Vuoden 2020 parhaat selaimet: Vivaldi, Firefox, Chrome ja paljon muuta

Verkkoselaimet ovat ehkä arkipäivän tärkein ohjelmisto, itse käyttöjärjestelmää lukuun ottamatta. Melko paljon kuka tahansa tietokoneella käyttää selainta pääsemään maailmanlaajuiseen verkkoon päivittäin, joten yhden valitseminen käytettäväksi voi olla monimutkainen päätös. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitkä ovat parhaat selaimet.


Vivaldi on tämän vertailun selvä voittaja. Huolimatta ominaisuuksista, se on erinomainen suorituskyky. Mukautusvaihtoehdot ovat melkein loputtomat, ja koska se perustuu Chromiumiin, Vivaldi-selain voi käyttää myös Chromen laajennuksia. Kaikki tämä yhdistetään suureen tietoturvaan ja yksityisyyteen, mikä tekee selaimesta, jolla ei ole suuria haittapuolia.

Vertailukriteerimme ovat ominaisuudet, helppokäyttöisyys, suorituskyky, turvallisuus ja yksityisyys. Vaikka Internet-selain saattaa olla erinomainen yhdessä tai useammassa näistä, se ei välttämättä tarkoita, että se on hieno selain.

Esimerkiksi suuri pistemäärä turvallisuudesta tulee usein yksityisyyden kustannuksella ja niin edelleen. Katso tarkemmin jokaisesta tämän luettelon merkinnästä muista tutustua selaimesi arvosteluihin.

Ennen kuin siirrymme itse luetteloon, aloitamme käsittelemällä joitain perusteita, mukaan lukien mitä käsitteet ”selaimen turvallisuus” ja “selaimen yksityisyys” tarkoittavat, sekä mitä selain tosiasiallisesti on.

Vuoden 2020 parhaat selaimet

Mikä on selain?

Jos olet käyttänyt tietokonetta kahden tai kolmen viimeisen vuosikymmenen aikana, olet todennäköisesti käyttänyt verkkoselainta. Verkkoselain on yksinkertaisesti ohjelmisto, jonka avulla käyttäjät voivat muodostaa yhteyden maailmanlaajuiseen verkkoon. Tämä tehdään yleensä HTTP- ja HTTPS-protokollien kautta, jotka kuljettavat toimintasi ja tietosi verkkosivustojen palvelimille ja takaisin.

Ennen kuin teet valinnan, voi olla hyödyllistä ymmärtää selainten historia. Internetin alkuaikoina oli paljon vähemmän vaihtoehtoja valita. Netscape Navigator hallitsi kerran, mutta 1990-luvulla Microsoftin oletusselain Internet Explorer (lukekaa Internet Explorer -katsaus) 1990-luvulla, nimitettiin nyt selainsoiksi.

90-luvun lopulla yhä useammat selaimet aloittivat rajaamisen haastaen Microsoftin tuolloin hallitsevan aseman. Varhaisia ​​esimerkkejä ovat Firefox- ja Opera-selaimet (lue Opera-arvostelu), mutta Google Chromen käynnistäminen vuonna 2008 on se, mikä todella muutti selainpelin ikuisesti. Siitä lähtien Chromesta on tullut ylivoimaisesti suosituin selain, ja se on nyt alan standardi.

Verkkoselaimen tietosuoja

Verkkosuojaus on aihe, johon on viime vuosina kiinnitetty huomattavasti yleisön huomiota. Teknologia jättiläiset, kuten Google, Microsoft ja Facebook, ovat joutuneet käyttäjien yksityisyyttä koskeviin skandaaleihin..

Verkkoselaimilla ‘yksityisyydellä’ tarkoitetaan suurelta osin sitä, mitä tietoja ohjelmistoa kehittävä ja ylläpitävä yritys pystyy ja haluaa kerätä käyttäjilleen. 

Jotkut yritykset, kuten Google, perustavat koko liiketoimintamallinsa käyttäjien profilointiin tarkoituksenaan näyttää heille osuvampia mainoksia, kun taas toiset – kuten Opera-selain – pidättävät oikeuden myydä henkilökohtaisia ​​tietoja korkeinta tarjoavaa tarjoavalle.

Kromi-Google-palvelut

Kun arvioidaan verkkoselaimen yksityisyyttä, ensin on tarkasteltava yrityksen tiedonkeruu- tai tietosuojakäytäntöä. Yrityksen on tällöin ilmoitettava, mitä tietoja hän kerää kuluttajilta, kun he käyttävät tuotteitaan, ja jakaako se nämä tiedot kolmansien osapuolten kanssa.

Kromi-Privacy-ohjaimet

Tietosuoja ei kuitenkaan tarkoita vain suojaamista selainta kehittävältä yritykseltä. On olemassa monia muita tapoja, joilla anonyymiteesi voi vaarantua verkossa, yleensä niin kutsuttujen jäljittäjien ja evästeiden avulla. Siksi selainten tulisi tarjota sinulle tapa estää nämä, mieluiten yksityiskohtaisilla vaihtoehdoilla, joiden avulla voit valita ja valita mitä evästeet sallivat.

Web-selaimen suojaus

Turvallisuus on toinen usein sivuutettu näkökohta verkkoselailussa, ja kun sitä ei unohdeta, se sekoitetaan usein tai sekoitetaan yksityisyyteen, vaikka nämä kaksi käsitettä ovat usein ristiriidassa keskenään.

Tietosuoja suojaa sinua selainta valmistavalta yritykseltä sekä muilta kolmansilta osapuolilta, jotka haluavat kuunnella toimintaa. Samaan aikaan turvallisuudessa on kyse suojaamisesta tietoverkkorikollisilta, haittaohjelmilta ja tietojenkalastelujärjestelmiltä. Tämän varmistamiseksi selaimet käyttävät turvallisia selaustietokantoja, suojaamattomia yhteysvaroituksia ja sisällön estäjiä.

Kromi-Security-asetukset

Päivitysväli on myös kriittisen tärkeä, koska pitkään kulkuminen selaimen kaikkien versioiden välillä antaa verkkorikollisille ja hakkereille runsaasti aikaa löytää virheitä ohjelmiston tietoturvassa. 

Suojaamme kolme selainta parhaalla mahdollisella tietoturvalla edelleen, mutta saadaksesi perusteellisemman erittelyn voit tarkistaa turvallisimpien selainluetteloidemme.

Tor-selain

Tor-selain on erinomainen esimerkki yksityisyyden ja turvallisuuden välisestä ristiriidasta, jota juuri kosketimme. Tor-verkkoa käyttämällä selain reitittää liikenteen kolmen erillisen solmun läpi ennen kuin se saavuttaa aiotun määränpäähän.

Tor-Chain

Tämä on erinomainen nimettömyydelle, koska kukaan kummastakaan päästä kuunteleva ei pysty selvittämään, mistä liikenne tosiasiallisesti tulee tai mihin menee, ilman tietojen kovaa analysointia. Tor antaa käyttäjille myös mahdollisuuden käyttää “pimeää verkkoa”, joka koostuu verkkosivustoista, jotka käyttävät “sipuli-osoitetta”, joka piilottaa palvelimiensa fyysisen sijainnin.

Tor-sipuli-osoite

Tämä lähestymistapa kuitenkin jättää käyttäjän uskomattoman haavoittuvaksi turvallisuuden suhteen. Koska liikenteesi kulkee solmujen läpi, kuka tahansa, joka hallitsee ja ylläpitää kolmatta ja viimeistä solmua (tunnetaan nimellä “exit node”), voi nähdä kaiken liikenteesi. 

Mikä pahempaa, he voivat myös manipuloida liikennettä haluamallaan tavalla saakka injektoimalla haittaohjelmia, jotka voivat saastuttaa tietokoneesi.

Vaikka tämä tietoturvaongelma on huolenaihe vain HTTP-yhteyksissä (toisin kuin HTTPS, jossa kaikki tiedot on salattu), se on edelleen vakava ongelma selaimelle, ja se on yksi syy, jonka vuoksi suosittelemme virtuaalista yksityistä verkkoa Torin yli. VPN vs. välityspalvelin vs. Tor-artikkeli. Jos olet kiinnostunut online-yksityisyydestä ja Torista, lue tämä Tor-arvostelu kokonaisuudessaan.

Vuoden 2020 parhaat selaimet

Esittelyjen jälkeen katsotaanpa erillisiä kriteerejä, joita käytimme ja kuinka hyvin eri selaimet menivät.

ominaisuudet

Ensimmäinen kriteeri, jota tarkastelemme, on ominaisuudet. Tämä on laaja luokka ja kattaa periaatteessa kaiken, mitä selain antaa sinun tehdä. Tärkeitä tekijöitä ovat laitteiden välinen synkronointi, räätälöinti, kolmannen osapuolen laajennukset ja vähäiset ominaisuudet, kuten PDF-lukijat, kuvakaappaustyökalut ja niin edelleen.

Vivaldi

Jos olet lukenut Vivaldi-arvosteluamme, tiedät, että selain on selkeä suosikkimme täällä Cloudwards.net. Se saa korkeat arvosanat kaikissa luokissa, ominaisuudet mukaan lukien, ja siihen on paljon apua, koska se perustuu Chromiumiin (lue Chromium-arvosteluamme), mikä tekee siitä yhteensopivan useimpien Google Chrome -laajennusten kanssa.

Mukana on myös paljon mukautuksia, koska selaimen avulla voit muuttaa fontteja, teemoja ja värejä sekä järjestää käyttöliittymän mieleiseesi ja määrittää omat näppäimistön ja hiiren pikavalinnat.

Vivaldi-Räätälöinti

Vaikka Vivaldi-selain voisi helposti luottaa laajennuksiin suurimman osan toiminnallisuudestaan, selain on silti täynnä pieniä ominaisuuksia.

Siellä on muistiinpanotoiminto, jonka avulla voit linkittää tekstin verkkosivuille ja kuvakaappauksiin (jotka voidaan helposti vangita sisäänrakennetulla työkalulla). Lisäksi voit poistaa verkkosivut lukijanäkymän avulla lukemisen helpottamiseksi ja määrittää myös useita selausprofiileja.

Vivaldi-Notes

Synkronointi on vakaa, joten voit siirtää kaiken kirjanmerkeistä ja historiasta asetuksiin ja aktiivisiin välilehtiin. Tilin luominen antaa sinulle pääsyn myös Vivaldi-sähköpostiin ja blogiin, vaikka nämä ovatkin melko perustietoja. Vaikka tämä on varmasti mukava bonus, sinun kannattaa tutustua luetteloomme parhaista web-palveluntarjoajista, jos olet ajatellut tosissasi bloggaamista.

Vivaldi-Sync

Voit myös estää passiiviset välilehdet soittamasta ääntä ja asettaa animoidut kuvat ja gifit toistamaan vain kerran (tai ei lainkaan) kaistanleveyden säästämiseksi.

urhea

Brave on toinen selain, jolle annettiin hehkuva arvostelu. Kuten Vivaldi, Brave on yhteensopiva useimpien Google Chrome -laajennusten kanssa, jotka eivät pelaa käyttöliittymän kanssa, mikä hyödyttää sitä huomattavasti ominaisuuksien kannalta.

Lisäksi get-go-sovellukseen on rakennettu useita laajennuksia, kuten WebTorrent (jonka avulla voit ladata torrentteja selaimen sisällä) ja Google Hangouts (joka mahdollistaa palvelun ilmoitukset).

Brave-WebTorrent

Synkronointia varten Brave valitsee kertaluonteiset vahvistuskoodit laitteiden yhdistämiseksi niin kutsuttuun synkronointiketjuun. Tämä on hienoa yksityisyyden kannalta, koska tietosi eivät ole sidoksissa henkilöllisyyteesi, mutta valitettavasti prosessi synkronoi vain kirjanmerkkisi, mistä puuttuu. 

Mukana on myös mainosten estäjä, ja voit poistaa upotetun sosiaalisen median sisällön, kuten “Tykkää” -painikkeet ja kirjautumislomakkeet..

Rohkea-Block-SocialMedia

Mobiililaitteissa on PDF-muunnostyökalu, vaikka tämä ei toimi niin hyvin kuin voisi, ellet salli lukunäkymää etukäteen. 

Lopuksi ”Brave Rewards” -ohjelma on uusi ja mielenkiintoinen lähestymistapa mainontaan, jonka avulla ihmiset voivat nähdä henkilökohtaisia ​​mainoksia vastineeksi pisteille, jotka voidaan sitten lahjoittaa sisällöntuottajalle. Lisätietoja tästä ja selaimesta yleensä lukea koko Brave-arvostelu.

Brave-Rewards

Mozilla Firefox

Firefox on toinen hieno vaihtoehto, jos etsit monipuolista selainta. Vaikka selaimen mukautusvaihtoehdot eivät ole niin laajoja kuin Vivaldi, selaimen mukautusvaihtoehdot ovat vankat, ja lisävarusteita on saatavana paljon, vaikka ne eivät perustu Chromiumiin. 

Synkronointi on myös erinomainen. Asennus on nopeaa ja helppoa, ja se synkronoi kaiken tarvitsemasi kirjanmerkeistä asetuksiin.

Firefox-Sync

Pienimpien ominaisuuksien suhteen Firefoxissa on sisäänrakennettu näytön sieppaustyökalu, jonka avulla voit luoda kuvakaappauksen kokonaisista verkkosivuista niiden pituudesta riippumatta sekä lukijanäkymän ja perus-PDF-lukijan. 

Siellä on myös sisäänrakennettu integraatio Pocketin (yksi parhaista organisaatiosovelluksistamme) kanssa, jonka avulla voit järjestää verkkosivuja ja käyttää sisältöä offline-tilassa.

Firefox-Capture-työkalu

Mobiililaitteissa on vähemmän sanottavaa, mutta Firefox sisältää edelleen joitain käteviä pieniä ominaisuuksia. yhtä hyvin. Tähän sisältyy kyky poistaa kaikki kuvat käytöstä, mikä on hienoa tietyille verkkosivuille tai rajoitetun kaistanleveyden omaaville kuluttajille. 

Firefox-Mobile-valikko

Lisäksi QR-lukija on sisäänrakennettu, ja voit ottaa työpöytätilan käyttöön, jotta vältetään huonosti optimoidut mobiilisivustot. Katso täydellinen erittely Mozillan selaimesta lukemalla Firefox-arvostelu.

Helppokäyttöisyys

Nyt kun ominaisuudet on katettu, on aika tarkastella helppokäyttöisyyttä. Tämä on ylivoimaisesti subjektiivisin kriteeri ja riippuu jossain määrin aina henkilökohtaisesta maustasi. Kuitenkin täällä Cloudwards.net suosittelemme yleensä puhdasta ja siististä käyttöliittymää, ja välilehteiden hallinta on keskeisessä asemassa tässä kategoriassa.

Tenta

Tentan innovatiivinen ja mukava muotoilu erottaa sen Android-selainten joukosta. Välilehdet on jaettu ”vyöhykkeisiin”, joista jokaisella on erilliset asetukset, joita voit säätää. Kussakin vyöhykkeessä voit muuttaa VPN- ja mainosten estämisasetuksia, DNS-palveluntarjoajaasi, oletushakukonetta ja useita muita pieniä asetuksia.

Tenta-Zones

Näytön alareunassa on pikakäyttövalikko, joka antaa sinulle helpon pääsyn useisiin elementteihin, kuten historiaan, kirjanmerkkeihin ja mediavarastoon. 

Siinä on myös painikkeita, joiden avulla voit nukkua historiasi verkkotunnuksessa, kytkeä työpöytätilan päälle ja avata uuden välilehden. Kuten aina, katso Tenta-arvosteluistamme kattava katsaus selaimen vahvuuksiin ja heikkouksiin.

Tenta-Quick-Access

Vivaldi

Vivaldi menestyy kaikissa kategorioissamme, ja helppokäyttöisyys ei ole poikkeus. On olemassa useita taitavia ominaisuuksia, jotka tekevät selauskokemuksesta helppoa, kuten kelauspainike, joka vie sinut takaisin edelliseen vierailuun verkkotunnukseen, eikä vain viimeiselle sivulle. 

Voit myös kiinnittää verkkosivustot näytön vasemmalla puolella olevaan valikkoon, jolloin voit käyttää niitä jatkuvasti antamatta heille omia välilehtiä.

Vivaldi pönkitettävä-sivuston

Välilehdistä puhuttaessa Vivaldi antaa sinulle paljon vaihtoehtoja niiden hallintaan. Voit ryhmitellä välilehdet pinoihin, mikä säästää arvokkaita kiinteistöjä välilehtivalikossa yhdistämällä ne. Asettamalla välilehdet pinoon, voit myös jakaa näytön keskenään, mikä on hieno apu, kun yrität monitoimintaa tai vertaat verkkosivuja.

Vivaldi-Tab-Stack

Lisäksi voit muuttaa aktiivisen välilehden leveyttä, ja selain ilmoittaa, oletko katsellut välilehteä, ja merkitsee ne lukemattomiksi, jos et ole.

Voit avata välilehden pyöräilijän näppäimellä “ctrl + välilehti”, joka voidaan määrittää näyttämään avoimet välilehdet joko kuvan esikatseluna tai yksinkertaisena luettelona. Lisäksi näytön vasemmalla puolella on vielä yksi välilehtivalikko, joka näyttää nykyiset avoimet ja äskettäin suljetut välilehdet. Tämä valikko on myös haettavissa, mikä on hieno bonus.

VivaldiTab-valikko

Google Chrome

Vaikka Chrome on monin tavoin “keskellä tietä” -tyyppinen selain, sen helppokäyttöisyys on erinomainen. Kun selain on kasvanut yhä hallitsevaksi, sen käyttöliittymästä on tullut jotain alan standardia, etenkin koska monet kilpailijat käyttävät Chromiumin peruskehystä rakentaakseen.

Kromi-BasicUI

Itse käyttöliittymä on yksinkertainen ja siistinä, koska Chrome luottaa valtavaan laajennuskirjastoonsa tarjotakseen pisimmälle toiminnallisuuden. 

Vaikka tämä vaatii jonkin verran lisäasetusta kokeneille käyttäjille, se tekee selaimesta erittäin helppoa kiertää päätäsi ja käyttää sitä suoraan laatikosta. Voit valita, mitä ominaisuuksia todella tarvitset sen sijaan, että takertuisit loputtomiin vaihtoehtoihin get-go-palvelusta.

Kromi-Tabs

Vaikka välilehden hallintaa voidaan varmasti parantaa lisäämällä yleiskatsausvalikko tai vaakasuuntainen vieritys, se ei ole mitenkään huono. Jopa silloin, kun välilehdet on pienennetty merkittävästi, on edelleen helppo erottaa toisistaan ​​kuuluvat sivut, vaikka saman verkkotunnuksen sivustot voivat kuitenkin olla vaivaa erottaa toisistaan..

Kromi-Image-haku

Siellä on myös joitain käteviä mukavuusominaisuuksia, kuten “etsi Google-kuvasta -kuva” -vaihtoehto. Kun napsautat kuvaa hiiren kakkospainikkeella, voit käyttää tätä ominaisuutta tehdäksesi nopeasti käänteisen kuvan haku Googlessa löytääksesi samanlaisia ​​kuvia tai alkuperäisen lähteen. Jos olet kiinnostunut Chromen suorituskyvystä tämän luokan ulkopuolella, lue koko kuva Chrome-arvosteluista.

Esitys

Kolmantena kriteerinä keskitymme suorituskykyyn. Ei ole yllättävää, että raaka nopeus on tärkein asia, jota tässä tarkastellaan. Resurssien kulutus ja kaistanleveyskuorma ovat kuitenkin myös tärkeitä, ja ne voivat helposti tehdä eron kahden selaimen välillä, jotka saavuttavat samanlaisen nopeuden.

urhea

Brave on erittäin nopea selain, sekä työpöydällä että mobiililaitteissa. Ensimmäisessä nopeutta ylittää vain Vivaldi, ja toisessa vain Firefox on nopeampi. Lisäksi Brave saavuttaa nopeutensa ja kuluttaa samalla hyvin vähän resursseja, mikä on erityisen huomionarvoista Chromium-pohjaiselle selaimelle, koska nämä ovat tunnettuja suurten määrien RAM-muistin syömisestä, etenkin.

Vivaldi

Vivaldi on nopein selain työpöydällä, vaikka on vielä selvitettävä, voidaanko tämä saavuttaa myös mobiililaitteilla, koska selaimen versio on edelleen beta-vaiheessaan. Kuten Brave, Vivaldi vie hyvin vähän resursseja Chromium-pohjaiseen selaimeen, keskimäärin noin 80 prosenttia itse Chromen RAM-käytöstä.

Lisäksi voit hibernata välilehdet, mikä vähentää huomattavasti RAM-muistin kulutusta, mutta lisää kaistanleveyttä, koska sinun on ladattava lepotilan välilehdet tyhjästä..

Vivaldi-Lepotila-Tabs

Safari

Vaikka Safari-selain on monella tavalla virheellinen, se loistaa suorituskyvyn suhteen. IOS-laitteissa se on nopein selain. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että se on optimoitu hyvin alustaan, koska Apple kehittää sekä selainta että käyttöjärjestelmää.

Safari käyttää myös vähemmän resursseja kuin mikään muu tärkein selain. Se vie usein vain puolet Chromen käyttämästä RAM-muistista. Vaikka sen suorituskyky on erinomainen, Apple-selain ei täytä monia muita näkökohtia, joista voit oppia kaiken lukemalla Safari-arvosteluamme.

turvallisuus

Jos olet erityisen huolissasi haittaohjelmista ja tietoverkkorikollisuudesta, turvallisuuden tulisi olla tärkein huolenaihesi valittaessa selainta. Tärkeitä tekijöitä ovat päivitystaajuus, tietokantojen turvallinen selaaminen, HTTP-yhteyksien varoitukset ja kyky estää elementtejä, kuten mainoksia, ponnahdusikkunoita ja JavaScriptiä.

Salasanan käsittely on myös erittäin tärkeää, mutta sinun tulee käyttää yhtä parhaista salasanahallinnoijistamme riippumatta siitä, kuinka hyvin selaimesi suojaa kirjautumistietojasi.

Lunni

Mikään muu selain ei voi kilpailla Puffinin kanssa turvallisuudesta, koska selain on rakennettu ainutlaatuisella tavalla. Puffin suorittaa kaiken työn omalla palvelimellaan sen sijaan, että suorittaa verkkosivukoodia paikallisesti koneellasi. Tämä tarkoittaa, että haittaohjelmat eivät koskaan edes saapuu varsinaiseen laitteeseesi, jolloin koneen tartuttaminen perinteisten keinojen avulla on mahdotonta.

Tämä lähestymistapa verkkosivustojen tehokkaaseen virtauttamiseen koneellesi tekee useimmista muista turvallisuuskriteereistä merkityksettömiä. Tämä johtuu siitä, että kun olet suojattu Puffinin palvelimien takana, ei tarvita JavaScriptin estämistä, säännöllisiä tietoturvapäivityksiä tai turvallista selaamista tietokannoissa.

Selaaminen suojaamattoman HTTP-yhteyden kautta on kuitenkin edelleen vaara, koska se tarkoittaa, että liikenteesi voidaan siepata Puffinin palvelimien ja verkkosivustosi välillä, johon yrität päästä. Valitettavasti Puffin ei tee erityisen hyvää työtä varoittamalla käyttäjiä, kun tämä tapahtuu, koska ainoa merkki on HTTPS-yhteyksien normaalin vihreän riippulukon puuttuminen..

Puffin-HTTP-Varoitus

Puffinin kanssa tämä tulee enemmän yksityisyyden kuin turvallisuuden ongelmaksi, koska kukaan, joka sieppaa salaamattoman liikenteesi, ei voi tehdä muuta kuin kuunnella. Siellä on myös sisäänrakennettu mainosten esto, mikä on hyvä asia. koska selaimessa ei ole saatavana ulkopuolisia laajennuksia. 

Puffinin käyttämiseen on monia muita hyviä syitä, etenkin Android- tai iOS-käyttöjärjestelmässä, jossa se on erittäin nopea ja siinä on sisäänrakennetut säätimet online-peleille. Muista lukea Puffin-arvostelu, jos haluat lisätietoja tästä ainutlaatuisesta ja mielenkiintoisesta selaimesta.

Tenta

Tenta on selain, joka on suunniteltu erityisesti turvallisuuden ja yksityisyyden mielessä. On joukko ominaisuuksia, jotka parantavat turvallisuuttasi selaamisen aikana, kuten mainosten esto ja HTTPS Everywhere -laajennus, joka pakottaa kaikki verkkosivustot muodostamaan yhteyden HTTPS: n kautta, jos ne voivat. 

Niille verkkosivustoille, jotka eivät tarjoa HTTPS-yhteyttä, Tenta varoittaa selkeästi, että et ole turvassa.

Tenta-laajennukset

Selain on myös täysin salattu. Itse asiassa sinun on oltava pääkäyttäjäoikeus Android-laitteeseesi, jotta edes näet Tenta-kansion. Jos tiedät, tiedostot ovat edelleen salattuja ja hyödyttömiä kenellekään muulle, jolla on pääsy laitteeseesi.. 

Valitettavasti ei ole turvallisen selauksen tietokantaa eikä JavaScriptin poistamista tai estämistä, mutta nämä ovat pieniä ongelmia, ottaen huomioon kaikki Tentan upeat turvallisuusominaisuudet.

Niin kauan kuin otat sisäänrakennetun VPN: n käyttöön, todellinen selauskokemuksesi on suojattu myös AES-256-salauksella (lisätietoja tästä on salausartikkelin kuvauksessa). 

Lisäksi selaimen ”mimicVPN” -protokolla voi huijata useimpien verkkosivustojen VPN-lohkoja ajatella, että et käytä VPN: tä ollenkaan. Jos et tunne VPN: itä ja niiden protokollia, tutustu VPN-protokollan erittelyyn.

Vielä paremman suojauksen fyysisiä hyökkäyksiä vastaan ​​on kyky “peittää selain”, mikä estää näyttökuvat. Voit jopa asettaa selaimen lopettamaan automaattisesti kaikki välilehdet joka kerta, kun suljet selaimen.

Tenta-Mask-selain

Jos kuitenkin määrität selaimen oikein, näiden suojausten ei pitäisi olla välttämättömiä, koska voit lukita selaimen PIN-koodin takana, jota ei ole tallennettu millekään palvelimelle. Tämä tarkoittaa, että sitä ei paljasteta tietoturvallisuudessa tai vuodossa Tentan päällä.

Vivaldi

Vaikka Vivaldi ei olekaan niin laser-keskittynyt turvallisuuteen kuin kaksi edellistä julkaisumme, Vivaldi tekee silti hienoa työtä tässä suhteessa. Sen päivitystaajuus on erinomainen, koska se saa uuden julkaisun noin kerran viikossa.

Vivaldi-palvelut

Selain käyttää myös Google-selausta käyttäjien suojelemiseen haitallisilta verkkosivustoilta, mikä on erinomainen valinta työhön.

Vivaldi-HTTP-Varoitus

Varoitus suojaamattomista HTTP-yhteyksistä on selkeä ja näkyvä, ja vaikka mitään esto-ohjelmistoa ei ole esiasennettu, Vivaldin yhteensopivuus useimpien Chrome-laajennusten kanssa helpottaa näiden ominaisuuksien lisäämistä itsellesi.

yksityisyys

Lopuksi tarkastelemme nyt, mitkä ovat parhaat yksityiset selaimet. Vietimme jo jonkin aikaa puhuessamme siitä, mikä määrittelee tarkalleen verkkoselaimen yksityisyyden, mukaan lukien tiedonkeruupolitiikat, yritysten maine sekä seurannan ja evästeiden hallinta.

Tor on luonnollisesti erinomainen vaihtoehto nimettömyydelle, mutta koska käsittelemme tätä jo artikkelin alussa, keskitymme kolmeen perinteisempaan selaimeen, joilla ei ole samoja luontaisia ​​tietoturvaongelmia. 

Koska selaimessa on vain niin paljon yksityisyyden suojaamiseksi, suosittelemme lukemaan tuntematonta selausoppaamme riippumatta siitä, mitä selainta käytät.

Mozilla Firefox

Firefox on erinomainen yksityisyydessä, ja se on kiistatta selaimen suurin vahvuus. Se johtuu todennäköisesti siitä, että Mozila – Firefox-selainta kehittävä yritys – on voittoa tavoittelematon organisaatio, jolla ei ole kannustinta kerätä tietojasi.

Selaimessa on myös joitain yrityksen parhaimmista tietosuojaohjeista, joiden avulla voit valita ja valita tarkalleen, mitä seurantalaitteita ja evästeitä haluat sallia.

Firefox-Privacy-asetukset

Yrityksen tietosuojakäytäntö on helppo lukea ja ymmärtää, ja siinä todetaan selvästi, että Mozilla koskaan kerää vain tietoja kehitystarkoituksiin eikä niitä voida jäljittää yksittäisiin käyttäjiin.. 

Jopa tämä pieni tiedonkeruu voidaan kuitenkin poistaa käytöstä asetuksissa. Mozilla julkaisee myös vuosittain tuloraportin, jotta käyttäjät näkevät mistä rahaa tulee ja minne se menee..

Tenta

Kuten turvallisuusosassa mainittiin, Tenta on myös keskittynyt vahvasti yksityisyyteen. Sisäänrakennettu VPN on valtava juttu, jos haluat pysyä nimettömänä, ja Tenta toteaa tietosuojakäytännössään, ettei se pidä minkäänlaista loki selaushistoriaasi. Tämä on hienoa, koska VPN-verkkoista voidaan helposti tehdä hyödytön yksityisyyden suoja, jos sitä käyttävä yritys tallentaa kaiken, mitä teet.

Tenta-VPN

Valitettavasti joudut maksamaan tilausmaksun käyttääksesi VPN-selaimen ulkopuolella, joten jos haluat koko laitteen kattavan VPN: n, voit siirtyä parhaaseen VPN-luetteloomme.

Tentan lähdekoodi on myös julkisesti saatavana GitHubissa, jonka avulla asiantuntijat ja ohjelmoijat voivat tarkistaa yksityisyyttä koskevat vaatimuksensa. Tämän artikkelin julkaisemisesta lähtien tässä yhteydessä ei ole nostettu punaisia ​​lippuja, joten Tentan tietosuojavaatimukset näyttävät pitävän vettä. 

Voit myös valita useiden DNS-palveluntarjoajien välillä, mikä on ainutlaatuinen ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi valita, haluavatko se priorisoida suorituskyvyn vai yksityisyyden.

Lunni

Puffin on toinen erinomainen valinta, jos olet huolissasi yksityisyydestä ja nimettömyydestä. Koska kaikki liikenteesi kulkee Puffinin palvelimien kautta, se toimii selaimen VPN-muodossa monella tapaa, koska mikään verkkosivusto, jota vierailet, ei pysty jäljittämään sinua enää kuin mainitut palvelimet.

Yrityksen tietosuojakäytäntö on myös hyvä, sillä siinä todetaan selvästi, että käyttäjiä koskevia tietoja ei jaeta kolmansien osapuolten kanssa ja että lokit säilytetään vain 100 päivää ennen niiden puhdistamista. Näitä lokkeja käytetään luomaan aggregoituja raportteja kehittämistarkoituksia varten, mutta mitään tietoja ei voida sitoa takaisin tiettyihin käyttäjiin, kun lokit on puhdistettu..

Lopulliset ajatukset

Kuten huomaat, olemme Vivaldin suuria faneja täällä Cloudwards.net-sivustossa. Se esiintyi neljässä viidestä kategoriasta tässä artikkelissa, eikä se ole kaukana muistakin yksityisyyden suhteen. Rohkea on toinen valintamme ja on erityisen hyvä, jos haluat nopean selaimen, joka on varustettu ominaisuuksilla. Mozilla Firefox urheilee myös paljon toimintoja, ja sen yksityisyys on erinomainen kaikin tavoin.

Jos yksityisyys ja turvallisuus ovat kuitenkin ensisijaisia ​​huolenaiheitasi, et voi mennä pieleen Tentaan tai Puffiniin, koska molemmat selaimet ovat huippua näillä alueilla. Chrome ansaitsi myös paikan tässä luettelossa hyvin suunnitellun ja häiriöttömän käyttöliittymän vuoksi, joten jos etsit yksinkertaista käyttökokemusta, sinun tulee pitää Google-selain mielessä.

Päivän lopussa kaikki tässä luetellut selaimet ovat erinomaisia ​​vaihtoehtoja, ja valitsemalla niiden välillä päädyt siihen, mitä arvostat eniten, onko kyse sitten suorituskyvystä, ominaisuuksista, turvallisuudesta tai jostakin muusta. 

Mitä mieltä olet selaimesi valikoimastamme? Kaipaimmeko suosikkiasi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map