Pirate Bayssä on eniten tavaraa, ja se on melko helppo etsiä; bonuksena sen kommenttiosassa on yleensä enemmän ihmisiä, jotka sanovat asioita haluamastasi torrentista, joten kannattaa aloittaa sieltä. Kirjoita vain etsimäsi (älä unohda napsauttaa luokkaa, johon se tulee, tai saat selville, kuinka totta sääntö 34 on) ja sinut tuodaan tuloksiin.

Haluat löytää “terveen” torrentin, sellaisen, jolla on runsaasti kylvökoneita ja etsijöitä (torrentin nimen takana on numeroita, kuvakaappausta ei ole, koska hyvin …), mutta se ei ole myöskään huonosti epäsuhteessa. . Nyrkkisääntönä kolme harjoittajaa kylvöä kohden on erittäin hyvä, kun taas yli viisi kylvöä kohti työntää sitä.

Lue kommentit todella nopeasti varmistaaksesi, ettet käsittele huijausta, vaikka muista, että se on silti Internet, joten peikkojen on runsaasti. Kun olet tyytyväinen, napsauta “hanki tämä torrentti” ja olet poissa. Pirate Bay käyttää magneettilinkkejä, joten napsauttamisen jälkeen olet todennäköisesti hyvä mennä, mutta jos etsit Kickass Torrenteja, sinun on löydettävä ladattu tracker-torrent-tiedosto ja avattava se manuaalisesti. Joko niin, jäljellä on vain odottaa latauksen päättymistä.

Lopulliset ajatukset

Ja siinä todella on kaikki. Muista, että tiedostojen jakaminen on laillista, tekijänoikeusrikkomus ei ole. Käytä aina VPN-tyyppiä, suosikkimme tässä tapauksessa on ExpressVPN (lue ExpressVPN-arvosteluistamme saadaksesi selville miksi) varmistaaksesi, ettet saa Johnny Law -tapahtumasi jälkeensi. Lisäksi onnellinen metsästys!

Mitä mieltä olet torrentista? Onko sinulla kysymyksiä tämän artikkelin lukemisen jälkeen? Kerro meille alla olevissa kommenteissa, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map