DaVinci Resolve Review – Ammattilaisten ammattilaisten työkalut – Päivitetty2020

DaVinci Ratkaise arvostelu

DaVinci Resolve on raskas, ammattimainen videonmuokkausohjelma, jolla on yllättäen ilmainen taso, joka on saatavissa hajottajille. Kuten kuvailemme tässä täydellisessä DaVinci Resolve -katsauksessa, se on tehokas, monipuolinen työkalu, mutta tämän pedon kesyttäminen vie jonkin aikaa..

videoeditorien arvostelut

DaVinci Resolve on ammattimaisesti keskittynyt videotoimittaja australialaiselta Blackmagic Design -yhtiöltä. Ohjelmalla on runsaasti ominaisuuksia ja se on loistava valinta sekä asiantuntijoille että yrittäjille.

Suuri osa sen markkinointimateriaalista näyttää ihmisille, joilla on ammattitaitoinen työasema. Jos olet tottunut työskentelemään näiden monipainikkeisten behemothien kanssa, DaVinci Resolve voi olla sinulle videon muokkausohjelma. Blackmagic tekee elokuvateollisuuden laitteistoista ja ohjelmistoista, ja DaVinci Resolve on erinomainen työkalu tuotannon laadun videotöihin.

Sitä on käytetty monissa suosituimmissa elokuvissa ja TV-ohjelmissa, kuten Tähtien sota: Viimeinen jedi, Peikko ja Deadpool 2. Lue kuinka katsella Valtaistuinpeli artikkeli toiselle näytölle luottoluettelossaan.

Huolimatta ammattilaisille suunnatusta versiosta, siitä on saatavana ilmainen versio, joten jos haluat työskennellä samalla työkalulla, jota käytetään alkuelokuvien tekoon, voit. Olemme suuria DaVinci Resolven faneja ja sisällytimme sen äskettäin oppaaseemme parhaaseen videonmuokkausohjelmistoon.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot DaVinci Resolve -sovellukselle

ominaisuudet

DaVinci Resolven alaosassa on seitsemän painiketta, joiden avulla voit liikkua eri tehtäviin keskittyvien alueiden välillä. Näitä ovat media-alue, näytöt, joissa keskitytään muokkaamiseen, leikkaamiseen ja värien korjaukseen, sekä alue tulosteen tuottamiseksi. On myös kaksi aluetta, Fusion ja Fairlight, visuaalisiin tehosteisiin ja ääniin.

Fuusio ja Fairlight olivat aikaisemmin erillisiä sovelluksia, joten näillä alueilla on runsaasti alaominaisuuksia ja hallintalaitteita. Ne näyttävät monimutkaisilta, ja kaiken selvittäminen, miten kaikki otetaan käyttöön, vie aikaa.

Resolven ilmaisissa ja maksutetuissa versioissa on runsaasti siirtymiä, kaikenlaisilla häivytyksillä ja pyyhkeillä linkittääksesi leikkeet. On olemassa muodopohjaisia ​​haalistuksia, mukaan lukien sydämenmuotoinen, tosin tutustu CyberLink PowerDirector -arvosteluun, vaikka kyseessä olisi koko romanttisten tehosteiden luokka..

Fusion-alue on täynnä erikoistehosteita, ja nämä menevät paljon pidemmälle kuin nopea ja helppo vedä ja pudota -tyyli, jonka saat vähemmän edistyneillä työkaluilla. Useimmissa on useita asetuksia, ja niitä voidaan yhdistää eri tavoin.Esimerkki siitä, kuinka yksityiskohtainen se on, sinulla on 40 erilaista oletusarvoista linssin soihdutusefektiä, ja ne kaikki antavat sinulle useita liukusäätimiä virittääksesi tarkalleen mitä he tekevät. Mukana on myös edistyneitä visuaalisia tehosteita, kuten Chroma-näppäimistö, ja voit lisätä näyttäviä hetkiä työhösi.

Värin korjaus DaVinci Resolve -sovelluksella

Värinkorjaus- ja -luokitustyökalut ovat kattavia. Monet työkalut antavat sinulle valikoiman nopeita tehosteita, jotka voit vetää leikkeille tunnelman luomiseksi, mutta DaVinci Resolve antaa sinulle erilaisia ​​säätimiä asioiden virittämiseksi itse. 

Voit piirtää alueelle videollesi myös erilaiset väriasetukset, joten jos haluat jaetun näytön tehosteita tai erilaisia ​​väriluokituksia, voit tehdä ne, ja sinulla on mahdollisuus antaa mielikuvituksesi mellakoida..

paras vapaa-video-editori-ratkaista

Ääni muokkaustoiminnoissa se menee yli palvelupyynnön ja ylittää sen. FairlightFX-laajennukset voivat analysoida ja hallita ääniä kaikilla tavoilla, mukaan lukien melun vähentäminen. Sinulla on myös pääsy yli 500 äänen kokoiseen kirjaan.

Efektejä on monia, kuten kaiku, kompressori, laippa ja melkein kaikki mitä voisit toivoa. 

DaVinci Resolve pystyy käsittelemään erilaisia ​​videotöitä, kuten 360 asteen kuvia ja multicamia. Siinä on myös toimintakameroiden ominaisuuksia. Se on saatavana Windowsille, Macille ja on yksi harvoista videonmuokkausohjelmista, joka tukee Linuxia.

DaVinci-ratkaisun ominaisuuksien yleiskatsaus

DaVinci Resolve -logowww.blackmagicdesign.com

Alkaa 29900 dollaristaKaikki suunnitelmat

Käyttöjärjestelmä

Windows

mac

Linux

ominaisuudet

4K-muokkaus

Action Cam -työkalut

Chroma Key (vihreä näyttö)

360 asteen videon editointi

Multicam-editointi

Vie YouTubeen

Vie Facebookiin

Vie Vimeoon

Laitteen optimointi

Polta DVD-levylle

Polta Blu-ray: lle

hinnoittelu

DaVinci Resolve -versiossa on ilmainen versio ja täysversio, joka maksaa 299 dollaria, joten se on yksi kalliimmista työkaluista. Se on kuitenkin korkealaatuinen työkalu, joten se on rahan arvoinen, jos käytät sitä ammattituotteisiin. Tässä hintaluokassa se kilpailee raskaiden painojen, kuten Adobe Premiere Pro CC ja Final Cut Pro X, kanssa.

Pro-versio, kuten odotit, sisältää paljon lisäominaisuuksia. Tarvitset päivitetyn version, jos haluat hyödyntää monen käyttäjän yhteistyötä, edistyneempiä 3D-työkaluja, valtavan määrän lisälaitteita, tehosteita ja sen AI-käyttöistä Neuraalimoottoria..

Kumpikin DaVinci Resolven versio kannattaa tarkistaa. Koska voit hankkia sen turhaan, se ansaitsi paikan parhaassa ilmaisessa videonmuokkausoppaassamme

Helppokäyttöisyys

DaVinci Resolvessa on paljon tekemistä. Toisinaan sen käyttöliittymä muistuttaa tiedelaboratoriota, näytössä on kaikenlaisia ​​painikkeita ja kuvaajia. Vaikka se näyttää monimutkaiselta, se on liukas ja hyvin suunniteltu, ja siinä on ammattimainen tunnelma. 

Voit valita, millä yleisellä alueella työskennellä, alaosassa olevien painikkeiden avulla. Voit keskittyä mediakirjaston muokkaamiseen, toimittamiseen tai hallintaan.

Videon kanssa työskenteleminen syö todennäköisesti nopeasti ajotilasi, joten katso video-oppaan paras pilvisäilytys, jotta pääset heti hengityshuoneeseen.

DaVinci-ratkaisun oppiminen ja optimointi

Jos haluat todella saada kaiken irti DaVinci Resolve -sovelluksesta, katso ohjeohjeet sen ohjevalikosta. Tämä hämmästyttävän suuri asiakirja on lähes 3000 sivua. Emme ole vielä saaneet sitä loppuun, mutta epäilemme, että löydät vastauksia useimpiin kysymyksiisi sieltä.

DaVinci-ratkaista-pikanäppäimet

Saatavana on myös kätevä luettelo pikakuvakkeista. Niiden avulla voit käyttää ohjelmistoa paljon nopeammin, joten katso ja selvitä ne työnkulkuasi parhaiten liittyvät oikotiet.

Blackmagic Design -verkkosivustolla on muutamia videoita, jotka voivat auttaa sinua opettamaan sinulle perusteet ja joitain DaVinci Resolven edistyneemmistä ominaisuuksista. Voit katsella niitä sivustolla tai ladata ne. YouTubessa on myös paljon videoita, jos metsästät.

Sivusto sisältää useita koulutuskirjoja. Huomaa, että napsauttamalla “lataa” -painiketta sivustolla saat kirjat ilmaiseksi PDF-muodossa, kun taas Amazon-painikkeella voit ostaa kirjojen fyysisen version. Pystymme mieluummin saamaan ilmaiset versiot kuin maksamaan 49,99 dollaria, mutta ammattilaiset saattavat maksaa niistä mielellään.

Tällä hetkellä saatavilla olevat kirjat koskevat aiempaa ohjelmistoversiota, mutta suuren osan tiedoista pitäisi silti olla asiaankuuluvia. Pidä silmällä myös uudet versiot.

Löydät vastauksia Blackmagic-tuella

Siellä on myös erinomainen foorumi, joka on täynnä kykeneviä ihmisiä, jotka vastaavat nopeasti kysymyksiin. Jos sinulla on kysely, löydät todennäköisesti jonkun, joka haluaa auttaa sinua. 

Kummallista kyllä, sinun on käytettävä oikeaa nimeäsi foorumilla, joten ole tietoinen siitä, jos sinulla on yksityisyyttä koskevia huolenaiheita. Voit ehkä lukea myös online-tietosuojaoppaamme, joka selittää kuinka suojata henkilöllisyyttäsi verkossa.

Voit ottaa yhteyttä Blackmagiciin suoraan kysymyksillä yhteyslomakkeen kautta. Blackmagicin sivulta löytyy myös puhelintuki, joka tarjoaa valikoiman numeroita toimistoihin ympäri maailmaa. 

Annoimme Blackmagicin tuen itse kokeilla, koska emme löytäneet ajantasaista luetteloa tuetuista muodoista. He palasivat meille 24 tunnin sisällä, ja voit nähdä, mitä opimme seuraavassa osassa.

DaVinci Resolve tarjoaa runsaasti apua ja tukea, mutta työkalun oppiminen vie aikaa. Jos haluat nopean, helppokäyttöisen työkalun, kannattaa ehkä katsoa HitFilm-arvosteluamme.

Niille, jotka ovat halukkaita investoimaan aikaa, DaVinci Resolve palkitsee kuitenkin ponnistelusi, ja sen tiimi on tehnyt paljon auttaakseen sinua selviytymään siitä..

Tiedostomuodot / resoluution tuki

DaVinci Resolve pystyy käsittelemään 4K: ta, ja se tukee myös 8K: n muokkausta, joten jos sinulla on lihava PC, voit luoda elokuvia erittäin teräväpiirtoisena.

Se tukee suurta valikoimaa formaatteja. Olemme luetellut alla olevan yhteenvedon, mutta jos haluat kaikki yksityiskohdat, katso tätä tuettuja muotoja ja koodekkiluetteloa. Luettelo on viimeisintä versiota, emme löytäneet uudempaa päivitystä. Huomaa, että käyttöjärjestelmien välillä on jonkin verran eroja, ja Linux-omistajille, kuten MP4, on joitain merkittäviä puutteita.

Tuo muodot:
VideoArriRaw (ARI / MXF), AVC HD, AVC Intra HD, AVCHD, AVI, CINE, CinemaDNG, Cinema RAW Light, Cinema RAW, Cineon, DNG, DPX (DPX / CDX), easyDCP (DCP / MXF), JPEG, JPEG 2000, MPEG 2 (MTS / M2TS), MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Nikon RAW, OpenEXR, Quicktime (MOV / MP4), PUNAINEN, TIFF, VRV
AudioRiippumaton pakkaamaton PCM (WAV / AIFF), riippumaton IEEE-kelluke, sulautettu ääni (MOV / MXF / R3D), MPEG 1 ja 2 (MP3), MP4, OP-1A: sulautettu ääni, OP-atomi: liitetty ääni, AAC, WAVE
Vie muodot:
Video AVI, Cineon, DPX, easyDCP, JPEG 2000, MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Open EXR, Quicktime, TIFF
AudioMP4, sulautettu ääni, OP-atomi: Yhdistetty ääni, AAC, WAVE

Jos olet asentanut Final Cut Pro X: n, voit käyttää laajempaa valikoimaa QuickTime-tiedostoja DaVinci Resolven kanssa. Tavallisen video- ja sosiaalisen median tuotoksen lisäksi se voi tuottaa tuloksia myös Final Cut Prolle ja Premiere XML: lle. Se ei kuitenkaan polta levylle.

Suurin osa ihmisistä pitää huolta, mutta jos sinulla on tiedosto, jota DaVinci Resolve ei voi käyttää, tutustu parhaaseen videomuuntimeen auttaaksesi median muuttamisessa käytettäväksi.

Esitys

Emme löytäneet DaVinci Resolven järjestelmävaatimuksia verkkosivustolta, mutta onneksi ne sisältyvät sen asentajaan.

Ohjelman suorittamiseen tarvitaan Windows 10, macOS 10.14.6 tai CentOS 7.3. Tarvitaan vähintään 16 Gt muistia, ja valtava 32 Gt tarvitaan Linux-omistajille ja kaikille Fusionia käyttäville. Koska 32 Gt on paljon RAM-muistia, Linux-omistajien, jotka etsivät käyttöjärjestelmälle videotoimittajaa, on ehkä investoitava päivitykseen, jos he haluavat käyttää sitä.

Hämmentävää, GPU-vaatimuksissa todetaan yksinkertaisesti, että tarvitset kaikki GPU: n vaatimat NVIDIA-, AMD- tai Intel-ohjaimet.

Yritimme tehdä tavallisia testivideoitamme testijärjestelmässämme Intel i5-7600 -prosessorilla, 16 Gt RAM-muistilla ja 6 Gt: n GeForce GTX 1060: lla..

SettingsF1 ClipMusic Clip: Haastatteluleike: Keskiarvo:
720p 30fps28.3831.0217.5825.66
720p 60fpsN / AN / AN / AN / A
1080p 30 kuvaa sekunnissa59.3605.1.8031.4752.21
1080p 60 kuvaa sekunnissaN / AN / AN / AN / A

DaVinci Resolve ei korostanut lähdeleikkeitämme 60FPS: iin, mitä jotkut työkalut, kuten Adobe Premiere Pro CC, voivat tehdä. Huomasimme myös, että Resolve tekee nopeammin, kun videossa on vähemmän toimintaa. On myös pieni vika, jossa se sekoittaa uudelleen nimettyjen videoiden nimet renderöintijonoonsa.

Nopeudet ovat kunnioitettavia, jos kuitenkin haluat kokeilla nopeinta työkalua, jota olemme käyttäneet tuottamaan nopeudella 30FPS, tutustu Corel Videostudio Ultimate-arvosteluun.

DaVinci Resolve on myös yleensä reagoiva, vaikka se ei ole komein työkalu, jota olemme käyttäneet. Meillä ei ole ollut kaatumisia, mutta jos haluat varmistaa, ettet menetä mitään työtä, lue ohjeet videooppaan varmuuskopioinnista.

Työkalut

DaVinci Resolve sisältää Fusionin, saman yrityksen erikoistehostealustan. Aikaisemmin erillinen ohjelmisto, se on toinen korkealaatuinen tarjous, joka on tarkoitettu ammattilaisille, jotka haluavat mennä ylimääräiselle mailelle luomalla vaikuttavia ja vakuuttavia vaikutuksia.

Se sisältää edistyksellisiä 3D-ominaisuuksia, joiden avulla voit tuoda silmiä ja soveltaa näyttäviä hiukkastehosteita sekä lisätä tilavuusvaikutuksia, kuten sumua. Jos olet kiinnostunut tästä alueesta, katso paras 3D-grafiikkaohjelmistoartikkeli.

DaVinci-ratkaista-Fairlight

Fairlight on toinen integroitu työkalu, joka käynnistyi erillisenä ohjelmistonä. Se on myös kattava, antaen sinulle kaikenlaisia ​​vaihtoehtoja äänen käsittelemiseen. Siinä on sisäinen äänikirjastossa tuhansia leikkeitä. Ominaisuuksiin kuuluu automaattinen valintaikkunanvaihto, äänen normalisointi ja 3D-ääni.

Nämä erikoistuneet työkalut lisäävät paljon DaVinci Resolven ominaisuuksiin ja menevät paljon pidemmälle kuin useimmat videonmuokkausohjelmistot.

Tuomio

DaVinci Resolve on laadukas toimittaja, joka on täynnä ammattilaisille suunnattuja ominaisuuksia. Se tarjoaa syvyyttä ja monimutkaisuutta, ja se sopii kaikille, jotka haluavat videon editoinnin.

Havaitsimme usein, että jouduimme työskentelemään kovemmin tehdäksemme sellaisia ​​asioita, jotka olivat suoraviivaisia ​​muissa työkaluissa, mutta DaVinci Resolve antaa sinulle tarkan hallinnan asioista, joiden avulla voit käsitellä asioita visioosi mukaan. Se vie aikaa, kun opit saamaan kaiken hyödyn irti, mutta jos olet valmis käyttämään tätä aikaa, tulokset varmasti tulevat.

Se tekee melkein kaiken, eikä sillä ole muita todellisia heikkouksia kuin hinta ja korkea oppimiskäyrä. Sen ilmainen versio tarkoittaa, että voit kokeilla myös ennen ostamista. Arvioimme sitä yhtenä parhaimmista työkaluista ja arvokkaana vaihtoehtona tämän kategorian kahdelle parhaalle toimittajalle, joista voit lukea Adobe Premiere CC -katsauksessa ja Final Cut Pro X -arvostelussa.

Jos olet kokeillut DaVinci Resolvea ja sinulla on jotain sanottavaa siitä, ota meihin yhteyttä kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me