VPN: n asettaminen Chromebookiin vuonna 2020

Kevyen laskennan tehtävissä se ei ole paljon parempi kuin Chromebookit. Ne ovat edullisia, helppoja tarvittaviin resursseihin ja helppo kuljettaa. Myös Chrome-käyttöjärjestelmä on vaikuttava tietoturva, joten se on ihanteellinen valinta selailuun, sähköpostien ja tekstinkäsittelyyn. Se sanoi, että he eivät ole täydellisiä. He ovat edelleen alttiita verkkoon liittyville uhkille.

Tässä oppaassa VPN: n määrittämisestä Chromebookiin selitetään, miksi Chromebookit tarvitsevat virtuaalisen yksityisen verkon ja miten se määritetään. Pyrimme myös parhaasta VPN-oppaasta antamaan muutamia suosituksia matkan varrella.

Asennustapoja on kolme. Käyttämäsi malli riippuu omistamasi Chromebook-mallista. Jos olet uusi VPN-verkkojen maailmassa, lue myös VPN-suojausoppaamme. Se tarjoaa vankan perustan ymmärtää, mistä me täällä puhumme.

Miksi Chromebookit tarvitsevat VPN: n

Chromebookit ovat turvallisempia kuin Windows-laitteet. Suurin osa tietokoneista käyttää Windowsia, joten ei pitäisi tulla yllätyksenä siitä, että ohjelmistosuunnittelijat kääntyivät rikollisten kirjoittamaan haittaohjelmia käyttämään sitä. Chromebookilla et todennäköisesti tarvitse virustorjuntaohjelmistoa, mutta kannattaa silti tutustua parhaaseen virustorjuntaohjelmisto-oppaaseemme.

Rajoitetun tallennustilan ja teknisten tietojen avulla Chromebookeja käytetään parhaiten Webin selaamiseen, sähköposteihin vastaamiseen ja ehkä tekstinkäsittelyyn. Turvallisuuden kannalta käyttöjärjestelmä on vakaa.

Eli paitsi hyökkäykset, jotka ovat OS-agnostisia. Verkkoon perustuvat uhat, olivatpa kyseessä ihmisten keskellä -hyökkäykset vai vain jonkinlainen snooping, ovat reilua peliä. Kuten kaikissa muissakin koneissa, Chromebookilla on langattomat antennit ja ne pystyvät siirtämään tietoja verkossa.

Sieltä VPN tulee sisään. VPN toimii välittäjänä tietokoneesi ja avoimen Internetin välillä. Yhdistät ensin VPN-palvelimeen, ja alkuperäinen yhteys on salattu (saat lisätietoja siitä salauksen kuvauksessa). Kun streamisi on saavuttanut VPN-palvelimen, salaus poistetaan ja siirryt Internetiin.

Kun muodostat yhteyden tällä tavalla, peität alkuperäisen IP-osoitteen ja liikenteen. Koska alkuperäinen yhteys on salattu, kukaan ei voi nähdä, mitkä pyynnöt tulevat koneeltasi tai keneltä ne tulevat. Sen sijaan näytät siltä, ​​että muodostat yhteyden VPN-palvelimelta.

Vaihtamalla IP-osoitteesi, VPN antaa sinun siirtyä näkymättömäksi verkossa, eli kukaan – edes julkisyhteisöt, yritykset tai snoopers – ei voi seurata sinua. VPN-verkkoilla on myös ylösalaisuus ohittaa alueellisesti lukittu sisältö streaming-alustoilla. Lue paras Netflix-VPN-verkko, jos olet kiinnostunut siitä.

Chromebookit ovat erittäin turvallisia, mutta verkkoon on edelleen aukko. VPN: n avulla et vain suojaa henkilöllisyyttäsi ja pääsy uusiin sisältökirjastoihin ympäri maailmaa, vaan myös oikaistaan ​​yksi pieni reikä Chrome-käyttöjärjestelmän tietoturvapaketissa.

Kuinka määrittää VPN: n Chromebookille: Android

Chromebookit alkavat tukea Android-sovelluksia, joten jos sinulla on uudempi laite, jolla on pääsy Google Playen, olet liikeyrityksessä. VPN-palvelun Android-sovelluksen käyttö tarjoaa sinulle natiivin asennuksen mukavuuden ja useimmissa tapauksissa täydellisen luettelon ominaisuuksista.

miten-to-setup-a-VPN vs. Chromebook-android

Ensin sinun on varmistettava, että laitteesi tukee. Jos se on, etkä löydä Google Play Kauppaa, sinun on otettava se käyttöön. Siirry asetuksiin ja etsi ”Google Play”. Valitse vastaava asetus päällä ja voit aloittaa sovellusten lataamisen.

Sen jälkeen on yksinkertaisesti löydettävä asennettava sovellus Google Play Kaupasta ja annettava se suorittaa. Paras Android-VPN-opas on vankka lähtökohta, mutta voit valita myös VPN-arvostelujen luettelosta.

VPN: n lataamisessa Google Play Kaupasta on kuitenkin yksi räikeä ongelma. Kuten huonoimmassa ilmaisessa VPN-oppaassamme voidaan nähdä, hakutuloksissa ei ole pettömiä, joten sinun on oltava valppaana, jotta et paljastaisi henkilökohtaisia ​​tietojasi. Uskomme arvostelujemme tekevän hienoa työtä yksityiskohtien selvittämisessä VPN-palveluista, joten suosittelemme pitämään valintasi pitämään turvallisena.

Jos löydät vaihtoehdon, jota emme kata, se ei johdu siitä, että emme ole huomanneet sitä. Pikemminkin se johtuu yleensä siitä, että sovellus kirjaa tietosi tai on täynnä haittaohjelmia. Jos se näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin todennäköisesti on, joten pidä kiinni palveluntarjoajista, joilla on johdonmukaiset kokemukset.

On myös mahdollista, että laitteesi ei tue Google Play Kauppaa, eikä sitä voida korjata ohjelmistopäivityksellä. Android-asennus on paras tapa VPN: n asentamiseen Chromebookiin, mutta jos se ei ole sinulle mahdollista, sinun on käytettävä yhtä muista menetelmistä.

Kuinka määrittää VPN: n Chromebookille: Chrome

Jos Android-sovelluksen asentaminen ei ole vaihtoehto, voit käyttää Chrome-laajennusta. Se on vähemmän kuin ihanteellinen, koska laajennuksen käyttö kattaa vain verkkoliikenteen, mutta Chrome-käyttöjärjestelmässä se on joka tapauksessa suurin osa siitä, jonka haluat suojata.

miten-to-setup-a-VPN vs. Chromebook-laajennus

Se vaatii kuitenkin muutamia asioita. Ensinnäkin sinun on oltava kunnossa vain suojaamalla Chrome-liikennettä, ja toiseksi valitsemallasi VPN: llä on oltava selainlaajennus. Lisäksi selainlaajennuksen täytyy antaa sinun hallita VPN: tä. Esimerkiksi CyberGhost tarjoaa selainlaajennuksen, mutta se käyttää vain ilmaista välityspalvelinta (lue CyberGhost-arvostelu).

Myöskään vaihtoehtoja ei ole liian paljon. ExpressVPN: llä on vankka selainlaajennus, samoin kuin Windscribe (lue ExpressVPN-arvostelu ja Windscribe-arvostelu), mutta jotkut tien varrella olevista vaihtoehdoista, kuten Mullvad, eivät tarjoa sellaista (lue Mullvad-arvosteluamme).

Lyhyesti sanottuna, sinun on tarkistettava ennen lähtöä. Varmista, että laajennuksen avulla voit kuitenkin hallita VPN: tä. Kuten CyberGhost-esimerkissä, kaikkia selainlaajennuksia ei ole rakennettu toimimaan itsenäisesti.

Asetuksen suhteen prosessi on yksinkertainen. Siirry VPN-verkkosivustoon tai Chrome-kauppaan ja etsi tarvitsemasi laajennus. Asenna se Chromeen, ja se näkyy osoitepalkin vieressä.

Kuinka määrittää VPN: n Chromebookilla: Manuaalinen

Viimeinen vaihtoehto on määrittää VPN manuaalisesti, mikä onneksi Chrome OS tekee helpoksi. Toisin sanoen, et voi käyttää OpenVPN: tä VPN-protokollana ilman vakavaa työtä. Asennuksen on kaivauduttava Chrome OS: n Linux-käyttöjärjestelmään, ja monet palveluntarjoajat eivät tarjoa ohjeita tämän tekemiseen..

miten-to-setup-a-VPN vs. Chromebook-add-yhteys

Jos pystyt siihen, mene eteenpäin. Tämä opas ei kata OpenVPN-asetuksia. Loppujen lopuksi, jos tiedät kuinka pussittaa Linuxia tällä tasolla, et todennäköisesti tarvitse tätä opasta.

OpenVPN: n ongelmat johtuvat siitä, että Chrome-käyttöjärjestelmä ei hyväksy yleisiä varmenteita ja avaimia. Et voi määrittää OpenVPN-yhteyttä työpöydältä huolimatta siitä, että Google antaa sinulle mahdollisuuden tehdä niin. Sinun on määritettävä se konsolin avulla.

HideMyAssilla on kirjoitus siitä, miten se tehdään, mutta varoitetaan, ettei se ole sydämen heikkoa. Jos haluat saada OpenVPN: n Chromebookillasi, sinun kannattaa myös lukea HideMyAss-arvostelu.

Yhdessä useimpien Chromebookien manuaalista asennusta kattavien VPN-verkkojen kanssa puhumme sen sijaan L2TP / IPSec-yhteyden määrittämisestä. Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että luopuvat paljon tietoturvasta. Kuten ExpressVPN toteaa, “L2TP-IPSec tarjoaa heikkoja tietoturvaetuja, ja sitä tulisi käyttää vain nimettömiin tai sijaintien vaihtamiseen.”

ExpressVPN on suosituin palveluntarjoajamme, joten aiomme selvittää, kuinka se määritetään Chrome-käyttöjärjestelmässä. Prosessi on samanlainen muissa sovelluksissa, mutta muista etsiä opas tietokannasta erityisominaisuuksia varten.

Ennen määritystä sinun on kerättävä tietoja joko toiselta näytöltä tai paperille. Kun määrität VPN: ää, et voi vaihtaa ikkunoita, joten on tärkeää, että tarvitsemasi tiedot ovat käytettävissänne.

Kun olet kirjautunut sisään ExpressVPN: ään, napsauta ohjauspaneelin ”setup up to more devices”. Siirry eteenpäin ja valitse vaihtoehdoista ”manuaalinen konfigurointi” ja sitten ”PPTP & L2TP-IPSec.” ExpressVPN näyttää sinulle kyseisten protokollien käyttäjänimen ja salasanan sekä luettelon niitä tukevista palvelinosoitteista..

Kopioi käyttäjänimi, salasana ja palvelimen osoite erilliselle näytölle tai paperille ennen siirtymistä eteenpäin. Tarvitset niitä VPN: n määrittämiseen. Huomaa, että tämä manuaalinen asennus on hyvä vain yhteydelle kopioimaasi palvelinosoitteeseen. Jos haluat vaihtaa palvelimia, sinun on suoritettava prosessi uudelleen.

miten-to-setup-a-VPN vs. Chromebook-add-VPN

Palaa takaisin työpöydällesi ja siirry asetusvalikkoon etsimällä tai napsauttamalla rataskuvaketta käyttöpaneelissa. Siirry verkkoasetuksiin ja etsi välilehti uuden yhteyden lisäämiseksi. WiFi-yhteyden määrittämisen sijaan napsauta “lisää OpenVPN / L2TP”.

miten-to-setup-a-VPN vs. Chromebook-L2TP

Ikkuna avautuu ja joukko kenttiä täytetään. Tässä on mitä sinun täytyy tehdä:

  • Palvelimen isäntänimi: kirjoita aiemmin kopioimasi palvelimen osoite.
  • Palvelun nimi: Jätä tyhjäksi.
  • Palveluntarjoajan tyyppi: Valitse avattavasta valikosta ”LT2P / IPSec + esijaettu avain”.
  • Esijaettu avain: kirjoita ”12345678” tai VPN: n antama avain.
  • Käyttäjätunnus: liitä aiemmin kopioimasi L2TP-käyttäjänimi.
  • Salasana: liitä aiemmin kopioimasi L2TP-salasana.
  • Ryhmän nimi: Jätä tyhjäksi.

Kun olet valmis, napsauta “yhdistä”. Kuten kaikissa määrittämissäsi WiFi-verkoissa, VPN näkyy käyttöpaneelissa, ja voit kertoa Chrome-käyttöjärjestelmälle mieluummin, unohtaa palvelun tai katkaista sen..

Lopulliset ajatukset

Hyvän VPN: n löytäminen Chrome-käyttöjärjestelmälle ei ole helppoa, etenkin sovellusten omituisten asennusmenetelmien kanssa. Epätavallinen asennus ei kuitenkaan tarkoita, että sen hankkiminen on vaikeaa. Yllä olevat kolme menetelmää toimivat, ja jos haluat mennä pidemmälle, voit myös luoda manuaalisesti yhteyden myös OpenVPN: n kanssa..

Yritimme pistää muutaman hyvän vaihtoehdon läpi koko arvion, ExpressVPN on paras, mutta jos etsit kattavampaa luetteloa, lue paras Chromebookin VPN-opas.

Mitä VPN: tä käytät Chromebookillasi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me