NordVPN vs TorGuard: Kaksi suojattua VPN: ää herättää sen vuonna 2020

NordVPN on tällä hetkellä VPN-arvostelujen luettelossamme toisella sijalla, pitäen parhaan budjetin VPN-otsikkoa. Jos luet NordVPN-arvosteluamme, huomaat, että rakastamme sitä tyylikkään ja helppokäyttöisen käyttöliittymän sekä erinomaisen turvallisuus- ja yksityisyyskäytännön vuoksi. 


Toistaiseksi TorGuard on neljänneksi suurin paikka yleisissä sijoituksissamme ja tekee myös parhaimmista luetteloistamme, kuten parhaasta VPN: stä pelaamista varten. Voit lukea lisää TorGuard-arvosteluun. Sen suuret nopeudet ja monipuolinen muotoilu ansaitsevat sille niin paljon artikkeleiden kärkipaikkoja. 

Kuten käy ilmi, nopeus ja ominaisuudet ovat joitain NordVPN: n heikoimmista kohdista, kun taas helppokäyttöisyys on TorGuardin. Siksi ajattelimme, että on aika parittua nämä kaksi huippukilpailijaa pariksi ja nähdä, kuinka ne pärjäävät verrattuna yksi-yhteen tässä NordVPN vs TorGuard -ottelussa.. 

Taistelun perustaminen: NordVPN vs. TorGuard

Verrataksesi NordVPN: tä ja TorGuardia oikeudenmukaisesti käytämme joukko sääntöjä, jotka olemme kehittäneet laatimaan kaksi VPN: ää toisiaan vastaan ​​head-to-head-ottelussa. Vaikka normaalit VPN-arviomme on jaoteltu yhdeksään osaan, olemme tässä jakanneet asiat viiteen kierrokseen.

Tämä johtuu siitä, että olemme yhdistäneet joitain osioita, kuten ”tietoturva ja yksityisyys”, joka on yleensä jaettu kahteen osaan kaikissa VPN-arvosteluissa. Tällä tavalla jokaisella viidestä kierroksesta on suunnilleen sama paino. Viisi kierrosta sisältävät ominaisuudet, hinnoittelun, helppokäyttöisyyden, nopeuden ja turvallisuuden. 

Jokaisesta osasta käydään lyhyesti etsimämme ja katsotaan sitten kutakin VPN: ää erikseen. Kierroksen lopussa vertaamme näitä kahta ja valitsemme voittajan, joka ansaitsee pisteen. Voittajaksi julistetaan VPN, jolla on eniten pisteitä lopussa.

1

ominaisuudet

NordVPN: n ja TorGuardin tarjoamien ominaisuuksien tärkeys riippuu siitä, kuinka aiot käyttää palvelua. Odotamme vähintään, että jokaisella VPN: llä on tappikytkin ja tapa muodostaa automaattinen yhteys. Nämä ovat pakollisia ominaisuuksia, koska ne vaikuttavat VPN: n turvallisuuteen.

Näiden ominaisuuksien lisäksi kaikki muu on pääosin vain kakun jäätämistä, ja esimerkiksi tunnelien jakaminen ja protokollavaihtoehdot tekevät sovelluksesta vain mukautettavan ja monipuolisen. Nämä lisäominaisuudet voivat auttaa meitä selvittämään, onko tietty VPN suunnattu tavallisille käyttäjille, jotka ehkä haluavat yksinkertaisen VPN-ratkaisun, vai virrankäyttäjille, jotka haluavat hallita VPN: n kaikkia ominaisuuksia. 

NordVPN

Kuten mainitsimme artikkelissa NordVPN vs. CyberGhost, NordVPN tekee erinomaista työtä kattamalla tärkeimmät ominaisuudet. Ensinnäkin on olemassa tap-kytkin katkaistaksesi Internet-yhteytesi, jos kadotat VPN-yhteytesi. 

Tappokytkimen lisäksi NordVPN: ssä on myös sovellusten tappikytkin, jonka avulla voit määritellä luettelon ohjelmista, jotka se lopettaa, jos menetät VPN-yhteytesi. NordVPN antaa sinulle myös mahdollisuuden käyttää sitä Windowsin käynnistyessä. Asetusvalikoissa on erillinen välilehti automaattista yhdistämistä varten, jonka avulla voit valita, muodostetaanko VPN heti, kun sovellus käynnistyy, ja jos on, missä se muodostaa yhteyden.

nordvpn-review-asetukset

Lisäominaisuuksien suhteen NordVPN: ssä on asetus, jonka avulla voit muuttaa laitteen näkymättömäksi verkon muiden laitteiden kanssa, mikä on loistava keino vähentää julkisen WiFi: n käytön riskejä. NordVPN: n asiakkaalla on myös sisäänrakennettu ominaisuus nimeltään CyberSec, joka on uusi haittaohjelmien ja mainosohjelmien estäjä. 

Vaikka on hienoa, että NordVPN sisältää nämä ominaisuudet, ne eivät koskaan ole yhtä hyviä kuin turvallisin virustorjuntaohjelma niille, jotka ovat huolissaan tällaisesta online-uhasta. 

Lopuksi “Advanced” -välilehdessä on kourallinen vaihtoehtoja, mukaan lukien valinta TCP- ja UDP-protokollien välillä, joita tarkastelemme tämän artikkelin “turvallisuus” -osiossa, sekä DNS-asetukset. Kaiken kaikkiaan NordVPN tekee hyvää työtä tarjoamalla käyttäjille kaikki tärkeimmät toiminnot helposti saavutettavalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla.

TorGuard

Askel TorGuardin asetusvalikkoon ensimmäistä kertaa voi olla hiukan pelottavaa. Siellä on lukemattomia valintaruutuja, joissa on paljon vaihtoehtoja, ja yläosassa on yli puoli tusinaa välilehteä. 

Ensinnäkin jotkut ensimmäisistä näkemistäsi ruuduista ovat tärkeimmistä asioista, jotka olemme maininneet. On laatikko VPN: n automaattiseen suorittamiseen käynnistyksen yhteydessä ja ruutu, joka muodostaa yhteyden automaattisesti, kun suoritat VPN: n.

torguard-review-asetukset

Siellä on myös valintaruutu tappaavan kytkimen virittämiseksi, samoin kuin hyvä määrä laatikoita, jotka käsittelevät kosmeettisia asioita ja kuinka sovellus minimoi ja käyttäytyy, kun sitä ei käytetä. Kuten NordVPN, myös TorGuardissa on sovellusten tappaja ja Internet kill -kytkin, jonka avulla voit lopettaa tietyt ohjelmat, jos menetät VPN-yhteytesi.

TorGuard antaa käyttäjille myös mahdollisuuden suorittaa skriptejä ennen yhteyden muodostamista, yhteyden muodostamisen jälkeen tai katkaisun jälkeen. Vaikka sinun on kirjoitettava nämä itse, se antaa virrankäyttäjille korkean tason hallinnan VPN: n käytöstä ja käytöstä. 

On myös runsaasti verkkoasetuksia, mukaan lukien DNS-asetukset ja valinta muutaman eri protokollan ja salauksen välillä.

Pyöreä yksi ajatuksia

Kummastakaan NordVPN: stä tai TorGuardista ei tunneta parhaiden ominaisuuksien pakkaamista, ja molemmista puuttuu asioita, kuten jaettu tunnelointi. (Voit lukea ominaisuusrikkaasta VPN: stä, jolla on jaettu tunnelointi, ExpressVPN-arvosteluistamme.) 

TorGuard tekee hyvää työtä tehdä sovelluksesta räätälöitävän, mennessä niin pitkälle, että antaa ammattitaitoisten käyttäjien kirjoittaa omia skriptejään. Lisäksi se tukee enemmän protokolla- ja salausvalintoja kuin NordVPN. Tämä ylimääräinen konfiguroitavuus voittaa TorGuardin ensimmäisen pisteen.

Kierros: Ominaisuuksien kohta TorGuardille

NordVPN-logo
TorGuard-logo

2

Hinta

Kaikkien kahden tuotteen tai palvelun vertailu on melkein mahdotonta ilman hintaa. Kuten näimme ExpressVPN vs. NordVPN -paristossa, NordVPN tarjoaa kilpailukykyisen hinnoittelun tarjoamastaan ​​tarjouksesta. 

Tässä osiossa emme kuitenkaan tarkastele tarkkaan hinnoittelua. Harkitsemme myös, millaisia ​​maksuja kukin VPN hyväksyy, hyvityskäytäntö ja millaisia ​​ilmaisia ​​kokeiluversioita on saatavilla, jos sellaisia ​​on.

NordVPN

NordVPN: n hinnoittelumalli sisältää yhden suunnitelman, jolla on neljä eri aikapituutta. Kuukausittainen suunnitelma on vähemmän houkutteleva, hintatasoinen, ja se asettaa NordVPN: n tasolle muiden korkeatasoisten VPN: ien kanssa. Vuotuinen suunnitelma kuitenkin leikkaa hinnan puoleen, ja pidemmät suunnitelmat tekevät säästöistä vieläkin parempia.

NordVPN tarjoaa pitkäaikaisia, kahden ja kolmen vuoden suunnitelmia, jotka ovat erittäin edullisia. Nämä suunnitelmat ovat yhdenmukaisia ​​hinnoittelun kanssa, jonka voit nähdä CyberGhost-katsauksessa, joka on yksi markkinoiden halvimmista VPN-verkoista. Suunnitelman avulla voit kytkeä samanaikaisesti jopa kuusi laitetta ja antaa kaikille näille laitteille rajoittamattoman kaistanleveyden.

Maksua varten NordVPN hyväksyy luottokortit, salaustekniikan valuutat, mukaan lukien bitcoin, ja kourallinen epäselviä vaihtoehtoja, kuten Alipay ja UnionPay. NordVPN: llä on myös 30 päivän rahat takaisin -takuu, mutta ei koeaikaa – mikä tekee tästä käyttäjille ainoan tavan kokeilla VPN: ää. 

TorGuard

TorGuard tarjoaa lyhyellä aikavälillä enemmän suunnitelmavaihtoehtoja kuin NordVPN. Kuukausittainen suunnitelma on pari taalaa vähemmän kuin NordVPN: n. Seuraava askel tästä eteenpäin on neljännesvuosittain ja alentaa kustannuksia melko vähän, mikä tekee siitä vertailukelpoisemman NordVPN: n vuotuisen hinnoittelun kanssa, kun jaat sen kuukausittain..

TorGuard tarjoaa myös kuuden kuukauden ja vuoden suunnitelmat, joilla on sama kuukausittainen hinnoittelu. Tämä on parempi kuin NordVPN: n vuosittainen hinnoittelu, mutta se ei silti syrjäytä NordVPN: n kahden vuoden suunnitelmaa. Lopuksi, TorGuard antaa asiakkaille myös kahden vuoden vaihtoehdon, joka ei vieläkään ole parempi kuin NordVPN: n kaksivuotinen suunnitelma.

Tavallisen tilauksen lisäksi voit tehdä useita lisäostoksia. Melkein yhtä paljon kuin itse tilauksen kuukaudessa, voit lisätä valitsemasi staattisen IP-osoitteen maiden luettelosta, mikä voi auttaa, kun yrität suoratoistaa luotettavasti maantieteellisesti estettyä sisältöä.. 

TorGuardilla on yleensä vähemmän vaihtoehtoja tilauksen maksamisen aikoihin, mutta se kattaa silti luottokortin, PayPalin ja monet salausvaluutan muodot. Lopuksi, TorGuard väittää tarjoavansa seitsemän päivän ilmaisen kokeilujakson, jos lähetät heille laskun toisesta VPN: stä. Edes laskun lähettämisen ja seurannan jälkeen, emme kuitenkaan pystyneet saamaan tätä oikeudenkäyntiä. TorGuardilla on tosin seitsemän päivän palautuskäytäntö, mikä tarkoittaa, että uusilla käyttäjillä on ainakin jonkinlainen tapa kokeilla palvelua..

Pyöreä kaksi ajatusta

TorGuard voittaa kapeasti NordVPN: n lyhyen aikavälin hinnoittelussa, mutta NordVPN voittaa TorGuardin monivuotisessa aikataulussa. Vaikka kumpikaan NordVPN tai TorGuard ei tarjoa ilmaista VPN-palvelua, NordVPN: n 30 päivän palautuskäytäntö torjuu TorGuardin vain seitsemän päivää.

Viimeinkin, NordVPN hyväksyy enemmän maksutapoja, eikä yritä sisällyttää streaming-lisäosia kassalle. Tämä tekee NordVPN: stä vahvan voittajan tässä osiossa ja sitoo nykyiset pisteet yhdestä kohdasta.

Kierros: Hintakohta NordVPN: lle

NordVPN-logo
TorGuard-logo

3

Helppokäyttöisyys

Ohjelmistosuunnittelussa näyttää jatkuvan taistelun. Jotkut yritykset haluavat antaa virran käyttäjän käsiin, mutta usein kustannuksella, että käyttöliittymä on hämmentävämpi. Toisaalta, jotkut yritykset päättävät tehdä uskomattoman yksinkertaisen tuotteen, mutta ominaisuuksien kustannuksella.

Tässä osassa tarkastellaan kuinka hyvin kukin VPN-palveluntarjoaja suunnitteli asiakkaansa tarjoamaan käyttäjäystävällisen kokemuksen. Vierailemme myös kunkin palveluntarjoajan sivustolla tarkistaaksesi sen navigoinnin.

NordVPN

NordVPN: n asiakas on markkinoiden parhaita nyt suunnittelun ja käytön helppouden suhteen. Kun avaat asiakkaan, siellä on ikkuna maailmankartalla, joka tervehtii sinua. 

Kuten TunnelBear vs. NordVPN -artikkelissa voidaan nähdä, TunnelBear käyttää hyvin samanlaista asettelua, mutta NordVPN toteuttaa sen paljon paremmin. Nimittäin siksi, että NordVPN antaa sinun lähentää ja loitontaa karttaa vierityspyörälläsi, jolloin on helpompaa katsoa maailmaa ympäri ja napsauttaa tarkasti haluamaasi palvelinta.

nordvpn-review-markkeri-valinta

Jos et halua löytää haluamaasi sijaintia maapallolta, vasemmalla on myös aakkosellinen luettelo, jossa on hakutoiminto. Asiat ovat edelleen järjestettyjä ja visuaalisesti miellyttäviä asetusvalikossa, jossa vaihtoehdot on kirjoitettu selkeästi ja sisältävät pienet selitykset alla. Tämän ansiosta jopa kokemattomien VPN-käyttäjien on helppo määrittää sovellus haluamallaan tavalla. 

NordVPN: n verkkosivusto on virtaviivaistettu ja noudattaa melko vakiomuotoista verkkosivustoasettelua, jota monet VPN: t käyttävät. Kirjoittamispainikkeita on useita, ja tilin rekisteröinti on nopeaa ja helppoa. 

TorGuard

TorGuardin asiakas kutsuu ensi silmäyksellä paljon vähemmän. Kun avaat sovelluksen, näet tumman näytön, jossa on muutama pudotusvalikko. Niiden avulla voit valita esimerkiksi protokollan ja salauksen, kun taas oikean yläkulman hiukan piilotettu “valitse palvelin” -painike antaa sinun valita haluamasi sijainnin.

torguard-review-liitäntä

Jos uskallat mennä asetuksiin, asiat pahenevat entisestään. Välilehtiä ja valintaruutuja on aluksi ylivoimainen, ja jotkut vaihtoehdoista ovat omituisen sanamuodon mukaisia. Vaihtoehtoille ei ole selitystä – toisin kuin NordVPN -, mikä tekee TorGuard-asetuksista entistäkin mahdottomampia. 

Monet TorGuard-valikoissa löydetyistä vaihtoehdoista – kuten mainitsimme “ominaisuudet” -osiossa – on suunnattu ammattitaitoisille käyttäjille. Voit ladata omia skriptejäsi ja jopa kääntää ja tallentaa virheenkorjaustiedostoja kiintolevylle. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös, että monet vaihtoehdoista ylittävät sen, mitä useimmat käyttäjät etsivät. 

Myös TorGuard-verkkosivusto on hienostunut vähemmän kuin NordVPN. Vaikka asiat ovat virtaviivaisia ​​ja verkkosivustolla navigointi on riittävän helppoa, kassaprosessi on enemmän mukana kuin NordVPN: n.

Kolme kierrosta

Koska TorGuard on selvästi tarkoitettu käyttäjille, jotka tuntevat tekniikan ja ovat valmiita saamaan kaiken irti VPN: stä, käyttökokemus ei ole niin hienostunut. Sillä ei ole esteettisesti miellyttävää karttaa tai valikoita, kuten NordVPN.

NordVPN: ssä on enemmän plug-and-play-tyyliä, jonka avulla käyttäjät pääsevät helposti pois kentältä, kun taas TorGuard antaa käyttäjilleen paljon tärkeitä ja teknisiä vaihtoehtoja, kun he käynnistävät ohjelmiston. Vaikka tämä on etusijalla helppokäyttöisyyden ja käyttäjäystävällisen suunnittelun kannalta, NordVPN: tä on vaikea voittaa..

Kierros: Helppo käyttöpiste NordVPN: lle

NordVPN-logo
TorGuard-logo

4

Nopeus

Kun olemme aikaisemmin testanneet NordVPN: ää nopeuden suhteen – kuten NordVPN vs. PureVPN -paristossa -, olemme havainneet, että se toimii riittävän luotettavasti suoratoistoon ja tyypilliseen käyttöön. Usein on kuitenkin vain ujo olemaan riittävän nopea saavuttaakseen nopeimman VPN-roundupin. 

Toisaalta TorGuard on osoittanut meille erinomaisia ​​nopeuksia, kun olemme kokeilleet sitä aikaisemmin, joten se on NordVPN: n ylämäkeen menevä taistelu tällä kierroksella. Perustimme jokaisen VPN: n käyttämään samoja protokollia ja salausten käyttöä, minkä jälkeen testimme kunkin palveluntarjoajan nopeutta samoissa viidessä paikassa ympäri maailmaa saadaksesi kattava käsitys kunkin VPN: n verkon tarjoamasta suorituskyvystä..

NordVPN

NordVPN esiintyi ihastuttavasti testissämme, kun suurin osa palvelimista yritimme antaa suurimman osan kaistanleveydestään meille. Pingiajat olivat kohtuullisen alhaiset kaikille etäisyyksille, ja selaaminen verkossa – jopa ollessaan yhteydessä etäisiin palvelimiin – tunsi olevansa reagoiva ja kireä.

Paikka: Ping (ms) Lataa (Mbps) Lataa (Mbps)
suojaamaton9165,510.57
Yhdysvallat # 247923133,538,87
Yhdistynyt kuningaskunta # 20115334.786,06
Alankomaat # 6614566.915,39
Japani # 69159132,833,31
Tupla-VPN (Yhdysvalloista Kanadaan 4)7920.488,64

Kaiken kaikkiaan NordVPN: n nopeudet olivat luotettavia palvelimelta toiselle. Yksi räikeä poikkeus on Etelä-Afrikka, joka menetti yli puolet alkuperäisestä kaistanleveydestään. Jopa tämä palvelin kuitenkin tarjosi meille vankkaa web-selaamista ja tasaisen suoratoistokokemuksen huolimatta sen suorituksesta paperilla. 

Vaikka NordVPN ei ole välttämättä nopein VPN siellä numeroina, se toimii riittävän hyvin useimmissa tehtävissä ja tarjoaa suhteellisen nopean internetin, jotta siitä tulee vakaa kilpailija.

TorGuard

TorGuard oli kaiken kaikkiaan vähemmän yhdenmukainen kuin NordVPN, ja kaksi vaihdettua iskua palvelimelta toiselle. NordVPN: llä on reuna Yhdysvaltain palvelimella, kun taas TorGuard suoriutui paremmin latausnopeudella Ison-Britannian palvelimella.

Paikka: Ping (ms) Lataa (Mbps) Lataa (Mbps)
Suojaamaton (St. Louis)884,2822.01
Dallas (suositus)4863.5117.7
Chicago4264.212
Lontoo2793.120,64
Tokio29622.4818.89
sydney44511.6814.51

NordVPN suoriutui kuitenkin paremmin Japanin ja Etelä-Afrikan palvelimista, kun taas TorGuard saavutti nopeamman nopeuden Brasiliassa. Etelä-Afrikka oli myös TorGuardin ongelmallisin sijainti, ja se menetti suurimman osan kaistanleveydestään.

TorGuard näki hieman parempia pingiaikoja kaukaisemmissa paikoissa, kuten Japanissa, Etelä-Afrikassa ja Brasiliassa, mutta suorituskyvyn kasvu ei ollut havaittavissa selaamisen aikana. NordVPN ja TorGuard tarjoavat molemmat loistavan selauskokemuksen.

Pyöreä neljä ajatusta

Sekä NordVPN että TorGuard tarjoavat nopean verkkoselaamisen, jonka kuka tahansa voi luottaa toimivan riittävän hyvin suoratoistoa tehdessäsi tai suorittaessaan tyypillisiä verkkotehtäviä. Sekä NordVPN: llä että TorGuardilla oli joitain ongelma-alueita, ja molemmat vaihtoehdot kamppailivat eniten Etelä-Afrikassa. 

NordVPN oli nopeampi ladattaessa nopeuksia kolmesta testatusta viidestä sijainnista, ja myös suorituskyvyn vaihtelu palvelimelta toiselle oli vähemmän. Tästä syystä annamme nopeuden pisteen NordVPN: lle.

Kierros: Nopeuspiste NordVPN: lle

NordVPN-logo
TorGuard-logo

5

Turvallisuus ja yksityisyys

Kuten olemme aiemmin nähneet, esimerkiksi NordVPN vs. IPVanish -otteluissa NordVPN: llä on erinomainen turvallisuus, vankka tietosuojakäytäntö ja hyvät tulokset. Turvallisuudesta on vaikea lyödä. Kuten ominaisuusosassa näimme, TorGuard tarjoaa kuitenkin enemmän vaihtoehtoja tietoturvan määrittämiseen, mikä voi antaa sille reunan.

Tässä osassa arvioimme kunkin VPN: n turvallisuutta tarkastelemalla millaisia ​​protokollia ja salausta he käyttävät ja tarkistamalla DNS-vuotoja. Arvioimme myös kunkin palveluntarjoajan yksityisyyttä tarkistamalla kunkin tietosuojakäytännön ja katsomalla kunkin yrityksen historiaa nähdäksemme, onko joku koskaan antanut asiakastietoja kolmansille osapuolille tai lainvalvontaviranomaisille (kuten voit lukea PureVPN-katsauksestamme).

NordVPN

Kuten jo totesimme, NordVPN ei tarjoa käyttäjille valtavasti erilaisia ​​vaihtoehtoja turvallisuuden suhteen. Käynnistyskytkin on käytettävissä ja asiakas voi saada yhteyden automaattisesti käynnistyksen yhteydessä, jotka ovat molemmat välttämättömiä ominaisuuksia.

NordVPN kuitenkin lukitsee salauksen AES-256: een ja tarjoaa vain protokollavalinnan kahden OpenVPN-muodon välillä: TCP ja UDP. Vaikka tämä ei anna käyttäjille paljon vaihtoehtoja, tämä yhdistelmä on se, mitä pidämme kultastandardina VPN-tietoturvasta. Emme löytäneet minkäänlaisia ​​DNS- tai tietovuotoja testaamalla NordVPN: ää.

Yksityisyyden osalta NordVPN: llä on yksi markkinoiden kaikkein ytimekäsimmistä tietosuojakäytännöistä. Se on kirjoitettu helposti ymmärrettävällä tavalla ja riittävän lyhyt, että sen lukeminen ja sen selvittäminen, mitä tietoja NordVPN kerää, ei ole vaikeaa..

Ensinnäkin NordVPN tarvitsee sähköpostiosoitteen ja maksutavan tilin perustamiseen. Ne, jotka ovat huolissaan online-nimettömyydestä, voivat helposti käsitellä tätä bitcoinilla ja sähköpostiviestillä. 

NordVPN ei pidä lokkeja, joissa olisi minkäänlaista tunnistetietoa ihmisten käyttämästä VPN: ää. Se kuitenkin kerää joitain tietoja verkkosivustolta evästeiden avulla. Tällainen tiedonkeruu on suurelta osin välttämätöntä, koska voit lukea nimettömästä selausoppaasta. He käyttävät tietoja verkkosivuston parantamiseen ja ylläpitämiseen – sillä ei ole tunnistetietoja tai liittyvät millään tavalla VPN: n käyttöön.

TorGuard

Vaikka voit määrittää tietokoneesi TorGuardin manuaalisesti verkon VPN-verkkona käyttämään melkein mitä tahansa haluamaasi protokollaa, sovellus tukee vain OpenVPN- ja OpenConnect-sovelluksia. Kuten sanoimme NordVPN: n kanssa, OpenVPN on kuitenkin erinomainen protokolla, joka on erittäin turvallinen ja tarjoaa silti nopean suorituskyvyn. 

Salausta varten TorGuard antaa paljon vaihtoehtoja, mukaan lukien useita AES-128 ja AES-256 muotoja. Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää erilaisista salauksista, voit tutustua salauksen pilaantumiseen, mutta kehotamme ihmisiä pysymään AES-256: n kanssa parhaan mahdollisen turvallisuuden takaamiseksi. TorGuard antaa sinun jopa valita, mitä porttia yhteys käyttää, mutta tämä on ominaisuus, jota harvat ihmiset todennäköisesti koskaan käyttävät. 

TorGuard ei ollut minkäänlaista DNS- tai IP-vuotoa testauksen aikana. Sillä on myös vankka kirjautumattomuuspolitiikka, joka on vielä kiistämättä tuomioistuimessa tai asetettava kyseenalaiseksi. Kuten NordVPN: ssä, TorGuard kerää verkkosivuilla tietoja evästeiden avulla liikennetietojen keräämiseksi ja verkkosivuston ylläpitämiseksi.

Vaikka TorGuard sijaitsee Yhdysvalloissa, josta ei tiedetä olevan vahvoja yksityisyyden suojaa koskevia lakeja, on silti epätodennäköistä, että sillä on merkitystä. TorGuard toteaa tietosuojakäytännössään, että se ei koskaan luovuta tietoja kolmansille osapuolille, ellei laki sitä edellytä. TorGuard ei kuitenkaan voi luovuttaa tietoja, joita sillä ei ole. 

Tämä tarkoittaa, että vaikka viranomaiset yrittäisivät saada lokit tai tietueet TorGuardilta, he eivät saa mitään, koska TorGuard ei kirjaa näitä tietoja. 

Pyöreä viisi ajatusta

Sekä NordVPN että TorGuard ovat pelin kärjessä turvallisuuden ja yksityisyyden suhteen. Kumpikaan palveluntarjoaja ei ole koskaan ollut tietovuoto, luovuttanut tietoja kolmansille osapuolille tai ole saanut kiinni lokit. 

Lisäksi molemmat palveluntarjoajat tarjoavat vankan tietoturvan vertailukelpoisilla vaihtoehdoilla sekä hyvin kirjoitetuilla ja kuluttajaystävällisillä tietosuojakäytännöillä. Suosittelemme jompaa kumpaa näistä vaihtoehdoista ihmisille, jotka haluavat pitää online-tietonsa turvassa ja nimettömänsä. Tästä syystä julistamme tämän kierroksen tasoituksen ja osoitamme yhden pisteen jokaiselle VPN: lle.

Kierros: Turvallisuus ja yksityisyys Ei selkeää voittajaa, pisteet molemmille

NordVPN-logo
TorGuard-logo

6

Lopulliset ajatukset

Vaikka TorGuard tuli vahvana ominaisuusjoukollaan, se varmisti vain kaksi pistettä NordVPN: n neljää vastaan. Molemmat palveluntarjoajat tarjoavat kunnollisen tason tietoturvaa ja suorituskykyä, mutta nopeuden saavuttamisessa NordVPN otti vähäisen edun.

Voittaja: NordVPN

Vaikka NordVPN saattaa uhrata joitain asioita ominaisuuksien suhteen, se tekee niin varovaisella harkinnalla. Kaikki tärkeimmät ominaisuudet ovat edelleen olemassa. Lisäksi vastineeksi vähän asutuista asetusvalikoista käyttöliittymä on erittäin puhdas ja helppokäyttöinen kenelle tahansa. NordVPN syrjäyttää myös TorGuardin hinnoittelusta budjettiystävällisellä, pitkäaikaisella hinnoittelu- ja palautuspolitiikallaan.

Kerro meille mitä mieltä olet NordVPN: stä ja TorGuardista alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map