Vuoden 2020 turvallisin selain: Turvallisuus verkossa

Internet on täynnä riskejä ja tietoverkkorikollisia, jotka yrittävät löytää haavoittuvuuksia ja porsaanreikiä tietokoneiden puolustuksissa. Koska me kaikki käytämme Internetiä päivittäin selainten kautta, ne ovat käteviä hyökkäyskeinoja. Verkkoselaimet voivat ryhtyä moniin vaiheisiin turvallisuutesi ylläpitämiseksi, ja tänään tarkastelemme, mikä selain on turvallisin.


Ensinnäkin meidän on kuitenkin selvitettävä tarkalleen, mitä tarkoitamme selaimen tietoturvalla ja mitä kehittäjät voivat tehdä varmistaakseen, että heidän selaimessa on mahdollisimman turvallinen.

On tärkeää huomata, että turvallisuus ja yksityisyys eivät ole samat, ja tosiasiassa nämä kaksi käsitettä ovat usein ristiriidassa keskenään. Sitä, että tietoturvan parantaminen tarkoittaa usein lisätietojen keräämistä käyttäjistä. Jos olet huolestunut yksityisyydestä enemmän kuin tietoturvasta, lue myös tuntematon selausoppaamme.

Jos haluat mieluummin siirtyä suoraan tämän luettelon parhaaseen selaimeen, voit jatkaa ja ladata Puffin. 

Kuten tarkastelumme kattoi, Puffin-selaimen turvallisuus on poikkeuksellisen hyvä, pääasiassa epätavallisen tavan vuoksi, että se ylläpitää verkkosivustoja omilla palvelimillaan ennen niiden siirtämistä käyttäjille. Otetaan kuitenkin askel taaksepäin ja selvitetään tarkalleen, mitä selaimen turvallisuus tarkoittaa.

Mikä tekee turvallisimmasta verkkoselaimesta

Koska verkkoympäristö kehittyy jatkuvasti, päivitykset ja korjaukset ovat ylivoimaisesti kriittisin osa selaimen turvallisuutta. Kun tietoturva-aukkoja syntyy, kehittäjien on suljettava ne mahdollisimman nopeasti estääkseen hakkereita hyötymästä. 

Google Chrome on loistava esimerkki turvallisesta selaimesta, joka vastaanottaa usein tietoturvapäivityksiä, korjaten heikkoudet yleensä alle päivässä.

Samasta syystä haluat yleensä, että selaimesi päivitykset ladataan ja asennetaan automaattisesti. Tällä varmistetaan, että jopa kaikkein tarkkaavainen käyttäjä pysyy suojassa, sen sijaan että luottaisi heidän muistavansa tarkistaa uusia päivityksiä säännöllisesti. Ilman turvaominaisuuksia, kuten automaattiset päivitykset, on helppo jäädä jälkeen ja jää sinut haavoittuvaiseksi, vaikka kiinnitätkin tarkkaan huomiota.

Ero HTTP: n ja HTTPS: n välillä on myös tärkeää ymmärtää. Kun muodostat yhteyden verkkosivustoon HTTPS: n kautta, liikenteesi on salattu, joten siitä on hyödytöntä kenellekään, joka onnistuu sieppaamaan sen matkalla. Päinvastoin on tavanomaisissa HTTP-yhteyksissä, mikä avaa sinut haittaohjelmien injektioon, identiteettivarkauksiin ja muuhun, jos joku kuuntelee.

Selainten tulisi siis selkeästi ilmoittaa käyttäjille, kun he ovat sivustoilla, jotka eivät käytä HTTPS: ää. Tenta on loistava esimerkki, koska esitetty varoitus on selkeä ja näkyvä, eikä Mozilla Firefoxin tai Microsoft Edgen helppo ohittaa varoitus..

Tenta-HTTPS-Varoitus

Toinen tapa, jolla selaimesi voi suojata sinua, on turvallinen selaaminen tietokannoissa. Nämä ovat luettelot verkkosivustoista, joiden tiedetään sisältävän haittaohjelmia, tietojenkalastelujärjestelmiä tai muita haitallisia elementtejä.

Tietokantojen turvallisen selaamisen tarkoituksena on estää käyttäjiä pääsemästä näille sivustoille ja altistamaan itseään hyökkäyksille. Tällaisia ​​tietokantoja on useita, kuten Googlen turvallinen selausjärjestelmä tai Microsoftin SmartScreen.

Selaimen ponnahdusikkunoiden estäjät

Koska ponnahdusikkunat ja mainokset ovat yleisimpiä haittaohjelmien toimittajia, ne estävät selaimet ovat yleensä turvallisempia. Vaikka melkein kaikissa nykyaikaisissa selaimissa on ponnahdusikkunoiden esto, ne eivät useinkaan ole niin hyviä kuin voisivat olla. 

Siksi yhden parhaiden ponnahdusikkunoiden estäjien lataaminen on hieno idea varmistaa, että nautit parhaasta suojauksesta.

Kromi-PopUp-esto

Vaikka natiivimainosten estäjät ovat harvinaisempia, selaimissa, kuten Tenta ja Vivaldi, on näitä turvallisuusominaisuuksia, ja näitä turvallisuusominaisuuksia on yleensä helppo löytää kolmansien osapuolien laajennusten tai lisäosien muodossa selaimille, joiden mukana ei ole sisäänrakennettua mainosten estäjää..

Tenta-Ad-eston

Toinen yleinen haitta- ja vakoiluohjelmien toimitusmekanismi on JavaScript, joten selaimet, kuten Google Chrome tai Vivaldi, joiden avulla käyttäjät voivat estää omien skriptien luominen tietyillä verkkosivustoilla, saavat siitä lisäpisteitä.

Koska suurin osa selaimista tallentaa kirjautumistietosi ja salasanasi käytön helpottamiseksi, niiden salasanojen käsittely on myös kriittisen tärkeä. Ihannetapauksessa tallennetut salasanasi on suojattava automaattisesti joko järjestelmän tai tilin valtuustiedoilla varmistamalla, että ne ovat turvassa, vaikka joku saisi fyysisen pääsyn laitteeseesi.. 

Sinun pitäisi silti ladata yksi parhaista salasananhallinnoistamme, vaikka käyttäisit selainta, jolla on suojausominaisuuksia suojataksesi salasanasi.

Vivaldi-salasana-suojaus

Lopuksi, hiekkalaatikoksi kutsuttu prosessi on toinen tapa, jolla selaimet voivat suojata sinua ja tietokonetta. Eristämällä jokaisen välilehden ja verkkosovelluksen omassa prosessissaan (tai ”hiekkalaatikossa”) rajoitetuilla oikeuksilla, selaimet voivat varmistaa, että verkkosivustot eivät voi helposti käsitellä muita vierailemasi sivustoja tai itse laitetta. 

Google esitteli tämän ensimmäisen vuonna 2008, mutta siitä on sittemmin tullut vakioominaisuus.

Task-Manager-kromi

Kun tämä on katettu, on aika käydä läpi luettelon viidestä turvallisimmasta Internet-selaimesta, samoin kuin joistakin kunniamerkinnöistä, joita tuskin edes tehnyt siitä tässä luettelossa.

Kaikkein turvallisin selain: Puffin

Puffin käyttää radikaalia ja erittäin tehokasta lähestymistapaa selaimen tietoturvaan. Sen sijaan, että käyttäisit verkkosivukoodia paikallisella koneella, Puffin käsittelee kaiken palvelinpuolen ennen käyttäjän näyttämistä sivuston peilistä. 

Tämä tarkoittaa, että verkkosivustolla mahdollisesti olevat haittaohjelmat ladataan Puffinin palvelimille oman laitteesi sijaan, mikä tekee mahdottomaksi saastuttaa koneesi tällä tavalla.

Puffin-Liitä-palvelin

Tämä älykäs lähestymistapa tekee suurimman osan yllä olevista kriteereistä merkityksettömiä, koska suojausominaisuuksia, kuten turvallista selaamista tietokannoissa, hiekkalaatikkoa tai komentosarjojen estämistä, ei tarvita, kun verkkosivukoodi ei edes koskaan toimi koneellasi. Tästä syystä se on helposti turvallisin Internet-selain.

Vaikka selaimessa ei tehdä hienoa työtä varoittamalla käyttäjiä epävarmoista yhteyksistä, Puffinin kanssa siitä tulee pikemminkin yksityisyyden huolenaihe kuin tietoturva, sillä HTTP: n ja Puffinin yhdistämisen ainoa kielteinen seuraus on, että joku voi kuunnella selaimessa..

Muut syyt, joista pidämme Puffin

Erinomaisen tietoturvan lisäksi arvostamme myös suuresti Puffinin sitoutumista yksityisyyteen. Pilvipohjainen lähestymistapa selaamiseen tarjoaa seurantasuojauksen, mikä tekee siitä käytännöllisesti katsoen VPN: n siinä mielessä, että verkkosivustot voivat seurata sinua vain Puffinin palvelimilla. 

Et voi kuitenkaan käyttää sitä kiertääksesi geoblockingia, joten tutustu parhaiden VPN-palveluntarjoajien luetteloomme, jos tarvitset sitä.

Puffinin matkaviestinversio on myös uskomattoman nopea, vaikka valitettavasti sitä ei voida sanoa työpöytäversiosta. Mukana on myös joitakin näppärästi pieniä ominaisuuksia, kuten tiedostojen tallentaminen suoraan pilvipalveluihin, kuten Dropbox ja OneDrive, jotka mielestämme muiden selainten tulisi myös toteuttaa.

Puffin-Save to Cloud

Lopuksi, Puffin käyttää myös hyvin vähän RAM-muistia muihin selaimiin verrattuna, ja se voi säästää huomattavaa kaistanleveyttä rajoittamalla jokaiselta verkkosivulta lähettämäsi tiedon määrää. Katso lisätietoja kaikista selaimen eduista ja haitoista tutustumalla Puffin-arvosteluun.

Tenta

Tenta on rakennettu nimenomaan turvallisuutta ja yksityisyyttä ajatellen. Se on täynnä turvaominaisuuksia ja tietosuojatyökaluja, joiden tarkoituksena on pitää käyttäjät turvallisina käyttäessään Internetiä. 

Laajennus HTTPS Everywhere on rakennettu suoraan selaimeen, joka pakottaa kaikki verkkosivustot käyttämään suojattua yhteyttä aina kun mahdollista. Jos joudut yhä yhdistämään tavallisen HTTP-yhteyden kautta (koska verkkosivusto ei tue lainkaan HTTPS: ää), sinulle annetaan selkeä varoitus siitä, että tämä tapahtuu.

Lisäksi niin kauan kuin otat käyttöön ilmaisen sisäänrakennetun VPN: n, kaikki selaushistoriatietosi on suojattu AES 256-bittisellä salauksella, mikä pätee myös Android-laitteellesi tallennettuihin paikallisiin tiedostoihin. Tarvitset laitteen pääkäyttäjän pääsyn Tenta-kansion yksinkertaiseen näkemiseen. Vaikka löydätkin, löydät kaikki joukon salattuja ja lukemattomia tiedostoja.

Tenta estää myös sekä mainokset että ponnahdusikkunat ilman lisäosaa. Lisäksi asetus, jonka nimi on ”naamaselain”, estää kuvakaappauksia selaimen ollessa auki. Voit myös asettaa selaimen sulkemaan kaikki avoimet välilehdet poistuttaessa. Molemmat nämä suojausominaisuudet ovat hieno bittiä ylimääräistä tietoturvaa ja yksityisyyttä, jos joku saa fyysisen pääsyn laitteeseesi hetkeksi.

Tenta-Mask-selain

Tämän ei kuitenkaan pitäisi yleensä olla huolenaiheita Tentaan suhteen, koska voit määrittää selaimen vaatimaan PIN-koodia. Tämä tarkoittaa, että vaikka jollakin olisi laitteesi, hän ei voi avata selainta. Tätä PIN-koodia ei myöskään tallenneta Tentan palvelimille. Tarjoamme ylimääräisen suojauksen tietosuojarikkomusten ja vuotojen varalta yrityksen puolella..

Kaikista näistä hienoista turvaominaisuuksista huolimatta Tenta ei kuitenkaan voi aivan kilpailla Puffinin kanssa, koska se voi silti olla haittaohjelman tartuttama selaamisen aikana, varsinkin kun se ei estä haitallisia verkkosivustoja millään tavalla, eikä JavaScriptiä voi myöskään estää.

Muita syitä, joista pidämme Tentasta

Tentassa on paljon rakastavia asioita, lukuun ottamatta erinomaista turvallisuutta. Tietosuoja on yhtä hyvä, koska tietosuojakäytäntö on selkeä ja tiivis eikä Tentaa kehittävä yritys CloudMosa kerää henkilökohtaisia ​​tietoja käyttäjistään..

Rajapinnan suunnittelu on myös erinomainen, ja siinä on innovatiivinen lähestymistapa välilehtien hallintaan, nimeltään “zone”, jotka ovat pääosin välilehtiryhmiä, joihin voit erikoistua erilaisilla asetuksilla. Mediavaraston avulla voit myös ladata, tallentaa ja salata kaikenlaisia ​​mediatiedostoja, mikä antaa sinulle helpon ja yksityisen pääsyn niihin milloin tahansa..

Tenta-Zones

Jos et vieläkään ole täysin päättänyt selaimesta, muista tutustua koko Tenta-arvosteluamme täydelliseen erittelyyn.

Vivaldi

Kuten monet muut selaimet, Vivaldi käyttää Google-selausta suojaamaan käyttäjiä haitallisilta verkkosivustoilta, jotka sisältävät haittaohjelmia tai tietojenkalastelujärjestelmiä. Tämä on erinomainen valinta, koska se on yksi parhaimmista turvallisista selaustietokannoista ympärillä.

Päivitysväli on myös huippuluokkaa, koska selain vastaanottaa nopeasti tietoturvapäivityksiä tarvittaessa, samoin kuin uuden vakiojulkaisun noin kerran viikossa.. 

Mainokset estetään oletuksena siinä, mitä Vivaldi luokittelee väärinkäyttäviksi sivustoiksi, vaikka selain ei selventä, mitä tämä aiheuttaa. Jos haluat estää mainoksia yleensä, sinun on ladattava mainosten estäjä Chrome Web Storesta.

JavaScripti voidaan estää yleensä tai sivustokohtaisesti. Lisäksi, jos lopulta muodostat yhteyden verkkosivustoon tietoturvallisen HTTP-yhteyden kautta, sinulle annetaan selkeä ja näkyvä varoitus, varmista, että olet tietoinen haavoittuvuudesta.

Vivaldi-JavaScript

Vaikka Vivaldin tietoturva on erinomainen verrattuna useimpiin selaimiin, Tentan tarjoamien turvaominaisuuksien ja Puffinin pilvipohjaisen selaamisen voittaa se, minkä vuoksi selain vie listan kolmannen paikan.

Muita syitä, joista pidämme Vivaldi

Vivaldi on yksi parhaista selainkohtaisista tuotteistamme, ja hyvästä syystä. Sen lisäksi, että se on uskomattoman nopea, se käyttää myös yllättävän vähän RAM-muistia. Lisäksi selaimen ulkoasun ja räätälöinnin taso on vertaansa vailla.

Vivaldi-Räätälöinti

Sen välilehtihallinta on myös erinomaista, koska sinulle annetaan joukko työkaluja seurataksesi selaamista. Voit kiinnittää, hibernata ja mykistää välilehtiä sekä jakaa näytön useiden verkkosivujen välillä tekemällä monitoiminnoista helppoa. 

Koska selain perustuu Chromiumiin (lue Chromium-arvostelu), useimmat Chromen laajennukset, jotka eivät muuta käyttöliittymää, ovat Vivaldi-yhteensopivia.

Vivaldi-Split-Screen

Vivaldi menee hyvin myös yksityisyydessä. Se kerää vain nimettömiä käyttötietoja, ja tietosuojakäytännössä todetaan selvästi, että näitä tietoja ei koskaan käytetä muuhun kuin sisäiseen analyysiin, mikä tarkoittaa, että niitä ei koskaan jaeta kolmansien osapuolten kanssa. Käsittelimme kaikkea tätä ja muuta Vivaldi-arvosteluissamme, joten tarkista, jos et vielä ole.

Kromi

Google Chromen päivitysväli on vertaansa vailla, ja tietoturvakorjaukset otetaan käyttöön muutaman tunnin tai päivän kuluessa siitä, kun Google on havainnut haavoittuvuuden. Selain antaa käyttäjille myös selkeän varoituksen, kun he käyttävät epävarmaa HTTP-yhteyttä, ja JavaScripti voidaan estää kokonaan tai tietyille verkkosivustoille.

Vaikka ponnahdusikkunat estetään automaattisesti, sisäänrakennettua mainosten estäjää ei ole, mutta Chrome Web Storesta on useita ilmaiseksi saatavilla. Ei ole yllättävää, että Chrome käyttää Googlen omaa turvallista selaustietokantaa käyttäjien suojelemiseen haitallisilta verkkosivustoilta, jotka, kuten olemme jo käsittäneet, pärjäävät tässä tehtävässä hyvin.

Vuonna 2013 paljastettiin, että kaikkiin Google Chromeen tallennettuihin salasanoihin pääsee helposti selkeässä tekstissä ilman mitään todennusta. Tästä lähtien se on muuttunut ja salasanat on nyt suojattu järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kromi-salasana-suojaus

Vaikka Google Chromen tietoturva on olennaisesti identtinen Vivaldin kanssa, Chromen väärinkäyttäviä sivustoja koskevan sisäänrakennetun mainosten estäjän puuttuminen antaa Vivaldille edun, vaikkakaan ei paljon, koska voit helposti lisätä laajennuksen tähän tarkoitukseen muutenkin. 

Koska tämä artikkeli keskittyy ensisijaisesti turvallisuuteen, suosittelemme lukemaan Google Chromen arvosteluamme oppimaan kaiken, mitä voit selainten kuninkaasta.

Muita syitä, joista pidämme Chromesta

Google Chrome on ylivoimaisesti suosituin selain maailmassa, ja tämä ei ole ilman syytä. Se urheilee intuitiivista ja yksinkertaista mallia, josta on tullut alan standardi.

Kromattu Googlen Käännä

Chrome on myös erittäin nopea, ylittäen useimmat muut selaimet vain muutamilla poikkeuksilla, ja sen valtava laajennuskirjasto on vertaansa vailla. Laitteiden välinen synkronointi on helppoa, ja selain on integroitu hyvin erilaisiin Google-palveluihin.

urhea

Brave on toinen erinomainen valinta turvalliselle selaimelle. HTTPS Everywhere on oletuksena käytössä, ja jos sinun pitäisi silti tapahtua yhteyden muodostaminen verkkosivustoon tavallisella HTTP: llä, Brave varoittaa selvästi, kun tämä tapahtuu.

Brave-HTTPS-Kaikkialla

Suojakilpi-valikon avulla on helppo seurata sitä, mitä estetään katselemasi verkkosivustossa, ja se tarjoaa myös nopean pääsyn eri suojausasetuksiin.. 

Brave-Shields-valikko

Mainokset ja ponnahdusikkunat ovat estettyjä oletuksena, ja voit myös sallia komentosarjojen eston. Kuten monet muutkin luettelossa, Brave käyttää Google-selausta suojautuakseen erityyppisiltä verkkorikosilta, kuten haittaohjelmilta tai tietojenkalastelulta..

Valitettavasti Braven päivitystaajuus jättää toivomisen varaa, koska selain vastaanottaa päivityksiä harvemmin kuin kerran kolmessa viikossa, mikä on hiukan hidasta tietoturvan suhteen. Pelkästään tämä laskee Bravea tämän luettelon viidennelle sijalle sen sijaan, että nousisi korkeammalle.

Muut syyt, jotka pidämme rohkeista

Kuten katsauksemme kattaa, Brave tekee parhaat tulokset jokaisessa luokassa huolimatta siitä, että hän on viimeisessä paikassa tässä luettelossa. Rohkea on sekä nopea että kuluttaa yllättävän vähän RAM-muistia. Siihen kuuluu myös useita mielenkiintoisia tietoturvaominaisuuksia, kuten sosiaalisen median sisällön estäminen ja välilehtipalkin tarjoaminen mobiililaitteissa.

Brave-Shields-valikko

Kuten muutkin tässä artikkelissa käsitellyt Chromium-selaimet, Brave voi myös käyttää useimpia Chromen laajennuksia laajentaen huomattavasti selaimen toimintakykyä melkein kaikilla alueilla.

Tietosuoja on myös huippuluokkaa, ja epätavallisessa liikkeessä Brave tukee jopa natiivisti Toria, ilmaista avoimen lähdekoodin ohjelmistoa, joka mahdollistaa nimettömän viestinnän (ei pidä sekoittaa itse Tor-selaimeen). Tutustu Brave-arvosteluomme saadaksesi lisätietoja tästä monipuolisesta ja turvallisesta selaimesta.

Kunniamaininnat

Luettelo viidestä turvallisimmasta selaimesta on aina vähän rajoittava; Tässä on kaksi selainta, jotka tuskin eivät tehneet leikkausta.

Reuna

Suojaus on ainoa osa Microsoft Edge -selainta, joka ansaitsee kiitosta. SmartScreen-järjestelmä estää haitalliset verkkosivustot ja on itse asiassa paremmin tekemässä niin kuin Google-selaus. 

Reuna-HTTPS-Varoitus

Valitettavasti alhainen päivitystaajuus (suunnilleen kerran kuukaudessa) ja uskomattoman helppo unohtaa epävarma yhteysyhteysvaroitus pitää Microsoft Edge -selaimen viiden turvallisimman selaimen joukossa. Lisätietoja selaimesta on Microsoft Edge -katsauksessa.

Firefox

Mozilla Firefox on toinen selain, joka tuskin edes ole päässyt sitä listallemme. Sen päivitystaajuus on erinomainen, ja selain käyttää Google-selainta käyttäjiensä suojaamiseen. 

Firefox-Master-salasana

Tästä huolimatta Mozilla Firefoxilla on epävarma yhteysvaroitus, jota voi olla vaikea huomata, ja paikallisesti tallennetut salasanat ovat täysin suojaamattomia, ellet ota pääsalasanaa käyttöön manuaalisesti. Tutustu Mozilla Firefox-arvosteluamme saadaksesi selaimen perusteellisemman käytön.

Lopulliset ajatukset

Suojaus on tärkeä seikka valittaessa selainta. Valitettavasti se jää usein huomiotta, koska se ei ole niin havaittavissa kuin muut selailun näkökohdat, kuten suorituskyky tai ominaisuudet. 

Vaikka selaimessa on vain niin paljon suojellaksesi sinua (etenkin itseltäsi), tässä luetellut antavat sinun käydä läpi Internetin tietäen, ettei ole olemassa selkeitä heikkouksia tai haavoittuvuuksia, jotka vaarantavat sinut.

Jos olet erityisen huolissaan turvallisuudesta, suosittelemme koko sydämestäsi Puffinia, mutta myös kaikki muut tämän listan merkinnät ovat vakaa valinta. Toivomme mielellämme kuulevanne, mitä ajattelette selaimesi turvallisuudesta. Jos sitä ei ole luettelossamme ja uskot, että se ansaitsee olla, kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Jos haluat lisätietoja siitä, kuinka nämä selaimet vertaa suojauksen ulkopuolella, katso selaimesi arvosteluja. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map