Online Dating -huijaukset ja kuinka suojautua itseltäsi vuonna 2020

Jokaisen suosikki yritysvetoinen loma on täällä, ja tärkeiden muiden kanssa onnekkaille tämä tarkoittaa rakkauden, lahjojen ja juhlien päivää. Kaikille muille se tarkoittaa todennäköisesti rakkauden etsimistä, eikä siihen ole helppoa tapaa kuin online-treffisovellusten avulla.


Suklaat ja kukat ovat hienoja, mutta tämän Ystävänpäivä, Cloudwards.net haluaa antaa sinulle paljon arvokkaamman lahjan. Tosin se on kuin sukkien hankkiminen jouluksi, mutta jos sinulla ei niitä olisi, kävelisit rakkuloilla joka päivä (tai näyttäisit vain sietämättömältä hipsteriltä)..

Aiomme kattaa online-treffihuijaukset ja kuinka suojautua heiltä. Rakkauden löytäminen on tarpeeksi vaikeaa, joten helpomme taakkaa antamalla sinulle tiedon tehdä se turvallisesti. Ensin aiomme puhua joistakin pahamaineisista huijauksista, joihin muut ovat tarttuneet, sitten kerromme sinulle, miten voit suojautua itsesi tilanteissa.

Pahin Online Dating huijauksia

Vuonna 2018 julkaistiin uutisia homojen online-treffipalvelusta Grindristä, joka paljasti tietämättään arkaluontoisia käyttäjätietoja. Trever Faden, Atlas Lane: n toimitusjohtaja, loi verkkosivun nimeltä C * ckblocked, johon Grindr-käyttäjät voivat kirjoittaa käyttäjätunnuksensa ja salasanansa ja nähdä kuka on estänyt heidät palvelussa..

Faden näki käyttäjäprofiilit, viestit, valokuvat ja sijainnit, joita hän onneksi ei koskaan julkistanut. Oli hacktivist-temppu paljastaa Grindrin surkea turvallisuus. Vaikka tietojen paljastaminen on riittävän riskialtista, tosiasia, että se oli suunnattu homojen treffipalvelua, pahensi sitä. Maissa, joissa homoseksuaatio on laitonta, se olisi saattanut laittaa käyttäjät vankilaan tai hautaan.

Pahinta on, että Grindr paljasti myös käyttäjiensä HIV-tilan kolmansille osapuolille tietämättä heitä. Lisäksi kyseiset tiedot lähetettiin salaamattomasti, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa snooger datavirrassa voi varastaa sen. Lue salauksen kuvaus, niin saat lisätietoja siitä, miten se toimii.

Grindrin HIV-tila
© TechCrunch

Se ei kuitenkaan koske kaikkia henkilötietojesi manipulointia. Vuonna 2017 vähenevässä avioliitossa 50-vuotiaana nainen otti online-treffipalvelut olkapäähän. Texan-naista, ylpeää kristittyä, kuten hänen Facebook-sivullaan todettiin, manipuloitiin rahan kytkemiseen “Charlielle”, jonka hän tapasi verkossa..

Charlie käytti uskoaan askeleena huijatakseen hänet 2 miljoonan dollarin edestä kahden vuoden aikana.

“Hän yritti saada päätökseen työpaikan Kaliforniassa, ja hän tarvitsi rahaa auttaakseen tämän työn loppuunsaattamisessa”, hän sanoi FBI: n haastattelussa. Ja niin lähetin hänelle [rahat]. Ajattelin sitä pitkään ja kovasti. Rukoilin siitä. Jos sinulla oli rahaa tilillä, voisin lähettää hänelle rahaa. Ja hän lupasi saada sen takaisin 24–48 tunnissa. Ja ajattelin – voisin tehdä sen, kukaan ei koskaan tiedä, ja olisin kunnossa. “

Suurin osa näistä huijauksista on Nigerian ennakkomaksuhuijauksen kehitys, jossa “valtion edustaja” kutsui ihmisiä ja kertoi pätevänsä apurahaan odottaen 250 dollarin ennakkomaksua. Siihen osallistuneet huijarit kohdistuvat nyt treffisivustojen käyttäjiin, erityisesti yli 40-vuotiaisiin, äskettäin eronneisiin, vanhuksiin, leskiin tai vammaisiin.

Jos olet tuore kissa, joka etsii rakkautta Tinderissä tai Bumblessa, olet hieno, eikö niin? Väärä. Vuonna 2015 Maya M jakoi tarinansa Bustle of a Tinder -päivämäärästä, joka muuttui stalkeriksi, ja hänen tarinansa kaltaisia ​​tarinoita on paljon enemmän. Tietojen online-palveluiden aarteetallenteen ulkopuolella sinusta huolellinen käyttäjä voi selvittää, missä olet milloin tahansa.

Kuinka suojata itseäsi online-tutkintohuijauksilta

Se on paljon tuomio ja synkkyys, mutta onneksi se on vältettävissä. Tässä osiossa puhumme yksinkertaisista tavoista, joilla voit suojautua online-treffailulta.

Terve järki

Ennen kuin käytät muita suojatoimenpiteitä, käytä aivosi. Suurin osa treffailmoituksista voidaan välttää salaamalla mitä Internetissä. Et jaa linjaa Nigerian prinssin kanssa, ja se Michiganin kaveri ei aio maksaa takaisin 2000 dollaria, jonka lähetit hänelle.

Tosiasia on, että online-treffit huijataan yleensä puhelimitse mailin (tai 10) päässä. Tässä korostetaan huijausta. Terve järki ei suojele sinua online-treffisivustojen tuskallisemmilta tai kauheammilta syöttölaitteilta. Jos kyseessä on ahdinko, suojaamme sinut muutamassa seuraavassa osiossa.

Kuten sanotaan, terve järki ei ole kuitenkaan aina yleistä. Älä jaa rahaa ennen kuin tiedät, että henkilö on, tunnet henkilön, äläkä luovuta henkilökohtaisia ​​tietoja ajattelematta sitä ensin. Treffit-huijaukset etsivät alhaisimpia roikkuvia hedelmiä. Älä ole sellainen.

Tutkimuksessa ei ole häpeäkään. Jos potentiaalisella rakastajallasi on sosiaalinen media, katso sitä. Jotkut tutkintatyöt johtavat pitkälle kohti sen varmistamista, että kuka puhut, on kuka sanoo olevansa. Täällä on kuitenkin linja, joten käytä taas aivosi.

Vaikka olet varovainen, et ole suojattu esimerkiksi tietosuojavirheiltä. Grindr paljasti miljoonien käyttäjien henkilökohtaisia ​​tietoja ja jakoi heidän HIV-tilansa myös kolmansien osapuolten kanssa. Paras tapa suojautua siitä on vain valehdella. Jos olet treffisivustolla, joka etsii rakkautta, hiv-tilanne, esimerkiksi sinun tulee olla sinun ja kenen tahansa välillä, ei markkinoija.

Voit jopa luoda erillisen Facebook-profiilin treffisivustoille. Palvelut, kuten Tinder ja Bumble, muodostavat yhteyden Facebookiisi tapana asettaa profiilisi, ja siellä voi olla henkilökohtaisia ​​tietoja, joita et halua jakaa. Ellet halua lukea palvelusehtoja ja tietosuojakäytäntöä, on parasta olla antamatta suostumusta.

Emme sano, että sinun tulisi pilata ihmisiä – tämän artikkelin tarkoitus onkin välttää se -, mutta ei ole huono idea käyttää toista Facebook-tiliä, jota ei ole täynnä henkilökohtaisia ​​tietoja, joita et halua jakaa..

Käytä VPN: tä

Kun käytät online-treffipalvelua, lähetät pyyntöjä Internetissä, ja pyynnöt sisältävät paljon henkilökohtaisia ​​tietoja. Jokaisen pyynnön yhteydessä lähetetty IP-osoitteesi voi paljastaa sijaintisi, joten ovela viru voi löytää missä olet.

Virtuaali yksityinen verkko voi auttaa sinua välttämään sitä. Kun käytät VPN: tä, IP-osoitteesi korvataan uudella, joten näytät siltä, ​​että olet jossain muualla. Lisäksi se salaa yhteytesi, joten lähettämäsi suloiset huomautukset eivät kuulu hallituksen tai muiden verkon snoopparien käsiin..

expressvpn-review-speed-testi

Paras VPN-valinta on ExpressVPN. Se ei vain pidä yhteyttäsi nopeana ja vakaana, mutta myös pitää sinut turvassa. Noudattaen parhaita VPN-tietoturvaa ja yksityisyyttä, ExpressVPN vie kaiken tekemäsi verkossa. Voit oppia siitä ExpressVPN-tarkastelumme kautta tai kirjautua tilille 30 päivän rahat takaisin -takuulla.

Jos olet vain kastamassa varvasasi tekniikan maailmaan, etkä halua liian sitoutua tietoverkkorikollisuuden suojaamiseen, tutustu parhaaseen ilmaiseen VPN-oppaaseemme. Vaikka näillä vaihtoehdoilla on nopeuden tai ominaisuuksien haittoja, ne pitävät sinut suojattuna online-treffailun aikana.

Käytä Salasananhallintaa

Vaikka se on yleensä verkkoturvallisuuden hyvä käytäntö, salasananhallinnan käyttäminen treffisovellusten kanssa ei ole huono idea. Jos et tiedä, salasananhallinta hallinnoi salasanoja. Se tarjoaa yhden paikan, johon voit tallentaa tiliisi salasanoja, mikä ei vain helpotta Internetin käyttöä, vaan myös turvallisempaa.

kojelauta identiteetin kojelauta

Otetaanpa Grindrin esimerkki. Vaikka hiv-tietojen jakaminen kolmansien osapuolten kanssa on huolestuttavaa, sen huono turvallisuuskäytäntö on ollut aiemmin haitallista. Se on yksi monista verkkosivustoista, joissa on tapahtunut tietosuojavirheitä. Vuonna 2012 australialainen hakkeri pystyi jäljittelemään muita käyttäjiä ja paljastamaan tuhansien ihmisten henkilökohtaisia ​​tietoja.

Emme tule liian teknisiksi, mutta kun tietorikkomus tapahtuu, hakkeri ei yleensä saa käyttäjien salasanoja heti. Sen sijaan he saavat hajautetut tai sekoitetut versiot niistä, jotka he yrittävät sitten tulkita niin suunnitellulla ohjelmalla. Vahvan, ainutlaatuisen salasanan käyttö jokaisella tililläsi voi suojata heitä tämän tyyppisiltä raa’ilta voimilta.

Onneksi salasananhallinnat ovat halpoja. Paras salasananhallintamme on Dashlane, ja se on halpaa, jos tilaat vuodeksi (lue Dashlane-arvostelu). Siihen kuuluu myös henkilöllisyysvarkauksien suojaus ja pimeän verkonvalvonta, joten voit varmistaa, että olet turvassa kaikilla rintamilla.

Treffisovelluksissa salasananhallinnat suojaavat sinua mahdollisilta tietorikkomuksilta ja esiintymisiltä. Jos joku hakkeroi tiliäsi, hän voisi käyttää sitä treffit-huijausten tekemiseen nimesi nimessä. Niin kauan kuin sinulla on vahva salasana, se on todennäköisesti mahdotonta.

Kuten VPN-verkoissa, myös ilmaisia ​​vaihtoehtoja on. Lue paras ilmainen salasananhallintaoppaamme, jos et vielä halua käyttää rahaa.

Lopulliset ajatukset

Suuri online-maailmamme on pelottavaa, ja tämä tosiseikka ei ole helpottunut käynnistyessäsi löytääksesi rakkautta verkosta. Onneksi on olemassa toimenpiteitä, joiden avulla voit suojautua online-treffailulta.

Kuten tavallista, terve järki vallitsee. VPN: n ja salasananhallinnan tärkeyttä ei saisi kuitenkaan aliarvioida. Pidät siitä vai ei, tietoturvasi ei ole täysin hallinnassasi, kun käytät Internetiä. Anonyymi selausopas osoittaa sen. VPN- ja salasanahallinnat ovat työkaluja, joiden avulla voit saada hallintaan henkilökohtaiset tietosi ja miten ne jaetaan verkossa.

Suosittelemme lisää vaihtoehtoja tutustumalla VPN-arvosteluihin ja salasananhallinnan arvosteluihin. Jos yrität lukita online-tietoturvasi, tutustu myös virustorjunta-arvosteluihimme.

Mitä teet turvataksesi online-treffisi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map