A DaVinci Resolve Review – Pro eszközök szakemberek számára – Frissítve2020

DaVinci Resolve Review

A DaVinci Resolve nagy teljesítményű, professzionális videószerkesztő, amely meglepő módon ingyenes réteggel érhető el a kagylók számára. Amint azt a DaVinci Resolve teljes ismertetőjében leírtuk, ez egy hatalmas, sokoldalú eszköz, de időbe telik, míg megszelídítik ezt a vadállatot.

videószerkesztő áttekintések

A DaVinci Resolve egy professzionális célú videószerkesztő az ausztrál Blackmagic Design cégtől. A program rengeteg funkcióval rendelkezik, és kiváló választás mind a szakértők, mind a feltörekvő alkotók számára egyaránt.

Marketing anyagának nagy része azt mutatja, hogy professzionális munkaállomásokkal ragaszkodtak az emberek. Ha megszokta ezeket a többgombos behemótokat, akkor a DaVinci Resolve lehet a videó szerkesztő az Ön számára. A Blackmagic gyártja a filmipar hardvereit és szoftvereit, a DaVinci Resolve pedig kiváló eszköz a minőségi videómunka számára.

Számos legnépszerűbb filmben és TV-műsorban használták, például a Csillagok háborúja: Az utolsó Jedi, Kísértet és Deadpool 2. Olvassa el, hogyan kell nézni Trónok harca cikk a hitellistán szereplő új műsorhoz.

Annak ellenére, hogy profi szakemberek számára áll rendelkezésre, elérhető egy ingyenes verziója, tehát ha ugyanazzal az eszközzel szeretne dolgozni, mint a top filmek készítéséhez, akkor megteheti. A DaVinci Resolve nagy rajongói vagyunk, és beillesztettük a legújabb videószerkesztő szoftver útmutatónkba.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a DaVinci Resolve számára

Jellemzők

A DaVinci Resolve alján hét gomb található, amelyek lehetővé teszik a különböző feladatokra összpontosító területek közötti mozgást. Ezek magukban foglalják a médiaterületet, a szerkesztésre, vágásra és színjavításra összpontosító képernyőket, valamint a kiadvány megjelenítésére szolgáló területet. Van még két terület, a Fusion és a Fairlight, a vizuális effektusok és a hang számára.

A Fusion és a Fairlight különféle alkalmazások voltak, tehát ezeken a területeken rengeteg alfehérje és vezérlés található. Bonyolultaknak tűnnek, és az összes felhasználásának kitalálása időt vesz igénybe.

A Resolve ingyenes és fizetős verziói rengeteg átmenetet tartalmaznak, mindenféle elhalványulással és törlőkendővel a klipek összekapcsolásához. Vannak alakjalapú elhalványulások, köztük egy szív alakú is, bár a romantikus effektusok teljes kategóriájáért nézd meg a CyberLink PowerDirector áttekintést.

A Fusion terület tele van speciális effektusokkal, és ezek messze túlmutatnak a kevésbé fejlett eszközökhöz tartozó gyors és egyszerű drag and drop stíluson. A legtöbbnek több beállítása van, és különféle módon kombinálható.Például annak részletességére, hogy 40 különféle alapértelmezett lencse fényfolt hatása van, és mindegyik több csúszkát ad Önnek, hogy pontosan beállítsák, amit csinálnak. A fejlett vizuális effektusok, mint például a Chroma kulcstartó is szerepelnek, és lehetővé teszik, hogy látványos pillanatokat adjon munkájához.

Színkorrekció a DaVinci Resolve segítségével

A színjavító és osztályozó eszközök átfogóak. Számos eszköz olyan gyors effektusok széles választékát kínálja, amelyeket klipekre húzva hozhat létre hangulatot, ám a DaVinci Resolve különféle vezérlőelemeket kínál a dolgok saját hangolására.. 

Megrajzolhat egy olyan területet a videón, amelyben különböző színbeállítások is vannak, tehát ha osztott képernyő-effektusokat vagy eltérő színosztályt szeretne, megteheti azokat, és lehetősége van arra, hogy a fantáziád zavargása alatt.

legjobb ingyenes video-szerkesztő-elhatározás

A hangszerkesztő funkciók felett túlmutat a vámhivatalnál. A FairlightFX pluginok mindenféle módon elemezhetik és irányíthatják a hangjait, beleértve a zajcsökkentést is. Ezenkívül hozzáférhet egy 500-nál több hangos könyvtárhoz is.

Számos effektus létezik, például visszhang, kompresszor, karimás felület, és mindent megtehetsz. 

A DaVinci Resolve különféle típusú video-munkákat képes kezelni, például a 360 fokos felvételeket és a multicam-ot. Jellemzői vannak még akciókamerákhoz is. Ez elérhető a Windowshoz, a Machez és egyike azon kevés videószerkesztőknek, amelyek támogatják a Linuxot.

A DaVinci Resolve Features áttekintése

DaVinci Resolve Logowww.blackmagicdesign.com

29900 USD-tól kezdődően kezdődik

Operációs rendszer

ablakok

Mac

Linux

Jellemzők

4K szerkesztés

Action Cam eszközök

Chroma Key (zöld képernyő)

360 fokos videószerkesztés

Multicam szerkesztés

Exportálás a YouTube-ra

Exportálás a Facebook-ba

Exportálás a Vimeo-ba

Eszköz optimalizálása

Burn to DVD

Burn to Blu-ray

Árazás

A DaVinci Resolve ingyenes verziója és egy teljes verziója 299 dollárba kerül, és ez az egyik legdrágább eszköz. Ez egy kiváló minőségű eszköz, tehát megéri a pénzt, ha professzionális termékekkel használja. Ebben az árkategóriában a nehézsúlyú versenytársak, mint például az Adobe Premiere Pro CC és a Final Cut Pro X.

A Pro verzió, ahogy vártad, rengeteg extra funkciót tartalmaz. Ha ki akarja használni a több felhasználós együttműködés előnyeit, a fejlettebb 3D eszközöket, a hatalmas választékot az extra pluginek, effektusok és az AI-alapú Neural Engine segítségével, akkor szüksége lesz a frissített kiadásra.

A DaVinci Resolve bármelyik verzióját érdemes megnézni. Mivel bármit is kaphat, helyet szerez a legjobb ingyenes videószerkesztő útmutatónkban

Egyszerű használat

A DaVinci Resolve-ban nagyon sok meg kell birkózni. Időnként a felhasználói felület hasonlít egy tudományos laboratóriumhoz, mindenféle gomb és grafikon megjelenítve. Bár bonyolultnak tűnik, sima és jól megtervezett, professzionálisan érzi magát. 

Az alsó gombokkal kiválaszthatja, hogy melyik általános területen dolgozzon. A médiakönyvtár szerkesztésére, kézbesítésére vagy kezelésére összpontosíthat.

A videofelvételekkel valószínűleg gyorsan elfogyasztja a meghajtó helyét, tehát nézd meg a legjobb videohirdetésünk felhőalapú tárolóját, hogy szabadon maradjon.

A DaVinci megtanulása és optimalizálása Megoldás

Ha valóban ki akarja aknázni a DaVinci Resolve legtöbbet, tekintse meg a súgó menüben a referencia kézikönyvet. Ez a megdöbbentően nagy dokumentum csaknem 3000 oldalra tehető. Még nem egészen fejeztük be, de gyaníthatjuk, hogy itt a legtöbb kérdésére válaszokat találhat.

DaVinci-elhatározás-hivatkozások

Van egy praktikus gyorsbillentyű-lista is. Ezek segítségével sokkal gyorsabban használhatja a szoftvert, ezért nézzen meg, és találja meg azokat a parancsikonokat, amelyek a munkafolyamat szempontjából relevánsak.

A Blackmagic Design webhelyén található néhány videó, amelyek megtaníthatják az alapokat és a DaVinci Resolve fejlettebb funkcióinak néhány alapját. Megtekintheti ezeket a webhelyen, vagy letöltheti azokat. Rengeteg videó található a YouTube-on is, ha vadászik.

A weboldal számos tankönyvet tartalmaz. Vegye figyelembe, hogy a „letöltés” ​​gombra kattintva ingyenesen kapja meg a könyveket PDF formátumban, míg az Amazon gomb lehetővé teszi a könyvek fizikai változatának megvásárlását. Inkább az ingyenes verziókat szerezzük meg, mint a 49,99 dollárt fizetni, de a szakemberek szívesen fizetnek érte.

A jelenleg elérhető könyvek a szoftver korábbi verziójára vonatkoznak, de az információk nagy részének továbbra is relevánsnak kell lennie. Figyelje az új verziókat is.

Válaszok keresése a Blackmagic támogatással

Van egy kiváló fórum, amely tele tehetséges emberekkel gyorsan válaszol a kérdésekre. Ha kérdése van, valószínűleg talál valakit, aki hajlandó segíteni. 

Kíváncsi, hogy a valódi nevét kell használni a fórumon, tehát vegye figyelembe ezt, ha adatvédelmi aggályai vannak. Előfordulhat, hogy elolvassa az online adatvédelmi útmutatót is, amely ismerteti, hogyan kell online megvédeni személyazonosságukat.

Kérdéseivel közvetlenül felveheti a kapcsolatot a Blackmagic céggel egy kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. Telefonos támogatás érhető el a Blackmagic oldalán is, amely számos telefonszámot kínál az irodákhoz szerte a világon. 

A Blackmagic támogatását is kipróbáltuk, mivel nem találtuk a támogatott formátumok naprakész listáját. 24 órán belül visszajutottak hozzánk, és a következő szakaszban láthatjuk, amit megtanultunk.

A DaVinci Resolve rengeteg segítséget és támogatást nyújt, de az eszköz időbe telik a tanuláshoz. Ha gyors, könnyen használható eszközt szeretne, érdemes megnéznie a HitFilm áttekintést.

Azoknak, akik hajlandók befektetni az időt, a DaVinci Resolve jutalmazni fogja erőfeszítéseit, és csapata sokat tett annak érdekében, hogy megbirkózzon vele..

Fájlformátumok / felbontási támogatás

A DaVinci Resolve képes kezelni a 4K-t, és támogatja a 8K-os szerkesztést is, tehát ha húsos számítógépe van, filmeket hozhat létre nagyfelbontásúan.

Nagyon sokféle formátumot támogat. Az alábbiakban felsoroltunk egy összefoglalót, de ha szeretne minden részletet, nézd meg ezt a támogatott formátumot és codec-listát. Ez a lista az utolsó verzióra vonatkozik, nem találtunk újabb frissítést. Légy tudatában annak, hogy az operációs rendszerek között eltérések vannak, néhány figyelmen kívül hagyásával a Linux tulajdonosai, például az MP4.

Formátumok importálása:
VideóArriRaw (ARI / MXF), AVC HD, AVC Intra HD, AVCHD, AVI, CINE, CinemaDNG, Cinema RAW Light, Cinema RAW, Cineon, DNG, DPX (DPX / CDX), easyDCP (DCP / MXF), JPEG, JPEG 2000, MPEG 2 (MTS / M2TS), MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Nikon RAW, OpenEXR, Quicktime (MOV / MP4), RED, TIFF, VRV
HangFüggetlen tömörítetlen PCM (WAV / AIFF), Független IEEE float, beágyazott audio (MOV / MXF / R3D), MPEG 1 és 2 (MP3), MP4, OP-1A: Beágyazott audio, OP Atom: Associated Audio, AAC, WAVE
Export formátumok:
Videó AVI, Cineon, DPX, easyDCP, JPEG 2000, MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Open EXR, Quicktime, TIFF
HangMP4, beágyazott audio, OP Atom: Associated Audio, AAC, WAVE

Ha telepítve van a Final Cut Pro X, akkor a DaVinci Resolve segítségével a QuickTime fájlok szélesebb skáláját használhatja. A szokásos video- és közösségi médiakibocsátáson kívül a Final Cut Pro és a Premiere XML számára is kimenetet hozhat létre. A lemez nem éget le.

A legtöbb ember gondoskodik magáról, de ha van olyan fájlja, amelyet a DaVinci Resolve nem tud használni, nézzen meg egy legjobb video konvertert, amely segít a média felhasználhatósá tételében.

Teljesítmény

Nem található a DaVinci Resolve rendszerkövetelményei a weboldalán, de szerencsére ezek szerepelnek a telepítőben.

A program futtatásához Windows 10, macOS 10.14.6 vagy CentOS 7.3 operációs rendszerre van szüksége. Legalább 16 GB memória szükséges, egy hatalmas 32 GB-os memória szükséges Linux-tulajdonosok és mindenki számára, aki Fusion-t használ. Mivel a 32 GB nagy mennyiségű RAM, a Linux tulajdonosoknak, akik operációs rendszerükre videószerkesztőt keresnek, valószínűleg befektetniük kell egy frissítésbe, ha használni akarják.

Zavarodva, a GPU-követelmények egyszerűen csak azt állítják, hogy bármire szüksége van az NVIDIA, AMD vagy Intel illesztőprogramokra, amelyeket a GPU igényel.

Megpróbáltuk a szokásos tesztvideóinkat tesztrendszerünkön megjeleníteni, Intel i5-7600 processzorral, 16 GB RAM-mal és 6 GB-os GeForce GTX 1060.

SettingsF1 ClipMusic Clip: Interjúklip: Átlagos:
720p 30 kép / mp28.3831.0217.5825.66
720p 60 kép / mpN / AN / AN / AN / A
1080p 30 kép / mp59.361.05.8031.4752,21
1080p 60 kép / mpN / AN / AN / AN / A

A DaVinci Resolve nem fokozta a forrásklippeinket a 60FPS-ra, amit néhány eszköz, például az Adobe Premiere Pro CC, képes megtenni. Azt is észrevettük, hogy a Resolve gyorsabban jelenik meg, ha kevés a művelet a videóban. Van egy kisebb hiba is, ahol összekeveri az átnevezett videók nevét a megjelenítési sorban.

A sebesség tiszteletre méltó, bár ha meg akarja próbálni a leggyorsabb eszközt, amelyet 30FPS sebességgel nyújtunk, akkor nézd meg a Corel Videostudio Ultimate beszámolónkat.

A DaVinci Resolve szintén általában reagál, bár nem a legkisebb eszköz, amelyet használunk. Nem tapasztaltunk összeomlást, de ha azt szeretné biztosítani, hogy ne veszítsen el munkát, olvassa el a video útmutató automatikus biztonsági mentésének módját..

Eszközök

A DaVinci Resolve magában foglalja a Fusion-t, ugyanazon cég speciális effektusok platformját. A korábban különálló szoftver, ez egy újabb kiváló minőségű ajánlat, amely szakembereknek szól, akik további mérföldet akarnak elérni a lenyűgöző és meggyőző effektusok létrehozása érdekében..

Tartalmaz fejlett 3D-s szolgáltatásokat, amelyek lehetővé teszik a háló importálását és látványos részecskehatások alkalmazását, valamint a térfogati effektusok, például a köd és a köd hozzáadását. Ha érdekli ez a terület, tekintse meg a legjobb 3D-s grafikus szoftverről szóló cikket.

DaVinci-elhatározás-Fairlight

A Fairlight egy másik integrált eszköz, amely külön szoftverként indult el. Hasonlóan átfogó, mindenféle lehetőséget kínál az audio kezelésére. Belső hangkönyvtára van, több ezer klippel elérhető. A szolgáltatások közé tartozik az automatikus párbeszédcsere, a hang normalizálása és a 3D hang.

Ezek a speciális eszközök sokat adnak a DaVinci Resolve képességeihez, és messze túlmutatnak, mint a legtöbb videószerkesztő szoftver.

Az ítélet

A DaVinci Resolve egy kiváló minőségű szerkesztő, amely tele van a szakemberek számára felkínált szolgáltatásokkal. Mélységet és összetettséget kínál, és bárkinek komolyan megfelel a videószerkesztésről.

Gyakran tapasztaltuk, hogy keményebben kell dolgoznunk ahhoz, hogy más eszközökben egyértelmű dolgokat csináljunk, ám a DaVinci Resolve egy apróbb szintű ellenőrzést biztosít a dolgok felett, amely lehetővé teszi, hogy látása szerint dolgozzon a dolgokon. Időbe telik, amíg megtanulják, hogyan lehet a legtöbbet kiaknázni belőle, de ha készen állsz arra, hogy ezt az időt felhasználd, az eredmények biztosan megérkeznek.

Szinte mindent megtesz, és az árán és a magas tanulási görbén kívül nincs valódi gyengesége. Ingyenes verziója azt jelenti, hogy kipróbálhatja vásárlás előtt is. Mi úgy tekintjük, mint az egyik legjobb eszköz a környéken, és méltó alternatívája a kategória két legjobb szerkesztőjének, amelyről az Adobe Premiere CC beszámolójában és a Final Cut Pro X áttekintésben olvashat..

Ha megpróbálta a DaVinci Resolve-t, és van mit mondani róla, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me