ProtonVPN vs NordVPN: kova romu vuonna 2020

NordVPN on tällä hetkellä hopea-mitali-paikassa parhaassa VPN-listassamme. Jos siirryt NordVPN-arvosteluamme, huomaat, että meistä on vaikuttunut melkein kaikki sen näkökohdat. Suojaus on luotettava, ja se tarjoaa runsaasti ominaisuuksia melkein kaikille, mutta on silti helppo käyttää. 


ProtonVPN istuu paremmuusjärjestyksessä, mutta se tarjoaa muutamia asioita, joita NordVPN: llä ei ole. Kuten voit lukea ProtonVPN-arvosteluistamme, sillä on ilmainen suunnitelma, jossa on rajoittamaton data ja hyvin suunniteltu jaettu tunnelointijärjestelmä.

Haluamme nähdä, ovatko nämä lisäominaisuudet riittävät auttamaan ProtonVPN: ää pitämään omia keskusteluissaan NordVPN: n kanssa, ja toivomme, että olette utelias kuin olemme, koska meistä on paljon puhuttavaa. Sukellaan sisään vertaamalla ProtonVPN: ää verrattuna NordVPN: ään.

Taistelun perustaminen: NordVPN vs. ProtonVPN

Kuten kaikessa kilpailussa, meidän on ensin annettava säännöt. Tämä ottelu jakautuu viiteen kierrokseen, jotka ovat järjestyksessä, ominaisuudet, hinnoittelu, helppokäyttöisyys, nopeus ja turvallisuus. 

Esittelemme jokaisen kierroksen lyhyesti selityksen siitä, mitä etsimme ja mitä haluamme nähdä välttää. Sitten luovutamme perusteellisesti kunkin luokan VPN: n. Jokaisen kierroksen lopussa teemme lopullisen päätelmän ja julistamme voittajan. Jokainen kierros on yhden pisteen arvoinen, ja VPN, jolla on lopussa eniten pisteitä, voittaa.

1

ominaisuudet

Aivan kuten omistettujen VPN-arvostelujemme kanssa, ensin haluamme tarkastella ominaisuuksia, joita kukin VPN tarjoaa. Ominaisuuksien tarkasteleminen ensin on hieno tapa hypätä suoraan vertailun lihaan, ja se antaa yleensä hyvän kuvan siitä, kuinka loput ottelupalkki pelaa. 

VPN-markkinoilla on paljon ainutlaatuisia ominaisuuksia. Niihin kuuluvat omistamat protokollat, joista voit lukea lisää VyprVPN-katsauksessamme, tai erityyppiset mainosten estäjät ja uhkien suodatus, kuten näemme tässä osiossa NordVPN: stä.. 

Vaikka kellot ja pillit ovat mahtavia, on olemassa luettelo kriittisistä ominaisuuksista, jotka vaikuttavat VPN: n turvallisuuteen. Ne sisältävät tapinkytkimen ja tavan muodostaa automaattinen yhteys VPN: ään käynnistyksen yhteydessä. Mikä tahansa VPN ilman näitä menettää heti tärkeät pisteet.

NordVPN

Hakeminen avaamalla asetukset NordVPN-työpöytäohjelmassa osoittaa nopeasti, että kaikki tärkeimmät ominaisuudet ovat katettu. Itse asiassa NordVPN: n toteuttama tappikytkin ja automaattinen kytkentäominaisuus ovat eräitä parhaimmista.

Ensinnäkin NordVPN-asetusten ensimmäisellä sivulla on kaksi tappauskytkintä. Ensimmäinen, nimeltään ”Internet kill switch”, toimii kuten kaikki muutkin tavalliset kill-kytkimet, katkaiseen kaiken Internet-liikenteen, jos VPN: n yhteys katoaa.

Toista tappikytkintä kutsutaan “app kill” -sovellukseksi ja se tekee juuri sen miltä se kuulostaa. Voit määrittää luettelon ohjelmista, jotka lopetetaan, jos VPN-yhteys katoaa. 

Tämä on hienoa, jos työskentelet jonkin verran VPN: n käytön aikana, jonka et ehkä halua menettää etenemistä katkaisun takia. Voit asettaa sovelluksen tappauskytkimen sulkemaan esimerkiksi torrenttiohjelman, kun taas Chromen toiminta ei muutu. Tämä ominaisuus auttoi NordVPN: tä ansaitsemaan parhaan mahdollisen VPN: n kärkipaikan torrentista kierrosta. 

nordvpn-review-Killswitch

Kaksinkertaisen tappokytkimen lisäksi asetukset omistavat kokonaisen sivun automaattiseen yhteyden muodostamiseen. Voit valita, liitetäänkö VPN käynnistyksen yhteydessä vai vain langattomissa verkoissa. Tämä on loistava tapa välttää julkisen WiFi-yhteyden vaarat. 

Voit myös valita mihin maahan haluat muodostaa automaattisen yhteyden tai voit valita laajemmin alueen, johon haluat muodostaa yhteyden, jos et tarvitse tiettyä maata. 

Kriittisten ominaisuuksien ohi, NordVPN pakata muutama lisäominaisuus. NordVPN tarjoaa kaksinkertaisen VPN-vaihtoehdon, joka lähettää yhteyden useiden VPN-palvelimien kautta piilottaaksesi henkilöllisyytesi verkossa. 

Tarjolla on myös kourallinen DNS-vaihtoehtoja, joita tarkastelemme tarkemmin “suojaus” -osiossa, sekä uusi ominaisuus nimeltä CyberSec. Tämä toimii mainosten estäjänä ja suojaa samalla sinua haittaohjelmilta, tietojen kalastelulta ja muilta uhkilta.

CyberSec tekee tämän yksinkertaisesti estämällä sivustoja, jotka sisältävät mahdollisia haittaohjelmia tai tietojenkalasteluhyökkäyksiä. Tämä on vähän tehokas tapa varmistaa käyttäjän turvallisuus, mutta se on asia, jota monet ihmiset varmasti arvostavat. Lisäksi, jos se häiritsee sinua estämistä tai sinun on käytettävä estettyä sivustoa, tämä ominaisuus on helppo kytkeä pois päältä.

ProtonVPN

Toisin kuin NordVPN, ProtonVPN asettaa automaattisen yhteyden asetukset asetusvalikon ensimmäiseen välilehteen. Sinulla on mahdollisuus valita, kytkeytyykö VPN automaattisesti vai ei, ja voit valita nopeimman saatavana olevan palvelimen tai satunnaisen palvelimen välillä, jos päätät ottaa automaattisen yhteyden käyttöön.

Jostain syystä ProtonVPN: n tappokytkin asetetaan “edistyneeseen” -välilehteen, yhdessä DNS-vuodonsuojauksen kanssa ja jotain erittäin vaikuttavaa, mitä NordVPN: llä ei ole: jaettu tunnelointi.

ProtonVPN: n jaettu tunnelointi suoritetaan erittäin hyvin ja antaa sinun valita, haluatko määritellä luettelon ohjelmista, jotka poistetaan VPN-yhteydestä, tai päinvastoin, määritellä luettelo ohjelmista, jotka käyttävät VPN: ää niin, että mikään ohjelma ei ole luettelo suljetaan automaattisesti pois.

protonvpn-review-split-tunnelointi

Jaettu tunnelointi on erittäin kätevä ominaisuus, jota tällä hetkellä ei ole liian monella VPN: llä – vaikkakin suosituimmallamme ExpressVPN: llä on, kuten voit lukea ExpressVPN-arvosteluistamme -, joten tämä ansaitsee ProtonVPN: lle ainakin jonkin verran hyvitystä. ProtonVPN: ssä on myös niin kutsuttu turvallinen ydin, joka toimii samalla tavalla kuin NordVPN: n kaksois-VPN-järjestelmä lisäämään vähän ylimääräistä tietoturvaa. 

Lopuksi, yksi asia, jonka huomasimme tarkastellessamme ohjelmistoja ja valikoita, on se, että on kytkentäkytkin, joka on yksinkertaisesti merkitty ”varhainen käyttöoikeus”. Tämän kytkimen kääntäminen ei muuttanut mitään, sikäli kuin voimme kertoa. Ei löytynyt uusia asetuksia tai ominaisuuksia, joita löysimme huolimatta laaja-alaisesta kokemuksestamme erottelupeleistä. 

Pyöreä yksi ajatuksia

Molemmat VPN: t tulivat vauhdilla tässä haussa, ja jokainen kilpailija tarjosi muodon kaksois-VPN-releen, tap-kytkimen ja mahdollisuuden yhdistää automaattisesti. Jokainen VPN tarjosi myös joitain asioita, joita toinen ei. 

Vaikka ProtonVPN: llä on vankka jaettu tunnelointiominaisuus, josta NordVPN: ltä puuttuu, NordVPN yksinkertaisesti voittaa ProtonVPN: n ominaisuusjoukonsa määrällä ja laadulla. 

Esimerkiksi, sinulla ei ole yksinkertaista tapaa valita, mihin yhdistät automaattisesti ProtonVPN: n kanssa, kun taas NordVPN antaa sinun määrittää se monella tavalla. ProtonVPN-tapakytkin katkaisee Internetin, kun taas NordVPN voi tehdä saman tai lopettaa tietyt sovellukset. Viimeinkin, CyberSec on hieno lisäys ja auttaa NordVPN: ää varmistamaan pisteet tällä kierroksella.

Kierros: Ominaisuuspiste NordVPN: lle

ProtonVPN-logo
NordVPN-logo

2

Hinta

Hinnoittelu on loistava osa huolehtia ominaisuuksista, koska se voi usein olla kääntöpiste. VPN-palveluntarjoajat, jotka jäävät ominaisuuksiensa tasosta, voivat usein palata takaisin ja voittaa tämän kierroksen tarjoamalla paremman vastineen.

Kustannukset eivät ole kuitenkaan ainoita huomioitavia asioita hinnoittelussa. Taloudelliselta kannalta pakottava VPN on muutakin kuin pelkkä kustannus, joka on vähemmän kuin kilpailijoilla. Harkitsemme myös, millaisia ​​maksutapoja on saatavana, minkälaista palautuskäytäntöä tarjotaan ja onko tarjolla minkäänlaista oikeudenkäyntiä vai ei.

NordVPN

NordVPN: llä on melko suoraviivainen hinnoittelumalli, jossa on neljä vaihtoehtoa, jotka kaikki ovat pohjimmiltaan samat, mahdollistaen jopa kuusi samanaikaista yhteyttä ja rajoittamattoman kaistanleveyden.

Kuinka nämä hinnoitteluvaihtoehdot eroavat, on aikataulun mukaan. Vaikka kuukausittainen hinnoittelu ei ole suuri, suunnitelmista tulee nopeasti kohtuuhintaisia, kun tarkastellaan vuosittaisia, kahden ja kolmen vuoden suunnitelmia.

Kolmen vuoden aikana NordVPN on yksi markkinoiden edullisimmista VPN-verkoista, joka maksaa vain muutama taalaa kuukaudessa. Siellä on kuitenkin parempia VPN-vaihtoehtoja niille, jotka haluavat säästää mahdollisimman paljon, kuten CyberGhostin kolmivuotinen hinnoittelu, josta voit lukea lisää CyberGhost-katsauksesta.

Tästä huolimatta kaikki VPN, jotka ylittävät NordVPN: n hinnan, eivät todennäköisesti pysty seuraamaan tarjoamiaan ominaisuuksia. Lisäksi on olemassa 30 päivän palautuskäytäntö, joka on hieno, ja se hyväksyy monenlaisia ​​maksuja, kuten PayPalin, luotto- tai pankkikortin ja jopa bitcoinin.. 

NordVPN on onnistunut saavuttamaan suuren tasapainon arvon ja suorituskyvyn välillä, mutta siitä puuttuu yhdestä näkökulmasta. Valitettavasti ei ole mitään tapaa kokeilla NordVPN: tä maksamatta rahaa. Ilman ilmaista kokeiluversiota monet ihmiset ovat haluttomampia laskemaan kiinteämääräisen summan, jota tarvitaan parempien tarjousten saamiseksi pitkäaikaisista suunnitelmista.

ProtonVPN

ProtonVPN: llä on yksi VPN: n kaikkein vaikeimmista hinnoittelurakenteista. Tarjolla on kolme erilaista suunnitelmaa, ja jokainen niistä voidaan ostaa joko kuukausittain tai vuosittain.

Ensinnäkin on ilmainen suunnitelma, joka on erittäin antelias ja sallii rajoittamattoman määrän käyttöä. Koska suurin osa ilmaisista VPN-verkoista on vain kokeilu, jota rajoittaa joko aikaväli tai tietokatto, tämä rajaton ilmainen suunnitelma ansaitsee ProtonVPN: n paikalla parhaiden ilmaisten VPN-palveluiden luettelossamme. 

Luonnollisesti tähän ilmaiseen suunnitelmaan on asetettu kourallinen rajoituksia. Vain kolme sijaintia on ilmaisten käyttäjien käytettävissä, vain yksi laite voidaan yhdistää kerrallaan ja nopeutesi on rajoitettu, mutta tuntemattomassa rajoituksessa. 

Siirryttäessäsi ensimmäiseen vaihtoehtoon, joka on merkitty ”perussuunnitelmaksi”, pääset kaikkiin ProtonVPN-verkon maihin, voit yhdistää kaksi laitetta yhden sijaan ja nopeusrajoitus poistetaan. Lisäksi ilmainen suunnitelma kieltää P2P-tiedostojen jakamisen, kuten torrentin, kun taas ”perussuunnitelma” ja sitä seuraava mahdollistavat tämän. 

”Perussuunnitelman” hinnoittelu ei ole huono, mutta jopa vuosittainen vaihtoehto on kalliimpaa, kun se jaotellaan kuukausihintaan, verrattuna NordVPN: n kolmivuotiseen suunnitelmaan, joka tarjoaa enemmän, mukaan lukien kolminkertainen määrä kytkettyjä laitteita.

Seuraava suunnitelma, ”plus” -vaihtoehto, saavuttaa hinnat melkein NordVPN: n kuukausisuunnitelman tasolla. Tämä suunnitelma sallii viiden laitteen (silti vähemmän kuin NordVPN) ja antaa sinulle suojatun ydinominaisuuden ja pääsyn joihinkin yksinoikeudellisiin palvelimiin, joiden pitäisi olla nopeampia ja vähemmän liikennettä, samoin kuin Tor-palvelimiin.

Viimeiseksi on olemassa niin kutsuttu “visionääri” suunnitelma, koska siihen sisältyy ProtonMail, joka salaa sähköpostisi lisäsuojauksen lisäämiseksi. Jos aiot käyttää tätä, se voi tarjota paljon. Niille, jotka ovat kiinnostuneita ProtonMailista, saat lisätietoja turvallisimmasta sähköpostiartikkelimme. 

VPN-suunnitelmana yksinään ”visionäärinen” hinnoittelu on kuitenkin aivan liian korkea. Tämä suunnitelma nostaa myös yhteysrajasi 10: een, mutta tämä ei yksinkertaisesti riitä kompensoimaan tämän suunnitelman naurettavaa hintaa..

Pyöreä kaksi ajatusta

Tämän kierroksen pisteet on paljon helpompaa kuin ensimmäisen. NordVPN on tässä selvä voittaja paremmalla hinnoittelulla ja enemmän tarjolla suunnitelmassa kuin suurin osa ProtonVPN-suunnitelmista. 

Vaikka NordVPN: llä ei ole ilmaista kokeiluversiota ja ProtonVPN: llä on yksi ylellisimmistä ilmaisista suunnitelmista, tämä ei yksinkertaisesti riitä korvaamaan ProtonVPN: n liian monimutkaisia ​​ja korkeammilla tasoilla ylihinnoiteltuja suunnitelmia..

Kierros: Hintakohta NordVPN: lle

ProtonVPN-logo
NordVPN-logo

3

Helppokäyttöisyys

Kolmas kierros tarkastelee helppokäyttöisyyttä. Tietenkin, tämä on vähän subjektiivinen asia, mutta teemme parhaamme tarjotaksesi hyvän kuvan siitä, millainen on kokemus kunkin VPN: n käytöstä ja kuinka sujuvasti asiat sujuvat. 

Hankala asettelu voi tehdä asioista vaikea löytää, käyttää vaivaa tai pahimmassa tapauksessa täysin käyttökelvottomia. Kolikon kääntöpuoli on, että hyvin suunnitellut ohjelmistot ja valikot voivat tarjota miellyttävän kokemuksen, joka tuntuu painottomalta ja intuitiiviselta. Katsotaanpa tämä mielessä, minkä puolelle spektriä NordVPN ja ProtonVPN kuuluvat. 

NordVPN

Kuten voit lukea ExpressVPN vs. NordVPN -paristosta, NordVPN: n asiakas pystyy tarjoamaan paljon visuaalista stimulaatiota samalla kun näyttää tyylikkäältä. Näytön oikealla puolella on suuri maailmankartta, jossa on kupla osoittaaksesi missä palvelimet sijaitsevat.

nordvpn-review-markkeri-valinta

Napsauttamalla näitä yhdistää sinut palvelimeen kyseisessä paikassa. Kartta on viehättävä ja voi olla hieno tapa löytää ja valita palvelin, mutta näytön vasemmalla puolella on myös perinteinen palvelinluettelo.. 

Palvelinluettelon oikeassa yläkulmassa on painike, jolla voit sulkea ikkunan karttaosan ja näyttää vain palvelinluettelon niille, jotka haluavat säästää näyttöruutua ja haluavat jotain puhtaasti toiminnallista.

NordVPN on yksi VPN-alueen markkinajohtajista, kun taas ProtonVPN on rakentanut pienen, mutta erittäin uskollisen seuraajan. Tässä ProtonVPN vs NordVPN -taistelussa saamme kaksi palvelua taistelemaan nähdäkseen kuka on paras. NordVPN: n kartta ja ulkoasu on kuitenkin tehty hyvin ja mikään rajapinnan alueista ei koskaan tunnu olevan sotkuinen. Asiat vaikuttavat silti siisteiltä ja hienostuneilta jopa siirtymällä ohjelmistojen asetuksiin ja valikoihin. 

Välilehdet ovat järkeviä, ja kaikki asetusten sisällä tuntuu olevan oikeassa paikassa. Asiat ovat helppoja löytää, ja VPN on helppokäyttöinen kaikille, jopa niille, jotka eivät tunne VPN: ää tai tekniikkaa.

ProtonVPN

ProtonVPN: llä on viileä musta-vihreä käyttöliittymä, joka näyttää siltä, ​​että jotain on Matrix-elokuvista. Sinua tervehditään NordVPN: n kaltaisen asettelun kanssa kartalla oikealla ja palvelimilla vasemmalla.

protonvpn-review-liitäntä

Yläpuolella olevat vihreät kolmiot osoittavat kartan osoittamaan palvelimien sijainti, ja voit muodostaa yhteyden VPN-verkkoon joko napsauttamalla näitä tai yksinkertaisesti etsimällä haluamasi palvelin luettelosta. ProtonVPN antaa sinun sulkea myös karttaikkunan, aivan kuten NordVPN, jos haluat maksimoida näytön kiinteistöjen.

Kartan alapuolella on joitain lisätietoja yhteydestäsi, joita NordVPN ei sisällä, kuten istuntoajastin ja yhteysnopeutesi kuvaaja, joka lisää hakkeritunnetta tätä tummaa ohjelmistoa käytettäessä.. 

Vaikka tämä asiakkaan pääsivu näyttää viileältä ja nykyaikaiselta, asetukset-valikon asetteluun liittyy ongelmia. Pienet asiat, kuten tappauskytkimen asettaminen asetusten “edistyneeseen” -välilehteen, tekevät asioista vain hieman vaikeampaa löytää kuin niiden pitäisi olla.. 

Lisäksi tietyt kytkentäkytkimet eivät näytä tekevän mitään, kuten varhaisen käytön vaihtoehto, ja jotkut eivät ole ollenkaan kytkettävissä, kuten DNS-vuodonsuojaus on lukittu päälle-asentoon.. 

Kolme kierrosta

Vaikka ProtonVPN-käyttöliittymä on kiistatta houkutteleva dystopisella, futuristisella tavalla ja asiakkaan ulkoasu ei ole kaukana pahasta, asetusvalikoissa on joitain kiinnityksiä, jotka tarvitsevat työskentelyä. 

Toisaalta NordVPN tarjoaa niin lähellä virheetöntä käyttökokemusta kuin voit odottaa mistä tahansa ohjelmistosta. On joitain asioita, joita tarkastelemme ”nopeus” -osiossa, mutta päivän päätteeksi, käyttäjäystävällisyyden kannalta, NordVPN on suunnilleen yhtä hyvä kuin se saa. 

Kierros: Helppo käyttöpiste NordVPN: lle

ProtonVPN-logo
NordVPN-logo

4

Nopeus

Seuraava kohta on siirretty pois subjektiivisesta helppokäyttöisyyden maailmasta, mikä on paljon tieteellisempää ja kliinistä. Jotta voimme verrata kunkin VPN: n nopeutta, laitamme jokaisen palveluntarjoajan viiden sijaintikentän läpi tallentamaan pingin, latauksen ja lähettämisen nopeudet.. 

Tietoja voidaan verrata Internet-nopeuksiemme kontrollointiin ilman VPN: tä saadaksesi hyvän käsityksen siitä, mitä kukin palveluntarjoaja pystyy nopeuden suhteen. Teemme täällä myös vähän reaalimaailman testausta varmistaaksemme, toimiiko VPN todella kuten paperilla osoitetut luvut vai eivät.

NordVPN

Kuten mainitsimme vertailussa NordVPN vs. CyberGhost, NordVPN: llä on nopeuden suhteen joitain johdonmukaisuuden ongelmia. Näyttää siltä, ​​että palvelimen valintajärjestelmä tietyssä paikassa on samanlainen kuin satunnaisen erän vetäminen hatusta, ja se palvelin, jolle annat, voi olla joko suuri tai täysin käyttökelvoton.. 

Paikka: Ping (ms) Lataa (Mbps) Lataa (Mbps)
suojaamaton9165,510.57
Yhdysvallat # 247923133,538,87
Yhdistynyt kuningaskunta # 20115334.786,06
Alankomaat # 6614566.915,39
Japani # 69159132,833,31
Tupla-VPN (Yhdysvalloista Kanadaan 4)7920.488,64

Kaikkien negatiivisuuksien ulkopuolella asiat näyttävät paranevan tai saimme vain onneksi palvelimillamme tällä kertaa. Näimme neljästä viidestä kokeiltavasta palvelimesta tasaista nopeutta, ja vain yksi – Etelä-Afrikka – putosi täysin tasaiselle kasvoilleen. 

Huolimatta heikosta suorituskyvystä paperilla, tämä palvelin näytti silti käyttökelpoisesta selaamiseen ja jopa YouTubeen. Viime kädessä on yleensä tehokasta vain irrottaa ja yhdistää uudelleen niin sanotun uuden erän vetämiseksi ja yrittää saada yhteys parempaan palvelimeen. Kaiken kaikkiaan NordVPN tarjoaa vakaan, ellei välttämättä luotettavan nopeuden. Lue NordVPN vs IPVanish -teoksemme nähdäksesi kuinka nämä kaksi vertaavat.

ProtonVPN

Tarkasteltaessa kahta taulukkoa on heti selvää, mikä näistä kahdesta VPN: stä on nopeampi. ProtonVPN: n nopeudet eivät ainakaan ole heikentäviä.

Paikka: Ping (ms) Lataa (Mbps) Lataa (Mbps)
Suojaamaton (St. Louis)983.1420.49
Illinois, Yhdysvallat # 16 (suositeltava palvelin)1551.1320.51
USA Illinois # 1 (suojattu ydin)2793.23,56
UK # 1410216.3410.99
Japani # 2126417.917,45
Australia # 2125684,2810.87

Vaikka lähellä oleva Yhdysvaltain palvelin toimi hyvin ja Isossa-Britanniassa nähtiin myös kunnioitettavia nopeuksia, Japanin ja Etelä-Afrikan suorituskyky oli heikko. Nämä palvelimet olivat myös huomattavasti hitaita selatessaan tavalla, jolla NordVPN ei ollut edes pahimmillaan. 

Tämän lisäksi testauksen aikana nähneet pingiajat sulkevat tämän täysin pois pelaamisen VPN: n kaltaisesta (huolimatta tyylikkäästä ulkonäöstä). Kun Etelä-Afrikka ylittää puolen sekunnin pingiajasta ja myös Japani lähestyy sitä, verkossa selaaminen tuntuu hieman soittoäänen käytöltä verrattuna NordVPN: n reagoivaan tunteeseen, jopa hitaimmalla palvelimella, jota yritimme.

Pyöreä neljä ajatusta

Kuten alussa sanoimme, tämä osa on yleensä kaikkein leikattu ja kuiva. Tietoja tarkasteltuna NordVPN on objektiivisesti ja huomattavasti nopeampi kuin ProtonVPN melkein jokaisella palvelimella.

Jokaisen paperilla tehdyn VPN: n suorituskyky siirtyy myös todelliseen käyttöön. NordVPN tuntuu huomattavasti nopeammin kuin ProtonVPN, kun se ladataan verkkosivustoille tai videoille..

Kierros: Nopeuspiste NordVPN: lle

ProtonVPN-logo
NordVPN-logo

5

turvallisuus & yksityisyys

Viidennellä ja viimeisellä kierroksella tarkastellaan sitä, mitä useimmat ihmiset pitävät minkä tahansa VPN: n tärkeimmistä toiminnoista: tietoturvasta ja yksityisyydestä. Tämän selvittämiseksi testaamme jokaisessa VPN: ssä DNS-vuotoja, IP-vuotoja tai muunlaisia ​​turvallisuuden havaittavissa olevia rikkomuksia.

Tarkastelemme myös, mitä protokollia ja salauksia kukin VPN tarjoaa, jotta voimme määrittää, kuinka turvallinen se on. Lisäksi olemme lukeneet kunkin palveluntarjoajan tietosuojakäytännön nähdäksemme, vastaako joku käyttäjien tiedoista hämärää.. 

NordVPN

NordVPN ei tarjoa käyttäjille mahdollisuutta valita protokolla tai salaus, vaan lukitsee sinut asetuksiin, joiden tiedetään olevan suojattu. Se käyttää OpenVPN: tä pariksi AES-256-salauksen kanssa, mikä on tällä hetkellä turvallisin yhdistelmä, jota VPN voi käyttää. 

Yksityisyyden osalta NordVPN: llä on yksi lyhyemmistä tietosuojakäytännöistä, joita olemme nähneet. Sille on myös annettu rakenne, jonka avulla on helppo selata ja löytää vastauksia tiettyihin kysymyksiin, jos sinun on tiedettävä, kuinka tiettyä tietä käytetään. 

Kaiken kaikkiaan NordVPN tekee hyvää työtä kerätäkseen niin vähän tietoa kuin mahdollista tarjoamalla palveluaan. Ainoa tiliisi tarvittava asia on sähköposti ja maksutapa. 

Jos olet joku, joka haluaa maksimoida nimettömyksesi, voit käyttää heittää sähköpostiviestin ja bitcoin-tiedoston, jotta NordVPN: llä ei ole todellisia tunnistetietoja sinusta. 

Tämän lisäksi tietoja kerätään, kun saat apua asiakaspalvelulta, mutta tämä on kaikki informaatiota, jota tarvitset tarjoamaan mielellämme asiakaspalvelun parissa. Jotkut yksityiskohdat kerätään myös verkkosivun evästeistä, mutta näitä tietoja ei voida tunnistaa ja niitä käytetään vain sivuston optimointiin ja ylläpitämiseen..

ProtonVPN

ProtonVPN, kuten NordVPN, ei tarjoa vaihtoehtoja protokollan tai salauksen suhteen. Sen sijaan se käyttää OpenVPN-työpöytäohjelmaa ja IKEv2 / IPSec mobiililaitteissa. Salaamiseen se käyttää AES-256: ta, josta voit lukea lisää salausartikkelin kuvauksessa. 

Kuten sanoimme NordVPN: lle, nämä ovat erittäin turvallisia vaihtoehtoja, ja PPTP: n kaltaisia ​​protokollia vältetään turvallisuuden puutteen vuoksi, kuten voit lukea VPN-protokollan erittelystä. 

ProtonVPN on yksityisyyden suojaan siirtyessään samanlainen kuin NordVPN. ProtonVPN kerää sähköpostin ja maksutavan tilisi luomiseksi, mutta tässä tapauksessa laskutuksen hoitaa kolmas osapuoli. 

Tämä tarkoittaa, että vaikka et halua käydä läpi vaikeuksia käyttää bitcoinia VPN: n hankkimiseen, ProtonVPN: llä ei silti ole henkilöllisyyttä koskevia tietoja. Jotta joku yhdistää sinut VPN: ään, hänen on haettava tietueita sekä ProtonVPN: ltä että laskutusta käsitteleviltä kolmannelta osapuolelta.. 

Tämän lisäksi ProtonVPN kerää vain aikaleiman joka kerta, kun muodostat yhteyden. Tämä aikaleima korvataan joka kerta, kun muodostat yhteyden, ja sitä ei voida tunnistaa. Tämä on melko paljaiden luiden tiedonkeruu. Lisäksi ProtonVPN sijaitsee Sveitsissä, jossa on eräitä maailman parhaimmista tietosuojalakeista, mikä tekee siitä käyttökelpoisen valinnan yksityisyyttä tietoisille käyttäjille.. 

Pyöreä viisi ajatusta

Molemmat VPN: t tarjoavat samat protokollat ​​ja salaus ProtonVPN eroavat mobiililaitteissa käyttämällä IKEv2 / IPSec -sovellusta, kun taas NordVPN käyttää OpenVPN: ää kautta linjan. Molemmat VPN: t läpäisivät jokaisen heitetyn DNS- ja IP-vuototestin ja tarjoavat luotettavan suojauksen.

Molemmilla on myös vankka tietosuojakäytäntö, jossa on joitain eroja täällä ja siellä. ProtonVPN käyttää kolmansia osapuolia maksujen käsittelemiseen, joten sillä ei koskaan ole tällaista tunnistetietoa, mutta NordVPN tarjoaa yksityisyyttä koskeville käyttäjille mahdollisuuden maksaa bitcoinissa nimettömyytensä säilyttämiseksi.. 

Tämä on liian lähellä kutsua, koska molemmat tarjoavat erinomaisen tietoturvan ja yksityisyyden, joten meidän on kutsuttava tämä tasanaksi ja osoitettava piste molemmille VPN: lle.

Kierros: Turvallisuus & Tietosuoja Ei selvää voittajaa, pisteet molemmille

ProtonVPN-logo
NordVPN-logo

6

Tuomio

NordVPN on lopullinen pistemäärä 5–1, ja se on kiistaton voittaja tässä ottelussa. Vaikka ProtonVPN tarjoaa joitain houkuttelevia morseleja, kuten ilmaisen suunnitelman, sen yleinen hinnoittelu ei voi olla yhtä suuri kuin NordVPN: n tarjoama arvo.

ProtonVPN: n kannalta pahempaa, sen jaettu tunnelointi ei korvaa NordVPN: n mukana tulevien ominaisuuksien eroavuuksia, puhumattakaan NordVPN: n huippunopeudesta ja helppokäyttöisyydestä. 

Voittaja: NordVPN

Jos olet käyttänyt jompaakumpaa näistä VPN-verkoista aiemmin, me mielellämme kuulee kommenttisi, kuinka kokemuksesi verrattuna kokemukseemme. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map