Opera vs. Chrome: Kaksi selainta tekevät tiiviin ajelun vuonna 2020

Chrome ja Opera ovat molemmat suosittuja selaimia, vaikka viimeksi mainittu on aina miehittänyt markkinoiden kapeamman osan verrattuna Googlen behemoth-tilaan.. 


Niiden välillä oli aiemmin enemmän eroja, mutta siitä lähtien, kun Opera siirtyi Chromiumille vuonna 2013, nämä kaksi ovat kasvaneet paljon samankaltaisemmiksi. Täällä haastamme Opera vs. Chromen ja selvitämme lopullisesti, mikä on parempi selain.

Koska tämä on suora vertailu, keskitymme sen sijaan, mikä erottaa nämä kaksi selainta, sen sijaan, että tarkistamme niitä perusteellisesti. Jos etsit tätä, voit lukea Google Chromen arvostelu- ja Opera-arvosteluistamme, joissa tarkastelemme lähemmin kutakin selainta.

Taistelun asettaminen: Opera vs. Chrome

Laitamme selaimet viiden kierroksen läpi, jolloin jokainen on yhden pisteen arvoinen, mikä tarkoittaa, että voittajana on selain, joka voittaa kolme pistettä. Aloitamme ominaisuuksilla, joita seuraa helppokäyttöisyys, suorituskyky, turvallisuus ja yksityisyys, jotka kaikki ovat Web-selaimen tärkeitä näkökohtia.

1

ominaisuudet

Aloittamalla asiat, katsomme kunkin selaimen ominaisuuksia. Tämä sisältää esimerkiksi laitteiden välisen synkronoinnin, laajennuskirjastokirjat, sisäänrakennetut toiminnot ja räätälöinnin.

Ooppera

Oopperassa on paljon sisäänrakennettuja ominaisuuksia, sekä suuria että pieniä. Siellä on tilannekuvatyökalu, jonka avulla voit ottaa koko verkkosivun näyttöruudun pituudesta riippumatta. Mukana on myös uutislukija, jonka avulla voit mukauttaa lähteitä ja antaa sinulle helpon pääsyn kaikkiin tavallisiin uutispisteisiisi yhdessä paikassa.

Opera- uutistenlukija

Mukana on joitain perusmuokkauksia, mukaan lukien tummat ja vaaleat tilat, taustakuvat ja teemat. Mukana on myös integrointi suosittuihin viestisovelluksiin, kuten Facebook Messenger ja WhatsApp, ja voit käyttää niitä näytön vasemmalla puolella olevan pikavalintaikkunan kautta. Tämä on uskomattoman kätevää, koska sinun ei tarvitse omistaa erillisiä välilehtiä näille sovelluksille.

Opera- MessagingApps

Samassa valikossa voit myös mukauttaa omia usein käyttämäsi verkkosivustojen pikakuvakkeita, jolloin voit käyttää niitä jatkuvasti riippumatta siitä, mikä välilehti on aktiivinen. 

Laitteiden välinen synkronointi on myös erittäin helppo määrittää ja synkronoi kaiken kirjanmerkeistä ja avoimista välilehdistä selaushistorian ja asetusten määrittämiseen. Paitsi, että voit myös lähettää salattuja tietoja laitteiden välillä käyttämällä selaimeen integroitua My Flow -toimintoa.

Kaikilla näillä mukana olevilla ominaisuuksilla Opera ei myöskään tuhlaa kolmansien osapuolien laajennuksia. Omistettuja Opera-lisäosia on paljon, ja koska selain perustuu Chromiumiin, se voi käyttää myös suurta osaa Chromen laajennuksista.

Kromi

Vaikka Chromessa ei ole paljon edistyneitä toimintoja, laajennuskirjasto on ehdottoman massiivinen. Melkein kaikki selaimen ominaisuudet, joita voit ajatella, löytyvät laajennuksina, mainosten estoista ja muistiinpanoista turvaominaisuuksiin, sieppaustyökaluihin ja paljon muuta.

Chromen synkronointi laitteiden välillä on vakaa, joten voit synkronoida kaikki selauskokemuksesi osat. Selain on integroitu myös Googlen sovellus- ja palvelupakettiin, kuten Google Pay, Drive, Translate ja muu. Erityisesti Google Translate on hieno integraatio, koska se on helposti markkinoiden paras ilmainen käännösohjelma.

Kromi-Google-kääntäjä

Pienimpien ominaisuuksien suhteen on sisäänrakennettu PDF-lukija, joka on mukava, vaikka se onkin melko yksinkertainen, ja siinä ei ole tukea edistyneemmille ominaisuuksille, kuten allekirjoituksille tai dynaamisille PDF-tiedostoille. 

Kun napsautat kuvaa hiiren kakkospainikkeella, pikavalintavaihtoehdon avulla voit tehdä käänteisen kuvanhaun, mikä on erittäin kätevää. Voit myös määrittää useita käyttäjiä, mikä on kätevä sekä jaetuille tietokoneille että käytettäväksi erikoistuneina selausprofiileina.

Kromi-ReverseImageSearch

Mobiililaitteissa on vielä vähemmän edistyneitä tai ainutlaatuisia ominaisuuksia verrattuna pöytätietokoneisiin. Ainoa kiinnostava asia on lukuluettelo, jonka avulla voit tallentaa verkkosivuja, jotta voit käyttää niitä myöhemmin offline-tilassa.

Pyöreä yksi ajatuksia

Chromella on varmasti suurempi laajennuskirjasto, mutta Opera on yhteensopiva monien kanssa niiden omien lisäosien lisäksi. Itse asiassa tämä neutraloi Chromen suurimman edun ominaisuuksien suhteen, koska Opera sisältää selaimeen rakennetun paljon edistyneemmän toiminnallisuuden, kuten tilannekuvatyökalun, viestien integroinnin ja uutislukijan..

Kierros: Ominaisuuksien kohta Opera

Oopperan logo
Google Chrome -logo

2

Helppokäyttöisyys

Seuraavaksi on helppokäyttöisyys. Tällä kierroksella mitataan, kuinka mukavasti selataan verkkoa jokaisella selaimella, kiinnittäen erityistä huomiota esimerkiksi välilehden hallintaan, käyttöliittymän suunnitteluun, asetteluun ja mukavuusominaisuuksiin.

Ooppera

Oopperan käyttöliittymässä on helppo navigoida ja se on visuaalisesti houkutteleva. Koska se perustuu Chromiumiin (lue Chromium-arvostelu), se on melko samanlainen kuin monet muut selaimet, mutta jotkut sen osat ovat silti erottuvia. 

Helppo pääsy sekä web-pikakuvakkeisiin että mukautusasetuksiin on mukavaa, samoin kuin irrotettavat videot, joiden avulla voit jatkaa jotain katsomista, vaikka siirrytkin toiselle välilehdelle tai sovellukselle.

Opera- DetachableVideo

Välilehtihallinta on myös vakaa. Vaikka välilehtiä ei vieritä, on avattava valikko, joka näyttää kaikki avoimet välilehdet luettelossa. Voit myös etsiä avainsanoja tai lauseita löytääksesi tietyn välilehden, jos sinulla on vaikeuksia sen löytämisessä. Toinen siisti ominaisuus välilehdissä on, että napsauttamalla aktiivista aktiivista voit selata takaisin verkkosivun yläosaan.

Opera- TabSearch

Valitettavasti Opera Touch – yksi Operaan mobiiliselaimista ja ensisijainen iOS-käyttöjärjestelmässä – on toivottoman kömpelö. Jostain selittämättömästä syystä selain piilottaa kaikki navigointiohjaimet painikkeen taakse, jota sinun on painettava ja pidettävä alhaalla sekunnin ajan, mikä on uskomattoman ärsyttävää.

Kromi

Chromen käyttöliittymä on hyvin suunniteltu ja miellyttävä käyttää. Täällä ei ole liikaa, mikä erottaa sen muista selaimista, mutta tämä johtuu lähinnä siitä, että muiden selainten rakenteet ovat reunustuneet lähempänä Chromea vuosien varrella, kun sen käyttäjäkanta jatkoi kasvuaan.

Valitettavasti välilehtiä ei vieritä, mikä voi tehdä etsimäsi välilehden löytämisen vaikeaksi, jos sinulla on useita auki samanaikaisesti. Välilehdet on kuitenkin erotettu niin puhtaasti kuin ne voivat olla vierittämättä, ja faviconit ovat helppo tunnistaa, vaikka valtava määrä niitä olisi avoinna.

Kromi-Tabs

Pyöreä kaksi ajatusta

Jos tämä vertailu ottaisi huomioon vain työpöytäselaimet, tämä kierros olisi Operalle helppo voitto. Valitettavasti iOS: n (Opera Touch) selaimen ensisijainen mobiiliversio tuntuu kauhistuttavalta käytöltä, mikä on valtava ongelma tässä kategoriassa.

Tämä tarkoittaa, että huolimatta urheilullinen huonompi välilehdenhallinta, Chrome vie kotiin tämän kierroksen pisteen esittämällä kaiken kaikkiaan miellyttävämmän käyttökokemuksen sekä työpöydällä että mobiililaitteilla.

Pyöreä: Helppokäyttöinen kohta Google Chromelle

Oopperan logo
Google Chrome -logo

3

Esitys

Nyt kun pistemäärä on jopa 1-1, on aika tarkistaa kunkin selaimen suorituskyky. Tärkein näkökohta tässä on tietysti nopeus, mutta myös resurssien kulutus ja tietojen säästöominaisuudet tulevat olemaan osa tätä.

Ooppera

Opera on nopea selain, mutta silti hitaampi kuin jotkut kilpailusta, kuten Firefox (lue Firefox-arvosteluamme) tai todellakin Chrome. Resurssien kulutus on myös erittäin korkea, koska selain käyttää melko paljon RAM-muistia, kun avaat enemmän kuin muutama välilehti. Tämä ei ole kovin yllättävää, koska se on ongelma, jonka useimmat Chromiumiin perustuvat selaimet jakavat.

Yksi Opera-operaattorin mobiiliversioista, Opera Mini, on keskittynyt tiedon säästöön, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan rajoitetun kaistanleveyden omaaville. Valitettavasti tämä Opera-versio on myös uskomattoman hidas, joten se on vähän kompromissi nopeuden ja tiedon käytön välillä.

Kromi

Chrome on erittäin nopea, ja vain harvat selaimet, kuten Vivaldi (lue Vivaldi-arvostelu), ylittävät sen nopeudella. Valitettavasti selain käyttää myös paljon RAM-muistia, mikä on ongelma, joka on vaivannut Chromea sen perustamisesta lähtien. Tietojen tallennusominaisuuksia ei ole myöskään matkapuhelimissa tai työpöydällä.

Kolme kierrosta

Päivän lopussa Web-selaimen tärkein suorituskykytekijä on sen nopeus. Vaikka resurssien kulutus on myös tärkeää, se vaikuttaa pääasiassa tietokoneisiin, joissa on vähän RAM-muistia, ja sekä Opera että Chrome kuluttavat joka tapauksessa suuria määriä resursseja.

Oopran tietosäästötila matkapuhelimella on hienoa, mutta se ei riitä korvaamaan nopeuden eroa. Tästä syystä Chrome voitti tämän kierroksen asettamalla pisteet 2-1: n hyväksi.

Kierros: Suorituspiste Google Chromelle

Oopperan logo
Google Chrome -logo

4

turvallisuus

Selaimen tietoturva on loputon kilpailu kehittäjien ja tietoverkkorikollisten välillä, ja Chromen ollessa vain yhden pisteen päässä voitosta, on aika nähdä, kuinka hyvin kukin selain suojaa käyttäjiään. Tämä sisältää turvalliset selaustietokannat, turvattomat yhteysvaroitukset, päivitystaajuuden ja mainosten estäjät.

Ooppera

Opera käyttää kahta erillistä tietokantaa haittaohjelmien ja tietojenkalastelun tunnistamiseen. Yandex suojaa entiseltä ja PhishTank jälkimmäiseltä. Valitettavasti nämä eivät ole yhtä tehokkaita kuin muut tietoturvatietokannat, kuten Microsoftin SmartScreen, jota Internet Explorer ja Edge käyttävät (lue Edge-arvostelu) tai yleisempi Google-selaus.

Päivitysväli on myös heikko, koska selain saa päivityksen vain noin kuuden viikon välein. Ihannetapauksessa haluat, että päivitykset julkaistaan ​​säännöllisemmin, ja ne ilmestyvät vähintään joka toinen kolme viikkoa.

Toisaalta Opera tulee myös valmiiksi pakattu sekä ad-esto- että ponnahdusikkunoiden esto-ohjelmaan. Vaikka ponnahdusikkunoiden estäjät sisällytetään yleensä nykyään, sama ei pidä paikkaansa mainosten estäjiä, koska sinun on yleensä ladattava ulkoinen lisäosa tätä tarkoitusta varten. Epävarma yhteysvaroitus on myös selkeä ja helppo huomata.

Opera- mainostenestäjää

Kromi

Kuten artikkelissamme päättelimme, mikä selain on turvallisin, Chrome on yksi parhaimmista suurimmista selaimista turvallisuuden suhteen. Sen päivitystaajuus on erinomainen, ja tietoturvakorjaukset otetaan yleensä käyttöön päivän sisällä heikkouden havaitsemisesta.

Suojaaksesi käyttäjiä haittaohjelmilta ja tietojen kalastelulta, Chrome käyttää yllättäen Google-selaustietokantaa, joka toimii hyvin. Epävarma yhteysvaroitus, joka näytetään yhteyden muodostamisessa tavallisen HTTP: n (HTTPS: n sijasta) kautta, on myös selkeä ja helppo nähdä.

Kromi-HTTPSWarning

Chromessa on myös sisäänrakennettu ponnahdusikkunoiden esto, mutta jos haluat selaimen estävän mainoksia, joudut lataamaan laajennuksen. Valittavana on kuitenkin paljon vaihtoehtoja, joten se ei ole oikeastaan ​​ongelma. Parhaiden ponnahdusikkunoiden estäjien luettelomme on hyvä paikka aloittaa, koska ne estävät myös säännöllisiä mainoksia.

Pyöreä neljä ajatusta

Vaikka Opera mukana tulee esiasennettu mainosten esto, tämä ei ole niin suuri etu, koska hyvän kolmannen osapuolen mainosten estäjän löytäminen Chromesta on yksinkertainen tehtävä. 

Lisäksi Chrome urheilee paljon useammin päivityksiä ja parempaa turvallisen selauksen tietokantaa. Vaikka molemmat selaimet suojaavat salasanat järjestelmän käyttöoikeustiedoilla, suosittelemme silti yhtä parhaista salasananhallintavaihtoehdoista.

Kaikki tämä yhdessä antaa Chromelle merkittävän jalan ylöspäin tässä kategoriassa ja voiton neljännellä kierroksella. Tuloksena on 3-1, mikä tekee Chromesta tämän vertailun voittajan. Jatkamme kuitenkin viimeistä kierrostamme kuitenkin.

Kierros: Google Chromen suojauspiste

Oopperan logo
Google Chrome -logo

5

yksityisyys

Viimeinkin on aika tutkia, kuinka hyvin selaimet suojaavat käyttäjien yksityisyyttä. Tämä kierros on aina Chromen ongelma (kuten käy ilmi Firefox vs. Google Chrome -taistelustamme), mutta Opera ei ole myöskään täsmälleen suuri tässä asiassa. 

Tärkeitä huomioitavia tekijöitä ovat tiedonkeruupolitiikat, tietosuojakandaalit, kuinka luotettava kukin yritys on ja tietysti kaikki ominaisuudet, jotka auttavat käyttäjiä pysymään nimettömänä verkossa.

Ooppera

Oopperalla oli aiemmin vakaa tietosuoja, mutta sen jälkeen kun kiinalaiset sijoittajat ostivat yrityksen vuonna 2016, tämä kaikki muuttui. Kun otetaan huomioon Kiinan hallituksen hallinnan taso maan yrityksistä, tämä on uskomattoman huolestuttavaa kaikille, jotka haluavat pysyä nimettöminä Operaa käyttäessään..

Sen tietosuojakäytäntö kääntyi myös huonompaan suuntaan, koska Opera pidättää nyt oikeuden kerätä kaikenlaisia ​​tietoja käyttäjistä – mukaan lukien nimet, IP-osoitteet ja selaushistoria – ja jakaa sitä kenelle tahansa haluamalleen. Selaimeen sisältyvät seuranta- ja tietosuojaohjeet ovat kuitenkin kunnollisia, mutta ei mitään erikoista.

Yleensä VPN: n sisällyttäminen olisi valtava bonus yksityisyydelle, mutta VPN-palvelua tarjoavalla yrityksellä SurfEasy on erittäin ikävä tietosuojakäytäntö..

Lisäksi VPN antaa sinun valita vain kolmen alueen – Euroopan, Amerikan ja Aasian – välillä, mikä tekee siitä käytännössä turhaa, jos haluat kiertää geoblocking. Lisäksi SurfEasy sijaitsee Kanadassa, joka on Five Eyes-vakoojaverkon jäsen.

Opera-VPN

Kromi

Tietosuoja on ylivoimaisesti suurin ongelma Chromessa. Koska Googlen tulovirta riippuu mainonnasta, se ei suoraan myy tietojasi kolmansille osapuolille, mutta se kerää kaiken mahdollisen ja käyttää sitä räätälöityjen mainosten räätälöintiin..

On joukko oletuksena sallittuja ominaisuuksia, jotka vahingoittavat yksityisyyttä, kuten hakusehdotuksia tai osoiteennusteita, jotka keräävät hakutermit ja selaushistorian, vastaavasti.

Vaikka voit poistaa nämä ominaisuudet käytöstä ja jopa poistaa yrityksessäsi olevat tiedot (tutustu oppaaseemme Google-historian poistamiseen), on vaikea luottaa Googleen, kun sanotaan, että tämä estää heitä vakoilemasta sinua..

Kromi-GoogleServices

Luottamuksen puute johtuu suurelta osin lukuisista skandaaleista, joihin Google on osallistunut, yhteistyöstä NSA: n PRISM-ohjelman kanssa tietojen keräämiseen salaamattomista WiFi-verkoista Street View -autoja käyttämällä.

Vaikka yksityisyyden suoja ja seurannan säätimet ovat kunnollisia, ne eivät ole yhtä joustavia kuin esimerkiksi Firefox, joten suosittelemme tuntematonta selausoppaamme, jos haluat suojautua. Koska Chromessa ei myöskään ole VPN: ää, kuten Opera tekee, haluat ladata parhaan Chromen VPN: n kompensoidaksesi.

Pyöreä viisi ajatusta

Tämä oli pohjimmiltaan tie, koska sekä Opera että Google ovat kamala yksityisyyden suhteen. Heillä molemmilla on huolestuttava ja monimutkainen tietosuojakäytäntö ja he keräävät tonnia tietoa käyttäjistään. 

Kumpikaan yritys ei myöskään ole kovin luotettava, koska yksi sijaitsee nyt Kiinassa ja toinen on ollut mukana lukemattomissa skandaaleissa vuosien varrella.

Annamme tämän kuitenkin Operalle, vaikka se onkin matalammalla mahdollisella marginaalilla. Päivän lopussa Google perustaa koko liiketoimintamallin mainosten näyttämiseen ja vaikka Operaan sisällytetty VPN ei ole hieno, se on parempi kuin ei mitään. 

Tosiasiassa kukaan selain ei pysty yksin suojaamaan henkilöllisyyttäsi kunnolla, joten harkitse yksityisyyden suojaamiseksi joidenkin näistä 99 työkalun lataamista..

Kierros: Oopperan yksityisyyspiste

Oopperan logo
Google Chrome -logo

6

Lopulliset ajatukset

Sen kanssa taistelu on ohi. Vaikka Opera aloitti vahvan voiton ominaisuuksilla, Chrome saavutti sitten kolme peräkkäistä voittoa käytön, suorituskyvyn ja turvallisuuden helpottamiseksi, saaden yleisen voiton. 

Vaikka viimeinen yksityisyyden kierros oli pääosin tasapeli, koska molemmat yritykset ovat kauhistuneita tässä asiassa, Opera onnistui puristamaan voiton siellä vähentämällä Chromen voittomarginaalin yhteen pisteeseen.

Voittaja: Chrome

Jos haluat nähdä, kuinka Chrome ja Opera niputtavat joitain muita selaimia, voit lukea Chrome vs. Edge- ja Opera vs. Firefox -artikkeleistamme.

Mitä mieltä olet Chromesta ja Operasta? Pidätkö viimeksi mainitun laajemmasta ominaisuusluettelosta vai oletko samaa mieltä siitä, että Chromen parempi suorituskyky ja turvallisuus ovat tärkeämpiä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map