Corel VideoStudio Ultimate Review – Päivitetty 2020

Corel VideoStudio Ultimate Review

Corel VideoStudio Ultimate on erittäin suosittu, helppokäyttöinen videon muokkausohjelma, jota käyttävät laajasti ammattilaiset ja amatöörit. Olemme kuitenkin joutuneet muutamiin suorituskykyongelmiin käyttäessään sitä, joten se ei välttämättä ole vastaus kaikille. Lue koko VideoStudio -katsauksemme saadaksesi lisätietoja.


videoeditorien arvostelut

Tarkastelemme tänään erittäin arvostettua ohjelmistoa tässä Corel VideoStudio Ultimate -katsauksessa. VideoStudio on kanadalaisen ohjelmistoyrityksen Corelin julkaisema videonmuokkaustyökalu. Alun perin Taiwanin kehittäjän Ulead Systemsin kehittämä se on ollut olemassa jo vuodesta 2006.

Näemme kuinka se muotoutuu nykyisiin kilpailijoihinsa verrattuna. Ensin tarkastelemme sen ominaisuuksia nähdäksemme, mitä se voi tehdä. Otamme huomioon sen hinnan, samoin kuin sen saavutettavuuden. Tarkastelemme myös sen suorituskykyä ja katsomme, mitä muotoja se tukee, sekä sen mukana tulevia työkaluja.

Löysimme paljon pitäviä VideoStudiosta, ja niissä on runsaasti ominaisuuksia, hyvännäköinen käyttöliittymä ja luettavat ohjaimet. Se ei kuitenkaan toiminut niin hyvin kuin olisimme toivoneet, ja meillä oli muutamia ongelmia, mutta se oli kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Corel VideoStudio Ultimate -sovellukselle

ominaisuudet

VideoStudio Ultimate sisältää kaikki odotettavissa olevat perusmuokkausominaisuudet. Voit tuoda videoleikkeitä ja leikata ja liittää ne helposti. Voit lisätä ääntä, peittoja, tekstiä ja kuvatekstejä – mukaan lukien 3D-teksti – ja käyttää erilaisia ​​tehosteita.

Vaikka extrat ovat varmasti tärkeitä, yksinkertaisten asioiden tekeminen hyvin on väitetysti enemmän, ja VideoStudio saa sen oikein. 

Se on nyrkki vetää leikkeet aikajanallesi, siirtää asioita ympäri ja tehdä leikkauksia. Voit myös vetää videosi helposti sijoittaaksesi ja skaalataksesi sitä. VideoStudio Ultimate tekee panoroinnista ja zoomaamisesta myös vaivatonta, mikä on hyvä tapa tehdä asioista ammattimaisempia.

VideoStudio Ultimate menee paljon enemmän kuin perusasiat täällä värien säätötasoillaan ja lisävarusteillaan. Voit säätää värejä automaattisesti tai virittää kaiken itse. 

Valkotasapainon kanssa on myös vaihtoehtoja työskennellä, samoin kuin työkalut, kuten sävykäyrä ja HSL-viritys, joiden avulla voit muuttaa sävyä, kylläisyyttä ja vaaleutta. Voit käyttää esiasetuksia tehdä nopeita muutoksia tai käyttää aikaa asettaaksesi asiat juuri haluamaasi tapaan. 

VideoStudio-suodattimet

Voit myös käyttää paljon suodattimia muuttaaksesi videoidesi ulkoasua. Näiden käyttäminen on vain vetämistä ja pudottamista koskeva kysymys.

On hyvä valikoima siirtymiä, joiden avulla voit siirtyä leikkeestä toiseen. VideoStudio Ultimate -sovelluksen uusin versio sisältää saumattomat siirrot sekä morfisoinnin. 

Siirtymisillä on runsaasti asetuksia, joten voit myös mukauttaa niitä. Hyödyllisesti, siirtymä- ja tehostekuvakkeet ovat kaikki animoituja, joten voit nähdä, mitä ne tekevät joutumatta testaamaan niitä.

Corel-VideoStudio-tehosteet

VideoStudio antaa sinun käyttää lähinnä video-, kuva- ja äänitiedostoja. Olemme luetteloineet kaikki tuetut muodot omassa osiossa.

Leikkeiden tuominen

Voit kaapata videota suoraan ulkoisista laitteista ja tuoda olemassa olevan videon. Eri lähteistä tuodut leikkeet näkyvät mediapaneelissa, jonka voit vetää tarvittaessa pääajajana. Siellä on myös näytönkaappaus, josta keskustellaan myöhemmin työkaluosassa.

Videotiedostojen tekemisen lisäksi voit luoda levyjä eri muodoissa, kuten DVD- ja Blu-ray-levyillä, ja työskennellä myös ISO-tiedostojen kanssa, joten VideoStudio toimii videomuuntimena ja toimittajana. Tutustu muihin vaihtoehtoihin parhaan videomuuntimen roundup-ohjelmassa.

Corel-VideoStudio-musiikkia

Jos elokuvasi mestariteos tarvitsee ääniraidan, voit hyödyntää ilmaista musiikkikirjastoa. On paljon katkelmia, klassisesta sähköiseen ja sisältäen kaiken välissä. Yksi muistutti meitä vanhasta merityylistä. Vedä nämä aikajanallesi ja saat ilmaisen taustamusiikin.

Äänenvoimakkuuden säätäminen on helppoa, ja voit häivyttää äänen sisään ja ulos eri leikkeistä saadaksesi sekoituksen oikein. Oletusarvoisesti aikajana sisältää videotasolle useita kerroksia, peittokuvan, otsikot sekä ääni- ja musiikkikappaleet. Voit myös käyttää äänentoistoa auttaaksesi tiettyjä raitoja erottumaan muista.

VideoStudio Ultimaten animoidut peittokuvat ovat hyödyllinen tapa lisätä ilmapiiri videoihisi, kuten luoda sadetehosteita tai lisätä hiukkasia. Diaesityksille on myös animoituja siirtymätehosteita. Näiden kanssa pelaaminen on hauskaa, ja tulokset ovat vaikuttavia.

Stop motion -toimintoa tuetaan, jos haluat luoda seuraavan Wallacen ja Gromitin, ja liikkeenseuranta on olemassa, jos haluat tehdä niistä koulu-urheilu-päivän videoista hieman ammattimaisempia.

Kaiken kaikkiaan olemme vaikuttuneita tarjolla olevista ominaisuuksista. Meistä tuntuu, että alkavilla amatööreillä on hauskaa tutkia heitä, eikä ammattilaiset tunne myöskään lyhyitä muutoksia..

Corel VideoStudio Ultimate

Corel VideoStudio Ultimate -logowww.videostudiopro.com

Alkaa 153 dollarista kuukaudessaKaikki suunnitelmat

Käyttöjärjestelmä

Windows

mac

Linux

ominaisuudet

4K-muokkaus

Action Cam -työkalut

Chroma Key (vihreä näyttö)

360 asteen videon editointi

Multicam-editointi

Vie YouTubeen

Vie Facebookiin

Vie Vimeoon

Laitteen optimointi
Mobiililaitteen vientivaihtoehto – ei asetuksia tietyille laitteille

Polta DVD-levylle

Polta Blu-ray: lle

hinnoittelu

Corel VideoStudio on saatavana kahtena versiona, Pro ja Ultimate. Niille on tällä hetkellä alennus 20 ja 30 prosenttia verkkosivustolla, joten pidä silmällä tarjouksia, jos päätät ostaa. 

Saat myös 30 päivän rahat takaisin -takuun, jos et ole tyytyväinen. On myös 30 päivän kokeiluversio, jonka voit ladata verkkosivustolta ilman korttia.

Kokeilu ei kuitenkaan käynnistä ponnahdusikkunoita ohjelmiston sulkemisen jälkeen. Lisäksi, jos suljet sen oikealla yläpainikkeella, sinun on vahvistettava, että haluat sulkea sen; mutta hei, se on ilmainen. Jos näet kuitenkin liian monta ponnahdusikkunaa verkossa, tutustu parhaisiin ponnahdusikkunoiden esto-oppaamme.

Pro-versio on erinomainen paketti, mutta Ultimate sisältää lisäominaisuuksia, kuten värien luokituksen ja videomaskin luomisen, sekä parannettuja versioita muista ominaisuuksista, kuten 3D-otsikkoeditori, jaetun näytön videomallit ja videonvakautus. Ultimate-version avulla saat myös paljon laajemman valikoiman tehostelisäosia.

Molemmat versiot ovat vakaa valinta, mutta Ultimate-paketti on oikea, jos haluat jokaisen ominaisuuden.

Helppokäyttöisyys

Aloita lataamalla asennusohjelma, täyttämällä muutama tieto, mukaan lukien sähköpostiosoitteesi, ja odota sitten 1,37 Gt: n latauksen päättymistä. Odottessasi voi olla hyvä aika tutustua käyttöoppaaseen. Tämä on ilmainen asiakirja, jonka pituus on yli 200 sivua, joten opiskelua on paljon. Voit myös tutustua tietosuojaoppaaseen online.

Corel-VideoStudio-tervetuloa

Käyttöliittymä on yksityiskohtainen ja ammattimainen. Tungosta käyttöliittymä näyttää aluksi monimutkaiselta, mutta se on hyvin varustettu painikkeilla ja säätimillä, jotka selkeästi toimivat niiden toiminnassa. Voit mukauttaa työtilan asettelua ja siirtää ikkunoita muihin näytöihin, jos sinulla niitä on.

Voit löytää paljon pelaamalla ja kokeilemalla asioita. Jos kuitenkin haluat tehdä jotain erityistä, ei aina ole selvää, kuinka. Esimerkiksi valmiin videon renderointi edellyttää käyntiä jako-välilehdellä. Dokumentaatio vie sinut yleensä takaisin raiteillesi, jos juututkin.

Ohjaimet ovat yleensä reagoivia, mutta eivät täydellisesti. Esimerkiksi välilehtien vaihtamisessa on pieni viive. Toisinaan viivästyksiä on myös monimutkaisten toimintojen suorittamisessa, mutta videon suhteen on odotettavissa.

VideoStudio -oppaat

VideoStudion tervetulonäytössä on lueteltu yli 30 opetusvideota, joista enemmän on verkkosivustollaan. Kuten opetusohjelmassa esitetään, VideoStudion mallipohjat voivat auttaa sinua lisäämään pienen luokan ensimmäisiin videoihisi.

Opetusvideot ovat nopeita ja yksityiskohtaisia. Löysimme ne hyödyllisiksi, mutta tunsimme, että jotkut olisivat voineet pitää lempeämpää esittelyä. Suosittelemme “aloittaminen” -videoa ensimmäiseksi satamaan, kun ohjelmistoa käytetään ensimmäistä kertaa.

Sovellukset ja verkkosivut tukevat muita kieliä kuin englantia. Tekstityksiä koskevat viestit ilmestyvät verkkosivustolla useilla kielillä, mikä auttaa muita kuin englanninkielisiä puhujia.

VideoStudio-ohje

Voit myös kysyä kysymyksiä yhteisöfoorumilla. Siellä on paljon toimintaa, joten sinun pitäisi voida saada apua, jos pyydät hienosti. VideoStudio tarjoaa asiakastukea myös puhelimitse, chatissa tai sähköpostitse, joten Corel hoitaa sinut hyvin.

Yritimme kysyä pilvi-säästöstä sen chat-ikkunassa. Piti kirjoittaa sähköpostiosoite tehdäksemme niin ja saimme vastauksen alle minuutissa, kertoen meille, että pilvipelastuksia ei tueta. Olimme tästä hieman yllättyneitä, koska dokumentaatio mainitsi tallentamisen Dropboxiin ja Google Driveen.

Video on yksi avaruuden nälkäisimmistä aktiviteeteista, joten jos huomaat, että sinulla on vähän toimintaa, tutustu paras artikkeli pilvivarastoon. Paras pilvitallennus isoille tiedostoille kannattaa myös tarkistaa.

Näimme hidastumisen ja satunnaisen kaatumisen. Kun žongloimme videoita Explorerissa, saimme virheen, kun se ei löytänyt poistettua leikettä ja joutui joutumaan käynnistämään se uudelleen. Löysimme myös ongelmia vieritys hiiren pyörän kanssa.

Paras online-varmuuskopiointipalvelu suojaa sinua tietojen menettämiseltä, jos järjestelmäsi kaatuu. Opas oppaan videon varmuuskopiointiin auttaa myös.

Kaiken kaikkiaan VideoStudio Ultimate tekee kuitenkin hienoa työtä esitellessään itsensä ja tehdäkseen itsensä saataville. Voit selvittää suuren osan siitä kokeilun avulla, ja sen oppaat ja dokumentaatio auttavat sinua muun kanssa.

Tämänkaltaisen työkalun hallitseminen vie kauan, mutta sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että pystyt siihen nopeasti.

Tiedostomuodot & Resoluution tuki

VideoStudio tukee valtavaa määrää muotoa tuontia ja vientiä varten, kuten alla olevat taulukot osoittavat. Voit myös tuottaa videoita ja julkaista ne suoraan YouTubeen, Flickrissä tai Vimeossa.

Tuo muodot
Video:AVCHD (M2T / MTS), AVI, DV, DVR-MS, HDV, HEVC (H.265), M2TS, M4V, MKV, MOD, MOV (H.264), MPEG-1 / -2 / -4, MXF , TOD, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC, XAVC S, 3GP, salaamattomat DVD-nimet
360 asteen video:suorakaiteen muotoinen, yhden kalansilmä, kaksois-kalansilmä
Audio:CLP, CUR, DCS, DCX, EPS, FAX, FPX, GIF87a, ICO, IFF, IMG, JP2, JPC, JPG, MAC, MPO, MSP, PBM, PCT, PCX, PGM, PIC, PNG, PPM, PSD, PSPImage, PXR, RAS, SCI, SCT, SHG, TGA, TIF / TIFF, UFO, UFP, WBM, WBMP, WMF, 001, kameran RAW
Vie muodot
Video:AVC, AVI, DV, HDV, HEVC2 (H.265), M2T, MOV, MPEG-1 / -2 / -4, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC S, 3GP
Laite:Apple iPod / iPhone / iPad / TV, Android-laitteet, Sony PSP / PS3 / PS4, Nintendo Wii, Microsoft Xbox -yhteensopivat tiedostomuodot, DV, HDV
levy:VD, AVCHD, SD-kortti, Blu-ray
Web:YouTube, FlickR, Vimeo, Niconico
Audio:M4A, OGG, WAV, WMA
Kuva:BMP, JPG

Vientiasetuksia ja -resoluutioita on paljon. Suurin mitä löysimme oli 4096 x 2304 MPEG-4-videoille.

Corel-videostudio-ulostulo

Muokkaamisen aikana voit nähdä videosi esikatselun näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun lisäät leikkeen aikajanallesi, voit muuttaa projekti-asetukset vastaamaan sitä. Voit myös muuttaa tarkkuus- ja tulostusasetuksia, kun olet työskennellyt projektin puolivälissä.

Se ei kuitenkaan sisällä kaikkea. Esimerkiksi, emme voineet tuoda OBS Studion avulla tuotettua FLV-videota, ja meidän piti muuntaa se HandBrake-ohjelmalla. Muunnetun tiedoston tuonnin jälkeen toisto oli heikko VideoStudion soittimessa huolimatta siitä, että se näytti täydelliseltä VLC-mediasoittimella.

Esitys

Videon editointi on yksi vaativimmista asioista, joita voit tehdä tietokoneellasi, ja VideoStudiossa on joitain jyrkkiä järjestelmävaatimuksia. Se tarvitsee ainakin Intel Core i3- tai AMD A4 3.0GHz -prosessorin, mutta tarvitset vähintään i5- tai i7 1.06 GHz -prosessorin AVCHD- ja Intel-nopeaan synkronointivideotukiin. 

Monikamera-, UHD- tai 360-asteinen video tarvitsee i7: n tai Athlon A10: n. Tarvitset myös 64-bittisen käyttöjärjestelmän ja vähintään 4 Gt RAM-muistia, edistyneemmille ominaisuuksille suositellaan 8 Gt: tä.

VideoStudio on vain Windows, joka tarvitsee vähintään Windows 7. Se vie 3,5 Gt kiintolevytilaa. Kun ensimmäistä kertaa asensimme ja käytimme VideoStudioa, se aiheutti testijärjestelmällemme vähän stressiä ja toimistosovelluksemme ripustettiin.

Yritimme tehdä testivideon valikoimaan lähtömuotoja nähdäksemme kuinka kauan se kesti. Suljimme kaikki muut ohjelmistot ennen kuin teemme niin. Testitietokoneemme toimii Windows 10 -käyttöjärjestelmässä, jossa on i5-7600-prosessori ja 16 Gt RAM-muistia, sekä GeForce 1060 6GB näytönohjain ja SSD-tallennustila.

Muuttaessamme videota testattavaksi, saimme virheen, jossa sanotaan, että muotoa tuettiin vain Windows 7, 8 ja 10 -käyttöjärjestelmässä. Käytimme kuitenkin tuolloin Windows 10: tä..

Lopulta tuotimme useita minuutin mittaisia ​​videoita testausta varten ja saimme seuraavat tulokset, kun ne renderoitiin eri asetuksiin.

Asetukset: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30fps14.9018.2112.7215.28
720p 60fps57.7424.1.0833.5658.46
1080p 30 kuvaa sekunnissa24.5730.0820.2224.96
1080p 60 kuvaa sekunnissa1.59.242.45.3101.8.881.57.81

Kuten näette, 60-fps-videoiden esittäminen vie paljon kauemmin kuin 30-fps-videot, etenkin 1080p-videolla. Se on kuitenkin mitä odotit ja nämä nopeudet näyttävät kunnioitettavilta. Jopa paras videonmuokkausohjelma voi testata laitteistoasi, mutta VideoStudio Ultimate sujui suurimman osan ajasta hyvin.

Yritimme myös hahmottaa F1-leikkeen muutamalla erilaisella laitteistokiihdytysasetuksella nähdäksemme mitä eroa nämä tekivät.

Ajastaa:
Intelin pikatahdistuksen videokiihdytys1.52.09
NVIDIA CUDA1.55.89
Kiihdytys poistettu käytöstä1.58.56

Intelin Quick Sync voittaa, mutta tässä ei ole paljon eroa. Jos järjestelmäsi kuitenkin kamppailee, saattaa olla syytä muuttaa tätä asetusta. Tämä on ensimmäinen työkalu, jonka olemme vertailleet tällä tavoin, joten kuinka hyvät nämä tulokset ovat, se tulee selvemmäksi tulevina viikkoina.

Kun käytimme ohjelmiston kokeiluversiota, havaitsimme heikkoa kuvanlaatua esikatseluikkunassa ja luomissamme videoissa. Olemme kuulleet, että nämä ongelmat rajoittuvat kokeiluversioon, mutta suosittelemme, että testaat ohjelmiston itse ennen ostamista varmistaaksesi, että se tuottaa tulosteen oikein.

Työkalut

VideoStudio sisältää useita muita työkaluja, joilla jokaisella on omat ominaisuutensa. Voit kaapata videota suoraan tietokoneeltasi sen näytönkaappaustyökalulla, MultiCam Capture Lite. Tämä teki kohtuullisen työn, vaikkakaan ei niin hyvä kuin oma työkalu, kuten OBS studio.

Videon sieppaaminen näytöltä tarjoaa paljon vaihtoehtoja. Näytöllä on myös peittokuva, joka näyttää näppäinpainallukset, kun teet tämän, joten siitä on loistava tapa luoda opetusvideoita.

Nämä kuitenkin viivästyvät. Kun kirjoitimme näytön kaappauksen aikana, huomasimme, että ylitimme nopeasti ohjelmiston kyvyn pysyä ajan tasalla. Tämä tarkoittaa, että näppäimiä rapistettiin edelleen hitaasti näytön yli muutama minuutti sen jälkeen, kun lopetimme kirjoittamisen.

Corel-VideoStudio kaapata

Päätimme testata sieppauksen suorituskyvyn kokeilemalla sitä pelin avulla nähdäksemme kuinka järjestelmämme selviytyi paineesta. Assetto Corsa, sim-kilpavideopeli, juoksi täydellisesti, vaikka se ei kuitenkaan kuvannut pelimateriaalia. 

Omistettu kaappausohjelmisto, kuten OBS studio, antaa sinun säätää asetuksia pelimateriaalien sieppaamiseksi, mutta emme voineet tehdä niin MultiCam Capture -sovelluksessa. Jos olet itse tekemässä peliä, lue artikkeli parhaasta pelikehityksestä Työkalut.

Corel FastFlick on lisäpaketti. Sen avulla voit luoda nopeita diaesityksiä mistä tahansa käsilläsi olevista kuvista ja lajitella kaikki sekoitukset, muutokset ja musiikki puolestasi. Se on nopeaa ja helppoa, ja tulokset ovat hyväksyttäviä.

Voit polttaa luomuksesi suoraan DVD-levylle mukana toimitetulla MyDVD-ohjelmistolla. Tämä on yksinkertainen sovellus, jonka avulla voit lisätä leikkeitä ja jakaa ne lukuihin. Voit myös muuttaa valikkomusiikkiasi ja taustaasi.

Siellä on myös 3D-tekstityökalu. Voit manipuloida tekstin erilaisia ​​ominaisuuksia, kuten lisätä omia kuvioita, muuttaa valaistusta tai väriä ja lisätä viistoja. Voit myös animoida tekstiä siirtämällä ja kiertämällä sitä elokuvien päällä.

Näimme täällä yhden satunnaisen virheen. Napsauttamalla 3D-otsikkopainiketta, esiin tuli ikkuna, jonka mukaan otsikkoeditori oli käynnissä ja että meidän piti sulkea se jatkaaksesi, mutta työkalu ei ilmestynyt noin minuutti. Työkalu toimi kuitenkin hyvin, kun aloitimme sen.

Kaiken kaikkiaan nämä työkalut ovat hyödyllisiä ja enimmäkseen tehokkaita. Ne eivät ole yhtä hyviä kuin omistettu ohjelmisto, mutta ovat osana VideoStudion kokonaispakettia erinomaisia ​​työkaluja, joita voi käyttää. Jos olet kiinnostunut renderöinnin maailmasta, lue parhaat 3D-mallinnusohjelmistomme tai parhaat 3D-grafiikkaohjelmistoartikkelimme.

Tuomio

VideoStudio Ultimate näyttää osalta ja tekee videon perusmuokkaamisesta helppoa. Se on myös täynnä ominaisuuksia ja lisäominaisuuksia, jotka voivat lisätä laatua videoillesi. Löysimme muutamia virheitä ja käyttöliittymäongelmia, kun käytimme sitä, samoin kuin satunnainen kaatuminen. Pystyimme kuitenkin muokata ja työskennellä sen kanssa, ja pidämme sitä paljon VideoPadista, josta voit lukea VideoPad-arvostelumme.

Valitettavasti näimme renderoidun videon jatkuvia ongelmia sen kokeiluversiossa, ja suurin osa sen tuottamasta tuotosta oli heikkolaatuista. Onneksi kokeiluversio on ilmainen, joten voit testata sen saadaksesi selville miten pääset alkuun. Sillä on rahat takaisin -takuu, jos haluat testata myös täysversion.

VideoStudiossa on paljon tarjottavaa, jos olet kärsivällinen ja halukas tottumaan sen omituisuuksiin. Asioiden jättäminen syrjään voi antaa hyviä tuloksia. Joudut kuitenkin työskentelemään sen puutteiden kanssa. 

Jos olet kokeillut VideoStudio Ultimatea tai jotain sen kilpailijaa, kerro meille ajatuksesi kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map