Paras ilmainen virustorjuntaohjelmisto 2020

Tietoverkkorikollisuus on lisääntynyt selaimen kaappauksesta robottiverkkoon. Tämän torjumiseksi tarvitset suojatun viruksentorjuntaohjelman, joka yleensä sisältyy mojovaan hintalappuun. Siksi olemme laatineet oppaan markkinoiden parhaimmista ilmaisista virustorjuntaohjelmistoista.


Päivittämiseen, mukaan lukien ominaisuudet ja hienostunut tietoturvainfrastruktuuri, on ansioita, mutta tässä oppaassa keskitymme viiteen parhaaseen vaihtoehtoon, jonka voit saada ilmaiseksi ilmaiseksi. Aiomme puhua kaikesta ominaisuuksista suojaukseen ja antaa sinulle kunkin vaihtoehdon edut ja haitat.

Ilmaisten virustentorjuntaohjelmien arviointi on kuitenkin erilaista. Maksullisille ohjelmistoille yleisiä ominaisuuksia ei odoteta, ja vaatimat päivitykset ovat toivottavia. Ennen kuin pääsemme luetteloomme, aiomme määritellä, miten teimme valintasi, ja ehdotamme sinulle ajatuksia päivittämisestä maksettuihin vastapuoliin..

Lisää:

 • Paras virustentorjuntaohjelmisto 2020
 • Suojaisin virustorjuntaohjelmisto 2020
 • Paras virustentorjunta Android 2020: lle

Paras ilmainen virustorjuntaohjelma vuonna 2020

Paras ilmainen virustorjuntaohjelma

Ilmaisia ​​virustentorjuntavaihtoehtoja on monia, mutta kaikki eivät tee luettelomme. Kyse ei ole luettelon koosta tai yleisestä laadusta, vaan toiminnasta. Jotkut antiviruset, kuten Malwarebytes, eivät suojaa reaaliajassa uhilta. Niitä käytetään vain koneellasi jo olevien haittaohjelmien poistamiseen.

Nämä vaihtoehdot jätetään pois tästä luettelosta. Ensimmäinen kriteerimme on, että virustorjunta skannaa koneesi, mutta tarjoaa myös reaaliaikaisen seurannan. Kyberturvallisuus tarkoittaa ennaltaehkäisyä, ja ilmaiset vaihtoehdot, jotka skannaavat koneesi, putoavat tasolle tällä etuosalla.

Ilmeisesti tarkastelemme hintaa. Virustentorjuntaohjelman on oltava ilmainen, ei kokeilun tai rajoitetun version maksetusta ohjelmistosta. Tarkastelemme kuitenkin myös päivityspolkuja. On odotettavissa, että joitain ominaisuuksia ei sisällytetä ilmaiseen tarjoukseen, joten haluamme nähdä loogisen tavan ostaa ne.

Ominaisuuksilla on merkitystä, mutta ei niin paljon kuin joillakin muilla alueilla. Niin kauan kuin virustentorjunta tarjoaa reaaliaikaisen suojauksen ja haittaohjelmien poistamisen, olemme tyytyväisiä. Lisäominaisuudet, kuten AVG: n pitkä lista, saavat bonuspisteitä.

Viimeiseksi tarkastelemme suojelua. Käytämme virustorjunta-arvosteluidemme numeroita viitteenä, missä testaamme maksettuja vastineita. Ilmaiset antiviruset ovat keskimäärin 1-2 prosenttia vähemmän tehokkaita. Kun ilmaisen virustorjunnan laboratoriotulokset ovat kuitenkin saatavilla, teemme sen huomion.

Vapaa vs. maksettu

Siellä on paikka ilmaiselle virustorjuntaohjelmalle. Niiden suorituskyky on hiukan huonompi kuin maksettujen kollegojensa, ja niissä on usein rajoitettu ominaisuusjoukko, joten ne ovat parhaita kokeellisesti käytettäessä.

Logiikkamme taustalla on muutamia syitä. Ensimmäinen on nolla päivän haittaohjelma. Nämä ovat hyökkäyksiä, jotka syntyvät samana päivänä, kun hyväksikäyttö tiedetään. Koska haittaohjelmia ei ole virustentorjuntatietokannassa, se ei voi viitata siihen tietää, onko ohjelmisto uhka vai ei.

Antiviruset käyttävät käyttäytymisen seurantaa ongelman ratkaisemiseksi. Jos ohjelmisto toimii kuten viruksentorjuntaohjelma on havainnut haittaohjelman, se merkitsee sen tarkistettavaksi. Usein ilmainen seurantajärjestelmä ei ole yhtä hienostunut, joten sinut altistetaan nollapäivän hyökkäyksille.

Samoin saat alkeellisen palomuurin, vähemmän suojaustoimenpiteitä ja lyhyemmän luettelon tarkistuksista skannauksen aikana. Se on riippuvainen virustorjunnasta, ja ero on vain muutaman prosenttiyksikön tehokkuudessa, mutta se on edelleen olemassa.

Paremman tietoturvan lisäksi maksettuissa viruksissa on suurempi joukko ominaisuuksia, etenkin tietojenkalastelu- ja ransomware-suojaus. Jotkut antiviruset, kuten Kaspersky, ovat myös pyrkineet parantamaan web-kameran suojausta. Se oli ensimmäinen oppaamme valinta verkkokameran suojaamiseen.

Parempi suojauspiste ja suurempi luettelo ennakoivista turvatoimenpiteistä enemmän kuin oikeuttavat hinnan. Jos olet pätevä verkkokäyttäjä ja seuraat säännöllisesti kiintolevyn sisältöä, ilmainen virustorjunta suojaa sinua. Toisin sanoen, jos tallennat arkaluontoisia tietoja tai lataat muutaman elokuvan parhaalla VPN-torrentilla, päivitys maksulliseen virustorjuntaan on sen arvoista.

1. AVG Antivirus Free

AVG on meidän ilmainen virustorjuntaohjelma. Se ei tee kaikkea poikkeuksellisesti, mutta se peittää kaikki perusteet tavalla, jota muutamat muut tekevät. Saat täyden suojan kokoonpanon, joka sisältää useita skannausvaihtoehtoja, reaaliaikaisen suojauksen ja suorituskyvyn skannauksen.

Perusteet ovat AVG: n tiedosto- ja käyttäytymissuojat. Jokainen kiintolevylle saapuva tiedosto skannataan riippumatta siitä, onko se ladattu Internetistä vai siirretty ulkoisesta kiintolevystä. Tietokoneesi sovelluksia ja käymiäsi verkkosivustoja seurataan käyttäytymissuojalla haittaohjelmien varalta.

AVG Free

AVG sisältää myös verkko- ja sähköpostikilven. Verkkosuoja suojaa latauksilta ja verkkohyökkäyksiltä, ​​jotka eivät välttämättä vaadi käyttäjän syöttämiä tietoja. Se esimerkiksi estää haittaohjelmien lataamisen, jota et ole käynnistänyt. Sähköpostisuoja suojaa tietojenkalastelua, samoin kuin vaarallisia kuvia ja liitteitä.

AVG kutsuu näitä “komponentteja” ja voit mukauttaa niitä. Voit kytkeä ne päälle tai pois päältä ja määrittää, kuinka ne toimivat koneessasi. Esimerkiksi tiedosuoja antaa sinulle vaihtoehtoja skannauksen tapahtuessa, kuinka syvälle sen pitäisi mennä ja tiettyihin toimiin, jotka tapahtuvat haittaohjelman näkyessä.

Myös skannaustilat ovat vaikuttavia. AVG: llä on kuusi vaihtoehtoa: perusskannaus, syväskannaus, USB-skannaus, tiedostojen tai kansioiden tarkistus, suorituskyvyn tarkistus ja käynnistysaikaskannaus. Nämä vaihtoehdot ovat meille vaikuttuneita maksetusta, vähemmän ilmaisesta vaihtoehdosta.

Sillä on myös hyviä laboratoriotuloksia. AV-Test havaitsi nollapäivän ja laajalle levinneiden haittaohjelmien 100-prosenttisen tukkeutumisen toukokuun arvioinnissaan. AVG: llä oli kuitenkin ongelmia nollapäivän haittaohjelmien kanssa kesäkuussa, mutta esti vain 98,3 prosenttia näytteistä.

MRG Effitas yhtyy näihin havaintoihin ja myöntää AVG: lle tason 2 sertifikaatin Q1: n koko spektrianalyysissä. Kun kävimme läpi AVG-arvosteluamme, huomasimme, että se ei sallinut haittaohjelmien läpikäyntiä, kului vain aikaa, ennen kuin se estettiin.

Koska se on yleinen ilmainen virustorjunta, suosittelemme AVG: tä. Sen mukana tulee myös ilmainen 30 päivän Internet Security -kokeilu, joka sisältää suojan lunasuojaohjelmilta, verkkokameroiden hyväksikäytöltä ja muulta.

2. Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky ei mainosta ilmaista virustentorjuntaansa, mutta se on ladattavissa kaikille, jotka haluavat katsoa. Siinä on mitä Kaspersky kuvaa “ydinsuojaksi”, tarkoittaen, että se estää epäilyttävät verkkosivustot ja yleiset virukset.

Todellisessa maailmassa tämä tarkoittaa Kasperskyn haittaohjelmien pilvitietokannan käyttöä tietokoneesi skannaamiseen. Se tarjoaa myös reaaliaikaisen suojauksen, mutta ei käyttäytymisen seurantaa. Useimmissa tapauksissa se kuitenkin riittää.

Kaspersky-Free

Kasperskyn ohjelmiston ilmainen versio on yksinkertainen. Päänäytössä on painikkeita skannausta ja tietokannan päivityksiä varten. Napsauttamalla alaosassa olevaa ”lisää työkaluja”, saat enemmän vaihtoehtoja. Voit aktivoida näytön näppäimistön suojautuaksesi näppäinlokejilta, katsella karanteeniin tallennettuja tiedostoja ja seurata Kasperskyn tietokantatilastoja valikosta.

Löydät myös monia muita vaihtoehtoja, mutta ne on varattu maksamaan asiakkaille. Lukittujen ominaisuuksien joukossa ovat verkkomonitori ja Kaspersky Rescue Disk, joka on tapa puhdistaa koneesi kriittisen tartunnan sattuessa.

Asetukset ovat siellä, missä Kaspersky loistaa ilmaisessa tarjouksessaan. Voit hallita skannauksia nopeilla, täydellisillä ja kohdistetuilla asetuksilla sekä automaattisilla tarkistuksilla ulkoisille laitteille. Voit myös määrittää eri suoja-alueet, kuten tietojenkalastelusuodattimen.

Kaspersky sai erinomaiset arvosanat laboratorioista, joihin viittaamme. Se sai AV-Testistä täydelliset 18 pistettä kesäkuun arvioinnissaan suojauksen, suorituskyvyn ja käytettävyyden suhteen. Se suoritti suorituskykytesteissä teollisuuden keskiarvoa paremmin, mikä tarkoittaa, että sen ei pitäisi hidastaa koneesi paljon.

Kasperskyn maksullisessa versiossa on kuitenkin paljon pidättyä, mukaan lukien webcam-suojaus ja verkkomonitori. Silti ilmainen suunnitelma on hieno siihen, mikä se on. Voit lukea Kaspersky Anti-Virus -katsauksen oppiaksesi päivittämisestä.

3. Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender on ensisijainen valintamme parhaasta virustentorjuntaohjelmasta monista syistä, mukaan lukien sen liukas käyttöliittymä, erinomaiset suojauspisteet ja mukana oleva salasananhallintaohjelma, vaikka se ei olekin parhaiden salasanan hallintaohjelmien tasolla..

Ilmainen versio ei kuitenkaan saa sitä hyvitystä. Se on hieno, mutta ei aivan yhtä suuri kuin maksettu vastine. Jopa niin, se pystyy ansaitsemaan listalla kolme pistettä yksinkertaisesta käyttöliittymästä ja samasta erinomaisesta suojauksesta, jota maksullinen versio tarjoaa..

BitDefender-Free

Se sisältää skannauksen ja reaaliaikaisen suojauksen Bitdefenderin tietokantaan tunnettujen haittaohjelmien varalta sekä käyttäytymisen seurannan sen perusteella, mitä Bitdefender on havainnut. Laaja suojaus suojaa sellaisilta vaaroilta, kuten ransomware, mutta ilmaisella versiolla ei ole ominaisuuksia, jotka on kohdistettu erilaisiin uhkiin.

Pääasiassa puuttuu monikerroksisen ransomware-suojauksen suojaaminen. Bitdefenderin maksetut versiot suojaavat tiettyjä kansioita tuntemattomien sovellusten pääsyltä. Tämä suojaa ilkeältä tiedostojen salaukselta, jonka salauksen ransomware pyrkii toteuttamaan.

Silti on paljon, mitä pitää. Bitdefender Free sisältää tietojenkalastelun ja petosten torjunnan. Tietokalastelusuoja seuraa tarkkailtuja verkkosivustoja ja varoittaa mahdollisista järjestelmistä. Petostentorjunta suojaa sinua tietojenkalasteluyrityksiltä, ​​joiden tarkoituksena on ohjata sinut laillisesta verkkosivustosta, joka tunnetaan nimellä pharming.

Bitdefenderin käyttöliittymä on kuitenkin liian yksinkertainen, ja siksi se vie alhaisemman sijainnin luettelossamme. Voit skannata koko järjestelmän tai vetää ja pudottaa tiedostoja skannataksesi niitä erityisesti. Se on helppo järjestelmä, jota voimme arvostaa, mutta Kasperskyllä ​​tai AVG: llä hallintaa ei ole läheskään saavutettu..

Sillä on erinomaiset suojauspisteet, kuten näimme Bitdefender Antivirus -katsauksessa. Se oli sataprosenttisesti tehokas nollapäivän haittaohjelmiin ja laajalle levinneisiin haittaohjelmiin AV-Testin huhtikuun analyysissä. Teollisuuden keskiarvo tuolloin oli 99,5 prosenttia.

Se sai myös tason 1 sertifikaatin MRG Effitasilta Q1 2018 -spektrin täydellisessä analyysissä. 18 testatusta viruksesta vain neljä sai korkean tason sertifikaatin, eli Bitdefender esti kaikki uhat.

Bitdefender Free -palvelussa on joitain virheitä vaihtoehdoissaan, mutta on vaikea valittaa kuluttamatta senttiäkään. Sillä on silti erinomainen suojaus ja ennakoiva tietoturva, yksinkertaisen käyttöliittymän avulla käynnistykseen. Kannattaa ladata se ja nähdä, onko päivitys pakettiin, kuten Total Security, sinulle arvoista.

4. Windows Defender

Windows-käyttäjät ovat onnekas. Suositun käyttöjärjestelmän mukana on yksi parhaista esiasennetuista ilmaisista viruksista. Windows Defender sisältää täydet järjestelmätarkistukset, kohdennetut skannaukset ja reaaliaikaisen suojauksen työpöydälläsi ja selaimessa.

Sen mukana tulee myös SmartScreen, kunhan käytät Microsoft Edgeä. Sieltä selainpohjainen suoja tulee. Jos käytät jotain muuta, sinulla ei ole onnea, mutta huomasimme Chromen olevan kuitenkin turvallisin käytettävissä oleva selain joka tapauksessa.

Windows-Defender

Defender käyttää pilvipohjaista suojausta laitteeseesi. Uusi havaittu haittaohjelma ladataan pilvitietokantaan, johon Windows viittaa skannausta varten. Tietokantaa päivitetään melkein joka päivä.

Reaaliaikainen suojaus seuraa aktiivisia prosessejasi ja käyttää käyttäytymisen seurantaa selvittääkseen, onko jokin haittaohjelma. Voit poistaa reaaliaikaisen suojauksen käytöstä, mutta Defender ottaa sen käyttöön uudelleen lyhyen ajan kuluttua.

Jos havaitset haittaohjelmia, voit asettaa Defenderin ilmoittamaan siitä Microsoftille. Asetus onneksi voidaan poistaa käytöstä ja voit lähettää näytteet manuaalisesti. Jotkut näytteet sisältävät henkilökohtaisia ​​tietoja, joista Defender kysyy sinulta ennen lähettämistä.

Se sisältää myös ransomware-suojauksen. Asetusta kutsutaan ”hallittuun kansioiden käyttöoikeuteen”. Sen sijaan, että lisättäisiin kansioita suojattavaksi virukselle, Defender estää automaattisesti kaiken, mikä vaikuttaa epäilyttävältä tiedostojen muokkaamisesta. Voit kuitenkin lisätä poikkeuksia.

Ransomware-suojaus näyttää myös hyvältä. Puolustaja esti kaikki 29 MRG Effitasin näytettä Q2 2018: n koko spektrianalyysin aikana. Kaiken kaikkiaan sille myönnettiin tason 2 sertifikaatti, mikä tarkoittaa, että se esti vähintään 98 prosenttia kaikista näytteistä.

Sillä oli kuitenkin ongelmia mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten ja mainosohjelmien kanssa, puuttui yksi 20 testatusta näytteestä. Toisaalta Kaspersky huomasi järkyttävän yhdeksän näytettä saman testin aikana. Aikaisemmin sillä on kuitenkin ollut parempia tuloksia.

Toisin kuin monet Microsoftin palvelut, sinua ei pakoteta käyttämään Defenderiä. Jos asennat toisen virustorjuntaohjelman, se ottaa haltuunsa, ja jotkut Defenderin ominaisuuksista eivät ole käytettävissä. Sisältää Microsoftin palomuurin, jos virustentorjuntasi mukana.

Asennukset, joissa haluat käyttää toista virustorjuntaa, mutta haluat silti käyttää Windowsin palomuuria, voi olla vaikea määrittää.

Koska Windowsin mukana toimitetaan virustorjunta, Defenderiä on vaikea lyödä. Se on yllättävän hyvä estämään haittaohjelmia reaaliajassa, ja siinä on kunnolliset ominaisuudet käynnistykseen. Vaikka se ei ole muiden antivirusten mittakaavassa, se on hieno työkalu, jos sinulla ei ole mitään muuta.

5. Avast Free Antivirus

Avast osti AVG: n vuonna 2016 1,3 miljardilla dollarilla. Heillä on sama tietoturvainfrastruktuuri, mutta ylläpidetään erilaisia ​​rajapintoja ja ominaisuuksia. Pidämme enemmän AVG: n käyttöliittymästä, mutta myös Avast saa paljon oikein. Sen ilmaisessa paketissa on erinomaiset suojauspisteet ja hyvä luettelo ominaisuuksista käynnistystä varten.

Skannaustiloja on neljä, joissa on mukautettu skannausalue omien asetusten määrittämiseen. Saat täydet skannaukset, kohdennetut skannaukset, käynnistysaikahaut ja suosikki älykkäät skannaukset. Älykäs tarkistus pyyhkää tietokoneesi haittaohjelmien, suorituskykyongelmien, langattomien uhkien ja muun varalta. Se on keskitetty palvelupiste tietokoneiden virittämiseen.

Avast-Free

Jokaisella skannauksella on myös omat asetukset, mukaan lukien heuristiikka ja skannausalueet. Voit asettaa skannausten prioriteetin, joten Avast ei myöskään hidasta koneesi. Se sisältää pysyvän välimuistin, joka voi nopeuttaa skannausaikoja alkuperäisen skannauksen jälkeen, joten suorituskyvyn pitäisi näkyä ensimmäisen käytön jälkeen.

Jos käytät mukana toimitettua Avast-suojattua selainta, voit käyttää myös ilmaista salasananhallintaa. Se ei ole yhtä hyvä kuin Dashlane (lue Dashlane-arvostelu), mutta se on yllättävän vahva salasanan hallinta, koska se on ilmainen. Se voi tallentaa salasanoja, muistiinpanoja ja luottokortteja, mutta sinun on päivitettävä maksulliseen versioon avataksesi salasanan valvonnan.

Avast sisältää suoritusosion, joka tarkistaa tietokoneeltasi tiedostoja, joita ei tarvita. Se ei ole niin hyvä kuin AVG TuneUp, mutta tämä palvelu maksaa mojova palkkion. Jälleen, ilmaisena lisäyksenä, se on mukava nähdä.

Kaikki nämä ominaisuudet osoittavat Avastin arvon. Siinä on monia vaihtoehtoja tietokoneen puhdistamiseen, haittaohjelmien havaitsemiseen ja turvallisuutesi ylläpitämiseen verkkokäytön aikana. Pidämme Suojatusta selaimesta tästä syystä. Se on Chromium-pohjainen selain, joka sisältää oletuksena salasananhallinnan, mainosten estäjän ja muut.

Sillä on kuitenkin kivisiä laboratoriotuloksia. AV-Test osoitti sen olevan vain 98,9 prosenttia tehokas nollapäivän haittaohjelmiin nähden, mikä on 99,5 prosentin keskiarvoa alhaisempi, mutta se oli 99,9 prosenttia tehokas AV-Test-referenssijoukkoon nähden..

MRG Effitas myönsi yllättäen tason 1 sertifikaatin Q2: n koko spektrianalyysin aikana. Se esti kaikki haittaohjelmanäytteet, mutta se salli kahdeksan 20: sta MRG Effitasin testaamasta PUA- ja mainosohjelmanäytteestä. Vaikuttaa siltä, ​​että epäonnistuminen ei vaikuttanut lopulliseen sertifiointiin.

Lab-tulokset eivät kuitenkaan ole kamala. Avastilla on pitkä luettelo ominaisuuksista, jotka tekevät siitä huomionarvoisen. Voit oppia lisätietoja maksetusta versiosta Avast Pro -katsauksessa tai rekisteröidä itsesi ilmaisella tilillä.

Lopulliset ajatukset

Ilmaisilla antivirusilla on mielenkiintoinen asema markkinoilla. Ne ovat hyvä työkalu suojautuakseen yleisiltä uhilta, mutta heillä ei ole valtaa suojata kaikelta. Vaikka vaihtoehtoilla, kuten Avast ja AVG, on erinomaiset ominaisuudet, toiset, kuten Kaspersky ja Bitdefender, tarjoavat paremman suojauksen.

Onneksi kaikki vaihtoehdot ovat ilmaisia, joten voit ladata jokaisen ja löytää haluamasi vaihtoehdon. Asenna kuitenkin vain yksi kerrallaan, koska useat virukset voivat aiheuttaa vakavia yhteensopivuusongelmia.

Mitä ilmaista virustorjuntaa käytät? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map