Paras salasanojen hallinta iOS 2020: lle: Suojaus liikkeellä

Vaikka Apple sisältää oman iCloud Keychain -salasananhallintatyökalun iOS-laitteiden kanssa, päivitykseen kolmannen osapuolen palveluksi on paljon etuja. Laajennettujen ominaisuuksien ja paremman tietoturvan lisäksi omistautuneilla salasanan hallintaohjelmilla on myös suuri mukautettavuus, jonka avulla voit valita kuinka ja mihin salasanat tallennetaan.. 


Parhaiden salasanojen hallintaohjeidemme perusteella olemme laatineet luettelon viidestä parhaasta salasanojen hallinnasta iOS: lle. Puhumme vähän jokaisesta ja miksi se on hieno valinta iOS: lle, samoin kuin miksi se on loistava valinta yleensä. 

Nopein tapa suojata iOS-salasanasi on kuitenkin 1Password. Vaikka meillä on muitakin vaihtoehtoja, jotka kilpailevat sen kanssa tavalla tai toisella, 1Password on johdonmukaisesti noussut huipulle ominaisuuksien, hinnan, turvallisuuden ja käyttäjäystävällisyyden suhteen. Voit hankkia 30 päivän kokeiluversion nähdäksesi, miten pidät siitä, vaikkakin Dashlanein kaltaisissa vaihtoehdoissa on tarjolla myös rajoitettu ilmainen suunnitelma..

Paras salasanojen hallinta iOS: lle

 1. 1Password
 2. Dashlane
 3. Bitwarden
 4. LastPass
 5. Maalivahti

1. 1Sanasi

1Password-IOS

1Password on meille menevä suositus, kun joku kysyy parhaimmista salasananhallintarahoista, joita voi ostaa. Se sopii täydellisesti myös iOS: lle, siinä on non-nonsensen-käyttöliittymä, erinomainen automaattinen täyttö ja pitkä ominaisuusluettelo. Hinta on myös melko halpa, vaikka 1Password ei tarjoa ilmaista versiota. 

Henkilökohtainen tili on noin 3 dollaria kuukaudessa, ja siihen sisältyy rajoittamaton tallennustila ja useiden laitteiden synkronointi. IOS: lla henkilökohtaisilla käyttäjillä on pääsy myös muihin 1Password-ominaisuuksiin, mukaan lukien 1Password Watchtower. Tämän ominaisuuden avulla voit nopeasti nähdä vanhat, uudelleenkäytetyt ja heikot salasanat tililläsi. 

1Password integroituu myös Apple Watch -sovellukseen, joten näet nopeasti tiedot holvista. Sisältää kertaluonteiset salasanat kaksifaktoriseen todennukseen, luottokorttinumerot, pankkitilin tiedot ja WiFi-käyttäjätiedot. Niin kauan kuin sinulla on Apple Watch, voit kerätä näitä tietoja tarvitsematta vetää puhelinta ulos. 

Kun iPhone tai iPad on pois käytöstä, kokemus on erinomainen. 1Passwordin uusin versio on rakennettu alusta alkaen iOS 12: lle, joka tarjoaa täyden tuen biometriselle todennukselle kasvotunnuksen ja sormenjälkitunnistuksen avulla sekä saumattoman automaattisen täytön merkinnöissä. Jos etsit monipuolista, turvallista salasanojen hallintaa iOS: lla, se ei parane paljon paremmin kuin 1Password.

Muita syitä, joista pidämme 1Password

1Passwordin iOS-kokemus voi olla erinomainen, mutta se ei ole tämän listan kärjessä, ellei se olisi ollut erinomaisen tietoturvan takia. Kuten muutkin salasananhallinnat, 1Password vaatii pääsalasanan, josta sillä ei ole tietoa. Se vaatii kuitenkin myös salaisen avaimen, joka perustuu laitteeseesi. 

Tämä kaksisalais-avainmalli tarkoittaa, että vaikka jollakin olisi pääsalasanasi, hänen on käytettävä myös yhtä valtuutetuista laitteista, joita käytät tilisi lukituksen avaamiseen. Laiteavain luodaan laitteisto- ja ohjelmistotietojen tuella, ja se tallennetaan salatussa muodossa paikallisesti laitteellesi. 

Suojauksen ulkopuolella, 1Passwordilla on pitkä luettelo ainutlaatuisista ominaisuuksista. Suosikkimme on matkatila, jonka avulla voit poistaa kaikki tiedot mobiililaitteeltasi matkustaessasi ja tallentaa ne holviin. Jos esimerkiksi kadotat puhelimesi, henkilötietosi eivät ole vaarassa. Tietysti, kun saavut määränpäähänne, tietosi ovat vain kosketuksen päässä.

Tilauksessasi sinulla on myös pääsy 1Password X -selaimeen, joka on yksinoikeudella 1Password-versio. Jos olet kiinnostunut, 1Password tarjoaa ilmaisen 30 päivän kokeilujakson uusille käyttäjille. Voit aina lukea myös 1Password -katsauksen. 

2. Dashlane

Dashlane kauppaa jatkuvasti 1Password-iskuja, kun kyse on parhaasta salasananhallinnasta (voit nähdä kuinka tiiviisti nämä kaksi ovat Dashlane vs 1Password -vertailussa). Riippumatta siitä, mikä vie ensimmäisen paikan, yksi asia on selvä: Dashlane saattaa olla paras salasananhallinta iOS: lle.

Sijoitamme sen toiseksi vain hinnan takia. Dashlane on 2 dollaria kalliimpi kuukaudessa kuin 1Password. Se perustelee kuitenkin korkeammat kustannukset laajennetulla ominaisuusluettelolla, mukaan lukien virtuaalisen yksityisen verkon ja pimeän verkon seurannan, kaksi ominaisuutta, joita 1Password ei tarjoa. 

Hintahinnasta ylimääräiset herkut ovat erinomaisia, varsinkin kun otetaan huomioon, että voit käyttää niitä iOS-laitteellasi. Dashlane näyttää tummat verkkoraportit identiteettien hallintapaneelin kautta, joka näyttää myös viimeaikaiset tietorikkomukset ja yleisen salasanan terveyden. Jos tilaat 10 dollaria kuukaudessa Premium Plus -tilauksen, voit myös seurata luottoasi tällä sivulla. 

Dashlane on monella tapaa kuin identiteettivarkauksien suojaus / salasanan hallintayhdistelmä, ja siitä lisäkustannukset ovat enemmän kuin perusteltuja. Erinomaisella helppokäyttöisyydellä, laajoilla ominaisuuksilla ja saumattomalla automaattisen täytön avulla iOS: llä Dashlane on loistava valinta. Voit sanoa, että voit tallentaa muutaman luun 1-salasanalla.

Muita syitä, joista pidämme Dashlane

Kuten 1Password, Dashlane käyttää ainutlaatuista tietoturvamallia, joka todella vaatii oman Yhdysvaltain patentin. MIT: n vuonna 2016 tekemässä mallitutkimuksessa se päätteli, että Dashlane on melkein murtumaton, ja siinä käytetään kaksisalaisista avainmalleja samaan tapaan kuin 1Password. Laitteen avain ja salasana tarvitaan jälleen tilisi lukituksen avaamiseen. 

Turvallisuus on erinomaista, mutta Dashlanen luettelo herkkuista on se, mikä myrskyä myy. Voit suojata itsesi verkossa monella tapaa yhdellä tilauksella. Dashlane tarjoaa salasananhallinnan, henkilöllisyysvarkauden suojauksen ja VPN: n. Kaksi viimeksi mainittua eivät ole niin hyviä kuin paras identiteettivarkaussuojamme ja parhaat VPN-poimintamme, mutta paketteihin lisättyinä he ovat mukavia nähdä. 

Eikä puhumattakaan Dashlanen elämänlaadun parannuksista. Se sisältää esimerkiksi automaattisen salasananvaihtajan, joka päivittää verkkosivustojen kirjautumistiedot yhdellä napsautuksella. Vaikka tietyistä kriittisistä sivustoista puuttuu tuetusta luettelosta, Dashlane tukee hyvää palvelupalaasi, mukaan lukien Reddit. 

Kaiken kaikkiaan Dashlane keskittyy enemmän ominaisuuksiin ja mukana tulee vastaava hinta. Jos etsit perus salasanahallintaa, Dashlane on vankka työkalu, vaikka se todellakin tulee omakseen, kun käytät ekstrat. Voit oppia lisää Dashlane-arvosteluistamme tai kirjautua ilmaiseksi tiliisi nähdäksesi miten pidät siitä.

3. Bitwarden

bitwarden-mobile

Bitwarden on ilmainen, avoimen lähdekoodin salasanojen hallinta, jolla ei ole liiketoimintaa niin hyvää kuin se on. Vaikka Bitwarden ei ole ainoa ilmainen vaihtoehto iOS: ssä, sitä ei leikata samalta kankaalta kuin muita avoimen lähdekoodin työkaluja (lue KeePass-arvostelu, niin näemme mitä tarkoitamme). Siitä huolimatta, että tarjotaan ilmaiseksi, Bitwarden tuntuu täysin toteutuneelta kaupalliselta tuotteelta. 

IOS-sovellus on puhdas ja helppo kiertää, ja se sisältää kaikki työpöytäversion ominaisuudet. Lisäksi Bitwarden sisältää rajoittamattoman tallennustilan ja usean laitteen synkronoinnin, mikä tarkoittaa, että voit tuoda salasanasi työpöytäversion kanssa ja käyttää niitä mobiililaitteelta. 

Kuten 1Password ja Dashlane, myös automaattinen täyttö on helppoa Bitwardenin kanssa, kunhan laitteesi tukee iOS 12: tä. Bitwarden toimii jo Safarin ja Chromen kanssa riippumatta siitä, millä verkkosivustolla olet. Paikallisissa sovelluksissa Bitwardenin automaattinen täyttö toimii myös satojen tuettujen palveluiden kanssa. 

Saat paljon ilmaiseksi, mutta Bitwardenin asettamiin rajoituksiin liittyy edelleen joitain rajoituksia. Esimerkiksi ilmaiset käyttäjät voivat jakaa salasanat vain enintään kahden muun käyttäjän kanssa. Bitwarden tarjoaa kuitenkin premium-tilauksen vain 10 dollaria käyttäjää kohti, joka sisältää salatun tiedoston tallennustilan, 2FA: n lisäasetukset ja ensisijaisen asiakaspalvelun..

Muut syyt, jotka pidämme Bitwardenista

Bitwardenin avoimen lähdekoodin luonteeseen sisältyy luettelo eduista, joista mielenkiintoisin on itsensä isännöinti. Vaikka useiden laitteiden synkronointi Bitwardenin pilven kautta sisältyy ilmaiseksi, voit käyttää myös omaa salasanapalvelinta. Bitwardenin palvelininfrastruktuuripino on julkisesti saatavana käytettäväksi Dockerin kanssa.

Omalla palvelimellasi voit synkronoida salasanasi laitteiden välillä huolehtimatta kaikista tietoturvaongelmista, joita saattaa ilmetä synkronoidessaan kolmannen osapuolen kanssa. Tarvitset joitain verkon perustietämyksiä, mutta niin kauan kuin sinulla on mukava liittää muutama komentorivikehys, se ei ole vaikea tehdä. 

Vain siksi, että Bitwarden on ilmainen, ei tarkoita, että se olisi myös turvallisuuden kannalta. Julkisesti tarkastetulla koodilla ja vikapalkkio-ohjelmalla Bitwarden on yksi turvallisimmista salasanojen hallintaohjelmista. Kahden ensimmäisen valintamme tapaan se hyödyntää AES-256-salausa, josta opit salauskuvauksessamme.. 

Bitwardenilla ei ehkä ole 1Password- ja Dashlane-soittokelloja ja pilliä, mutta ilmaisesta alhaisesta hinnasta on vaikea valittaa. Voit oppia lisää Bitwarden-arvosteluistamme tai kirjautua tilillesi nähdäksesi miten käytät sitä.

4. LastPass

LastPass-IOS

LastPass toi Bitwarden parhaaseen ilmaiseen salasananhallintaoppaaseemme, lähinnä sen ominaisuuksien takana. Se on erinomainen ilmainen salasanojen hallinta, ja kokemus kääntyy iOS: iin hyvin. LastPass on helppokäyttöinen ja heijastaa saumattomasti mobiililaitteesi selainkokemusta. 

IOS-sovelluksen avulla voit katsella, muokata ja lisätä merkintöjä. Tuettujen merkintöjen luettelo on myös pitkä. LastPass tukee perusteita, kuten salasanoja ja luottokortteja, passi-, pankkitietoja ja muuta. Jokainen näistä merkinnöistä tukee muistiinpanoja ja liitetiedostoja, joita voit luoda tai lähettää iOS-sovelluksen kautta. 

Sen iOS 12 -integraatio on myös erinomainen. LastPass tukee tunnistusta kosketustunnuksella ja kasvotunnuksella ja integroituu jopa Apple Watchiin. Vaikka integrointi ei ole niin laaja kuin 1Password, voit käyttää LastPass Authenticatoria Apple Watch -sovelluksesi kanssa, joka teki luettelon parhaista 2FA-sovelluksista. Lue kappale 1Password vs LastPass.

Arvioimme LastPassia kuitenkin neljännellä vuonna 2015 kärsimänsä tietorikkomuksen takia. Vaikka käyttäjien tilejä ei vaarannettu, hyökkääjät tekivät silti tietokannalla, joka oli täynnä salattuja tietoja. Rikkomuksen ei pitäisi pelottaa sinua – jos jotain, se osoittaa kuinka turvallinen LastPass on – mutta se on silti jotain harkittavaa. 

Muita syitä, joista pidämme LastPass

LastPass naulaa käyttökokemusta paljon enemmän kuin muut salasananhallinnat. Se on selainpohjainen työkalu, joka tarkoittaa, että työpöydällä ei ole paikallista sovellusta, jonka kanssa voisimme pyöriä. Siihen liittyy joitain etuja, joista tärkein on pääsy eri alustoille. Riippumatta siitä, mitä käyttöjärjestelmää tietokoneesi käyttää, voit käyttää kirjautumistietojasi niin kauan kuin selain on käytettävissä. 

LastPass on myös ilmainen, joten siitä on helppo myydä salasananhallinnassa niille, jotka ovat aidalla. Ilmainen suunnitelma on erinomainen, täynnä monien laitteiden synkronointia ja rajoittamatonta salasanavarastoa. Monet salasanan hallitsijat ohittavat useiden laitteiden synkronoinnin ilmaisissa suunnitelmissaan (lue esimerkki RememBear-arvosteluista), mikä tekee LastPassista houkuttelevamman (lue KeePass vs LastPass -vertailu). 

Seurauksena premium-tilaus ei vaikuta sen arvoiselta. Maksaminen tuo sinulle muutamia lisäominaisuuksia, mutta suurin osa ydintoiminnoista sisältyy ilmaiseen suunnitelmaan. LastPass tarjoaa kuitenkin erinomaisia ​​yritystilauksia, minkä vuoksi se ansaitsi nyökkäyksen pienyrityksen oppaan parhaaseen salasanojen hallintaan. 

LastPass on vankka salasanojen hallinta, jolla on yllättävän antelias henkilökohtainen suunnitelma. Se ei kuitenkaan tunnu yhtä vankalta kuin 1Password tai Dashlane asioiden maksetussa päässä. Voit lukea lisää siitä LastPass-katsauksestamme tai luoda oman tilisi pyörittääksesi sitä. 

5. Pitäjä

Keeper-IOS

Pyöristämällä luettelomme on Keeper, joka on viidennellä sijalla pääasiassa hinnansa vuoksi. Vaikka Keeper on kallis, noin 5 dollaria kuukaudessa koko paketista, se sisältää paljon toimintoja ja kauniin käyttöliittymän iOS: lla. Se on myös erittäin muokattavissa, joten voit tallentaa melkein minkä tahansa haluamasi merkinnän. 

Keeper tukee salasanoja, luottokortteja ja identiteettejä, vaikka voit laajentaa luetteloa mukautettujen kenttien avulla. Vaikka Keeperillä ei ole mukautettuja kirjoitustyyppejä samalla tavalla kuin 1Password, voit rakentaa muokattujen kenttien kautta toimitetut mallit. Näiden lisäksi voit liittää tiedostoja ja lisätä huomautuksia merkintöihisi.

Kuten muutkin merkinnät, Keeper tukee 2FA: ta Apple Watchilla, mutta voit todentaa sen myös muilla tavoilla. Keeper DNA: n avulla voit hyödyntää esineiden internet-esineitä (IoT), kuten Amazonin Alexa, tarkistaaksesi henkilöllisyytesi. Tämän avulla sinun ei tarvitse syöttää toista tekijää joka kerta, kun kirjaudut sisään, samalla kun kaikki saavat 2FA: n tietoturvaetuja. 

Vaikka Keeper on kallista, jos ostat kaikki lisäosat, itse salasananhallintaohjelma on halpaa 30 dollaria vuodessa. Suosittelemme kuitenkin menemistä Max Bundlen kanssa. Samaan hintaan kuin Dashlane kuukaudessa, se sisältää tumman web-seurannan, rajoittamattoman salasanan tallennuksen ja KeeperChat-sovelluksen (lue Dashlane vs Keeper -vertailu). 

Muita syitä, joista pidämme Keeper

Mistä puhutaan, KeeperChat on tärkeä syy pitää Keeperia salasanan hallitsijana. Se on salattu viestintäsovellus, joka varmistaa, että viestisi pysyvät sinun ja kenen välillä, jolle lähetät. Sen mukana on runsaasti ominaisuuksia, joita normaalilla kutoma-sovelluksilla ei myöskään ole.

Niihin kuuluvat viestin vetäminen, viestin tuhoaminen, yksityinen mediagalleria ja 20 Gt salattua tiedostoa. Kuten minkä tahansa salatun viestisovelluksen kohdalla, sekä sinä että vastaanottaja tarvitsevat KeeperChat-sovelluksen toimiakseen. 

Vaikka se voi olla vaivaa henkilökohtaisille käyttäjille, KeeperChat toimii hyvin perheiden kanssa, minkä vuoksi Keeper ansaitsi paikan parhaassa perheohjeissa olevassa salasanojen hallinnassa. 

IOS-kokemuksen ulkopuolella Keeperillä on myös loistava selainkokemus (se teki itse asiassa luettelon parhaista salasananhallintalaajennuksista). Sen avulla voit täyttää salasanakentät automaattisesti, ottaa uusia kirjautumisia käyttöön automaattisesti ja hallita nykyisiä merkintöjä. Tietenkin, laajennus synkronoidaan mobiililaitteiden kanssa, joten sinulla voi olla kirjautumistietosi liikkeellä ollessa. 

Erinomaisesta käyttöliittymästä monipuolisiin ominaisuuksiinsa saakka Keeper tekee paljon oikein, varsinkin jos pystyt kääntämään sen Max Bundlen laskun. Voit oppia siitä lisää Keeper-katsauksessa tai kirjautua 30 päivän kokeiluversioon nähdäksesi, miten pidät siitä.

Paras salasananhallinta iOS: lle

Vaikka iOS-salasanojen hallintaa on saatavana paljon, se ei ole niin yksinkertaista kuin valita se satunnaisesti ja kutsua sitä päiväksi. Huolimatta siitä, että se on ollut olemassa jo useita vuosia, Apple aloitti virallisesti kolmansien osapuolien salasanan hallintaohjelmien tukemisen vain vuonna 2018 julkaisemalla iOS 12. Uuden ohjelmistopäivityksen avulla iOS tukee muiden kuin Applen salasanan hallintaohjelmien automaattista täyttämistä.. 

Sieltä aloitimme luomalla parhaan salasananhallintaohjelman iOS-luetteloon. Tietysti minkä tahansa laadukkaan salasananhallinnan tulee olla hyvä riippumatta siitä, millä alustalla olet. 

Olemme kuitenkin kiinnittäneet erityistä huomiota salasanan hallintaan, joka integroituu Applen ekosysteemiin, mukaan lukien tuki automaattiseen täyttämiseen iOS 12: n ja 13: n kanssa sekä integrointi muihin Applen tuotteisiin, kuten Apple Watch. 

Kiinnitimme huomiota myös yleiseen matkakokemukseen. Esimerkiksi KeePass on vankka salasananhallinta työpöydällä, huolimatta siitä, että se on hiukan hankala käyttää. Se on saatavana iOS: ssä, mutta vain epävirallisen porttina. Ottaen huomioon, kuinka iOS on keskittynyt helppokäyttöisyyteen, kärsimättömät mobiilikokemukset eivät ole tarkalleen sopivia alustalle. 

Mobiililaitteisiin kuuluu itse salasananhallintasovellus, mutta myös kuinka työkalu toimii, kun käytät iPhonea tai iPadia. Tätä varten harkitsimme biometristä todennusta kasvotunnuksella ja kosketustunnuksella sekä tukea sovellusten automaattiseen täyttämiseen selaimesi ulkopuolella.. 

Turvallisuuden rikkominen

Salasananhallinnat eivät ole hyviä, jos he eivät pysty pitämään salasanasi turvassa. Kun luot parhaan salasananhallintaohjelman iOS-luetteloon, tarkastelimme kaikkia vaihtoehtoja AES-256-salaukselle ja nollatietomallille. Kun nämä kaksi ovat hinauksessa, kirjautumistunnuksesi eivät ole vaarassa, vaikka salasananhallinta kärsii tietosuojavirheestä. 

Kuten Apple, annamme turvallisuuden toimia taikuutensa taustalla. Kaikki alla olevat vaihtoehdot pitävät kirjautumistietosi turvassa, joten sinun ei pitäisi huolehtia siitä. Keskitymme kuitenkin enemmän tämän oppaan käyttökokemukseen, hintaan ja ominaisuuksiin. Jos olet kiinnostunut turvallisuudesta, muista lukea vastaava arvostelu jokaisesta merkinnästä.

Onko Applen Password Manager turvallinen?

Applen oma iCloud Keychain on vankka salasanojen hallinta, paljon parempaa kuin Chromen sisäänrakennettu vaihtoehto. Applen suojatun iCloud-palvelun ympärille – josta voit oppia iCloud Drive -katsauksessa – Keychain tarjoaa kätevän ja ilmaisen tavan tallentaa salasanoja tien päällä. Se toimii kuitenkin hyvin vain, jos olet osa Applen ekosysteemiä. 

Kuten muutkin Apple-tuotteet, Keychain ei pelaa hienosti muiden ohjelmistojen kanssa. Se toimii iOS-laitteiden ja Safarin kanssa, mutta siitä on kyse. Chromen, Firefoxin tai Microsoft Edgen selaimen laajennuksia ei ole. Et voi myöskään käyttää avainnipua Windowsissa, jättäen pölyyn ne, jotka pitävät useista käyttöjärjestelmistä. 

Keychain on silti turvallinen, paljon enemmän kuin muut mukana olevat salasananhallinnat. Niin kauan kuin olet sisällöltään yksinomaan Applen ohjelmistoja, se on hieno ratkaisu, kun haluat pitää kirjautumistietosi turvassa. Siitä puuttuu kuitenkin kourallinen ominaisuuksia, joita muut vaihtoehdot sisältävät. 

Esimerkiksi salasanageneraattoria ei ole, vaikka Keychain ehdottaa vahvoja salasanoja tilille kirjautuessaan. Samoin avainnipusta puuttuu kaikenlainen jakamistoiminto, eikä se salli sinun muokata merkintöjä laajasti.

Käytännössä Keychain toimii kuin selaimen salasananhallinta. Vaikka se onkin turvallisempi kuin kollegansa, siinä ei ole toimivuutta kuljettamiseen varpaalta sellaisten työkalujen kuten 1Password ja Dashlane avulla. Jos etsit muutamaa ylimääräistä herkkua, kolmannen osapuolen salasananhallintaan liittyvät kustannukset ovat sen arvoiset.

Lopulliset ajatukset

1Password on paras salasanojen hallinta iOS: lle, vaikka Dashlane seuraa sitä tarkkaan. Jos olet palkatun salasananhallinnan markkinoilla, kummankaan kanssa on vaikea mennä pieleen. 1Password on halvempi vaihtoehto, minkä vuoksi se vie kakun iOS-salasanojen hallintaan. 

Bitwarden on vakaa vaihtoehto budjettipainotteisille asiakkaille, kuten myös LastPass. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei kuitenkaan saavuttanut merkkejä ominaisuuksien tai tietoturvan suhteen, kuten 1Password tai Dashlane. Keeper saa lähelle ja hieman edullisempaan hintaan käynnistykseen. 

Mitä salasanan hallintaa käytät iOS-laitteellasi? Miksi valitsit sen? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit oppaamme iOS: n parhaasta salasananhallinnasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map