Parhaat Chromen tietosuojalaajennukset vuonna 2020

Verkkotietosuoja on aihe, johon kiinnitetään yhä enemmän huomiota, kun jättiläiset teknologiayritykset ja kansalliset hallitukset ympäri maailmaa keräävät ja tallentavat yhä enemmän tietoja kuluttajistaan ​​ja kansalaisistaan ​​(lue lisätietoja Pilven osavaltion sarakkeista). 


Jotta voimme suojata sinua kaikelta tältä, olemme laatineet luettelon parhaimmista Chromen tietosuojalaajennuksista, jotka auttavat suojaamaan verkkotoimintasi uteliailta..

Nämä Google-tietosuojalaajennukset eivät vain suojaa sinua snoopingilta, vaan ne voivat myös parantaa huomattavasti selailukokemustasi poistamalla häiritseviä mainoksia ja suojaamalla sinua haittaohjelmilta ja tietojen kalastelulta, samoin kuin auttaa hallitsemaan erilaisia ​​käyttäjätilejäsi ja salasanoja.

Kaikki alla olevat laajennukset vedetään suoraan Chrome-verkkokaupasta, joten niiden asentamisessa ei pitäisi olla mitään ongelmia. Vaikka selaimessa on yleensä joitain tietosuojaongelmia, näiden Chromen tietosuojalaajennusten pitäisi pitää sinut turvassa.

Mitkä ovat yksityisyyden parhaat Chrome-laajennukset?

 1. Ghostery
 2. Yksityisyyspiiri
 3. LastPass
 4. sähke
 5. Hotspot-kilpi
 6. uBlock Origin
 7. DuckDuckGo Privacy Essentials
 8. HTTPS kaikkialla
 9. Unshorten.link
 10. Google-salasanan tarkistus
 11. Klikkaus&Puhdas
 12. ScriptSafe
 13. Paniikki nappi

Chromen tietosuojalaajennukset suorittavat monenlaisia ​​tehtäviä ja ovat usein huomattavia päällekkäisyyksiä turvallisuuteen keskittyvien kanssa, joita käsittelemme artikkelissamme parhaista selaimen tietoturvalaajennuksista. Vaikka tämä luettelo tarjoaa sijoituksen, näiden laajennusten vaihteleva luonne tarkoittaa, että kyseessä ei ole tiukka vertailu omenoiden välillä..

Vaikka tämä luettelo keskittyy Google Chromen (lue Google Chrome -katsauksemme), kaikki valintasi ovat myös yhteensopivia Chromium-pohjaisten selainten kanssa, kuten Brave (lue Brave-arvostelu), Opera (lue Opera-arvostelu) ja Vivaldi (lue Vivaldi-arvostelu). Jos keskityt erityisesti yksityisyyteen, Tor-projektin selain (lue Tor-arvostelu) on myös jotain, mitä sinun tulisi harkita)

1. Aave

Ghostery on yksi tärkeimmistä ilmaisista Google Chrome -laajennuksista tietosuojaan ja syystä. Ghosteryn ensisijainen tehtävä on estää mainoksia ja erilaisia ​​seurantalaitteita, jotka keräävät sinusta tietoa Internetin selaamisen aikana. Voit määrittää Chrome-laajennuksen neljällä eri estotasolla riippuen siitä, kuinka tiukkaa haluat sen olevan.

Ghostery-Block-asetukset

Vaikka Ghostery tarjoaa kaikki sen päätoiminnot ilmaiseksi, voit myös tilata Pro-suunnitelman 2 dollaria kuukaudessa. Tämä antaa sinulle pääsyn prioriteettitukeen, käyttöliittymäteemoihin ja yksityiskohtaisiin tilastoihin. Maksettu suunnitelma ei kuitenkaan tarjoa mitään lisäsuojaa.

Ghostery-suunnitelmat

Ghosteryllä on myös ”parannettu seurannan vastainen ominaisuus”, joka on erillinen algoritmi, joka tunnistaa seurantalaitteet, joita ei voida estää, ja etenee sitten henkilökohtaisten tai tunnistettavien tietojen poistamiseksi. Siellä on myös ”tehostettu mainosten estäminen”, joka toimii paljon kuin tavallinen mainosten estäjä poistamalla visuaaliset mainokset käytetyiltä verkkosivustoilta.

Lopuksi, älykäs esto -asetus optimoi selailukokemuksesi sallimalla tiettyjen verkkosivustojen edellyttämien seurantalaitteiden toiminnan ja tiedetään olevan turvallisia. 

Ghostery tietosuojadirektiivin

Mukava pieni bonus Ghosteryn käytöstä on “palkintoja” -ohjelma. Tämä on algoritmi, joka tarjoaa sinulle tarjouksia ja alennuksia tuotteista ja palveluista, joista saatat olla kiinnostunut. Pinnalla tämä kuulostaa haisevalta, mutta kaikki tapahtuu paikallisesti koneellasi, eikä mikään niistä tiedoista, joita käytetään “ avaa ”tarjoukset lähetetään aina takaisin Ghosteryn palvelimille.

Ghostery-Simple-View

Työkalurivin laajennuskuvake tarjoaa sekä yksinkertaisen näkymän että yksityiskohtaisen näkymän. Ne antavat sinulle pääsyn yllä mainittuihin asetuksiin, samoin kuin mitä seurantalaitteita ja pyyntöjä estetään parhaillaan käymässäsi verkkosivustossa.

Ghostery-Yksityiskohtainen-View

2. Yksityisyyspiiri

Kuten Ghostery, myös Privacy Badger on erikoistunut kaikenlaisten seurantalaitteiden estämiseen, jotka seuraavat selaustasi tai keräävät henkilökohtaisia ​​tietojasi. Vaikka suurin osa seurannan vastaisista ohjelmistoista tekee tämän tutustumalla suodatinlistoihin – tarkoittaen luetteloita tunnetuista jäljittäjistä -, Privacy Badger käyttää erilaista lähestymistapaa.

PrivacyBadger

Kun aloitat ensimmäisen kerran tietosuojamerkin käyttämisen, se ei tee paljon. Tämä johtuu siitä, että laajennus oppii selailustasi ja kun se havaitsee saman jäljittimen kolmella eri verkkosivustolla, se alkaa estää sitä. 

Tämän etuna on, että et luota suodatinluetteloiden päivitykseen, ja se johtaa myös resurssien kulutuksen pienenemiseen, koska laajennuksen ei tarvitse tehdä niin paljon ristiviittauksia.

PrivacyBadger-asetukset

Lisäksi voit asettaa Privacy Badgerin estämään WebRTC: tä vuotamasta IP-osoitettasi. Voit myös kertoa, että olet verkkosivustolla, joka ei näytä tarkkailevan sinua ollenkaan, mikä on hyvä tietää. Ottelussa Privacy Badger vastaan ​​Ghostery, Ghostery voittaa, mutta Privacy Badger on silti hyvä vaihtoehto. 

Lisäksi Privacy Badger on kehittänyt ja ylläpitänyt Electronic Frontier Foundation, joten olet hyvissä käsissä.

3. LastPass

Oman salasanan hallinta on ehdottoman välttämätöntä, jos haluat parantaa selailukokemustasi sekä online-tietoturvaa ja yksityisyyttä. 

Vaikka Dashlane (lue Dashlane-arvostelu) oli valintasi parhaalle salasanahallinnalle, se luottaa suuresti työpöytäsovellukseen, kun taas LastPass toimii kokonaan selaimessa, joten se on parempi valinta, jos tarkastellaan vain selaimen laajennuksia..

LastPass

Lisäksi LastPassilla on kokeiltujen salasanojen hallinnan paras ilmainen suunnitelma, ja se sisältää myös joitain lisäominaisuuksia, jotka on suunnattu enemmän yksityisyyteen. Laajennuksen päätarkoitus on seurata käyttäjätilejäsi ja niihin liittyviä salasanoja, mutta luokittelisimme sen enemmän asioiden ”turvallisuus” -luokkaan kuin yksityisyyteen sinänsä.

Yksityisyyden kannalta on hienoa, että voit tallentaa automaattisen täytön sisältöä, kuten osoitteita, maksukortteja ja pankkitilejä. Tämän avulla voit kiertää itse Chromen tarjoaman automaattisen täytön ominaisuuden, jota Googlen maineen vuoksi käytetään melkein ehdottomasti henkilökohtaisten tietojen keräämiseen sinusta, kuten missä asut, millaista pankkitoimintaa käytät ja niin edelleen.

LastPass-osoite

Jos olet kiinnostunut LastPass-ominaisuuksien täydellisestä pilaantumisesta, mukaan lukien tarkempi katsaus sen toimintaan salasanojen tallentamisessa, siirry sitten LastPass-arvosteluamme oppimaan lisää.

4. Sähkökuva

Suurin osa tärkeimmistä viestintäsovelluksista on suurten yritysten omistuksessa, sillä niillä on vähän tarvetta kerätä tietoja käyttäjistään. 

On sanomattakin selvää, että Facebook Messenger ei selvästikään ole yksityinen, mutta jopa WhatsApp-sovelluksia, kuten kerran kehutettiin päästä päähän -salausta ja suurta asennetta käyttäjien yksityisyyteen, on vaikea luottaa näinä päivinä, koska niitä on pilkittu. ylöspäin, kuten Facebook.

sähke

Telegram on täydellinen ratkaisu tähän ongelmaan. Kaikki sovelluksen sisällä lähetetyt viestit suojataan päästä päähän -salauksella. 

Vaikka tämä pätee edelleen myös WhatsAppiin, ero on siinä, että sen jälkeen kun se on hankkinut Facebookin, WhatsApp-sovellus voi kommunikoida muiden Facebook-sovellusten, kuten Messengerin kanssa, joka avaa oven yritykselle kerätä kaikki laitteellesi tallennetut keskustelut milloin he haluavat.

Sähke-asetukset

Toisaalta sähke on suojattu asianmukaisesti hiekkalaatikolla, mikä tarkoittaa, että se ei voi lähettää tietoja edestakaisin itsensä ja laitteesi muiden sovellusten välillä.. 

Tämän lisäksi Telegram sisältää kaikki ominaisuudet, joita odotat viestisovellukselta, kuten ryhmäkeskusteluet, ilmoitukset ja yhteystiedot. Ainoa mitä tarvitset sen määrittämiseen, on puhelinnumero (vahvistusviestin vastaanottamiseksi) ja sinulla on hyvä mennä.

5. Hotspot-kilpi

Hotspot Shield on ilmainen Chrome VPN, jonka pitäisi pitää sinut turvassa selatessasi. Vaikka se ei ole täydellinen – lue Hotspot Shield -arvostelu, niin saat lisätietoja siitä – se suojaa IP-osoitteitasi kaikilta siitä kiinnostuneilta sivustoilta. 

Virtuaali yksityinen verkko toimii samalla tavoin kuin Tor-selain, vaikkakin paljon vähemmän pomppipisteitä. Sen sijaan, että muodostetaan yhteys suoraan Web-palvelimeen, jota yrität käyttää, VPN muodostaa ensin yhteyden etäpalvelimeen. Siinä etäpalvelimessa IP-osoitteesi korvataan, jolloin siirryt inkognito-tilaan verkossa. 

Vaikka Hotspot Shield tarjoaa ilmaisen suunnitelman, se on rajoitettu 500 Mt päivässä. On kuitenkin alennettu kolmen vuoden suunnitelma noin 100 dollaria, ja mukana tulee 45 päivän rahat takaisin -takuu.. 

6. uBlock Origin

Koska mainosten estäminen on yksi tehokkaimmista tavoista suojautua haittaohjelmilta, uBlock Origin esiintyi näkyvästi Google Chromen parhaiden tietoturvalaajennusten luettelossa. Lisäksi se oli toiseksi paras valinta parhaaseen mainosten estäjään ja paras mainosten esto-ohjelmisto, jolla ei ole hintalappua.

ublock-Main-paneeli

Yksityisyyden kannalta uBlock Origin sisältää useita hienoja ominaisuuksia. Sinulla voi olla laajennuslohkon esihakemispyynnöt, jotka estävät selainta muodostamasta yhteyksiä verkkosivustoihin ennen kuin napsautat linkkiä vieraillaksesi niissä. 

On myös mahdollisuus estää hyperlinkkien tarkastus, joka on käytännössä ”puhelimen koti” -ominaisuus, joka ilmoittaa selainyritykselle, mitä linkkejä napsautat ja milloin. uBlock voi myös estää IP-osoitteen vuotamisen WebRTC-kehyksen kautta ja estää lopulta CSP-raporttien lähettämisen. 

CSP on tietoturvajärjestelmä, joka suojaa sinua haitallisilta käytöksiltä, ​​kuten sivustojen välisiltä komentosarjoilta ja koodin injektiolta, mikä on hienoa, mutta se myös tuottaa raportteja tästä toiminnasta kehittäjille, mikä ei ole niin suurta. CSP-raporttien poistaminen käytöstä ei poista järjestelmästä saamasi suojausta, vaan vain raporttien lähettäminen takaisin vastaavalle yritykselle..

ublock tietosuojadirektiivin

Viimeinkin, kuten mikä tahansa hyvä mainosten estäjä, uBlock Origin pysäyttää valtavan määrän seurantalaitteita, jotka keräävät tietoja sinusta henkilökohtaisesti sekä selaamistoimintasi.

ublock-Filter-luettelot

7. DuckDuckGo Privacy Essentials

DuckDuckGo Privacy Essentials on jälleen yksi Chromen seurannan vastainen laajennus. Sen lisäksi, että laajennus suojaa sinua seuraamiselta, se myös asettaa yhteydet HTTPS: ään oletusarvoisesti mahdollisuuksien mukaan ja tarjoaa yhteenvedon verkkosivuston tietosuojakäytännöistä, kun ne ovat julkisesti saatavilla.

Duckduckgo-Main-paneeli

Jokaiselle vierailullesi verkkosivustolle annetaan myös tietosuojaluokka sen perusteella, tarjoaako se HTTPS: n, kuinka monta jäljittäjää on sivustolla ja tunnetaanko sen tietosuojakäytäntöjä vai ei.. 

Sitten luodaan kaksi erillistä luokkaa, toinen liittyy verkkosivustoon ennen kuin laajennus tekee mitään, ja toinen heijastaa kuinka paljon DuckDuckGo paransi yksityisyyttäsi estämällä jäljittäjiä..

Duckduckgo-Privacy-luokan

Oletuksena DuckDuckGo Privacy Essentials estää myös sulautetut twiitit, mutta tämä voidaan kytkeä pois päältä asetuksissa, joissa voit myös asettaa sallittujen sivustojen luettelon sivustoista, joita laajennus ohittaa kokonaan.

Duckduckgo-asetukset

8. HTTPS kaikkialla

Tämä on toinen valinta, joka esiintyi myös suosituimpien tietoturvalaajennusten luettelossa. HTTPS ei vain paranna verkkoturvallisuuttasi suojaamalla sinua sisällöllisiltä injektioilta, mutta tarjoaa myös huomattavan määrän lisäoikeuksia. 

Tämä johtuu siitä, että HTTPS: n kautta käsitelty liikenne (toisin kuin tavallinen HTTP-protokolla) on kaikki salattu, mikä estää ketään sieppaamasta liikennettäsi matkalla, tai tarkemmin sanottuna se tekee kaiken, mitä he hakevat, hyödytöntä, koska he eivät voi salata sisältö.

HttpsEverywhere

Vuosien mittaan yhä useammat yritykset ottavat HTTPS: n käyttöön oletuksena, mutta on edelleen monia verkkosivustoja, etenkin pienempiä, jotka eivät ole vielä vaihtaneet.

Muista, että monet muut laajennukset – kuten mainosten estäjät, tietosuojaohjelmat tai virtuaaliset yksityiset verkot – tarjoavat myös tämän ominaisuuden, joten jos käytät jo jotain kuten NordVPN (lue NordVPN-arvostelu) tai DuckDuckGo Privacy Essentials, asenna sitten HTTPS kaikkialle tulee tarpeettomaksi.

9. Unshorten.link

Lyhennetyt linkit ovat yksi yleisimmistä tavoista, joilla verkkorikolliset houkuttelevat pahaa ajattelemattomia käyttäjiä verkkosivustoilleen. Vaikka lyhennetyt linkit ovat yleensä hienoja, ongelmana on, että et voi kertoa siitä, ennen kuin napsautat sitä. 

Jopa ne, jotka käyttävät varovaisuutta online-selailussa, voivat pudota jonkin näistä ansoista ja joutua yhtäkkiä verkkotunnukseen, joka on täynnä jäljittäjiä tai, mikä vielä pahempaa, haittaohjelmia.

UnshortenLink

Unshorten.link on täydellinen laajennus tämän ongelman kiertämiseen. Aina kun napsautat lyhennettyä linkkiä, sinut ohjataan sivulle, joka kertoo, onko sivusto, johon yrität käyttää, turvallista vai ei, jolloin voit itse päättää, haluatko jatkaa vai ei..

Vaikka laajennus on ilmainen, saatavilla on myös Pro-versio, jonka hinta on 7 dollaria vuodessa. Tämä antaa sinulle pääsyn kahdelle lisäominaisuudelle ja yksityiskohtaiselle historialle suodatetustasi.

UnshortenLink-asetukset

Ensinnäkin Pro-version avulla voit ottaa käyttöön esikatselukuvat, jotka näyttävät kuvan verkkosivustosta, johon yrität käydä, ennen kuin syötät itse verkkosivustolle. Voit myös käyttää passiivista suodatusta, joka ohitetaan suoraan suodatussivun ohi, jos linkin todetaan olevan turvallinen.

10. Google-salasanan tarkistus

Salasanan tarkistus on toinen erittäin yksinkertainen laajennus, joka suorittaa yhden tehtävän: suojaa sinua tiedonvuotoilta. Vaikka epäröimme sisällyttää Googlen kehittämää laajennusta (koska olisit vaikea löytää yritystä, joka on vähemmän omistautunut käyttäjän yksityisyydelle), salasanan tarkistus vaikuttaa riittävän viattomalta..

PasswordCheckup

Aina kun kirjaudut sisään verkkosivustoon, laajennus vertaa sitä luetteloon tunnetuista tietorikkomuksista, joissa käyttäjänimet ja / tai salasanat ovat vaaranneet. Jos kyseinen verkkosivusto näkyy luettelossa, laajennus varoittaa sinua ja kehottaa sinua vaihtamaan salasanasi varmistaaksesi, että tilisi on edelleen turvallinen.

11. Napsauta&Puhdas

Yksinkertainen laajennus, joka tekee tarkalleen sen, mitä se sanoo, napsauta&Clean antaa sinulle nopean ja helpon tavan tyhjentää kaikki selaustiedot. Pohjimmiltaan laajennus tarjoaa sinulle painikkeen, jonka otsikko on ”turvallisesti sulje selain”, joka sulkee Chromen käytöstä, pyyhkii selaushistorian, tyhjentää välimuistin, poistaa indeksoidut tietokannat asetuksista riippuen asetuksistasi..

ClickAndClean-asetukset

Voit jopa asettaa sen tyhjentämään tallennetut salasanasi, tyhjentämään lataushistorian ja poistamaan tallennetut lomaketiedot. Kaikki tämä merkitsee sitä, että tietokone pyyhkii oleellisesti puhtaana selailutoiminnastasi, mikä säästää huomattavasti aikaa verrattuna kaiken tämän manuaaliseen tekemiseen. 

Jos kaikkien näiden tietojen poistaminen tuntuu hiukan liialliselta, napsauta&Clean sisältää myös erilliset poistopainikkeet jokaiselle vaihtoehdolle, jotta voit valita ja valita nykyisistä tarpeistasi riippuen.

ClickAndClean-MainPanel

12. ScriptSafe

Seurannan estämisen lisäksi verkkosivuilla toimivien eri skriptien poistaminen käytöstä on tehokkain tapa estää seurantaa ja muita turvallisuuteen ja yksityisyyteen liittyviä ongelmia selaamisen aikana.

ScriptSafe-asetukset

ScriptSafe sisältää kaikenlaisten skriptien estämisen lisäksi myös turvallisen selaustilan, joka estää sivustoja haittaohjelmilla, suoja sormenjäljiltä, ​​”epäsosiaalisen tilan”, joka poistaa sosiaalisen median elementit verkkosivuilta ja WebRTC-suojauksen. 

Voit myös ottaa käyttöön aikavyöhykkeen, käyttäjän edustajan ja viittaajan väärentämisen, mikä auttaa piilottamaan henkilöllisyytesi käyteilläsi verkkosivustoilla tai muilta, jotka saattavat kuunnella niiden loppua.

ScriptSafe-Privacy-asetukset

Työkaluriviltä päästävä pääpaneeli antaa sinulle yleiskatsauksen kaikesta nykyisellä verkkosivulla estettynä, samoin kuin vaihtoehdosta sallia tai estää yksittäisiä komentosarjoja tai kaikkea nykyisessä verkkotunnuksessa käynnissä olevaa.

ScriptSafe-Main-paneeli

13. Panic Button

Vaikka muut tämän luettelon suositukset ovat keskittyneet yksityisyytesi suojelemiseen sinua vakoilevalta henkilöltä, Panic Button on sen sijaan tarkoitettu pitämään sinut turvassa fyysiseltä vakoilulta. Jos olet joskus kokenut, että joku katsoo olkapäällesi ja näkee jotain näytölläsi, pidät mieluummin yksityisenä, Panic Button on mitä tarvitset.

Paniikki nappi

Ominaisuuksien suhteen se on juuri miltä kuulostaa. Laajennus tarjoaa kirjaimellisen paniikkipainikkeen, joka, painettuna, piilottaa kaikki tällä hetkellä avoinna olevat ikkunat ja välilehdet keneltä tahansa. Voit yhdistää tämän pikanäppäimeen ja asettaa “turvallisen sivun”, joka avautuu piilotettavien välilehtien sijasta..

PanicButton-asetukset

Jos haluat lisäsuojausta, voit asettaa salasanan piilotettujen välilehtien avaamiseksi uudelleen ja piilottaa paniikkipainikekuvake työkalurivilläsi, kun aktivoituna.

Lopulliset ajatukset

Sen avulla olemme päässeet Chrome-selaimen parhaiden tietosuojalaajennusten luettelomme loppuun. Koska tämän luettelon suosikkeiden välillä on paljon päällekkäisyyksiä (esimerkiksi Ghostery Chrome -laajennuksen ja Privacy Badgerin välillä), jokaisen niistä asentaminen olisi sanottuna ylenmääräistä.. 

Pikemminkin suosittelemme, että valitset muutaman näistä laajennuksista, jotka eivät ole päällekkäin päällekkäisyyksien saavuttamiseksi, jotta yksityisyyden ja suorituskyvyn välillä olisi vahva tasapaino. Yhdistämällä joitain täällä olevista valinnoista tietoturvalaajennusluettelomme valikoimiin saat parhaat Chromen tietoturva- ja yksityisyyslaajennukset pitämään sinut turvassa.

Mitä mieltä olette luettelosta parhaimmista yksityisyyden suojaamiseksi tarkoitetuista Google Chrome -laajennuksista? Poistimmeko tärkeän osan ohjelmistosta, jota käytät pitämään selauksesi turvallisena ja yksityisenä, tai ehkä sinulla on ollut huono kokemus yhdestä suosikistamme? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map