TorGuard VS PIA: Kaksi tummaa hevoskilpailua vuonna 2020

Yksityinen Internet-yhteys – tai PIA, kuten sitä yleisesti kutsutaan – on yksi markkinoiden tunnetuimmista VPN-palveluntarjoajista. Jos tutustu Yksityinen Internet-käyttö -katsaukseen, huomaat, että rakastamme sen käyttäjäystävällistä suunnittelua, vaikuttavia nopeuksia ja vankkaa tietoturvaa ja yksityisyyttä. 


TorGuard, vaikka vähemmän tunnettu kuin PIA, on ehkä yksi aliarvioituimmista VPN-vaihtoehdoista. TorGuard-katsauksessa huomasimme, että TorGuard tarjoaa vankan tietoturvan ja että sillä on joitain samankaltaisia ​​vahvuuksia ja heikkouksia kuin PIA: lla, nimeltään vaikuttavat nopeudet, mutta heikko virratulos. 

Kun molemmat palveluntarjoajat olivat vahvoja samoilla avainalueilla, mutta heikkoja toisilla, ajattelimme, että PIA: n vakiintuneen suosion ja TorGuardin mahdollisesti tunnistamaton suuruus on sopusoinnussa keskenään..

Taistelun asettaminen: PIA vs TorGuard

Olemme luoneet yhdeksän kierroksen järjestelmän saadaksemme selvän kuvan siitä, kuinka nämä VPN: t pinottuvat toisiinsa. Jokaisella kierroksella tarkastellaan yhtä VPN-suorituskyvyn kriittistä puolta, kuten nopeutta, turvallisuutta tai suoratoistoa. 

Vertaamme kuinka kunkin VPN menestyy kyseisessä kategoriassa, ja päätämme sitten voittajan kyseiselle kierrokselle. Kunkin kierroksen voittajalle annetaan piste, ja tarjoaja, jolla on lopussa eniten pisteitä, voittaa taistelun.

1

Nopeus

TorGuard ja PIA näkyvät nopeimmissa VPN-sarjoissamme, PIA tulee numeroon kaksi ja TorGuard numeroon neljä. Kun verrataan kahta vierekkäin, on helppo nähdä, miksi PIA sijoittui kyseisessä artikkelissa korkeammalle kuin TorGuard.

TorGuard-nopeudet

Sijainti: PingDownloadUpload
suojaamaton4291,83342,32
MEILLE.13192,39207,51
UK8149.16318,94
Japani17251.1688,84
Israel14858.0081,47
Sveitsi106111,25214,86

Testasimme kutakin VPN: ää samassa viidessä sijainnissa ja havaitsimme, että PIA-nopeustestaustuloksissa oli suurempi lähetysnopeus, latausnopeus ja pingiaika kolmessa viidestä sijainnista. 

PIA-nopeudet

Sijainti: PingDownloadUpload
suojaamaton4291,83342,32
MEILLE.4116,96190,80
UK88100,06237,93
Japani16776.79193,93
Israel145105,28282,76
Sveitsi10689,58257,07

TorGuard voitti PIA: n Yhdysvalloissa ja Sveitsissä, mutta PIA: lla oli silti kunnollinen 116Mbps ja 89Mbps vastaavasti kyseisissä paikoissa. Toisaalta TorGuardilla oli vain noin puolet PIA: n nopeudesta Isossa-Britanniassa ja Israelissa. 

Molemmat VPN: t ovat suorituskyvyn suhteen vakaita, mutta PIA voittaa TorGuardin paperilla ja oli huomattavasti reagoivampi reaalimaailman testauksessa. PIA latasi verkkosivustot yleensä hiukan nopeammin ja asettaisi luotettavasti oletuksena 1080p videoita ladattaessa, kun taas TorGuard olisi toisinaan oletusarvoisesti 720p hitaammilla palvelimilla. 

Kierros: Nopeuspiste yksityiselle Internet-yhteydelle

TorGuard-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

2

suoratoisto

Huolimatta molempien palveluntarjoajien tarjoamista vaikuttavista nopeuksista, siitä ei ole kovin hyötyä, jos aiot käyttää yhtä näistä VPN-verkoista suoratoistoon. PIA: n avulla voisimme vain saada Netflixin toimimaan. Sekä Hulu että Amazon Prime kertoivat meille, että meidän on sammutettava VPN-asema, jos haluamme katsoa jotain. Lyhyesti sanottuna, tarkista sen sijaan ExpressVPN kattavan suoratoiston suhteen.

PIA ei myöskään päässyt meitä BBC iPlayer -sovellukseen. Sivusto kieltäytyi lataamasta lainkaan, mitä emme ole koskaan nähneet. Jos yrität päästä käsiksi BBC-sisältöön, suosittelemme, että tutustu parhaaseen BBC iPlayer -artikkeliin. 

TorGuardin suhteen asiat olivat vielä pahempaa. Emme voineet saada Hulu-, Netflix- tai Amazon Prime -videoita toimimaan ollenkaan. BBC iPlayer antoi meidän päästä sivustoon, toisin kuin PIA, mutta kertoi sitten, että voimme katsoa jotain vain, jos olisimme Isossa-Britanniassa, vaikka olisimme yhteydessä Lontoon palvelimeen. 

torguard-review-Hulu

Kumpikaan näistä VPN-verkoista ei ole ihanteellinen pääsyyn estettyihin sisältöihin suoratoistosivustoilla. Vaikka molemmat kykenevät siihen nopeuteen, kumpikaan ei voi ohittaa useimpien sivustojen VPN-tunnistusta. Suosittelemme kurkistamaan parhaan suoratoistoartikkelin VPN: iin, jos etsit tapaa katsoa kyseistä sisältöä.

Meidän on kuitenkin valittava voittaja näiden kahden välillä kierrokselle. Annamme sen PIA: lle, koska se onnistui pääsemään meidät Netflixiin, mikä on koskaan niin vähän enemmän kuin TorGuard voi väittää. 

Kierros: suoratoistopaikka yksityiselle Internet-yhteydelle

TorGuard-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

3

Turvallisuus ja yksityisyys

TorGuard ja yksityinen Internet-yhteys tarjoavat ehdottamamme protokollan ja salauksen yhdistelmän. Ero on siinä, että TorGuard käyttää sitä oletuksena, kun taas sinun on määritettävä PIA vähän.

TorGuard aukeaa alusta alkaen AES-256-salauksella ja OpenVPN-protokollalla. PIA: lla on sen sijaan valittu AES-128-salaus, joka tarjoaa hiukan heikomman tietoturvan vastineeksi hieman reagoivasta suorituksesta. 

OpenVPN- ja AES-salausvaihtoehtojen lisäksi PIA antaa käyttäjille mahdollisuuden valita muutamasta vaihtoehdosta kättelymenetelmiä. L2TP- ja PPTP-yhteydet voidaan myös asettaa PIA: n avulla, vaikka sitä ei näytetä työpöytäohjelmassa, jos teet sen manuaalisesti.

Pia-review-split-tunnelointi

Samoin TorGuard tarjoaa joitain lisäprotokollavaihtoehtoja kiinnostuneille, mutta ne on määritettävä manuaalisesti, koska asiakas on varustettu vain OpenConnect- ja OpenVPN-palveluilla. Lisäprotokollavaihtoehtoihin kuuluvat L2TP, PPTP ja IPsec.

torguard-review-asetukset

Kummallakin VPN: llä on vankat tietoturvavaihtoehdot, emmekä havainnut vuotoja DNS-vuototestien aikana, joten meidän on tarkasteltava kunkin palveluntarjoajan tietosuojakäytäntöä ja historiaa päättääksemme kumpi on parempi. 

Kuten PIA vs. NordVPN -artikkelissa näimme, PIA: lla on aiempaa kokemusta yksityisyydestä. FBI on aikaisemmin haastanut PIA: ta, eikä se pystynyt luovuttamaan merkityksellisiä tietoja käyttäjistään kirjautumattomuuden vuoksi. 

Samaan aikaan TorGuardilla on tietosuojakäytännössään linja, jonka mukaan se jakaa tietoja, jos ”laki vaatii niin tekemään”, mikä tekee meistä hieman varovaisia. Tämä tarkoittaa, että annamme tämän kierroksen PIA: lle sen todistetun historian ansiosta, ettei ole auttanut lainvalvontaa.

Kierros: Yksityisen Internet-yhteyden suojaus- ja yksityisyyspiste

TorGuard-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

4

Torrenting

Jotta voimme nähdä, mikä VPN olisi parempi niille, jotka usein torrentia suuria tiedostoja, testasimme molemmat VPN: t samalla torrent-tiedostolla. Yhdistimme kunkin verkon lähimpään palvelimeen, joka antoi meille hyvät nopeudet. Testasimme kutakin VPN-verkkoa muutaman kerran varmistaaksemme, että tuloksemme olivat luotettavia ja yhdenmukaisia.

Odotimme PIA: n olevan hieman nopeampaa aikaisempaan nopeustestaukseen perustuen, mutta tulokset olivat itse asiassa vähän yllättäviä. Yksityinen Internet-yhteys ei ollut hidasta millään tavalla, saavuttaen nopeasti nopeuden, joka oli hieman yli 8 Mt / s testitornissamme, ja pysymällä siellä koko latauksen ajan.

Toisaalta TorGuard kesti useita kertoja kauemmin päästäkseen liikkeelle PIA: han verrattuna. Kun se elpyi, se pystyi huippunsa vain nopeudella 5 Mt / s ja risteili useammin noin 4 Mt / s. Vaikka molemmat VPN: t sallivat torrentin ja TorGuard oli käyttökelpoinen, PIA oli noin kaksi kertaa nopeampi ja sai torrentit menemään paljon nopeammin.

Kierros: Torrent-piste yksityiselle Internet-yhteydelle

TorGuard-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

5

Palvelimen sijainnit

Sitä paitsi, PIA: lla ja TorGuardilla on vertailukelpoinen kokonaispalvelimien lukumäärä jokaisessa palveluntarjoajassa, jolla on yli 3000 palvelinta. Suurin ero kunkin verkon välillä on se, kuinka nämä palvelimet ovat jakautuneet ympäri maailmaa. 

Yksityisen Internet-yhteyden palvelimet ovat keskittyneet yhteensä 50 paikkaan 30 maassa. Suurin osa sijaintivaihtoehdoista on hajautettu Yhdysvaltojen ympäri, ja vain harvoissa muissa maissa on useampi kuin yksi sijainti. 

Pia-review-palvelimet

TorGuard tarjoaa monipuolisemman luettelon vaihtoehdoista 68 paikkakunnalla 55 maassa. Vaikka se ei ole aivan kooltaan jotain HideMyAss-verkostoa – jolla on 290 sijaintia 190 maassa, kuten voit lukea HideMyAss-arvosteluistamme -, se tarjoaa silti joitain vankkoja valintoja, jotka tekevät työtä useimmille ihmisille. TorGuardilla on jopa kuusi sijaintia Lähi-idässä, mikä voi olla suhteellisen harvinainen löytö.

torguard-review-server-paikoista

Kierros: Palvelimen sijaintikohta TorGuardille

TorGuard-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

6

Samanaikaiset yhteydet

Jos etsit tapaa suojata kaikkia kodin laitteitasi, harvat VPN-palveluntarjoajat voivat voittaa PIA: n tarjoamat mahdollisuudet. Yksityisen Internet-yhteyden avulla käyttäjät voivat yhdistää jopa 10 laitetta kerralla yhdelle tilille.

Tämä voittaa useimmat huippuluokan palveluntarjoajat, kuten voit nähdä IPVanish vs. NordVPN -artikkelissa, jossa huomautetaan, että NordVPN tarjoaa vain kuusi ja IPVanish täyttää PIA: n vaikuttavat 10 yhteyttä. TorGuard antaa käyttäjille yhteensä viisi samanaikaista yhteyttä, mikä on parempi kuin monet markkinoilla olevat VPN: t, mutta silti parempia kuin PIA tarjoaa.

Kierros: Samanaikainen yhteyspiste yksityiselle Internet-yhteydelle

TorGuard-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

7

hinnoittelu

PIA: lla ja TorGuardilla on molemmat samanlainen hinnoittelumalli, jossa on yksi suunnitelma, jossa on kolme tai neljä kestovaihtoehtoa. Kuukausittaisen hinnoittelun perusteella TorGuard hinnoitellaan kalliimmalta puolelta, joten se on verrattavissa joihinkin markkinoiden huippuluokan vaihtoehtoihin.. 

Toisaalta PIA on useita dollareita vähemmän kuukausittain, mikä tekee siitä vankan valinnan niille, jotka ovat kiinnostuneita vain lyhytaikaisesta VPN: stä. TorGuard tarjoaa myös kolmen kuukauden suunnitelman, joka laskee sen hinnan vertailukelpoiselle tasolle PIA: n kuukausittaisen hinnoittelun kanssa. 

Molemmilla palveluntarjoajilla on myös kuuden kuukauden ja vuoden mittainen liittymäoptio. Kummallista kyllä, TorGuard on oikeastaan ​​hieman edullisempi kuuden kuukauden aikajaksossa, kun taas PIA tarjoaa paremman tarjouksen, kun kirjaudut vuoden mittaiseen suunnitelmaan.

PIA on kuitenkin parempi ratkaisu kautta linjan, jos teet VPN-hintavertailun, joka selittää sen tosiasian, että PIA-tili sallii kaksinkertaisen määrän yhteyksiä. 

Valitettavasti PIA-maksutonta kokeiluversiota ei ole, mutta se tarjoaa seitsemän päivän hyvitysajan. Tämän avulla potentiaaliset käyttäjät voivat kokeilla palvelua, mutta silti jollakin tapa saada rahat takaisin, jos asiat eivät toimi. Verrattuna on olemassa tapa kokeilla TorGuardia ilmaiseksi, mutta se vaatii aiemman VPN-laskun lähettämisen.

Kierros: Yksityisen Internet-yhteyden hinnoittelupaikka

TorGuard-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

8

Käyttäjäystävällisyys

Kunkin palveluntarjoajan verkkosivustoista alkaen PIA: n yleinen ulkoasu on parempi. PIA-asennusohjelman löytäminen ja lataaminen on helppoa, ja myös tilin perustaminen on helppoa. TorGuardilla on verkkosivustollaan valtava tunnusmerkki, joka mainostaa seitsemän päivän ilmaista kokeilua, mutta kuten viimeisessä osassa mainitsimme, tämä kokeilu edellyttää, että lähetät vanhan VPN-laskun.

TorGuardin kassasivu on hiukan hämmentävä kirjaimellisesti kymmenen sivua turhaa lisäosavaihtoehdon kanssa, ja TorGuard-lataussivua on vaikeampi löytää ilman sivun yläreunassa olevaa välilehteä, kuten PIA: lla on.. 

torguard-review-kassalle

Ohjelmiston suhteen molemmat palveluntarjoajat käyttävät hyvin yksinkertaista asettelua ja sotkua minimaalisesti. PIA-ohjelmisto on puhtaampi, sillä asiakkaan pääsivulla on vain vähän tietoja ja vaihtoehtoja. Samaan aikaan TorGuard antaa sinulle useita avainvaihtoehtoja päänäytössä pudotusvalikoiden muodossa. 

Pia-review-windows-sovellus

TorGuardilla on kaksi ongelmaa, joita ei ole PIA: n kanssa: Sen palvelinluettelossa ei ole hakutoimintoa, ja se suorittaa TorGuard-kirjautumisen joka kerta, kun muodostat yhteyden. Tämä sisäänkirjautumisprosessi voi joskus aiheuttaa yhteyden epäonnistumisen ja tehdä yhteysprosessista hieman kauemmin. 

Ainoa asia, johon PIA: n asiakkaassa todella liittyy ongelma, on PIA-tappauskytkin, jolla on vaihtoehdot “pois”, “auto” ja “aina”. Tämä tarkoittaa vähän hämäriä, mutta sen oletusasetus on “auto”. Tämä näyttää estävän vain Internet-liikenteen ulkopuolella, kun VPN on päällä, kun taas ”aina” -asetus estää myös Internet-liikenteen, vaikka VPN katkeaa.

Kaiken kaikkiaan PIA: lla on hienostunut asiakas, jolla on paljon vähemmän toimintaa. Kumpikaan VPN ei aiheuta ongelmia tietokoneellemme, mutta PIA-käyttäjäkokemus on alusta alkaen loppuun saakka sujuvampaa. Paremmasta verkkosivuston ulkoasusta ja helpommin navigoitavasta kassasta virtaviivaisempaan ohjelmistoon PIA tarjoaa käyttäjäystävällisemmän kokemuksen. 

Kierros: Käyttäjäystävällisyyspiste yksityiselle Internet-yhteydelle

TorGuard-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

9

ominaisuudet

Lisäkelloista ja vihellyksistä TorGuard ei tuo liikaa pöytään. On sovellustapaus, joka voidaan määrittää lopettamaan määritelty ohjelmalista, jos VPN katkaisee yhteyden. TorGuard antaa käyttäjille myös määrittää mukautetun välityspalvelimen turvallisuuden lisäämiseksi. 

torguard-review-app-kill

Samaan aikaan PIA tukee SOCKS5: ää, jonka avulla käyttäjät voivat määrittää PIA: n välityspalvelimella. Lyhyesti sanottuna välityspalvelin lisää ylimääräisen pompan Internet-signaaliin ennen yhteyden muodostamista VPN-palvelimeen. Tämä auttaa lisäämään ylimääräisen online-nimettömyyden, mutta hitaamman yhteysnopeuden kustannuksella.

Yksityisessä Internet-käytössä on myös niin kutsuttu MACE, joka estää verkkotunnuksia, joita käytetään mainoksissa, seurannassa ja haittaohjelmissa. Kun se on kytketty päälle, tämä voi lisätä vain vähän lisäturvallisuutta ja nimettömyyttä. 

Kumpikaan näistä palveluntarjoajista ei voi kilpailla ExpressVPN-tyyppisen VPN: n kanssa ominaisuuksien suhteen, joista voit lukea lisää ExpressVPN vs. IPVanish- ja ExpressVPN vs PIA -artikkeleista. PIA onnistui silti pakata pariin mukavaan ekstrat, joita TorGuardilla ei ole, antamalla sille riittävästi reunaa tällä kierroksella pisteen kiinnittämiseksi.

Kierros: Ominaisuuspiste yksityiselle Internet-yhteydelle

TorGuard-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

10

Lopulliset ajatukset

Tämä oli paljon lähempi ottelu, kuin kahdeksan yhdelle osoittaisi. PIA onnistui vain kapealla voitolla useissa luokissa, kuten suoratoisto ja tietoturva. TorGuard tarjosi vankan esityksen kunnioitetulla nopeudella ja omalla tiukalla turvassa, mutta näyttää siltä, ​​että PIA: n parempi maine ansaitaan hyvin, koska se oli aina askeleen edellä TorGuardista.

Voittaja: PIA

Jos sinulla on kokemusta jommassakummasta näistä palveluntarjoajista, haluaisimme kuulla siitä alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map